Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorruda03
    • CommentTimeNov 13th 2012
     permalink
    Hej...ja mam dzisiaj wizytę u lekarza-ciekawe, czy już ostatnia,czy każe mi jeszcze np.za jakieś 2-3 tyg.przyjechać. Wolałabym mieć jeszcze jedną wizytę...ale ta moja lekarka jest taka troszkę "luzara",i jak jest wszystko ok, to nie "trzepie" się nad ciężarnymi:wink:.
    Linden,na pewno te hormony tak Tobą "rządzą"-właśnie tego boję się najbardziej po porodzie-takiego rozchwiania emocjonalnego:sad:. Na pewno za parę dni wszystko się uspokoi,tylko pewnie organizm potrzebuje jeszcze troszkę czasu aby dojść do siebie.Gratuluję grzecznego syneczka-oby ten mój smyk też był taki "aniołkowaty":tongue:...pozdrawiam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    ruda -napewno bedziesz miala jeszcze wizyte ,ja w samej koncowce ciazy z mala ,mialam sie zglaszac co 4 dni na ktg ,na IP ( ciaza przebiegala prawidlowo ,bez przenoszenia )
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Dziewczyny a ja z pytaniem- czy jak pojawiła się u Was siara ( u mnie nie leci, ale pojawia po naciśnięciu) to w obu piersiach? Bo u mnie w lewej jest a w prawej cisza i tak się zastanawiam czy ta prawa coś szwankuje czy to normalne:>
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    YPolly: Dziewczyny, herbata z lisci malin od skonczonego 36 tygodnia.

YPolly, wg wytycznych które dostałam od mojej położnej herbatę z liści malin zaleca się stosować od 34tc, bo jest to proces długotrwały przygotowujący macicę do porodu i najlepiej zacząć właśnie od jednego kubka dziennie przez 1 tydzień, potem tydzień przerwy, potem 2 kubki dziennie, tydzień przerwy, w 38tc i 40tc można pić do 3-4 kubków dziennie.
    Zaraz z ciekawości pogoogluję info na ten temat:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    igisowa ja mam w prawej i to tez falami tylko :) czyli raz jest a raznie ma :) ale spokojnie po porodzie bedzie :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeNov 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Cześć mamusie dopiero co wstałam po koszmarnej nocy.Niestety ale od kilku dni nie mogę zasnąć mimo tego,ze mi się oczka zamykają ,budzę się 4,5razy na siusiu a potem nie mogę zasnąć a do tego w nocy strasznie boli mnie kręgosłup czy któraś z was też tak ma?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    igisowa: Dziewczyny a ja z pytaniem- czy jak pojawiła się u Was siara ( u mnie nie leci, ale pojawia po naciśnięciu) to w obu piersiach? Bo u mnie w lewej jest a w prawej cisza i tak się zastanawiam czy ta prawa coś szwankuje czy to normalne:>

Normalne:)
    U mnie pojwila sie w prawej piersi ,a w lewej nie :D

Treść doklejona: 13.11.12 12:01
    Anula -ja sie budze ok 5-6 -ta i niemoge zasnac ,bole kregoslupa mam rowniez ,czasmi az takie od dolu do gory,przeszywajce laopatki ...
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Mnie dzisiaj boli lewy bok :/ nie wiem czy to kręgosłup/ kolka jelitowa/ macica... ehhh :/
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A ja już nie mam żadnej wizyty u gina, a jak do 2-go grudnia nic nie ruszy to 10-go mam się zgłosić na oddział.
    Co do maliny piłam od rozpoczętego 36 tygodnia i na pewno co zauważyłam to wzrost apetytu i to ogromnie:confused:
    --
  1.  permalink
    Witam Kochane:bigsmile::bigsmile:
    Linden, pamiętam, że po cc z Mają miałam taki kryzys w 4 dobie, też płakałam z byle powodu, każdy dyskomfort powodował łzy więc to pewnie normalna reakcja na hormonki:wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny :cool: ja się dziś wyspałam :cool:
    Wczoraj zauważyłam u siebie siarę w prawej piersi z domieszką białej cieczy, więc to możliwe, że troszkę mleka :tongue: nie wyciskałam tylko wycierałam płatkiem kosmetycznym. Mnie boli cały czas dolna część kręgosłupa- krzyże- szkoda słów! :neutral: Dziś powinna przyjść piłka i będę ćwiczyć i ćwiczyć :bigsmile: przy muzyce spokojnej i Jogę też będę ćwiczyć. Mam wrażenie, że moje ciało jest tak sztywne, że szok!! :shocked: Dziś pochmurno u Nas w Bydzi, zimno...ehh...
    --
  2.  permalink
    venus polecam ten filmik co przeslalam z jogą, wszystko mozna w domu wykonac za wyjatkiem cwiczen z klockami, chyba e takie masz:-)

igisowa mnie leci z obu ale z lewej bardziej
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witam

Dziś dzwonili ze sklepu ze mogę już wózek odebrać bo właśnie przyszedł, ale postaram się z nimi umówić na 1 grudnia żeby mieć dłuższą gwarancje.

Mi "siara" jeszcze nie leci mam tylko na obu piersiach takie zaschnięte grudki, wcześniej były ciemne potem żółte a teraz zazwyczaj są białe grudki, na szczęście piersi mnie nie bolą, tych grudek więcej w lewej piersi.

Ja na kręgosłup na noc mam w łóżko pełno poduszek i się na nich jakoś układam że przestał mnie bolec, te poduszki podtrzymują mi tez brzuch jak leże na boku.

Anula85 - ja w nocy wstaje z 6 razy na siku ale na szczęście potem od razu usypiam.

Jak myślicie z tymi wynikami badan mogę spokojnie czekać do 22-11-2012, dziś robiłam badania bo miałam ich dużo to chyba już te przed porodowe i na niektóre wyniki czeka się tydzień.

T35 i 6 D

krew:
    Liczba eozynocytów - 0.090 ==== G/l 0.100 - 0.500
    Erytrocyty - 3.70 === T/l 4.00 - 5.20
    Hemoglobina - 11.8 ==== g/dl 12.0 - 16.0
    Hematokryt - 34.9 === % 36.0 - 46.0
    RDW - 15.4 ==== % 11.5 - 14.5

mocz:
    Nabłonki płaskie - pojedyncze ====- wpw nieliczne
    Leukocyty - 0-2 ==== - wpw 0 - 5
    Bakterie - pojedyncze ==== - wpw _
    Pasma śluzu - dość liczne ==== - w prep. _
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :)

Ja juz druga noc kiepsko spie, maz mi chrapie i ciezko mi zasnac :confused: Poza tym niewygodnie mi, no i nadgarstki mnie bola.. Takze odsypialam juz drugi dzien jak maz wyszedl do pracy.

U nas dalej cisza, wszystko mam dla synka przygotowane poza lozeczkiem. Chyba jak maz dzis wroci z pracy to ubierzemy je razem :)

Co do siary to ja jeszcze jej nie mam. A herbatke z malin przestalam pic na poczatku tamtego tygdonia jak mnie zlapalo przeziebienie. Przestala mi smakowac, musze dzis znowu zaczac, bo samopoczucie mam juz o wiele lepsze :)
    --
  3.  permalink
    madzia ale dlugo ten bobas siedzi inside:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    madziauk wlasnie obejrzalam fotke Twojego brzuszka i jestem pod wrazeniem :)))) Pieknie wygladasz na koncoweczce, tylko pozazdroscic :))))
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    acia20 wyniki masz ok, więc spokojnie możesz poczekać do wizyty :)
    ewentualnie możesz popijać pokrzywę czy soczek z buraczka aby trochę naturalnie podnieść żelazo, bo widać już lekką anemię :)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Aj :shamed: i oczywiscie czesc Mamuski :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    sardynka85: soczek z buraczka aby trochę naturalnie podnieść żelazo, bo widać już lekką anemię :)

z samego buraczka to nie bo rzygniesz,to naturalny srodek wymiotny, lepiej dodac jablko i marchew

Treść doklejona: 13.11.12 13:39
    moja mama tak sie kiedys zalatwila:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    A już myślałam że będę mogla odstawić żelazo w tabletkach bo zaczęły mi się małe zaparcia a tu nic z tego, a buraczki na szczęście lubię i jem codziennie do obiadu na ciepło.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Milagros próbowałam włączyć tą stronę z Jogą ale niestety nie mogę odtworzyć, mimo, że ściągam ten program co jest potrzebny :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Acia, a siemię na Ciebie zadziałało? Na mnie tak :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Oooo odtworzyło mi :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Olenka79 - trochę pomogło
    --
  5.  permalink
    venus chodzi Ci o iplex Player? mnie sie od razu otwiera w tym programie mimo ze go nie sciagalam wiec nie wiem co jest

Treść doklejona: 13.11.12 14:21
    ooo to super, milych cwiczen:-)

Treść doklejona: 13.11.12 14:29
    venus poczytaj komentarze pod spodem, szczególnie 3 ostatnie i komentarz niejakiego Papieża, myślalam ze umre ze smiechu:cool:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Czekaj...już to robię :bigsmile:

Treść doklejona: 13.11.12 14:43
    Booże!!! nie mogę, uśmiałam się do łez :rolling::rolling::rolling::rolling: ludzie to mają z banią coś nie tak....
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Dziewczynki a gdzie ten link do Jogi znajde?
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    dziewczyny czy ktoras z Was chodzi na basen ?
    mam zamiar sie dzis wybrac by sie poruszac i ulzyc troszke pleca.
    --
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    IzUK, ja troszkę chodziłam (teraz leżę). Basen działa cudownie, czujesz się lżejsza i jak przed ciążą:) Warto popływać trochę na grzbiecie - dobrze robi na kręgosłup. No i kwestia kondycji - nie doprowadzaj do zadyszek. Odpoczywaj, kiedy poczujesz potrzebę. Infekcji się nie nabawiłam.
    --
  6.  permalink
    Ja chodziłam i chyba na końcówce się wybiorę.
    J
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    IzUK: dziewczyny czy ktoras z Was chodzi na basen ?

ja chodzę i gorąco polecam, jeśli nie ma żadnych przeciwskazań. Bardzo dobrze robi na plecy, kręgosłup i mięśnie całego ciała:thumbup:
    --
  7.  permalink
    Jeśli potrafisz tzw. glajchem (na plecach - symetryczna praca ramion naprzemian z symetryczną pracą nóg - jak do żabki) bardzo jest rozluźniający i nie obciąża jak styl grzbietowy - dolnej partii brzucha
    --
  8.  permalink
    cloe, podaję link:

http://www.iplex.pl/filmy/joga-w-czasie-ciazy-odc-1,2101

ja na basen się boję chodzic, ze cos złapię - jak myslicie? bo moze mam nieuzasadnione obawy
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja też bym chciała chodzić i na najbliższej wizycie zapytam gina co on na to a tymczasem spadam do mamusi bo dziś są jej urodziny.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    MilagrosCud: ja na basen się boję chodzic, ze cos złapię

na basen chodzę od początku i jeszcze niczego nie załapałam:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Dzieki Milagros, zapisalam sobie i zaraz obejrze :))) Co do basenu, to tez mysle, zeby sie zapisac bo plecy mi troche dokuczaja i w ogole chcialabym sie troche rozruszac, bo sie "zastalam" :sad:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja też idę na basen :bigsmile: pierwszy raz, może te krzyże mi przestaną dokuczać...zacznę ćwiczyć na piłce i do tego Joga :rolling: hehehe
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    IzUK: dziewczyny czy ktoras z Was chodzi na basen ?
    mam zamiar sie dzis wybrac by sie poruszac i ulzyc troszke pleca.

Ja chodze ,teraz niebylam jakies 4 -5 tygodni ,ale dlatego ze mala mi sie przeziebila ,a my jezdzimy razem :)
    Z kolei cala pierwsza ciaze chodzialm do 8 i pol miesiaca ciazy ,2 razy w tygodniu :)
    Mnie strsznie odpreza ,przechodzi bol plecow :)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    heh wlasnie sprawdzilam grafik jaki ma basen kolo nas i dzis raczje nei zdarzymy bo mozna tylko do 7.30chyba ze maz by w miare wczesnie wrocil z pracy ale jak nie dzis to w piatek maja dl.czynne dla wszystkich wiec napewno sie wybiore.
    Tylko co ja na siebie zaloze:P hehe ,miseczki o 2 rozmiary wieksze przeciez:P
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Na pilce tez fajnie cwiczyc ,ja w pierwszej ciazy chodzilam do SR i mielismy takie zajecia dla par we wtorki,a w czwartki przychodzily same babki i mialysmy 1 h cwiczen ,super wspominam te zajecia :)
    A w domu jakos niemoge sie zabrac za jakies cwiczenia ,przewaznie teraz leze :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Oj tak, w domu ciezko sie samemu zmobilizowac do cwiczen....ale za to jak sie juz uda to sporo kasy mozna zaoszczedzic i to jest ten plus...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ja sie przyznaje bez bicia, ze przez cala ciaze nic nie cwiczylam ;)
    Jedynie co to teraz na pilce siedze ;) bo jest wygodna :)
    Mam plan by zabrac sie za siebie po pologu :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Ja musze sie jakos zmusic, bo o wiele lepiej sie czuje jak sie chociaz troche poruszam. Jak dotad to tylko chodze na spacery i troche to dla mnie za malo, moje cialo domaga sie wiecej :bigsmile: Sprobuje z ta joga no i moze faktycznie basen raz na jakis czas.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    madziauk: Mam plan by zabrac sie za siebie po pologu :shamed:
    --

Ja od marca ,mam juz zamowiony u meza karnet na silownie :) a tam mam do wyboru co chce :))
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Emenemss - ja mam plan by do kwietnia dojsc do mojej wymarzonej wagi ;) zobaczymy co z tego bedzie :wink:
    --
  9.  permalink
    Ja teraz troszke ograniczam cwiczenia ale mysle ze tak od 36tc zaczne cwiczyc, teraz troche boje sie ze wzgledu na te szyjke.
    Na basen musze sie wybrac, bo az wstyd zebym jako ratownik wopr tak malo plywala
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Ja już po wizycie,maluszek waży 2800,główką w dół...szyjka trzyma mocno, i lekarka mówi że jeszcze rodzić nie będę:wink:. Pobrała mi wymaz na GBS, L4-w końcu "chodzące":tongue: mam do 10 grudnia,ale 4 mam się jej pokazać. Do tego, tak się z nią rozgadałam, że zapomniałam zapłacić-ale gafa:shocked:,już się nie wracałam ale dzwoniłam, że się rozliczę następnym razem. Ja jeszcze siary nie mam,mam nadzieje że wszystko się rozkręci w odpowiednim czasie.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Madzia ,ja tez bym chciala szybciej ,ale jak bede wracac do wagi jak po ciazy z mala ,to zadna silownia mi niebedzie potrzebna :)))
    A od marca dlatego ,ze juz zapowiedzialam ,ze bede sciagac pokarm i zostawiac meza z dziecmi ,a ja spadam rzezbic cialko :)
    To do marca dzidzus troszke podrosnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorgolaa
     permalink
    Izuk potwierdzam basen to rewelacyjna sprawa, kręgosłup bardzo odpoczywa tak jak i reszta ciała, czujesz się jak piórko :):) mi bardzo pomaga na bolący kręgosłup, wiadomo nie wyeliminuje bólu całkowicie ale samopoczucie dużo lepsze jest gwarantowane :wink::wink::wink:
    --
  10.  permalink
    Acia zamówiłaś ten wózek passo??? Jaki kolor i jak się prezentuje na żywo ? Mi podoba się ten szary :):bigsmile:

Treść doklejona: 13.11.12 16:42
    Dziewczyny mam pytanie...Od paru dni łapią mnie na dole brzucha takie dziwne skurcze...przeważnie w nocy jak śpi i jak chce się obrócić na bok to czasem nie mogę tak boli.Czy powinnam się martwić?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.