Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeNov 14th 2012
     permalink
    brak słów..... :(

Treść doklejona: 14.11.12 18:04
    IzUK: kochana u nas w uk sa tylko 2 skany na cale 9miesiecy...

zawsze mnie to zastanawia gdyby u nas tak było nikt nie wykryłby u mnie malowodzia a wiadomo, ze jest to mega niebezpieczne i ciezarna musi byc pod scisła kontrola :neutral:
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    chaperon współczuje :(
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    mooniia: IzUK: kochana u nas w uk sa tylko 2 skany na cale 9miesiecy...

zawsze mnie to zastanawia gdyby u nas tak było nikt nie wykryłby u mnie malowodzia a wiadomo, ze jest to mega niebezpieczne i ciezarna musi byc pod scisła kontrola :neutral:

A u mnie nie byłoby wiadomo, czy ciąża jest dwukosmówkowa dwuowodniowa, czy jedno, a to było bardzo istotne w dalszym postępowaniu po diagnozie bezwodzia w 13tc...
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    chaperon strasznie mi przykro :(((.....
    --
  1.  permalink
    chaperon przykro mi :sad: Trzymaj się kochana ! :kissing:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    chaperon - mi rowniez bardzo przykro :sad:
    --
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    Chaperon - bardzo mi przykro :(
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    chaperon przykro mi :sad:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Jaka piękna tabelka, dawno mnie tu nie było :) już chyba w tabelce same nowe mamuśki :)
    rano robię test , @ brak od 5dni ... zobaczymy :)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no własnie doti, powiedz jak czesto miałas usg? bo ja mam teraz 2 x w tyg :shocked: razem z ktg
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    chaperon, Jezu , tak strasznie mi przykro ,.... ;(((
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no gienia to niezłe jaja by były :) ja przyszłam ty rodziłas teraz ja zaraz bede rodzic a ty przyjdziesz ehehehe :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeNov 14th 2012 zmieniony
     permalink
    no może rozpocznę nową tabelkę II edycja :P
    choć wątpię :P po cichu jednak się łudzę
    --
    •  
      CommentAuthorchaperon
     permalink
    dzieki…..ciężko powiedziec co czuje……jestem w szoku, maz tez….. tydzien temu tetno 178 a dzis brak…. dlugosc nic sie nie zmienila od tygodnia……
    co do „dziur” na wejsciu mial dobre wiesci……pokazywal zapis w ksiazce, wg niego to „klinicznie bez znaczenia” a na usg okazało się, że jest zle….
    objawow jakichkolwiek brak…..rano pojade do szpitala, teraz to i tak bez znaczenia bo po poludniu nikt mi juz nic nei zrobi dopiero jutro rano
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    założyłam nowy wątek ( Dieta lekkostrawna ) bo nie mam pojęcia co mogę jeść i w jakiej postaci
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    mooniia, miałam usg co Tydzień, czasem co dwa od 13tc, tylko u mnie nie można było nic zrobić ze względu na to, że była też druga zdrowa dzidzia, więc lekarze mogli tylko obserwować, a Amelka w tym czasie rozwijała się jakby nigdy nic :) Dodam tylko że jedyne co miała w skutek tego bezwodzia to szpotawa stópka, ale już prawie śladu nie ma, a tak to urodziła się co prawda dużo za wcześnie (zupełnie z innego powodu - odklejenie łożyska), ale za to całkiem zdrowa. Lekarze opiekujący się mną w ciąży, m.in. Roszkowski mówili, że to cud, zresztą teraz też lekarze którzy się dziewczynami opiekują mówią to samo :)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    beda Was Doti pewnie potem opisywac w pozycjach naukowych :)
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Doti ale mimo tego ,że jedna z dziewczynek była w bezwodziu to obie rozwijają się super tak ?Ja widzę,po zdjęciach że dziewczynki są zdrowe jak ryba i w życiu bym nie pomyślała,że po takich przejściach. Nie pamiętam która to dziewczynka ale chyba Patrycja jest taka duża i widać,że silna(to samo druga) ,że w życiu bym nie powiedziała,że to wcześniak . Czy obie dziewczynki podnoszą już główkę do góry i przewracają się z boku na bok?
    A właśnie w którym miesiącu dzidziuś sam podnosi główkę do góry w czwartym czy piątym???

Treść doklejona: 14.11.12 19:58
    Chaperon a może to jest jakaś straszna pomyłka ?wiesz czasami dziecko się tak ułoży ,że lekarz nie może go złapać detektorem tak było w moim przypadku.Ja jestem z tobą cały czas myślami i jestem dobrej myśli.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Chaperon bardzo mi przykro :cry::cry: nie wiem co powiedzieć...brak słów :cry::cry:
    Witam nowe przyszłe mamusie :tooth::tooth: i zapowiada się, że nie jedna :swingin::swingin: GIENIA, TEJSHA ORAZ GOSIA :clap::clap: BARDZO SIĘ CIESZĘ...:clap: Dajcie znać co i jak na kiedy termin to wpiszemy na naszą listę :rolling: i zróbcie suwaczek :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Rozwijają się obie dobrze, zgodnie ze swoim wiekiem korygowanym, a z częścią umiejętności wybiegając do przodu :) Tak jak pisałam po bezwodziu nie ma śladów, bardziej kwestia skrajnego wcześniactwa i niedotlenia Amelki przy porodzie, z których wynika wzmożone napięcie, ale już nad tym pracujemy na rehabilitacji i już prawie śladu nie ma. Turlają się obie na boki, Amelka fika na brzuch, głowy trzymają jak duże dzieci.. Szczerze to nie ogarniam kiedy co dziecko powinno, bo mam cały czas świadomość , że moje i tak będą miały swoje tempo i do tego każda inne :)
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Milagros jak się czujesz????
    Tejsha daj znać co lekarz powiedział bo będziemy się martwić :neutral:

A ja mam pytanie do Was dziewczyny: czy od połowy ciąży to normalne, że ciągnie mnie do słodkiego?? pierwszą połowę ciąży patrzeć nie mogłam, a teraz?? lód, baton, pierniczki...lód, baton, pierniczki...:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja pamiętam swoje pierwsze usg gdy lekarz powiedział mi,że krwiak który strasznie mi zagrażał poronieniem był większy od płodu.Przez pewien czas wyłam ze strachu w poduszkę ,ale posłuchałam lekarza i wszystko robiłam jak kazał tzn przez 2 tygodnie leżałam z nogami do góry aż krwiak zniknął.Cały czas byłam i jestem dobrej myśli i też taka bądż i koniecznie napisz jutro co było na wizycie ok.

Treść doklejona: 14.11.12 20:09
    venus87: A ja mam pytanie do Was dziewczyny: czy od połowy ciąży to normalne, że ciągnie mnie do słodkiego?? pierwszą połowę ciąży patrzeć nie mogłam, a teraz?? lód, baton, pierniczki...lód, baton, pierniczki...:devil:

venus to jest bardzo normalne,uwierz mi ,że mam to samo .Czasami jak nie mam nic słodkiego w domu to miód wcinam palcem ,ale trzeba pamiętać,ze musimy z tym uważać żeby nie wpaść w cukrzycę ciążową.

Treść doklejona: 14.11.12 20:13
    Mamusie jeszcze jedno pytanie jak to jest z tymi badaniami USG ile jeszcze będę ich miała do porodu? Z tego co lekarz mówił to teraz powinniśmy je zrobić w 32 tc czyli w środę za tydzień,a potem chyba się robi w 36 i ostatnie w 39 o ile poród nie nastąpi wcześniej tak???
    Problem w tym,że nie chcę czekać do tego środowego usg bo tam gdzie chodzę mają kiepski sprzęt i nic nie widać ,a teraz bardzo bym chciała iść jutro na to usg w 3d bo wydaję mi się,że Piotruś może być już ładnie pokazany tak? Podobno zdjęcia z tego tygodnia są bardzo wyraźne?
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    venus87, ja na początku też nie mogłam patrzeć na słodkie, a od około 25 tygodnia nie mogę żyć bez słodyczy :D ciągle tylko szukam co by tu przekąsić, najlepiej z czekoladą :D

Treść doklejona: 14.11.12 20:15
    Anula85, ja mam robione usg na każdej wizycie, czyli co około 3-4 tygodnie.
    Taką namiastkę 3d miałam na ostatniej wizycie (to był chyba 29 tydzień) i wszystko było ładnie widać tylko maluszek nie chciał nam buzi pokazać niestety - zasłonił się rączką :D
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Mi dopiero wróciła ochota na słodkie chyba w 33 tygodniu.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Gosia czyli teraz będziesz miała w 32 tc a potem w 36 tak?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Venus nie nie ja jeszcze nie... :P
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Anula85: Gosia czyli teraz będziesz miała w 32 tc a potem w 36 tak?

wygląda na to, że tak, chyba że każe mi teraz przychodzić częściej niż wcześniej (nie wiem jak często chodzi się na końcówce)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    :bigsmile::bigsmile: to dobrze, że to normalne bo bałam się, że w cukrzycę wpadłam :shocked:

Treść doklejona: 14.11.12 20:28
    Miałam Jogę ćwiczyć ale tak spać mi się chce....:confused:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no i nie dołączę do Was tym razem :(
    właśnie @ przyszła... po 5dniach spóźnienia...
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    buuu lipa
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    muszę zacząć się w końcu obserwować wtedy będę wiedziała czego mniej więcej się spodziewać...
    jakoś specjalnie się nie staraliśmy, bo szliśmy na żywioł tym razem :) liczyłam na szczęśliwy traf :) może w tym cyklu :P
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    A ja chyba ostatnio muszę wyglądać jak jakaś duża ciężarówka, np byliśmy w Biedronce były kolejki 5 osobowe wiec ja poszłam do kolejki a M latał z koszykiem pani z kasy kazała mi z 3 razy podejść bez kolejki ja musiałam czekać na M ludzie przede mną w kolejce tez chcieli mnie przepuścić, jak już w końcu doczekałam się na M to jakiś pan zabrał swoje rzeczy z kasy i my się wyłożyliśmy. Byliśmy w TESCO to otworzyli kasę zgarniając mnie po drodze a kolejki były po 4 osoby do kasy. Dziś pielęgniarka na pytanie czy zdjąć buty odpowiedziała ze to zależny czy chce żeby mi nogi odpoczęły KTG to 30 minut wiec wzięłam się za zdejmowanie a ona o jeszcze pani może ale za tydzień już pewnie pani nie da sobie rady sama, a potem lekarz z pytaniem czy pomóc mi się ubrać to mu podziękowałam.
    --
  2.  permalink
    venus - co nie przespie to przeplacze, po dipherganie jest troche lepiej, moge chodzic przynajmniej...ale co to za ciaza skoro stracilam chec do zycia

chaperon - bardzo wspolczuje...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Chaperon bardzo mi przykro :(

Treść doklejona: 14.11.12 20:39
    Dziewczyny witajcie :))) Chciałam się zapisać na liście przyszłych mamuś. :D Termin porodu mam na 12.07.13
    Dziś ujrzałam mały pikający punkcik :D
    ~
    Madziu teraz jak już przyszłam to możesz spokojnie się rozpakowywać haha! :D
    No trzymam kciuki za Was :)
    I za wszystkie przyszłe mamusie, oby były same cudne wieści.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć mangaa :)
    Ja właśnie dzwoniłam do szpitala i zostałam zapisana jutro na usg na 10.00 rano idę z mamą bo mąż nie może.Ciekawe czy Piotruś pokaże jutro bużkę bo ostatnio zrobił wstydziocha i przytulił się do miednicy.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Anula dobre!!!!! uśmiałam się :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Anula85: bo ostatnio zrobił wstydziocha i przytulił się do miednicy.

Treść doklejona: 14.11.12 20:45
    Jak by nie miał do czego :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Tfuuu pomyliłam się chodziło o macice :)
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Chaperon, to straszne co Cię spotkało......jesteśmy tutaj jesli potrzebujesz wsparcia.....:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    venus87: ja mam pytanie do Was dziewczyny: czy od połowy ciąży to normalne, że ciągnie mnie do słodkiego?? pierwszą połowę ciąży patrzeć nie mogłam, a teraz?? lód, baton, pierniczki...lód, baton, pierniczki...:devil:

Venus mialam identyko :) w pierwsztym tc niemoglam patrzec ,wrecz mialam odruchy wymiotne ,a w 2 tc niemoglam sie oprzec i wcinalam wszytsko co w domu bylo :D
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    mangaa, gratuluję i życzę spokojnych pozostałych 8 miesięcy :)
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    hej,a ja dzisiaj zaliczyłam ostatnie wykłady teoretyczne na SR,a od przyszłej środy rozpoczynam z położną "próbne porody":shocked:. Jeszcze mąż musi zaliczyć kompanie noworodka-mam nadzieje że nie utopi lalki:tongue:. Zamówiłam dzisiaj w końcu łóżeczko,we wtorek mam odebrać ze sklepu-już się nie mogę doczekać:bigsmile:. Witam i gratuluję nowym mamusiom... nie tak dawno byłam tu też nowa, a teraz już odliczam ostatnie tygodnie,szok-jak ten czas leci:wink:..pozdrawiam:smile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Anula dobra jesteś :bigsmile::threesome: ale co to za różnica :rolling: do czegoś musiał :tooth:
    Ja jutro zadzwonię o dowiem się u mnie w Intercorze kosztuje USG 3D, bo też bym chciała takie zdjęcie mieć małego...a później mu pokażę. Mam kartę z pracy może pracodawca też za to płaci :tooth:

Treść doklejona: 14.11.12 21:03
    Witam Mangę :bigsmile:

Treść doklejona: 14.11.12 21:06
    1. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    2. aszlim 01.12.2012 (dziewczynka)
    3. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    4. acia20 07.12.2012 (dziewczynka)
    5. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)

6. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    7. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    8. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    9. Emenemss 2.01.2013 (dziewczynka)
    10. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    11. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    12. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    13. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    13. emza 12.01.2013 (dziewczynka)
    14. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    15. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    16. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    17. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    18. marakuya 1.02.2013
    18. GaggataB 1.02.2013
    19. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    20. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    20. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    21. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    22. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    23. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    24. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    25. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    26. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    27. andziaiw 22.02.2013
    27. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec )
    28. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    29. sushi 5.03.2013 (dziewczynka?)
    30. venus87 06.03.2013 (chłopiec)
    31. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    32. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    33. DominiczkaA 19.03.2013
    34. venika 05.04.2013
    35. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    36. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    37. lilijeczka - 05.05.2013
    38. Hefalumpik 13.05.2013
    39. aravls 15.05.2013
    40 W_P_Gosia 20.05.2013
    41. akirka 27.05.2013
    42. Kandyzowana 30.05.2013
    43. Andzia1508 12.06.2013
    44. Migotynka 1.07.2013
    45. edytak1984 05.07.2013
    46. Mangaa 12.07.2013
    47. sloneczko32 13.07.2013
    47. ew3ame 13.07.2013.

Mangaa jesteś już zapisana :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Chaperon przykro mi;/ kurcze ciężko, wszystkie po usg w 11-12tc już kurczowo łapiemy się nadziei, że już będzie tylko lepiej..

Dziewczyny uważajcie z tą jogą. Generalne podejście jest takie, że jeśli ktoś nie ćwiczył jogi przed ciążą, to w ciąży nie powinno się tej aktywności zaczynać. Ja chodziłam na zajęcia jogi przed i na początku ciąży i powiem Wam szczerze, że większość ćwiczeń było modyfikowanych mimo wszystko pode mnie, a i nie każda prowadząca chciała się zgodzić prowadzić zajęcia z ciężarną. Każda postawa/ asana jest zresztą na bieżąco korygowana przez instruktora, a samemu ciężko wyłapać błędne ustawienia miednicy itp. Uważajcie na siebie po prostu.
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    A ja juz po wizycie u lekarza, z malutka wszystko dobrze...ladnie rosnie. Jest juz ulozona glowka w dol...i teraz moje pytanie nie za wczesnie? Przeciez jeszcze ma duzo miejsca tak mi sie przynajmniej wydaje i moze sie znow obrocic....co wy o tym myslicie?
    Aha i mozecie mi zmienic date porodu na 30 styczen???

Mangaa ogromne GRATULACJE !!!! Witamy wsrod ciezarowek :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Igisowa ja właśnie spróbuję trochę tej jogi, oczywiście pierwszą część...będę uważać na siebie :bigsmile:
    Justysia najważniejsze, że jest już w dół ułożona, uważam, że to nie jest za wcześnie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Mangaa - witamy, witamy:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Justyna 883 - moja Kaja też już ułożona głowkowo - od usg połówkowego i nadal zostaje w takiej pozycji, także tak może być:), poza tym lepiej teraz że sie nasze dzieciaczki obróciły bo po 30 tyg może już im się robić za ciasno:):smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    justyna883 mój Piotruś też jest ułożony główkowo i nam lekarz powiedział,że to bardzo dobrze i wszystko jest ok.

Treść doklejona: 14.11.12 21:18
    venus87 śmiejesz się ze mnie niedobra ty :)

Treść doklejona: 14.11.12 21:23
    Właśnie się zastanawiam gdzie się podziała DominiczkaA czy ktoś ją tutaj dzisiaj widział???
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Anula Rybka :kissing:
    Dominiczka ostatnio mało się udziela :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87 :)
    No właśnie gdzie jest DominiczkaA Kurdę zaraz zadzwonię do niej .
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    justyna883: Jest juz ulozona glowka w dol...i teraz moje pytanie nie za wczesnie? Przeciez jeszcze ma duzo miejsca tak mi sie przynajmniej wydaje i moze sie znow obrocic....co wy o tym myslicie?

Mój syn jest ułożony główkowo już od 20 tc i jakoś póki co pozycji nie zmienił ;) jak mi fiknie w nieodpowiednim momencie w drugą stronę to będę zła ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.