Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeNov 11th 2012
     permalink
    Migotynka, ale oba leki czy aspiryna czy ibuprofen sa dopuszczalne w ciazy, ale nie w kazdym trymestrze.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeNov 12th 2012
     permalink
    Witam
    Jak tu od weekendu pusciutko :) A dzis pewnie jeszcze spicie :)
    Edzia -widzisz wracasz powoli do zdrowia ,za kilka dni ogarniesz wszytsko .
    Wiem najwieksza tesknota jest ,gdy wiesz ze czeka na Ciebie dziecko w domu ,ja tak samo niewiem ,jak dam rade 3 dni bez Martynki ,tymbardziej ,ze ona nigdy i nigdzie niezostawala bez nas.Juz jej powili tlumacze ze jak mama pojedzie do szpiatala bede musiala zostac 3 dni ,a ona bedzie z tatusiem.
    Zastanawiam sie tez czy jak zacznie sie porod i podrzucimy ja do dziadkow czy niebedzie plakac ?? Ojjj duzo dylematow mam ...
    Wiec widzisz kochana ,ze kazda mama przezywa to samo ,wiadomo latwiej jest dziewczyna, co rodza pierwsze dziecko same to przechodzilysmy :)

Treść doklejona: 12.11.12 07:27
    A ja siedze kawkuje jak co rano ,a moje dziecko przy mnie spi ,cudny widok :heart:

Treść doklejona: 12.11.12 07:57
    Zabierzcie mi allegro !!! :crazy:
    Bo moj maz mnie z domu wyrzuci kiedys ;p wlasnie kupialam staniki do karmienia :)
    --
  1.  permalink
    Witam się z rana.
    Lekko osłabiona jeszcze jestem, no ale dziś czuję się dużo lepiej. Zawiozłam właśnie Maję do przedszkola i mykam jeszcze lulu:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    montenia: Migotynka, ale oba leki czy aspiryna czy ibuprofen sa dopuszczalne w ciazy, ale nie w kazdym trymestrze.

Owszem, antybiotyk tez jest dopuszczalny w ciąży, ale na ból głowy nikt go nam nie przepisuje i raczej go unikamy.Wydaje mi się, że pytanie dziewczyn dotyczyło I trymestru, dlatego też padła taka odpowiedź. Na późniejszym etapie, jeśli chodzi o mnie, również nie brałam ani aspiryny ani ibuprofenu. Jeśli jest wybór, wybieram mniejsze zło, zawsze:)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Witam poniedziałkowo. Widzę, że w niedzielę mało się tu działo. Ja z mężem w sobotę zrobiłam resztę zakupów w tym wózek, wanienkę itp. Mamy już prawie wszystko. Jeszcze tylko ubranka muszę przejrzeć te co mam i czy jeszcze coś dokupować.
    A dzis boli mnie głowa. Chyba za długo spałam, bo w sumie 11 godzin z dwiema tylko pobudkami. :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Witam po weekendzie!
    edzia, emenems mam ten sam dylemat...też mam już jedną córę w domu, i też nigdy bez ans nigdzie na dłużej niż 5 godzin nie zostawała..strasznie się boje jak to będzie jak pojadę rodzić..co prawda ona dużo młodsza od Waszych, ale i tak ciężko ja zostawić...zostanie z moim M u mojej mamy..generalnie wszyscy mi radzą żeby M nie zostawał z nią, przecież zna wszystkich i w ogóle..ale jakoś nie mogę tak jej zostawić..przecież to mega szok dla niej będzie..starszemu się wytłumaczy coś jednak, a 18 miesięcznemu?po prostu nagle ani mamy ani taty...no płakać mi się chce jak o tym myślę...dlatego M powiedziałam że ma wziąć urlop od dnia kiedy się coś zacznie, albo może będę mieć datę cc..nie wiem jeszcze jak to będzie rozwiązane...
    edzia kochana nie zamartwiaj się, to normalne co czujesz..z dnia na dzień będzie lepiej, a pewnie dziś lub jutro juz będziecie wszyscy razem w domu!zobaczysz..
    co do leków przeciwbólowych to ja na moje okropne bóle głowy biorę w ciąży Apap, czyli paracetamol..normalnie nie pomaga, ale w ciąży to jakaś autosugestia czy jak, bo działa, tylko muszę wziąć odpowiednio szybko...
    --
    •  
      CommentAuthorsysiajaw
     permalink
    GRATULACJE nowym mamusiom :clap::clap::clap:
    --
  2.  permalink
    Ja to jak mi peka hlowa to biore od 1/2 do 1 tabletki panadolu a jestwm w 1 trymestrze. nie biore codziennie ale ze 3 razy juz wzielam i nie ma nigdzie przeciwwskazan co do tego jednego leku. jakby byly to lekarze nie dopuszczaliby tzn nie pozwalaliby na ich branie. Czasem trzeba sobie pomoc bo na sile mwczyc sie z pekajaca glowa albo choroba nawet w 1trymestrze wcale nie jest lepsze niz wziecie paracetamolu... ale to moje zdanie;)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kandyzowana-Ja mam takie same zdanie ,zreszta moj lekarz mowi ze jak mnie boli glowa ,mam smialo brac ,apap lub paracetamol.
    Wiadomo brac z glowa ,ale tez niepotrafie sie meczyc ,ostanio wlasnie probowalam ,myslam ze samo przejdzie i wzielam wkoncu wieczorem paracetamol ( w syropie dla dzieci ) i zanselam,mialam taki bol glowy.
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Poprawcie mnie, jesli się mylę,ale paracetamol (czyli substancja czynna w panadolu) jest dopuszczony do stosowania u kobiet ciężarnych od 4 miesiąca ciąży
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    [quote=_sushi_]Poprawcie mnie, jesli się mylę,ale paracetamol (czyli substancja czynna w panadolu) jest dopuszczony do stosowania u kobiet ciężarnych od 4 miesiąca ciąży[

Mi też tak się wydaje. Ja do tej pory przez całą ciążę wzięłam chyba tylko 4 razy apap. Ale za to nagminnie korzystam z leków na zgagę.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja miałam na początku okropne bóle głowy i lekarz zalecił paracetamol jako jedyny lek przeciwbólowy, który mogę brać.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 12.11.12 10:33</span>
    To z ulotki paracetamolu
    Ciąża i okres karmienia:
    Stosowanie podczas ciąży
    Nie ma przeciwwskazań do stosowania paracetamolu w okresie ciąży w dawkach
    terapeutycznych. W razie zdecydowanej konieczności paracetamol jest jednym z najczęściej
    stosowanych u kobiet ciężarnych leków przeciwbólowych.
    Stosowanie w okresie karmienia piersią
    Lek w niewielkich ilościach przenika do mleka kobiet karmiących. Z dostępnych danych
    wynika, iż paracetamol jest bezpieczny dla dziecka i może stosowany przez matkę podczas
    karmienia piersią.
    Lek u kobiet w ciąży i w okresie karmienia piersią należy stosować za zgodą lekarza.
    --
  3.  permalink
    nie ma rozgraniczen od ktorego miesiaca mozna brac. lekarz moj tez mi od poczatku pozwalal. nie ma informacji ze do 3 niet a od 4 tak . ja ufam lekarzowo i nic sie.nie dzieje. przeciez nikt nie lyka po 5 tqb dziennie tylko bardzo sporadycznie w momencie mocnego bolu. jak lekko cmi glowa to ja nie biore.. biore tylko jak te n bol jest nie do zniesienia.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Wygrzebałam TEN ARTYKUŁ w moich zakładkach, bo pamiętam że mój lekarz na początku ciąży właśnie wspomniał o zakazie brania paracetamolu w I trym.
    Z własnego doświadczenia się nie wypowiem, bo paracetamolu nie używałam, ale pewnie ilu lekarzy tyle opnii:wink:

Treść doklejona: 12.11.12 10:51
    aaaaa.... i wiatm się poniedziałkowo:bigsmile: Ja od dziś oficjalnie mogę już odpoczywać i przygotowywać się do wielkiego dnia:bigsmile: zero pracy:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dzień dobry mamusie ja zaraz się ogarnę i lecę do kiosku po Wyborczą bo jestem ciekawa co tam o tych urlopach napisali.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    a ja poprosze o dopiesanie do daty porodu dziewczynki:)
    troche przelamujemy "wysyp"lutowych chlopakow :))))
    --
  4.  permalink
    gratulacje Izunia :*
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    IzUK gratuluję córci :)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeNov 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Przeklejam listę, może zdopingujemy tym Karolka madziuk:wink:

1. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    2. aszlim 01.12.2012 (dziewczynka)
    3. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    4. acia20 07.12.2012 (dziewczynka)
    5. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)

6. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    7. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    8. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    9. Emenemss 2.01.2013 (dziewczynka)
    10. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    11. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    12. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    13. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    13. emza 12.01.2013 (dziewczynka)
    14. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    15. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    16. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    17. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    18. marakuya 1.02.2013
    18. GaggataB 1.02.2013
    19. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    20. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    20. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    21. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    22. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    23. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    24. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    25. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    26. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    27. andziaiw 22.02.2013
    27. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec )
    28. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    29. sushi 5.03.2013 (dziewczynka?)
    30. venus87 06.03.2013 (chłopiec)
    31. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    32. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    33. DominiczkaA 19.03.2013
    34. venika 05.04.2013
    35. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    36. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    37. lilijeczka - 05.05.2013
    38. chaperon - 12.05.2013
    39. Hefalumpik 13.05.2013
    40. aravls 15.05.2013
    41. akirka 27.05.2013
    42. Kandyzowana 30.05.2013
    43. Andzia1508 12.06.2013
    44. Migotynka-1.07.2013
    45. edytak1984 05.07.2013
    46. sloneczko32 13.07.2013
    --
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    I ja dziewczynkuje:) Zapomniałam podać do listy...
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    emza, poprawione:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Paracetamolu tez nalezy unikac w pierwszym trymestrze.
    A aspiryna jest dopuszczona w 1 i 2 trym., a ibuprofen w 2 trym.
    Ja bralam aspiryne od 29-37tc (mala dawke-acard).
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    _sushi_: Poprawcie mnie, jesli się mylę,ale paracetamol (czyli substancja czynna w panadolu) jest dopuszczony do stosowania u kobiet ciężarnych od 4 miesiąca ciąży

Paracetamol jest jedynym lekiem p/bólowym dopuszczalnym w I trym. Ginekolog w szpitalu (jak byłam z plamieniem i okropnym kaszlem) powiedział, że mam go wziąć w przypadku gorączki powyżej 38st, bo to jest właśnie mniejsze zło. To samo mówił lekarz rodzinny.
    Oczywiście wiadomo, że należy unikać jakichkolwiek leków i ja do tej pory nie musiałam nic takiego brać.

Iza - gratuluję córeczki :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny :bigsmile: przez dwa dni latałam po mieście i wczoraj na wieczór jak mnie złapał ból krzyży i ból jak na @ to musiałam, aż wziąć Nospe :sad: dziś nie mam ochoty ruszać się z domu ale niestety Mąż przeziębiony i muszę jechać do apteki . Wczoraj dziewczyny wkleiły linki na ćwiczenia w ciąży Joga, ja nie mogę tego obejrzeć mimo, że ściągam ten program :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Podpiszę się pod tym, co napisała Akirka. Paracetamol jest lekiem dopuszczalnym przez całą ciążę. Wiadomo, że nie należy go pożerać codziennie garściami, ale w wypadku wysokiej gorączki, bólu itd. lepiej wziąć niż narażać się na rozwój choroby, która może mieć gorsze skutki.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    mój lekarz też twierdzi, że wysoka gorączka czy nieleczona infekcja bakteryjna jest dużo bardziej niebezpieczna dla dziecka niż leki
    co do paracetamolu to ja wyczytałam, że w 1 trym można właśnie go brać ( w wyjątkowych sytuacjach oczywiście), za to niby ibuprofen bezpieczny jest tylko w 2 trymestrze... ale wiadomo, że to co piszą w internecie nie musi się pokrywać z prawdą...
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    dziekujemy:)))
    powoli wszystkie nasze marzenia sie spelniaja :))
    pod karta ciazy zdjecie malenskiej najpiekniejszej stopki naszej coreczki :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja paracetamol wzięłam kilka razy na ból głowy, lekarz też mi powiedziała, że mogę brać od samego początku ale z głową! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    hej, byłam u swojego lekarza z tą ogromną torbielą, bo nie wyrabiałam psychicznie już. Torbiel na razie stanęła w miejscu, nie powiększa się na razie, więc o tyle dobrze. ma 71 mm.. na pewno lekarz jest teraz przeciwny usuwaniu i operacji, co mnie cieszy.
    Zrobił tez usg i widziałam dziecko :) ruszyło się, serduszko biło. ma 2,1 cm :) wg kalkulatora 8 tygodni i 5 dni, wg usg 8 tygodni i 5 dni :surprised:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    A mój synek dziś jest taki ruchliwy, że szok!!! :shocked: szału się najadł czy co?? :tongue::devil:

Treść doklejona: 12.11.12 12:13
    Blubis bardzo się cieszę, że się uspokoiłaś, że lekarz chce jeszcze dać szanse, żeby torbiel sama się wchłonęła, że widziałaś swoją dzidzię, że wszystko jest ok :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Blubis, bardzo się cieszę, że torbiel się nie powiększa i że widziałaś dziecko :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    mam skierowanie na badania prenatalne i pojadę za dwa tygodnie
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Blubis, torbiel się nie powiększa, myślę, że to dobry znak. Leki widocznie zaczęły działać :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    tak, trochę się uspokoiłam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :))

lapa - nie wiem czy lista ponagli Karolka do wyjscia ;) narazie dobrze mu u Mamy ;) i dalej cicho sza..

blubis - dobrze, ze torbiel sie nie powieksza :) no i jestes teraz pod opieka lekarza, pewnie bedzie to monitorowal :)))

Izuk - gratuluje coreczki :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ale senna dziś jestem :sad:
    --
  5.  permalink
    venus87: A mój synek dziś jest taki ruchliwy, że szok!!! szału się najadł czy co??

Venus87 mój też był taki ruchliwy, gdy byłam na Twoim etapie ciązy - między 24 a 28 tc ciąży dziecko jest najbardziej ruchliwe. Ma już dobrze rozwinięty układ kostno-mięśniowy, i jeszcze całkiem sporo miejsca w brzuszku - stąd te silne ruchy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Witam się w ten pochmurny dzień ... Czy wy też wpadacie w jakąś dziwną pogodową depresję przy takich warunkach atmosferycznych ? Ja mam dzisiaj okropnego doła i nic mnie nie cieszy :(

violet_flower: mój też był taki ruchliwy, gdy byłam na Twoim etapie ciązy - między 24 a 28 tc ciąży dziecko jest najbardziej ruchliwe

Potwierdzam. Mój w tym czasie skakał jak szalony ;) Teraz już chyba ma bardziej ciasno bo podskoki zmieniły się w takie przesuwanie kończynami (?) po ścianie brzucha.
    Zastanawiam się jak w tej chwili ułożone jest dziecko bo ja odczuwam kopniaczki w okolicach prawego żebra i lewej dolnej strony brzucha jednocześnie. Czy to możliwe ze jest na skos ? Następne usg dopiero za tydzień.

Zgago precz !

Gratuluję wszystkim mamusiom rozpakowanym w minionym tygodniu :)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Sprawdzam te Przyszłe Mamusie codziennie, a Madzia dalej nierozpakowana :bigsmile: Ciekawe, kiedy Karolek zechce wyjść :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisiek - ja tez jestem bardzo ciekawa, mielismy od weekendu dzialac z mezem i przyspiszac w naturalny sposob. Jednak moje kiepskie samopoczucie sprawia, ze na przytulanki nie mam ochoty.. choc juz powoli mi przechodzi. Wiec mam nadzieje, ze niedlugo zaczniemy :cool:

Malisiek - a co tam u Ciebie? Jak sie czujesz? Jak Majeczka? :)
    --
  6.  permalink
    madziauk ja też sprawdzam codziennie - myśl, że Karolek czeka aż mama wyzdrowieje, żeby Jej za bardzo nie zmęczyć porodem:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam popoludniowo :)
    Wlasnie wrocilam ze spacerku z mala ,sloneczko dzis bardzo ladnie swiecilo ,mialasmy u nas ok 10 stopni :)

Rano Madziuuk-cie niebylo i myslam ze juz rodzisz :)

Blubis-Super leki dzialaja ,jezeli sie trbiel niepowieksza,moze byc tak ze sie wchlonie zupelnie :)
    I maluszek rosnie ,bardzo sie ciesze :)

Gosia-Ja wa taka pochmurna pogode ,niemam tyle co depresji ,ale zle sie czuje,spada mi cisnienie ...
    A dzis jak slonko swiecilo ,nawet ogranelam mieszkanie :shocked:bylam troche zmeczona tylko :)

Treść doklejona: 12.11.12 15:07
    Gosia1986: Zastanawiam się jak w tej chwili ułożone jest dziecko bo ja odczuwam kopniaczki w okolicach prawego żebra i lewej dolnej strony brzucha jednocześnie. Czy to możliwe ze jest na skos ? Następne usg dopiero za tydzień.

Powinno ,juz byc ulozone glowkowo :)
    Ale roznie bywa,wcale niemusi .
    Ja mialam wizyte 29 pazdziernika i juz bylo ulozone glowka w dol .
    Ja z kolei czuje dupke pod piersiami i wlasnie tez przeciaganie sie ,czuje stopki :)
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    A ja wlasnie mam straszna ochote, ze az sie martwie, jak ja wytrzymam te kilka tygodni... Poza tym, ostatnio jestem jakas przybita i poplakuje - szczegolnie, jak przytulam sie do meza. Brakuje mi bliskosci i chyba miedzy innymi o to sa te moje placze ;x

Po porodzie juz odpoczelam, Majka w koncu dala mi odespac. Dwie pierwsze noce byly okropne, bo nie chciala spac, tylko ciagle wisiala na cycu, a ja bylam wykonczona. Usypialam na siedzaco i ledwo co trzymalam ja na rekach. Ale za to ostatnio, tfu, tfu, ladnie mi spi i nie budzi sie wiele razy. Moze to zasluga tego, ze spi z mamusia ;) W lozeczku sie zaraz budzi i placze. Widac, ze potrzebuje bliskosci :wink:
    --
  7.  permalink
    hej,

a ja dzis nawet z lozka nie wstalam ani sie nie umylam, od rana siedze i placze. Walcze z tymi mdlosciami jogą, spacerem, psychiką- nic nie pomaga. Zaczynam sie juz po prostu bac - czy to kiedykolwiek minie, zoladek mam jak podczas sztormu jakiegos, doslownie na kazdy widok mnie ciagnie na wymioty. Nie moge sie ruszac, myslec ani cieszyc. I zaczynam sie zastanawiac czy to nie jest cos groznego...

Treść doklejona: 12.11.12 16:04
    nie wiem czy ja kiedykolwiek znow bede mogla sie cieszyc zyciem, tym dzieckiem, ciaza. Bylam normalna pelna zycia osoba, pelna pasji, energii, pracoholizmu, towarzystwa, teraz tylko mysle o tym czy to wszystko ma sens...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Milagros- to jest normalne,niektore z nas tak przechodza ciaze .
    Moja siostra rodzila w kwietniu i do 6m ciazy niemogla nic jesc ,co jadla to wymiotowala .Dopiero odzyla od 7 miesiaca .
    Wiec to wszytsko zalezy od naszego organizmu .
    Wytrzymaj jeszcze troszke ,zobaczysz zaczniesz cieszyc sie ciaza ,i jaka by niebyla ,jak zobaczysz dzidzie rowniez zapomnisz o tym :) :hugging:

Do tego dochodza hormonki i tak sie dzieje .
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisek - a to super, ze juz lepiej z Majeczka :) ehh.. tez bym chciala juz byc po porodzie ;) i tulic synka w ramionach :))

Emenemss - ja dzis spalam do 11:40 (czasu UK czyli + 1 godz od PL). Takze ten tego..mialam sie wygrzewac w lozku, by ten kaszel przeszedl..ale juz nie moglam wylezec i przed 12 wstalam. :wink:

MilagrosCud - moze masz taki gorszy dzien dzisiaj co? Hormony w ciazy szaleja..
    Niestety z nudnosciami to ja nie pomoge, bo mialam tylko w sumie w 1 trymestrze, cos tam w 3cim niby sie pojawily na chwilke tylko.

BTW.Moja siostra miala nudnosci przez cala ciaze, non stop.. ani razu jej nie odpuscilo :( dopiero po porodzie przeszlo.
    --
  8.  permalink
    Emenemss - naprawde kojące słowa, dzięki. Wlasnie ja tylko nie slyszalam o takim przypadku jak mój, że bez wymiotów tylko takie nie wiadomo co. Mdlosci zwykle kojarza sie z zaburzeniami w zoladku, jeitach, po jedzeniu, a ja mam takie nieznosne ciagniecie i na widoki i odglosy. Cala jakby rozchwiana jestem

Treść doklejona: 12.11.12 16:26
    madziauk - pozazdroscic takiej ciazy. Ja sie tez zastanawiam czy to nie jest wynik leczenia limfocytami męża..
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    MilagrosCud a może tobie by pomogły tabletki Mamarin ???? Idź do apteki , kup je sobie i zażywaj wedle wskazań to może ci pomoże.
    Mamusie czy któraś z was czytała dzisiaj ten artykuł o urlopach macierzyńskim i ojcowskim na przyszły rok? Napisać wam coś ciekawego co tam wyczytałam???
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Anula ,ja nieczytalam ,niebylo u mnie juz gazety ok 13-tej .
    Moze napisz ja poprosze :)chetnie sie dowiem co i jak :)
    --
  9.  permalink
    Anula - o mamarinie juz rozmawialam z wieloma lekarzami i farmaceutami i oni mowia ze na pewno nie pomoze, ze to jest glownie B6 z imbirem a ja juz takich cudow probowalam
    Ja nie czytalam, mozesz napisac co ciekawszego wyczytalas
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.