Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
i wszystko z nim w porządku: fikał jak zawsze, odgrażał się piąstkami i ssał kciuka
Grzecznie obrócił się i główka jest już na tyle nisko, że nie można zobaczyć twarzyczki
Za to widać było jak ładnie ćwiczy oddychanie. Wody w porządku.
i to jest raczej mało przyjemne, a niczym się tego nie leczy bo może zniknąć samoistnie, w gorszym wypadku rozprzestrzenić się na inne części ciała i pozostać do porodu

Violet_flower - co tam u Was Mamuska? jak sie czujesz?

generalnie jest grzeczny, mało płacze, nie lubi gdy się Go rozbiera - więc zmiana pieluchy czy zanurzanie do kąpieli to jest hardcore (struny głosowe ma nie do zdarcia)
ale lubi mycie włosków bo wtedy zawsze się uspokaja w wodzie 
O tak! to jest jedna z umiejętnosci, którą sie szlifuje przy maluchu
prawda
?Przeziebilam sie na koncowke, wiec kuruje sie w domu, i licze na to, ze Karolek jeszcze nie bedzie wychodzil na swiat ;) poczeka, az mama wyzdrowieje ;)
violet_flower: Madzia właśnie opanowuję sztukę pisania na forum jedną ręką - na drugiej cycozwisek sobie ssie
O tak! to jest jedna z umiejętnosci, którą sie szlifuje przy maluchu

chociaż Ty dałaś znać bo nadal nie wiadomo co z Malisiek i Edzią ?!

Jest maniunia i waży 2844g. Nie wiem ile cm, bo nie mierzyli. Jest przeurocza i ma sporo włosków, a myślałam, że będzie łysolkiem
Poród naturalny, wypchnęłam pchełkę w 4 minuty, mam minimalne pęknięcie i zero szwów. Więcej opiszę później.

. Poznałam połążną P. Małgorzatę Janowczyk ( jest nawet strona o niej ). Oddział znajduje się na 4 piętrze i jest bardzo ładny, ciepły i przytulny. Na oddziale pracują 3 położne i 2 lekarzy. Są 3 sale porodowe: w błękicie, różu i uniwersalnym białym kolorze
( oczywiście kolory są delikatne ). Na każdą położną przypada jedna rodząca ( max 2 gdy jest tłoczno
) sale poporodowe są 3 i 2 osobowe, ładne, schludne i czyste, z oddzielną łazienką oczywiście, widzenia odbywają się na zasadzie jedna osoba z rodziny odwiedza dzidzię i mamę, chyba, że jest sama to mogą być dwie osoby. Można wynająć sale 1-osobową ( 240 zł gdy rodzisz SN, a 360? lub 390 zł gdy rodziłaś CC ) po porodzie SN leżysz dwie doby a po CC 3 doby ( ogólnie ). Znieczulenie jest DARMOWE, są trzy rodzaje: słabsze, mocniejsze oraz zewnątrz oponowe czyli te najmocniejsze. Znieczulenie jest uzgadniane z rodzącą oraz z lekarzem prowadzącym poród. Poznałam jednego z lekarzy
bardzo miły, uśmiałam się z położną bo lekarz myślał, że mam 16 lat hihihihihi i śmiał się, że mogła bym być jego córką hihihihihih. Prywatnie miałam jeszcze kilka pytań o poród, odpowiadała bardzo wyczerpująco i spokojnie
wszystko mi wyjaśniła i zaproponowała mi stronę internetową RODZIĆ PO LUDZKU, gdzie podpisują się do tej strony i korzystają z niej sami
. Jutro jadę jeszcze do 2 na ul. Szpitalnej bo i tak mam EHO synka więc się przejdę na oddział i też się wypytam
. 
rzeczywiście kruszynka Twoja córa ale najważniejsze, że wszystko skończyło się w jak najlepszym porządku. Widzisz męczyłaś się w domu tyle dni a poród bardzo ale to bardzo szybciutki
Jak będziesz mieć czas to zdaj relację i wstaw zdjęcie małej

U mnie cisza, a z usg w 14tyg w UK wyliczyli mi termin na 17 ;) a ostatniego usg prywatnego u polskiej ginki wychodzil 14 listopad. Wiec mysle, ze jeszcze troszke poczekamy na Karolka.