Olenka79 Blubis, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i żeby torbiel zaczęła się zmniejszać. A ten trzeci lekarz robił Ci usg? Potwierdził, że torbiel tak bardzo się powiększyła w ciągu kilku dni?
Potwierdził jej rozmiar. Jeśli zacznie się skręcać lub blokować macicę to nie będzie wyjścia. Jak jest z operacją w ciąży? Jest szansa, że wszystko pójdzie dobrze i urodzę zdrowe dziecko?
Cześć dziewczyny, szykuję się na wizytę eho ale już dzwonili do mnie z szpitala, że nie mam przyjeżdżać bo lekarzowi się dziś śpieszy!!! Kurcze to liczy się to, że on czasu nie ma a jak coś nie tak z moim synem to ja mam czekać!! Powiedziałam, że przyjadę ponieważ jestem w 25 tc ona się zdziwiła i mam przyjechać.
SPIDERMANKA JUŻ SKŁADAM TOBIE WIELKIE GRATULACJĘ BARDZO SZYBKO POSZŁO NAPRAWDĘ ODEZWIJ SIĘ DO NAS JAK BĘDZIESZ MIAŁA SIŁY
Blubis, pisałam kilkanaście postów powyżej, przeprowadza się bezpiecznie operacje kobietom w ciąży. Ja akurat czytałam o operacjach onkologicznych, ale powód chyba jest mniej istotny. Można bezpiecznie przygotować Cię do operacji, podać odpowiednie znieczulenie i monitorować zarówno Twój stan, jak i dziecka, podczas zabiegu. Najważniejsze, że nie znajdujesz się w sytuacji nagłej, tylko lekarze mogą względnie na spokojnie zaplanować leczenie.
Blubis, trzymaj się mocno, nie dziwię się, że podłamało Cię to. Tutaj artykuł z Twojego Stylu Jesteś naprawdę! o leczeniu onkologicznym, operacyjnym i farmakologicznym, kobiet w ciąży, w różnym stadium zaawansowania. Rodzą się zdrowe dzieci, mimo, że oprócz operacji są także silne leki. Znajdziesz w artykule kilka zdań na temat przygotowania do operacji w ciąży, a więcej i dokładnie na pewno powie Ci lekarz. Ślę otuchę :)
czytałam ten artykuł na samym początku ciąży i wtedy już miałam takie uczucie, czy czegoś nie wywołałam. wiem, bez sensu.. chciałabym wierzyć, że nie będzie potrzebna operacja ale teraz jakoś tracę nadzieję, że będzie dobrze.. :(
Spidermanka kciuki trzymam za Was, ale pewnie już po wszystkim! DominiczkA no sen miałaś schizowy, ale mój chyba lepszy...mi się kiedyś śniło, że miałam mieć trojaczki, a na połówkowym usg okazało się żę dwa z nich to małe T-rexy i zjadły to trzecie maleństwo...spociłam się jak nie wiem...sny ciążowe bardzo realistyczne są niestety... blubis na pewno będzie dobrze, musi być!nawet jeśli będzie trzeba robić operację to lekarze zrobią ją tak żeby nie zagrażać maleństwu, trzymam za Was kciuki! venus czekam na wieści i trzymam kciuki za wizytę! a propos wizyt, ja dziś też mam wizytę u gina...mam nadzieję że wszystko z mała ok, ciekawe czy się obróciła twarzą do świata:)
witam :) Spidermanka-Odrazu teraz Ci gratuluje :))
Dominiczka-to mialas sen :D mi sie snilo ze urodzialm corke ktoregos dnia i ja do niej mowilam ,a gdzie masz siusiaka ,odpadl ci :D:D:D Chore te sny :D
Spidermanka, kochana wiedzialam, ze sie pewnie przede mna rozpakujesz, ale nie spodziewalam sie, ze tak wczesnie 3mam kciuki :) Widze, ze szlo expresowo super! Gratuluje :* (pewnie juz jestes po).
DominiczkA - ale mialas sen ;) dobrze, ze to tylko sen ;)
Edzia - a Ty jak sie czujesz? :)
venus, monka - dziewczyny 3mam kciuki za wizyty dzisiejsze :)
Mnie dalej meczy katar.. koszmar normalnie... myslalam, ze dzis bedzie choc troszke lepiej a tu lipa jednak wielka
3mam kciuki za wizyty dzis. Ja mam USG genetyczna jutro ale lekarz co mi ma zrobic ma niedobre opinie i sie martwie a kolejne terminy sa zbyt odlegle... :/ jak bede niezadowolona to poczekam na wypte i polece gdzies prywatnie.. bede tez miala test PAPPA z pobraniem krwi..
A ja dzisiaj w końcu idę dzisiaj na USG i się dowiem co z dzidzią i jeśli pupą się nie odwróci, to dowiem się jaka to płeć może w końcu już nie mogę się doczekać
Cześć mamusie ledwie co tu taj się zalogowałam a Spidi już na porodówce :) Spidi kochana gratulacje ,pewnie już tulisz szkraba w ramionach .Jak będziesz miała chwilę wolnego to napisz nam co i jak ok. Kurczę wzruszyłam się jak to piszę :) Dziękuję za miłe opinie co do fryzury ja też jestem bardzo zadowolona a jeszcze bardziej ze zdjęć .Teraz mam straszny dylemat bo mam 116 zdjęć a z tego mam wybrać 20 i nie wiem na które się zdecydować .
The_Fragile: *Dziewczyny - sms od Spidi: "dzisiaj o godzinie 9.00 przyszedł na świat Marcelek z wagą 3540g i ma 53cm! Ma długie, czarne włoski i jest przesłodki!"
Treść doklejona: 07.11.12 11:53 Dziś idziemy już na ostatnie zajęcia ze SR, jak ten czas szybko leci a jednocześnie nie mogę się już doczekać kiedy przytulę Małą.
A mi sie slabo strsznie zrobilo ,az sie przestraszylam troche (a sama jestem w domu z mala ) Nic szczegolnego nierobilam,ogarnelam troche kuchnie po wczorajszej kolacji . Wsawilam zupke ,czyli obralam kilka warzyw itp. I nagle oblaly mnie poty ,strsznie goraco mi sie zrobilo ,jakbym miala pasc ,poszlam usiasc i jak narazie przechodzi ...
Anula85 - ja mysle, ze jeszcze tydzien conajmiej. Nawet boje sie, ze pod koniec miesiaca urodze. Wedlug OM mam termin na 10, ale mialam pozno owulke i termin, ktory mi wyznaczyli z usg w 14tyg - czyli 17 listopada z owulka sie pokrywa A boje sie, ze przenosze, bo synus mial w czwartek szacunkowa wage 2900kg, no i brzusio mam maly...no nic, zobaczymy. Narazie skupiam sie na kurowaniu, nie chce rodzic zakatarzona..
a ja sie dzis moze dowiem do jakiego czasu ciaza bedzie utrzymywana, bo ze do terminu to wiem, ze nie chocby z racji cc. teraz doszło małowodzie - stawiam jesli nic sie nie bedzie działo, na poczatek grudnia - zobaczymy :)
i ja gratuluje rozpakowanym mamusiom i nowym przyszłym mamom.Proszę i mnie dopisać do listy-termin na 12.06.2013r. Jestem w 10t 2d, na 20 listopada mam badania prenatalne
Spidi...gratulacje Dziewczyny kurde...nie tak szybko, bo jestem coraz wyżej na liście Ja dzisiaj w końcu umówiłam się z położną, która ma być przy moim porodzie-jakoś się przez to tak pewniej czuję. Od przyszłego tyg.zacznę już chyba "próbny" poród na SR-ciekawa jestem, czy rzeczywiście będzie to pomocne przy tym prawdziwym. Anula...fryzurka super-też się umówiłam na piątek do fryzjera-ale tylko na pasemka i lekkie podcięcie,jakoś nie lubię i nie umiem układać włosów, więc dla mnie wygodniej związać w kuca
Ja mam wizytę we wtorek-już chyba też ostatnia,i będę miała "robionego" GBS-a.Bari87,dobrze kojarzę że jesteś z Bielska? W którym szpitalu będziesz rodzić?