Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Hej Dziewczynki. Pozdrawiam Was poniedzialkowo! Malo sie udzielam, bo w weekend mielismy impreze z okazji urodzin mojego meza i skonczyla sie o 3 nad ranem. Nie wiem jak dotrwalam do.konca... hihi Ale dzisiaj juz czuje konsekwencje tego.mojego dlugiego balowania tj.jestem mega spiaca i bez energii, jakby ktos spuscil ze mnie powietrze... :-)

-----)

VIOLET - super, ze jestescie juz w domku. Wkoncu wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej. Buziaki dla Jasia ! :-***

------

TRZYMAM TEZ KCIUKI ZA CALA NASZA CZOLOWKOWA 5-TKE... Aby nam szybko.i bezbolesnie poszlo :-)))
    -- ___
    • CommentAuthorciemnia
    • CommentTimeNov 5th 2012
     permalink
    blubis , ja zaszłam w ciążę mając torbiel, brałam duphaston ale ze względu na poronienie. Torbiel urosła z 4 do 6 cm, jak byłam ostatnio to gin powiedział, że zmalała, ale nawet się dokładnie nie pytałam o rozmiar. Mój lekarz mówi żebym się torbielą nie przejmowała, bo to ponoć nawet częste. On sam powiedział, że nic nie będziemy z nią robić. miał pacjentki, które miały torbiel 10 cm , przeważnie pękały podczas porodu
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Blubis, w 6 tc miała ponad 5 cm. To że u innej ginki wyszła Ci większa może być wynikiem tego, że badanie było robione na innym sprzęcie albo tego, że leki jeszcze nie zaczęły działać. Skontroluj się za 2 tyg. i będziesz wiedziała więcej. Na pewno się tym nie przejmuj, bo to w ciąży jest bardzo częste.
    --
  2.  permalink
    hej dziewczyny, właśnie odebrałam wyniki krwi i moczu, wyszło, że mam białko w moczu 25,0 mg/dl przy normie mniej niż 10,0 mg/dl.Czy miałyście coś podobnego?Bardzo mnie to zmartwiło, wizytę mam dziś wieczorem.Czy to oznacza coś poważnego?:sad:
    --
  3.  permalink
    Witam po kiepsko przespanej nocy.
    Dziś dzwoniłam do gina i powiedziałam mu o sytuacji ze skurczami i kazał przyjechać do siebie do gabinetu. Dam znać jak wrócę.
    Witamy nową mamusię:-)
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Hej dziewczyny,

byłam u lekarza z tymi moimi wynikami. Na szczęście nic złego sie nie dzieje poza małą anemią. Mam brać żelazo i powinno być ok. Zrobiłam też posiew moczu aby określić cóż to za bakterie wyhodowałam i czym je ew. zwalczyć.
    Dziękuję za Wasze rady i słowa otuchy. Miałyście rację:)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeNov 5th 2012 zmieniony
     permalink
    migotynka: byłam u lekarza z tymi moimi wynikami. Na szczęście nic złego sie nie dzieje poza małą anemią

mówiłam, że anemia ;)

a na mocz mi pomógł żuravit (w pierwszym badaniu miałam leukocyty 500 (norma <20) i obecne azotyny), po miesięcznej kuracji mocz idealny, teraz biorę raz na 2 dni i do tej pory mocz mam jak najbardziej ok
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Bluebis trzymaj się wersji swojego lekarza, widzisz, że dziewczyny podają swoje przykłady i bez operacji zniknął sam, brały tylko tabletki. Weź tabletki bierz przez dwa tygodnie i będzie dobrze, super, że dzidzia jest i wszystko w porządku i z Tobą i maleństwem :bigsmile:
    Dzięki dziewczyny, że mi odpisałyście :grouphug: bo się martwiłam trochę ale jak to normalne to spoko :flowers:
    Kandyzowana ja też mam eho serduszka małego 7 listopada i wyztę u mojej gin wiec będę go widzieć dwa razy w ciągu kilku godzin :crazy:
    Malisiek się nie odzywa!!!!!!! pewnie na porodówce leży :tooth:

Treść doklejona: 05.11.12 15:21
    Migotynka widzisz a tak się martwiłaś, najważniejsze, że wszystko jest ok :bigsmile:
    Misia trzymam kciuki za Ciebie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Kochane dziękuje za słowa otuchy ,postanowiłam sobie ,że zawsze będę tak reagować na napady złości jak wczoraj po prostu będę się wypłakiwać mężowi w ramię i dużo z nim rozmawiać.Na pewno nie doprowadzę do takiej sytuacji by było jemu przykro.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Wlasnie, ciekawe co tam u Maliska i Isiuli...:wink:

Z tego co widze, to Malisek sie logowala 17godz temu, a Isiula 16godz temu.. czyby kolejne dzieciaczki byly juz na swiecie? :wink:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Hej...jeszcze chwilka a i u mnie rozpocznie się wielkie odliczanie:shocked:...jej....jak to przeleciało-szok:bigsmile:. Wczoraj poprasowałam ciuszki małego- od 18 do 23:shocked:-ale już mam wszystko,jeszcze tylko poprać i poprasować pościel i pieluchy.Cały czas mam wrażenie że o czymś zapomnę i coś ważnego przeoczę...juz sobie zaczęłam nawet zapisywać co mam jeszcze do zrobienia i co kupić. W przyszłym tyg.muszę w końcu kupić łóżeczko,materac i wanienkę-i to już chyba wszystko...aha...jeszcze wózek:wink:
    Trzymam kciuki za finalistki naszej listy:bigsmile:...Madziauk- smarujesz krocze tą oliwką?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    ruda03 - smaruje 5 razy w tygodniu olejkiem migdalowym ( jak zalecala nam polozna na SR), ale smaruje tylko na zew. Nie robie masazu wew.
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    madziauk: Malisek sie logowala 17godz temu, a Isiula 16godz temu.. czyby kolejne dzieciaczki byly juz na swiecie?

Na to wygląda :smile: Super! :tooth:
    --
  4.  permalink
    Acia śliczny ten wózio...zbieg okoliczności bo ja zamawiam ten sam na allegro:) Ja zamawiam ten siwy bo widziałam go na żywo w sklepie i jest świetny,tylko ze w sklepie za ta cenę mam bez nosidełka a na allegro w tej samej cenie co w sklepie tylko nosidełko do tego :) Jest przebicie warto się nieraz rozejrzeć zanim się zakupi:)Ale na żywo jest boski:)
    Violet fajnie że jesteście z Jasiem w domciu i że to złote dziecko jak na razie:)Jak odpoczniesz i znajdziesz czas zdaj relacje z porodu:)
    Gosia witam Cię serdecznie na forum:)
    Misia trzymam kciuki...hmm a gdzie Malisek???
    --
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
     permalink
    Ja już po wizycie. Venus, Dominiczka dziękuję za kciuki:bigsmile::bigsmile:
    Pan dr stwierdził, że szyjka bez zmian i trzyma. Przepisał nospe-forte i mam wziąć 2 tabletki jakby skurcze znów były częste i wtedy dzwonić to podejmiemy decyzję co dalej. Mam wypoczywać i nie chodzić za dużo. No i słuchałam tętna Maluszka.Za wizytę nic nie wziął.
    --
  5.  permalink
    MisiaNo to poczekamy jeszcze:)
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Madziauk - czujna jesteś, ale ja niestety jeszcze w dwupaku :) ale Malisiek być może już po, ciekawa jestem.. Właśnie wróciłam z wizyty u ordynatora, dał synkowi czas do 12.11, czyli jeszcze tydzień gdyby się samo nie rozkręciło. Na ktg skurcze marne, ale w drodze powrotnej zaczęły mnie męczyć mocniejsze, po nospie nie przeszły, ale się jeszcze nie nakręcam ;) zjem obiadek, spróbuję się zdrzemnąć i zobaczymy ;) pozdrawiam!
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    isiula - o jestes :) widze, ze u Ciebie cos sie dzieje :) tylko u mnie cisza.. :confused:
    --
  6.  permalink
    widocznie dobrze Tym waszym dzidziulkom w brzuszkach ;) xycze Wam jednak by sie niedlugo rozpakowaly ;)

no ciekawe co u Melisek ;)
    --
  7.  permalink
    isiula jeszcze troszkę i maleństwo na pewno ujrzy światło dzienne:)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    isiula mi też na ktg nie zapisywały się skurcze - 20 godzin później byłam na porodówce :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    mam pytanie - jeśli głupie to przepraszam
    czy w moim wieku ciąży - 8 tydzień - to zarodek jakoś bardzo się porusza? bo gin dzisiaj mówi: serduszko bije i o, proszę spojrzeć rusza się. a ja patrzę a on się nie rusza, tzn. przestał. nie, nie panikuję ale tak się zaczęłam zastanawiać że jednak po chwili przestał.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    blubis dopiero zaczyna sie ruszac wiec spokojnie :)

Treść doklejona: 05.11.12 18:24
    ja po ktg - wsio ok nastepne w czwartek a w srode usg :)
    a tak w ogole to przez te 2,5 tyg w szpitalu to moja mama tak mnie odkarmiłam i napoiła sokami róznej masci, ze mi Hb skoczyla z 11 do 12,7
    -- mama piątki :)
  8.  permalink
    blubis ja na 1 usg byłam w 12 tc i lekarz mi juz wtedy mówił ze bardzo szaleje:) ,także możliwe ze w Twoim tygodniu jakoś już się porusza tylko ze ty jeszcze tego nie poczujesz dopiero później:)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    ja wiem, ze nie poczuje tylko chcialam zobaczyć a on przestał
    ale ok skoro to normalne to przestaje o tym myśleć :wink:
    --
  9.  permalink
    mi jak lekarz powiedział że moje maleństwo szaleje to jak patrzyłam widziałam jak sie rusza a Twoje najwyraźniej zrobiło Ci psikusa:)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    blubis ale on się nie rusza tak normalnie tylko tj. podskakuje całym ciałkiem (jakby miał drgawki) - więc spokojnie mógł właśnie przestać się ruszać jak spojrzałaś ;)
    --
    •  
      CommentAuthorpinkgonzo
     permalink
    Isiula mi tez dzis lekarz dał czas do 12ego...więc zobaczymy jak pójdzie :))
    Madziauk u mnie tez cisza..na ktg ledwo co było widac jakieś skurcze!!
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    pinkgonzo - czyli tak samo jak u mnie. Mi tu w UK date porodu wg. usg w 14tyg wyliczyli na 17 listopada, wiec mozliwe, ze synus przyjdzie pozniej.. a tak bym chciala urodzic wedlug OM 10 listopada :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Kurczę, chyba cosik rusza. Zdrzemnęłam się pocąc się przy tym jak ruda mysz, aż kołdra była cała wilgotna, a teraz mnie trzęsie z zimna. Boli podbrzusze mam wrażenie, że non stop tylko czasem bardziej i nie mogę się przez to skupić na liczeniu częstotliwości. W międzyczasie kolejna nospa nie zadziałała za to pojawił się obfity przezroczysty śluz podbarwiony na różowo. Możliwe, że to czop? No i sama nie wiem czy to już czy jeszcze nie?
  10.  permalink
    isiula życzę Ci żeby to było już i żebyś miała to już niebawem za sobą:)
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Oj, Isiula, chyba już :bigsmile: Ostatnio dreszcze przy skurczach miała Violet i wkrótce potem tuliła już swoje dziecię :bigsmile: KCIUKI!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Isiula - z tego co opisujesz to chyba juz :))) kochana, powodzonka :) 3mam kciuki by poszlo bezproblemowo :) sluz podbarwiony na rozowo to prawdopodobnie czop :bigsmile: :crazy:
    --
  11.  permalink
    Isiula ja tez trzymam kciuki by to bylo to i bys juz niebawem tulila swojego dzieciaczka :)
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    isiula: pojawił się obfity przezroczysty śluz podbarwiony na różowo. Możliwe, że to czop? No i sama nie wiem czy to już czy jeszcze nie?

Ja miałam taki czop :tooth:

Treść doklejona: 05.11.12 19:26
    Trzymam kciuki :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    M mi podesłał http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/56,79331,12260573,12_rzeczy__ktorych_nie_powinienes_mowic_ciezarnej.html
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Trzymam kciuki mocno Isiula :thumbup: daj znać co i jak, licz skurcze itp :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    blubis: 8 tydzień - to zarodek jakoś bardzo się porusza?

Blubis ja byłam na usg w skończonym 9t i właśnie widziałam jak dzidzia się poruszyła, tylko, że to nie było jakieś machanie nogą czy ręką, tylko taka drgawka, że całe ciałko nagle jakby podskoczyło. Trwało to dosłownie sekundę. Pewnie lekarz to miał na myśli.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Acia Dobry artykuł :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Łojesu, mogłam posłuchać mojej gin i zostać dziś w szpitalu :crazy: lecę jeszcze pod prysznic i zobaczymy jak się akcja rozwinie..
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Isiula trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród!
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Isiula - lec, lec :) powodzonka !!!
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    No isiula trzymam za ciebie kciuki obyś urodziła do rana :)
    A ja siedzę i troszeczkę się smucę,że będę musiała jutro ściąć włosy ,ciekawe jak będę wyglądać w nowej fryzurce?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dzięki za odpowiedzi :)

Isiula - powodzenia:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Anula85 - a dlaczego bedziesz musiala sciac? :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    isiula kciukam :)
    --
  12.  permalink
    kochane i ja sie dopisuje do przyszłych mamus WO termin mi wychodzi na 13lipca 2013 roku robiłam dzis test i sa 2 kreseczki
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Isiula trzymam kciuki zeby szybko i jak najmniej bolesnie Ci poszlo i zebys juz niedlugo tulila swoje dzieciatko :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    madziauk muszę ściąć bo moje włosy od połowy w dół to nie są włosy tylko rozdwojone siano a poza tym dobrze jest zmienić fryzurę raz na jakiś czas a ja nie zmieniłam od 10 lat i już trochę mnie to nudzi.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Isula ja również trzymam kciuki. Oby to było już to.
    Malisek na pewno urodziła, bo aż nie możliwe aby tyle się nie odzywała.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.