Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorAnge
    • CommentTimeNov 15th 2012
     permalink
    hey dziewczyny :) to ja też sie przywitam :D uwielbiam to forum i powiem wam, ze chyba przyniosło mi szczescie bo w pierwszym cyklu po zalogowaniu tutaj udało mi sie zajść w ciąże :D termin mojego porodu to 24.04.2013, jeśli można to także prosze o wpisanie na liste oczekujących :D pozdrawiam :)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Madziu trzymam kciuki i mysle ze lekarze nie beda dlugo czekali:wink:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Madziauk - trzymam mocno kciuki!!!
    Anula - mam nadzieję, ze wyjaśni się w jakim wieku jest Twój synek, bo różnica dość spora! Dziwne, że Twój lekarz wcześniej tego nie widział??

Dziewczyny dziękuję za wszystkie rady odnośnie Duphastonu. Dodzwoniłam się do ginki i powiedziała, że to jedno opakowanie wystarczy i , że mam odstawić z dnia na dzień... No jakoś przekonana nie jestem, ale trzeba słuchać lekarza.
    --
  1.  permalink
    Ange witamy:-)
    1. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    2. aszlim 01.12.2012 (dziewczynka)
    3. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    4. acia20 07.12.2012 (dziewczynka)
    5. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)

6. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    7. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    8. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    9. Emenemss 2.01.2013 (dziewczynka)
    10. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    11. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    12. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    13. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    13. emza 12.01.2013 (dziewczynka)
    14. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    15. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    16. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    17. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    18. marakuya 1.02.2013
    18. GaggataB 1.02.2013
    19. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    20. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    20. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    21. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    22. golaa 06.02.2013 ( dziewczynka)
    23. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    24. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    25. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    26. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    27. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    28. andziaiw 22.02.2013
    28. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec )
    29. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    30. sushi 5.03.2013 (dziewczynka?)
    31. venus87 06.03.2013 (chłopiec)
    32. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    33. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    34. DominiczkaA 19.03.2013
    35. venika 05.04.2013
    36. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    37. Ange 24.04.2013
    38. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    39. lilijeczka - 05.05.2013
    40. Hefalumpik 13.05.2013
    41. aravls 15.05.2013
    42. W_P_Gosia 20.05.2013
    43. akirka 27.05.2013
    44. Kandyzowana 30.05.2013
    45. Andzia1508 12.06.2013
    46. Kasiek 13.06.2013
    47. Migotynka 1.07.2013
    48. edytak1984 05.07.2013
    49. OneKiss 10.07.2013
    50. Mangaa 12.07.2013
    51. sloneczko32 13.07.2013
    51. ew3ame 13.07.2013.
    --
  2.  permalink
    Madziauk ja również trzymam kciuki za szybki poród:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madziauk trzymaj sie!!! Mam nadzieje ze szybciutko Wam pojdzie i trzymam mocno kciuki!!!
    -- ,
  3.  permalink
    Madziauk Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie:)
    cloe wiem wiem zleci ,ale tak długo wyczekuje tego usg ze zaraz zwariuje już:)
    Anula jakieś dziwne to badanie wyszło ...może po powtórce badania z glukozy wyjdzie o co naprawdę chodzi.Może po prostu Piotrus jest dużą dzidzią:):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Witaj Ange :))) Podobne mamy terminy, fajnie :)))

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.11.12 15:26</span>
    DominiczkA to jestesmy juz dwie, bo ja tez wariuje :devil:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    OneKiss u mnie na początku było tak samo, jeden pęcherzyk wyglądał na młodszy, a tydzień później zobaczyłam już 2 serducha :) Termin miałam podobny nawet - 12.07 :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam nowe dziewczyny :))

Madzia trzymam kciuki aby bylo wszytsko ok,daj znac jak tylko bedziesz cos wiedziala.

Kupilam lozko ,dla malej:cheer: ,pierwszy sklep ,do jakiego mielismy w palnach jechac :)
    Teraz ,jak odbierzemy ,moge juz powoli przygotowywac lozeczko dla malenstwa ,zeby bylo wszytsko gotowe ,po nowym roku, tylko dokupie kilaka mebelkow dzieciom do pokoju i bedzie ladnie :)
    --
  4.  permalink
    Cloe zobaczysz Tobie też zleci 11 już niedługo:) A ja zaraz po Tobie na 14 mam wizytę u gin pewnie będzie coś mówił odnośnie usg :):D a 14 mój T ma urodziny akurat he
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    doti, jak ja czekałam na taki wpis.
    Dziękuję!
    Powiem Ci, że moja lekarka powiedziała, że ten młodszy pęcherzyk jest słabszy i że trzeba nastawić się, że się wchłonie. Ale mówiła też, że już na pierwszym usg coś podejrzewała, że są dwa, ale nie chciała wtedy nic mówić, bo sama nie była pewna, bo były bardzo malutkie. Na następnej wizycie,tydzień później, oba duże, ładnie widoczne były. Tylko własnie jeden z widocznym ciałkiem żółtkowym, a drugi nie do końca, bo coś było, ale nie takie wyraźne, duże. Sama nie wiem, co o tym myśleć.
    Na chwilę obecną czuję, wiem, że mam dwa CUDA pod serduchem, ale modlę się też skrycie, aby na wizycie 05.12 te dwie Iskierki zostały ze mną.
    --
    •  
      CommentAuthorgolaa
     permalink
    Madziauk wszystko będzie dobrze - trzymam mocno kciuki by szybciutko i sprawnie wszystko poszło!!! :)
    Anula a może zrób sobie też jutro ta krzywą cukrową za jednym zamachem koszt niewielki bo ok 10-12 zł a będziesz już miała to z głowy, bo może faktycznie cukrzyca Cię dopadała?
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    DominiczkA a ja mam wizyte dzien po USG, 12. 12.12. :))) To fajnie Wam sie ulozylo z ta wizyta w urodziny :))) A zabierasz meza na USG? Moj jak bedzie mogl to oczywiscie ze mna pojdzie, nawet szwagierka wspominala cos ze chetnie by sie wybrala tylko nie wiem czy ja chce, nie jestesmy jakimis wielkimi przyjaciolkami a takie USG to jak dla mnie jednak dosc intymny moment...
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja nastawiłam się że jak będą 2to dobrze, jak 1 to też dobrze. Wiedziałam że różnie może być, zresztą całą ciążę miałam bardzo skomplikowaną i ciągle potem mogło się dużo złego wydarzyć, a teraz mam 2piękne córy :)
  5.  permalink
    cloe niestety chciałam mieć usg wtedy co mąż będzie ale lekarz miał wolny termin na ten dzień akurat i mojego chyba nie będzie.A nie wiem czy z usg państwowego można nagrać płytkę chyba nie najwyżej mężowi musi wystarczyć zdjęcie z usg:)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    A to szkoda, no ale czasem ciezko sie zgrac z tymi badaniami....ja jeszcze nie wiem czy moj bedzie mogl isc... Tak jak piszesz, najwyzej bedzie sie musial zadowolic fotkami (ja tez chodze panstwowo i u mnie nie nagrywaja plytek, dobrze ze chociaz daja zdjecia)...
    --
  6.  permalink
    cloe mi lekarz mówił że na usg to jak najbardziej męża mogę wziąć...ale już tak długo czekam na to usg że nie będę wydziwiała z datami i wzięłam pierwszą która się nawinęła:):bigsmile: Mój też chciałby być na usg ale mam nadzieje że jego nieobecność na badaniu wynagrodzi mi dzidzia i ujawni mamuśce swoją płeć:) he...Ty już wiesz zazdroszczę ci:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Madziauk w końcu zabiorą się za Ciebie :bigsmile: pisz do Nas i informuj co i jak :wink: masz może kontakt z którąś z dziewczyn aby Nas informowała co i jak?? trzymam kciuki za Was :peace:
    Anula no w szoku jestem :shocked::shocked: taka różnica?? ale ja mam podobny przypadek z moim synkiem...jedni mówią tak a drudzy tak...no zobaczymy.. idź na badania a za tydzień w środę wszystkiego się dowiesz, spakuj już torbę....w razie czego. Nie martw się będzie dobrze :grouphug:
    Witam nową przyszłą mamusię :thumbup:
    Dominiczka jak się czujesz???

Treść doklejona: 15.11.12 16:36
    Cloe mój Mąż jest za każdym razem na USG malucha, tak się zaprzyjaźnił z moją Gin, że za każdym razem jest odpytywany gdzie co jest na monitorze :bigsmile::bigsmile: kupa śmiechu :tooth:
    --
  7.  permalink
    venus bardzo dobrze zwłaszcza że mój T dziś zjeżdża a akurat to pokryło się z moim urlopem:):bigsmile: Maleństwo nie daje o sobie zapomnieć co chwile kopie:) a Ty jak się czujesz???Doszłaś do siebie po tej piłce i jodze?? he
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Mój synek też daje znać ma czkawkę, kopię itp :bigsmile: No Joga prawie mi wyszła, 1 cz. była lepsza niż 2 cz. ale dałam radę i dziś też mam zamiar trochę Jogi i na piłeczce :tongue: bardzo mi się to podoba i na basen idę :bigsmile: Nie ukrywam, że mam zakwasy hihihihi
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dziewczyny nie wiem czy orientujecie się coś w temacie szyjki, ale zapytam , bo mnie nurtuje...
    do tej pory szyjkę miałam nisko - przyjmowałam różne leki dopochwowo więc wiem , że bez trudu była w zasięgu, wręcz wydawała mi sie jakoś tak za nisko...
    Dziś stwierdziłam , że mi się szyjka gdzieś zapodziała, że nie jest tak jak zawsze... więc sięgnęłam troszkę głębiej i rzeczywiście jest ona o dziwo wysoko, nie wiem czy takie zjawisko może świadczyć o czymś złym- np szyjka się skraca? czy dać sobie siana w tym temacie , bo tak może po prostu być?
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    U nas tez jak najbardziej pozawalaja przychodzic mezom na USG, moj byl ze mna na genetycznym i wyszedl zachwycony :))) Chodzi o to czy akurat w tym dniu i w tych godzinach nie bedzie musial pracowac....
    A co do plci to mysle, ze sie nic nie zmienilo i u nas bedzie Synus :))) Ciekawe czy Twoje Malenstwo sie ujawni :)))
    --
  8.  permalink
    Oby oby:)
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    eveke ja dalabym sobie spokoj ;) bralam leki do 18 tc dopochwowo potem od 27 tc wiec w tym temacie bylam obeznana i naprawde mialam rozne odczucia raz nawet czulam jakas twarda kulke i niezle sie wystraszylam, szkoda sie denerwowac naprawde bo tak moze byc. Z szyjka fakt mialam problemy ale dopiero od okolo 26 tc ale wczesniej bylo ok a odczucia tak jak juz wspomnialam byly rozniaste miekko, twardo, wysoko, nisko, spulchnienie itp.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Madzia cos ucichla moze sytuacja sie rozkrecila :)))
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny mam dostęp do neta. Nie wiem czemu lekarka mówiła o przeplywach. Teraz dostałam kartę ciąży i tam jest napisane, ze jest ok. Pytaliśmy z mężem położonej, powiedziała ze nie napisali nic w opisie usg o przeplywach. Jedyne co jest niepokojące to to,ze synus się nie ruszył w ogóle podczas usg. To mi wpisali w kartę. Plus to, ze jestem 3ci raz z objawami zmniejszonego ruchu synka. To nie do końca jest prawda, bo ja sama przyszłam wczoraj -raz tylko. Wcześniej mnie położna wysłała bo nie umiała go wysłuchać, mało się ruszył + z powodu tego mojego małego brzucha. A dziś jestem, bo mi wczoraj powiedzieli by przyjść dziś i powtorzyc ktg. Przy okazji zrobili mi usg i nasz mały brzdac się nie ruszył. Za to 10min po usg się ruszył, mówiłam to lekarce, np ale ona mi mówiła o przeplywach itd. Teraz czekamy miejsce na porodowce i rozmowę z lekarzem. Zaczęliśmy się zastanawiać czy go nie zapytać o co chodzi z przeplywami , a jak wszystko jest ok to czy nie wrócić do domu i nie zacząć intensywnie stosować naturalnych metod. Mamy Metalliki w głowach, może rozmowa z lekarzem to wyjaśni. Teraz musimy czekać. Strasznie się to dluzy. Nie wiem co by było lepsza opcja..
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Eveke ja raz się skusiłam na "pogrzebanie" w poszukiwaniu szyjki, mimo, że codziennie przyjmowałam Luteinę. Skończyło się na panice, że jest nisko, i zaraz chyba wypadnie plus plamienie i wizyta w szpitalu. Podarowałam sobie i mam spokój.
    Moja ginka powiedziała, że w ciąży szyjka jest wysoko i raczej trudno ją dosięgnąć.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    hopelight w takim razie dziękuję :bigsmile: no ja niestety za bardzo zwracam uwagę jak coś nagle nie jest tak jak było :)
    w czwartek mam gina więc tydzień przeżyję a dla spokoju dopytam go czy wszystko z szyjką ok :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Izuk, niestety czekamy ciagle na innym oddziale, bo na porodowce nie ma miejsc...najgorsze jest to, ze nie ma lekarza tu by porozmawiać i trzeba czekać.
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
    • CommentTimeNov 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Venus, fajnie ze mezus mogl byc na kazdym USG, mam nadzieje, ze u nas tez tak bedzie :))))

Eveke co do szyjki, to z tego co wiem jesli jest wysoko to dobrze.
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    madziauk-powodzenia kibicujemy tobie. obys jak najszybciej tulila swego synka w ramionach.
    ja wrocilam dzis z tej glukozy- wyniki bede wiedziala u lekarza w nast tyg.-niedobre to swinstwo ze hej, po1h pobrala krew. Mierzylam dzis cisnienie: 127/77 to chyba nie jest za wysokie? dostalam taki karnister i cos ala nocnik z podzialka do zbierania moczu przez 24h i sie zastanawiam czy ten 3l kontener mi starczy bo ja to biegam dosc czesto tam....:)
    Anula- pakuj walize do szpitala, tzn ze termin mialabys na koniec roku...?...oni cie bede monitorowac juz teraz na maksa wiec spokojna glowa.powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Madzia, a może zwyczajnie,dziecko się wycisza, bo szykuje się do porodu...? Moje w połowie 37.tc, mając niecałe 2,5kg bardzo słabo się ruszało już 3 dni przed (też bardzo mały brzuch)- a przecież Twoje ma jeszcze mniej miejsca...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    akirka: Eveke ja raz się skusiłam na "pogrzebanie" w poszukiwaniu szyjki, mimo, że codziennie przyjmowałam Luteinę. Skończyło się na panice, że jest nisko, i zaraz chyba wypadnie plus plamienie i wizyta w szpitalu. Podarowałam sobie i mam spokój.
    Moja ginka powiedziała, że w ciąży szyjka jest wysoko i raczej trudno ją dosięgnąć.
    --

no widzisz ja też zazwyczaj czytałam wszędzie, że w ciąży to szyjka wysoko, a ja od początku miałam jąa naprawdę nisko i tak jak mówisz wręcz wrażenie czy ona czasem nie wypadnie :wink:
    no , ale do lekarza chodziłam badal mnie i wszystko bylo ok wiec się w ogóle tym nie przejmowałam, tym bardziej , że z ciążą ok.

No a dziś mnie ta szyjka zaskoczyła, że jej nie ma wiec sie pokusiłam luknąć dalej... no i ledwo ja wyczułam gdzieś w kosmosie prawie, może to wszystko tak się poskładało , bo od wczoraj jakiś maleńki dołek ogólny... od jakiś 2-3 dni czuję jajniki jakby pobolewały dziś tak @owo... i jeszcze dziś ta szyjka zniknęła, a jak człowiek zaczyna lekko schizować to nagle wszystko jest nie tak...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Azniee możliwe, kurcze nie wiem co robić, próbuje się dodzwonić do mojej polskiej Gin, ale ciagle zajete. Jakby dali mi opcje wywoływać czy nie, to czy warto czekać? Może się zaraz dodzwonie i ginki coś podpowie.
    --
  9.  permalink
    Madziauk jeszcze mocniej zaciskam kciuki:clap::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    DominiczkaA - mam już u mnie w domu ten niebieski wygląda tak:

imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Rozmawiałam z gin polska, powiedziała, ze tak bez badania, zapisów ktg, oceny szyjki itd. Jedyne co może doradzić to poddać się wywoływaniu. Bo skoro zadecydowali o tym to muszą mieć ku temu powod. Teraz pozostaje nam czekać na rozmowę z lekarzem tu w szpitalu. Zobaczymy jaki jest plan i czy w ogóle da nam opcje wyboru.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    oj Madziu szkoda ze to tak dlugo wszystko trwa.
    Sproboj jeszcze skontaktowac sie z pl lekarzem.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Madzia, wierzę że macie mętlik w głowie ale może poczekajcie z decyzją na rozmowę z lekarzem i dodatkowo przedyskutuj to z polską ginką. Nie sądzę, żeby chcieli Cię trzymać w szpitalu bez powodu. A Karol, może faktycznie wycisza się przed porodem:-) trzymam kciuki!
    --
  10.  permalink
    Acia rany śliczny jest nie dziwne że mi się tak podoba:):) Na pewnno go kupie dzięki za fotki:)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    madziauk trzymaj sie tam, nie puszczam kciukow:hugging:

acia super bryczka, bardzo mi sie podoba :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Mamusie jutro jadę do szpitala w Piasecznie na badanie glukozy z cytryna w ręku,lekarz który mnie dziś przyjął sam mi powiedział żebym wcisnęła pół cytryny do tego koktajlu bo ponoć to bardzo pomaga w przetrawieniu tego świństwa .Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu pójdę na wizytę do tego samego lekarza bo do mojego tracę zaufanie.Teraz jestem u mamy , ale jak wrócę do domu to pokażę wam zdjęcie mojego Piotrusia .
    venus87 ty jesteś w szoku a ja mało zawału u lekarza nie dostałam,dobrze,że mama ze mną była bo nie wiem co by się stało.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Anula85 - już wcześniej pisałam ze mi z cytryna tez się nie udało, ale mój gin mi darował (3 raz) to badanie pod warunkiem ze nie zacznę szybko przybierać na wadze, i Mała będzie nie za duża i mam nieprzeginań ze słodkim.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    acia20 nie strasz bo mi jest już niedobrze jak sobie o tym pomyślę :(
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    madziauk daj znac po rozmowie z lekarzem jaka decyzja.
    buzka
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    doti_p: Ja nastawiłam się że jak będą 2to dobrze, jak 1 to też dobrze. Wiedziałam że różnie może być

Dokładnie ja jestem tak nastawiona.
    Właśnie przed chwilą rozmawiałam z bratową i dokładnie takich słów użyłam.
    Aż sama się sobie dziwię, że się nie stresuję, nie myślę w kółko "a co będzie jak to jedno nie przetrwa?".
    Podchodzę na spokojnie, na tyle, na ile się da :wink:
    Myślę, że jak się wszystko wyjaśni na przyszłym usg, to wtedy i pewnie myślenie się zmieni i nie tylko :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny czy można zrobić morfologię w szpitalu jeśli mam skierowanie z Lux med????
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    madziauk ja wiem ze im sie nigdy nie spieszy mam nadziej ze jednak ten lekarz szybko sie pojawi
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    1alex1 - właśnie rozmawialiśmy z położna, lekarz się prawdopodobnie dziś nie pojawi, bo o tej porze to przychodzi tylko na emergency, ma porozmawiać z nim czyny jednak znalazł chwile dla nas. Nie chcą mnie wypuścić do domu, bo synus się w ogóle nie ruszył na usg. Nieważne, ze 10 min po zaczął się ruszać :devil: idę pomasowac sutki, może sama wywołał ten poród do jutra.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.