Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormisia-ludek
    • CommentTimeNov 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Witam, ponad 100postów od wczoraj wieczór:wink:
    Violet gratulację i całuski dla Jasia:clap::clap::clap:
    __
    Milena, chyba skróciła się o połowę tego jaka była na początku, więc nie wiem, bo wymiarów mi nie podał. Kazał się oszczędzać i jak tylko pojawią się skurcze zbyt często to od razu mam dzwonić. Z tego co się orientuję to bezpiecznie jest jeśli skurcze Braxtona-Hiksa występują do 10 w ciągu dnia a nie godziny, bo gdyby 10 miało wystąpić w ciągu godziny to wychodziłyby co 6 minut, czyli zdecydowanie za często. Mi kazał dzwonić jak średnia będzie nawet jak ostatnio co pół godziny.
    ___
    Znalazłam coś takiego w opisie 32tc przez lekarza:
    Jeżeli skurcze Braxtona-Hicksa są bolesne i nieprzyjemne, spróbuj w czasie ich trwania zmienić pozycję - z leżącej na siedzącą, jeśli stoisz, spróbuj się położyć. Czasami pomaga chodzenie. Zrelaksuj się. Jeśli jednak okaże się, że skurcze nie ustępują i pojawiają się częściej, niż cztery razy na godzinę, powinnaś pojechać do szpitalnej izby przyjęć. Ponieważ być może są to objawy rozpoczynającego się porodu przedwczesnego.
    --
  1.  permalink
    nie tylko myślę, nawet działam w tym kierunku, ale efektów nie widać może Bóg uznał że podaruje mi jedno dziecko ale za to jakie

Kochana... spokojnie. Ja mysle, że wszystko idzie w dobrym kierunku. A test ciążowy z dwiema kreskami to myslę, że to tylko kwestia czasu. :bigsmile:

_____

Ja po powrocie z cmentarza, chyba sie nieco dotleniłam (choc u nas leje straszliwie) i poczułam sie śpiąca. Tak wiec ide dzisiaj wczesniej spać, a Wam życze spokojnej nocki ! :swingin:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeNov 1st 2012
     permalink
    Madziu, dobrze ze z dzieciaczkiem wszystko okej :) I ciekawe, jak Ci wyjda te badania z krwi.

Ja ogolnie czuje sie dobrze, troche zamulona jestem i praktycznie caly czas chce mi sie spac. Skurcze mam co jakis czas i ogolnie mnie podbrzusze pobolewa. Nie moge nawet normalnie siusiu zrobic, bo mnie wtedy boli - chyba przez to, ze glowka jest nisko.
    I mam wahania nastrojow - raz jestem przybita i znow wracaja mysli, ze bede wiecznie lazila z tym brzuchem i chyba nigdy nie doczekam porodu, a zaraz jestem nastawiona bardziej pozytywnie, bo juz cos tam sie zaczelo dziac I wmawiam sobie, ze porod to pewnie kwestia kilku dni.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    MadziaUk, a brzuszek na jaki tydzien wyszedl? Wielowodzie wlasnie moze wychodzic tez przy cukrzycy ciezarnych. Ale Ty mialas robione obciazenie, nie?
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Gratulacje dla dziewczyn które juz rozpakowane i powodzenia dla dziewczyn które sa właśnie w trakcie :D
    Ja byłam na urlopie próbowałam nadrobić i zajęło mi to 3 dni ;) a w dodatku caly czas dochodziło stron to było dla mnie przerażające hehe
    Zrobiłam usg w PL i wyszło ze będę miała dziewczynkę dlatego proszę o uaktualnienie listy pod warunkiem ze znowu nie zginęłam z listy bo juz tak sie zaważyło ;) poród na 7 lutego utrzymany
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    montenia - mialam obciazenie cukrzyca robione 75g, i wyszlo w polowie normy (czyli nie za malo nie za duzo), brzuszek wielkosci 34 tygodnia mam.. a tu juz 39. Jednak synus wielkosciowo ok. Tylko ten plyn.. nie wiem czemu tak duzo, wlasnie doczytalam, ze normy sa do 25 (choc zalezy od strony, bo czasem jest napisane, ze do 20), ja mam AFI 23,6.
    Czekam na wynik cukru - ma byc jutro (badanie robili tylko pobierajac krew, nie wiem jak oni to sprawdza - moze w UK inaczej to robia).

Poza tym cos mnie brzuch pobolewa jak na okres. Wczoraj wieczorem tez tak mialam. Cisnie mnie tam na dole i latam do toalety ciagle.

Co do plynu owodniowego, pytalam poloznej w szpitalu, czy to moze dlatego, ze duzo wody niegazowanej pije (okolo 1,5 litra dziennie - conajmiej), powiedziala, ze to nie to. Staram sie za duzo nie czytac, by sie nie martwic. Choc przemknelo mi gdzies na jakiejs stronie, ze z synkiem moze byc cos nie tak (ukladem pokarmowym) i troszke sie martwie. Chcialabym by nasz kochany synus byl zdrowy jak ryba (zawsze).

Uaktualniam liste, i dopisuje Ciebie 1aleks1, bo widze, ze Cie brakuje na niej :confused: Gratuluje coreczki !

1. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    2. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    2. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    3. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    4. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    5. lofbejbe 21.11.2012 (dziewczynka)

6. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    7. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    8. acia20 07.12.2012 (dziewczynka)
    9. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    10. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    11. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    12. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    13. Emenemss 2.01.2013 ( dziewczynka)
    14. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    15. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    16. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    17. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    18. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    19. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    20. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    21. marakuya 1.02.2013
    21. GaggataB 1.02.2013
    22. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    23. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    23. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    24. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    25. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    26. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    27. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    28. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    29. IzUk 19.02.2013
    30. andziaiw 22.02.2013
    30. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec )
    31. sushi 5.03.2013 ( dziewczynka ? )
    32. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    33. niezalogowana0 15.03.2013
    34. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka )
    35. DominiczkaA 19.03.2013
    36. venika 05.04.2013
    37. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    38. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    39. lilijeczka - 05.05.2013
    40. chaperon - 12.05.2013
    41. Hefalumpik 13.05.2013
    42. aravls 15.05.2013
    43. akirka 26.05.2013
    44. Kandyzowana 30.05.2013
    --
    --
  2.  permalink
    a ja dzis się dowiedzialam, że księgowa mojego ojca tez tak jak ja dwie ciaze poronila, 3cią przechodzila pod okiem tego samego profesora co ja i tez po szczepionkach u niego i tez sie fatalnie czula tak jak ja - pocieszajace:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    violet i moje wielkie gratulacje! :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny od wczoraj mnie nie było na forum a Wy już 4 strony naprodukowałyście :tongue:
    Dominiczka do mnie pisałaś esy?? Na pewno?? a jaki numer masz? bo ja Tobie swój nie podawałam, może kogoś innego?
    Dobra mam do nadrobienia jeszcze 3 strony Forum :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    madziauk: Poza tym cos mnie brzuch pobolewa jak na okres. Wczoraj wieczorem tez tak mialam. Cisnie mnie tam na dole i latam do toalety ciagle.

Ooo to może weźmie Cię z zaskoczenia i rozpakujesz się przede mną i Malisiek:smile:

madziauk: Chcialabym by nasz kochany synus byl zdrowy jak ryba (zawsze).

Oj tak, zdrowie najważniejsze i ciągle to powtarzam..
    Trzymam kciuki, żeby się okazało, że Twój synuś jest całkowicie zdrowy - nie może być inaczej!!:grouphug:

Zbieram się powoli do spania, bo muszę wstać o 5. Czeka nas jutro wizyta u gin i ktg. Ciekawe czy się ta moja szyja trochę ruszyła po ostatnim i czy ten cholerny masaż znowu będzie tak bolał..:confused:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Violet no wielkie gratulację!!!!! 2 godziny porodu, no cud!!!!!!! większość czasu męczyłaś się w domu, i ja też chce tak zrobić, w domu z mężem i moją mamą!!! komfortowa sytuacja! Jeszcze raz wielkie gratulację :clap::clap:
    Madziauk daj znać co i jak bo się martwię :confused::sad:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Madziauk, nie czytaj w necie.
    Mnie tez straszyli wadami genetycznymi,bo moja coreczka zatrzymala sie w rozwoju. Miala hipotrofie wewnatrzmaciczna i bylo podejrzenie wady (bo wg lekarki serce bylo za duze tzn,one bylo zgodne z wiekiem ciazy,ale mala byla do tylu o 4 tygodnie). Corka urodzila sie 42tc z waga 2880g,ale zdrowiutka. Serce,mozg tez w porzadku.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    montenia - super, ze coreczka zdrowiutka :) nie czytam juz w necie, zobacze jak tam cukier jutro :)

venus87 - wszystko ok, poza tymi wodami. Dowiem sie jutro co z cukrem.

Isiula - dobrej nocki!
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ale jestem zmęczona dziewczyny! ten dzień mnie wykończył, idę spać kochane papa :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madzia nie denerwuj się z synkiem z całą pewnością wszystko dobrze!!!
    Kurcze ja mam cały czas taką olbrzymią ochotę na słodycze i tak naprawdę to się nie ograniczam za bardzo a najgorsze jest to że ja nie miałam obciążenia glukozą :cry: cały czas pytałam o to badanie ale nikt nie wpadł na to żeby mi je zrobić :cry: ....teraz to i tak za poznooo :cry:

Malisiek ...ja mam to samo...tak zmienne nastroje że aż trudno w to uwierzyć ...w jednej sekundzie z olbrzymiej euforii wpadam w totalne przygnębienie i odwrotnie :crazy: ...mam nadzieję że niedługo to się skończy i odzyskam równowagę :jumping:
    -- ,
  3.  permalink
    Venus sorki nie zczaiłam że pomyliłam loginy:) chodziło mi o smsy do anuli sorki:);P gapa ze mnie:)
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Mnie bardzo ciągnie brzuch, tak jak po założeniu pessara miałam. I w ogóle jak mnie badała na fotelu, to bardzo bolało- najpierw próbowała założyć wziernik, ale tak mnie bolało, że w końcu samymi palcami badała (chyba ruszyła tym pessarem przy okazji, może dlatego tak napierdziela). Macie może pomysł, skąd ten ból (nigdy tak nie miałam podczas badania). Jutro mam planową wizytę i wyjęcie tego ustrojstwa, czuję, że to dopiero będzie bolało :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    azniee fajnie by było jak byś sobie suwaczek ustawiła bo nie wiemy w którym tc jesteś przynajmniej ja nie wiem.
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    no to mam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Madziu akurat dzisiaj czytałam o objawach cukrzycy ciazowej i rzeczywiście jeśli kobieta w ciąży ma cukrzycę to wówczas dziecko więcej moczu ponoć oddaje do wód plodowych dlatego że na dziecko też działa podwyższony cukier a skoro u kobiet objawia się to czestomoczem to u malucha też. Pewnie dlatego polozna cię skierowała na badanie cukru. Ale skoro nie masz innych objawów to wszystko jest dobrze:). Najważniejsze że że z Karolkiem jest wszystko ok i masz już nawet skurcze:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Mialam isc spac ale jakos zasnac nie moge, oczy mam zmeczone, czuje sie senna ale zasnac nie moge:confused: a co tam u Was dziewczyny? Jak sie czujecie? Kandyzowana cos malo sie odzywa, chyba jest zajeta przygotowaniami do slubu :-) zazdroszcze Violet ze jest juz po wszystkim! :-D
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Addictive - no mam nadzieje, ze z synusiem wszystko ok . A to wszystko to wydaje mi sie dziwne troszke, bo ja mialam robione badanie na obciazenie glukoza 75g i wczesniej wyszlo wszystko super (po srodku normy akurat). 14 wrzesnia mialam usg prywatnie u mojej polskiej ginki tu, i nawet powiedziala, ze mam malo wod, ale to ok - bo tak jest pod koniec. A za malo ich nie jest. No i przez 1,5 miesiaca wod sie zrobilo wiele? A brzuszek urosl od tego czasu tylko 3cm i doszla do tego cukrzyca? Tak sie zastanawiam nad tym czy to mozliwe. Czytalam o nadmarze wod, i ponoc pierwszym objawem jest duzy brzuch - wiekszy niz norma. U mnie jest za maly (ponoc). I badz tu madry. Bede jutro dzwonic do szpitala ciekawe co z tym badaniem cukrzycy z krwi (nie pilam glukozy w szpitalu - nie wiem na czym ma to polegac badanie..i jak okresla czy mam cukrzyce czy nie na jego podstawie). Moj maz tez sie dziwi. Bo jakos to sie "kupy" nie trzyma. :confused:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Madziauk i wez sluchaj lekarza, jeden gada swoje a drugi co innego, szukaja powodow na wytlumacznie Twojego malego brzuszka i wod i co?? Siedzisz i sie zastanawiasz co sie dzije?? Ale wierze, ze wszystko sie wyjasni i skonczy dobrze, daj znac co i jak :-D
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    venus87 - dziwi mnie to wszystko, sama nie wiem co myslec, zobacze jakie beda wyniki jutro tego cukru.. zaczynam sie zastanawiac czy nie isc na usg do polskiej ginki raz jeszcze i niech sprawdzi czy to co powiedzieli w angielskim szpitalu.. :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madzia...to u mnie powinni podejrzewać cukrzycę...brzuchol wielki -118 cm a ja aż się trzęsę za słodyczami ...i cały czas mówiłam o tym lekarzom i nikt się nie zainteresował...ja również nic z tego nie rozumiem.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Linden - a nie masz mozliwosci zrobic tego badania prywatnie? Mi ginka mowila, patrzac na moje wyniki badan ze szpitala, ze oni badali krew wlasnie pod wzgledem cukrzycy. I rowniez wyszlo, ze nie mam. Nawet o tym nie wiedzialam. Nie mam pojecia, ktore z tych badan co robili jest na cukier - oni nie daja w wiekszosci mi wynikow do reki. Tylko mowia co jest nie tak. U Ciebie to samo jest?

Sprawdzilam wynik tego AFI z usg u polskiej ginki 14 wrzesnia. Bylo 28, teraz 23,6 czyli maleje. Z tego co czytalam to normalne, pod koniec ciazy. Skoro polska ginka nie mowila nic o tym i na jej wydruku z maszyny jest napisane average tzn. ze wynik byl ok. Jutro najpierw zadzwonie do szpitala po wyniki cukru, a pozniej do polskiej ginki moze uda mi sie z nia porozmawiac i rozwieje moje watpliwosci.
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madzia ja tutaj miałam 4 wizyty w szpitalu, jedno badanie krwi w 13 tc i drugie w szpitalu 2 dni temu na poziom żelaza i to tylko dlatego że się sama domagałam, dlatego też od samego początku chodzę prywatnie co miesiąc do mojego polskiego lekarza i on robił mi dodatkowe, kompleksowe badanie krwi i wyszła mi duża anemia...poza tym robił mi GBS i wszystko za wyjątkiem tego obciążenia glukozą sama nie wiem dlaczego .

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 02.11.12 00:14</span>
    heheheh...ja też jutro zadzwonię do mojego polskiego lekarza i o wszystko go wypytam...mój jest naprawdę fajny...ostatnio sam do mnie dzwonił żeby się upewnic czy biore to żelazo tak jak mi zalecił 2 razy dziennie rano i wieczorem ...trzeba przyznać że dzwonię do niego z każdą sprawą i on zawsze udziela mi wyczerpującej odpowiedzi...mam nadzieję że tym razem też sie wszystkiego dowiem.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Linden - dzown, dzwon :) Tu w Londynie akurat o zelazo we krwi to sie troszcza i sprawdzaja mi, sami z siebie. Polozna mnie kieruje ( nie to, ze mam jakas fajna, bo dzis widzialam czwarta z kolei - Lucy, bo moja byla chora, przynajmiej znam juz ich kilka a one wszystkie sa ze szpitala, w ktorym bedzimey rodzic :wink: ). Za tydzien mam kolejna wizyte z polozna. Na 11 cos ;) zapomniala mi wpisac do ksiazki :devil: dobrze, ze smsem zawsze dostaje przypomnienie o wizycie, dowiem sie w nastepnym tyg ;)

Ja sie zegnam na dzis, ide spac.

ps.Cos mnie mdli od kilku dni ostatnio. Szczegolnie wieczorem :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
    • CommentTimeNov 2nd 2012
     permalink
    Dobrej nocki...ja też już padam ze zmęczenia...ciekawe co tam u Edzi? Jak jej poszła wizyta w szpitalu? Być może tuli juz swoje maleństwa :bigsmile:

Mam nadzieję że wszystko ok i szybciutko będziemy miały jakieś info bo normalnie się o nią martwię.

Dobranoc Dziewczyny :bigsmile:
    -- ,
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam dziewczyny :bigsmile:
    Pierwszy raz od kiedy jestem na Forum z Wami witam się z rana pierwsza o tak wczesnej porze :devil::bigsmile: Mąż do pracy wstał a ja już zasnąć nie mogę, 4 razy wstawałam do FC :sad:
    Madziauk będzie dobrze, tu dziewczyny jeszcze podzwonią do Swoich dowiedzą się i wszystko skończy się ok :bigsmile: tylko daj znać! bo się obrazimy :hugging:
    --
  4.  permalink
    ja tez sie witam.. dzis zaczynam dopiero 11 tydzien :O albo juz ;) leci czas.. a za tydzien usg gen.. ;)

dzis mam jakis twaedy brzuszek :/ jest juz leciutkie uwypuklenie nie od wzdec tylko od maluszka. ;)

uhh za tydzien go zobaczr.na ekraniku i mam.nadzieje ze bedzie wdzystko ok..

madzia koniecznie faj znac tez jestem ciekawa..

buziaki dla reszty!:)
    --
  5.  permalink
    Witam z rana, u mnie też kiepska noc, nie mogę sobie wcale znaleźć pozycji do snu i miałam w nocy chyba ze 4 skurcze.
    Byle wytrzymać chociaż do 35tc albo do skończonego 36tc bo już wtedy będzie w miarę będzie bezpiecznie.
    Miłego dnia
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    madziauk
    Kochana ty sie nie martw może oni zle komory pomierzyli bo żeby wody sprawdzić to trzeba pomierzyć chyba 3 główne a w UK to niestety cienko do tego wszystkiego podchodzą. Ja juz 2 ciąże mam tu prowadzona to niestety widzę te absurdy.
    Test obciążenia glukoza robią tu tylko jak są ważne wskazania np. może byc obciążenie dziedziczne cukrzycą albo jest wysokie BMI co do wyników musisz zawsze prosić o wydruk to maja obowiązek ci dać ja zawsze tak robię fakt czekam ok tygodnia, dwóch ale wszytko mam. Tu w UK zrobili mi wcześniej test podobnie jak tobie przyszłam do szpitala spytali sie kiedy jadłam i pobrali krew wyszło ok Ja bede tu miała test obciązenia glukozą robiony 14 listopada ze względu na wysokie BMI to mogę napisać jak to wygląda i jak sie pokrywa z polskim bo w PL robiłam ostatnio jak byłam na urlopie i wyszła mi ciążowa cukrzyca przeszłam juz na dietę i czekam na glukometr
    Wcale sie nie zdziwię jak mi powiedzą tu w UK ze wszytko w normie bo tak samo mi tu zdiagnozowali pcos i tarczyce według nich wszytko było dobrze a ja cykle po 90-50 dni i zajść w ciążę nie mogłam dopiero jak zdiagnozowałam sie w PL włączyłam leki to zaszłam w ciąże Niestety leczę sie w PL prywatnie nadal mimo ze mieszkam w UK bo chce dzidzie mieć zdrową
    --
  6.  permalink
    misia-ludek- a tak 10 na dzien nie godzine, zgadza, teraz doczytalam, a wczesniej pol dnia chodzilam i myslalam, kurka co ja za bzdury pisze:) no hm.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 02.11.12 08:54</span>
    Justyna- ide na badanie cukru po 5 listopada, czy ty tez robisz swoje badania w Quest Diagnostics? Bo ja tylko tam, i teraz tez grzecznie umowie sie na wizyte i wezme cos do poczytania. A skoro to smakuje jak wygazowana fanta to jakos przezyje, w koncu wszystko jest lepsze od naparu z lukrecji, nie?:)
    A Danielek rosnie i rozpycha sie, mi wod przybylo od 12 do 19cm, ale w normie. Wg lek. do 20cm mam norme ze jest ok. A jak z twoimi, bo wiem ze swego czasu troche brakowalo? czy juz sie wyrownal poziom?A jak twoja coronia? Ma juz imie?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    a ja dziś o 13 mam usg i lekarza.. boję się co będzie :(
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dzień dobry :)
    blubis a co ma być na pewno wszystko będzie ok więc nie martw się na zapas i koniecznie napisz nam po powrocie co lekarz powiedział .
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Witam się i ja!
    blubis na bank będzie ok:)trzymam kciuki!
    madziauk za Was też kciukasy zaciśnięta, ale zobaczysz że wszytko w porządku na pewno:)
    misia donosisz, donosisz...nawet do końca zobaczysz:)tylko prawie wszystko na męża przerzuć i leż, odpoczywaj:bigsmile:
    ciekawe co z edzia, od wczoraj jej nie było, może wywalczyła w końcu cc i już tuli maluszki swoje):
    --
  7.  permalink
    Ja też się witam piatkowo i jadę do sklepu kupić starszemu buty zimowe :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeNov 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Dzień dobry :)
    U mnie mega katar dzień 4-ty, więc już chodzę po ścianach- czyli jednak to wirus, bo antybiotyk nie pomógł nic a nic :/ mam nadzieję, że jednak w końcu ten koszmar się skończy bo już autentycznie nie mam siły :/

Ja oczywiście zapomniałam spytać o test obciążenia glukozą swojego gina a on mi nie dał skierowania... ale za 2 tyg mam wizytę to wtedy wezmę... zresztą i tak robię prywatnie więc jak zapomnę to zrobię sobie u siebie w labie bez skierowania

Madziauk będzie dobrze :)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witajcie jestem . Wszystko ok.
    Wczoraj ten diabetolog chcieli mi dać glukometr,ale ja pow. że max tydz. i będzie ciąża rozwiązana .
    Wiec potem wizyta u gina (zaledwie 11- nowy) pierwsze to,ze wkońcu ktoś po.w witamy w 36 tyg. ja że nie 37 w pt. skończony . a on że co innego usg z 12 tyg. co innego moją ostatnia @ , co innego obliczenia lek. w nowym szpitalu . Wiec przystała na naszym (powiedzmy termin CC na 08.11) jedno co mu głupio się zrobiło (chyba w imieniu wszystkich lek.) bo jak mu pow. że moge zmienić szpital (on pow. ok w każdej chwili ) tylko czy w każdym jest wielkie łóżko dla takich grubasów jak ja. On pow. ze nie ma czegoś takiego jak za małe łóżko. Wiec we wszystkich innych szpitalach takiej jak ja z problemami chcieli się pozbyć.
    pokazałam mu nogi - ale pow. to nic groźnego dla mnei ani dzieci - ja mu o zatorze - on :shocked::shocked::shocked: nie zakładajmy najgorszego :devil:
    wkońcu ktg- bo niunia po lewej znów zero ruchów. pół godziny samego szukania, ale pan położnik cały czas był i monitorował Nas (chyba się wystraszyli mojego stanu - bo albo się trzęsłam , albo płakałam ) bo nawet gin. non stop zaglądał . wiec ktg. b. ładne wyszło zero spadków . Dostałam info co i jak . w pn. tylko wizyta u anestezjologa .

Witam z rana, u mnie też kiepska noc, nie mogę sobie wcale znaleźć pozycji do snu i miałam w nocy chyba ze 4 skurcze.
    Byle wytrzymać chociaż do 35tc albo do skończonego 36tc bo już wtedy będzie w miarę będzie bezpiecznie.

Dasz radę , skoro po moim przypadku na koniec widać światełko w tunelu . TO ja wierze w Nas Wszystkiego Mamusie - damy rade
    Mila, Justynka - już wam zazdroszczę tego smaku . Na szczęście już to za mną,ale jak mus to mus .
    a ja dziś o 13 mam usg i lekarza.. boję się co będzie :(

Musi być dobrze. Serducho usłyszysz i zob. fasoleczkę . CZekamy na wieści wizytowe .
    Madziu - ale Was nastraszyli na koniec , oby wynik rozwiał watpliwośći, ale ja wiem to taka Twoja uroda, a 2-tyg. po porodzie będziesz mieć figurę jak sprzed ciąży :wink:
    Podczytuję , kibicuję -naszej czołówce !!!!
    Aha Martynka katarek ma , i ja już po niej to samo, dziś idzie w ruch - cytryna i czosnek (oby szybko przeszło !!!)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    madziauk ja tez mialam w 40tc za duzo wod i mala malo sie ruszala.Od razu chcieli wywolywac porod,ale ja chcialam poczekac jeden dzien.Naczytalam sie jak glupia w necie o wielowodziu i tylko plakalam ze stracu o mala.Urodzilam na drugi dzien a mala zdrowa jak ryba:tongue:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Cześć dziewczyny :)

Ja już po wizycie, w poniedziałek mam się stawić w szpitalu. Spróbują indukować, a jak się nie uda to skończy się cc. Pytałam gin czy nie możemy zaczekać chociaż do terminu wg om czyli 10.11, ale powiedziała że wtedy już nie będzie szans na sn. Podobno przy tak dużej główce dziecka (37cm we wtorek) słabiej się szyjka rozwiera. Chociaż od wtorku po tym masażu z opuszka zrobiło się rozwarcie na palec. Dzisiaj znowu miałam masaż szyjki, ale nawet nie było tak źle jak ostatnio, bo mnie skurcze nie męczyły. Na ktg nic się nie zapisało, a synuś pięknie brykał po śniadanku aż mnie palec rozbolał od wciskania tego guziczka przy każdym ruchu ;)

Pytałam gin o nospę i powiedziała, że jak najbardziej brać jak zaczną skurcze męczyć i nie będę pewna czy to TE. Podobno nawet lekarze podają ją przy porodach, bo skurczów porodowych nie wycisza, a nawet pomaga w rozwieraniu się szyjki, bo ją ładnie rozluźnia :)

Ciekawe co to będzie, jestem pozytywnie nastawiona. Nawet nie przeraża mnie już myśl o cc tylko cieszę się, że już w przyszłym tygodniu będę tuliła synka :) pewnie jeszcze mi się sto razy odmieni nastrój przed poniedziałkiem, ale teraz jest ok :)

A no i oczywiście mamy się jak najwięcej seksić przez weekend, dużo spacerować i nie tracić nadziei, że może synuś jeszcze sam zdecyduje się wyjść ;)

Treść doklejona: 02.11.12 11:01
    Edzia to bardzo dobre wieści. Przynajmniej na końcówce potraktowali Was po ludzku..
    Kurczę, 37 tyg skończony z bliźniakami to nie lada wyczyn! Gratuluję i trzymam mocno kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!!:winkkiss:

A 8.11 to ładna data, gadałam wczoraj z synem i dał mi znać, że chciałby wyjść właśnie wtedy:wink: ale niestety nie możemy czekać, więc Wam ten dzień odstąpimy:wink: hehe

blubis wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za wizytę!!:peace:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    isiula: zaczekać chociaż do terminu wg om czyli 10.11, ale powiedziała że wtedy już nie będzie szans na sn

Isiula pewnie lekarze wiedzą co robią, ale muszę napisać swoje zdanie. Po pierwsze te pomiary są orientacyjne, jak można zakładać, że głowa ma 37 cm, a co jeśli ma 35 cm i jak najbardziej jest możliwy poród naturalny ? Dlaczego nie mogą poczekać tych paru dni, przecież głowa tak szybko już nie urośnie przez ten czas. Zupełnie nie rozumiem toku myślenia tej położnej i naprawdę życzę Ci, żeby jednak udało się urodzić siłami natury. Pamiętajmy, że CC to nie jest jakiś tam zabieg, tylko normalna w pełnym tego słowa znaczeniu operacja. Życzę, żeby wszystko poszło pomyślnie.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorisiula
    • CommentTimeNov 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    PENNY mam bardzo podobny tok myślenia. Ale skoro aż 4 lekarzy na różnych sprzętach potwierdziło tę dużą wagę i głowę to czy jest sens się spierać? Zresztą widać po moim brzuchu, że b.duża Klucha mi tam siedzi.
    Wiem, że wiele dziewczyn tu na forum miało wywoływany poród z powodu dużej masy płodu i kończyło się cc, a dziecko wcale nie okazywało się takie duże. Ale jakoś boję się ryzykować zdrowiem mojego dziecka i nie chcę udawać mądrzejszej od lekarzy. Ufam mojej gin, dlatego prowadzę u niej ciążę i mam nadzieję, że chce dla nas jak najlepiej....
    Nie powiem - mam oczywiście takie myśli czy nie będę później żałować, że jednak się zgodziłam i nie zaczekałam, ale czas pokaże czy słusznie.. Obym jednak nie żałowała:confused:
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Isiula, moje dziewczyny mialy (maja :cool:) duze glowy i obie urodzilam naturalnie, w tym druga przenosilam o prawie tydzien.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    isiula

Ja za Was też Kochana 3-mam kciuki . Oby Niuniuś zdecydował się na jakieś wielki kroki choćby w ten weekend . Ale pn. hm.... też ładnie to akurat ja sobie wymarzyłam tą datę 05 lub 06 . Ale niech będzie ten 08.11 -tylko żeby Maluchy nic ni nawyrabiały bo ja juz umieram ze strachu - ten ... czop wyłazi i wyłazi . A skurcze takie nie przyjemne :///
    Teraz już ostatnia prosta , Mamusia z Tata będzie jutro u Nas auto wypchane ponoć po brzegi (renault-kango ) :shocked: ale co jak wszystko podwójne choćby wózek i łóżeczka itp. a ja już mam plany od pn. jak dam rade biore mamusie na sklepy zob. czy nogi poniosą .
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    A jeszcze dodam, ze skoro i tak indukcja moze sie skonczyc cc, to nie lepiej dac dziecku te pare dni jeszcze, skoro nie ma zadnych innych wskazan oprocz wymiarow? Bo skoro przenosisz i bedzie cc jak i teraz na indukcji tez prawdopodobnie cc, to sensu w tym nie widze, a kazdy dzien w brzuszku mamy ma jakis sens przeciez, jakby natura sobie to inaczej wymyslila, to ciaza trwalaby sama z siebie krocej, nie?
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    YPolly: A jeszcze dodam, ze skoro i tak indukcja moze sie skonczyc cc, to nie lepiej dac dziecku te pare dni jeszcze, skoro nie ma zadnych innych wskazan oprocz wymiarow? Bo skoro przenosisz i bedzie cc jak i teraz na indukcji tez prawdopodobnie cc, to sensu w tym nie widze, a kazdy dzien w brzuszku mamy ma jakis sens przeciez, jakby natura sobie to inaczej wymyslila, to ciaza trwalaby sama z siebie krocej, nie?

Kurczę, wiem to..:sad: i wiedziałam, że mi się nastawienie szybko zmieni:wink:

Sama już nie wiem co robić.. Pierdyliard myśli na minutę.. ehh
    Muszę to jeszcze na spokojnie przemyśleć, bo tak na świeżo po wizycie bardziej logiczne mi się to wszystko co usłyszałam od gin wydawało...:confused:

SYNU - oszczędź matce myślenia i wyjdź w weekend z własnej woli!!:whorship::whorship:
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Isiula, przestan myslec i bierz meza w obroty ;) To sie moze Stasiek sam namysli i oszczedzi mamie dylematow :-)

A napisalam to wczesniej, bo nawet tu na forum sporo takich przypadkow bylo, chociazby Teorka nasza. Porod indukowany ma swoje wady niestety.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kurna jak się rozwiązał problem u Edzi- co bardzo się cieszę kochana :kissing: i trzymam mocno kciuki- to teraz problem u Isiuli :sad: Ale Isiula lekarze wiedzą co robią i lepiej, żebyś tak dużo nie rozmyślała co to by było gdyby...? bo to sensu nie ma, a tak na dobrą sprawę to już kończysz 39 tc i ciąże masz donoszoną, z dzidzią wszystko ok, jest zdrowa i to najważniejsze, a to, że ma ( prawdopodobnie) dużą główkę to nic złego, lekarze nie chcą abyś cierpiała przy porodzie SN, wiadomo, ze poród SN jest lepszy dla obojga ale myślę, że powinnaś teraz zająć się pakowaniem, ostatnimi zakupami i nacieszyć się ostatnimi dniami ciąży, że synka masz w sobie bo za tydzień będzie już na ŚWIECIE :crazy:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.