Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeOct 31st 2012
     permalink
    AaAA no i oczywiście kciukam za wszystkie skórczowe dziewczyny :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    madziauk - dzięki za słowo otuchy:smile: ja uwielbiam jeść nutellę łyżeczkami także mogę bardzo słodkie jesc ale nie wiem czy to o to chodzi w tym badaniu:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Ul_cia: PO ZZO to było lajtowo :wink:źle wspominam te normalne zanim mi podali znieczulenie wrrrr myslałam, że pogryzę :devil: i potem parte - nie bede ich porównywała, bo nie chce straszyć w Halloween :wink:

Hehe ok.. w takim razie nie było pytania o parte..:wink:
    Ul_cia: Ale, ale, ale! Ja mam niski próg bólu - a to jest tak jak Teorka pisała, że na odczucia wpływa wiele czynników! Wiec myslę, że u każdej z nas wygląda to inaczej :bigsmile:

Ja całe życie myślałam, że mam wysoki próg bólu.. Ale teraz zaczęłam mieć wątpliwości czy aby na pewno:devil::wink:
  2.  permalink
    Milagros dasz rade:) Ty przecież jesteś wszystkożerna:):devil:
    --
  3.  permalink
    Milagros dasz rade:) Ty przecież jesteś wszystkożerna:)

w przerwach między jednym haftem a drugim:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    MilagrosCud - nutelle lyzeczkami tez lubie podjadac, szczegolnie w 3cim trymestrze i najlepiej w nocy jak wstaje do toalety :shamed::shamed::crazy:
    --
  4.  permalink
    "PO ZZO to było lajtowo źle wspominam te normalne zanim mi podali znieczulenie wrrrr myslałam, że pogryzę i potem parte - nie bede ich porównywała, bo nie chce straszyć w Halloween"

ULCIA - ale przynajmniej nas wszystkie uspokoiłaś, że po tym ZZO bedziemy sie (w razie czego) lepiej czuły... przynajmniej możemy sobie powyobrażać sobie siebie PRZED tym wielkim wydarzeniem :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Milagros, tak jak napisała Madziauk, glukoza smakuje jak lukier z pączka :smile:
    He he, a z bólami porodowymi... Że tak powiem: odwrotu już nie ma :tooth: Czy będzie bolało bardziej, czy mniej, urodzić trzeba :bigsmile:
    Najważniejsze, że jest się pod opieką specjalistów, którzy nie pozwolą żeby stała się kobiecie krzywda :smile:
    A boleć musi :wink: albo i nie- moja mama mówi, że przy 3-cim porodzie, to podobno sama nie była pewna, czy już rodzi i dopiero położne ją zapewniły, że tak :tooth:
    --
  5.  permalink
    albo i nie- moja mama mówi, że przy 3-cim porodzie, to podobno sama nie była pewna, czy już rodzi i dopiero położne ją zapewniły, że tak

A przy 5-tym porodzie to już wogóle to jest pewnie jak kichnięcie hihi :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    spidermanka: A przy 5-tym porodzie to już wogóle to jest pewnie jak kichnięcie hihi :bigsmile:

Chlup i już:tooth::tooth:
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    spidermanka: A przy 5-tym porodzie to już wogóle to jest pewnie jak kichnięcie hihi

I tego się trzymajmy :wink:
    A tak w ogóle. Nie zapomnę, jak już jechałam na porodówkę... Do windy wsiadła sąsiadka. Zobaczyła mnie i męża z torbami i pyta się, czy my już do szpitala jedziemy. Ja na to, że tak, a ona że trzyma kciuki. Ja, że dziękuję i że jakoś przeżyję, bo gdyby było tak strasznie, to by kobiety po dwoje dzieci nie miały... Na co ona z uśmiechem na twarzy: to też ja mam JEDNO DZIECKO. Fakt, nie zajarzyłam, że ma jednego synka :bigsmile:
    Ale co było robić, nierozsądnie byłoby zawracać :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Olenkaka: to by kobiety po dwoje dzieci nie miały... Na co ona z uśmiechem na twarzy: to też ja mam JEDNO DZIECKO. Fakt, nie zajarzyłam, że ma jednego synka

ha ha ha
    Mi kilka znajomych DOPIERO jak byłam w ciaży powiedziało dlaczego mają jedno dziecko :wink::devil:

oczywiscie wcześniejsza ta wiedza nie miałaby wpływu na to czy Martynka jest na świecie czy też nie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w akcji porodowej, a jak sobie pomyślę, że (teoretycznie) za 4 tygodnie ja będę na ich miejscu to mnie w dołku ściska :shocked:
    W poniedziałek zrobię sobie sama (chodź eM jest chętny haha) wymaz na GBS, w czwartek OSTATNIA wizyta u gina i droga otwarta na porodówkę :shocked:

A mam pytanie do dziewczyn pijących herbatę z maliny, czy w jej piciu robicie przerwy?
    --
  6.  permalink
    Malisiek to kciuki aby się rozkręciło.
    __
    Nie napisałam jeszcze, że gin zaleca jednak poród cc bo woli nie ryzykować, oczywiście jeśli się uprę to on nie będzie miał nic przeciwko ale i tak zaleca cc. Myślę, że podejmiemy tę decyzję w 36 lub 37tc, kiedy będę miała robione usg.
    Dobranoc, idę się położyć, bo między 19 a 20 miałam skurcze co 10-15min, na szczęście się wyciszyły.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeOct 31st 2012 zmieniony
     permalink
    Milagros -dokladnie ,glukoza smakuje jak lukier z paczkow .
    Ja rowniez zdrapuje lukier z paczkow ,bo go nietrawie ,bylo mi niedobrze to fakt ,ale jakies 10 minut .
    Najlepiej moja mala bo byla ze mna ,mowi :mamusiu moge sprobowac ,mowie ze tak ale troszke ,ona wypila i mowi mmmmmm,pycha ,moge jeszcze :jumping: Musialam jej tlumaczyc ze mama musi to wypic ,bo to badanie ,obrazila sie na mnie i byl foch :D

violet
    -juz Ci po cichutku gratuluje :))

Co do boli porodowych ,kazdy ma inny prog bolu .Ja mialam wywolywany porod oxytocyna ,podana 2 x ,wiec bole sa silniejsze ,do dzis moj maz wspomina ,jak blagalam lekarza o cc,lub jak powiedzialm ze mam mnie dobic ,bo ja tego niewytrzymam...ale zyje :D i teraz nastawiam sie psychicznie na drogi porod...

Ja tez uwielbiam nutelle,u mnie jak jest kupiona w ten sam dzien jej niema;p
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Oooo widzę,ze u Violet rozkręciło się na dobre to samo u Malisek :) Dziewczyny trzymam za was mocno kciuki :)
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    trzymam kciuki za mamusie ze skurczami!!!
    Spidermenka- ja co do tego prawa pacjenta tez skorzystam, kazdego studenta bede wlasnorecznie za drzwi wypraszac:) nie chce by uczyli sie na mnie... zreszyta ta opcje mozna dopisac do planu porodu, i szpital MUSI to uszanowac.
    Jejku a ja mialam dzis koszmary: wielkie wlochate pajaki mi sie snily, jeden bialy a drugi czarny. Nie wiem o co chodzi... kiedy ten czrny pajak lecial w moja strone to sie obudzila....spocona!
    Mam pytanie odnosnie badania cukru:
    Po ilu godz. pobieraja krew od momentu wypicia glukozy? Bede robila je 1 raz...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    milena1984: Po ilu godz. pobieraja krew od momentu wypicia glukozy? Bede robila je 1 raz...

Jezeli bedziesz robic 75g glukozy -po 2h
    -50g -po 1h
    Ale wiekszosc lekarzy przepisuje 75g
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    To chyba zależy też od przychodni bo ja musiałam poczekać godzinę nawet gdy nie wytrzymałam z tą glukozą.
    --
  7.  permalink
    Nikt mnie nie pociesza, buu :cry:

Co do glukozy to ja mialam na czczo, potem po 1h a nastepnie po 2h od wypicia glukozy 75
    --
  8.  permalink
    a jak się zwróci to dają drugą szklankę? czy ktos kiedys nie dal rady przejsc tego badania?:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Milagrs jak zwymiotujesz to koniec badania,idzisz jeszcze raz innego dnia .

Treść doklejona: 31.10.12 21:56
    misia-ludek: Nikt mnie nie pociesza, buu :cry:
    :hugging:

Treść doklejona: 31.10.12 21:57
    Anula bo boja sie puscic ciezarna ,zybys niezemdlala gdzies po drodze ...

Treść doklejona: 31.10.12 21:59
    Moja mala siedzi obok mnie i sie smieje z emitoikonek :D i co chwilke pyta ,mamo a co one robia :D smiesznie to tak wyglada :)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    misia-ludek a czemu lekarz zaleca cc?
     permalink
    no obym nie "oblala" tego badania. bo nie chce mi sie potem wracac na powtorke i siedziec po 3h na poczekalni.za tydzien sie wybieram. Miejmy nadzieje ze cukrzykiem nie jestem.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 31.10.12 22:04</span>
    dzieki za odp
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Misia-ludek, bedzie dobrze. Lekarz nie wypisalby zalecenia o cc, jesli by nie uwazal,ze to konieczne. Przy wadzie wzroku taki wysilek,moze sie skonczyc odklejeniem siatkowki, a to grozi utrata wzroku. Pomysl sobie o pozytywach, idziesz w danym dniu, dostajesz znieczulenie i po kilku minutach masz juz maluszka przy sobie.:wink:
     permalink
    misia-ludek: nie ma co ryzykowac, i tak dobrze ze lek zostawia tobie ta decyzje do podjecia a nie wywiera presji ze musi byc i juz. Tylko tlumaczy plusy i minusy. Najwaniejsze zebys ty i dzidzius wyszli zdrowo ze szpitala. tego tobie zycze.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Wiecie co muszę się wam pochwalić,ze mój syn teraz się tak poruszył,że poczułam jego nóżkę na lewym łokciu jak oparłam rękę o brzuch.Cudowne uczucie.

Treść doklejona: 31.10.12 22:11
    Emenemss: Milagros -dokladnie ,glukoza smakuje jak lukier z paczkow

i śmierdzi jak taśma filmowa
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    misia-ludek a nie powinni Cię położyć w szpitalu z tą szyjką?
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    O matkooo mam 270 wpisów do nadrobienia i teraz nie dam rady....Dziewczyny czyżby u Violet sie zaczęło???? :crazy:
    Od wczoraj wieczorem mnie nie bylo a tu takie sensacjeee...aaaaaaa :crazy:

A ja byłam dzisiaj w szpitalu , mialam badanie krwi..pan doktor dotknął mojego brzucha i określił położenie głowki...dostałam karteczkę jak się przygotować do cc i 2 tabletki...jedna mam wziąć w czwartek 8.11 o godzinie 22 a drugą 9 o 6 rano i o 7:30 stawić się w szpitalu...aaaaaaaa :crazy: ...jeszcze to do mnie nie dociera!!!!

Violet kochanaaaa trzymam za Was kciuki!!!! Bardzo mocnooo!!!!!!!! Trzymaj się!!!!:hugging:
    -- ,
  9.  permalink
    ja mam ojca diabetologa i przed chwilą z nim gadalam na ten temat i powiedzial ze z tym rzyganiem to bzdura, ze robil to wielokrotnie pacjentom i ani razu nie widzial zeby ktos sie skrzywil:bigsmile: i komu tu wierzyc? samemu trza sie przekonac:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    misia_ludek mnie to zastanawia czemu masz te skurcze będąc w 30 tc ?? Kurczę ja to bym się tym martwiła .
    --
  10.  permalink
    Cesarke zaleca bo pierwszy porod zakonczyl sie cc, bo poprzedni lekarz za szybko chcial go przyspieszyc.
    Bardziej martwi mnie ta skrocona szyjka o polowe i te skurcze. Chcialabym lezec duzo ale ciezko jest jak ma sie zywiolowa 3,5latke. Boje sie teraz zeby synek nie urodzil sie przedwczesnie i abym dotrwala chociaz do 37tc
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    MilagrosCud: ja mam ojca diabetologa i przed chwilą z nim gadalam na ten temat i powiedzial ze z tym rzyganiem to bzdura, ze robil to wielokrotnie pacjentom i ani razu nie widzial zeby ktos sie skrzywil:bigsmile: i komu tu wierzyc? samemu trza sie przekonac:-)

Milagros mojemu dziecku :d przeciez pisalam ze bylo mmmmmm pycha :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Ojej ile emocji... Dziewczyny skurczowe-POWODZENIA!!!!;
    --
  11.  permalink
    Milagros mojemu dziecku :d przeciez pisalam ze bylo mmmmmm pycha

no tata tak samo powiedzial, ze to dobre jest i zdziwiony pytal czy nigdy nie pilam cukru w duzym stezeniu. I te wymioty to chyba od zaslodzenia bo to taki ulepek jest:bigsmile:
    nie wiem, moze by tak lignokainką to zapić:devil:
    -- [/url]
  12.  permalink
    Anula wlasnie chodzilo mi o te skurcze bardziej i szyjke. Myslalam ze to sa te Braxtona-Hiksa ale pojawiaja sie czasem zbyt czesto. Mysle ze dodatkowo na skracanie szyjki mogla wplynac infekcja pecherza a takze zaparcia:;(
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dobra mamuśki ja idę spać bo malutki tak bryka,że nie daje mi siedzieć.Pewnie jak wejdę tu rano to Violet będzie tuliła Jasia w swoich ramionach będę myślami z nimi cały czas,a teraz dobranoc papapapa.
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    ...a ja właśnie doczytałam że Violet już w szpitalu....rany jak ja się denerwuję!!! Prawie tak jakbym to ja jechała na tę porodówkę :cry: ...ale jeszcze chwilka i będzie tulić swoje Maleństwo!!!! :hugging:
    -- ,
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Misia-ludek, to z ktoras z dziewczyn Cie pomylilam :shocked:
    Milagros, no ja przy pierwszym badaniu glukozy 50g, to ledwo na krzesle siedzialam,przez gabinetem zabiegowym. Paniom pielegniarkom wciaz powtarzalam,ze juz nigdy nie zjem nic slodkiego :devil:.
    W drugiej ciazy mialam obciazenie 75g i cale szczscie,ze w szpitalu mialam, bo od razu po wypiciu wrocilam do lozka i przespalam te 2 godziny. Dla mnie okropnosc. Tu nawet nie chodzi o wypicie,ale o to jak po tej glukozie sie organizm zachowuje.
     permalink
    skurcze Braxtona-Hicksa mi mowili dopoki jest do 10skurczy na 1 h to okej. to macica cwiczy przed porodem, jak wiecej to mam dzwonic.
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Montenia- Ze mną- ja dziś z okulistką walczyłam :wink:
    Misia-ludek: co to znaczy "o połowę"? No i leż-ja jak zaczęłam na prawdę leżeć, to przestała się skracać, ale już było za późno i musiałam iść założyć ten pessar i do szpitala na sterydy :confused:
    --
     permalink
    monotenia- ja zyje tym ze moj organizm to strawi
    --
  13.  permalink
    Milagros, no ja przy pierwszym badaniu glukozy 50g, to ledwo na krzesle siedzialam,przez gabinetem zabiegowym. Paniom pielegniarkom wciaz powtarzalam,ze juz nigdy nie zjem nic slodkiego .W drugiej ciazy mialam obciazenie 75g i cale szczscie,ze w szpitalu mialam, bo od razu po wypiciu wrocilam do lozka i przespalam te 2 godziny. Dla mnie okropnosc. Tu nawet nie chodzi o wypicie,ale o to jak po tej glukozie sie organizm zachowuje.

nieeee, teraz to naprawde sie boje, niedosc ze cala ciaze haftam i zyc normalnie nie moge to co dopiero to:cry::cry:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ciekawe co tam u Violet i Maliska :) czy obie juz tula dzieciatka w ramionach :)))

Judka - masz jakiesc wiesci od Violet?

Co do glukozy, to ja mialam 75g dwa razy i czulam sie po niej zwyczajnie, bylam glodna :devil: i nic nie moglam zjesc przez 2 godziny, dla mnie to bylo najgorsze ;) + to, ze musialam siedziec. Bo ponoc nie zalecaja chodzenia by nie falszowac wyniku :confused: Wiec dobrze, ze bylo w labie pelno gazet, chyba wiekszosc przejrzalam ;)
    --
     permalink
    No coz ja lece do pracy! pozdrawiam was dziewczyny. Pewnie jutro doczytam ze Violet urodzila, doczekac sie nie moge! :swingin:
    Poki co to duzo zdrowka i spokojnej nocki.
    U mnie jeszcze jest dzien:P
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    MilagrosCud - nie ma sie czego bac moim zdaniem, moj organizm po glukozie zachowywal sie normalnie. Wiec nie ma reguly (jak z wszystkim z reszta). Organizm wolal o kanapke chociazby - taka bylam glodna :crazy: a tu dwie godziny trzeba bylo czekac :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Ja miałam 75g, w dwóch kubeczkach plastikowych rozrobione, w każdym po pół cytryny. Po jakimś czasie było mi przez chwilkę lekko niedobrze, a największym objawem była senność :wink:
    --
  14.  permalink
    madziauk - no wlasnie tez sie martwie o to niejedzenie bo jak nie jem to mi jest najbardziej niedobrze i slabo, ja musze sniadanie bo umieram
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    misia-ludek: Bardziej martwi mnie ta skrocona szyjka o polowe i te skurcze.

pociesze cie :)
    w 30tyg trafilam do szpitala z szyjka na 10mm. mialam nie dotrwac do 37tyg na milion procent
    Stal sie cud bo urodzilam w 38tyg :-)
    Najwaznieszy jest spokoj i ... odpoczynek
    --
  15.  permalink
    momencik - jak mi dadzą 75 g to ile tej cytryny mam wcisnąć? połowę?
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.