Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeNov 13th 2012
     permalink
    DominiczkaA - zamówiłam z błękitnym, teraz muszę czekać na męża (powinien być za 1,5 h) i pojedziemy i chyba odbierzemy dziś wózek w końcu mam nadzieje ze o 2 tygodnie dłuższa gwarancja nam się nigdy nie przyda.
    --
  1.  permalink
    no raczej tak a jak ten błękit na żywo sie prezentuje??widziałam na żywo tylko szary i fiolet
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny zaraz będzie piłka :bigsmile::bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Venusoby Ci się dobrze siedziało:):bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    zaraz ją nadmucham :crazy:
    --
  3.  permalink
    Venus dawaj dmuchaj tylko nie przesadź coby Ci się słabo nie zrobiło:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    venus87 - masz pompke do niej ? :) mi maz napompowal moja ;)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Mam pompkę :bigsmile: w zestawie jest :bigsmile: już ją ujeżdżam :devil:

Treść doklejona: 13.11.12 17:56
    Moja piłka jest do kolan, wygodnie się siedzi na niej :bigsmile:

Treść doklejona: 13.11.12 18:16
    właśnie szamam lody :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
    • CommentTimeNov 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny czy dym z zapalonego drewna może być szkodliwy dla dziecka ?
    Właśnie wyjechała od nas straż pożarna, mieliśmy w domu pożar w kotłowni :( Kotłownia jest na parterze, a ja mam pokoje na piętrze więc aby wyjść z domu musiałam przejść przez kompletnie zadymioną klatkę schodową. Nawdychałam się tego trochę. Jedyne co zdążyłam to pozamykać drzwi do sypialni dlatego mogę teraz siedzieć w miarę przewietrzonym pokoju. Strażacy mówią, że spłonęły tylko patyki i śmieci, węgiel się nie zapalił więc nie było groźnego czadu. Ja jednak strasznie boję się o mojego maluszka czy ten dym mu nie zaszkodzi :(
    Zafundowałam Igorkowi mega stres :( a jeszcze musiałam przy tym uspokajać mamę która zaczęła panikować.
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Hej dziewczyny, witam się po dłuższej nieobecności, nadrobieniu zaległości i w ostatnim dniu 14 tygodnia.
    Gratuluję wszystkim Mamusiom już rozpakowanym, niech Wam pociechy zdrowo rosną i dają spać :cool:
    Milagros, szczerze Ci współczuję mdłości i trochę wiem, co przeżywasz. Ja liczyłam, że miną, gdy zacznę II trymestr, ale dziadostwo wciąż trzyma. Niby nie wymiotuję, nic mi nie jest, a żołądek harcuje i na nic nie mam ochoty. O imbirze i lokomotivie nie wspominając. Jeśli szukasz przypadków podobnych do Twojego, to moja mama przez całą ciążę odżywiała się jajkami na miękko i wodą z kranu. Ojciec próbował sztuk, gotował wodę, lał jej skrycie do kubka, puszczając wodę z kranu, to i tak wymiotowała i pluła. W 6 miesięcy schudła 8 kg, a jej ciążę prowadził profesor... Do tego miała napady hakowe, złudzenia węchowe i generalnie nie doświadczyła radości stanu błogosławionego.
    Także w sumie ja się cieszę, że z taką przeszłością rodzinną mam tylko nudności.
    Magnez biorę, bo miewam skurcze, ale żadnych dodatkowych witamin.
    Poza tym wierzę, że czasy świetności jeszcze przed nami! :devil:
    Dokopałam się dziś do tego linku z instruktażem jogi w ciąży. Dokładnie tego było mi trzeba! Dawno już chciałam chodzić na gimnastykę, ale przez te nudy i znużenie nie mogę się zmobilizować i wyruszyć z domu.
    Jestem po przećwiczeniu pierwszego odcinka, naprodukowałam endorfin, poczułam przyjemne ciepło w członkach i mam nadzieję, że mój lokator też szczęśliwy. Mam przeczucie, że najbardziej mu się mogło podoba kołysanie biodrami ;)
    Ściskam wszystkie Mamusie gorąco i życzę dobrego, wtorkowego wieczora!
    --
  4.  permalink
    no a ja mam 4 dniowy urlop:bigsmile:Jutro wreszcie długo wyczekiwana wizyta u gin:) Oby zlecił mi usg:):bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witam chcialam zameldowac 'ze jestesmy w domku od wczoraj.ale nie moglo obejsc sie bez ekscesow jak by nikt mi nie wierzyl moj tata byl wczoraj swiadkeim i mial przyklad jak traktowali mnie przez cala ciaze.
    Mowilam wam ze zemna problem-biegunka wymioty itp. I od tego jak si czuje uzaleznione bylo czy wyjdziemy.jest pn. Biegunki brak,welfron wyjety mozn wychodzic -polozna musi mnie obaczyc i dzieci pediatra -normalne.
    Wiec dzieci-krew ok,bilirubina w normie,i reszta tez,usg nereczek serduszzek, biderek-okazy zdrowia.
    Nagle ze Zosia mial spadek wiecej niz 10% dobowo,ale niespadla ponizej jakiej kolwek normy tzn. 3220/a przyjodzi pani pomoc pediatry - i oznajmia za cuzy spadek nie idziecie do domu-w nd wiedzialm jej zapis wagi z 3 dni i zaczela rozsnac ale za malo o 4%,no myslama ze mnie trafi.akurat tata i m. Przyjechali po nas .
    --
  5.  permalink
    aravls - to Twoja mama tez przezyła gehennę, ja na zapachy nie mam, tylko na smazone i pieczone - czyli intensywne zapachy a tak to mam na widoki i wyobrazenia i tez nie moge znalezc nikogo z tym samym...dzis odstawilam te cholerne witaminy i mam wrazenie ze jest troszke lepiej, bylam na zakupach i spacerze i nic mnie nie tracalo choc czulam lekki lęk.

mnie sie dzis ten link z jogą nie chce otworzyc, moze za duzo mamuś otwiera naraz:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    a ja czekam na meza i lecimy na basen, jakos upchalam moje D w stary stroj :P oby nie wyskoczyly gdzies przypadkiem!
    Edzia super ze juz w domku jestescie!
    teraz bedzie juz spokojnie, trzymaj sie kochana i zycze duzo sil!
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Wiec z pomoca nie bede gadac,lek. Pprosze -a te gadka a co jak bardziej spadnie ,czy zdaje sobie sprawe -co mi zalezy jedna noc. Wiec ja juz w glowie-wczoraj ja dzis zosia jutro henio cos...?
    O nie wychodze na zadanie to moje dzis dzeci i iwem jak sie nimi opiekowac ,pozatym jest polozna co maorzyjsc do domu pomierzy powazy i bedzie git-no i mleczko ladnie poplynie i pojedza sobie .
    Wiec dali papiery podpisalam i domu z fochem....
    Powrot ....myslaa ze dosc lez w szpitalu wylalam,ale jak pisze Linden to morze lez nie ma konca-w domu niunia mam kot, ukochany a ja placz ,ale na noc do pracy dlatego -samo plynelo po policzkach,a jak ja se poradze ze stawaniem a jka zacznie bardziej blizna bolec jejku pytan zmartwien co niemiara. I tak pare godz.
    Pierwsza noc jak na blixniaki -chyba mam szczescie po 2/3h spia,Zosia - 4kupy i tak od polnocy do 2w miedzy czasie Henio sie wyspal....ale nadeszly posilki m.z pracy .no i potem o 5-tej i 8smej troszke nam schodzi na karmienie jedna piers dla kazdegokazdego -a ze niezbyt pojemne to buteleczka 60ml,ale nie chca calej znacz ze piersi wyrabiaja troszke lepiej norme.
    Zdj.jutro m.ma dwa dni wolnego wic cos wstawie.
    Madziu kciuki dalej zaciskam-oby zSynus nie dal nasi na siebie czekac
    Duzo zdrowka Kochane
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Edzia - super, ze juz jestescie w domciu :) Ty to jednak przeboje mialas z tym szpitalem. Najwazniejsze, ze juz po wszystkim i teraz bedzie juz tylko coraz lepiej.

Ja wlasnie dostalam telefon z mojego szpitala, plytki krwi z 107 podrosly do 170 (norma od 150+ ) wiec jestem bardzo happy :)
    Niech tak juz zostanie do porodu :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Edzia ryba trzymaj się :flowers: nie masz dobrych doświadczeń z lekarzami, ja nie wiem co się z nimi dzieje :whorship: masz pomoc od rodziców i męża :grouphug: to jest bardzo ważne, a my cię wspieramy duchowo :hugging:

Dziewczyny znalazłam ćwiczenia dla kobiet ciężarnych z piłką gimnastyczną, razem około 30 min podzielone na dwa filmy http://www.youtube.com/watch?v=GqJoYWSsGNE i http://www.youtube.com/watch?v=Wwdui6aaM3g

Treść doklejona: 13.11.12 20:40
    No na 30 minut to za dużo powiedziane, ale jak się powtarza te ćwiczenia dłużej i częściej to będzie nawet dłużej :bigsmile:

Treść doklejona: 13.11.12 20:42
    Ale mi kości pstrykały, ćwiczyłam i się czuję rozluźniona :bigsmile: ale zgłodniałam i się zmęczyłam, do tego spać mi się chce :wink:
    --
  6.  permalink
    Gosia, najwazniejsze, ze pozar szybko ugaszony. Ja na Twoim miejscu zadzwonilabym do ginekologa i powiedziala co sie stalo. On najlepiej oceni sytuacje i jej wplyw na Ciebie i maluszka.

Edzia trzymam za Was kciuki i wierze ze z kazdym dniem bedzie tylko lepiej, zapewne beda kryzysowe chwile i momenty zwatpienia ale juz jestescie w domku. Wazne zeby teraz byl caly czas ktos z Toba i Ci pomagal, bo z trojka dzieciaczkow nie jest latwo.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Gosia popieram zadzwoń do gina to będziesz spokojniejsza,
    Edzia super,że już jesteście w domu teraz będzie już tylko lepiej :)
    A ja się witam z powrotem już wróciłam od mamusi i czytam to co do tej pory napisałyście.
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Anula, Ty pisałaś o tych 8 tygodniach dla ojca, wyjaśnisz mi o co chodzi dokładniej? Bo nie mogę nigdzie na ten konkretny temat znaleźć info.

Muszę usunąć ten suwaczek, cholera, wstawiłam go i chyba za kilkanaście minut mi wody odeszły :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    my wrocilismy z basenu :))), jak sie uda bede chodzic raz w tygodniu.
    Aniu wybralas juz zdjecia z sesji?

ja jeszcze chwilke popracuje i mykam na kanpe :))
    milego wieczoru Wam zycze
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    azniee tak to ja pisałam o tym ,że ten urlop wejdzie w życie od 1 stycznia 2013r będzie obejmował 8 tyg ,będzie pełnopłatny i zapewni ochronę przed zwolnieniem.Jednak projekt nowelizacji kodeksu pracy zakłada zakaz równoczesnego korzystania z urlopów macierzyńskiego i tacierzyńskiego . Czyli mama i tata nie będą mogli razem zostać z dzieckiem w domu.
    Przykład jeśli matka jest na urlopie macierzyńskim ,a ojciec chce skorzystać z urlopu ojcowskiego w tym samym czasie,nie mają takiej możliwości .Albo kobieta musi przerwać swój urlop ,albo mężczyzna powinien poczekać aż wolne się skończy.Po zmianach jakie wejdą 1.01.2013r tata będzie miał na wykorzystanie urlopu dwa lata od dnia narodzin malucha.

Izuk zdjęcia już są wybrane i zamówienie jest w realizacji.
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    Edzia, super ze juz w domku z dzieciaczkami. Normalnie dzien mi rozswietlilas ta informacja.
    Ja z kolei wczoraj w nocy sobie poplakalam jak otworzylam moje ksiegi ciazowe i zaczelam czytac o tym zatruciu, i ze najczestszym sposobem leczenia jest porod. A ja dopiero w 7mscu jestem...jutro ide na badania, i tak mocz bede zbierac przez 24h- tak to jest na to bialko.
    monotenia- czyli w 1 ciazy tez mialas takie objawy, wlasnie ja w poprzednim tyg mialam moze 2-3 razy bol glowy ale nic wielkiego, pobolal chwile i przestalo. A jak cie w zwiazku z tym leczyli? trafilas do szpitala? i czy urodzilas w terminie, czy przed?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.11.12 21:35</span>
    a jeszcze sie zastanawiam, bo byla tu mowa o siemieniu lnianym, ze dobry na jelitowe sprawy, ale czy regularne spozywanie prowadzi do przyrostu wagi?
    bo ja wlasnie od ostatniego msc, kiedy tak przytylam szybko wlasnie jem dziennie siemie....
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Milena, urodzilam po terminie 2 tygodnie prawie. U mnie wykryli dopiero to bialkow moczu po zbiorce 24-godzinnej. i to w zasadzie juz na koncowce ciazy bylo,wiec mnie nie leczyli. Ale porod mialam pod scisla kontrola, ale i tak cc sie zakonczyl. A cisnienie mialam skaczace poczawszy od 100/60 az do 150/90. A w drugiej ciazy bylam od razu pod kontrola. Sama tez mierzylam cisnienie 3x dziennie. Od 34tc bralam cordafen,bo pjawily sie skurcze przedwczesne, a urodzilam tez w 42tc(tak jak pierwsze dziecko) Kontroluj sobie cisnienie i zapisuj wyniki,bedzie wtedy latwiej ocenic czy cos sie nie dzieje.
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    no to cisnienie to jest duzym wyznacznikiem w stawianiu diagnozy, huh?
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Milena, no niby w zatruciu ciazowym wysteouje w zasadzie nadcisnienie,ale zdarza sie ak jak u mnie,ze cisnienie skacze(a to jeszcze gorzej,bo to ciezko wyregulowac, a wysokie cisnienie mozna obnizyc lekami).
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    DominiczkaA - wózek odebraliśmy, ale sprawdziliśmy tylko kolor fotelika no i ten błękitny mi się bardzo podoba. Reszta wózka była w innym opakowaniu i sprawdziliśmy tylko to co jest napisane na pudełku i kolor był napisany niebieski otwieramy w domu a tam kolor fioletowy zadzwoniliśmy do sklepu ale już było za późno będziemy jutro do nich dzwonić i wyjaśniać sprawę.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    dziewczyny czy macie juz upatrzone wyposazenie do lozeczka?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Anula źle piszesz, ojcowski urlop a tacierzyński tp nie to samo! Owszem tata nie może wziąć urlopu tacierzyńskiego w tym samym momencie co mam jest na urlopie macierzyńskim, natomiast ojcowski urlop się należy tacie i ma 2 tygodnie, może wykorzystać go kiedy chce do 12 miesiąca życia dziecka. Przeczytajcie te linki http://www.bankier.pl/wiadomosc/Ojcowski-to-nie-tacierzynski-2342509.html i ten http://praca.wp.pl/title,Urlop-macierzynski-2013-r,wid,15083562,wiadomosc.html?ticaid=1f858

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.11.12 23:03</span>
    Chyba nawet sama dawałaś nam te linki :bigsmile:
    Kładę się spać, dobranoc dziewczyny :wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    IzUK - ja do lozeczka kupiłam wszystko w IKEA
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    IzUK
    Ja też wszystko kupiłam w IKEA,nawet materacyk tylko z tych droższych.Nam podobało się wszystko w odcieniach zieleni,takie leśne widoki.
    :tongue:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A ochraniacz w biedronki z IKEA jest number 1 :) Nie znam dziecka, które by nie gadało do biedronek :)
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeNov 14th 2012
     permalink
    a czy z tymi urlopami to nie jest tak, ze ojciec ma te 8 tyg wtedy kiedy mama zrezygnuje ze swoijego i wróci do pracy? a tylko te dwa tygodnie ojcowskiego ma pewne po jej urlopie?
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Dziewczyny, urlop tacierzyński jest wtedy kiedy matka rezygnuje z części macierzyńskiego i oddaje ojcu. Urlop ojcowski do tej pory wynosił 2 tygodnie i można go było łączyć z macierzyńskim, a teraz projekt nowelizacji zakłada zwiększenie jego wymiaru do 8 tygodni i zakaz łączenia z macierzyńskim...
    Trochę to bez sensu, bo np. po porodzie przydałoby się, żeby tata dziecka był w domu i pomagał.
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeNov 14th 2012 zmieniony
     permalink
    Mooniia masz rację urlop 8 tyg lub 6 tyg bo nie mam pod reka kodeksu żeby sprawdzić, jest pod warunkiem rezygnacji przez matkę ze swojego. Radziła bym nie czytać art. tylko jak chcecie to projekty ustaw lub ustawy.Artykuły (nie wszystkie oczywiście) nie piszą prawnicy tylko ludzie którzy nie mają pojęcia jak to dobrze przełorzyć na jezyk dla ludzi i często robią ta z błędami.
    --
  7.  permalink
    Acia no to ładnie Ci spakowali:) i znowu musicie jechać do sklepu wymienić:) Dodaj foteczke jak go kiedyś tam złożycie czy coś:)
    --
  8.  permalink
    Witajcie kochane przyszłe Mamuśki :wink:

Jak tam się Wam spało...? Mi nawet znośne ale Lenka, o 4 się obudziła i przemieszczała :bigsmile: ale póki co jeszcze mogę z tym spać pewnie jak będzie bardziej wariować to mi nie da :smile: .

No i ja właśnie się szykuję, bo idę na pogrzeb na 12. Także Wam miłego dnia życzę :kissing:
    -- [/url]
  9.  permalink
    Ja tez miłego dnia życzę i zbieram się powoli do gin:bigsmile: Trzymajcie kciuki żeby mi zlecił to usg połówkowe:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Anula85: Przykład jeśli matka jest na urlopie macierzyńskim ,a ojciec chce skorzystać z urlopu ojcowskiego w tym samym czasie,nie mają takiej możliwości .Albo kobieta musi przerwać swój urlop ,albo mężczyzna powinien poczekać aż wolne się skończy.Po zmianach jakie wejdą 1.01.2013r tata będzie miał na wykorzystanie urlopu dwa lata od dnia narodzin malucha.

Anula -,mylisz urlop macierzynski z ojcowskim ,ojcowski sie nalezy 2 tygodnie ,jak mama jest na macierzynskim i moj maz wykorzystuje go odrazu po porodzie :)(tak samo wykorzystywal go po urodzeniu naszej Martynki ,a ja bylam na macierzynskim juz )
    Urlop tacierzynski to 4 tygodnie ,chyba ze mama sie zrzeknie dodatkowych swoich 4-ech ,to wtedy tata ma 8 tygodni,ale dokldadnie niemoga siedziec na uropach oboje.to tak jak pisalas wczesniej ,wracasz do pracy a dwa miesiece z Piotrusiem zostaje Twoj maz :)

Treść doklejona: 14.11.12 09:16
    I witam sie :)))

Edzia -kochana ,jak dobrze ze juz w domku jestescie :)
    I dzielna kobieta z Ciebie ,maz na nocke Ty sama:clap:
    Bedzie dobrze ,widac ze blizniaki grzeczne :) aaaa i mialam pisac z nereczka Zosi wszytsko ok ,dobrze zrozumialam ??
    A tylko strszyli niepotrzebnie ...

Treść doklejona: 14.11.12 09:17
    Widze ze niepotrzebnie pisalam odnosnie urlopow ,bo zostalo wszytsko powiedziene wyzej :))

Treść doklejona: 14.11.12 09:22
    Dominiczka ,Twoj gin ma Usg w gabinecie ,jezeli tak to polowkowe powinien wykonac na miejscu :)
    --
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    Cześć dziewczyny, ja w pracy siedzę i już nie wiem co zrobić z tymi mdłościami, a czeka mnie to jeszcze przez ponad miesiąc. Najgorsze jest to, że ciągle coś podjadam, bo wtedy nie jest mi niedobrze ale mam wrażenie, że zaraz będę gruba jak beczka tego podjadania.
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Czesc Dziewczyny :)))) Ja zaraz ide do przychodni dowiedziec sie o szkole rodzenia :) Potem napisze czy mi sie udalo zapisac :)
    edytak1984 to moze podjadaj marchewke czy inne warzywka lub owoce, zawsze to zdrowo i nie tuczaco :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    edytak1984, dokładnie tak, jak pisze cloe78, możesz dodatkowo zaopatrzyć się w zapas jabłek, teraz jest duży wybór i wszelkie smaki. Mnie na mdłości względnie pomagają. A na wstręt do normalnego jedzenia dobry jest banan - łagodny dla żołądka i pożywny.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Witam sie z rana :)

Dzis pospalam sobie :) Zamienilismy sie z mezem miejscami na lozku i mniej chrapal ;)
    Poza tym zaczelismy wczoraj przyspieszac synusia, by przyszedl na swiat :wink: No ale jak widac, jak narazie mu sie nie spieszy :confused:
    --
  10.  permalink
    A ja muszę teraz zjadać o połowę mniejsze posiłki, bo jak jem normalnie to mi niedobrze, mały chyba uciska mi żołądek i stąd takie objawy
    --
    •  
      CommentAuthormoniam1988
     permalink
    http://www.york-shop.pl/konkurs/york-szejker---pies-pani-moniki-cybul.html
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    misia ,byc moze ze maly zoladek uciska ,tez miewalam takie dni .
    A ja dopiero po sniadniu ,troche dzis pospalysmy dluzej :)
    I mam potanie,czy jak jecie sniadanie pozniej ,trzesie Wami,jejku normlnie jakby mnie telepalo od srodka ...i slabo mi bylo...zjadlam snadanie i przechodzi ...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    misia-ludek - ja rowniez od kilku miesiecy musze jesc mniej niz zwykle, miejsca brak by na raz zjesc normalna porcje ;) za to dojadam pozniej ;)

Emenemss - ja mam w ciazy takie ssanie, ze ledwo wstane to pierwsze co to musze zjesc sniadanie.. jestem bardzo glodna :)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeNov 14th 2012 zmieniony
     permalink
    Madziauk a do kiedy czekacie? Kiedy masz się zgłosić jak nic sie nie rozwinie. Ja w nocy zaliczyłam kilka lekko bolesnych twardnięć brzucha.

A wczoraj miałam taki ubaw z męża, że śmiać mi się chce do teraz.
    Wczoraj rano miał nie groźny wypadek w pracy (odskoczył klucz i dostał w czoło i lekko ma rozcięte) i zwolnili go do domu. I po tylu miesiącach abstynencji seksualniej (nie przymusowej) potrzebował wstrząsu żeby w końcu doszło do zbliżenia...jakbym wiedziała to bym go prała 2-razy w tygodniu po głowie.:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    bari_87 - nie mam pojecia do kiedy. Bo wedlug nich (wyliczen w 14tyg w UK w szpitalu na usg) termin mam na 17 listopada.
    Wiem, ze tu czekaja 2 tyg z wywolywaniem, wiec pewnie poczatek grudnia (?). Jutro mam wizyte u poloznej, wiec sie zapytam :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam sie z rana tego pieknego dnia,
    dziewczyny to ja nadal nie rozumiem tego odnosnie urlopow tacierzynskich/ojcowskich. bo to co piszecie to wychodzi ze od 2013r sie nic nie zmieni, bo chyba od dawna tak bylo ze kobieta mogla po 14tyg macierzynskiego wrocic do pracy i pozostale 8tyg mial ojciec dziecka. ale teraz nie ma byc cos dodatkowego dla ojcow? tzn jak mama wykorzysta te 20tyg podstawowego urlopu macierzynskiego to ojciec bedzie mial dodatkowe iles tam tygodni? bo ja juz nic z tego nie rozumiem jak to bedzie od nowego roku, czy poza tymi 2 tyg ojcowskiego ojcu cos bedzie przyslugiwac?

bari - dobre, moze mojemu tez by sie przydal jakis wstrzas, bo u nas czestotliwosc najczesciej nie przekracza raz na 3 tyg :(
    madziauk - ale ten karolek uparciuch ze nie chce wyjsc na swiat, ale moze do tego twojego terminu z usg bedziesz juz go tulic
    dominiczka - ty skonczylas juz 22 tydz ciazy i musisz miec w zasadzie juz to genetyczne polowkowe bo z tego co pamietam to je sie powinno robic do skonczonego 22 tyg, wiec jak dla mnie to ten twoj lekarz jest dziwny, dawno juz powinnas byc zapisana na takie usg
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.