Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorpinkgonzo
    • CommentTimeNov 6th 2012
     permalink
    ISIULA gratuluje całym sercem!!!! :))
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Isiula GRATULACJE :)
    A u mnie zmiany,moje długie włosy to już historia , a za 3 godziny mamy sesje brzuszkową:) Już nie moge się doczekać.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Anula85 super! nam kobieta zmiany sa potrzebne:))
    czekamy na zdjecia z sesji:)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Isiula wielkie gratulacje!!!! Synus jest juz z Wami ale super :clap:
    --
  1.  permalink
    Isiula, gratulacje ogromne:clap:

Anula czekam na fotki, a jak się czujesz w nowej fryzurce?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Anula85 - pochwal sie nowa fryzurka :)) jak scielas wlosy? no i czekamy na fotki z sesji :)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeNov 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Isula gratulacje!

a ja dziś po wizycie. Nasz synek waży 2060g:wink: i wszystko z nim w porządku: fikał jak zawsze, odgrażał się piąstkami i ssał kciuka:tongue: Grzecznie obrócił się i główka jest już na tyle nisko, że nie można zobaczyć twarzyczki:bigsmile: Za to widać było jak ładnie ćwiczy oddychanie. Wody w porządku.
    Ja natomiast nabawiłam się PUPPP- czyli dermatozy ciążowej:sad: i to jest raczej mało przyjemne, a niczym się tego nie leczy bo może zniknąć samoistnie, w gorszym wypadku rozprzestrzenić się na inne części ciała i pozostać do porodu :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    isiula gratulacje !!!!
    -- mama piątki :)
  2.  permalink
    isiula wielkie gratulacje Małego Koksa!:smile:
    --
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    Isiula WIELKIE GRATULACJE.
    Dziewczyny pani ginekolog po badaniu palpacyjnym kazała łykać nospe, bo ponoc moja macica jest twarda.
    Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    lapa - super, ze synus rosnie :) my tez bylismy ostatnio na usg w 32tyg i nasz synus rowniej byl nisko glowka i buzki nie widzielismy niestety :( a tej pokrzywki ciazowej to wspolczuje, ja wprawdzie w ciazy nie mialam..ale mialam rok temu na przelomie sierpnia/wrzesnia pokrzywke alergiczna.. koszmar! mam nadzieje, ze za bardzo Ci sie nie rozprzestrzeni :confused:

Violet_flower - co tam u Was Mamuska? jak sie czujesz? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorchaperon
     permalink
    Isiula gratulacje!!! Staś słusznej wagi:)

blubis dasz radę, lekarz Ci wszystko wyjaśni. A teraz nie denerwuj się nadto i dbaj o dzidzię.

Edytak co do no-spy to różnie bywa. W poprzedniej ciąży wychodząc ze szpitala w 7tc zalecili mi brać nospe 3x1 mimo że nie skarżyłam się na jakieś większe bóle. Na kontroli mój gin zalecił odstawienie nospy skoro dobrze się czułam, ale w przypadku większych bóli mogłam ją zażyć jak najbardziej. W drugiej ciąży gin nospy nie zalecił, natomiast w razie potrzeby mogę brać.

Dziewczyny ja mam z kolei pytanie z innej bajki. Wczoraj miałam usg genetyczne i wyszłam z mieszanymi uczuciami. Przezierność ok, kończyny ok, ale gin nie mógł prawidłowo odczytać kości nosowej. Męczył mnie dwukrotnie przez brzuch i czterokrotnie "dowcipnie". Ostatecznie usg mamy powtórzyć za tydzień, bo jak tłumaczył dzidzia będzie większa i lepiej będzie mu ocenić. Jednakże podczas badania zwrócił uwagę na moje łożysko. Są na nim dwie ciemniejsze plamki, nazwał je lakunami i stwierdził że pojawiają się one dopiero w III trymestrze. Nie bardzo wiedział co o tym sądzić i powiedział, że chce przejrzeć literaturę i skonsultować z innym lekarzem. Czy któraś z Was może miała coś takiego?? Boję się, że to jakiś nieprawidłowy rozwój łożyska :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    madziauk: ! mam nadzieje, ze za bardzo Ci sie nie rozprzestrzeni

Liczę, że zniknie:wink: dotyka to podobno ok. 10% ciężarnych, więc nie mogę być aż taką "szczęściarą" by znaleźć się w tych 10%:wink:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Isiula...gratulacje!!! Nooo...synuś konkretny:wink::bigsmile:
    --
  3.  permalink
    madziauk: Violet_flower - co tam u Was Mamuska? jak sie czujesz?

Madzia właśnie opanowuję sztukę pisania na forum jedną ręką - na drugiej cycozwisek sobie ssie:wink:
    u nasz ciężkie początki - powoli rozkręcamy laktację, Mały uczy się dobrze ssać i chwytać - generalnie dłuuuugo je, więc większość dnia spędzam na karmieniu:smile: generalnie jest grzeczny, mało płacze, nie lubi gdy się Go rozbiera - więc zmiana pieluchy czy zanurzanie do kąpieli to jest hardcore (struny głosowe ma nie do zdarcia):wink: ale lubi mycie włosków bo wtedy zawsze się uspokaja w wodzie :smile:
    a jak u Ciebie? masz już jakieś symptomy nadejścia wielkiego dnia?

na Dzidziach wrzucam foto małego śpiocha:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    lapa - 3mam kciuki by szybko zniklo. :peace:
    --
  4.  permalink
    isiula wielkie gratulacje!!!
    no to teraz czekam na Edzie- losie za 2 dni beda ja ciac, zyje na wdechu do czwartku. Trzymam kciuki za reszte "pogrubionych" na liscie mamusiek. edzia juz nie doczeka podium...:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    violet_flower: Madzia właśnie opanowuję sztukę pisania na forum jedną ręką - na drugiej cycozwisek sobie ssie

O tak! to jest jedna z umiejętnosci, którą sie szlifuje przy maluchu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - o to taka sztuke tez po porodzie bede musiala opanowac ;) U nas ok, cisza, nic sie nie dzieje. Przeziebilam sie na koncowke, wiec kuruje sie w domu, i licze na to, ze Karolek jeszcze nie bedzie wychodzil na swiat ;) poczeka, az mama wyzdrowieje ;) ide zobacze na foteczke Jasia :)
    --
  5.  permalink
    Ul_cia: O tak! to jest jedna z umiejętnosci, którą sie szlifuje przy maluchu

w takich chwilach przypominam sobie Twoje początki z Martynką cycozwisem i powtarzam sobie, że to tylko takie początki:shocked: prawda:tongue:?

Treść doklejona: 06.11.12 18:12
    madziauk: Przeziebilam sie na koncowke, wiec kuruje sie w domu, i licze na to, ze Karolek jeszcze nie bedzie wychodzil na swiat ;) poczeka, az mama wyzdrowieje ;)

no pewnie, siły będą Ci potrzebne zaraz po porodzie, więc musisz ich nabrać teraz jak najwięcej:wink:
    --
  6.  permalink
    Anula85- za twoim przykladem ja jutro wybieram sie do salonu na podciecie. Jeszcze dzis wyguglam jakas fryzure, choc nie ma duzego pola do popisu bo wlosy mam krotkie.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ul_cia: violet_flower: Madzia właśnie opanowuję sztukę pisania na forum jedną ręką - na drugiej cycozwisek sobie ssie

O tak! to jest jedna z umiejętnosci, którą sie szlifuje przy maluchu :devil:

A jak fajnie się czyta i pisze na forum w środku nocy, nie? :)
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Isiula wielkie gratulacje :clap::clap::clap::clap: chociaż Ty dałaś znać bo nadal nie wiadomo co z Malisiek i Edzią ?!
    Blubis trzymaj się kochana, mam nadzieje, że to coś zniknie samo i się nie denerwuj, chociaż zdaje sobie sprawę, że będzie trudno...sama bym się denerwowała :grouphug:
    Lapa ja też trzymam kciuki aby zniknęła ta choroba szybciutko :whorship::grouphug:

Czy kobitki, które mieszkają z Bydzi są zainteresowane zdaniem przez ze mnie relacji z szpitalu MSWiA?? Bo byłam na porodówce...:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    chaperon, rozumiem, że się denerwujesz, ale mnie położnik prowadząca skierowała na usg genetyczne w 13tc i kazała też zarezerwować termin w 14tc, gdyby nie wszystko dało się za pierwszym razem potwierdzić. Nasze dziecko jest trochę mniejsze niż wynika z wieku ciąży wg OM i owulacji, więc stąd te wątpliwości. Wprawdzie wszystko udało się zobaczyć przez brzuch, ale może u Ciebie jest podobnie?
    Najlepiej chyba dla własnego spokoju powtórzyć badanie na innym sprzęcie. Po usg genetycznym możesz też wykonać test PAPP-A z krwi, tylko spytaj lekarza o warunki. U nas trzeba krew oddać tego samego dnia, co usg, bo wyniki są omawiane wspólnie.
    A o lekarzu chyba dobrze świadczy, że postanowił się konsultować.
    Mnie z kolei babka, która robiła usg powiedziała, że jeszcze nie mam łożyska i też nie wiem, jak to rozumieć. Powiedziała, że to normalne, ale w czwartek idę do mojej lekarz prowadzącej, to się dowiem dokładnie.
    Mam nadzieję, że wkrótce rozwiejesz swoje wątpliwości.
    Pozdrawiam!
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    venus87: Czy kobitki, które mieszkają z Bydzi są zainteresowane zdaniem przez ze mnie relacji w szpitalu MSWiA?? Bo byłam na porodówce...

bardzo :)
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Isiula, gratuluję :)

chaperon, niestety nie pomogę Ci bo nie mam zielonego pojęcia co to te lakuny, nawet google niewiele mówi. A ten lekarz to w ogóle ma dobry sprzęt ? Co jak co ale żeby 6 usg w trakcie jednej wizyty robić to chyba trochę za dużo ...

aravls, łożysko rozwija się po 12 tygodniu , a w pełni ukształtowane jest dopiero w 4 miesiącu.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Cześć dziewczyny :wink:

Melduję, że Maja jest już po drugiej stronie brzuszka. Urodziła się 5.11 o godzinie 5:11 czasu brytyjskiego :cool: Jest maniunia i waży 2844g. Nie wiem ile cm, bo nie mierzyli. Jest przeurocza i ma sporo włosków, a myślałam, że będzie łysolkiem :tongue: Poród naturalny, wypchnęłam pchełkę w 4 minuty, mam minimalne pęknięcie i zero szwów. Więcej opiszę później.

Dzisiaj wróciliśmy do domu. Jestem cała obolała, a sutki są całe zmasakrowane, ale jakoś daję rade karmić :smile:

Idę nadrabiać posty ;) Igratulacje dla Ciebie Isiula :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Malisiek - gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Malisiek gratulacje, zobacz w boots za takimi nakladkami na sutki, matki karmiace je bardzo polecaja.
    duzo zdrowka dla Majeczki!
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Malisiek,gratulacje:bigsmile:...tylko pozazdrościć "lekkiego":wink:porodu..pozdrawiam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    1. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    2. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    3. spidermanka 16.11.2012 (chłopiec)
    4. lofbejbe 21.11.2012 (dziewczynka)
    5. edzia503 23.11.2012(chłopiec i dziewczynka)

6. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    7. acia20 07.12.2012 (dziewczynka)
    8. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    9. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    10. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    11. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    12. Emenemss 2.01.2013 ( dziewczynka)
    13. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    14. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    15. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    16. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    17. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    18. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    19. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    20. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    21. marakuya 1.02.2013
    21. GaggataB 1.02.2013
    22. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    23. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    23. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    24. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    25. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    26. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    27. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    28. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    29. IzUk 19.02.2013
    30. andziaiw 22.02.2013
    31. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec )
    32. sushi 5.03.2013 ( dziewczynka ? )
    33. venus87 14.03.2013 (chłopiec)
    34. niezalogowana0 15.03.2013
    35. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka )
    36. DominiczkaA 19.03.2013
    37. venika 05.04.2013
    38. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    39. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    40. lilijeczka - 05.05.2013
    41. chaperon - 12.05.2013
    42. Hefalumpik 13.05.2013
    43. aravls 15.05.2013
    44. akirka 26.05.2013
    45. Kandyzowana 30.05.2013
    46. sloneczko32 13.07.2013
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Malisiek gratuluję!!!! Poród może i lekki ale coś się namęczyła przed to twoje!
    Super, ze nie masz żadnych szwów!!! Czekamy na zdjęcia Kruszynki:bigsmile:

a ja tym sposobem jest na 13-tej pozycji:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Malisiek gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    Gratulacje Malisiek!!!!!!!!! To teraz czas na Madzie :) Obys wczesniej sie wykurowala i cala zdrowa szybko urodzila synka :D Mnie na liscie nie ma, ale jestem w pierwszej 8.
    --
  7.  permalink
    Melisiek - gratulacje!! Uwielbiam to imie bo w rodzinie mam sliczna 3latke Maje. Madra i sliczna. Twoja na pewno tez taka jest :*
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Malisiek Wielkie gratulacje ja tez rodziłam w UK tu jest taki krem na popękane sutki można go kupić nawet w Tesco jest w żółtej tubce niestety nie pamiętam nazwy bo rodziłam małego 4 lata temu ale on tez mi sutki zmasakrował i maść pomogła
    Powodzenia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Malisek - gratulacje! :clap: Czekamy na relację z porodu!
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Malisiek - ogromne gratulacje :))
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Akirka Jestem bardzo zadowolona z tej dzisiejszej wizyty :bigsmile:. Poznałam połążną P. Małgorzatę Janowczyk ( jest nawet strona o niej ). Oddział znajduje się na 4 piętrze i jest bardzo ładny, ciepły i przytulny. Na oddziale pracują 3 położne i 2 lekarzy. Są 3 sale porodowe: w błękicie, różu i uniwersalnym białym kolorze :bigsmile: ( oczywiście kolory są delikatne ). Na każdą położną przypada jedna rodząca ( max 2 gdy jest tłoczno :devil: ) sale poporodowe są 3 i 2 osobowe, ładne, schludne i czyste, z oddzielną łazienką oczywiście, widzenia odbywają się na zasadzie jedna osoba z rodziny odwiedza dzidzię i mamę, chyba, że jest sama to mogą być dwie osoby. Można wynająć sale 1-osobową ( 240 zł gdy rodzisz SN, a 360? lub 390 zł gdy rodziłaś CC ) po porodzie SN leżysz dwie doby a po CC 3 doby ( ogólnie ). Znieczulenie jest DARMOWE, są trzy rodzaje: słabsze, mocniejsze oraz zewnątrz oponowe czyli te najmocniejsze. Znieczulenie jest uzgadniane z rodzącą oraz z lekarzem prowadzącym poród. Poznałam jednego z lekarzy :bigsmile: bardzo miły, uśmiałam się z położną bo lekarz myślał, że mam 16 lat hihihihihi i śmiał się, że mogła bym być jego córką hihihihihih. Prywatnie miałam jeszcze kilka pytań o poród, odpowiadała bardzo wyczerpująco i spokojnie :smile: wszystko mi wyjaśniła i zaproponowała mi stronę internetową RODZIĆ PO LUDZKU, gdzie podpisują się do tej strony i korzystają z niej sami :wink:. Jutro jadę jeszcze do 2 na ul. Szpitalnej bo i tak mam EHO synka więc się przejdę na oddział i też się wypytam :wink:.

MALISIEK W KOŃCU SIĘ ODEZWAŁAŚ!!!!! WIELKIE GRATULACJE KOCHANA :clap::clap: rzeczywiście kruszynka Twoja córa ale najważniejsze, że wszystko skończyło się w jak najlepszym porządku. Widzisz męczyłaś się w domu tyle dni a poród bardzo ale to bardzo szybciutki :tooth: Jak będziesz mieć czas to zdaj relację i wstaw zdjęcie małej :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Venus - dzięki. A jest tam SR?
    --
  8.  permalink
    MAlisiek- gratulacje!!!!! duzp zdrowka dla ciebie i kruszynki.
    OOOOO! no i Edzia jednak jest "pogrubiona" nie wierze:)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Malisiek wielkie gratulacje :clap:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    W brzuchu mam chyba małą terrorystkę tylko jak leże na plecach to mi "nie przeszkadza", jak leżę nieważne na którym boku to jakieś swoje części ciała wpycha i mam wrażenie ze ja rozgniatam, a jak siedzę to mam wrażenie jak by mała chciała górą mnie wyjść.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisek - gratulacje :) zdrowka zycze :bigsmile: no i czekam na zdjecia oraz relacje z porodu :bigsmile:

aszlim - zawsze mozna Cie dodac do listy :) podaj termin i Cie dopiszemy :cool:

A my jestesmy na pierwszym miejscu :crazy: :boogie:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Akirka w MSWiA nie ma SR :neutral: zapomniałam dodać, że podczas rodzenia masz do dyspozycji: drabinkę, piłkę, prysznic, specjalne krzesełka, łóżko :tongue: oraz radio dla relaksu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Blubis, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i żeby torbiel zaczęła się zmniejszać. A ten trzeci lekarz robił Ci usg? Potwierdził, że torbiel tak bardzo się powiększyła w ciągu kilku dni?

Acia20, ja ostatnio miałam wrażenie, że synuś próbuje sobie wykrobać dziurę w moim lewym boku i tamtędy wyjdzie... Jestem ciekawa, jak jest teraz ułożony. Jutro mam wizytę u gina, ale raczej nie będzie mi robił USG. Jestem ciekawa, co powie na temat Szkoły Rodzenia...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    MADZIAUK SZYKUJ SIĘ !!!!!!:devil::devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    venus87 - spoko, spoko :updown: U mnie cisza, a z usg w 14tyg w UK wyliczyli mi termin na 17 ;) a ostatniego usg prywatnego u polskiej ginki wychodzil 14 listopad. Wiec mysle, ze jeszcze troszke poczekamy na Karolka.

Malisek - super mialas ten porod kochana, zazdroszcze - tez marze o tym, by nie popekac :) i urodzic dosc szybko :) nie musi byc tak expresowo jak u Ciebie. Poza tym Ty nameczylas sie w domciu, chyba trafilas do szpitala z duzym rozwarciem co? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    madziauk: A my jestesmy na pierwszym miejscu

i wygląda na to, że przez kilka dni będziesz nam królować:peace: w końcu nie będziesz rodzić taka zakatarzona:devil:
    --
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    Moj termin jest na 1.12.2012 :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.