Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Teraz wiem, że wzięłabym jeszcze 1 tabl. no-spy tak jak radziła mi położna, ciepłą kąpiel i zaczęła mierzyć po kąpieli jakby nie ucichły.. Może też tak spróbuj?
czyli jeśli to są te prawdziwe porodowe skurcze to nawet nospa mi ich nie wyciszy, tak? (w całej ciązy nie wzięłam ani 1 tabletki nospy, więc pewnie od razu na mnie zadziała) po kąpieli nic mi nie ucichło, ale może faktycznie zacznę częściej do tej wanny wchodzić...
venus87: Mam pytanie, po co w szpitalach podają kobietą znieczulenie to OXY...coś tam jak nie działa?? sztuczne?? podają coś innego aby tylko uspokoić kobietę??
Isiula mam pytanie, ale jak to że nie możesz przenosić ? Przecież ciąża w terminie to jest dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po wyznaczonym terminie, dlaczego już teraz robią Ci masaż szyjki ?
No i mam drugie pytanie, skoro robią Ci ten masaż to chyba po to, żeby te skurcze były, a napisałaś że wzięłaś nospę, a ona jest rozkurczowa, to jak to w końcu :) pytam, bo jakoś mi się to logiczne nie wydaje.
Bo wg ostatniego usg powinnam była urodzić 18.10 ale tym się nie sugeruję..
przyszle mamuski czy spicie tylko na lewym boku ?
Zakładałam normalnie majtki oraz szlafrok, aby nie obrzydzac innym odwiedzająym przez taki widok. Jak patrzyłam na inne laski chodzące z takimi wielkimi podpaskami wystającymi z tyłu koszuli jak ogon i bez majtek to mi sie niedobrze robiło.
przyszle mamuski czy spicie tylko na lewym boku ?
Violet - ja tez bym brała nospe, aby wyciszyc. Po co masz sie meczyc, jesli to jeszcze nie TE skurcze. Wkoncu musisz byc wypoczeta i miec siły na TE JUZ PORODOWE skurcze. A nospa juz na te porodowe nie pomaga, wiec bedziesz wiedziala że to juz TERAZ. To samo podobno jest z cieplą kąpielą. Dopóki pomaga to znaczy, że jeszcze nie ma rozwarcia takiego, aby jechac do szpitala. Ale jak juz ciepła kąpiel nie pomaga to pakuj sie do szpitala. Ale jestem podekscytowana tak jak MAdzia, że to wszystko tak opisujesz.... :-))) Podziwiam Cie BARDZO, bo wiem że już tez jestes mocno tym wszystkim podekscytowana, podniecona i poddenerwowana - wszystkie emocje na raz !
Jak patrzyłam na inne laski chodzące z takimi wielkimi podpaskami wystającymi z tyłu koszuli jak ogon i bez majtek to mi sie niedobrze robiło.
Ale jak to bez majtek jak im się to trzymało ...
Ulcia masowała w spiżarce
Mi lekarz zabronił brać nospę, bo wtedy tylko zastopowałabym p;ostępy szyjki a przy tych tzw. przepowiadających skurczach właśnie to następuje. Po to są m.in. żeby szyjkę rozwierać. A jak wyciszałabym bóle nospą to by nic z tego nie było. Bolało mnie tylko raz na jakiś czas jak na okres, czasem mocniej.
Co do skurczy porodowych - to powiem szczerze, że faktycznie nie jestem w stanie ich porównać do niczego i ja je będe pamietała do końca życia
spidermenka wzięłam tą nospę jakieś 40 minut temu i jak na razie skurcze cały czas są co jakieś 7-10 minut.Nie powinna juz działać? Poczekam jeszcze z 10 minut i idę do kąpieli
Ale jak to bez majtek jak im się to trzymało ...
Koleżanka mi mówiła, że tam gdzie rodziła kazali im łazić bez majtek ściskając między nogami ten pas startowy
Podobno nie raz się zdarzyło, że któraś rozluźniła uścisk i taka krwawa podpacha lądowała na podłodze..
Spidermanka - ja sobie tego nie wyobrażam. Przecież takie siatkowe jednorazowe majtasy zapewniają cyrkulację powietrza, więc o co chodzi?
Chyba tylko o uprzykrzenie życia świeżo upieczonym mamom i odwiedzającym, którzy muszą na to patrzeć
Ulcia.. pamiętam, że miałaś zzo. Nic nie pomogło, że tak źle wspominasz te skurcze? Czy chodzi już o skurcze parte?
isiula - no mnie tez wlasnie o tej cytrynie powiedzial ale gwarancji nie mam ze nie haftne?
Dzwonilam do szpitala i polozna kazala mi przyjechac, zeby mnie obczaic. Ide wziac prysznic i w droge ;)