Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeNov 14th 2012
     permalink
    Cześć mamusie trochę wam zamotałam z tym urlopem tacierzyńskim dopiero teraz to zobaczyłam,bo wieczorem ze zmęczenia człowiek bzdury pisze ale wiecie co Wyborcza też wprowadza czytelnika w błąd bo tytuł działu o urlopie ojcowskim był taki "Ojcowski : 8 tygodni? a dalej piszą ,że bardzo możliwe ,że urlop tacierzyński zostanie wydłużony.Teraz trwa 2 tygodnie,a od 1.01.2013r najprawdopodobniej wyniesie 8 tygodni.Wszystko zależy od tego ,czy posłom uda się na czas uchwalić planowane zmiany.

Treść doklejona: 14.11.12 10:58
    Z tego wynika,że redaktor który to pisał też pomylił urlopy tacierzyński z ojcowskim.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witam

A ja dziś mam nieprzespana noc wstawałam ponad 10 razy w tym 5 razy na "kupę" za każdym razem coraz rzadszą aż w końcu o 7 rano biegunka, mała chyba w nocy miała z 4 razy czkawkę, całą noc mam twardy brzuch i nadal jest twardy. Od rana zjadłam tylko actimelka i jogurt i czuje się przejedzona i głodna jednocześnie.

Dziś na 14 mam wizytę u innego specjalisty w tym szpitalu co mam rodzić i zastanawiam się czy jak brzuch będzie dalej twardy nie zajrzeć tam do IP. Prawie też całą noc kuło mnie jak na okres.
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    czyli jednym slowem pozostaje czekac co wymysla nasi rzadzacy, do stycznia im za duzo czasu nie zostalo.
    a ja otrzymalam wyprawke od "naszego" popularnego sprzedawcy z allegro - pieluchy, frida, termometr, cazki i pare innych rzeczy kosmetyczno - higienicznych no i tak dlugo wyczekiwana poduszka rogal. spalo mi sie z nia dzis cudownie, dalam sobie miedzy nogi i duzo wygodniej bylo mi spac na bokach, wiec jestem bardzo zadowolona z zakupu :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    oj acia to moze juz sie u ciebie cos powoli zaczyna i niebawem i ty bedziesz tulic malentwo, jeszcze tydzien i masz ciaze donoszona takze szykuj sie :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeNov 14th 2012 zmieniony
     permalink
    Na razie to muszę wejść do naszego pana z allegro i zrobić zamówienie. Znowu zaczyna mnie ciągnąć i kuć jak na okres :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorchaperon
     permalink
    Dzień dobry :)

mam nadzieję, że będzie dla nas dobry....dziś usg na 15:30.... może się dowiem w końcu co z tymi lakunami w łożysku. Nogi mi się trzęsą już od rana. Cały tydzień robiłam wszystko aby nie myśleć. Chałupa wysprzątana na błysk, a jeszcze dzisiaj szaleję w kuchennych szafkach z przemeblowaniem.
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i z łożyskiem i z noskiem.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    acia20 - jeszcze tydzien wytrzymaj :) no IP bym zahaczyla bedac na Twoim miejscu, by sprawdzic co tam sie dzieje :)

chaperon - w takim razie 3mam kciuki za usg :)

Ja mam jutro wizyte u poloznej, ciekawe jaka polozna bedzie ;) bo u mojego GP juz 5 zaliczylam w tej ciazy ;))) Dobrze, ze wszystkie pracuja w szpitalu, w ktorym bedziemy rodzic. Fajnie by bylo trafic na ktoras z nich (najlepiej na ta najfajniejsza;)) podczas porodu :)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ja postanowiłam nie przejmować się tymi macierzyńskimi/tacierzyńskimi dopóki nie uchwalą tego w sejmie. Teraz każdy mówi co innego i np. w największym dzienniku w Bydgoszczy wczoraj pisali, że przez jeśli się weźmie roczny urlop, to pierwsze pół roku jest 100%, a drugie 80%. A przecież jest tak, że jeśli się zdeklaruję przed porodem, to od razu wypłacają 80%, a jak postanowię dopiero w trakcie, to najpierw 100, a później 60%. Motają tylko w głowach. A ustawę wczoraj czytałam tylko zaczęło mnie wkurzać, że nie ma rozwinięć artykułów, tylko odnośniki do poprzedniej wersji. A tej nie chciało mi się szukać:)

Ja mam dziś wizytę u ginki:) Biorę mojego M. pierwszy raz do gabinetu, niech też sobie popatrzy na dzidzie :)))
    --
  1.  permalink
    a ja od kiedy sie obudzilam - wyje na glos, ja juz nie daje rady i tak bardzo sie boje ze to nie minie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    MilagrosCud odstawilas te witaminy ?
    --
  2.  permalink
    odstawilam wczoraj
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    i nie ma zadnej roznicy ?
    moze musi to chwile potrwac, czytalam wielokrotnie ze dziewczyny zle sie po witaminach czuly.
    Bierz sam kwas i zobaczysz czy jest roznica.
    --
  3.  permalink
    niestety ja narazie nie widzę roznicy, malo tego od wczoraj wieczor znow pogorszenie

Treść doklejona: 14.11.12 12:31
    to tak kurwa mac ciagnie jakby moj organizm chcial sie zoladka i gardla pozbyc :-(( ja chyba umre

Treść doklejona: 14.11.12 12:32
    przepraszam za wyrazenie, najwyzej mnie stad wywala
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    A ja właśnie zjadłam sobie batonika czekoladowo miętowego, i nie minęła minuta a musiałam lecieć do wc, a przecież podobno czekolada robi zatwardzenia.
    --
  4.  permalink
    ja wlasnie knedle gtuje ktore mi tesciowa zamrozila i lezaly w zamrazarce.. a na sniadanie zjadlam bulke z nutella :o Mam jakis slodki dzien dzois...

Milagros ja tez tak mialam po witaminach i odstawilam i bylo lepiej .. ale teraz na troche wrocilam do witamin tylko biore je na noc po kolacji by nie czuc sie zle i jest ok. a biore bo mialam niedobor zelaza..magnezu i witamin z grupy B.. troche podreeruje i znow odstawiam bo nie chce sie faszerowac nimi..
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Milagros ,wspolczuje .
    A moze nerwica Ci daje popalic ,bo moja chyba wlasnie wrocila od kilku dni ,zle sie czuje ...strasznie zmeczona,slaba ,dusznosci itp.

A ja wlasnie upichcilam leniwe -pierwszy raz ,nogi mi w d...weszly .
    Ale byly pysznne (niechwalac sie ;p ) tylko moje dziecko zjadlo kilka i powiedziala ze to fuj niedobre ,musze jej nastepne dac ze smietana i cukrem ,moze na slodko przyjmie ,bo ja lubie i tak sie u mnie jadlo z bulka tarta z maslem.

a sniadanko tez na slodko Kandyzowana jadlysmy :) omlet z dzemem :)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ja ugotowałam w ekspresowym tempie zupę porową i właśnie zajadam.mniam
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Porowa ,no prosze nieslyszlam jeszcze :) dobra ??? :)

Treść doklejona: 14.11.12 13:36
    Jakby ktoras z Was robila zupe krem z marechwki to poprosze przepis ,ja jadlam na wczasach ostanio z grzankami ,cos niesmaowitego ..i mojemu niejadkowi smakowalo :)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Emenemss na przepisach jest zupa krem z marchewki:smile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Cześć dziewczyny :bigsmile:
    Po wczorajszym ćwiczeniu na piłce mam dziś zakwasy między nogami :devil: Bzy...ć mi się chce :devil: Mąż śpi po nocce i pupa :confused:
    Milagros współczuje Tobie tych mdłości :sad: może zadzwoń do swojego gina, zrób badania krwi..nie wiem..:kissing:
    Macie rację, nie ma co się nakręcać, zastanawiać i martwić z tą ustawą...pożyjemy to zobaczymy
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Cześć Dziewczyny, ja mam piąty tydzień "wycia" ale ale chyba (?) znalazłam sposób. Juz wspomniany gdzieś na forum: wieczorem zalewam pokrojony w plastry imbir wrzątkiem i taką miksturę ZANIM wstanę z łóżka piję. Później (dalej na leżąco) jem krakersa słonego i dopiero po chwili -15 min- wstaję powoli. Jest dużo lepiej. A miałam takie dni, że nie wstawałam przed 15:00 tylko trasa toaleta-łóżko :( Chciałam zaznaczyć, że wymiotowałam całe dnie. Wszystko co zjadłam zwracałam. Może teraz będzie lepiej. A i można już chyba dopisać mnie na listę-termin na 20.05.2013 r. :D I postaram się dorobić suwaczka-tylko się poszukam i naumiem jak to zrobić ;)

Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę :)
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Witam :bigsmile:
    Ja takze dzisi sie szykuje na wizyte u mojej gin. Ciekawe co dzisiaj bedzie i czy zleci mi USG. Ogolnie dobrze sie czuje, coreczka kopie, tylko pod wieczor mam takie twardnienia brzucha i czasami tak delikatnie pobolewa mnie jak na okres....ale to chyba normalne. Na wadze przybywa juz coraz wiecej i brzuch robi sie coraz bardziej widoczny.

Acia20 jak masz mozliwosc idz na IP. Nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze to moze byc juz to....nie pamietam dokladnie kto ale jakas forumowiczka pisala ze tez przed porodem miala biegunke i takie bole podbrzusza.

Edzia kochana super ze juz w domku z maluszkami. Bardzo sie ciesze ze wszystko z Wami wporzadku. Teraz to juz bedzie tylko lepiej :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    witam dziewczyny :) dołączam do waszego grona, ciąża potwierdzona brakiem @, testami i wynikiem bety ,,,, mam pytanie bo niepokoi mnie śluz.... jaki powinien on być na samym początku ciąży .. ? pozdrawiam
    --
  5.  permalink
    venus87: Milagros współczuje Tobie tych mdłości może zadzwoń do swojego gina, zrób badania krwi..nie wiem..

wyniki badan mam idealnie prawidlowe..ale do lekarza chyba musze zadzwonic
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    tejsha: witam dziewczyny :) dołączam do waszego grona, ciąża potwierdzona brakiem @, testami i wynikiem bety ,,,, mam pytanie bo niepokoi mnie śluz.... jaki powinien on być na samym początku ciąży .. ? pozdrawiam

gratulacje :)

a co do śluzu to ja miałam w cały świat, od przeźroczystego do kremowego i od wodnistego, przez rozciągliwy do kleistego...
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Dziękuję sardynka85 :) u mnie dopiero 4 dzień od terminu spodziewanej @,,,, i właśnie tak mnie ten śluz zastanawia.... w dzień terminu spodziewanej miesiączki miałam delikatne plamienia ale lekarz powiedział, że tak się może zdarzyć ,,, następnego dnia kilka ciemno brązowych, brunatnych plamek na wkładce było... ... dzisiaj jedna plamka - martwię się tym, Jutro powtarzam betę i mam zadzwonić do ginka
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    A badałaś sobie progesteron? Bo może jest za niski i stąd te plamienia?
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    nie badałam właśnie, jutro jak będę miała wynik bety mam zadzwonić do gina, i on zdecyduje oczywiście powiem mu o tych plamieniach... biorę duphaston 2x1.... trochę mnie uspokoił bo na ostatniej wizycie powiedział, że takie plamienia w terminie @ mogą wystąpić ... ale mnie to martwi mimo wszystko
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    aha no to jak bierzesz dupka to nie ma co badać progesteronu :) będzie dobrze, niektóre dziewczyny po prostu tak mają :)
    --
  6.  permalink
    Witam nowe przyszłe mamusie:-)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    bari_87: Emenemss na przepisach jest zupa krem z marchewki:smile:

Dzieki zerkne :)Tam chyba jeszcze niewchodzilam :)
    --
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
     permalink
    1. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    2. aszlim 01.12.2012 (dziewczynka)
    3. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    4. acia20 07.12.2012 (dziewczynka)
    5. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)

6. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    7. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    8. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    9. Emenemss 2.01.2013 (dziewczynka)
    10. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    11. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    12. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    13. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    13. emza 12.01.2013 (dziewczynka)
    14. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    15. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    16. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    17. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    18. marakuya 1.02.2013
    18. GaggataB 1.02.2013
    19. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    20. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    20. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    21. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    22. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    23. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    24. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    25. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    26. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    27. andziaiw 22.02.2013
    27. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec )
    28. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    29. sushi 5.03.2013 (dziewczynka?)
    30. venus87 06.03.2013 (chłopiec)
    31. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    32. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    33. DominiczkaA 19.03.2013
    34. venika 05.04.2013
    35. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    36. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    37. lilijeczka - 05.05.2013
    38. Hefalumpik 13.05.2013
    39. aravls 15.05.2013
    40 W_P_Gosia 20.05.2013
    41. akirka 27.05.2013
    42. Kandyzowana 30.05.2013
    43. Andzia1508 12.06.2013
    44. Migotynka 1.07.2013
    45. edytak1984 05.07.2013
    46. sloneczko32 13.07.2013
    46. ew3ame 13.07.2013.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    tejsha: jaki powinien on być na samym początku ciąży .. ?

Witam w naszym gronie :))
    Co do sluzu ,ja mialam bialy kremowy ,na poczatku ciazy ,teraz jest wodnisty ,przezroczysty .Wiec chyba roznie bywa .

Treść doklejona: 14.11.12 15:23
    A ja wlasnie wrocilam z mala ze spacerku :) Dzieci dotlenione i moge odpoczywac :)
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Witam nowe cieżarówki :smile:
    Ja ostanio walcze z cukrzycą ciążową w dodatku w UK jezeli jest ktos zainteresowany to zapraszm pod karte bo nie chce zasniecać forum tam opisałam jak wygladała pierwsza wizyta w szpitalu
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Hej ja właśnie wróciłam ze Szpitala w Piasecznie,byliśmy tam z mężem z nadzieją ,że dziś uda nam się zrobić USG 3d ale lekarz nas przeprosił i powiedział,że musi wyjechać w pilnej sprawie.Na to usg zaprosił nas dopiero jutro i mam strasznie zły humor bo myślałam,że Piotrusia dziś zobaczę.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Anula85 wcale Ci sie nie dziwie bo wiem jak ja czekalam na nasze USG.
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Anula85 szkoda ze do was nie zadzwonił wczesniej byscie sie nie tłukli a tak jutro znwu podróż. Pocieszające ze jutro zobaczysz malenstwo :smile:
    Mam nadzieje ze wszystko pokarze co chcecie :smile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Tak tylko,że jutro mój mąż nie może jechać ze mną .Normalnie mam ochotę usiąść i ryczeć.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Anula85 oj nie smucaj sie... obejrzycie razem usg w domku, bo napewno nagra vam na plytke.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja mam normalne usg za tydzień ,ale teraz z tęsknoty za widokiem Piotrusia chcieliśmy iść na to 3d prywatnie a tu zonk albo jutro idę sama ,albo ledwie wytrzymując czekamy na to usg co mamy za tydzień,tylko jak tu wytrzymać jak się 2 miesiące dziecka nie widziało.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    kochana u nas w uk sa tylko 2 skany na cale 9miesiecy...

wiec wiem co masz na mysli , nam udalo sie na poczatku ciazy zrobic w pl i miniony piatek rowniez w pl.
    Oczywiscie mozesz isc prywatnie ale ceny sa... bardzo wygorowane!
    --
    •  
      CommentAuthorchaperon
     permalink
    Dziewczyny wykreślcie mnie z listy.......
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Że miałam IP po drodze i nie było kolejki to zapukałam. Pielęgniarka wypytała mnie co się dzieje, zmierzyła ciśnienie (110/70), zrobiła KTG tylko musiałam trzymać to kółko od KTG bo Mała się kręciła i uciekała. Potem zadzwoniła po lekarza dla którego było najważniejsze czy mogę pić wodę, potem lekarz mnie zbadał na fotelu, szyjka ma niecały 1 cm, ale powiedział że teraz już tak może być. Zalecił picie wody 2,5 litra dziennie jak by się okazało że jest też biegunka po wodzie to wtedy do nich szybko jechać. I do porodu dieta lekkostrawna tylko gotowane rzeczy.

Treść doklejona: 14.11.12 17:32
    W ten piątek mają dostać niebieski wózek i wtedy maja do mnie dzwonić ja im oddaje fioletowy a oni dają mi niebieski.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    chaperon przykro mi :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    chaperon, tak bardzo mi przykro :sad: trzymasz się jakoś ?
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    chaperon - :sad:
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    Chaperon- bardzo mi przykro:sad: nie poddawaj sie! zycze duzo sily!!!!
    --
  7.  permalink
    chaperon Tulę, tak mi przykro:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Chaperon bardzo mi przykro :(
    --
  8.  permalink
    ;((( chaperon..
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.