Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeNov 15th 2012
     permalink
    A u mnie już sie zaczynają pytania ciotek typu "jeszcze nic cię nie bierze?" grrr
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    to im odpowiadaj, że Cię bierze cholera na głupie pytania :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witam wszystkie nowe mamusie:) super, że lista się wydłuża i jest nas coraz więcej:)

Milena - super tradycja z tym babyshower! Musi to być bardzo miłe jak tyle osób myśli tylko o Tobie i Twoim dzidziusiu:))

Andzia - zrób sobie suwaczek, żeby było wiadomo w którym tygodniu jesteś. Ja się doczepiam do Ciebie z pytaniem o Duphaston, bo zostało mi jedno opakowanie, czyli 10 dni brania. Skończyłabym w trakcie 15tygodnia, ale i tak jakoś się boję odstawić.. a wczoraj zapomniałam ginki o to zapytać. Musze do niej zadzwonić.

U mnie po wizycie wszystko dobrze :) mąż pierwszy raz widział naszego malucha w brzuchu. A dzidzia chyba wyczuła, bo wyjątkowo dużo się ruszała i prężyła. Już się nie mogę doczekać aż poczuję te ruchy:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeNov 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Dzień Dobry dziewczyny :smile:
    Fajnie, że dołączyły do Nas nowe przyszłe mamusie, zaraz dopiszę Cię Gola :bigsmile:
    Domoniczka martwiłyśmy się o Ciebie :bigsmile: ale dobrze, że wszystko jest ok :wink:
    Milena super, że impreza się udała, że tyle było osób i tyle prezentów dostałaś :shocked::bigsmile:
    MadziaUk trzymam kciuki za Was :bigsmile:
    Gusiadm ja też mam cały czas twardnienia brzuszka, nie przyjemna sprawa :sad::confused:
    Ulcia a co tam u Ciebie? Jak Martynka się czuje??
    Andzia weź tabletki i zadzwoń do gin :smile: takie bóle to normalne w ciąży, ja mam cały czas je, nie często..ale są:confused:

Treść doklejona: 15.11.12 11:20
    Dziś przyszły buteleczki i jestem bardzo zadowolona :bigsmile:
    Emenemss szykuj się bo to już nie długo :devil::devil: czas szybko zleci :wink:

Treść doklejona: 15.11.12 11:22
    1. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    2. aszlim 01.12.2012 (dziewczynka)
    3. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    4. acia20 07.12.2012 (dziewczynka)
    5. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)

6. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    7. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    8. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    9. Emenemss 2.01.2013 (dziewczynka)
    10. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    11. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    12. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    13. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    13. emza 12.01.2013 (dziewczynka)
    14. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    15. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    16. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    17. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    18. marakuya 1.02.2013
    18. GaggataB 1.02.2013
    19. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    20. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    20. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    21. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    22. golaa 06.02.2013 ( dziewczynka)
    23. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    24. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    25. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    26. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    27. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    28. andziaiw 22.02.2013
    28. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec )
    29. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    30. sushi 5.03.2013 (dziewczynka?)
    31. venus87 06.03.2013 (chłopiec)
    32. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    33. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    34. DominiczkaA 19.03.2013
    35. venika 05.04.2013
    36. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    37. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    38. lilijeczka - 05.05.2013
    39. Hefalumpik 13.05.2013
    40. aravls 15.05.2013
    41. W_P_Gosia 20.05.2013
    42. akirka 27.05.2013
    43. Kandyzowana 30.05.2013
    44. Andzia1508 12.06.2013
    45. Kasiek 13.06.2013
    46. Migotynka 1.07.2013
    47. edytak1984 05.07.2013
    48. OneKiss 10.07.2013
    49. Mangaa 12.07.2013
    50. sloneczko32 13.07.2013
    50. ew3ame 13.07.2013.
    Proszę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    venus87: Ulcia a co tam u Ciebie? Jak Martynka się czuje??

:bigsmile: Martynka gaduła po mamusi na całego! :wink: A tak to OK, pokrzywę piję nadal na zmianę z rumiankiem - moją nową miłością :tooth:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    A Rumianek jakoś wpływa pozytywnie na Martynkę przez mleko??:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    venus87: Rumianek jakoś wpływa pozytywnie na Martynkę przez mleko??

Tak, wycisza brzuszek, a na mamusie wpływa na szystko (podobno) :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    :) będę pamiętać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Akirka, a w jakiej dawce tego dupka bierzesz? Ja odstawiałam stopniowo: 3 x 1 do 16 tc; w 17tc - 2 x 1; w 18tc - 1x1; w 19tc - co drugi dzień. Ale mój gin jest bardzo zapobiegliwy :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    akirka: bo zostało mi jedno opakowanie, czyli 10 dni brania. Skończyłabym w trakcie 15tygodnia, ale i tak jakoś się boję odstawić.. a wczoraj zapomniałam ginki o to zapytać. Musze do niej zadzwonić.

no 15tc to już tak bezpiecznie.
    moja ginka też kazała mi schodzić z progesteronu ale bardzo powoli... zmniejszam po jednej tabletce na tydzień.
    --
  1.  permalink
    witam czwartkowo, dzien rozpoczelam od wycia i znow pewnie przeleze caly dzien w pizamie jak wczoraj, dobrze ze wczoraj bylam w stanie wejsc do wanny i sie umyc, czy to sie kiedys skonczy???:-((((

witajcie nowe mamy - sluze pomoca w razie wspierania w mdlosciach ciazowych
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    MilagrosCud - szukałaś podobnego przypadku do siebie, moja koleżanka cale 9 miesięcy wymiotowała była chyba w tym czasie 5 razy w szpitalu na odwodnienie czy jakoś tak, jej mąż musiał używać perfum na klace schodowej, z gotowaniem tez był problem bo jak coś poczuła do jedzenia to wymiotowała, po ciąży wróciło wszystko do normy.
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Dziendobry Dziewczynki :)))

"akirka: bo zostało mi jedno opakowanie, czyli 10 dni brania. Skończyłabym w trakcie 15tygodnia, ale i tak jakoś się boję odstawić.. a wczoraj zapomniałam ginki o to zapytać. Musze do niej zadzwonić."
    akirka ja odstawilam zgodnie z zaleceniem mojej ginki z dnia na dzien wlasnie w 14t 2d, tez sie balam, ze tak nagle, bez wczesniejszego zmniejszenia dawki ale nic zlego sie nie wydarzylo :)))
    --
  2.  permalink
    acia - dzieki ale ja nie wiem czy jest w stanie mnie cokolwiek pocieszyc, psychike mam zszarpaną a zamiast coraz lepiej jest znowu powtorka z rozrywki...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny muszę zostać w szpitalu. Karolek nie ruszył się na usg, coś z przeplywami krwi nie jest dobrze, plus jeszcze kilka czynników się na to złożyło :( bedą mi wywolywac porod. Boje się :( najpierw jakimś zelem, pózniej kroplowka. A tak bardzo chciałam rodzic naturalnie :( Koszmar :(
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Madzia trzymaj się! Musisz być silna. Nie jest koszmar, nie możesz tak myśleć. Wszystko zrobią, co trzeba i nie obejrzysz się jak Karolka będziesz tulić w ramionach! Jestem z Tobą!
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    madziauk - ważne że jesteś pod opieką lekarzy a oni chyba zrobią co konieczne aby wszystko było dobrze.
    --
  3.  permalink
    Madzia - lekarze wiedzą co robią i na pewno wszystko będzie dobrze, rozumiem ze sie denerwujesz, tez bym sie denerwowala, ale naprawde nie ma powodu. Moze dlatego ze ciaza przenoszona - czasami tak bywa. Przytulam mocno:grouphug:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Madzia, trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć mamusie ja właśnie wróciłam z usg przepraszam za słownictwo ale muszę to napisać 'wkurwiona jak jasna cholera".
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Anula85 - czemu znowu nie zrobili?
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    Madzia i ja kciukam mocno
    Milagros czytam cię od dawna i szczerze współczuję. ja w pierwszej ciąży wymiotowałam od rana do wieczora przez bite 4 tygodnie.
    nie wiedziałam czy noc, czy dzień, tylko leżałam...

teraz męczę się tak samo... tylko jeszcze mam synka wiec gorzej z leżeniem, ale mam nadzieję że mija bo trochę lżej.
    a Ty w takim tygodniu i jeszcze cię męczy- no masakra...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dzięki dziewczyny. Staram się myśleć pozytywnie, oby szybko poszło. Bo mi lekarka mówiła, ze to może trwać kilka dni nawet.
    --
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    Madziu - wszystko bedzie dobrze. Mysle o Tobie od rana. Trzymam kciuki i wierze, ze bedzie ok, przeciez jestes juz w spzitalu :) Jejku, sama czuje jakies poddenerwowanie Twoja sytuacja. Myslami jestem z Wami!! :grouphug:
    --
  4.  permalink
    kasiek - nic mi nie mów, ja sie zastanawiam czy to przezyje czy umre
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    madziauk kochana trzymaj sie!!!
    czekam na wiesci , masz do kogos numer telefonu by nas jakos poinformowac co z Wami ?
    wszystko bedzie dobrze!!
    buziaki

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.11.12 12:52</span>
    Madziu mysl o tym ze szybciutko zobaczysz Karolka:))
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Madziauk, najwazniejsze, ze Jestes pod opieka lekarzy, wiedza co robia, wiec wszystko bedzie dobrze :) Juz niedlugo bedziesz tulic synka w ramionach :))) Trzymam kciuki za sprawna i szybka akcje :thumbup:

Anula, czemu wkurzona Jestes? Co tam znowu za numer wykrecili?
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    acia zrobić zrobili ale wiecie co wyszło na to ,że albo się pomyliłam z okresem bo przed ciąża sobie notowałam kiedy mi się zaczął albo i nie po prostu nie zdawałam sobie z tego sprawy ,że to jest takie ważne ,a teraz lekarz powiedział mi ,że ciąża wygląda na starszą czyli nie na 31,4 tc tylko 36 tc ,dziecko jest strasznie duże waży 2400 ,albo mam cukrzyce ciążową stąd on jest taki duży.Powiedziałam temu lekarzowi o moim badaniu glukozy,że zwymiotowałam po pół godzinie a mój lekarz prowadzący uznał mi wynik,a on powiedział,że taki wynik jest nie ważny i badanie trzeba powtórzyć jeszcze raz tym razem musiałabym wypić glukoza 75 i mieć dwa pobrania krwi jedno rano przed koktajlem a drugie po dwóch godzinach.Lekarz powiedział,że lepiej żebym spakowała już torbę do szpitala na co się wkurzyłam bo mam zepsuty regał w części gdzie są małego rzeczy po prostu Piotruś ma tyle ubranek ,że ich ciężaru nie wytrzymała komoda i się zapadła.Teraz nie mam jak się do nich dostać a na męża mogę liczyć dopiero późnym wieczorem,a po tym za kilka dni .teraz wam powiem czemu mam takiego strasznego nerwa lekarz powiedział,że wszystko jest ok ale główka dziecka jest strasznie duża tzn tułów i nóżki odpowiadają 33 tc a główka 36 tc strasznie się tym zmartwiłam.
    --
  5.  permalink
    Madziulka mam nadzieje,że nie będą Cie tam w UK męczyć i pójdzie gładko i szybko mimo wszystko no i czekamy tu na Karolka:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Pocieszające jest to,ze mam zdjęcie syna bardzo wyraźne i wiecie do kogo jest podobny DO MNIE :)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Anula85 a te informacje z tego skanu 4d?
    czy to twoj lekarz prowadzacy ?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.11.12 13:05</span>
    ok doczytalam ty nie bylas dzis u swojego prowadzacego lekarza.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    To są informacje ze skanu 3d i to nie był lekarz prowadzący a szkoda bo widzę,ze facet jest konkretny .To jest ordynator oddziału ginekologiczno położniczego ze szpitala w którym chcę rodzić.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    madziaUK trzymaj się i myśl pozytywnie. Będzie dobrze. A skoro z przepływami coś nie tak, to aż kilka dni będą czekać na to, aby coś ruszyło po wywołaniu powodu? Może lepiej cesarkę zrobić w takim wypadku dla dobra maluszka...?
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Madziauk,jak cos z przeplywami nie tak jest,to nie beda napewno kilku dni czekac. Musisz urodzic szybko.
    A co sie jeszcze dzialo, cos nie tak z lozyskiem ?
    Trzymam kciuki!!!
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Właśnie M zabrał kociaka do weterynarza jak wrócą to jemy obiad i dzwonili ze mogę już dziś odebrać wózek, ale tym razem to otworze już przy nich a nie w domu i nie wiem czy nie powiedzieć im żeby mi na miejscu wszystko poskładali będzie gorzej przewieść, ale już sama nie wiem jak znowu w domu okaże się ze jest coś nie tak.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Anula85 a pojdziesz jeszcze na wizyte to tego lekarza?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Madziu KCIUKI MOCNE !
    Będzie dobrze kochana :*
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    madziauk kochana mam nadzieje ze oni nie bedą cie zbyt dlugo trzymac i bawic sie z tym wywoływaniek skoro synuś mniej aktywny i ze wszytko szybko pojdzie dawaj znac na bierząco. No i trzymam kciuki :*
    Ps: Mnie ta wizja rodzenia w UK drugi raz troche przeraza bo ja juz nie mam 20lat tym bardziej ze wiem iz w PL to by sie nie bawili tylko do konkretow od razu przeszli

Anula85 a ty sie nie denerwuj zobaczysz jak ci ta glukoza wyjdzie to po pierwsze a po drugie moze dzidzia taka urode ma u moich dzieci np główka duzo mniejsza niz reszta i mi gin w PL powiedział ze jest ok. Wazne również zebys skonsultowała to z lekarzem prowadzącym a torbe spakuj dla siebie ubranka najwyżej mąż albo rodzina dowiezie jak sie zacznie bo nie podejrzewam zebys juz jutro rodzila
    --
  6.  permalink
    Madziulka trzymam kciuki kochana.. nie martw sie.. jestes w doprych rekach :*

Ania - skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem. a nie powiedzial w takim razie co dalej i co robic jak takie wyniki sa?:o
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Anula, to spora roznica w tych tygodniach ciazy....dziwne to jakies, ze wczesniej lekarz prowadzacy nic na ten temat nie wspomnial....A kiedy bedziesz powtarzac te glukoze?
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    akirka ja odstawiałam dupka jakoś koło 16 tyg z dnia na dzień i w obu ciążach jest ok wszystko:)
    madziauk trzymam kciuki, jak dziewczyny piszą kilka dni Was trzymać nie będą, bo z przepływami nie ma żartów...także już niedługo przytulisz synka!
    Anula nie denerwuj się, ja wiem że łatwo powiedzieć, ale kilka głębokich wdechów i na chłodno to przeanalizuj..jeśli ten gin od 3D wzbudził Twoje większe zaufanie to może powtórz to badanie na glukozę...a kiedy idziesz do swojego gina?
    a ja wczoraj zmieniłam look, byłam u fryzjera i nareszcie jakaś odmiana, a jak mi się humor poprawił..jakaś taka ładniejsza jestem od razu hehe...
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    DominiczkA do 26.11 juz niedaleko :))) Niedlugo zobaczysz swoje Malenstwo :bigsmile: Ja mam USG polowkowe 11 grudnia wiec jeszcze troche sobie poczekam...a ostatni raz widzialam Synka 10 pazdziernika...tez juz mi sie bardzo teskni :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny do swojego ginekologa mam iść w środę i wtedy poproszę o skierowanie na tą glukozę , a jutro idę rano na morfologię.
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Monka, zazdroszcze zmiany looku :)))) Ja tez sie do tego zbieram i jakos zebrac sie nie moge....tchorzliwa jakas jestem :)))
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no jestem
    do niedzieli w domu, w niedziele mam sie stawic na oddział gdzie zostane juz do rozwiazania. Kiedy ono bedzie trudno powiedziec, ale raczej niedługo. Wód jest nadal mało, mała przybiera, ale słabo ( na dzis wazy 1,9kg) beda mmnie kontrolowac i zadecyduja kiedy konczymy.
    Anula moze mały jest spory po prostu :)

madziauk kciuki za szybka akcje
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Madzia trzymam kciuki!
    Dobrze, że zareagowali i będziesz pod stałą opieką! Powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Witam i ja w rozpoczętym 8 miesiącu- już bliżej niż dalej.
    Madziuk mam nadzieję, ze będzie oki i zaraz będzie karolek na świecie.
    Anula w środę poproś swojego gina o USG. Niech jeszcze i on zobaczy jak to wygląda.
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Madzia, Mooniia i Anula trzymam kciuki za same dobre wieści.
    Witam nowe dziewczyny- fajnie widzieć, że wątek nie upadnie;) i że lista się wydłuża.

A my dziś po usg w szpitalu i Idka waży już 1,7kg i wygląda, że wszystko dobrze, nie udało się zrobić fotki bo mi się słabo zrobiło na tej leżance. Więc zamiast zdjęcia buźki mam fotkę nereczki:P
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Anula,to jak jutro idziesz na morfologię, to za jednym kłuciem zrób sobie od razu tą glukozę-koszt chyba 12 zł. Mi się to dziwne wydawało, że ostatnim razem jak zwymiotowałaś, to nie kazał ci lekarz powtórzyć tego badania. Też jest dziwne to, że tak dużo przytyłaś-może rzeczywiście masz problem z cukrem. Nie chce mi się wierzyć, aby termin porodu był aż tak źle wyliczony, 4tyg.to trochę za duża różnica-lekarz sugeruje się wielkością główki? Na pewno jest wszystko ok,nie stresuj się:smile:...
    Madziauk ,trzymam kciuki za Ciebie i Karolka...wszystko będzie dobrze, jesteś pod kontrolą lekarzy,więc nic złego się nie stanie:kissing:...trzymaj się:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Madziauk, trzymam mocno kciuki, żebyś jeszcze dziś tuliła synka w ramionach. Kurczę, że też na końcówce musiało Cię coś takiego spotkać....
    Anula85, a co wynikało z wcześniejszych USG? Tak naprawdę, to miarodajne - podobno - są pomiary do USG połówkowego, bo potem dzieciaczki zaczynają rosnąć we własnym tempie. Może po prostu masz dużego synka i tyle. Co do glukozy, to trochę się dziwię, że lekarz zaliczył tamten wynik. Tym bardziej, że narzekałaś, że dość szybko przybierasz na wadze.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.