Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Isiula ja miałam podobnie. Co ok. 6 minut ale szyjka robiła postępy bo pojawiły się delikatne plamienia i poszłam od razu na IP. U ciebie pewnie było to samo ale bez postępu szyjki... A ten ból co opisywałaś to dokładnie taki jest więc jak się wymęczyłaś to powtórka cię czeka przy porodzie (nie strasząc oczywiście). Mi jak skurcze dochodziły do najwyższego poziomu to myślałam, że mi nogi odpadną - taki dziwny ból w udach i bardzo nisko w brzuchu. Ale ważne że to już niedługo i zaraz będziesz to miałą za sobą
Bylam z mezem w sklepie i przy skrczach musialam przystawac, a do domu wracalam biegusiem, bo czulam takie parcie na doopke i mnie pognalo do kibelka. Ciekawe, jaka bede miala nocke.
Violet_flower- odejście wód nie zawsze jest równoczesne z pojawieniem się skurczy. Jestem tego przykładem. U mnie wystąpiły pierwsze skurcze i bolesne 10 godzin po odejściu wód więc jeśli cokolwiek Cię zaniepokoi albo nie będziesz pewna czy to wody, to nie czekaj tylko migusiem do szpitala, żeby to sprawdzić
następnie pasma śluzu podbarwione krwią (więc chyba ten słynny czop mi odchodzi, a to wcześniej to nie były wody, tylko jego rozwodniona forma?).
Mnie też wczoraj położna uświadomiła, że czop może być wodnisty. Myślałam, że to wody mi się sączą, bo sporo tego było przezroczyste i bezwonne aż podpaskę musiałam sobie zainstalować na drogę. A zaczął odchodzić w zeszły piątek podbarwiony na różowo, ale to podbarwienie szybko minęło. Pewnie dlatego, że szyjka przestała się rozwierać..
violet_flower a może po prostu masz bóle krzyżowe,nie muszą być zawsze brzuszne,mierz co ile są i ile trwają
Azniee, ja szyjka zacznie sie skracac, to pessar sam wypadnie.
A nystatyna, to raczej nie jest przezroczysta.
Rety, ile to bedzie trwac Skurcze nadal sa, nieregularne i bolesne. Niedawno wstalam, wcisnelam pol kanapki i siedze na pilce. Cieknie ze mnie wodnista, brazowawa wydzielina - czop?
Violet, boli mnie podbrzusze. Jak sie zaczyna skurcz to czuje twardnienie calego brzucha, a pozniej taki scisk w podbrzuszu i mi ten bol promieniuje na boki i wchodzi w krzyz.