Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    isiula: Teraz wiem, że wzięłabym jeszcze 1 tabl. no-spy tak jak radziła mi położna, ciepłą kąpiel i zaczęła mierzyć po kąpieli jakby nie ucichły.. Może też tak spróbuj?

czyli jeśli to są te prawdziwe porodowe skurcze to nawet nospa mi ich nie wyciszy, tak? (w całej ciązy nie wzięłam ani 1 tabletki nospy, więc pewnie od razu na mnie zadziała) po kąpieli nic mi nie ucichło, ale może faktycznie zacznę częściej do tej wanny wchodzić...
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
    • CommentTimeOct 31st 2012
     permalink
    violet_flower: czyli jeśli to są te prawdziwe porodowe skurcze to nawet nospa mi ich nie wyciszy, tak? (w całej ciązy nie wzięłam ani 1 tabletki nospy, więc pewnie od razu na mnie zadziała) po kąpieli nic mi nie ucichło, ale może faktycznie zacznę częściej do tej wanny wchodzić...

Tak, dokładnie.. Porodowych nie wyciszy i będziesz miała 100% pewności, że to już. Koleżanka mi mówiła, że tak właśnie zrobiła jak ją skurcze męczyły, ale nie miała pewności. Wzięła nospę, nie przeszło i pojechała do szpitala rodzić :)
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Isiula mam pytanie, ale jak to że nie możesz przenosić ? Przecież ciąża w terminie to jest dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po wyznaczonym terminie, dlaczego już teraz robią Ci masaż szyjki ? No i współczuję, też go miałam, robiła mi go położna w trakcie porodu jakieś 6 razy i właśnie sobie przypomniałam, że wtedy darłam się najbardziej :devil::devil::devil: Moja pamięć to chyba wyparła, żaden skurcz mnie tak nie bolał jak ten masaż :shocked: A teraz doczytałam , że Twoja dzidzia duża, ale wg usg tylko o parę dni, a to normalne przecież. Nie ma co się wielkosćią tak bardzo sugerować, bo to jest tylko pomiar. Mi ciągle usg pokazywało, że Nadia wyprzedza termin o 2 lub 3 tygodnie. Zależy jak zmierzył gin. Dziwne, że już teraz chcą Ci wywoływać poród...
    No i mam drugie pytanie, skoro robią Ci ten masaż to chyba po to, żeby te skurcze były, a napisałaś że wzięłaś nospę, a ona jest rozkurczowa, to jak to w końcu :) pytam, bo jakoś mi się to logiczne nie wydaje.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    venus87: venus87: Mam pytanie, po co w szpitalach podają kobietą znieczulenie to OXY...coś tam jak nie działa?? sztuczne?? podają coś innego aby tylko uspokoić kobietę??

Venus, nie bardzo rozumię to pytanie, ale wydaje mi się że mylisz pojęcia.
    To OXY to jest oxytocyna, czyli hormon który wytwarza się w organiźmie między innymi w trakcie porodu (powoduje skurcze mięśni macicy) lub w formie sztucznej podawany jest by właśnie wywołać skurcze macicy =poród.
    Natomiast do znieczulenia zewnątrzopnowego (tzw.ZZO) używa się epiduralu.
    W niektórych szpitalach możesz prosić też o gaz rozweselający:wink:
    Nie wiem czy w jakiś sposób odpowiedziałam na twoje pytanie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Isiula już doczytałam o tej nospie :) Ja bym tam nie brała, a nóż widelec z tych przepowiadających powstaną TE skurcze :)
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    PENNY: Isiula mam pytanie, ale jak to że nie możesz przenosić ? Przecież ciąża w terminie to jest dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po wyznaczonym terminie, dlaczego już teraz robią Ci masaż szyjki ?

Moja gin mówi o wywoływaniu już od września jak synek zaczął koksować.. Już na 4 usg wykonywanych przez różnych lekarzy wychodził taki wielki. Chodzi jej chyba głównie o uniknięcie cc, bo ja od początku tak bardzo chcę rodzić sn i dlatego stara się go najpierw ruszyć naturalnie tym masażem. A jemu w brzuchu dobrze, wczoraj łożysko było nadal 2 stopnia, przepływy super hiper mega ok, więc po co ma wychodzić?:devil::devil:

A termin wg usg z 12 tyg mam na 4.11, synuś zrobiony od razu po miesiączce.
    Bo wg ostatniego usg powinnam była urodzić 18.10:wink: ale tym się nie sugeruję..

PENNY: No i mam drugie pytanie, skoro robią Ci ten masaż to chyba po to, żeby te skurcze były, a napisałaś że wzięłaś nospę, a ona jest rozkurczowa, to jak to w końcu :) pytam, bo jakoś mi się to logiczne nie wydaje.

Generalnie jestem przeciwniczką brania nospy w ciąży, wzięłam tylko 2 tabl w 2 trymestrze na skurcze, ale żołądkowo-jelitowe..
    Wczoraj położna na ip doradziła mi, żebym się tej nospy nie bała, bo wycisza tylko skurcze przepowiadające i jeżeli bardzo męczą to żeby brać.
    A że wczoraj byłam w mega kiepskiej formie po nieprzespanej nocce z powodu tych przepowiadaczy i nadal mnie męczyły to zgrzeszyłam i wzięłam 1 tabl, żeby się po prostu wyspać... Dzisiaj już nie brałam i nie zamierzam, niech sobie macica ćwiczy, a szyjka się rozwiera.
    Tak jak pisałam przed chwilą violet_flower teraz wezmę dopiero jak mnie będzie porządnie i regularnie męczyć, żeby się przekonać czy to już na pewno skurcze porodowe..
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeOct 31st 2012 zmieniony
     permalink
    isiula: Bo wg ostatniego usg powinnam była urodzić 18.10 ale tym się nie sugeruję..

Ja wg usg z 12 tygodnia miałam rodzić 23.06 a urodziłam 5.07 ;P
    Wszystko będzie git tak czy tak :) Ja się nie znam w sumie na tym co i jak nospa wycisza, tak tylko zapytałam ;)
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Lapa wytłumaczyłaś :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    Violet - ja tez bym brała nospe, aby wyciszyc. Po co masz sie meczyc, jesli to jeszcze nie TE skurcze. Wkoncu musisz byc wypoczeta i miec siły na TE JUZ PORODOWE skurcze. A nospa juz na te porodowe nie pomaga, wiec bedziesz wiedziala że to juz TERAZ. To samo podobno jest z cieplą kąpielą. Dopóki pomaga to znaczy, że jeszcze nie ma rozwarcia takiego, aby jechac do szpitala. Ale jak juz ciepła kąpiel nie pomaga to pakuj sie do szpitala. Ale jestem podekscytowana tak jak MAdzia, że to wszystko tak opisujesz.... :-))) Podziwiam Cie BARDZO, bo wiem że już tez jestes mocno tym wszystkim podekscytowana, podniecona i poddenerwowana - wszystkie emocje na raz ! :bigsmile:

ruda03: "Ja jestem raczej trochę wstydliwa, i nie wyobrażam sobie leżeć z cyckiem na górze przy tylu odwiedzających albo wyjście do wc z"bułą"podpasek między nogami...no właśnie takie rzeczy mnie bardziej przerażają niż sam poród"
    lapa: "a mnie się wydaje, że po porodzie będzie mi zupełnie wisiało kto i co zobaczy, zwłaszcza jeśli będa to obcy ludzie w końcu wszystkie kobietki na sali będą w podobnej sytuacji- a dodam, że ja też z tych wstydliwych jestem"

Musze się Wam przyznac, że też jestem z tych wstydliwych... i jak byłam po porodzie, to niestety to nie minęlo. Nie wyobrazałam sobie latac po korytarzu szpitalnym z wielką podpaską między nogami. Zakładałam normalnie majtki oraz szlafrok, aby nie obrzydzac innym odwiedzająym przez taki widok. Jak patrzyłam na inne laski chodzące z takimi wielkimi podpaskami wystającymi z tyłu koszuli jak ogon i bez majtek to mi sie niedobrze robiło. Natomiast jak lezalam w pokoju w szpitalu to zdejmowałam majtki, ale byłam w pełni przykryta kołdrą. Jak przychodzili do mnie odwiedzający albo musiałam isc do toalety, to zakładałam je pod kołdrą i wstawałam z łózka juz z przyklepaną podpaską.

Ten sam problem mam np.ze studentami. Ja nie wyobrażam sobie, aby akurat na mnie ćwiczyli cokolwiek studenci. Jest tyle kobiet, którym to nie przeszkadza, wiec ja sie po prostu na to nie zgadzam. Lekarz i połozna - OK. Ale grupy studentów juz NIE. Wkoncu mamy pewne prawo pacjenta, że nie musimy sie na COS TAKIEGO zgadzac, wiec wykorzystuje to "moje" prawo :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    ja tez podziwiam ze prawie dziennik tu powstal, moze emocje udziela sie innym :P

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 31.10.12 17:09</span>
    przyszle mamuski czy spicie tylko na lewym boku ?
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    IzUK: przyszle mamuski czy spicie tylko na lewym boku ?

Na początku starałam się jak najwięcej na lewym, teraz też na nim zasypiam. Ale jak za długo leżę na jednym boku to budzi mnie ból biodra albo zdrętwiała ręka. Wtedy zwykle idę na siku i po powrocie zmieniam boczek i tak w ciągu nocy ładnych parę razy:bigsmile:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    IzUK - ja zasypiam i wiekszosc nocy przesypiam na lewym boku :) rano jak maz sie budzi, obracam sie na prawy i czasem na nim zasypiam na 2-3 godzinki :)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    hmmm...no mnie tez tak to ni biodro ni plecy bola, chyba dzis zmienie pozycje, chodz czytalam ze zalecane jest spanie na lewym boku.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    IzUK - ale nigdzie nie jest powiedziane, że musisz non stop leżeć na lewym boku. Jest to zalecane, ale najważniejsze żeby Tobie było wygodnie!
    Ja np. całkiem niedawno miałam rwę kulszową po prawej stronie ciała i mniej mi dokuczała jak leżałam na prawym boku - nic na siłę :)
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    spidermanka: Zakładałam normalnie majtki oraz szlafrok, aby nie obrzydzac innym odwiedzająym przez taki widok. Jak patrzyłam na inne laski chodzące z takimi wielkimi podpaskami wystającymi z tyłu koszuli jak ogon i bez majtek to mi sie niedobrze robiło.

Spidi, ale ja też nie zamierzam latać ze wszystkim na wierzchu:devil: i wiadomo, że wychodząc z łóżka będę zakładała majty (tu w szpitalu mogę nosić tylko jednorazówki) i szlafrok.
    Bardziej chodzi mi o to, że jeśli ktoś coś zobaczy przez przypadek to nie będę płonęła:shamed: bo w końcu nie jestem na wakacjach tylko w szpitalu na oddziale położniczym/poporodowym (czy jak się to nazywa):wink:

IzUK: przyszle mamuski czy spicie tylko na lewym boku ?

ja przeważnie śpię na prawym, bo mój Mały po lewej stronie ma nóżki i już nie raz dał mi w nocy popalić:tongue: z resztą po jednej z takich akcji wylądowałam u ginki z takim bólem po lewej stronie, że lekarka sama zakazała mi spać na lewym boku jeśli tylko poczuję ból:wink: czasem budzę się też na plecach:wink:
    Myślę, że najlepiej spać tak Ci wygodnie:bigsmile:
    --
  2.  permalink
    spidermanka: Violet - ja tez bym brała nospe, aby wyciszyc. Po co masz sie meczyc, jesli to jeszcze nie TE skurcze. Wkoncu musisz byc wypoczeta i miec siły na TE JUZ PORODOWE skurcze. A nospa juz na te porodowe nie pomaga, wiec bedziesz wiedziala że to juz TERAZ. To samo podobno jest z cieplą kąpielą. Dopóki pomaga to znaczy, że jeszcze nie ma rozwarcia takiego, aby jechac do szpitala. Ale jak juz ciepła kąpiel nie pomaga to pakuj sie do szpitala. Ale jestem podekscytowana tak jak MAdzia, że to wszystko tak opisujesz.... :-))) Podziwiam Cie BARDZO, bo wiem że już tez jestes mocno tym wszystkim podekscytowana, podniecona i poddenerwowana - wszystkie emocje na raz !

spidermenka wzięłam tą nospę jakieś 40 minut temu i jak na razie skurcze cały czas są co jakieś 7-10 minut.Nie powinna juz działać? Poczekam jeszcze z 10 minut i idę do kąpieli
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Violet_flower - u Ciebie chyba naprawde sie wszystko rozkreca :)))
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Nooo Violet bo jak tak dalej pójdzie to do rana urodzisz :)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Woooow violet_flower - czuję przez majtki, że Jasio całkiem niedługo będzie z Wami!!:bigsmile: trzymam kciuki!!:peace:

Ciekawe jak tam Malisiek i która z Was się pierwsza rozpakuje.. Ale emocje:jumping:

Treść doklejona: 31.10.12 18:13
    Z tych emocji aż zapomniałam, że dzisiaj jest "wielkie święto Helołin" i niemalże otworzyłam przebierańcom..
    Teraz się ukrywam w sypialni przy lampce nocnej, bo ze słodyczy mam w domu tylko lody czekoladowe:tooth::tooth:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Isiula - ukrywasz sie? :crazy: lodami bys sie z nimi chociaz podzielila :tooth: kazdemu po lyzeczce :wink:

Ciekawe co tam u Maliska, moze juz w szpitalu na porodowce :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    No właśnie gdzie się podziewa Malisek?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    spidermanka: Jak patrzyłam na inne laski chodzące z takimi wielkimi podpaskami wystającymi z tyłu koszuli jak ogon i bez majtek to mi sie niedobrze robiło.

Ale jak to bez majtek :shocked:jak im się to trzymało ...
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Penny tez sie zastanawiam :D

Nawracajac do boli porodowych...
    SA PRZEREKLAMOWANE:peace::peace::peace:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    nessie - i tego sie trzymam :) dlatego o bolach nie mysle, tzn. nie boje sie ich ;) najbardziej sie boje popekania za wielkiego :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    PENNY: Ale jak to bez majtek :shocked:jak im się to trzymało ...

Koleżanka mi mówiła, że tam gdzie rodziła kazali im łazić bez majtek ściskając między nogami ten pas startowy:tooth:
    Podobno nie raz się zdarzyło, że któraś rozluźniła uścisk i taka krwawa podpacha lądowała na podłodze..:jumping:
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    violet_flower weź kąpiel - powinna pomóc jeśli to nie te właściwe skurcze.
    Mi lekarz zabronił brać nospę, bo wtedy tylko zastopowałabym p;ostępy szyjki a przy tych tzw. przepowiadających skurczach właśnie to następuje. Po to są m.in. żeby szyjkę rozwierać. A jak wyciszałabym bóle nospą to by nic z tego nie było. Bolało mnie tylko raz na jakiś czas jak na okres, czasem mocniej.
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    isiula: Ulcia masowała w spiżarce

O to to! I tu jest cała tajemnica działania :crazy:
    Co do skurczy porodowych - to powiem szczerze, że faktycznie nie jestem w stanie ich porównać do niczego i ja je będe pamietała do końca życia :devil: ale wiele babeczek ma tak jak PENNY, że tak naprawde po porodzie są gotowe na powtórkę :wink:
    --
  3.  permalink
    Violet rozkręciło sie u Ciebie i to ładniutko:)obyś urodziła szybko i bezboleśnie:)
    Venus pisałam ci smsy,doszły???
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Dii: Mi lekarz zabronił brać nospę, bo wtedy tylko zastopowałabym p;ostępy szyjki a przy tych tzw. przepowiadających skurczach właśnie to następuje. Po to są m.in. żeby szyjkę rozwierać. A jak wyciszałabym bóle nospą to by nic z tego nie było. Bolało mnie tylko raz na jakiś czas jak na okres, czasem mocniej.

Kurde, to każdy ma inną teorię.. Jeden mówi brać, drugi nie brać.. I komu wierzyć?? :confused:
    no i jak nie biorąc nospy rozpoznać czy to skurcze już porodowe czy jeszcze przepowiadające? jechać za każdym razem na ip i prosić o ktg?

Treść doklejona: 31.10.12 19:12
    Ul_cia: Co do skurczy porodowych - to powiem szczerze, że faktycznie nie jestem w stanie ich porównać do niczego i ja je będe pamietała do końca życia :devil:

Ulcia.. pamiętam, że miałaś zzo. Nic nie pomogło, że tak źle wspominasz te skurcze? Czy chodzi już o skurcze parte?
  4.  permalink
    violet_flower: spidermenka wzięłam tą nospę jakieś 40 minut temu i jak na razie skurcze cały czas są co jakieś 7-10 minut.Nie powinna juz działać? Poczekam jeszcze z 10 minut i idę do kąpieli

Ooooooo cos czuję, że TO JEST JUZ TO !!! Pewnie lada chwila dowiemy się, że już Jaś jest wtulony do cyciusia maminego. Trzymam MOCNO kciuki!!! :bigsmile:

PENNY: Ale jak to bez majtek jak im się to trzymało ...

Laski były ubrane tylko w koszule BEZ MAJTEK, między nogi wkładały te wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelkie i dłuuuuuuuuuuuuuuuugie podkłady odstające z tyłu tej koszuli i tak szurały nogami po korytarzu, bo szybciej im sie w tym nie dało iść. Jak to widziałam, to było mi wstyd za te wszystkie dziewczyny psujące smak przyszłym ojcom... Nie raz słyszałam od osób mnie odwiedzających płci męskiej, że jak tak patrzą na niektóre laski to az nie chcą, aby ich żona była w ciązy. Ja wiem, ze to jest szpital i oddział położniczy, ale czasem warto pomyslec, że innych może to obrzydzac. Z drugiej strony, ja nie byłam tą odwiedzającą, a raczej rezydentką szpitala od kilku m-cy i tez nie byłam w stanie na to patrzec. Bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :devil:
    -- ___
  5.  permalink
    violet kciuki zaciskam aby szybko poszło.
    __
    Co do mojej dzisiejszej wizyty: mam jutro zakaz spacerowania po cmentarzach, mam się oszczędzać i jak tylko pojawią się niepokojące odstępy między skurczami to mam od razu dzwonić do gina bo szyjka skróciła mi się o połowę:shocked:. Dodatkowo dostałam syrop Lactulose na zaparcia aby nie nasilać skurczy a na złe wyniki moczu furagin i wit. C.
    Idę odpoczywać.
    --
  6.  permalink
    ______

isiula: Koleżanka mi mówiła, że tam gdzie rodziła kazali im łazić bez majtek ściskając między nogami ten pas startowy
    Podobno nie raz się zdarzyło, że któraś rozluźniła uścisk i taka krwawa podpacha lądowała na podłodze..

Isiula - DOKLADNIE O TYM SAMYM MÓWIĘ... :bigsmile: Ja to widziałam na własne oczy. Ja wiem, że każda położna nakazuje swiezo upieczonej mamie nie zakładać majtek, aby sie wietrzyło, ale.. BEZ PRZESADY !!!! Wkoncu to czy założysz te majtki na 15-20 minut nie oznacza zaraz, że rana w kroku przestanie się goić, albo zacznie sie tam cos dziać. :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    WIADOMOŚĆ OD VIOLET_FLOWER (GODZ. 19.03):
    Jedziemy do szpitala, nospa nic nie pomogła, leżenie w wannie też nie, skurcze, co 5 minut, dalej plamie śluzem na czerwono, boli jak cholera. Będę pisać na bieżąco.
    Buziaki dla Ciebie (czyli dla mnie :tongue: ) i dziewczyn z forum :tongue:

Dam znać Wam od razu, jak dostanę jakąś nową wiadomość :wink:
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ja jestem, nadal w domu. Przespalam sie i skurcze troche sie wyciszyly. Biore kapiel i przedzwonie do szpitala, zobaczyc co oni na to wszystko powiedza.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Spidermanka - ja sobie tego nie wyobrażam. Przecież takie siatkowe jednorazowe majtasy zapewniają cyrkulację powietrza, więc o co chodzi?
    Chyba tylko o uprzykrzenie życia świeżo upieczonym mamom i odwiedzającym, którzy muszą na to patrzeć:devil::devil:
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    <strong>Violet</strong> no to chyba na dobre się zaczęło!!! w takim razie trzymam kciuki za szybki poród i bezproblemowy!!!
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ale widze, ze u Violet to nie przelewki ;) Trzymam kciuki:bigsmile:
    --
  7.  permalink
    Malisek jeszcze chwilunia i dołączysz do Violet:)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Jeju violet_flower rodzi..ale fajnie, trzymam kciuki!!:bigsmile:

Malisiek znalazłam coś takiego o rozróżnianiu skurczów przepowiadających od porodowych. Podobno porodowe się nie wyciszają pod żadnym wpływem tylko nasilają niezależnie od okoliczności..
  8.  permalink
    isiula: Spidermanka - ja sobie tego nie wyobrażam. Przecież takie siatkowe jednorazowe majtasy zapewniają cyrkulację powietrza, więc o co chodzi?
    Chyba tylko o uprzykrzenie życia świeżo upieczonym mamom i odwiedzającym, którzy muszą na to patrzeć

DOKLADNIE. Tez tego nie rozumiem, bo tego chyba sie nie da zrozumiec. No coz - ja mam spakowane wlasnie te siatkowe. Ale tez polozna na SR powiedziala nam, że jesli te siatkowe nie beda nam odpowiadac, to warto wziąc dodatkowo sobie swoje jakies wygodne majtki. WKoncu nie bedziemy w nich chodzic CAŁY DZIEN, wiec jak juz ruszamy z łozka, bo np. przyszli do nas goscie to warto miec na d....e cos wygodnego i niekrepującego nasze ruchy :bigsmile:

Judka - DZIEKI ZA INFORMACJE. Wyslij tez pozdrowienia i MEGA mocne kciuki dla Violet od nas wszystkich. Pewnie w ciągu 2-3 godzin dostaniemy informację, że Violet juz jest mamusią słodkiego JAsia... :bigsmile:

Malisiek - Ty tez sie szykuj, bo Ty jakos jestes kolejna na liście... :bigsmile:
    -- ___
  9.  permalink
    Violet - zastresowałam się:-))))

Dziewczyny, czy któras z Was miala robione badanie na OGTT 75 na glukozę? To się pije glukozę ponoć i mnie dzis gin nastraszyl ze mozna po tym zwymiotowac, a ja juz mam takie problemy:shocked:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    MilagrosCud - ja za pierwszym razem zwymiotowałam po glukozie, mimo że w całej ciąży mi się to nie zdarzyło.. Za drugim wcisnęłam sobie do tego roztworu pół cytrynki i nie było takie złe..:wink:
  10.  permalink
    Violet.. 3mam kciuki by bylo szybko po wszystkim i Jas byl juz zWami :)))

Treść doklejona: 31.10.12 19:50
    Milagros ja mialam i to fakt... mdli jak nie.wiem co...
    --
  11.  permalink
    isiula - no mnie tez wlasnie o tej cytrynie powiedzial ale gwarancji nie mam ze nie haftne?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Dzwonilam do szpitala i polozna kazala mi przyjechac, zeby mnie obczaic. Ide wziac prysznic i w droge ;)
    --
  12.  permalink
    Dzwonilam do szpitala i polozna kazala mi przyjechac, zeby mnie obczaic. Ide wziac prysznic i w droge ;)

Kochana... czyżby u Ciebie juz zaczęły łapać TE skurcze porodowe? Hmmm... ale to szybko wszystko idzie :bigsmile: Zaciskam zatem MOCNO kciuki !!! :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    isiula: Ulcia.. pamiętam, że miałaś zzo. Nic nie pomogło, że tak źle wspominasz te skurcze? Czy chodzi już o skurcze parte?

PO ZZO to było lajtowo :wink:źle wspominam te normalne zanim mi podali znieczulenie wrrrr myslałam, że pogryzę :devil: i potem parte - nie bede ich porównywała, bo nie chce straszyć w Halloween :wink:
    Ale, ale, ale! Ja mam niski próg bólu - a to jest tak jak Teorka pisała, że na odczucia wpływa wiele czynników! Wiec myslę, że u każdej z nas wygląda to inaczej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    judka25 - dzieki :) pozdrow i ucaluj Violet od Nas :)

Violet_flower - zazdroszcze Ci kochana, juz niedlugo bedziesz tulic swojego synka :))) super !

MilagrosCud - ja mialam obiazenie glukoza przed ciaza i wlasnie w drugim trymestrze :)) Bezproblemowo wypilam, nawet nie w przeciagu 1min cala mieszanke bez cytryny. To smakuje jak lukier - taki na paczku ;) Tylko jest to w formie plynnej i pelna szklanka :) Ja lukru nie znosze (na paczkach, ciastach - zawsze sciagam :shamed: ). A wypilam dwa razy bez problemu, nie mialam zadnych mdlosci ani wymiotow. Takze nie ma co sie zle nastawiac :)

Treść doklejona: 31.10.12 20:00
    Malisiek - powodzenia :))))
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    MilagrosCud: isiula - no mnie tez wlasnie o tej cytrynie powiedzial ale gwarancji nie mam ze nie haftne?

No gwarancji nikt Ci nie da, tym bardziej że masz skłonności wymiotne - ale trzeba być dobrej myśli, że cytrynka pomoże:tongue:

Malisiek: Dzwonilam do szpitala i polozna kazala mi przyjechac, zeby mnie obczaic. Ide wziac prysznic i w droge ;)

Weź torbę w razie czego i daj znać jak tam postępy!! Może już Cię zostawią i będą dziś dwa forumowe porody:bigsmile: trzymam kciuki!!:peace:
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Violet kciukasy zacisniete!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.