Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    *Blubis* pozwolę sobie odpowiedzieć na to pytanie zadane Linden:
    dla wielu dziewczyn samo wkłucie jest nieprzyjemne, a wiele z nich ma kilka nakłuć gdy anestezjolog nie może się wbić, że tak powiem.
    nieprzyjemne uczucie drętwienia nóg.
    Wiele dziewcząt ma też po takim znieczuleniu bardzo silne bóle głowy (żeby im zapobiec, co nie zawsze się udaje, właśnie nie należy się ruszać, a przede wszystkim nie podnosić głowy przez jakiś czas)
    Ja dodatkowo przez długi czas borykałam się z bólem kręgosłupa po takim znieczuleniu.
    --
  2.  permalink
    hej Dziewczęta,

Kandy - masz sliczne foto w stopce:-)
    Linden - kącik dla dziecka jak z jakiegos katalogu:smile:

a my w nocy z mężem oszukalismy pessar i wchodzil do polowy, a wlasciwie "1/3cią" - a balismy sie jednoczesnie jak nie wiem co, mimo to fajnie bylo:-) i bez durexa po takim czasie. A mleko z piersi zrobilo się mleczną rzeką :peace:

ciągle mi się śni, że palę papierosy, po czym budzę się wystraszona, zlana potem ze otrułam dziecko - nie wiem co to znaczy. Przed ciążą sobie popalalam ale nie bylam w nalogu i w trakcie ciazy nie ciagnie mnie do tego chociaz czasem jak jestem podminowana to sobie mysle jak fajnie by bylo sie "zrelaksowac" jak kiedys
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeNov 8th 2012
     permalink
    Milagros ale masz sny :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    E;:maenemsku -nic z tego czekamy........ moze tez tak byc ze bedzie jutro ...bo to gigant szpital ale tylko 3 operacyjne wolne ,ale moze vyc operacja raztujaca zycie i bedzie musialo byc przelozone moje ......welfron podlozony wywiady zrobione ale dupa czkamy,ja mam suchy kaszel a tu jest goraco i nie moge pic' nie fajnie !!!!!!!
    Lindem dasz rade wiesz komfor taki ze wemy mniej wiecej co nas czeka,ale zob. Te panie po sn i smigaja ladnie- czy i jabede tak dzielnie znosic bol.....????!!!!????
    A najwazniejsze sliczny koncik -ja naszego niezdazylam pokazac ale to nic nadrobie jak ktos tam zamieszka.
    Nap. Potem jak cos bede wiedziec
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    A mi się zrobiło smutno :cry: poinformowałam kuzynkę, że chcę ją zaprosić na chrzciny bez jej faceta bo chcę, żeby była tylko rodzina, najbliżsi itp. Że tylko chrzęstna będzie zaproszona z osobą towarzyszącą bo oni we wrześniu ślub biorą i oni są razem od 10 lat a kuzynka ze swoim 2 lata, nie znam go dobrze, widziałam go kilka razy a ona się obużyła i powiedziała, że nie przyjdzie bez faceta :cry: że ona nie rozumie, że jak jedna może to co? ona nie może? :sad: Już są problemy, żale i pretensje...a dlaczego?, po co?, jak to? mam już dość po prostu. Wszyscy myślą o sobie a nie o kimś, egoiści...:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Linden - bardzo gustownie urządziałś ten kącik dla synusia:bigsmile:

A ja muszę się poskarżyć na to , że dopadły mnie dziwne męczące tępe bóle podbrzusza i krzyża...
    Zaczęło się wczoraj i w nocy budziłam się kilka razy z tego powodu i były też wycieczki do wc...
    Podejrzewam, że to moja Kajusia się jakoś tak ułożyła, że mnie uciska bo boli mnie lewa pachwina aż i ból promieniuje na nogę a czasem nawet czuję jak naciska na krocze.....
    Jak przewracam się z boku na bok to również bola biodra i to dosc mocno...Czy mam się czym niepokoić? czy to po porstu normalne objawy rosnącego dziecka w srodku?:neutral::neutral:
    dodam, że nie mam twardnień brzucha...
    --
  3.  permalink
    venus - to śliski temat - niestety koleżanka zareagowala tak jak by to zrobiła większosc kolezanek. Baby są przeczulone w związku na punkcie partnera...co zrobic
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Linden, jak masz zaplanowane cc, to zrobia pewno znieczylenie podpajeczynowkowe,ona bardzo szybko znieczula od piersi w dol. Ja mialam przy pierwszym cc. Koniecznie po tym znieczuleniu trzeba pic duzo wody. Ja pilam i nie mialam zadnych boli glowy, ani nic. Przy drugim porodzie mialam najpierw zzo i niestety wkluwala mi sie 2 razy,zle mnie znieczulilo,ale do cc naglej dostalm narkoze,bo nie mozna bylo czekac. Po tym zzo po kilku n dniach nagle przestalam widziec na boki,ale po pilnym telefonie do poloznej i wypiciu duzej ilosci wody wzok powoli zaczal mi wracac. A;e przerazilam sie okropnie,bo widzialam tylko na wprost, a pole widzenia z boku to byly czarne plamy.
    Milagros, ten zel do usg mozna normalnie kupic w aptece(ja akurat mialam juz w komplecie z dopplerem.
    Venus, a po co kuzynke zapraszasz? Zapros chrzestnych, dziadkow itp. A jak zaprosic chcesz kuzynke, to nie wypada zaprosic bez osoby towarzyszacej.
    W ogole Ty juz o chrzcinach myslisz i zapraszasz ludzi :shocked::wink:
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Venus - a ja nie rozumiem, dlaczego zapraszasz kuzynke bez jej partnera.
    Moim zdaniem miała prawo do zdenerwowania się ponieważ na takie okazje zawsze przychodzi sie ze swoim partnerem, mężem itp. Sugerowanie komuś żeby przyszedł sam nie jest chyba fajne........
    ale to tylko moje zdanie...:neutral:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Milagros ale co uważasz?? powinnam zapraszać z osobą towarzyszącą?? Dwie kuzynki powiedziały, że nie przyjdą bez faceta a inna kuzynka powiedziała, że przyjdzie...chciałam, żeby była moja najbliższa rodzina, ja się z kuzynkami wychowywałam, jestem osobą rodzinną, nie chciałam zapraszać osób, których nie znam! ale z drugiej strony chciałam, żeby wszyscy byli, nie wiem czy mnie rozumiecie?? chleliśmy zrobić z mężem chrzciny dla całej rodziny, cieszyć się tym dniem razem z nimi, Mąż oczywiście problemu nie ma z rodziną tylko ja mam :cry: podobnie było z weselem :cry: nie przyjdę bo coś tam, bo coś tam...ehh, Mąż zaprosi tyle osób ile będzie chciał a ja tylko rodziców i świadków :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeNov 8th 2012 zmieniony
     permalink
    venus nie za wcześnie na myślenie o chrzcinach?
    I też sądzę, że jak się kogoś zaprasza (osobę dorosłą) to z osobą towarzyszącą...2 lata to nie jest krótki związek...Myślę, że powinnaś zapraszać z osobami towarzyszącymi, bo tak po prostu wypada...
    i też tak jak sobie przypomnę jak byłam z P. rok czy dwa i chodziliśmy na wesela, to jakby ktoś nas zaprosił wtedy bez tej drugiej osoby to na pewno poczułabym się mało fajnie i nie przyszła...

A u nas dzisiaj była ciężka noc, bo mąż się najadł mandarynek przed snem i dostał potwornego ataku bólu brzucha... a wiecie z facetami gorzej niż z dziećmi, także noc z głowy (dobrze, że rano sobie odbiłam i odespałam :p)
    Do tego złapał mnie chyba pierwszy skurcz B-H (jak szybko wstałam do wc to stwardniał mi cały brzuch(ale nie bolało)- przeszło zaraz po położeniu się i póki co się nie powtórzyło...mam nadzieję, że to właśnie tylko przepowiadający, wizyta za tydzień to każę dokładnie sprawdzić szyjkę itp.)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Addictive myślę, że dzidzia tak się ułożyła, naciska na narządy itp. Ja też mam bóle w pachwinie ale na szczęście tylko przez chwilę, krzyż mnie też boli..więc to chyba dzidzia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Venus, a co Ci robi roznica 3 osob(tych towarzyszacych). Jak my robilismy chrzciny,to zapraszalismy tez kuzyna mojego Em i on przyszedl z dziewczyna, z ktora byl od roku. Na roczek zapraszalismy jeszcze innego kuzyna i on przyszedl z dziewczyna, ktorej w ogole nie znalismy. Ja osobiscie gdybym miala partnera juz od jakiegos czasu i by zaprosili tylko mnie,to bym nie poszla.
    A nie mozesz zaprosic tylko chrzestnych i dziadkow i Wy?
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Venus, dzięki za opinię, trochę mi raźniej:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    a co jest takiego zlego w znieczuleniu Linden ze piszesz ze najgorsze?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Chyba macie rację! niby mam dużo czasu ale lubię jak sprawa jest jasna bo później czasu nie będę mieć...ehh przemyślę to wszystko jeszcze raz.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Edzia- kochana trzymam kciuki ,widzisz a jak myslam ze juz po jestes...:hugging:

Venus -ja juz tez powoli rozmawialam z mezem o chrzcinach ,a ze chcemy robic w czerwcu ,a nasza parafia robi zawsze w 3 niedziele miesiaca wypada na 16 czerwiec
    (wiec date mamy juz ustalana ,a moj maz musi urlop w pracy potwierdzic juz w styczniu)
    Moze sie komus wydaje ze za szybko ,ale przez komunie sw.lokale sa zajete juz na rok 2014 :shocked:I my ostanio bylismy juz w sprawie obiadu .
    Akurat nasz termin byl w tym hotelu wolny .

Co do kuzynki ,ja bym zaprosila z partnerem ,chyba zle bym sie poczula jakby ktos mi powiedzial wez przyjdz sama ...
    Ja robie rowniez dla najblizszej rodziny ,dziadkowie, chrzestni i rodzenstwo.Moja siostra ma narzyczonego i nawet jak byla z nim kilka tygodni ,byl on zapraszany na uroczystosci rodzinne .
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja też myślę o chrzcinach, ale na zapraszanie osób to zdecydowanie za wcześnie ;)
    My chcemy zrobić chrzciny konkretnego dnia bo dokładnie w 1-szą rocznicę naszego ślubu (07.07) - ale jak się to wszystko poukłada to zobaczymy :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dokladnie ,my myslimy ,ale niezapraszam jeszcze gosci ,nawet tych co mam wybranych na chrzestnych nic niewiedza :D
    Dziecko sie urodzi i pomalutku wszytsko sie zalatwi :)
    --
  4.  permalink
    Venus - myślę podobnie jak dziewczyny - albo z partnerem albo wcale, bo skoro kuzynka jest z kims 2 lata to stał się on już częścia jej zycia, planow a nawet rodziny. Wypada zaprosic oboje.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    My wybieralismy chrzestnych i rezerwowalismy lokal dopiero jak dziecko sie urodzilo. A mala miala 45 dni jak byla chrzczona. A goscie byli zapraszani chyba z 2 tygodnie przed.
  5.  permalink
    My tez juz myslimy o chrzcinach i kogo na chrzestnych, a zapraszac bedziemy najblizsza rodzine dziadkow i pradziadkow maluszka, rodzenstwo moje i meza oraz chrzestnych. Mamy w domu duzy salon, wiec bedziemy zamawiac tylko catering.

Treść doklejona: 08.11.12 13:37
    Oczywiscie zapraszac bedziemy po narodzinach synka i jak ustalimy konkretny termin.

Venus tez uwazam ze albo z osoba towarzyszaca albo wcale.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    O kurde chyba za 30 min.zaczynamy
    O ja chyba mi slabo
    --
  6.  permalink
    sardynka85: My chcemy zrobić chrzciny konkretnego dnia bo dokładnie w 1-szą rocznicę naszego ślubu (07.07) - ale jak się to wszystko poukłada to zobaczymy :)

o to będziemy obchodzić rocznicę ślubu razem :wink: w sumie fajny pomysł z chcinami w taką datę - wezmę ten termin pod uwagę :wink: u nas mały już na świecie, a my z mężem jeszcze nic konkretnie z chrzcinami nie myślimy - chyba czas się ogarnąć, skoro w ciąży już o tym ludzie myślą:smile:

w każdym bądź razie wiemy już kogo poprosimy na chrzestnych (nasze rodzeństwo), nie mają partnerów, więc nie ma problemu no i dziadków i myślę, że będzie ok:wink: jednak nie chcemy robić z tej uroczystości drugiego wesela, tylko kameralnie:wink:
    Kandyzowana śliczny dzidziuś (byłam pod kartą), dobrze, że ruchliwy - mój też tak fikał na usg a teraz śpioch wielki:smile:

Malisiek, Spidermenka gratulacje wielkie:wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Przyniesli cos dla mnie i m.
    --
  7.  permalink
    edzia503: O kurde chyba za 30 min.zaczynamy
    O ja chyba mi slabo

edzia,Linden trzymam za Was mocno kciuki:smile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Edzia trzymam mocno kciuki kochana :heart::kissing:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 08.11.12 13:58</span>
    chciałam zamówić sobie przez alegro piłkę gimnastyczną 65 cm, co myślicie o tej http://allegro.pl/x5-pilka-fitness-65cm-gimnastyczna-rehab-pompka-i2757639977.html
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Edzia, trzymajcie sie :bigsmile:. Jeszcze troche i maluszki beda z Wami.

Treść doklejona: 08.11.12 14:09
    Venus,takie pilki sa w rossmanie.A rossmana masz kolo Jurasza :wink:
  8.  permalink
    Edzia - jezus:-)

edzia503: Przyniesli cos dla mnie i m.

na uspokojenie?:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Edzia trzymam kciuki :))

Treść doklejona: 08.11.12 14:22
    montenia: Venus,takie pilki sa w rossmanie.A rossmana masz kolo Jurasza :wink:

OO fajnie wiedziec ,a cena jaka taka sama jak na allegro ??
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Emenems,chyba kosztowaly 39zl,ale nie pamietam dobrze.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    dzieki :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Montenia wiem kochana bo szukałam już, jeździłam ale w rossmanie jak weszła promocja z piłkami nigdzie nie było, twierdzili, że nie dostali ich i są tylko te droższe:sad:

Treść doklejona: 08.11.12 14:45
    Emenemss są ale za 45 zł, byłam i oglądałam, a w październiku miały być po 25 zł ale w bydzi przynajmniej w 3 sklepach nie dostali tych tańszych piłek :sad: bo też szukałam
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    To na allegro wychodzi duzo taniej :)bez ruszania sie z domu i szukania :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Niby pompka jest gratis ale czuję, że w przesyłce jest w liczona ta pompka w cenie :tongue:

Treść doklejona: 08.11.12 14:49
    No Emenemss dlatego już zamówiłam :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Edzia.. najlepszosci i zacidkam kciuki :*

Violet mam nadzieje ze.moje dziecie tez bedzie na poczatku spiochem ;P

Linden tez za Ciebie zaciskam!!
    --
  10.  permalink
    Edzia powodzenia :) nie lam sie, wszystko bedzie dobrze Kochana :*
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    edzia trzymam kciuki!!!o matko jakie emocje!
    a jutro to samo u linden...
    co chrzcin to mu mamy pomysł na chrzestnych, ale nie wiemy czy na pewno się zgodzą, a chrzciny chciałam zrobić w maju, może w Dzień Matki jakby tego dnia były chrzty u nas w parafii, fajna data w sumie:)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    edzia kciuki zaciśnięte :)
    violet my datę chrzcin (fajnie, że wypada właśnie w niedzielę) wybraliśmy w sumie zaraz po tym jak dowiedzieliśmy się, że będziemy rodzicami :p czyli miesiąc przed ślubem ;) ale wiadomo, że w praktyce może wyjść różnie i data też jeszcze może się zmienić... pewnie dopiero po narodzinach będziemy dokładnie myśleć co i jak :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    edzia trzymam bardzo mocno kciuki :)
    --
  11.  permalink
    z ostatniej chwili- Edzia jest na znieczuleniu, wiec wszystko wskazuje ze zabieg jest w trakcie!!!
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dajesz edzia dajesz :)
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Mocne kciuki dla Edzi :bigsmile:
    --
  12.  permalink
    Edzia trzymaj sie :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Mamusie a ja mam do was pytanie czy planujecie zorganizować dla najbliższych BABY SHOWER przed narodzinami dziecka ???? Ja 4 lata temu byłam u mojej siostry na takiej imprezie i bardzo mi się tam podobało.Mam w planach zorganizowanie coś takiego i zaproszenie koleżanek z dziećmi ale nie wiem czy jest jeszcze moda na takie imprezy bo to jest w sumie święto Amerykańskie a nie Polskie.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny chciała bym sobie zdjęcie wkleić przy suwaczku jak ma np. Anula czy Kandyzowana, jak to zrobić?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    edzia mega kciuki!!!
    ja po ktg wyszło w sumie ok tyle ze zapisały sie dwa skurcze w tym jeden na poziomie 90 - jesli by sie to nasiliło ma sie stawiac w szpitalu - mam nadzieje, ze nie bo kurcze odebrała z przedszkola chore dziecko :devil: narazie nie wiem co jej bo oprocz goraczki i chyba bólu głowy nic jej nie dolega - dostała ibum i zobaczymy co sie wykluje z tego - narazie poszła spac
    -- mama piątki :)
  13.  permalink
    Edzia kciuki zaciskam.
    Anula jeśli masz ochotę zorganizować baby shower to organizuj, tym bardziej że miałaś okazję być na takim. Ja nie planuję bo nawet nie wiem jak a ponadto moje koleżanki nie organizowały i nie wiem jakby się z tym czuły.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87 kliknij w mój suwaczek i tam zostaniesz przekierowana na stronę o suwaczkach.Prawdopodobnie będziesz musiała sobie założyć nowy i jak dojdziesz do trzeciego etapu gdzie trzeba podać dane to będzie miejsce na wstawienie zdjęcia.

Treść doklejona: 08.11.12 15:50
    misia-ludek baby shower to jest normalne spotkanie w babskim gronie które organizuje przyszła mama a koleżanki które zostały zaproszone przynoszą jej coś dla dziecka.Moja siostra zorganizowała to u siebie w domu i z tego co pamiętam to cały czas gadałyśmy o wszystkim i o niczym i o o tym jak jej ciąża przebiega, jak się czuje itp.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Anula85 ja tez chce zrobic baby shower, nawet znajomi podpowiadali ze mamy zrobic liste prezentow , zebysmy nie kupowali niektorych rzeczy a oni beda mieli problem z glowy :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.