Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorIzUK
    • CommentTimeNov 7th 2012 zmieniony
     permalink
    spidi gratulacje!
    duzo zdorwka dla malenstwa, troszke juz zazdroszcze mamuska ze juz tula swoje malenstwa, no ale jeszcze 3 miesiace z hakiem i ja rowniez ujrze swojego szkraba :)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeNov 7th 2012
     permalink
    bari_87: jeszcze niech tylko skorpion minie

Skorpion to najlepszy znak!! ;)
    --
  1.  permalink
    aravls dzięki za powitanie, ale jestem tu już od jakiegoś czasu:bigsmile:, co prawda często się nie odzywałam,ale ostatnio zadałam pytanie, na które nikt nie odpowiedział i trochę mi było przykro, na szczęście miałam wizytę tego samego dnia i wszystko się wyjaśniło.
    Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie z moją dzidzią dobrze i w czerwcu wreszcie będę tulić wyczekiwanego, zdrowego malca.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    akirka: bari_87: jeszcze niech tylko skorpion minie

Skorpion to najlepszy znak!! ;)

No wlasnie co ty chcesz od skorpiona ;p

Treść doklejona: 07.11.12 13:11
    Andzia- witaj :)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hehe no w sumie to nic poza jednym małym szczegółem...babką eMa...ot tak sobie jej osobowość tłumaczę skorpionem:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Blubis, nie wiem, jak przebiegają operacje w ciąży, ale jeśli będzie taka konieczność, na pewno lekarze wybiorą taką metodę, żeby nic nie zrobić dziecku. Pamiętacie może taki odcinek dr House'a, w którym przeprowadzano operację na płodzie w łonie matki? Była tam taka scena, jak dziecko złapało House'a za palec. Normalnie płakałam wtedy jak bóbr. Wszystko się dobrze skończyło, oczywiście. Potem rozmawiałam z koleżanką lekarką i takie operacje są przeprowadzane. Było nawet takie słynne zdjęcie w jakimś czasopiśmie medycznym: dziecko trzmające rączką palec chirurga. Normalnie możliwości współczesnej medycyny mnie czasem zadziwiają... Blubis, głowa do góry.
    Spidermanka - gratulacje!
    Anula85, super fryzura.
    bari_87, ta osobowość to na pewno nie kwestia znaku zodiaku :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    bari_87, ta osobowość to na pewno nie kwestia znaku zodiaku :devil:

Ja to jak najbardziej wiem, ale starszej osobie uwagi nie wolno zwracać więc mówię jej "no tak, skorpion" i mam spokój przez kilka dni.:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Kandyzowana, a gdzie będziesz miała USG genetyczne i test PAPPA? Ja miałam w Babka Medica i jestem zadowolona - jest to jedna z niewielu placówek, która ma certyfikat do wykonywania takich badań. Lekarz, który mi robił badanie - super, bardzo polecam. Jak chcesz, to odnajdę jego dane. Nie czekałam jakoś długo na wolny termin. Co ważne, lekarz informuje Cię jakie ryzyko wychodzi mu przy USG i jeśli jest niskie, to możesz zrezygnować z badania krwi. My nie zrezygnowaliśmy, mimo ryzyka niższego niż dla mojej grupy wiekowej, właśnie ze względu na wiek (mam 33 lata).
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    Andzia, a ja mam termin na 13 czerwca i mam dopiero 8t5d...
    a Ty masz dzień wcześniej TP a tygodnie aż tyle do przodu???
    to albo mnie się coś pokićkało, albo Tobie:tongue:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    bari87...ja również na Wyspiańskiego:wink:,właśnie się umówiłam z położną z tego szpitala,bo podobno często odsyłają z Wyspiańskiego do Wojewódzkiego.Ty parę dni przede mną, więc liczę na relacje z porodu:bigsmile:-no chyba że nasze dzieci zrobią nam psikusa i się kolejnością zamienią:surprised:
    --
  2.  permalink
    Witaj Andzia.
    Czasem nie odpowiadamy na jakies pytanie jesli nie potrafimy odpowiedziec, przynajmniej tak jest w moim przypadku:D
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    ruda wszystko jest możliwe, a może się spotkamy :wink: ja też mam po znajomości załatwione, że mnie nie odeślą:cool:
    --
  3.  permalink
    kasiek80 przepraszam racja, pomyliłam się, to 9t 2d,czyli rozpoczęłam 10t.c. A kiedy miałaś ostatnią @? Na usg w poniedziałek wyszedł mi termin na 15.06, ale ginka powiedziała, że trzymamy się tego pierwszego czyli na 12.06.A masz może zdjęcie z usg aktualne?Ja niestety nie mam możliwości narazie żeby wstawić.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    Andzia1508: A kiedy miałaś ostatnią @

07.09
    no i mnie nie strasz :tongue: bo 3 razy liczyłam znów :bigsmile:
    a aktualne zdjęcie będę miec we wtorek...
    --
  4.  permalink
    Olenka79: z niewielu placówek, która ma certyfikat do wykonywania takich badań. Lekarz, który mi robił badanie - super, bardzo polecam. Jak chcesz, to odnajdę jego dane. Nie czekałam jakoś długo na wolny termin. Co ważne, lekarz informuje Cię jakie ryzyko wychodzi mu przy USG i jeśli jest niskie, to możesz zrezygnować z badania krwi. My nie zrezygnowaliśmy, mimo ryzyka niższego niż dla mojej grupy wiekowej, właśnie ze względu na wiek (mam 33 lata).

kochana mam w Enel Medzie... alenie sadze by byli do tego jakos wyedukowani dlatego prosze jesli mozesz o te dane :*
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Spidermanka-gratulacje idealnie do Was pasuje nick.wspaniale sie spisalas.duzo zdrowka. I czekamy na zdj. Malenstwa!!!
    Blubis- niezaleznie od tego jakie masz obawy ,jestes pod kontrola lekarxy i wspaniale zaopiekuja sie wami podczas tych trudnych chwil.
    Madziu -a Ty jak sie kurujesz .
    Ja narazie stracilam glos - poszedl w ruch czosnek i cytryna ,jak nie pusci wezme w obroty imbir.
    Monia to kciuki zaciskam za wiesci ,sama jestem ciekawa jaka bedzie data -ale wszytsko gotowe wiec niech Marysia ladnie przybiera wagowo i bedzie ok.
    --
  5.  permalink
    Hej hej ! Właśnie wracam z badania USG i będę miała córeczkę ! Strasznie się cieszę, a uśmiech z twarzy nie chce mi zejść :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Kandy, wysłałam Ci wiadomość :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpinkgonzo
     permalink
    madziauk...a Ciebie coś pobolewa, czujesz coś po kościach co by miało się zacząć??
  6.  permalink
    wielkie gratulacje dla Spidi
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Spidermanka super, ze masz juz synusia przy sobie :cheer:

Niezalogowana0 a Tobie gratuluje coreczki :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny :bigsmile:
    Serdecznie witam na naszym forum nowe przyszłe mamusie, lista się wydłuża z czego bardzo się ciesze :jumping:
    Emenemss jak się czujesz kochana????
    Bari87 bardzo się ciesze, że wynik jest ujemny :thumbup::tooth:

Ja jestem po dwóch wizytach u lekarzy : genetyczne i normalna wizyta. Najważniejsze, że synek jest zdrowy!!!!! nie ma wad serca i wszystkie inne narządy rozwijają się prawidłow, a serduszko wali jak dzwon :tooth: :crazy: Jeżeli chodzi o termin porodu: Panie z genetyki mierzyły i ważyły synka i wychodzi, że jestem w 22 tc i 4 dniu termin na 6 marca 2013 i powiedziała, że na 100%, na wizycie u mojej gin powiedziała, że jak byłam 11 października co wyszło, że jestem w 20/21 tc już to zawsze trzeba wziąć + i - 2 tygodnie więc powiedziała, że jeżeli na genetycznych tak wyszło to bardzo dobrze, niczym nie mam się martwić, najważniejsze, że syn jest zdrowy i wyjdzie jak będzie chciał. Za 2 tygodnie idę ponownie do mojej gin gdzie będę mieć dokładne badanie USG ( bo dziś już nie chciała jak miałam w szpitalu ) i zobaczymy jak tam synek wygląda :tooth: Zmieniam datę na liście na 6 marca i mój suwaczek :tooth: I już nic nie będę zmieniać, a jak nadejdzie mi 40 tc to będę musiała pamiętać, że kilka dni marginesu będę musiała liczyć i być przygotowanym od połowy lutego przyszłego roku :jumping:. Jeżeli chodzi o porodówkę to zdecydowałam się na MSWiA W Bydgoszczy.

Spidi wielkie gratulację :hugging::flowers:

Treść doklejona: 07.11.12 16:26
    1. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    2. Linden 12.11.2012 (chłopiec)
    3. lofbejbe 21.11.2012 (dziewczynka)
    4. edzia503 23.11.2012 (chłopiec i dziewczynka)
    5. aszlim 01.12.2012 (dziewczynka)

6. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    7. acia20 07.12.2012 (dziewczynka)
    8. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    9. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    10. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    11. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    12. Emenemss 2.01.2013 (dziewczynka)
    13. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    14. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    15. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    16. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    17. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    18. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    19. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    20. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    21. marakuya 1.02.2013
    21. GaggataB 1.02.2013
    22. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    23. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    23. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    24. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    25. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    26. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    27. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    28. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    29. IzUk 19.02.2013
    30. andziaiw 22.02.2013
    31. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec )
    32. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    33. sushi 5.03.2013 (dziewczynka?)
    34. venus87 06.03.2013 (chłopiec)
    35. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    36. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    37. DominiczkaA 19.03.2013
    38. venika 05.04.2013
    39. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    40. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    41. lilijeczka - 05.05.2013
    42. chaperon - 12.05.2013
    43. Hefalumpik 13.05.2013
    44. aravls 15.05.2013
    45. akirka 26.05.2013
    46. Kandyzowana 30.05.2013
    47. Andzia1508 12.06.2013
    48. edytak1984 05.07.2013
    49. sloneczko32 13.07.2013

Niezalogowana dopisałam Tobie córę już!!!!! :bigsmile:

Treść doklejona: 07.11.12 16:27
    Wielkie gratulacje z córki Niezalogowana :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    pinkgonzo - No wlasnie nic nie czuje, cisza jak zwykle, czulabym sie swietnie gdyby nie to przeziebienie ;) Synus w brzusiu jak zwykle o tej porze szaleje :) wlasnie przed chwila zaliczylismy czkawke ;) a co tam u Ciebie?

edzia503 - Ty tez przeziebiona? - zdrowka zycze. Ja sie kuruje Prenalenem, Paracetamolem (ale w malej ilosci - glownie na noc, by sie wypocic), herbatka z cytrynka. Smaruje nochal kremem nivea, bo mam taki suchy od tego kataru :angry: Juz dawno taka przeziebiona nie bylam.

Niezalogowana0 - gratuluje corci :bigsmile:

Treść doklejona: 07.11.12 16:30
    venus87 - super, ze wszystko ok z synkiem :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Życzę dużo zdrówka dla chorych przyszłych mamuś :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorlilijeczka
     permalink
    Gratulacje dla rozpakowanych mamus, bardzo Wam zazdroszcze, ze juz macie maluszka na tym swiecie :) Witam rowniez nowe przyszle mamusie i zycze spokojnej ciazy!

My wczoraj bylismy na USG i bardzo zalezalo mi na poznaniu plci dzieciatka. Pani polozna powiedziala, ze trudno bedzie cokolwiek zobaczyc w 14t3d, ale po zmierzeniu plodu poszukala i powiedziala, ze chyba uda jej sie podejrzec szkrabka. Tak wiec prawdopodobnie bedziemy mieli synka!! :) Za miesiac na rutynowym (i jedynym przeznaczonym dla ciezarnych w ramach opieki norweskiej) badaniu usg w szpitalu potwierdzimy plec i budowe cialka. Jak mi przysla plytka cd ze zdjeciami, to podziele sie z wami moim szczesciem :) Plod idealnych rozmarow jak na ten tydzien ciazy, ilosc wod ok, lozysko ok, wiec jestem przeszczesliwa, ze wszystko w porzadku. A to jednak niesamowite zobaczyc dzieciatko na usg, kiedy sie jeszcze ruchow nie czuje. Takie usg uswiadamia, ze faktycznie rozwija sie w Tobie nowe zycie:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Lilijeczka wielkie gratulacje z "synka" :clap: najważniejsze, że wszystko jest ok :thumbup:

Ja jak byłam dziś na badaniach genetycznych to jedna Pani przed de mną wyszła z łzami w oczach, płakała strasznie!!!:cry::sad: coś było nie tak z jej dzidzią, bardzo zrobiło mi się smutno, złapałam się za mojego synka i w duszy miałam nadzieje, że u mnie wszystko ok, i też tak jest :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ja mam jutro test PPAP i usg genetyczne, ale się ich u nas posypało:) Do tego jeszcze wywiad z genetykiem. Wszystko ma trwać ok.2h.
    Cieszę się, że lista się wydłuża, bo już nie jestem na aż tak bardzo szarym końcu :)
    i właśnie zauważyłam, że dziś 200-dniówka :)
    --
  7.  permalink
    a ja sie zapisalam na gimnastyke.od 13tc : http://mamoiselle.pl

:)

akirka jutro jest nasz dzien podgladania malenstw :*
    --
  8.  permalink
    Spidermenka gratuluje synusia:)
    Niezalogowana gratuluje córci... a ja dalej nic nie wiem;/
    Witam wszystkie nowe przyszłe mamusie:)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    SPIDERMANKO GRATULACJE :clap:
    niech Marcelek zdrowo się chowa :)
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Kandyzowana, super z tą gimnastyką! Ja też miałam chodzić od końca 12 tygodnia, ale czuję się tak podle i jestem osłabiona po infekcji żołądka, że na nic nie mam siły. Mam nadzieję, że to wkrótce minie, bo już mam wypatrzonych kilka ciekawych zajęć :)
    Daj znać, jak tam na podglądaniu! Ja miałam w miniony piątek i zobaczyć je już człekokształtne, to naprawdę zrobiło wrażenie.
    madziauk, no to dużo zdrówka! Może napar z majeranku Ci pomoże? Parzy się suszony jak herbatę.
    Lilijeczko, fajnie, że położnej udało się co nieco zobaczyć :)
    Niezalogowana0, gratulacje Twojej pannicy!
    venus87, cieszę się, że u Was wszystko w porządku. Oby tak dalej.
    A mnie w domu pachnie szarlotką, właśnie się piecze. Niech mąż wie, że oprócz wysiadywania, zajmuję się czymś jeszcze :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    venus super, że wszystko ok :)
    --
  9.  permalink
    aravls to zapisz kochana sie i zacznij chodzic to moze doda energii :)))

oj dam dam znac jutro po USG ;)
    --
  10.  permalink
    kasiek80: 07.09
    no i mnie nie strasz :tongue: bo 3 razy liczyłam znów :bigsmile:
    a aktualne zdjęcie będę miec we wtorek...
    --

Kasiek80 no to pasuje, ja miałam ostatnią @ 4.09
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Kandyzowana: aravls to zapisz kochana sie i zacznij chodzic to moze doda energii :)))

No szczerze mówiąc, bardzo na to liczę, ale póki co wciąż mam zawroty głowy nawet po wejściu na nasze 1 piętro, więc muszę trochę sił nabrać (i wagę odbić), zanim zacznę się gdzieś ruszać. Mam nadzieję, że przyszły tydzień już będzie należał do mnie, a nie do żołądka :bigsmile:
    --
  11.  permalink
    zakupiłam tego dopplera co jedna z Was juz nie pamietam która - pokazywala na allego i...co prawda udalo mi sie uslyszec bicie serca z czestotliwoscia 149u/min ale po wieeeeelu próbach - wcale nie jest tak latwo, że przytykasz doppler i juz masz. przypuszczam, ze to zalezy od tego jak sie dziecko ulozy...takze byl moment paniki, że nic nie slychac:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Spidi serdeczne gratulacje!
    ja też dziś po wizycie, z małą wszystko ok, wymiary prawidłowe, szyjka trzyma:)a moja dzidzia przybrała w 3 tyg aż 500g...teraz waży 1548g +/- 200g...niestety nie udało się nic zobaczyć w 3D bo młoda głową w dól i na dodatek się odwróciła do nas plecami...także wstydliwa baba z niej...trochę szkoda, ale co poradzić..raczej szans na obejrzenie buzi w 3D już nie ma..bo małą coraz większa i coraz niżej będzie..najważniejsze że zdrowa:)
    a i ciekawostka dziś termin porodu wg usg pokazał dokładnie tą samą datę co wg OM 16.01.2013 hehe także nie wiem czy prosić Was o zmianę daty czy nie...jak myślicie?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    mońka: a i ciekawostka dziś termin porodu wg usg pokazał dokładnie tą samą datę co wg OM 16.01.2013 hehe także nie wiem czy prosić Was o zmianę daty czy nie...jak myślicie?

Ja właśnie podawałam datę wyliczoną z OM, bo wg USG to byłoby tydzień wcześniej. I też właśnie mam na 16.01. Nawet suwaczek też skorygowałam.:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Mońka a zmień nic nie szkodzi, jak wychodzi z tego i z tego to samo to tak musi być :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    MilagrosCud: zakupiłam tego dopplera

Milagros, ja zamowilam dzisiaj i w piatek mi go dostarcza :) napisze jak tam moje wrazenia :)
    --
  12.  permalink
    aravls: No szczerze mówiąc, bardzo na to liczę, ale póki co wciąż mam zawroty głowy nawet po wejściu na nasze 1 piętro, więc muszę trochę sił nabrać (i wagę odbić), zanim zacznę się gdzieś ruszać. Mam nadzieję, że przyszły tydzień już będzie należał do mnie, a nie do żołudka

kochana ja tez mam zawroty gowy od kilku dni ale locze ze przez tydzien ponad mi przejdzie ;)
    --
  13.  permalink
    POZDRAWIAM NOWE PRZYSZŁE MAMUSIE A TYM CO URODZIŁY GRATULUJE:tongue:
    --
  14.  permalink
    Spidermenko! Gratulacje wilekie!!! I tez ma dlugie wloski jak malutki od Violey-flower....? zaladuj jakies zdjatko!jako 2pak zyczymy duzo odpoczynku i szczesliwego macierzynstwa!
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Kochane, czy wy też miałyście zawroty głowy w ciągu dnia w ciąży w pierwszym trymestrze?
    --
  15.  permalink
    Witam rowniez przyszle mamusie dopisane do listy.
    Jejku jak to dobrze ze dzis bylam u mojej fryzjerki, bo bede rodzic w szpitalu w ktorym ona rodzila 7mscy temu, juz powoli sie dobijalam co to bedzie i jak, ale wlala we mnie nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku. Dla pielegniarek przyniose jakies muffinki i ciasteczke, a moze bombonierke...
    a mnie dopada syndrom wicia gniazda...nieusiedze w 1 miejscu za dlugo...czyszcze sprzatam szoruje pieke gotuje pakuje przymierzam Losie chyba sie wykoncze...moje dziecko jak sie urodzi to chyba bedzie sie uspakajlo na szum odkurzacza, bo tak czasto go slyszy, a ja planowalam Czajkowskiego....heh
    Madziauk, Edzia- duzo zdrowka zycze...wszystko bedzie dobrze, mysle czesto o was.Pozdrawiam.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.11.12 20:14</span>
    OMG Edzia to juz godziny cie dziela od poznania swoich dzieci, normalnie magia!!!! a ja tez ciotka zostane!
    --
  16.  permalink
    Milagros, ja zamowilam dzisiaj i w piatek mi go dostarcza :) napisze jak tam moje wrazenia :)

cloe - koniecznie napisz, bo ja narazie nie ogarniam do konca sprzetu, wczytalam sie w instrukcje i tam kaza smarowac brzuch zelem:confused:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Milagros niektóre detektory wymagają posmarowania brzucha żelem a niektóre nie .Mój jest taki,że nie trzeba niczym smarować a i tak wszystko słychać.
    Wiecie co po długich przemyśleniach wybrałam te 20 zdjęć i dostarczyłam fotografce zdjęcie z Usg teraz pozostało nam czekać na efekty.
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    kasia151288: Ja właśnie podawałam datę wyliczoną z OM, bo wg USG to byłoby tydzień wcześniej. I też właśnie mam na 16.01. Nawet suwaczek też skorygowałam.:bigsmile:

no ja suwaczek niby też mam na 16.01. ustawiony...a jakoś mamy inaczej hehe
    dziewczyny to jakby któraś listę wklejała to proszę o korektę terminu na 16.01.2013:bigsmile:
    Kandyzowana, a i owszem zdarzały się, to normalna sprawa:)
    edzia kciuki za jutro, ja na Twoim miejscu nie mogłabym usiedzieć na tyłku z wrażenia...
    --
  17.  permalink
    Witam nowe mamusie na forum :bigsmile: Niezalogowana0 gratuluje coreczki :bigsmile: Ja tez jestem mega szczesliwa ze bede miec dziewczynke.
    Wow Edzia to juz jutro? Jejku jak ten czas zlecial. Oczywiscie mega mocno trzymam kciuki za Twoje malenstwa :bigsmile:
    Milenko pochwal sie nowa fryzura!!!!:bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Czyżby edzia miała jutro rodzić przez cc ???
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.