Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Na razie nie umiem powiedzieć na czym ono polega bo jeszcze nie miałam tego badania.
madziauk: Anula85 - mozliwe, ze Twoj skarb juz jest nisko i glowka uciska. Ja tak mam wlasnie mniej wiecej od 3 trymestru, jak mi sie synus obrocil glowka w dol
aaaa tak madzia masz rację zapomniałam o tym ,że lekarz sam mi powiedział,że mały jest bardzo nisko i może tak być ,ze to on uciska.
Dziewczyny a tą glukozę po obciążeniu kiedy się robi? Bo mi ostatnio lekarz dał skierowanie a teraz jestem w 21 tygodniu. Na czczo robiłam na początku ciąży i wynik niewiele ponad 60. A teraz nie dopytałam lekarza kiedy dokładnie mam to zrobić. Czy to nie ma większego znaczenia?
milena a jaki masz cisnieniomierz? bo jesli masz nadgarstkowy to on jest niewiarygodny. mnie lekarka kazala zakupic naramienny i wykonywac pomiar na siedzaco tak zeby ta opaska naramienna byla na wysokosci serca. i ja robie zawsze 2 albo 3 pomiary za 1 razem bo np czesto pierwszy pomiar jest inny niz ten drugi. mierze wiec 2 lub 3 razy, jesli 1 i 2 sa podobne +/- 3 to juz wiecej nie meirze a jak sa zdecydowanie rozne to mierze 3 raz ktory najczesciej jest taki jak ten drugi. i staraj sie robic tak jak mowi montenia zeby po chwili wyciszenia mierzyc. ponoc nie wolno po jedzeniu od razu. ja mialam cisneinie u lekarza 140/90 i kazala brac mi leki, a w domu mam do 130/80 wiec lekow nie biore bo to cisneinie w normie. nigdy w domu nie skacze mi powyzej 130/80 . co z ta glukoza u ciebie wyszlo? ze mozesz miec cukrzyce? szczegolnie ze jak przed jedzeniem sie trzesiesz i masz kolatanie serca to moze to ma zwiazek z glukoza? dowiedz sie koniecznie bo to powazna sprawa