Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeNov 4th 2012
     permalink
    Milagros musisz udać się do lekarza obawiam się że masz bardzo wysoką prolaktyne i stąd takie wycieki. Narazie spróbuj okładać piersi np. schłodzonymi liśmi kapusty, to troszkę powinno pomóc.Ja wyciskałam odrobine podczas kąpieli i nie było tego wíęcej.

Melisek wiem co to znaczą te skurcze :( ja bym pojechała do szpitala i powiedziała ile to trwa już, może pomogą...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam :)

Witam nowe przyszle mamusie na forum :)

Misia- rowniez bym pojechala na IP,pamietasz ktoregos dnia ,rowniez mialam skurcze ,zlapaly mnie na ulicy ,bez chwili zastanowienia weszlam do szpiatala ,akurat mialam niedaleko i bylam rowniez z mala .
    Juz na dziendobry straszyly mnie pielegniarki ,ze zostane ,ale zbadano mnie ,dostalam zastrzyk domiesniowy z nospy + pyralgina ,po 20 minutach jak reka odjal i cale szczescie puscili mnie do domu i mam spokuj do dzis :)

Milagros -wiem co przechodzisz i u mnie pojawila sie siara ,ale tylko w jednej piersi prawej i tak mnie wczoraj bolala ,az czulam takie mrowienie ,wiec nacisnelam i poczulam ulge .Szczerze niewiem czy tak mozna ale robie .
    Doswiadczenia z karmieniem niemam ,karmilam mala 3 miesiace tylko .
    Zapytam lekarza na wizycie ,ale mam dopiero 26-go .
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Czerwinka, właśnie miałam pisać o okładach z kapusty może to pomoże... Misia jeśli skurcze wrócą, pojedź sprawdź, mnie moja dr położyła jak jej powiedziałam, że mam ból jak na@, wzięła mnie na ktg i wyszły skurcze po 90. Skurcze się udało wyciszyć, ale wyszedł gbs, który spowodował odklejenie łożyska i dobrze że byłam w szpitalu... Nie chce straszyć, ale wiem z doświadczenia, że lepiej pojechać 3 razy za dużo niż 1 raz za mało. Od tego są IP żeby nam pomagać w takich sytuacjach.
  1.  permalink
    Dzieki dziewczyny za to otrzezwienie. Jak tylko pojawia sie to pojade. Nie jechalam wczesniej bo podobne mialam w poprzedniej ciazy a szyjka trzymala tak ze porod zakonczyl sie cc, ale teraz to juz sie wystraszylam, jesli znow sie pojawia co godzine to po poludniu jade na IP. Teraz odpoczywam. Maz w domu to corcia sie zajmie. No i na szczescie nie bylo jeszcze skurczu.

Treść doklejona: 04.11.12 09:02
    No i spakuje sobie mala torbe, gdybym miala zostac w szpitalu. To na wszelki wypadek, zeby maz nie musial potem szukac rzeczy i pakowac.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja po pierwszym pobycie w szpitalu w 15 tc stosowałam torbę szpitalna i była gotowa, ale jak urodziłam w 29tc mąż musiał i tak wszystko przywieźć. A to był 1.05 i wszystko było zamknięte. Misia może to przez stres te skurcze, ale obserwuj i jak coś to jedź na IP powiedz że się niepokoisz.
  2.  permalink
    Powiem wam ze jestem nadzwyczaj spokojna i nie stresuje sie. Moze dlatego, ze babcia byla u nas w niedziele i tak pieknie wygladala. W sumie przezyla 83lata, do konca sprawna, nie chorowala. Po prostu w poniedzialek zasnela na kanapie. Dziadek z wujem wezwali pogotowie. Babcie reanimowali ale do czwartku juz nie odzyskala przytomnosci. Ja po prostu wierze, ze ona od tego poniedzialku juz jest w niebie, a w czwartek jej cialo przestalo walczyc. Az jestem zdziwiona spokojem. Ale jak odmowilam sobie w pn rozaniec to taki spokoj mnie otoczyl.
    Bardziej stresuja mnie same skurcze.
    No ale juz nie marudze. Buziaki
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    No i zaczynam 41 tydzien. Noc koszmarna, jak poprzednia - najpierw nie moglam usnac przez bol, m nie spal ze mna tylko siedzial i masowal plecy na skurczach, pozniej przygotowal mi ciepla kapiel, bo bole pojawialy sie co 7 minut, w kapieli tez troche meczylo, ale potem przeszlo i jak sie polozylam do lozka to po jakims czasie padlam. Ale i tak sie co chwile budzilam i przez to mam wrazenie, ze w nocy mialam jeden wielki skurcz, bo ciagle byl tylko rozrywajacy bol.

Jeszcze troche poczekam, niech sie m wyspi, zjemy sniadanie, ogarniemy sie i jedziemy do szpitala. Albo niech mi wyolaja porod, albo bede ich blagac o cesarke, bo ja juz nie moge. Czuje jakbym w ogole nie spala i caly czas siedze w strachu, zeby tylko mi sie skurcz nie zaczal, bo nie mam sily wstawac i cudowac, zeby bol byl mniejszy.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Witam niedzielnie w 31 tc jak się czujecie mamusie???
    Malisek bidulko jedź ty szybko na IP bo to już nie są przelewki .Na pewno cię tam zatrzymają i może wywołają ten poród,albo sama urodzisz.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie. Ja drugą betę będę robić jutro a do gina jutro lub we wtorek. Wiem, że lekarz jeszcze nic nie zobaczy, ale w związku z tym, że miałam 2 pęcherzyki (jeden dużo mniejszy) w tym cyklu to chcę być pewna, że nie mam żadnej torbieli. A poza tym może jednak coś już będzie widać.... mam taką nadzieję. Po wizycie oczywiście dam znać co i jak u mnie - u nas:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Witam w terminie wg usg z bolącym gardłem i katarem:( objawów porodu brak, ten mój Klusek chyba nigdy nie wyjdzie, ale czekam cierpliwie;) Malisiek - jedź do tego szpitala, niech dadzą Ci coś na te skurcze i wracaj do domku się wyspać, zobaczysz jak diametralnie zmieni Ci się nastawienie. Ja po jednej nocy tych przepowiadaczy chciałam, żeby mnie ciachali, bo chciałam mieć to już z głowy. To zmęczenie teraz przez Ciebie przemawia, dlatego tak Ci doradzam tę nospę czy tam coś innego rozkurczowego.. Szkoda Twojej energii na te przepowiadające, musisz szykować ją na poród, żeby faktycznie nie skończyło się cc tylko dlatego, że nie będziesz miała sił. Daj znać co tam wymyślą w szpitalu, trzymam kciuki.
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Azniee i ja z calego serca gratulujeee!!!!!
    Misia uwazaj na siebie ...byc moze faktycznie te skurcze maja duzy zwiazek ze stresem ...trzymaj sie dzielnie.
    Malisiek daj znac jak Ci noc minela a moze cos sie u Ciebie rozkrecilo?

Milej niedzieli :)
    -- ,
  3.  permalink
    czerwinka - ale wysoka prolaktyna chyba powoduje mleko jak sie nie jest w ciazy, nieregularne skape miesiaczki itp a obrzmiale piersi sa jedna z wielu wielu objawów, a ja po prostu jestem w ciazy. Nie chlusta mi na prawo i lewo:-) po prostu sa obrzmiale jak sie zbiera i mam watpliwosc czy moge to troche wyciskac np poprzez masaz, ale tu juz dziewczyny poradzily ze tak:-) Dzis np tak nie bola
    -- [/url]
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam w niedzielkę,
    Malisiek współczuje nocki-daj znać czy pomogli w szpitalu,
    my wczoraj byliśmy na zajęciach szkoły rodzenia w ir-5h to trwało-tyłek obolały aż pachwiny zaczęły ciągnąć- no i między prawdą a bogiem niewiele się nowego dowiedziałam czego już bym nie wiedziała albo nie doczytała na internecie no ale byłam, pokazali porodówkę i tyle-najwięcej czasu chyba zajęło omawianie środków znieczulających i najwięcej pytań było odnośnie epiduralu- adam stwierdził że on teraz może prowadzić zajęcia i kasować ich nie 150 euro (prywatnie) za kurs tylko po 50 :)-był dzielny wytrzymał ze mną tam te 5h
    położna wspominała żeby nie kąpać maluch codziennie tylko co drugi dzień bo skóra malca nie nadąży produkować tego olejku do nawilżania ciałka i przez częste kąpiele wszystko się zmywa
    a i jeszcze wspominała że oni mocno się cieszą jeżeli kobietka dociera do nich z rozwarciem na 3-4cm i dalej pomagają już położne

Treść doklejona: 04.11.12 12:38
    zapomniałam dodać że jak zwiedzaliśmy porodówkę to akurat jedna kobietka była już w drugim etapie porodu na pchaniu i mieliśmy efekty dzwiękowe :)))!!!
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Coś mnie dziwne akcje w 3 trymestrze spotykają równo co 2 tygodnie mam biegunkę , ale taką że leci że mnie z 20-30 minut potem straszne chce mi się pić. Biorę żelazo w tabletkach więc ma to kolor czarny i do tego taki zapach że muszę mieć miskę bo już tak miałam że jednocześnie z 2 stron.Czy ktoś ma może podobny problem i jak się tego pozbyć. :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Sardynko- dlatego napisam ze duzy przyrost bety MOZE ale nie musi oznaczac ciazy mnogiej.

Dziewczyny czy mozna cytowac z poprzedniej strony?
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    cześć mamusie, jak samopoczucie? :bigsmile:
    ja chyba powoli wracam do żywych chociaż aż boję się wypowiadać to na głos :bigsmile: mam nadzieję, że tym razem to już na prawdę idzie ku lepszemu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
     permalink
    czesc dziewczyny,
    poczytuje was ale jak juz przebrne przez zaleglosci to ide spac heh - ja mam mozliwosc wejscia na net jak córe juz śpi... no chyba ze jest u babci jak teraz.
    ----
    Malisiek - kurcze ale Cię męczy. Jedź bidulo na IP jak masz w planie, bo Ty musisz mieć jeszcze siły urodzic przecież.
    ---
    MilagrosCud - ale masz z ta siarą przeboje. Ja jestem doświadczona w temacie laktacji... ale po porodzie. Mussisz pytać lekarza.
    I tak przy okazji - mam od wtorku założony krażek. Ale ten moj gin jest jakiś dziwny bo nie zmierzył mi szyjki w USG! Miałam badaną ginekologicznie tydzień wczesniej i stwierdził ze byc moze skrócona 10-20%. Ale "ale" do mojej szyjki miał od początku, ze nie jest taka długa jak u niektórych kobiet... natomiast później w obrazie USG okazało sie ze ma 4,5cm - wiec całkiem nieźle. Krazek niech sobie bedzie bo to dodatkowe zabezpieczenie aby ponownie nie urodzic wczesniej, ale wkurza mnie ten brak informacji. Juz sie zastanawiam czy nie isc na konsultacjeę jakąs do innego gina. Wie ktoś czy z pessarem wykonuje się USG przezpochwowe?
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
  4.  permalink
    Wie ktoś czy z pessarem wykonuje się USG przezpochwowe?

wykonuje się - ja mialam w 18 tc skurcze w zwiazku z czym USG i zbadal mnie przez brzuch i od srodka, aczkolwiek nie wlozy tego przyrządu za gleboko bo pessar blokuje. Natomiast dlugosc szyjki sprawdzal mi rowniez przez badanie zewnetrzne. Ja np mam krazek a w ogole nie mam skroconej szyjki.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.11.12 14:51</span>
    a propos to brzuch mi się zmniejszyl - nie wiem o co kaman ale juz byl o wiele wiekszy, nie wiem czy to dziecko na kregoslupie usiadlo:confused:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Acia ja miałam to samo, poszłam do WC zrobiłam tą drugą rzecz a za chwile zbierało mi się na wymioty od samego zapachu i zdarzyło się, że nie wytrzymałam i poszło!!! Czasami mnie to jeszcze męczy, sam odruch wymiotny i psikam odświeżaczami powietrza, np. Briss i jest lepiej. To samo musi przejść bo nic na takie coś niema :bigsmile: uroki ciąży :tongue:

Treść doklejona: 04.11.12 14:57
    Zrobiłyśmy się BARDZO DELIKATNE NA TAKIE ZAPACHY :bigsmile:

Treść doklejona: 04.11.12 15:00
    Milagros przez cały dzień brzuch robi się większy przez to, że jemy i pijemy, odkładają się resztki i zalegają w jelitach, np. ja tak mam, a na drugi dzień mam małą piłeczkę :bigsmile: mam nadzieje, że chociaż odrobinę odpowiedziałam na Twoje pytanie :wink:
    --
  5.  permalink
    Milagros przez cały dzień brzuch robi się większy przez to, że jemy i pijemy, odkładają się resztki i zalegają w jelitach, np. ja tak mam, a na drugi dzień mam małą piłeczkę mam nadzieje, że chociaż odrobinę odpowiedziałam na Twoje pytanie

tak tylko ze mnie sie wydaje, że wieczorem rowniez jest mniejszy niz byl, nie wiem mąż mowi ze sie po prostu przyzwyczailam
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Albo wpadasz w histerię :devil: Wiesz maluch się przemieszcza i może raz jest większy bo jest w przodzie a innym razem gdzieś tam w tyle...:bigsmile: nie wiem :wink:

Treść doklejona: 04.11.12 15:08
    Może jak będziesz na wizycie to zapytaj się swojej gin :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Malisek, serdecznie współczuję... Tak jak piszą dziewczyny - jedź na IP - nie możesz chodzić taka umęczona, bo nie będziesz miała siły urodzić...
    anizee - gratulacje!
    Anula85 - ja przez całe życie miałam długie włosy, a rok temu obciełam się na krótko i jest mi z tym super wygodnie! Suszenie trwa chwilę, układanie to tylko nadanie kierunku końcówkom pastą albo lakierem. Ale przez jakiś czas miałam długość pośrednią - za ucho - i tego nie polecam. Związać tego nie ma jak, suszyć trzeba dłużej, no i układanie nie jest już tak proste. A ja nie znoszę układać i suszyć włosów.
    Dziewczyny, mam pytanie na temat skierowania do szkoły rodzenia wystawianego przez gina: Czy którejś z Was gin wypisał takie skierowanie jak byłyście na zwolnieniu?

Treść doklejona: 04.11.12 15:20
    Milagros, ja mam wrażenie, że brzuch, przynajmiej mój, rośnie etapami. Około 19 tc w dość krótkim czasie przybyło mi kilka cm i dobiłam do 90 cm. Potem długo nic się nie działo i dopiero w ciągu ostatniego tygodnia powiększyłam obwód do 94. Mierzysz sobie obwód? Może faktycznie tylko odnosisz takie wrażenie - ja też się do swojego bebzola przyzwyczajam i po jakimś czasie już nie wydaje mi się taki wielki. Jak będziesz zapisywać sobie raz na tydzień albo kilka dni obwód, to będziesz miała dowód, że jest ok :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Milagros najlepiej zacznij mierzyć sobie brzuch (np. raz w tygodniu rano na czczo) wtedy będzie Ci łatwiej ocenić co się z nim dzieje :)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Olenka79 - mi gin wypisał że mogę chodzić na SR ale mam nie ćwiczyć.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Nie jade do szpitala. Dzwonilam do nich, powiedzialam, ze sie mecze i nie daje rady. Ze przeciwbolowe, wanna ani termofor nie pomagaja i ze skurcze sa co 5-15 minut, dwa dni temu sie nasilily i dupa. Mam zostac w domu, probowac tych metod, ktore gowno daja i czekac, az porod sie zacznie.
    No chyba, ze naprawde bym nie mogla wytrzymac to mam znow zadzwonic i wtedy przemysla to, zebym przyjechala to mnie zbadaja. Ale jesli nie mam 4cm rozwarcia to wypad zdychac do domu.

Poskakalam na pilce, ide z mezem na spacer, pozniej moze pobaraszkujemy i jest jeszcze masaz sutkow. Moze to cos da. Ale boje sie, ze tylko spowoduje, ze bol sie nasili i ze bede meczyla sie jeszcze bardziej...
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Acia20, dzięki za odpowiedź. Ja w tej chwili na zwolnieniu mam wpisaną "1" - czyli powinnnam leżeć - i dok gdy zagadnęłam go o skierowanie powiedział mi, że nie może wystawić dwóch sprzecznych dokumentów. Dostałam "1" bo podobnie jak Misi, twardniał mi brzuch po kilkanaście razy na dobę, miałam bóle okresowe i w krzyżu. Odkąd jestem w domu, to dolegliwości znacznie się złagodziły, czyli prawdopodobnie miałam tak od siedzenia po 8-9 godzin w pracy przed kompem... Do tego normalne ogarnięcie domu, tzn. obiad, zakupy, itp., no i brzuch się buntował... Teraz też tak mam, że jak za długo siedzę albo stoję (np. przy gotowaniu obiadu), to brzuch zaczyna boleć.
    Bardzo zależy mi na tej szkole, bo chociaż 33 latka na karku (jak urodzę, to już 34 :shocked:), jestem kompletną świeżynką w kwestii dzieci, porodu, pielęgnacji... No i zapisałam się do szkoły w szpitalu, w którym chcę rodzić, a mój gin w żadnym szpitalu nie pracuje.
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Malisiek czy u Ciebie jest tylko jeden szpital?przecież to chore,jesteś już po terminie tak?to na co oni czekają,przecież nie wiadomo ile masz wód i jakiego są koloru,masakra,naprawdę Ci współczuję
    •  
      CommentAuthorchaperon
     permalink
    Tak czytam o tej SR i nie wiedziałam, że trzeba mieć do niej skierowanie. W każdym przypadku??? Ja jestem na zwolnieniu i pozostanę na nim już do końca ciąży, ale jak na razie nie mam wskazań do leżenia. Wszystkie miałyście skierowania???
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Malisiek kurdę na jacyś sadyści czy jak w tym szpitalu? trzeba było jechać, może by chociaż rozwarcie sprawdzili..przez telefon zawsze łatwiej kogoś zbyć niż w cztery oczy...trzymam kciuki za Ciebie nadal!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeNov 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Malisek ja bym na Twoim miejscu w ogóle do szpitala nie dzwoniła, tylko jechała na łeb na szyję. Piszesz, że masz bardzo bolesne skurcze i to od dłuższego czasu, może już masz rozwarcie. Nic nie szkodzi pojechać i sprawdzić, najwyżej Cię odeślą do domu, to żaden powód do wstydu przecież. Ich obowiązkiem jest Cię zbadać.
    sucharek83: jesteś już po terminie tak?

Ciąża w terminie to dwa tygodnie przed i po wyznaczonym dniu z OM. Także Malisek jak najbardziej póki co jest terminowa.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Milagros ja miałam wysoką prolaktyne przed ciążą a i teraz nie jest napewno niska bo mam tyle mleka że pół odziału noworodków bym wykarmiła. Skąpe i nieregularne miesiączki czasem owszem tak ale zdaza sie regularne i obfite a prolaktyna jest bardzo wysoka i nie koniecznie mleko w piersiach. Tak czy siak powinnaś to skąsultować z lekarzem.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    eveke: cześć mamusie, jak samopoczucie? :bigsmile:
    ja chyba powoli wracam do żywych

Ja właśnie dziś mężowi narzekałam, że czuję się jak staruszka. Przejście po paru sklepach to dla mnie wyczyn nie do ogarnięcia:( Też bym chciała znów mieć energię do życia..
    Dziewczyny a czy Wam na każdej wizycie (tych początkowych też) gin bada długość szyjki? Informuje Was o tym czy zamknięta czy coś się dzieje? Moja nic nie mówi w tym temacie. A jak robi usg, to właściwie ogląda tylko Dzidzie, nie patrzy na jajniki, ani nigdzie indziej. To tak jest, czy ja już wydziwiam?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Malisek ja się nie znam i jestem laikiem jeżeli chodzi o poród, ale może zrób sobie masaż sutków. Dziewczyny kiedyś dużo to o tym pisały. Może wtedy coś bardziej się ruszy. Bo się zamęczysz.:confused:
    --
  6.  permalink
    czerwinka - u mnie wlasnie problemem nie jest to ze leci jak nie wiem co tylko ze zanim poleci to jest ból i bede miala ewentualnie do gina pytanie czy moge to troche wygniesc. Ale nie przez naciskanie sutka bo chyba umre z bólu tylko przez masowanie piersi i takie naciskanie ku sutkowi. Na pewno przy okazji zapytam lekarza.

Mierzyłam bebzol przed chwilą, czyli po jedzeniu 84 cm ale tak jak mowicie chyba bede stosowac regularne pomiary raz w tygodniu rano, żeby to bylo miarodajne.

Malisiek - jakoś nie zaskoczylas mnie tym, że Cię spławili przez telefon w szpitalu. Do nich trzeba albo na chama się wbijać i wtedy muszą przyjąć albo nie dzwonić w ogóle.

No chyba, ze naprawde bym nie mogla wytrzymac to mam znow zadzwonic i wtedy przemysla to, zebym przyjechala to mnie zbadaja.

A gdzie jest granica wytrzymałości?

Ale jesli nie mam 4cm rozwarcia to wypad zdychac do domu.

Sama masz sobie zmierzyć?

Ja na Twoim miejscu bym pojechała do tego szpitala, dziewczyno męczysz się przeokrutnie i niech coś robią a nie Cie odsyłają.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.11.12 18:49</span>
    Dziewczyny a czy Wam na każdej wizycie (tych początkowych też) gin bada długość szyjki? Informuje Was o tym czy zamknięta czy coś się dzieje? Moja nic nie mówi w tym temacie. A jak robi usg, to właściwie ogląda tylko Dzidzie, nie patrzy na jajniki, ani nigdzie indziej. To tak jest, czy ja już wydziwiam?

Akirka - tak, mnie badał wszystko naokoło, nie tylko płód.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Akirka, ja miałam szyjkę zmierzoną dopiero na połówkowym - chyba że gin na to wcześniej patrzył, a mnie nie informował... No i ostatnio, jak poskarżyłam się na skurcze, to zrobił mi USG szyjki. Jajniki za to sprawdzał (miałam torbiel krwotoczną), ale to z kolei na początku, bo potem podobno nie można ich już dojrzeć.
    Chaperon, nie wiem, czy do wszystkich SR trzeba mieć skierowanie, może do tych prywatnych nie. Jeśli nie ma się nakazu leżenia na zwolnieniu, to chyba nie ma problemu z wystawieniem takiego skierowania - tak przynajmniej wnioskuję npdst. tego, co napisała Acia20.
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Wiem że jest 2 tygodnie przed 2 tygodnie po ,rodziłam już dwukrotnie,ale zastanawia mnie dlaczego tą bidulkę tak trzymają z takimi bólami i nie sprawdzą co z maluszkiem,przecież ona naprawdę cierpi
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Malisiek zrób tak jak dziewczyny piszą, wiem, że nam jest łatwo mówić ale tu chodzi Twoje i przede wszystkim dzidzi zdrowie :neutral: nie dzwoń, nie narzekaj tylko weź męża i do szpitala, do tego czy innego. Ja kładę się spać bo jestem zmęczona, ostatnio zmęczenie i senność mi dokucza :confused: no ale nic. Malisiek jedź proszę do szpitala na IP, im łatwiej jest mówić: czekać, czekać! a jak się coś - nie daj Boże - stanie, to nikt odpowiedzialności nie będzie chciał wziąć!
    --
  7.  permalink
    Popoeram dziewczyny - jedz doszpitala koniecznie.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    akirka mój ginek luka zawsze na szyjkę swoim okiem :D raz mi na pewno mierzył przez usg , bo mówił... i na jajniki też zerkał...
    może Twój też zerka tylko po prostu nie mówi?
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    PENNY: Malisek ja bym na Twoim miejscu w ogóle do szpitala nie dzwoniła, tylko jechała na łeb na szyję. Piszesz, że masz bardzo bolesne skurcze i to od dłuższego czasu, może już masz rozwarcie. Nic nie szkodzi pojechać i sprawdzić, najwyżej Cię odeślą do domu, to żaden powód do wstydu przecież. Ich obowiązkiem jest Cię zbadać.

Dokładnie tak bym zrobiła Malisiek!! Jedź do szpitala, niech chociaż sprawdzą czy masz rozwarcie i powiedzą co rozkurczowego możesz sobie zakupić. Nawet moja gin mówiła, że lepiej pojechać kilka razy za dużo niż raz za mało i żebym nie miała oporów jak coś mnie zaniepokoi.

A z tym masażem sutków to Judka pisała, że u niej wcale nie przyspieszył akcji tylko skurcze ją bardziej męczyły. Na jedną kobietę zadziała jak trzeba, a inna będzie się tylko męczyła.

Jutro zostanę zbadana przez ordynatora. Ciekawe czy mnie zostawi w szpitalu, czy jednak odeśle. Podejrzewam drugą opcję - nic mnie przez weekend nie bolało, więc rozwarcie pewnie dalej nie ruszyło. Chciałabym już rodzić, bo zaczynają mnie te wycieczki do szpitala męczyć (50km w jedną stronę)..:confused:
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    akirka Mnie za to gin w ogóle nie badał do ok 16 tc, na usg sprawdzał tylko dziecko ( raz jajniki bo odczuwałam dziwny ból), teraz bada mnie jedynie palpacyjnie, szyjki mi nie mierzył póki co
    --
  8.  permalink
    Malisek popieram również dziewczyny...A ja dziś po 1 nieprzespanej nocy ...plecy nie dawały mi spokoju boli mnie kręgosłup dołem z tyłu i nie mogłam się przekręcić za bardzo nawet bo rwało tak;/mam nadzieje że dziś będzie lepiej:)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Malisiek, pojedz do szpitala i powiedz,ze masz bardzo duzo przezroczystych uplawow i boisz sie,ze to wody sa :devil:. Wtedy napewno Cie zbadaja.
  9.  permalink
    ...plecy nie dawały mi spokoju boli mnie kręgosłup dołem z tyłu i nie mogłam się przekręcić za bardzo nawet bo rwało tak;/mam nadzieje że dziś będzie lepiej:)

ja mam to samo i myslalam, że "cuduję" na tak wczesnym etapie ciąży albo ze za malo spaceruję, wychodze z domu
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisek - ja rowniez mysle jak dziewczyny, jedz na IP, poczekasz najwyzej, ale jak juz tam bedziesz to musza Cie zbadac w szpitalu. Ja bylam w czwartek i babki przyjezdzaly juz z torbami. Mozesz zawsze powiedziec, ze nie moglas sie dodzwonic :wink: Oni tam maja przeciez KTG, USG i polozne badaja kobiety. Wiem bo jak mi robily KTG za parawanem sprawdzali dziewczyne, ktora przyjechala do szpitala. I slyszalam za kotara co i jak.. musza Cie przyjac jak juz tam bedziesz.

Ja dzis sie nie odzywam za bardzo, bo sie przeziebilam :devil: lecze sie szalwia (plukanie gardla), syropem Prenalen, herbatka z cytrynka i paracetamolem (niestety), czuje sie koszmarnie. Tez nie mialo kiedy sie przyplatac przeziebienie, tylko na koncowce :devil: Glowa mi peka..

Poza tym synus dzis przez jakies 2 godziny po poludniu dawal mi niezle popalic, ruszal sie non stop, wypinal i strasznie cisnal tam na dole.. brzuch mnie bolal caly, twardnial + zaczelo mi to promieniowac na plecy. Na szczescie juz mam spokoj.
    --
  10.  permalink
    Milagros ja właśnie mam dużo ruchu i kręgosłup mnie rwie dołem od początku ciąży tylko bagatelizowałam sprawę:) Natomiast dziś w nocy to sama się zdziwiłam boję się że bóle krzyżowe będę miała przez to;/
    --
  11.  permalink
    Dominiczka ja tez mam bole na samym dole, przy kosci ogonowej i jakos tak ciezko mi sie w nocy przewraca z boku na bok, jakis dyskomfort w tym brzuchu i kregoslupie mam
    -- [/url]
  12.  permalink
    Moja koleżanka mi mówiła, że ją tak bolał kręgosłup do końca ciąży;/ i mnie też cz.ogonowa:) aj;/
    --
  13.  permalink
    a ile masz w obwodzie? - tak z ciekawosci - moglabys sie zmierzyc?:wink:
    -- [/url]
  14.  permalink
    heh oczywiscie kochana... mierzyłam się w obwodzie tak że meter przechodzi przez pępek i mam tam 90 nie wiem czy to dobrze czy źle nie rozpaczam narazie a ty pewnie malutko masz chudzinko:)

Treść doklejona: 04.11.12 22:07
    a w biodrach 93
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.