Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    no wlasnie ja mam 83 i to jak sie najem, ale moja córa chyba bardzo lubi byc usytułowana pionowo bo mnie ciagle kopie po pecherzu moczowym:bigsmile:
    -- [/url]
  2.  permalink
    tylko ze Ty startujesz chyba z niższej wagi niż ja:) ja wzrost 170 waga z przed 58 kg
    --
  3.  permalink
    Ja startowalam z 57 kg przy 175 cm więc rzeczywiscie troszke nizej:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeNov 4th 2012
     permalink
    Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi. Ginka też mnie bada palpacyjnie i ogląda z wziernikiem, więc jakby było coś nie tak, to by pewnie powiedziała. Ja się boję o szyjkę, bo mam straszne zaparcia i czasem po prostu muszę dość porządnie się zaprzeć ;/
    --
  4.  permalink
    Nom najważniejsze żeby później wrócić do wagi sprzed i będzie ok:) damy rade:) Ja narazie jak tyje to w brzuch mi idzie i każdy mi mówi to że nigdzie indziej:):) to chyba dobrze później brzuch i boczki do zrzucenia:)

Treść doklejona: 04.11.12 22:14
    Narazie przytyłam 5 kilo i stoje w miejscu zobaczymy jak później:)
    --
  5.  permalink
    <strong>akirka</strong> ja od poczatku ciazy mam zaparcia i jest coraz gorzej, actimele pomagają - polecam:-)
    <strong>dominiczka</strong> jak sie przed ciaza nie mialo tendencji do tycia to latwo pozniej zrzucic - tak mi sie wydaje a jak bedzie - zobaczymy. U mnie nie zapowiada sie na jakies wielkie tycie i wielki brzuch

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.11.12 22:17</span>
    wrrr cos mi nie pogrubilo imion:angry:
    -- [/url]
  6.  permalink
    To masz się na razie z czego cieszyć:) Mój mąż jak wraca z delegacji to nawet się cieszy jak widzi sterczący brzusio u mnie i mówi ze dzidzia urosła:)

Treść doklejona: 04.11.12 22:20
    Milagros kupiłaś coś ostatnio maleństwu??
    --
  7.  permalink
    ostatnio nic nie kupowalam, ale juz wyplata poszla wiec sie zastanowie w tym miesiacu i pewnie na cos skusze, w szczegolnosci ze juz znam plec:-) chociaz rodzice mnie powstrzymuja mowiac ze jeszcze zdarze w 7-8 miesiacu i ze to nie czasu komuny ze sie w kolejkach po wszystko czeka:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Akirka,dobry na zaparcia jest syrop lactulosum. Ja jak na patologii lezalam,to dziewczyny no. z zalozonym pessarem pily to codziennie,zeby wlasnie tego parcia nie bylo. Ja tez mialam takie zalecenie (gdyby zaparcia byly(, ze wzgledu na przedwczesne skurcze,ale nie pilam bo nie mialam problemow z zaparciami w ciazy.
  8.  permalink
    Ja niestety nie wytrzymałam i zamówiłam łóżeczko:)
    http://allegro.pl/lozeczko-z-nadrukiem-i2730843669.html

Przyszło mi niedawno i na żywo wygląda świetnie:)Mąż mi złożył kochany:) A z rodziny nikt nie mówi ze za wcześnie bo ja mówię otwarcie że nie zostawię zakupów na ostatnią chwilę bo zbankrutuje :) he
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Ja pod koniec tego tygodnia wywożę stare meble pewnie w następnym tygodniu przyjadą nowe mebelki i wtedy kupie ubranka (rozmiar 62) i resztę rzeczy obym tylko zdarzyła uprać, wcześniej prawie nic nie kupowałam bo nie mam gdzie trzymać.
    --
  9.  permalink
    też kupuje w rozmiarze 62
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dominika łóżeczko podobne jak ja chcę , ale głownie dlatego , że mam sypialnie z meblami gdzie fronty są wenge a tyły jasne wiec te łóżeczka idealne, tylko ja akurat upatrzyłam ciut inne :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Mamusie ja mam do was pytanie jak wy sobie radzicie ze zmiennością nastrojów/? bo ja sobie kompletnie nie radzę ,dziś rano miałam super humor śmiałam się i żartowałam a teraz chce mi się ryczeć i złość mnie rozpiera nie wiadomo czemu , nic złego się nie stało .Już kiedyś poruszałam ten temat ,ale teraz muszę wam jeszcze raz o tym napisać bo nie wytrzymam.Kurdę ja przed ciążą tak nie miałam. Co jest?co robić? Nie chcę doprowadzić do sytuacji żeby mojemu mężowi było przykro i żeby mu się oberwało za nic.Mam tego dość.

Treść doklejona: 04.11.12 23:23
    Słyszałam i nawet tutaj czytałam,ze w ciąży można pić melisę a jak to się ma do regularnego picia pokrzywy czy taka mieszanka nie zaszkodzi dziecku???
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Nie umiem pomóc bo u siebie nie zauważam nagłej zmiany nastrojów, choć M mówi ze sobie w miarę z tym radze.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Anula połączenie pokrzywy z melisą nie wpływa negatywnie na dziecko ani na przyszłą mamę :-) ja miałam takie nastroje, źle ze mną było :-( piłam melisę i bardzo mi po mogło :-) do dziś piję to i to :-D całusy
    --
    •  
      CommentAuthorchaperon
    • CommentTimeNov 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Anula pić melisę w ciąży można, ale oczywiście nie w nadmiernych ilościach. Ja np. mam ułożoną dietę przez dietetyka i melisa się w niej znajduje. Codziennie herbata z melisy do kolacji. O większej ilości nic nie wspominała, ale zapytam ją przy najbliższej wizycie. Na mnie wpływa kojąco, przed ciążą również.
    Także spróbuj pić meliskę wieczorem, zobaczysz czy Ci pomoże. Połączona z pokrzywą nie powinna zaszkodzić, jeśli nie pijesz ich jednocześnie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
    • CommentTimeNov 5th 2012
     permalink
    DominiczkaA: też kupuje w rozmiarze 62

spodziewacie się dużych dzieciaczkow ;-)
    Ja na razie nic nie kupuje bo mam rzeczy po córze. Myślę że na pierwszy rzut pójdzie pudło z ubrankami 50-56
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Ja wybrałam ten rozmiar bo nic nie mam a 62 chyba powinno na dłużej posłużyć, chyba ze Małej się nie spodobają zawinięte rękawy to wtedy dokupi się mniejsze.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    bry :)
    ja na poczatku tez kupowałam 62, ale wiem, ze moja mała nie bedzie z tych wielkich wiec dokupiłam 56 :)
    przez weekend nadrobiłam zaległosci :) poprałam spakowalam torbe do szpitala, zostały mi zakupy apteczne, poprasowanie pieluch tetrowych rozłozenie łózeczka turystycznego w salonie i juz :)
    dzis ide na ktg mam nadzieje, ze wyjdzie ok. jeszcze te 3-4 tyg chciałabym dotrwac jednak :)

Malisek trzymam kciuki zeby sie juz rozkreciło na dobre bo sie bido wykonczysz z tymi skurczami :hugging:
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dziewczyny ja tez myslalam ze mala bedzie duza bo maz wysoki i w rodzinie same kolosy a urodzila sie majac 52cm i ciuszki rozmiar 50 byly jak znalazl.62 jeszcze jej zakladam wiec mysle ze kilka sztuk wam sie przyda:smile:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam dziewczyny,
    dzisiaj miałam pierwszą nieciekawą noc, budziłam się wiele razy a nad ranem już leżałam bo mnie boki bolały, na plecach nie umiem spać a na brzuchu-hm już się nie da a to moja ulubiona pozycja-zobaczymy co to będzie dalej- oficjalnie zostały mi trzy tygodnie pracy !!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Moj szkrab urodził sie 52 :-) A w 56 chodzi do tej pory ;) w 62 się topił dopiero teraz dorasta choc dalej sa bardzo obszerne. Malo tego po jego urodzeniu dzwoniłam do Doti żeby mi przywiozła do szpitala wcześniacze ubranka.;)tak więc mniejsze w mniejszej ilości ale polecam kupić.
    --
  10.  permalink
    Hej, ja dzis mialam pierwsza od poczatku nie nerwową noc i poranek - a propos tego co pisała Anula - ja od poczatku ciazy przezywam prawdziwą burze hormonalna. Momentami az mnie mrozilo, ze jak sie dziecko urodzi to tez bede taka nerwowa. Ale teraz wiem, że to w duuuzej mierze wynikalo ze złego samopoczucia. A zle samopoczucie nakrecalo dolegliwosci i tworzylo sie takie zamkniete kolo. Mnie srednio pomagala melisa, juz bardziej syrop z melisy o nazwie MELISAL, który jest całkowicie bezpieczny w ciąży. W bardzo skrajnych przypadkach pilam hydroksyzynę w syropie ale ona jest tylko na recepte i pod wyraznym poleceniem lekarza. No i po niej sie spi. Nic tak natomiast nie pomaga jak spacer, chocby mial byc w najgorsza pogode (tylko cieplo sie ubrac) a czasem zwykla rozmowa o tym co sie czuje, wsparcie najblizszych jest wazne w ciazy.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 05.11.12 09:29</span>
    zakupiłam tą herbatę z lisci malin i teraz mam pytanie - czy juz ją mogę popijac czy moze u mnie wywołać skurcze?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 05.11.12 09:39</span>
    znalazłam zastanawiający artykuł:
    http://www.sfora.pl/Oto-najlepszy-sposob-na-poranne-mdlosci-seks-oralny-a46346

i po co szukać innych metod?:bigsmile:
    -- [/url]
  11.  permalink
    hej Dziewczyny:wink:

Melduję się już z Jasiem z domu - wróciliśmy w sobotę wieczorem ze szpitala :wink: Mały ogólnie jest grzeczny, non stop śpi, muszę go budzić na jedzenie i zmianę pieluchy, bo nawet pełny pampers mu nie przeszkadza w spaniu :wink: Trochę leniwie ssie pierś póki co, bardziej na niej lubi spać niż ciągnąć, ale mam nadzieję, że się rozkręci...

Nie jestemw stanie póki co na bieżąco nadrabiać postów, trzymam kciuki za czołówkę
    Malisiek - mam nadzieję, że u Ciebie to tuż tuż i że te skurcze nie będę Cię już tak długo męczyć
    madziauk, Isiula trzymam kciuki żeby i u Was szybko się rozkręciło no i za resztę czołówkowych Mamuś również!

Będę tu do was zaglądać i pisać w miarę możliwości - ciężko mi opuścić was i ten wątek...:smile:

Podrawiam Was wszystkie:grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć witam się jako kolejna po ciężkiej nocy.Budziłam się kilka raz na siusiu a do tego strasznie chciało mi się pić.Co do wczorajszej akcji to obudziłam męża i zaczęłam mu ryczeć w ramie,a on mnie przytulił i to mi pomogło.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny :)

violet_flower - witaj :) ale zazdroszcze Ci, ze juz jestescie w 3jke :))) Czekam z niecierpliwoscia na relacje z Twojego porodu i na zdjecia Jasia :)))

MilagrosCud - mi sie wydaje, ze na herbatke z lisci malin jeszcze za wczesnie, nam polozna mowila, zeby pic ja w 3cim trymestrze - dokladnie po 34tyg.

U mnie kuracji przeziebieniowej ciag dalszy - niestety cos slabo jak narazie przechodzi

:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Milagros herbatkę z liści malin zaleca się pić od 34 tyg.
    --
  12.  permalink
    ok to polozę na poleczce i bedzie czekala na odpowiednia pore:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Violet super, że już jesteście w domu z maluchem :bigsmile::bigsmile:
    Ja też czekam na relację z porodu i oczywiscie na nowe fotki Jasia:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Cześć dziewczyny :) Nie wiem czemu nie zaglądałam wcześniej do tego wątku, ale lepiej późno niż wcale ;) Chciałabym się zatem z Wami przywitać :)
    Skończyłam aktualnie 31 tc. Terminy porodu mam właściwie 3 :D : wg OM 14.01 , wg pierwszego USG 07.01, wg ostatniego USG 01.01 ;)
    Odliczam jednak zgodnie ze wskazaniem pierwszego USG bo podobno jest najdokładniejsze. Mam nadzieję, że synek będzie grzeczny i poczeka do stycznia ;) chociaż granica jest bardzo cienka :)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    poniewaz szukałam listy zeby zobaczyc która jestem to ja od razu przeklejam, zeby było potem latwiej znaleźć jak juz sie posypia dziewczyny :)

1. Malisiek 3.11.2012 (dziewczynka)
    2. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    2. isiula 10.11.2012 (chłopiec)
    3. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    4. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    5. lofbejbe 21.11.2012 (dziewczynka)

6. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)
    7. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    8. acia20 07.12.2012 (dziewczynka)
    9. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    10. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    11. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    12. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    13. Emenemss 2.01.2013 ( dziewczynka)
    14. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    15. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    16. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    17. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    18. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    19. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    20. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    21. marakuya 1.02.2013
    21. GaggataB 1.02.2013
    22. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    23. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    23. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    24. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    25. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    26. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    27. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    28. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    29. IzUk 19.02.2013
    30. andziaiw 22.02.2013
    30. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec )
    31. sushi 5.03.2013 ( dziewczynka ? )
    32. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    33. niezalogowana0 15.03.2013
    34. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka )
    35. DominiczkaA 19.03.2013
    36. venika 05.04.2013
    37. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    38. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    39. lilijeczka - 05.05.2013
    40. chaperon - 12.05.2013
    41. Hefalumpik 13.05.2013
    42. aravls 15.05.2013
    43. akirka 26.05.2013
    44. Kandyzowana 30.05.2013

na ten tydzien cc maja zaplanowane edzia i Linden :) o ile sie nie myle to w kolejnosci czwartek piatek :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeNov 5th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam :)
    Ja rowniez witam po nieprzespanej nocy ,mysle ze jak maz wstanie po poludniu po nocce w pracy ,to sie zamienimy ,ja pojde spac ..
    Budzilam sie rowno co 1/5-2 h , a od okolo 3 do 6 niespalam wcale ,wkoncu ogladanie telewizji mnie zmulilo :d

Milagros- dokladnie -herbatka z lisci malin juz na samej koncowce ,teraz mozna pokrzywe :)

Madzia -ja rowniez przeziebiona ,zlapalam od malej po tygodniu ,a juz myslam ze mnie ominelo ...Ale widze ze u mnie bardzo ladnie dziala mleko z czosnkiem,2 dni takiej kuracji i juz mi lepiej ...Gorzej w domu ,bo musze wietrzyc co chwile ,bo normnalnie wampiry by odstrszylo :crazy:

Treść doklejona: 05.11.12 10:31
    Czesc Gosia :))

Treść doklejona: 05.11.12 10:32
    Anula -to "tylko" burza hormonalana ,minie napewno :)

Treść doklejona: 05.11.12 10:33
    mooniia: na ten tydzien cc maja zaplanowane edzia i Linden :) o ile sie nie myle to w kolejnosci czwartek piatek :)

Edzia na 8.11.:shocked: jejciu jak to zlecialo ,a niedawno jej gratulowalam plusika pod wykresem :)))

Treść doklejona: 05.11.12 10:34
    Ja juz tez coraz blizej ,wczoraj wieczorkiem ,znowu zrobilam brakujace zakupki na allegro :)
    Dobrze ze te allegro istnieje,przynajmniej bez ruszenia sie z domu ,moge zrobic zakupki :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Cześć dziewczyny :smile: witam się też po średnio, nieprzespanej nocy :sad: Tak samo jak u Anuli wieczorem chciało mi się sisiu a później latałam, do tego od wczoraj zaczął dokuczać mi ból krzyży :confused: nie mogłam w nocy znaleźć sobie miejsca w łóżku :cry: Chciałam Wam się zapytać dziewczyny czy miałyście/ macie takie bóle, kłucia od pochwy po macice, aż po podbrzusze??, czuje się tak jak by macica się rozciągała i boli mnie :( wzięłam Nospe i przeszło Ale też tak miałyście??
    Violet super, że pamiętałaś o Nas i napisałaś :bigsmile: jak będziesz miała czas to zdaj relację i wstaw zdjęcia malucha :wink:
    Milagros tak jak piszą dziewczyny, herbatkę z liści malin pije się od 34 tc ale co dwa tygodnie, czyli w 34 tc pijesz i robisz przerwę w 35 tc i znów od 36 tc pijesz. Jak będziesz pić non stop to zamiast łagodniejszego i krótszego porodu efekt może być inny :confused: tak pisały jakiś czas temu dziewczyny, które to piły :wink:
    Ja dziś zaczynam 25tc :shocked::devil:
    Witam nową przyszłą mamusię, Gosia fajnie, że dołączyłaś do Nas :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    venus ja miałam trwało to kilka dni własnie w okolicach 23-25 tyg, przeszło wieceja nie wrociło :)
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Dziś chyba zamówimy wózek :crazy::crazy::crazy::jumping::jumping::jumping::crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    venus- tez tak mialam i przeszlo rozciagaja sie wizadla macicy ,a od kiedy dziecko odwrocilo sie glowka w dol ,to juz wogole ,sa takie dni i noce ze kroka zrobic niemoge ,bola mnie plecy i przekrecic sie w lozku na drogi bok niemoge .
    Ale lekarz mnie uspokoil ze to normalne ,ze dziecko mi "dokucza " glowka .
    I poradzil mi kiedy leze podlozyc sobie pod pupe poduszke i tak spie ,lub leze w ciagu dnia :)
    I z koldra miedzy nogami :D

Treść doklejona: 05.11.12 11:48
    Acia super :) Ja juz mialam kupiony wozek,ale gosciu z allegro w h...leci ,poczekam jeszcze chwilke i odpowiedni komentarz wystwie imusze rozgladac sie za czym innym .
    A jaki wozeczek zamawiasz ???
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dziewczyny, właśnie wróciłam od lekarza, bo byłam na nfz umówiona. w piątek crl 9,3 mm dzisiaj 15 mm więc jest ok i serduszko też.
    ale... kobieta chciała mi od razu wypisać skierowanie do szpitala, bo moja torbiel rośnie z 4 centrymetrów do ponad 7 w ciągu 3 tyg. zgodziła się na obserwowanie jej jeszcze za 2 tyg. W piatek lekarz mi powiedział, że jest i że luteiną ją będziemy traktować.. Nic o operacji.. co sądzicie?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    blubis -najwazniejsze ze dzidzia rosnie :) Jezeli chodzi o torbiel ,znam przypadki ze torbiel sie wchlonela w ciazy ,to jezeli lekarz ci mowi ze potraktuje ja tabletkami to o to chodzi ,dostaniesz tabletki aby sie wchlonela .
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    on dał mi luteinę a ona dzisiaj mowi, że pierwsze słyszy, ze ona pomaga na to i że usuną mi to... a w necie czytam, że tego się nie robi .
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    U mnie były 2 torbiele po ok.4 cm, wchłonęły się do 10 tc. Brałam duphaston.
  13.  permalink
    blubis. trzymaj sie wersji swojego lekarza i potraktuj luteina. mi tez dawali tabletki na torbirlke. super ze dzidzia rosnie ;) Ciekawe ile moja ma jz.. bo brzuszek sie zaokraglil a w czwartek usg gen i zobacze swojego robaczka ;))
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Emenemss - http://www.justbaby.pl/wozek-wielofunkcyjny-gleboko-spacerowy-passo-fotelik-samochodowy-dostepny-w-6-kolorach.html kolor ocean blue zastanawiałam się czy nie za jasny i miałam oglądać jeszcze ultra violet, ale będzie ocean blue , kupuję w stacjonarnym sklepie w Warszawie (chociaż tu nigdzie nie ma wózków tej firmy i dlatego nie bardzo mam jak te kolory zobaczyć na żywo, w tym sklepie co kupuje to głownie maja ten szary i kremowy, niby zamawiają inne ale te 2wa kolory im się najlepiej sprzedają)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dziwi mnie, że jeden lekarz mówi, że ok, a drugi od razu na stół i to z możliwym wycięciem jajnika.. na razie nic z tym nie robię, pójdę za 2 tygodnie, może luteina podziała, chociaż wg niej nie działa na to...
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witajcie w poniedziałek:) Już za 3 dni usg genetyczne :)) Mi też już się lekko brzuch zaokrąglił, ale to może przez te ciągłe zaparcie;)
    Montenia dzięki za poradę odnośnie syropu na zaparcia :) Na razie jeszcze się powstrzymam, próbuję dietą - jem wszystko co jest wskazane przy takich problemach. Do tego teraz odzywa się jelito wrażliwe, więc tym bardziej muszę się wziąć za siebie. Jutro powinien przyjść młynek do kawy i będę mielić siemię lniane, to mi zawsze pomagało.
    Ciekawe co z Malisikiem?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeNov 5th 2012 zmieniony
     permalink
    Blubis -Bedac nastolatka mialam torbiele na okolo jajnika ,jedna ginekolog wypisala mi skierowanie na usuniecie jajnika ,kiedy jej powiedzialm ze chce miec w przyszlosci dzieci ,odpwiedziala ze kazdy chce ...najsmieszniejsze ze teraz jest niby z jednym lepszych specjalistow ,w klinice w Gdansku z leczenia bezpolodnosci ...
    I tak trafilam do mojego obecnego lekarza ,do ktorego chodze do dzis ,dostalam tabletki po miesiacu niebylo sladu torbielkow ...
    Wiec widzisz ze niema co patrzec co mowi jeden a co drogi lekarz ,trzymaj sie moze wersji swojego lekarza.

Treść doklejona: 05.11.12 12:38
    Acia -fajny wozio :)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Akirka, ja w aptece kupowalam siemie lniane mielone. Super sprawa:)
  14.  permalink
    Akirka, ja w aptece kupowalam siemie lniane mielone. Super sprawa:)

ja osobiscie nie lubie:neutral:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Blubis, też miałam torbiel w ciąży i brałam na nią duphaston (3 x 1 do 16tyg, potem stopniowo odstawiałam). Pierwsze słyszę, żeby torbiele usuwać kobiecie, która jest w ciąży. Lepiej trzymaj się pierwszego gina. Moja do 10tc zmniejszyła się o połowę, a potem przestałam ją obserwować, bo już się nie dało :smile: Byłam u 2 lekarzy i żaden nawet się nie zająknął na temat operacji.
    Anula85, z moich doświadczeń ze złym nastrojem w ciąży wynika, że najlepiej jest się z nim... pogodzić. Gdy tylko zauważam u siebie pierwsze objawy, staram się nie nakręcać, nie szukać powodów, dlaczego jest mi tak źle, tylko mówię sobie - to minie. Teraz mam zły humor, ale za chwilę będę miała dobry. I wówczas o wiele łagodniej to przebiega :bigsmile: To oczywiście działa w przypadku humorków hormonalnych, takich bez wyraźnego powodu.

Treść doklejona: 05.11.12 12:57
    Akirka, spróbuj owoc kiwi - też nieźle działa.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Olenka79: Blubis, też miałam torbiel w ciąży i brałam na nią duphaston (3 x 1 do 16tyg, potem stopniowo odstawiałam). Pierwsze słyszę, żeby torbiele usuwać kobiecie, która jest w ciąży. Lepiej trzymaj się pierwszego gina. Moja do 10tc zmniejszyła się o połowę, a potem przestałam ją obserwować, bo już się nie dało :smile: Byłam u 2 lekarzy i żaden nawet się nie zająknął na temat operacji.

a mogę zapytać jaka wielkość? moja z 4,5 cm wzrosta do 7,5 cm
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.