Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    _sushi_: Może Syn tak wystawił armatę, ze nie było wątpliwości.

:smile: mój teraz to samo - od pierwszego "widocznego" usg za każdym razem baaardzo wyraźnie pokazuje co ma między nóżkami:cool:

więc raczej na niespodziankę jak u kuleczki nie liczę:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
    • CommentTimeOct 28th 2012
     permalink
    Jeżeli to infekcja wirusowa to antybiotyk nic nie da, więc nie ma sensu go brać, jeśli może tylko zaszkodzić. Ja taką miałam we wczesnej ciąży, dusiłam się dosłownie, żeby przez chwilę nie kaszleć piłam wodę małymi łykami, bo już nie miałam siły. Polecam Prenalen (choć wtedy go nie używałam, dopiero niedawno go "odkryłam") i domowe sposoby, nic innego nie wymyślisz, ew. witaminy dla ciężarnych (jeśli nie bierzesz, ja na tym etapie nie brałam, ale w tej sytuacji może warto je włączyć na czas choroby).
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Mnie choróbsko dopadło na początku 10tyg. i żadne malinki,cytrynki, miodki nie pomagały-brałam tydzień antybiotyk(chyba duomox- można zażywać w ciąży). Lekarz rodzinny uważał, że lepiej zwalczyć przeziębienie antybiotykiem, niż czekać ,aż się coś gorszego rozwinie. Mój ginekolog też się jakoś specjalnie nie przejął, jak jej powiedziałam co zażywałam.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Cloe dziękuje Ja mam nadzieje ze jak minie I trymestr to będę spokojniejsza.
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Cloe dziękuje Ja mam nadzieje ze jak minie I trymestr to będę spokojniejsza.

Z pewnoscia :) Juz niedlugo :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    penny dzięki, wiem o co chodzi , będę wyczekiwać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeOct 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczynki czy możecie wywołać tutaj jakoś Ulcię ? ?? Ja chciałam do niej napisać wiadomość ale nie mogę , a muszę ją o coś zapytać

Treść doklejona: 28.10.12 22:41
    Wiecie co cały wieczór siedzę z nogami do góry opartymi o piłkę i piję Pokrzywę i wiecie,że pomaga .Zauważyłam,ze już mniej mnie ta noga boli.
    --
  2.  permalink
    Anula85: siedzę z nogami do góry opartymi o piłkę i piję Pokrzywę i wiecie,że pomaga

a mówiłam:tongue: pij tą pokrzywę regularnie - Ulcia parzyła cały dzbanek - z tego co kojarzę wypijała 1,5l dziennie:wink: a nogi do góry usprawniają krążenie, więc od razu poczujesz ulgę gdy nie ma nacisku brzuszka:wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Anula niestety nie mam numeru kom do niej, na pewno jutro zajrzy na Forum, musisz ją oczekiwać :cool: albo napisz grubymi literami wiadomość tu taj, na pewno zauważy i odczyta :wink:
    Ja dziewczyny uciekam spać, milej nocy Wam życzę :bigsmile: ostatnio coś mało Kandyzowana, Milagros i Domoniczka się odzywają, dziewczyny dajcie znać, że wszystko ok :neutral:
    Dobranoc.
    --
  3.  permalink
    Anula85: Dziewczynki czy możecie wywołać tutaj jakoś Ulcię ? ?? Ja chciałam do niej napisać wiadomość ale nie mogę , a muszę ją o coś zapytać

Anula jeśli nie możesz pisać wiadomości, możesz do dowolnej osoby zaszeptać na forum - jest takie okienko nad polem do pisania komentarza "Szepnij do"(opcjonalnie). Na pewno odczyta Twoją wiadomość:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dobra kochane ja idę spać bo mi się już oczka zamykają.Dobranoc :)
    --
  4.  permalink
    :wink: ja też już uciekam spać, Mały tak szaleje, że mi zaraz pępkiem wyjdzie:smile: dobrej nocy wszystkim:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeOct 29th 2012
     permalink
    Anula85: Dziewczynki czy możecie wywołać tutaj jakoś Ulcię ? ?? Ja chciałam do niej napisać wiadomość ale nie mogę , a muszę ją o coś zapytać

Jestem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorGaggataB
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie. Pojawiła mi sie linea nigra, ale leci sobie jedna a potem na brzuchu sie rozdwaja. Miała któraś z was taka krese czarna??
    I jeszcze jedno: strasznie mi twardnieje brzuch macie jakieś sposoby??
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    NO Ulcia, od dzisiaj tez sama zaczelam kuracje odchudzajaca pokrzywa. Myslalam ze obrzydlistwo bedzie gorsze w smaku, ale chyba nie ma nic gorszego niz korzen lukrecji do wypicia:) Jestem po 2 szkl. i 3 wizytach w toalecie:)ale niezle sie czuje. No magii sie nie spodziewam ale i tak juz mamie polecilam, i tez bedzie pic, a ze w ciazy nie jest to co z tego:)))

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 29.10.12 06:53</span>
    a smak opisalabym jako lekko wytrawny:) trawiasty:)
    Anula83- powodzenia i lepszego samopoczucia zycze

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 29.10.12 06:56</span>
    a przy okazji, to w nast 3 dniach huragan "Sandy" ma przyjsc w nasze rejony znad Atlantyku, wiec jak sie nie pokaze do srody tzn ze nas zalalo
    ludzie wykupuja baterie, wode i generatory pradu w supermarketach, juz odwolano mnostwo lotow, troche sie nieciekawie robi. Ciekawe czy w PL TV cos o tym mowia...?
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Milena - to powodzenia z pokrzywą :wink: Ja się szybko przyzwyczaiłam do smaku i już go nawet nie czuję :wink:
    Teraz jal karmię to "odkryłam" też dobroczynne właściwości rumianku - nie spodziewałam się, że on taki jest dobry na wszystko :devil:
    ale nie wiem jak z nim w ciąży :wink: Natomiast trzeba pamiętać żeby nie przesadzać w ciąży z niczym :cool:
    --
  5.  permalink
    Dzień dobry:wink:

witam się po kiepskiej nocy - siedze półprzytomna, prawie w ogóle nie spałam...ehhh już się chyba do porodu nie wyspię:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Witam się po weekendzie. Minął strasznie szybko, bo miałam wesele znajomych. Byłam też w sobotę na USG 3D i będziemy mieli z mężem na 100% córeczkę. (więc gdyby ktoś wstawiał listę to proszę o usunięcie przy płci znaku zapytania). Jest prześliczna, troszkę zasłaniała buzię rączką, ale ma piękne rączki, paluszki, uszko lewe i w ogóle jest prześliczna, aż mi łzy popłynęły jak ją zobaczyłam.:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Witam serdecznie poniedziałkowo przyszłe mamusie :)
    --
  6.  permalink
    Ja tez sie witam poniedziałkowo. Nie powiem, żebym była wyspana... Do 24-ej siedziałam z Matim na lekcjami (4 klasa podstawówki). MATKO !!! Ile on mial tego do zrobienia !!! Wrócił od swojego taty o 19-ej i okazało się, że mało co razem zrobili... A ja dzisiaj nieprzytomna. Pewnie jeszcze sie poloże i dośpie nieco, bo Marcelek juz nad ranem inaczej sie kompletnie układa niż w nocy. Dzieki czemu jestem w stanie spokojnie jakoś pospać...

____

"violet_flower: A propo łożyska, mam pytanie do dziewczyn na końcówce (mniej więcej na moim etapie), jakiego typu macie łożysko obecnie? bo mi na ostatnim USG (22.10) wyszedł już III typ...tak się trochę martwię czy długo jeszcze będzie wydolne..."

Violet- ja byłam na usg tydzien temu (czyli w skończonym 36 tc) i łożysko miałam w 2 stopniu. Pewnie u Ciebie ten 3 typ oznacza, że już niedługo bedziesz rodzic. Mój ginek ostatnio mi tłumaczył, że łożysko jak czuje iż nie jest w stanie tak pracowac jak trzeba powoduje skurcze i wtedy własnie zaczyna sie poród... Tak wiec - moze juz lada dzien Jasio pojawi sie na świecie. Trzymam kciuki za KTG.
    -- ___
    •  
      CommentAuthorlilijeczka
     permalink
    I ja witam, uciekam na uczelnie a Wam wszystkim zycze milego poniedzialku!
    --
  7.  permalink
    1. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    2. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    2. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    3. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    3. violet_flower 12.11.2012 (chłopiec)
    4. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    5. lofbejbe 21.11.2012 (dziewczynka)
    6. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    7. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    8. acia20 07.12.2012 (dziewczynka)
    9. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    10. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    11. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    12. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    13. Emenemss 2.01.2013
    14. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    15. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    16. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    17. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    18. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    19. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    20. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    21. marakuya 1.02.2013
    21. GaggataB 1.02.2013
    22. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    23. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    23. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    24. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    25. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    26. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    27. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka?)
    28. IzUk 19.02.2013
    29. andziaiw 22.02.2013
    29. milka 1984 22.02.2013
    30. sushi 5.03.2013
    31. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    32. niezalogowana0 15.03.2013
    33. MilagrosCud 18.03.2013
    34. DominiczkaA 19.03.2013
    35. venika 05.04.2013
    36. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    37. KARKO 03.05.2013
    38. lilijeczka - 05.05.2013
    39. chaperon - 12.05.2013
    40. Hefalumpik 13.05.2013
    41. aravls 15.05.2013
    42. akirka 26.05.2013
    43. Kandyzowana 30.05.2013

kasia151288 zrobione:wink: wklejam żeby się nie zapodziała:wink:
    --
  8.  permalink
    Witam się w ten mroźny u nas poranek, ale ja lubię taką pogodę, bo chociaż zarazki wyniszczy:wink:

GaggataB: I jeszcze jedno: strasznie mi twardnieje brzuch macie jakieś sposoby??

Gaggata dziewczyny polecają nospę i leżenie, ewentualnie magnez. Mi też twardnieje brzuszek często i właśnie będę to konsultować w środę na wizyzcie u gina. A w którym tygodniu jesteś?
    --
    •  
      CommentAuthorviolet_flower
    • CommentTimeOct 29th 2012 zmieniony
     permalink
    spidermanka: Violet- ja byłam na usg tydzien temu (czyli w skończonym 36 tc) i łożysko miałam w 2 stopniu. Pewnie u Ciebie ten 3 typ oznacza, że już niedługo bedziesz rodzic. Mój ginek ostatnio mi tłumaczył, że łożysko jak czuje iż nie jest w stanie tak pracowac jak trzeba powoduje skurcze i wtedy własnie zaczyna sie poród... Tak wiec - moze juz lada dzien Jasio pojawi sie na świecie. Trzymam kciuki za KTG.

nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłaś:bigsmile: oczywiście nie napalam się za bardzo, ale to zawsze coś - jednak Mały nie zamierza wiecznie w tym brzuszku siedzieć:wink:

Treść doklejona: 29.10.12 09:08
    ciekawe co tam u naszej liderki i u edzi...
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    violet spokojnie, jeszcze ma czas na wyjście :)

a ja witam się po średnio przespanej nocy, bo zawalone zatoki bardzo dały się we znaki :/ mam nadzieję, że antybiotyk zacznie szybko działać...
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witajcie w poniedzialkowy, zimny ranek,
    ja dla odmiany wyspana cudownie, zero pobudek w nocy, jak przylozylam glowe do poduszki o 23.00 to otworzylam oczy o 9.00, cos cudnego, byleby wiecej takich nocy.
    kasia151288 - gratulacje coreczki.
    ja ostatnio wpadlam na pomysl zeby zaczac chodzic na basen i chyba wprowadze moj plan w zycie, czy ktoras z was chodzila na basen?
    violet - a ty te ktg na ujastku masz za darmo czy cos placisz?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dziewczyny ja jeszcze napiszę coś w temacie twardniejącego brzucha. Bardzo często te twardnienia spowodowane są tym co nosimy, a dokładnie spodniami, nieważne czy ciążowymi czy nie. Mi o wiele częściej twardniał brzuch jak miałam na sobie spodnie. Moje przypuszczenia potwierdził też lekarz, że to jest zmora jakaś, że często zgłaszają się pacjentki już w 15, 16 tygodniu , że im brzuchy twardnieją. Na co często im odpowiadał, żeby zdjęły spodnie i zakupiły ciepłe rajty ciążowe :) Mi one zawsze przynosiły ulgę i częstotliwość skurczy się zmniejszała :) a tak poza tym to są one zupełnie naturalne, bo macica ćwicząc przygotowuje się do porodu.
    Moim zdaniem jeśli lekarz nie widzi nic niepokojącego i są to zwykłe skurcze H-B, to bym nie jadła żadnej nospy i nie przeszkadzała macicy w ćwiczeniach, bo one są również bardzo ważne przecież. Także zastanówcie się trzy razy zanim zażyjecie jakąś tabletkę.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja bym też z nospą nie przesadzała, bo mam w rodzinie przypadek, gdzie matka przez całą ciążę praktycznie faszerowała się nospą i dziecko urodziło się ze zwiotczonymi mięśniami (przez co musiało być rehabilitowane i dość późno zaczęło siadać, chodzić itp.)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Nospa działa jak wiadomo rozkurczowo, pytanie więc czy jest sens za każdym razem się nią "ratować" i hamować to co dla macicy naturalne ? Mam jednak wrażenie, że w Polsce często lekarze przesadzają właśnie z tą nadmierną "troskliwością" o pacjentkę i byle skurcz na każdym etapie chcą nospą wyciszać. To jak ta biedna macica ma się do porodu przygotować, skoro jej się na to nie pozwala. Wiadomo, że są sytuacje kiedy należy ją zażyć, ale nie ma co popadać w panikę przy każdym skurczu.
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    penny: Bardzo często te twardnienia spowodowane są tym co nosimy, a dokładnie spodniami, nieważne czy ciążowymi czy nie. Mi o wiele częściej twardniał brzuch jak miałam na sobie spodnie. Moje przypuszczenia potwierdził też lekarz, że to jest zmora jakaś, że często zgłaszają się pacjentki już w 15, 16 tygodniu , że im brzuchy twardnieją. Na co często im odpowiadał, żeby zdjęły spodnie i zakupiły ciepłe rajty ciążowe :)

Po stokroć tak! :-)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja oczywiście nadal w dwupaku i już się tak nie napalam na to, że urodzę przed terminem. Spokojnie sobie czekam, aż córa zechce wyjść i nastawiam się na to, że się przeterminujemy...:smile:

Brzuch twardnieje mi bardzo często przez ostatnich kilka dni i nic na to nie biorę. Ogólnie jestem anty, jeśli chodzi o tablety przeciwbólowe i rzadko kiedy po nie sięgam.

I zrobiłam zdjęcia łóżeczka:

Jakieś kiepskie kolory wyszły :confused: A karuzelka będzie zdjęta, bo przez nią jest w tym łóżeczku nasrane. A narazie sobie jest, bo ją nakręcam i słucham melodyjki :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Malisiek: Brzuch twardnieje mi bardzo często przez ostatnich kilka dni i nic na to nie biorę. Ogólnie jestem anty, jeśli chodzi o tablety przeciwbólowe i rzadko kiedy po nie sięgam.

Kochana, ale u Ciebie to już inna bajka. Ty jesteś na wylocie, ja pamiętam, jak się cieszyłam z tych twardnień na końcówce ;)
    Malisiek: A narazie sobie jest, bo ją nakręcam i słucham melodyjki

:tooth:
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Witam!
    wiecie jak się tak zastanowić to penny z tymi rajtami ma racje...ja tez w ciąży raczej w rajtach albo legginsach ciążowych zasuwam, a jak założę spodnie, bo posiadam jedna parę takowych to mi się ten brzuch częściej stawia i twardnieje..z pierwszą córą był podobnie...a co do no spy..hmmm faktycznie niektórzy lekarze co bardziej przewrażliwieni każą brać często, ale powiem Wam że ja w pierwszej ciąży też sporo jej zjadłam, bo jednak przy pierwszym dziecku się człowiek bardziej martwi i stresuje...teraz tez mi się zdarzy łyknąć, ale raczej wtedy jak mnie po prostu brzuch @-owo zaczyna boleć...na te spinania teraz rzadko coś biorę, po prostu się kładę jak mi Zocha pozwala heh...miłego dnia dla Was, zajrzę wieczorkiem, ale jak mala na drzemkę się zdecyduje:)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Penny, mnie też cieszą, bo COŚ tam się dzieje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Malisiek: bo COŚ tam się dzieje

Na pewno tak jest, ale dobrze, że trochę wyluzowałaś, bo takie wyczekiwanie zjada od środka :wink: Niechaj Cię weźmie z zaskoczenia :bigsmile:
  9.  permalink
    milka1984 zadzwoniłam do rejestracji głównej zapisać się na ktg, pani przy telefonie prosiła mnie o przyjście przed ktg z dowodem osobistym i dowodem ubezpieczenia - więc sądzę, że raczej bezpłatnie. Zresztą powiedziałam jej, że chcę u nich rodzić:wink:

Malisiek super łóżeczko:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Cześć dziewczyny!
    Mam pytanie: czy lista dotycząca terminu porodu odnosi się do terminu wg OM czy tego, który wychodzi z usg (i zmiennym bywa)?
    Malisiek - łóżeczko jest czadowe :bigsmile:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry kobiety ciężarne :devil:
    Violet piękne łóżeczko, serio!!! cudo!!!! czuję, że za tydzień mała będzie leżeć w łóżeczku :grouphug:
    Kasia gratulację z córki :cheer:
    Już ta lista mogła by się ruszyć hihihih:tooth:
    A ja mam pytanie dziewczyny ( do tych co mieszkają w PL) czy słyszałyście coś na temat: ROCZNEGO SIEDZENIA W DOMU NA MACIERZYŃSKIM OD NOWEGO ROKU I BĘDZIE PŁATNY 80 %??? zostało to już uchwalone czy dopiero maja to w planach?? wczoraj na chrzcinach jak byłam to znajoma mi zazdrościła, że rok czasu w domu będę siedzieć!...a ja na nią się patrzę i myślę sobie co ona gada? przecież jest 6 miesięcy 100% płatne
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hej Baribalku kochana!!!!!
    tak czekałam kiedy się tu pojawisz :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    lista jest wg terminu OM :) chyba że ktoś ma piekielnie pokręcone cykle, to chyba wg Usg :)
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Baribal nawet na wizycie u gin, lekarz się pyta kiedy wystąpił pierwszy dzień ostatniej miesiączki i na tej podstawie ustala termin porodu, pozdrawiam :bigsmile:

Treść doklejona: 29.10.12 10:58
    Baribal a na jakim forum byłam wcześniej?? :bigsmile:

Treść doklejona: 29.10.12 10:59
    A ja dziś zaczynam 24 tydzień :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Penny moja kochana - pojawiam się dopiero teraz, bom nieśmiała okrutnie :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    baribal: pojawiam się dopiero teraz, bom nieśmiała okrutnie

A ja wiem :) Ale zostań już tu, bo w grupie jakoś zawsze raźniej :wink: Ja się jakoś , jak widać, z wątkiem rozstać nie mogę :tongue:
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Dziewczyny witam sie poniedzalkowo :bigsmile: i dolaczam do grona przeziebionych...Wczorajszy spacerek po slonecznej plazy dzis zaowocowal katarem :devil:

Malisiek baardzo ladne lozeczko, dzidzia ma spanko jak ksiezniczka :bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 29.10.12 11:24</span>
    Witaj baribal :bigsmile: Ktory u Ciebie tydzien?

Dziewczyny a jak mam tylko katar i temperature 37.00 to leciec juz do lekarza czy najpierw podleczyc sie domowymi sposobami?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A ja mam pytanie dziewczyny ( do tych co mieszkają w PL) czy słyszałyście coś na temat: ROCZNEGO SIEDZENIA W DOMU NA MACIERZYŃSKIM OD NOWEGO ROKU I BĘDZIE PŁATNY 80 %???

Mnie się obiło o uszy, że to od 2014:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    penny: Ja się jakoś , jak widać, z wątkiem rozstać nie mogę

Ja też :devil: to wciąga :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    cloe78: Dziewczyny a jak mam tylko katar i temperature 37.00 to leciec juz do lekarza czy najpierw podleczyc sie domowymi sposobami?

Spróbuj czosnek, syrop z cebuli, miód, cytrynę. Na katar maść majerankową i inhalacje z majeranku. A jak nie pomoże albo będzie gorzej do siup do lekarza.
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Co do twardnienia brzucha, to moja gin. jest raczej ostrożna co do no-spy, chociaż każdy inny lekarz mi ją kazał brać (w szpitalu 6 dziennie :shocked: więc sobie ją sama zmniejszałam i już odstawiłam) . Bardziej poleca preparaty z magnezem (ja brałam MagneB6, w aptece mi powiedziano, że się lepiej przyswaja). To nie jest przeciwbólowo, tylko, żeby zapobiec skurczom, które nie są pożądane na wczesnych etapach ciąży :wink: Ale jak ktoś nie ma problemów ze skracaniem szyjki, to chyba w niczym nie przeszkadzają.

Ja wczoraj myślałam, że będzie IP, ale się uspokoiło- byliśmy na Bondzie, 2,5h w kinie- najpierw cały czas parcie na pęcherz, mała dziwnie spokojna, a później w samochodzie-skurcze (dawno nie miałam) i to co chwilę :wink: Ale wróciłam do domu i cisza... za to za tydzień, jak będziemy donoszone, po wszystkich konsultacjach i badaniach i bez pessara- to zaczynam biegać wokół osiedla :wink: Żebra mnie tak bolą, że nie mogę siedzieć, ani nawet półleżeć- tam już nie ma miejsca :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    venus87: A ja mam pytanie dziewczyny ( do tych co mieszkają w PL) czy słyszałyście coś na temat: ROCZNEGO SIEDZENIA W DOMU NA MACIERZYŃSKIM OD NOWEGO ROKU I BĘDZIE PŁATNY 80 %??? zostało to już uchwalone czy dopiero maja to w planach?? wczoraj na chrzcinach jak byłam to znajoma mi zazdrościła, że rok czasu w domu będę siedzieć!...a ja na nią się patrzę i myślę sobie co ona gada? przecież jest 6 miesięcy 100% płatne

Niby mają uchwalić coś takiego od 2013 roku ale nie wiadomo, czy od stycznia już czy jakoś później... ja liczę na to, że się pośpieszą i że będzie taka możliwość bo i tak min. rok będę z małym siedzieć w domu :cool:

baribal u mnie termin z OM za każdym razem się pokrywa z USG (póki co :p)... zresztą ponoć najbardziej sensowny jest termin z usg ok 12tc, później już dzieci rozwijają się indywidualnie :)

Treść doklejona: 29.10.12 11:36
    cloe78: Dziewczyny a jak mam tylko katar i temperature 37.00 to leciec juz do lekarza czy najpierw podleczyc sie domowymi sposobami?

możesz spróbować naturalnie 2-3 dni, ale jak nie będzie poprawy albo się pogorszy to najlepiej iść do lekarza...
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink

Spróbuj czosnek, syrop z cebuli, miód, cytrynę. Na katar maść majerankową i inhalacje z majeranku

dzieki penny dobra kobieto :hugging:
    i dzieki sardynko :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    venus87: temu

Cytuj Oooo :) Eeee :( Zgłoś moderatorowi permalink
    Dzień Dobry kobiety ciężarne :devil:
    Violet piękne łóżeczko, serio!!! cudo!!!! czuję, że za tydzień mała będzie leżeć w łóżeczku :grouphug:
    Kasia gratulację z córki :cheer:
    Już ta lista mogła by się ruszyć hihihih:tooth:
    A ja mam pytanie dziewczyny ( do tych co mieszkają w PL) czy słyszałyście coś na temat: ROCZNEGO SIEDZENIA W DOMU NA MACIERZYŃSKIM OD NOWEGO ROKU I BĘDZIE PŁATNY 80 %??? zostało to już uchwalone czy dopiero maja to w planach?? wczoraj na chrzcinach jak byłam to znajoma mi zazdrościła, że rok czasu w domu będę siedzieć!...a ja na nią się patrzę i myślę sobie co ona gada? przecież jest 6 miesięcy 100% płatne
    --

niestety, ale nasz wspaniały Donald ostatnio sie wypowiedział, że wszyscy źle zrozumieli, gdyż po tych 6 mscach ma nie byc 80% tylko 60 % płatne.
    Ja specjalnie się nie nastawiam na 12 mscy, zawsze po tych 6 mscach możesz wykorzystać urlop i pójść np na L-4 na 6 mscy i tez będziesz miała 80% płatne.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.