Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeOct 28th 2012
     permalink
    Witam sie niedzielnie :)

My dopiero co wstalismy ;)

Malisek - nie kracz kochana, ja w przeciwienstwie do Ciebie nie chce sniegu w Londynie :) wolalabym by bylo cieplo jak rok temu + cieplutki sylwester ;) Pamietam, ze bylismy ze znajomymi na Trafalgar Square - ja mialam cienki sweterek i tylko taki wiosenno/jesienny trench :)

eveke - co do czucia dziecka, to ja majac lozysko na przedniej scianie moge powiedziec, ze teraz mimo, ze ma malo miejsca i sie tylko glownie wypina/przeciaga czuje synka najbardziej/najdokladniej (jeszcze miesiac temu czulam o wiele lezej, wiec u mnie na koncowce mocniej czuc synka). W 2gim tymestrze ruchy byly o wiele, wiele slabsze ;) Teraz sie rusza malo, ale jak juz sie ruszy to przeoczyc nie mozna ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja też witam dzisiaj do południa jestem z mężem w domu a potem on idzie na noc do pracy więc będę trochę rzadziej zaglądać chyba,że dopiero wieczorem.
    --
  1.  permalink
    eveke - miałam dokladnie te same mdlosci które opisalas, dokładnie w tym samym tygodniu:-) pomagała mi coca-cola i rucola (swieża) chcialo mi sie jesc czulam ze zoladek mi przyrasta do kregoslupa, a jak mialam cos zjesc to nie moglo mi przejsc przez gardlo. Moze sprobuj torecan doodbytniczo - tez powinien pomóc. Ale uwierz mi - to przejdzie na 100%.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny a ja mam pytanie czy lekarz skieruje mnie do szpitala jeśli już teraz boli mnie opuchnięta prawa noga ? Czy w moim tygodniu w razie czego można już pakować torbę do szpitala czy też jest na to jeszcze za wcześnie???
    --
  2.  permalink
    Anula jedna noga tylko opuchnięta i boli? to na pewno Cię przyjmą, żeby zobaczyc co to jest...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Anula85 - nie wiem czy lekarz Cie skieruje do szpitala, ale mysle, ze jakbys pojechala na pogotowie to by Cie przyjeli. Co do pakowania torby - to mysle, ze dosc wczesnie jeszcze. Ale jak masz sily i checi to czemu nie? Bedziesz juz miala z glowy :)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeOct 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Anula85, jedz do szpitala bo opuchnieta jedna noga +bol moze swiadczyc o zatorze w konczynie. Lepiej tego nie lekcewazyc.
    Ja mialam spakowaa torbe od 29tc (jedna juz na porod-ze wszystkimi rzeczami na porod,dla dziecka .a druga jak trafialam do szpitala-czasem po kontrolnym ktg,bo mala miala hipotrofie-typowo na pobyt w szpitalu,czyli z ciuchami tylko dla mnie. Ale ta na porodo czekala w domu w razie co. )
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny ta noga mnie boli jak dotykam a tak to nie,druga tak samo jest opuchnięta.Moja koleżanka co urodziła dwoje dzieci twierdzi,że to normalne i te nogi będą mi jeszcze bardziej puchnąć.Kurdę nie wiem co robić,mąż za chwilę będzie jechał do pracy a ja zostanę w domu sama.Chyba jutro rano pojadę z tym do mojego ginekologa.

Treść doklejona: 28.10.12 13:06
    Aha jak to jest z tym suwaczkiem ??? Mój teraz mi pokazuje 29 tc czy on się późni lub spieszy o tydzień? Ostatnio madziauk mi to tłumaczyła ale zapomniałam.Dodam,że ostatnią miesiączkę miałam 8.04. W którym jestem teraz tygodniu w 29 czy jeszcze w 28????
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ale boli jedna noga? A opuchlizna jest rowna na obu nogach?
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Tak opuchlizna jest równa na obu nogach a prawa mnie boli jak dotykam.
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Anula85- twój suwaczek pokazuje prawidłowo masz ukończone 28tc i zaczynasz właśnie 29tc-lekarze zazwyczaj mówią o ukończonych cyklach
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Lepiej to sprawdzic u lekarza.
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Anula85 ja bym na Twoim miejscu pojechała mimo wszystko do szpitala (tam gdzie jest oddział położniczy - pewnie będzie też patologia ciąży), prawdopodobnie położą Cię na min 3 doby ale przynajmniej zrobią wszystkie badania i sprawdzą czy nic złego się nie dzieje i czy to nie zagraża Twojemu zdrowiu/ życiu....możliwe, że to tylko taki urok ciąży, ale lepiej dmuchać na zimne...
    jak masz możliwość to przynajmniej zadzwoń do swojego gina i powiedz o problemie...

Co do tygodnia ciąży to wg. karty na 28 dni dzisiaj zaczęłaś 30 tc, jednak dla lekarza jesteś w 29tc (co będzie trwać od 29t0d do 29t6d)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Anula jutro będziesz miała 29t1d czyli weszłaś w 30tc :bigsmile: ale oczywiście lekarz będzie mówił o skończonych tygodniach czyli 29 tygodni ciąży
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Anula85 - ja rowniez bym pojechala do szpitala na Twoim miejscu.

Co do suwaczka, to on pokazuje co juz jest za nami (skonczony caly dzien). Czyli do dnia wczorajszego, wczoraj mialas ostatni dzien 29tyg, dzis 1 dzien 30 tygodnia- czyli sam poczatek 30tyg :)
    I tak jak dziewczyny pisza, ginekolog bierze pod uwage skonczone tyg - czyli skonczylas juz 29tyg :)
    --
  3.  permalink
    Anula lepiej wybierz się do szpitala to sprawdzić - będziesz spokojniejsza.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dzięki kochane za rady teraz już jestem sama bo mąż pojechał do pracy.Byliśmy w aptece i kupiliśmy żel Venescin na obrzęki i krwiaki i herbatę Pokrzywę.Jutro jadę do szpitala jak tylko mąż wróci z pracy.

Treść doklejona: 28.10.12 16:51
    Czy któraś z was używała ten Venescin?? Czy on może mi pomóc??? Ja w ulotce wyczytałam,że przed użyciem tego żelu należy się skontaktować z lekarzem.Problem w tym,że mój gin jutro nie przyjmuje a ja nie mogę czekać do wtorku.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Cześć dziewczyny :) byłam na chrzcinach u przyjaciółki i było na prawdę fajnie :bigsmile:
    Dziewczyny a skąd wiecie, że macie łożysko na przedniej ścianie brzucha? ginekolog Wam powiedział sam czy się zapytałyście??
    Malisek Ty już 40 tc zaczynasz??? mój Boże a jak zaczynałam z Wami pisać w 8 tygodniu to Ty w połowie byłaś, jak ten czas leci :shocked::devil:
    Anula jedź jutro do lekarza i zapytaj sie co jest grane :cool: daj znać co i jak :wink:
    U nas w Bydzi nie ma śniegu i długo pewnie nie będzie, no ale uwielbiam śnieg i też już sama nie mogę doczekać się Świąt :bigsmile: uwielbiam ten klimat, mam bzika normalnie :crazy:
    Mam pytanie do Was dziewczyny, jeszcze jakiś czas temu czułam synka w okolicy pępka - jak się ruszał - a teraz non stop czuję go w podbrzuszu, a zazwyczaj jak ma czkawkę, czy to normalne?? trochę się wyciszył, zmienił czas ruchów, z wieczorowych na popołudnie i jak zjem to wtedy też się poruszy, jak siedzę to też go poczuje, ale to nie jest to samo! 8 listopada mam wizytę więc nie wiem czy iść wcześniej czy nie panikować i poczekać?

Treść doklejona: 28.10.12 17:01
    Chociaż byłam u gin w czwartek i powiedziała, że wszystko ok jest, ale nie robiła mi USG tylko zbadała rękoma przez macicę...
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Venus87 to jest bardzo normalne bo na tym etapie ciąży dzieci za zwyczaj szaleją właśnie tam w podbrzuszu .dopiero chyba w 8 miesiącu czuć je w całym brzuszku (chyba,że się mylę). Mój mały wcześniej mnie atakował w kroczu a teraz bardzo często go czuję pod pępkiem.
    Zastanawiam się gdzie jutro do gina jechać skoro mój ma wolne i chyba skończy sie na IP na Madalińskiego.

Treść doklejona: 28.10.12 17:40
    Skoro twoja pani dr.powiedziała,że jest wszystko ok to nie masz się czym martwić bo jest ok.
    --
  4.  permalink
    Venus moje maleństwo także jak szaleje to tylko na linie ponizej pępka i to dośc nisko i zazwyczaj w prawym boku lub na środku.Wyraźnie tam mu wygodnie he:)Tak samo pewnie jest u Ciebie:)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    venus87 - mi przy kazdym usg czy to gin, czy osoba robiaca usg w szpitalu tlumacza co gdzie jest. Zawsze dokladnie pokazuja lozysko i mowia w jakim jest stanie :) Takze juz od samego poczatku wiedzialam gdzie sie synus usadowil, pozniej kazde kolejne usg potwierdzalo, ze lozysko jest na przedniej stronie :) Jak mi raz pokazali, to pozniej sama patrzac na usg wiedzialam gdzie ono jest ;) Moze zapytaj swojego gina na kolejnym usg, niech Ci pokaze gdzie co masz :)
    --
  5.  permalink
    A propo łożyska, mam pytanie do dziewczyn na końcówce (mniej więcej na moim etapie), jakiego typu macie łożysko obecnie? bo mi na ostatnim USG (22.10) wyszedł już III typ...tak się trochę martwię czy długo jeszcze będzie wydolne...
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Hej Dziewczyny,

wiem, wiem, już co najmniej kilkanaście razy pojawiał się temat przeziębienia, ale wybaczcie, nie mam siły czytać 1700 wpisów:)
    Zaczęłam 6 tydzień i dorobiłam się niestety początków zapalenia oskrzeli, ale jeszcze nie na tyle, aby brać antybiotyk.
    Dzisiaj byłam na I wizycie u mojego lekarza, zrobił ma usg i widziałam juz dzisiaj moją Kropeczkę, ma 4,5 mm:) Na serduszko jeszcze zbyt wczesnie. Kolejna wizyte mam 8 listopada. I niestety zaczęłam się panicznie martwić, aby to moje przeziębienie nie wpłynęło na moją Dzidzię. Nie bardzo mogę stosować cokolwiek, pije tylko Drosetux po 1 łyżce 3 x dziennie.
    Powiedzcie mi dziewuszki coś pozytywnego bo sie chyba dzisiaj zapłaczę normalnie:(
    :cry:

Treść doklejona: 28.10.12 18:45
    Ach, dodam że mam tak straszny kaszel, że cały dom sie trzęsie jak kaszlę:(
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - ja mialam ostatnie usg 14 wrzesnia, i bylo 1 stopnia. Teraz nie mam pojecia jakie teraz mam. Pytalam gin podczas tego usg we wrzesniu, czy musze miec pozniej jeszcze jakies usg. By sprawdzic czy wszystko ok + lozysko. Ona mowila, ze nie ma takiej potrzeby.
    --
  6.  permalink
    migotynka: wiem, wiem, już co najmniej kilkanaście razy pojawiał się temat przeziębienia, ale wybaczcie, nie mam siły czytać 1700 wpisów:)
    Zaczęłam 6 tydzień i dorobiłam się niestety początków zapalenia oskrzeli, ale jeszcze nie na tyle, aby brać antybiotyk.
    Dzisiaj byłam na I wizycie u mojego lekarza, zrobił ma usg i widziałam juz dzisiaj moją Kropeczkę, ma 4,5 mm:) Na serduszko jeszcze zbyt wczesnie. Kolejna wizyte mam 8 listopada. I niestety zaczęłam się panicznie martwić, aby to moje przeziębienie nie wpłynęło na moją Dzidzię. Nie bardzo mogę stosować cokolwiek, pije tylko Drosetux po 1 łyżce 3 x dziennie.
    Powiedzcie mi dziewuszki coś pozytywnego bo sie chyba dzisiaj zapłaczę normalnie:(

gratuluję Kropeczki na USG:smile: nie martw się tym przeziębieniem, spróbuj wszelkich domowych sposobów - może na kaszel syrop z cebuli z miodem? dziewczyny tutaj też często polecały syropek Prenalen dla kobiet w ciąży. Dużo odpoczywaj, wygrzewaj się, pij dużo herbatek z miodem i cytryną, lub z sokiem malinowym. Może nie od razu, ale na pewno trochę pomoże - będzie dobrze!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Migotynka - mnie tez zaczelo od wczoraj lapac przeziebienie, ja biore syrop Prenalen i wygrzewam sie w domciu. Wprawdzie mozna brac paracetamol, ja jednak mimo bolu glowy (jest znosny) go nie biore. Mam katar, lekki kaszel plus stan podgoraczkowy. Samopoczucie takie sobie. Mi ten syrop pomaga. Do tego herbatka z duza iloscia cytryny :)

Treść doklejona: 28.10.12 18:54
    Violet_flower - a co Twoja ginka mowila na temat tego lozyska? :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorlilijeczka
     permalink
    Dziekuje kochane za przywitanie. Co do mdlosci to tydzien temu w niedziele chwalilam sie, ze juz przeszlo zupelnie i bylam taka szczesliwa, a w poniedzialek rano zwrocilam sniadanie i mdlosci trawaly do wtorku popoludnia. Takze boje sie napisac, ze u mnie juz minelo ;) Co do wstawania w nocy na siku, to widze, ze Wy dziewczyny w wysokiej ciazy wstajecie, ja dopiero 13 tydz. a wstaje co noc, niezaleznie od tego, czy cokolwiek wypije przed snem. Moze mi juz przyciskac pecherz? No i faktycznie, u nas majoweczka bedzie, ale to chyba fajnie, cieplo sie zacznie powoli robic u nas, wiec spacerki beda przyjemniejsze. Juz czekam na wiosne, przeraza mnie ten snieg i mroz, oblodzone wszystko az strach wyjsc na spacer. My czekamy na USG w 18. tyg, ale nie moge sie doczekac, aby poznac plec maluszka, wiec zastanawiam sie nad prywatnym USG 3D. Mozna juz zobaczyc plec? Jak bylo u Was, kiedy poznalyscie plec?
    --
  7.  permalink
    migotynka również gratuluje kropeczki:):)
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    migotynka: Powiedzcie mi dziewuszki coś pozytywnego bo sie chyba dzisiaj zapłaczę normalnie:(

Migitynka, podobno najgroźniejsza we wczesnej ciąży jest gorączka- tak na pocieszenie... :wink:
    --
  8.  permalink
    madziauk: Violet_flower - a co Twoja ginka mowila na temat tego lozyska?

no właśnie z moją ginką to jest taka sprawa, że już się z Nią nie będę widziała więcej an wizytach - wtorkowa była ostatnią. Wysłała mnie tylko na KTG (idę jutro) i mam tam powiedzieć, że z usg mam już 3 typ i oni mnie dalej pokierują...bo będę KTG robiła w szpitalu, w którym chcę rodzić. Wydaje mi się, żeby sprawdzić co z tym łożyskiem to musiałabym miec kolejne usg, ale przed porodem już nie planuję, no chyba, że jakby się coś działo, to myślę, że na KTG coś wyjdzie...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Violet_flower - dziwne, ze ginka Ci nic wiecej nie powiedziala. Podpytaj w szpitalu o te lozysko, ja niestety nie jestem w stanie pomoc. Moze inne dziewczyny wiedza co i jak. Moze takie ma byc na koncowce?
    --
  9.  permalink
    madziauk no chyba to normalne, skoro Ją to nie zaniepokoiło...bardziej zastanawia mnie fakt ile jeszcze będzie wydolne...ale może szybciej urodzę skoro już się starzeje:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlilijeczka
     permalink
    migotynka: Powiedzcie mi dziewuszki coś pozytywnego bo sie chyba dzisiaj zapłaczę normalnie:(

Ja zachorowalam zaraz jak sie dowiedzialam o ciazy, goraczka tez byla, leczylam sie domowymi sposobami jakies dwa tyodnie. Nie zaszkodzilo to ciazy, lekarz wytlumaczyl mi, ze w tak wczesnej ciazy zarodek jest na tyle chroniony, ze malo co jest w stanie mu zaszkodzic. Rownie dobrze moglabys jeszcze nie wiedziec o ciazy i leczyc sie normalnie, co nie zaszkodziloby maluszkowi. Przynajmniej tak mi lekarz tlumaczyl. Takze nie martw sie, odpoczywaj i zycze jak najszybszego powrotu do zdrowia, bo kaszel potrafi niezle wymeczyc.
    --
    •  
      CommentAuthorviolet_flower
     permalink
    lilijeczka: Mozna juz zobaczyc plec? Jak bylo u Was, kiedy poznalyscie plec?

lilijeczka ja płeć poznałam dopiero na usg w 21/22 tc - wtedy miałam połówkowe, i wiedziałam, że już raczej będzie to pewne. Bo na usg w 14 tc, mimo bardzo dobrego sprzętu, lekarz nie chciał wyrokować i powiedział, że lepiej poczekać dla pewności te kilka tygodni. I faktycznie od tamtej pory już na każdym usg potwierdzało się, że synuś, więc mam nadzieję, że niespodzianki nie będzie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    migotynka to ginekolog stwierdził aby nie brać antybiotyku?
    Ja np. dzisiaj jak dzwoniłam do mojego po wizycie u lekarza powiedział, że bardzo dobra decyzja (antybiotyk) - pomimo, że to drugi w niecały miesiąc :/
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    Dziendobry! witam w klubie przednio-lozyskowych mamusiek, bo moje tez sie tak rozlozylo:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    lilijeczka: Co do wstawania w nocy na siku, to widze, ze Wy dziewczyny w wysokiej ciazy wstajecie, ja dopiero 13 tydz. a wstaje co noc, niezaleznie od tego, czy cokolwiek wypije przed snem.

Ja tak biegam prawie od początku ciąży. Nie pamiętam już nocy, żebym choć raz nie wstała do wc :-)
    lilijeczka: My czekamy na USG w 18. tyg, ale nie moge sie doczekac, aby poznac plec maluszka, wiec zastanawiam sie nad prywatnym USG 3D.

Kilka dni temu miałam 3D i nadal płci nie znam ;-) Jak się dzidzia zaprze, to nie ma zmiłuj:cool:
    --
     permalink
    a przy okazji "dojechalismy" do 27tygodnia:swingin:
    moje ksiazki mi mowia ze oficjalnie jestem w 3 trymestrze. Ale czy 7msc(28-31TC) nie zaczyna 3go trymestru?
    --
  10.  permalink
    sushi ja zaczynam niebawem 21tc i na razie następnego usg ani widu ani słychu także ja też nie prędko się dowiem :)
    --
     permalink
    sushi: to bedziesz miala "niespodzianeczke", a moze w pozniejszym usg wysledza plec...
    --
  11.  permalink
    _sushi_: Kilka dni temu miałam 3D i nadal płci nie znam ;-) Jak się dzidzia zaprze, to nie ma zmiłuj

może jak takie nieśmiałe, to dziewczynka...?:wink:

milena1984: moje ksiazki mi mowia ze oficjalnie jestem w 3 trymestrze. Ale czy 7msc(28-31TC) nie zaczyna 3go trymestru?
    --

tak, tak...to już 3-ci trymestr:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    sardynka85: [/quote][quote=sardynka85]migotynka to ginekolog stwierdził aby nie brać antybiotyku?
    Ja np. dzisiaj jak dzwoniłam do mojego po wizycie u lekarza powiedział, że bardzo dobra decyzja (antybiotyk) - pomimo, że to drugi w niecały miesiąc :/

Sardynko, osłuchiwała mnie wczoraj lekarz z Medicovera, która wezwałam do domu i powiedziała, ze to nie jest jeszcze zapalenie oskrzeli ale mam dbac o siebie, bo może sie to tal rozwinąć \, ale mój stan nie wymagał antybiotyku.
    Dzisiaj, osłuchiwał mnie mój teść w szpitalu , ponownie, i stan sie nie pogorszył, ale mam dbac o siebie.
    Ginekolog nie zalecał mi antybiotyku, bo nie ma typowej choroby tylko przeziębienie, a jesli można uniknąć antybiotyku, to lepiej tak zrobić. Od wczoraj poweidzialo mi to 3 lekarzy.
    --
     permalink
    Dominiczka-spoko wysla ciebie na polowkowe do pomiaru. Mi sie bardzo podobalo te polowkowe, bo zle zdjecia wyszly i mialam robione 2 razy. Wiec poogladalam sobie moje baby, i oczy nacieszylam slodziachem

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 28.10.12 19:29</span>
    aaaaaaaaaaa, 3 trymestr. Jakos psychicznie nie przygotowalam sie!!!!!!!!!:cheer:
    --
  12.  permalink
    migotynka to słuchaj ich...lekarz prawde Ci powie:)Skoro antybiotyk nie jest konieczny to musisz pomęczyć się troszkę bez....
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    violet_flower: może jak takie nieśmiałe, to dziewczynka...?

Może :wink: Syn tak wystawił armatę, ze nie było wątpliwości.
    Teraz jest podejrzenie, że dziewczynka, ale lekarz nie chciał dawać gwarancji :-) Nóżki krzyżowała, niczym Elżbieta Jaworowicz:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    My z mezem dwa razy robilismy podejscie do 3D, ale cora nie chciala sie pokazac. Buzke ciagle zaslaniala, ale cipucha sie pieknie chwalila ;>

Violet - tak, lozeczko juz ubrane, a zdjecie ciachne jutro, przy dziennym swietle ;)
    --
  13.  permalink
    nom mam nadzieje ze wyślą bo chętnie zobaczyłabym już moje maleństwo:):)to usg tak cieszy he:)
    --
     permalink
    sushi- hahaha,obnazyl sie przed mamusia.... mi lek. nie powiedzial tylko najechal od dolu i czekal czy zaczaje i rozpoznam.... ale taki "mieczyk" byl i wyraznie pokazany ze az sie zdziwilam, i patrze sie na mojego m. ze to jego "wina", co on zmajstrowal
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    _sushi_: Nóżki krzyżowała, niczym Elżbieta Jaworowicz

:tooth:

Eveke co do Twojego pytania. Ja miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy poczułam pierwsze w 16 tygodniu ;) Także wcale nie musi być tak że później, bo i tak te pierwsze ruchy czujesz TAM w środku, a nie tak blisko skóry jakby. Nie wiem czy się jasno wyraziłam :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    migotynka: Sardynko, osłuchiwała mnie wczoraj lekarz z Medicovera, która wezwałam do domu i powiedziała, ze to nie jest jeszcze zapalenie oskrzeli ale mam dbac o siebie, bo może sie to tal rozwinąć \, ale mój stan nie wymagał antybiotyku.
    Dzisiaj, osłuchiwał mnie mój teść w szpitalu , ponownie, i stan sie nie pogorszył, ale mam dbac o siebie.
    Ginekolog nie zalecał mi antybiotyku, bo nie ma typowej choroby tylko przeziębienie, a jesli można uniknąć antybiotyku, to lepiej tak zrobić. Od wczoraj poweidzialo mi to 3 lekarzy.

Niby tak, chociaż u mnie tak jak pisałam niewyleczona infekcja skończyła się problemami z zastawką trójdzielną u synka :/ więc ja już sama nie wiem co gorsze...ale wiadomo, że najlepiej zaufać swojemu lekarzowi, bo złotego środka nie ma (szczególnie, że u Ciebie to bardzo młoda ciąża, więc może faktycznie antybiotyk nie jest najlepszym pomysłem)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.