Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No i dupa, na ktg skurcze ledwo na poziomie 20-30, zbadała mnie położna na ip. Szyjka miękka, ale rozwarcie się nie powiększyło. A te skurcze podobno przepowiadające, mam wracać do domu i żreć nospę tylko nie rozumiem po co skoro chodzi o to, żeby tych skurczów nie wyciszać a na ip mam się stawić jak skurcze będą co 2-3min ehh. Jestem zła, zawiedziona i chcę do domu spać:( ale jeszcze usg, dowiem się przynajmniej co tam u mojego Koksa..
Rany..czytam o tych waszych skurczach, przepowiadaczach itp i sie podłamuje...bo ja nic a nic takiego nie mam... a termin coraz bliżej...jedynie co to pachwiny nie miłosiernie ciągną od kilku dni...
Macie racje dziewczyny, wykapałam się, pogadałam z mamą.... przeczytałam Wasze opinie i jest lepiej...kocham mojego synka i to bardzo!!! Ale muszę się wypłakać Męża nie ma w domu, głodna się robię...ehh. Może jutro będzie dobrze
A moze zjedz sobie cos słodkiego, to lepiej sie poczujesz. WKoncu słodycze powodują wzrost hormonu szczescia
--
Spidermenka właśnie jem batona
dziewczyny a jak to jest z tymi wodami? jesli poczuję że mi odchodzą (coś się sączy, nawet słabo) to mam od razu jechać do szpitala? czy dopiero wtedy jak się dodatkowo pojawią skurcze regularne? Bo już zgłupiałam
Z tegop co nam mówiła położna, to nie warto jechać do szpitala zaraz po odejsciu wód. Śmiała sie, że powinno sie tak jak robiły nasze babcie... czyli zrobic ciasto bo to trwa około 2 godzin, czyli akurat tyle, aby pojawiły sie juz TE skurcze i wtedy zapach ciasta tez pomaga w porodzie... Chyba, że wody są zielone, albo krwawisz to wtedy jedziesz od razu.
Dziękuje kochane za wsparcie psychiczne
Zaraz zjem na kolacje jajka z majonezem i świeży chlebek
czyli rozumiem, że tak czy siak po odejściu wód skurcze same się pojawią? (już się bałam, że będę trwać w zawieszeniu) no to mi ulżyło
Ja mogę się wypowiedzieć tylko na swoim przykładzie- skurcze pojawiły się po ok. 1 h od odejścia wód
jak odejdą wody to jest różnie przy pierwszej ciąży odeszły mi same i dosłownie za 5 min miałam bóle parte
spidermenka Ty masz już doświadczenie w tych sprawach porodowych, a ja to jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę, więc każdą wskazówkę już mamy traktuję jak świętość
Tak wiec czuję sie cały czas jak pierworódka...
to na pewno pamiętasz więcej z opieki nad Maleństwem i z tego co PO porodzie, dobrze, że na wątku Mamuś rozpakowanych jest tyle Dziewczyn - już coś czuję, ze będą mieć mnie tam dosyć
masz jakieś przeczucia co do porodu? niektóre mamy podobno czują że to się stanie konkretnego dnia...
Treść doklejona: 30.10.12 21:11
ja coś czuję, ze się z moim synkiem nie dogadam, więc przeczuć na razie brak