Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeNov 3rd 2012
     permalink
    migotynko ,a jezeli te bakterie sa w moczu ,bo napisalas ze we krwi ,to tez sie nieprzejmuj .
    Rowniez u mnie wystapily i dostalam urosept ,mam wziasc jedno opakowanie i powtorzyc badanie przed 26 listopada :)
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Dzięki Dziewczyny, trochę mnie pocieszyłyście. Jednak nie pijam ani soku żurawinowego,ani piwa bezalkoholowego. Co do alkoholu, to generalnie może dla mnie nie istnieć:)
    Mam nadzieje, że mój ginekolog włączy dzisiaj ten przeklety telefon:(
    dzięki:kissing:
    --
  1.  permalink
    migotynko leukocytoza jest normalna w ciąży - tylko tyle moge powiedziec
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Migotynka daj znać jak się dodzwonisz do lekarza, ja nie pomogę bo ja na razie mam dobre wyniki krwi i moczu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie - jak sobie poradzić z zawrotami głowy, nie wiem brakuje mi jakiś witamin? Czuję się jakbym dopiero co zeszła z kolejki górskiej. Wiem, że to pewnie normalne, ale może są jakieś sposoby?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Normalne blubis ,ja bralam apap ,bo mi tak wirowalo ,ze dostawalm migreny .
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Hej a ja dopiero co wróciłam do domu .Zaraz coś zjem a ok 21.00 pogadamy aha a jeszcze przy okazji poszukam jakiegoś fryza dla siebie.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Emenemss: Normalne blubis ,ja bralam apap ,bo mi tak wirowalo ,ze dostawalm migreny

no właśnie leków nie bardzo chcę brać, zasnąć nie mogę, herbaty z cytryną, którą kiedyś uwielbiała nie mogę przełknąć. A zaraz mam gości...
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Według mojego gin to chyba leżenie jest najlepsze na wszystko.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    blubis: no właśnie leków nie bardzo chcę brać, zasnąć nie mogę, herbaty z cytryną, którą kiedyś uwielbiała nie mogę przełknąć. A zaraz mam gośc

Wlasnie chcialm Ci napisac ,zebys sie polozyla i sprobowala zasnac ,ale jak masz gosci ,to niesty lipa ...
    Ja tez jestem przeciwna co do lekow ,ale jak juz niewyrabialm poprostu bralam ,chociaz pol tabletki...lub paracetamol w syrpie dla malych dzieci .
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Emenemss: Wlasnie chcialm Ci napisac ,zebys sie polozyla i sprobowala zasnac ,ale jak masz gosci ,to niesty lipa ...
    Ja tez jestem przeciwna co do lekow ,ale jak juz niewyrabialm poprostu bralam ,chociaz pol tabletki...lub paracetamol w syrpie dla malych dzieci .

dziękuję, jak nie da rady to coś wezmę
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeNov 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    blubis: Dziewczyny mam pytanie - jak sobie poradzić z zawrotami głowy, nie wiem brakuje mi jakiś witamin? Czuję się jakbym dopiero co zeszła z kolejki górskiej. Wiem, że to pewnie normalne, ale może są jakieś sposoby?

Blubis, ja się od samego początku ciąży czuję jak na kacu. Kręci mi się w głowie, jestem słaba jak kotek, jak wejdę po schodach na 1p. to mam takie kołatania serca, że muszę odpoczywać. Lekiem na to wszystko jest duuuużo odpoczynku. Leżę i prowadzę raczej kanapowy styl życia. Dziś na obiad zrobiłam lasagne i tak się tym zmęczyłam, że musiałam się położyć spać po południu ;)
    Mam nadzieję, że w II trymestrze powróci mi energia.

A tak w ogóle jak kręci się w głowie, to należy jak najszybciej usiąść i włożyć głowę między kolana, żeby krew szybko dopłynęła do mózgu. Jak nie masz gdzie usiąść to wystarczy się skłonić.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Cześć dziewczyny :bigsmile:
    Chciałam się pochwalić, że Mąż zrobił mi gofry z bitą śmietaną i musem truskawkowym :bigsmile: domowej produkcji :bigsmile: zapraszam ! :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    akirka: Blubis, ja się od samego początku ciąży czuję jak na kacu. Kręci mi się w głowie, jestem słaba jak kotek, jak wejdę po schodach na 1p. to mam takie kołatania serca, że muszę odpoczywać. Lekiem na to wszystko jest duuuużo odpoczynku. Leżę i prowadzę raczej kanapowy styl życia. Dziś na obiad zrobiłam lasagne i tak się tym zmęczyłam, że musiałam się położyć spać po południu ;)

o to właśnie o mnie :) robiłam kolację dla gości na wpół zgięta bo już nie wyrabiałam ze zmęczenia. a jak ide do pracy na 2 piętro to zawsze się spóźniam :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Ja w kuchni robię wszystko na siedząco z krzesełka
    --
  2.  permalink
    blubis - jesli masz możliwosc to zmierz sobie cisnienie, ja tak mialam i okazalo sie ze musze sobie cisnienie podwyzszyc nie kawą tylko pomidorami dobrze osolonymi i przeszlo ale tak do konca przyjdzie Ci pewnie w II trymestrze

W mojej ciazy dolegliwosci trwaja tak dlugo ze nie wiem juz na ile to ciaza a na ile nerwica wywolana ciaza, ze juz mozg sobie gdzies zakodowal te dolegliwosci...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Cześć dziewczyny. No i w końcu z wielkim wyczekiwaniem i utęsknieniem mogę zagościć na tym forum. W czwartek zobaczyłam na teście 2 kreseczki a wczoraj beta - 358,40. Niektóre z Was już znam z innymi jeszcze nigdy nie miałam przyjemności popisać, ale mam nadzieję, że będę mogła na Was liczyć i że mnie przyjmniecie do swego grona przyszłych mamuś:bigsmile:
    Do tej pory z wiadomych względów udzielałam się na forum dla starających się i poznałam mnóstwo wspaniałych dziewczyn, które mam nadzieję szybko tu dołączą.
    -- ,
  3.  permalink
    dżasti - chyba jesteś moją imienniczką:wink: tymbardziej miło mi Cię powitać na forum:bigsmile: gratuluję i życzę spokojnej, w miarę bezobjawowej jesli to mozliwe ciazy:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Milagros - no nie da się ukryć, że nick mam od imienia :bigsmile: Również miło mi poznać imienniczkę.
    -- ,
  4.  permalink
    witamy nowa ciezarowke ;)
    --
  5.  permalink
    Moze to glupio zabrzmi i dla niektorych nieco niesmacznie, ale mam chęć się wydoić jak krowę przez te cyce. Odczuwam taką ulgę jak mi choc kropla poleci. Wiem ze nie mozna tego wyciskac bo bedzie lecialo jeszcze wiecej albo jakies kurcze macicy spowoduje ale moze mozna sobie jakos ulzyc?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć dżasti podczytywałam forum na którym się wcześniej udzielałaś i strasznie się cieszę ,że ci się udało zajść w ciąże i dołączysz do nas .

Treść doklejona: 03.11.12 21:05
    Czy wiesz już na kiedy masz termin???
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    dżasti gratulacje :) to teraz tylko wizyta u gina i potwierdzenie tej dobrej wiadomości :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Aaa to dżasti na razie tylko betę odebrała :) Teraz trzymam kciuki za wizytę.
    --
  6.  permalink
    witam!!!
    Dziewczyny miło mi, że mogę dołączyć do tego forum, w środę na teście zobaczyłam dwie kreski więć zaraz poleciałam na betę i wyszła 337 mIU/mL, kolejna beta 02.11(piątek) - 974 mIU/mL, progesteron też bardzo ładny nawet chyba ponad normę bo 58,30ng/ml norma w pierwszym trymestrze do 50.74 więc nie wiem co to znaczy. Teraz czekam na wizytę u mojego lekarza. Dziewczyny jaka to jest radość a jednocześnie strach jak po trzech latach starań przy stwierdzonym PCOS, badaniu drożności jajowodów, laparoskopii i resekcji jajników, leczeniu clo na teście widzi się te dwie kreseczki. Napiszcie jak coś wiecie o takim wysokim progesteronie.
    --
  7.  permalink
    hej Edytak!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć edytak1984
    --
  8.  permalink
    Hej, witam nowa przszla mamusi. Trzymam kciuki za wizyte u gina:D
    a ja dzis znowu ok 15 skurczy naliczylam, jesli jutro tez tak bedzie to dzwonie do gina
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    misia-ludek ja się tobie dziwię czemu ty się jeszcze męczysz z tymi skurczami czy nie lepiej jest jechać na IP zamiast dzwonić do gina i się denerwować ?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam nowe mamusie, widzę, że przyjęłyście moje zaproszenie do naszego fora :bigsmile: bardzo się cieszę, że Wam się udało i zapiszemy Was na naszą magiczną i wspaniałą listę :devil: napiszcie później jakie daty macie ustalone porodu :tooth::tooth: Ja się kładę spać dziewczyny, zmęczona jestem coś ostatnio :confused: ale będę zaglądać w telefonie. Całusy :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    edytak1984 gratulacje :) co do progesteronu to ponoć im większy tym lepszy, poza tym on jest wydzielany pulsacyjnie więc właściwie ciężko wychwycić jego faktyczny poziom... a bierzesz luteinę?
    w ogóle jak czytam różne wątki na forum to wychodzi na to, że październik to jakiś miesiąc cudów :p

misia-ludek ja bym na Twoim miejscu pojechała do szpitala, bo jeśli od tych skurczy skraca Ci się szyjka to nie za dobrze...
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    MilagrosCud - może spytaj się na rozpakowanych mamusiach bo one chyba mają więcej tego "mleka" niż my, co zrobić aby było ok.

Witam nowe przyszłe Mamy
    --
  9.  permalink
    Witam nowe przyszłe mamusie na forum i życzę jak najmniej objawowej ciąży:)
    Anula jeżeli chodzi o fryzurę to nie szalej za bardzo bo możesz żałować:)Skróć sobie delikatnie za ramiona:)Jak nie masz grzywki to sobie zrób może jaką na skosik...taka zazwyczaj każdemu pasuje raczej...Ja np mam grzywkę już łohoho i teraz zapuściłam delikatnie ale każdy od razu zauważył zmianę , mimo ze niewielka:)

Treść doklejona: 03.11.12 22:04
    Milagros nie rób z siebie krowy heh:) dasz rade może są inne sposoby na ten problem nie wiem czytałaś w necie coś??
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Witam nowe przyszle mamusie :bigsmile:

Misia, lepiej przedzwon do gina to bedziesz spokojniejsza. Moze Ci doradzi co robic.

A ja sie kuzwa niedlugo wykoncze. Skurcze mecza mnie caly dzien srednio co 10 minut i juz chwilami nie wyrabiam i becze. Najgorsze jest to, ze nadchodzi noc i znow czeka mnie ten koszmar. W dzien, jak tylko mam skurcz to zwlekam sie z kanapy I chodze, albo krece biodrami osemki i jakos daje rade. A w nocy, nie wiem co ja zrobie. Znow bede gibonowac na lozku, bo mi sie nie bedzie chcialo zlazic i chodzic po pokoju.
    Bardzo boje sie tej nocy. I przepraszam, ze Wam tak ciagle smece, ale naprawde juz nie daje sobie rady. To tak cholernie boli :cry:
    --
  10.  permalink
    Malisek coś czuje że to już tuż tuż:) Dasz rade kochana trzymam kciuki jak coś za szybkie rozwiązanie:)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Malisiek współczuję... w Pl na pewno by Cię położyli w szpitalu i "przynajmniej" męczyłabyś się z innymi w podobnej sytuacji (ew. daliby Ci coś rozkurczowego jeśli to nie są skurcze porodowe)... no ale musisz się pocieszyć tym, że już bliżej niż dalej :)
    --
  11.  permalink
    Milagros nie rób z siebie krowy heh:) dasz rade może są inne sposoby na ten problem nie wiem czytałaś w necie coś??

wszedzie szukam o tym w necie i jest napisane ze nie mozna wyciskac, natomiast nie ma nic o tym ze jak sie "uleje" to zmniejsza to poziom bólu...na rozpakowanych niestety juz chyba nie bede pytac - ale pozostawie bez komentarza dlaczego bo znow sie ktos przyczepi

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 03.11.12 22:33</span>
    Malisiek - strasznie Ci wspolczuje
    -- [/url]
  12.  permalink
    heh nie wiem Milagros jak CI pomóc nie mam takiego problemu ...
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Witam wieczorową porą!

Fajnie, że są nowe mamuśki...wielkie gratulacje dziewczyny i życzę spokojnych 9msc:bigsmile:

Malisek mogę się jedynie domyślać jak Ci ciężko, ale to pewnie nie potrwa zbyt długo, bo skoro skurcze robią coraz częstsze i regularniejsze to pewnie jutro usłyszymy/przeczytamy wieści z porodówki!A jeśli Cię tak wymęczy teraz to pewnie poród będziesz miała szybki i bezproblemowy, czego Ci bardzo życzę :swingin:
    Trzymaj się dzielnie!

A ja dziś padam po zakupach wyprawkowych. Co się nachodziłam to moje:wink: ale za to trochę rzeczy dla Synka dokupiliśmy:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Juz 5, czy tam 6 noc z rzedu mysle, ze to tuz tuz :p

No wlasnie przydaloby mi sie cos. Moze na psyche by zadzialalo. I glupia szlam dzis na zakupy, miedzy innymi po tablety rozkurczowe i ich nie kupilam ;x

A te skurcze to raz sa co 10, raz co 7-8, a raz co 20 minut. Porazka.

I mam nadzieje, ze porod bedzie latwy i szybki. Po tylu dniach meczarni...
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dzasti, Edytak - gratulacje:) teraz czekamy na Wasze relacje z wizyt.
    Edyta - wysoki poziom progesteronu i duzy przyrost bety moga (ale nie musza) oznaczac ciaze mnoga. u mnie tak bylo. Jak chcesz to zerknij na moj wykres i karte. Tez mialam przyrost bety ponad 200%. Tyle, ze u mnie jedenk maluch obumarl w 9t.
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witam nowe mamusie i gratuluję:bigsmile:

Wróciliśmy właśnie z imprezy urodzinowej siostry i po kilku godzinach siedzenia przy stole stopy mam spuchnięte jak trollica:neutral:
    Ale przynajmniej skurcze żadne nie męczą i brzuch tylko parę razy stwardniał.. Malisiek współczuję męczarni.. Oby już niedługo!!:peace:
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    witam nowe przyszłe mamusie!trzymam kciuki za pierwsze wizyty u gina:)
    malisek bidulo, Ty to dzielna kobieta jesteś..ja już dawno jechałabym na no spie jeśli lekarz by pozwolił wziąć..chociaż na noc bym brała, żeby pospać..trzymam za Ciebie kciuki, oby jak najszybciej malutka zechciała wyjść!
    misia jeśli się nie mylę to już wczoraj naliczyłaś 15 skurczy i obiecywałaś że dzisiaj zadzwonisz jeśli też ich będzie sporo, kurczę martwię się o Ciebie...może faktycznie podjedź jutro do szpitala, może Cię chociaż ktoś zbada i zobaczy czy ta szyjka się nadal nie skraca...bo gin w niedzielę pewnie nic Ci nie poradzi, a przez telefon też nie bardzo może tą szyjkę zbadać..pomyśl o tym..może warto IP odwiedzić..i za Was też kciukasy zaciśnięte co byście się jednak donosili chociaż do 36 tyg:)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    akirka to ja miałam ponadprzeciętny przyrost bety (aż bałam się zaśniadu) i dzieć jest jeden... więc chyba nie ma reguły
    w 11 dfl 160
    w 14 dfl 980
    w 22 dfl 17970
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Misia, ja bym tez pojechala na IP. Takie skurcze moga byc niebezpieczne,bo moga rozwierac szyjke. Ja z takimi skurczmi trafilam na patologie w 34tc. I dostalam takie opier****,ze sobie olewam skurcze (a ja poprostu nie blam pewna tych skurczy,myslslam,ze tak moze byc). Ztrzymali mnie na kilka dni w szpitalu i dostalam cordafen na zatrzymanie skurczy. Lepiej pojechac niech zobacza.
    Milagros,a co gin na to mowil, na te Twoje piersi. moze powinnas zbadac prolaktyne.

Treść doklejona: 03.11.12 23:26
    Malisiek,wez cos rozkurczowego,albo paracetamol (jak lezalam w szpitalu to polozne przynosily mi go i mowily,ze mam brac na te skurcze przepowiadajace)
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Paracetamol wzielam pare minut temu. Jak narazie nie pomaga i dalej boli jak cholera. Moze zaraz zacznie dzialac.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Malisiek to wez sobie jescze jedna tabletke, paracetamol nie szkodzi! Same pielegniarki daja rodzacym. Ja bym jutro pojechalla do szpitala i powiedziala ze juz 5 dzien sie meczysz, jestes zmeczona i wyczerpana i jezeli nie chca Cie przyjac juz na sale porodowa to niech chociaz dadza cos przeciw bulowego lub rozkurczowego abys mogla normalnie funkcjonowac, bo przeciez sil na porod Tobie zabraknie.
    Misia jutro na IP jedz, niech Cie zbadaja, Tobie nie szkodzi nic jechac i sprawdzic! Dziewczyny dobrze mowia.
    milagros kochana Ty masz ten problem z cyckami, masuj i masuj aby pozbyc sie plynu z cyckow! Moze w aptece by cos mieli na to? Jedz i sie chociaz zapytaj...
    --
  13.  permalink
    Dzien dobry.
    Macie racje ze musze jechac na IP, ale mam dzis pogrzeb babci i chcialam na nim byc. Po poogrzebie zadzwonie do gina, kazal aby sie najpierw znim kontaktowac, pewnie doradzi czy jechac na IP dzis, czy jutro jak bedzie w szpitalu rano.
    Przyjemnej niedzieli Wam zycze

Treść doklejona: 04.11.12 07:32
    Czasem nie wiem np czy mam skurcz czy synus sie tak wypina. Jakos.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeNov 4th 2012
     permalink
    Malisiek,wez 2 tabletki od razu. A jak paracetamol nie dziala, to moze oznacza,ze to juz sa TE skurcze.
    Misia-ludek, jak sie skurcze rozkreca na dobre,to nawet fenoterol moze miec problem z ich wyhamowaniem. Ja po cordafenie(tez dzialanie jak fenoterol),to musieli mi zwiekszac dawke,bo nie mogly sie skurcze wyciszyc. Tu chodzi o Ciebie i dziecko. Kazdy skurcz to ryzyko, tymbardziej w tak wczesnej ciazy.
    W niedziele macie pogrzeb?
  14.  permalink
    Tak. Babcia umarla we Wszystkich Swietych a dzis jest pogrzeb o 14, ksiadz sie zgodzil.
    Jak narazie skurczy brak
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.