Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLinden
    • CommentTimeOct 31st 2012
     permalink
    Madzia...to Malisiek też już rodzi???? aaaaaaaaa :crazy: ...no to pięknie się dziewczyny rozkręciły :clap: ...normalnie mam takiego stresa że szok :crazy:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    jak mi dadzą 75 g to ile tej cytryny mam wcisnąć? połowę?

Ile chcesz :bigsmile: Do smaku masz sobie doprawić :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeOct 31st 2012 zmieniony
     permalink
    U nas w labie nie pozwalali dodawac cytryny.
    Dla mnie akurat obciazenie glukoza bylo najgorszym badaniem w ciazy,bo strasznie sie po tym czulam. Nie dosc,ze niedobrze mi bylo, to raz zimno ,raz goraco,normalnie jakbym zemdlec miala.
    Milagrs,wez od razu sobie jakas kanapke,zzebys zjadla po badaniu.
    Azniee, a widzisz z Toba pomylilam Misia-ludek. Tak to jest jak czlowiek na szybkiego czyta :wink:
  1.  permalink
    Milagrs,wez od razu sobie jakas kanapke,zzebys zjadla po badaniu.

o ile będę miała ochotę jeść, bo moze wrecz przeciwnie. Pewnie jeszcze jak się dodatkowo nakręcę to już na pewno się porzygam:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Linden - tak Violet i Malisek :))))

U mnie nic sie nie szykuje. Najpozniej tego 10 chcialabym urodzic, mam juz dosc czekania ;) ciekawa jestem jak nasz synus wyglada, chcialabym go tulic, zajmowac sie nim i by byl juz z nami ;)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Milagros, zadzwon do labu i zapytaj sie czymozesz sobie cytrynke przyniesc. Moze mozna.
    Dasz rade,napewno :wink:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    U mnie w laboratorium tez niewolno dodawac cytrynki .
    MilagrosCud: Milagrs,wez od razu sobie jakas kanapke,zzebys zjadla po badaniu.

o ile będę miała ochotę jeść, bo moze wrecz przeciwnie. Pewnie jeszcze jak się dodatkowo nakręcę to już na pewno się porzygam:-)

Niewolno jesc ani pic ,przez te 2 h ,po 2h pobierana jest ponownie krew .
    --
  2.  permalink
    U mnie nic sie nie szykuje. Najpozniej tego 10 chcialabym urodzic, mam juz dosc czekania ;) ciekawa jestem jak nasz synus wyglada, chcialabym go tulic, zajmowac sie nim i by byl juz z nami ;)

tak, ja tez juz bym chciala urodzic zanim dowiem się o jeszcze jednym sympatycznym badaniu. Mnie dzidzia skopała przed chwilą w bebechy i mąż też poczuł jak rękę przystawił, ale wiecie ze ja dalej na 100% nie jestem pewna czy to to:bigsmile: uaktywnilo mi sie po 5 lyzkach nutelli i dwóch bezach, ja zaczelysmy gadac o glukozie to zaczelam się "hartować":wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 31.10.12 22:56</span>
    Milagros, zadzwon do labu i zapytaj sie czymozesz sobie cytrynke przyniesc. Moze mozna.

no wlasnie mi profesor powiedzial ze wrecz powinnam ze soba przyniesc i wcisnac wiec jak cos to bede sie klocic:-) zreszta u ojca w przychodni robie wiec...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    madziauk: ciekawa jestem jak nasz synus wyglada, chcialabym go tulic, zajmowac sie nim i by byl juz z nami ;)

Witaj w klubie:bigsmile: a po porodzie pewnie będziemy marzyły o tym, żeby wrócili choć na chwilkę do brzucha, żebyśmy mogły się wyspać..:wink:

misia-ludek przepraszam, źle zinterpretowałam.. A jeśli chodzi o skracanie się szyjki to wiele było dziewczyn tu na forum, które miały rodzić ok. 30 tyg i wytrzymywały do terminu albo wręcz rodziły po terminie. A skoro masz małą córeczkę i nie możesz sobie pozwolić na leżenie plackiem to nie mogą założyć Ci pessaru? Z tego co kojarzę to z nim można sobie pozwolić na odrobinę aktywności przy skracającej się szyjce.. Jeżeli coś pokręciłam to mnie poprawcie:shamed:
    •  
      CommentAuthorLinden
    • CommentTimeOct 31st 2012 zmieniony
     permalink
    Madzia ja już w przyszły piątek...mam nadzieję że wytrzymam chociaż główka jeszcze dosyć wysoko...ale dzisiaj to się troszkę wnerwiłam bo trafiłam na pana doktora z Nigerii który był jakiś taki mało kontaktowy i niechętny do współpracy że gdyby nie moje dociekliwe pytania to nawet nie poinformowałby mnie że mam się stawić 9.11 o 7:30 w szpitalu...i w ogóle dał mi te 2 tabletki w srebrnym opakowaniu i nie znam ani ich nazwy ani działania....niccc...zupełnie nic!!! Nie miałam żadnego usg tylko pan doktor dotknął pól sekundy brzuchola pokazał gdzie jest główka i podziękował ...masakraaaa jakaś!!!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    O kurcze ale sie tu dzieje dzisiaj...
    Violet o malisek trzymam mocno kciuki, ale pewnie jutro przeczytamy ze juz po szczesliwie jestescie..
    Misia nie martw sie bedzie dobrze..tylko lez duzo, Maja chodzi do przedszkola to wykorzystaj ten czas na blogie lenistwo w lozeczku czy a sofie...trzymam kciuk kochana!

Treść doklejona: 31.10.12 23:24
    Sorry za bledy ale z kom pisze bo u mamy jestem...
    Milagros cytrynka do glukozy to super sprawa, powinni sie w labie na nia zgodzic:)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Linden - fajnie, masz date i wiesz co i jak. A z tymi tabletkami to dziwne, na co one sa? :confused::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madzia...no właśnie nie mam pojęcia...2 duże tabletki w srebrnym opakowaniu dołączone do skierowania na cc...jedną mam wziać w czwartek o 22-ej a drugą w piatek o 6 rano i o 7:30 mam się stawic w szpitalu...miło by mi było gdyby ten pan doktor poinformował mnie co to jest i jakie jest działanie tych leków :cry:.
    Jutro będę dzwonić do szpitala i mam nadzieję że się dowiem :wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Nie rodze ;( Glowka jest nisko, szyjka zamknieta i te plamienia to odchodzacy czop. Skurcze sa co chwile, ale to jeszcze nie te i mam wrocic, jak beda co 2-3 minuty ;/ Jestem zalamana, ze sie okazalo, ze to jeszcze nie czas i te
    skurcze mnie mecza :(((

spadam spac, bo jestem padnieta

Mam nadzieje, ze Violet wroci z lepszymi wieciami.
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Malisiek biedulkooo byłam pewna że już tulisz Maleństwo :cry: ...odpoczywaj bo to już naprawdę niedługo...mam nadzieję że te skurcze dadzą Ci noc przespać .
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisiek - moze sie jeszcze w nocy rozkreci :confused:

Linden - jutro sie dowiesz co to za tabletki i pewnie bedziesz spokojniejsza :) dziwne naprawde, ze Ci lekarz nic nie powiedzial

A Violet pewnie juz tuli swojego synka :tooth:

Ja ide spac, dobrej nocki Dziewczyny :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Dobrej nocki :bigsmile: ...ależ to był dzień pełen emocji na forum :wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Jeju Malisiek, wiem co czujesz i bardzo mi przykro:( Miałam dokładnie to samo po wczorajszym, załamka totalna i zawiedzione nadzieje i też kazali wrócić ze skurczami co 2-3min:/ kładź się lulu i śpij ile się da, żeby nabrać siłek przed tym wielkim dniem. Pomyśl sobie, że to była próba generalna:) mi wczoraj po nospie tak się błogo spało jak przeszły skurcze, że już zapomniałam o załamce i z nadzieją patrzę w przyszłość;)
    •  
      CommentAuthorLinden
    • CommentTimeNov 1st 2012
     permalink
    Isiula to Ty też już po próbie generalnej??? Ależ nam się emocjonujący finisz zapowiada :tongue: ... Trzymajcie się Dziewczyny i odpoczywajcie!!! Trzymam za Was wszystkie kciuki i przytulam :hugging:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Linden no niestety miałam wczoraj tę "przyjemność".. Usłyszałam tak jak Malisiek, że to tylko skurcze przepowiadające, a męczyły b.regularnie całą noc. Ten dzień zbliża się wielkimi krokami dla każdej z nas, trochę zazdroszczę Ci, że znasz już konkretną datę i godzinę:) lecę lulu, dobranoc!!
  3.  permalink
    Witam sie kochane wieczorowa pora.
    Ja dzisiaj jestem po glukozie. Wiec Milenko moge Ci powiedzec jak to u mnie wygladalo. Wydaje mi sie ze troche sie rozni od testow w PL. Dostalam do wypicia powiedzialabym napoj pomaranczowy lekko gazowny i wcale nie taki slodki. Odczekalam godzinke i potem znow pobrano mi krew. Wszystko poszlo szybko i sprawnie.

Violet trzymam mocno kciuki za Ciebie. Oby odbylo sie w miare o ile to mozliwe bezbolesnie.

A tak pozatym ja mam pytanie....co ile wy chodzicie na wizyty do lekarza? Ja mam juz co 2 tygodnie i tak mnie to zastanawia czy nie za czesto czasami...
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
  4.  permalink
    Hej Dziewczyny:-) melduje się już w niedwupaku:-) Jaś urodził się o 22:10 przez SN. Mierzy 55 cm, waży 3500 g, i ma cała masę włosków-to by uzasadnialo moją permanentną zgagę:-) do szpitala trafiłam z 8 cm rozwarciem, więc w zasadzie wszystko trwało 2 godzinki. Mam na pamiątke dużo szwów, Jaś słodko śpi obok cycusia, że ssaniem na razie kiepsko, ale liczę że się rozkręci. Więcej napisze jak się troszkę ogarniemy, dziękuję za wszystkie kciuki i kibicuje czołówce! Buziaki dla Was:-*

P.S. Wcale tak bardzo nie boli, lekko nie jest ale da się przeżyć:smile:
    --
  5.  permalink
    Violet ogromne GRATULACJE :cheer:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Ja rowniez gratuluje :-)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Violet gratulacje!!!:bigsmile: Ale Ci szybciutko poszlo :)
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Brrraaawoooo!!! Elegancko w dwie godzinki!!! Gratulacje dla dzielnej Mamusi i Jasia!
    --
  6.  permalink
    Violet- to ja nawet do rana w stanach czekac nie musialam na takie piekne wiesci, tylko z pracy wystarczylo wrocic. Gratulacje!!!!!!!
    Justyna- czesc! dzieki za info, a mialas do wyboru smak tego swinstwa? bo chyba cytryna jest zakazanym "owocem" co? A tobie sie udalo za 1 razem, losie zeby u mnie tak gladko poszlo.
    a tak poza tym jak u ciebie w miescie wyglada po huraganie?
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Violet gratulacje serdeczne!
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Właśnie weszłam napisać wiadomość, że violet_flower urodziła Jasia, ale widzę, że już sama napisała :wink:
    Byłam tu dwa razy w nocy, ale forum miało przerwę techniczną, nie można było się zalogować i nic napisać :confused:

Kochana Violet jeszcze raz gratuluję :clap:
    •  
      CommentAuthorpinkgonzo
     permalink
    WOW!!! Violet gratuluje z całego serca!!! i troche zazdroszcze....:))
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeNov 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Violet gratulacje :) to chyba jednak dobry moment wybrałaś na jazdę do szpitala, skoro już dorobiłaś się 8 cm :D
    I fajnie, że zdążyłaś przed pierwszym listopada, bo Jaś będzie mieć urodziny w Halloween a nie w Święto Zmarłych ;)
    --
  7.  permalink
    Violet, ogromne gratulacje dla Ciebie i maluszka trzymajcie się ciepło :hugging:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    violet_flower gratuluję serdecznie,a mówiłam
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Violet olbrzymie gratulacje!!!!!!! hahaha...czyli z ta zgaga i wloskami to jednak prawda :) ...wracajcie szybko do domku a my czekamy na foteczki Jasia ;)
    -- ,
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Violet , no wziełam i sie poryczałam :cry: ( no ze szcześcia oczywiście !!!) Strasznie Mocno WAs ściaskam Gratuluję Tobie i Dumnemu Tatusiowi :flowers: . Szybkiego powrotu do formy, buziaki dla Jasia od E-cioć ... :winkkiss::flowers:
    Czekamy na fotki Tej ślicznej Istotki :hugging:

Nie rodze ;( Glowka jest nisko, szyjka zamknieta i te plamienia to odchodzacy czop. Skurcze sa co chwile, ale to jeszcze nie te i mam wrocic, jak beda co 2-3 minuty ;/ Jestem zalamana, ze sie okazalo, ze to jeszcze nie czas i te
    skurcze mnie mecza :(((

Już tak nie wiele , falstart był ale wielkie wejście tuż tuż przed Wami . Dużo siły :winkkiss:

ja powoli się zbieram , uśmiech jest ,ale trzese się cała w środku (pozory są - ale zeby tak zaczac się bać lek.....) no nic dziś walczymy do końca siłą mnie wyprowadzą tylko .... ps. od nocy brzuch boli na @ i to dziwne od pleców czuje , mnóstwo czopu ... żeby nie było za późno . Ja wrócę to nap. co i jak . pa
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Violet gratulację, ale ci szybko poszło...pozazdrościć:cool:

A ja się witam w 9 jakże nieprzewidywalnym miesiącu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam :)
    Violet -gratuluje :)))
    Az zazdroszcze ,ja tez chce taki porod :)))
    --
  8.  permalink
    Violet wielkie gratulacje:) I tak jak życzyłam poszło szybko i w miare bezboleśnie:)
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Violet-gratulacje!!!! wracaj do zdrówka i zaglądaj do nas od czasu do czasu :)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Cudne wieści violet_flower aż chce się rodzić!!:bigsmile:
    Myślałam, że Jasio będzie jednak listopadowy, a on tak pięknie zmieścił się jeszcze w październiku:wink:

Gratuluję serdecznie!!!!:cheer::clap: i życzę Wam dużo zdrówka oraz szybkiego powrotu do domku!!:flowers:
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower gratulacje ogromne dla Was :) zdrowka i wszystkiego naj ! zagladaj tu do nas :)
    ps. jednak lepiej jak najdluzej zostac w domciu, wtedy w szpitalu idzie szybko :)))

Wklejam liste :

1. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    2. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    2. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    3. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    4. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    5. lofbejbe 21.11.2012 (dziewczynka)

6. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    7. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    8. acia20 07.12.2012 (dziewczynka)
    9. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    10. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    11. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    12. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    13. Emenemss 2.01.2013 ( dziewczynka)
    14. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    15. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    16. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    17. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    18. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    19. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    20. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    21. marakuya 1.02.2013
    21. GaggataB 1.02.2013
    22. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    23. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    23. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    24. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    25. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    26. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    27. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    28. IzUk 19.02.2013
    29. andziaiw 22.02.2013
    29. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec )
    30. sushi 5.03.2013 ( dziewczynka ? )
    31. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    32. niezalogowana0 15.03.2013
    33. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka )
    34. DominiczkaA 19.03.2013
    35. venika 05.04.2013
    36. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    37. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    38. lilijeczka - 05.05.2013
    39. chaperon - 12.05.2013
    40. Hefalumpik 13.05.2013
    41. aravls 15.05.2013
    42. akirka 26.05.2013
    43. Kandyzowana 30.05.2013
    --
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Violet, gratulacje :smile:
    My też po pierwszym falstarcie- wczoraj ze mnie leciało, wieczorem mieliśmy jechać, ale byłam zmęczona :wink: Rano wstałam- leci dalej- przezroczyste, bezwonne....no kurde- jedziemy. Nawet jak zmywałam lakier z paznokci u nóg i oparłam nogę na kibelku, to ciekło na podłogę. Pojechaliśmy do Piaseczna, czekamy na położną, przychodzi "musicie państwo poczekać, bo są 3 porody, ale to dobrze,akurat skończą, będzie miejsce dla pani" :bigsmile:
    Sprawdziła wkładkę- "to nie wody". Podpięła KTG, wszystko ok, skurczów nie ma. Przyszła lekarz (akurat ta co mi zakładała pessar), zbadała, potwierdziła, że to nie wody ("może wydzielina od pessara") :confused: No i dupa, jesteśmy w domu...a już miałam nadzieję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    violet_flower wielkie gratulacje :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorlilijeczka
     permalink
    Violet serdecznie gratuluje szczesliwym rodzicom!
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Violet - serdeczne gratulacje !! :)
    Edzia - trzymaj się, walcz o swoje i bądz dzielna. Trzymam kciuki, żeby wreszcie lekarze się ogarnęli. Powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Ależ emocjonujące Halloween na forum:bigsmile:

Violet wielkie gratulacje! Dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do formy!
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    VIOLET - ogromniaste gratulacje !!!!!!!!!!! :bigsmile: Ale faktycznie szybciutko Ci poszło juz w szpitalu. 8 cm rozwarcie to juz super. Mysle, że faktycznie (tak jak pisze Madzia) najwazniejsze, aby od razu nie jechac do szpitala tylko porobic różne rzeczy w domu, wchodzic pod prysznic, brac nospe, starac sie wyciszyc skurcze i jechac, jak juz ich intensywnośc nabiera na sile... :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Violet GRATULACJE!!!
    Duzo zdrowka dla malenstwa i az zazdroszcze tak szybkiej akcji :P!
    --
  9.  permalink
    Witam z rana zarazem się żegnam jedziemy z mężem w świat...zaliczymy pare cmentarzy i odwiedzimy familię:) Buziaki dla was a w szczególności dla Violet i Jasia trzymajcie się:)
    Malisek.... kto wie może jak wrócę to przeczytam że i Ty urodziłaś:) he zobaczymy:)
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Violet - wielkie gratulacje dla Was!!!
    Super, że porod miałaś szybki i bez komplikacji:wink::cheer::cheer::cheer:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.