Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeNov 19th 2012
     permalink
    No zobaczę może gdzie indziej pójdzie mi lepiej ta glukoza,ale teraz muszę się położyć na te 2 godzinki bo mi się oczka zamykają.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam dziewczyny,
    Anula nie martw się, za 3 razem już pójdzie, a jak nie to na 3 dni z paluszka pobiorą i będzie dobrze :bigsmile: a badanie będziesz miała zaliczone i przekonamy się czy maluszek jest zdrowy:wink:
    Kasia ja też miałam takie bóle jak by jajnika, to maluch się ułożył w takiej pozycji, że naciska i boli :wink: nie martw się :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Witamy się poniedziałkowo:-)
    Dziewczyny a czy rozciągliwy śluz w 21 tc powinien mnie martwić? Bo dzisiaj taki zauważyłam i już mam schizy. Miałyście taki przypadek?
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    cytrynka251: Dziewczyny a czy rozciągliwy śluz w 21 tc powinien mnie martwić?

Ja miewam co jakiś czas i raczej o niczym to nie świadczy (nawet dzisiaj taki miałam) :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :)

U nas dalej uparty synus nie chce wyjsc :wink: takze dalej czekamy na jakis rozwoj sytuacji :)

Anula - z tym prywatnym labem to dobry pomysl, moze gdzies w poblizu jest taki, w ktorym bedziesz mogla polezec po wypiciu krzywej.

Cytrynka - szczerze, ja tak wnikliwie sluzu w ciazy nie obserwowalam ;) Teraz mam czasem plodny - przynajmiej tak mi sie wydaje , no ale to koncowka ;)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Madzia, wygląda na to że Karolek czeka na swój, odpowiedni moment i nikt mu nie będzie mówił kiedy to ma być- sam zadecyduje:tooth:
    cytrynka ja bym się tym śluzem nie przejmowała, bo w ciąży śluz ma prawo się zmieniać.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Twardy zawodnik z Karola ;)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeNov 19th 2012 zmieniony
     permalink
    A ja przywitam się w złym nastroju poniedziałkowo...
    Jestem na początku, a już mam dość :(
    Wyglądam jak jeden wielki łuszczący się czerwony pomidor.
    Jestem od dwóch tygodni na diecie eliminacyjnej i nic nie pomaga. Nie mogę stosowac maści sterydowych, już się ratuję smarowaniem olejem lnianym (poradziła mi jedna z użytkowniczek) ale nic to nie daje.
    Dziś to normalnie mam ochotę zedrzeć z twarzy i szyi skórę.
    Jest mi smutno i źle,a w dodatku od wtorku do czwartku do ludzi muszę wyjść :/ Kilo tapety nie pomoże bo skóra mi się łuszczy.
    buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :(((
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    lapa: generalnie 36tc (36tc 1-6dni) to jest już ciąża donoszona ale nawet pod koniec 35tc (35tc i 1-6dni) ciążę można już uznać za donoszoną

Z tego, co zaobserwowałam rodząc w klinice, to faktycznie położna może mieć rację. Tam wszystkie patologiczne ciąże rozwiązywali właśnie w tym czasie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    manga
    sprobuj wody termalnej Avene bardzo fajnie chlodzi skore.Ja uzywalam jak dostawalam uczulenia slonecznego.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Hej :) dziewczyny co prawda jestem juz od 4 miesięcy rozpkowana ale mam do Was ogromną prośbę - przygotowuję kolekcję ubrań dla kobiet w ciąży i matek karmiących i aby udoskonalić ją potrzebuję więcej opinii na temat tego jakie ciuchy Wam się dobrze nosi, co Wam się podoba a z czym macie problem :) sama miałam problem ze znalezieniem odpowiednich rzeczy zarówno w ciąży jak i teraz dlatego postanowiłam sama się za to wziąć :)
    W marce będą również ciuchy dla dzieci z przeznaczeniem dla tatusiów "z ułatwiaczami" ponieważ mój T zawsze narzekał że on nie potrafi zakładać obcisłych spodni czy bluzek bez nap.

Z góry dziękuję, a jeśli komuś przeszkadza, że piszę w tym temacie to oczywiście dajcie znać post zniknie.

Miłego dnia :)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    P_Madzia - ja akurat w ciazy nie mam problemow ze znalezieniem rzeczy do ubrania :) plaszcz trench nosze sprzed ciazy jeszcze :) Bluzki wszystkie kupowalam w rozmiarze XS, S i M ( w zaleznosci od kroju, bo te XS to bardziej luzniejsze bluzki - taka moda teraz ;)) :) Spodnie do pracy z Mango, one sa niskie w stanie, wiec nawet nie bylo potrzeby kupowania na gumce :) No i jedyne co kupilam, bo byly mi potrzebne to jeansy z topshopu - takie rurki :) na gumce :)) rewelacyjne sa.
    Dla mnie ciazowe ubrania (poza spodniami jeansowymi) moglyby nie istniec :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    P_Madzia mi najbardziej przydały się jeansy z wszytym pasem ciążowym i legginsy ciążowe (h&m), kurtkę zimową też niestety musiałam zakupić, bo do porodu jeszcze sporo czasu a brzuch duży ;) bluzki/ tuniki/ swetry noszę normalnie sprzed ciąży (rozmiary s/m) i chyba tych części garderoby nie będę w ogóle kupować w wersjach ciążowych...
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    [quote=madziauk][/quote]
    no to mnie załatwiłaś ;)))))) no ale one też beda od razu przystosowane do karmienia :) i beda od poczatku do kona ciazy :)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Gina1511 mam wodę termalną z Avene + zestaw kosmetyków do skóry atopowej z Avene właśnie.
    Od dziś mam bardziej restrykcyjną dietę, w środę idę do Dermatolożki, może przepisze mi jakąś maść robioną chłodzącą.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    P_Madzia - dla mnie najlepsze są jeansowe ogrodniczki (nic innego mogło by nie istnieć), z rzeczy ciążowych mam jaszcze parę leginsów ale one zaczęły mnie teraz gnieść w brzuch i kupiłam jedną tunikę. Że mi się w ciąży schudło to wchodzę w ubrania z przed ciąży niektóre są nawet za duże, na szczęście nie musiałam kupować płaszczyka i kurtki zimowej bo są ok.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    P_Madzia - ja chyba jestem wyjatkiem od reguly ;) po prostu nie lubie ciazowych ubran ;) Inne pozniej moge jeszcze nosic, ciazowych raczej nie ;) Ewentualnie te wieksze moge mamie dac ;) Taka ze mnie kombinatorka ;)
    Do karmienia ja mam zamiar stosowac zwykle bluzeczki, z guziczkami z przodu rozpinane ;) mam ich pelno ;) Takze ja naprawde jestem chyba niereformowalna ;)
    Mysle, ze znajda sie dziewczyny, ktore beda chetne na taka odziez. Ja chyba jedyne co kupie to staniki do karmienia.. no ale narazie czekam az sie synus urodzi, bo mam kilka takich sportowych, z ktorych latwo piers wyciagac ;)
    Jakos wole i wieksza przyjemnosc mi sprawiaja zakupy dla synka niz dla samej siebie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
    • CommentTimeNov 19th 2012 zmieniony
     permalink
    P_Madzia, z ciuchów ciążowych kupiłam tylko kilka par jeansów, legginsów i spódnic. Poza tym, wykorzystuję tuniki i luźniejsze cukienki nieciążowe. Do niedawna wchodziłam jeszcze w swoje koszule. Moje regularne spodnie bardzo szybko przestały byc dla mnie wygodne, więc zakup "dołu" był najpilniejszy. Na szczęście mam kilka luźniejszych swetrów i sukienek, które mogę założyć nawet na bardziej oficjalne okazje. Noszę również żakiety sprzed ciąży, ale ich nie zapinam. Najpoważniejszym zakupem był płaszcz zimowy - wszystkie moje dotychczasowe były dopasowane. Nie kupowałam go jednak w sklepie z odzieżą ciążową, a wybrałam luźniejszy model z Mango, taki, w którym pasek można przełożyć wyżej.
    Generalnie, nie wiem, czy dziewczyny podzielą moją opinię, uważam, że większość ciuchów z etykietą "ciążowe" jest ciut przeszacowana... Kosztują dużo, bo są dla kobiet w ciąży. Mnie to trochę irytuje i dlatego szukam alternatyw w postaci odzieży regularnej, ale nieco luźniejszej.

Treść doklejona: 19.11.12 14:33
    I podobnie jak madziauk, wolę wydać więcej na ubrania dla synka niż na ciążowe ciuchy dla siebie... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Olenka79 - wlasnie z Mango w tym sezonie mieli bardzo duzo luznych bluzek :)
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    no właśnie, ja też raczej chodziłam w wiekszych rozmiarach bo jak za sukienke na swieta zaplacilam 300 zł to mi sie odechcialo :) a u mnie cala kolekcja jest typu over size no i oczywiscie na napy zeby pozniej i cyckiem nakarmic :)a dla dzieci jest tez wszystko na napy co by tatusiom ułatwić :)

dzieki wielkie dziewczyny jestescie nieocenione! :)
    •  
      CommentAuthorgolaa
     permalink
    Witam się poniedziałkowo :)

Olu ja Cię popieram odnośnie etykiet "odzież ciążowa" - faktycznie są bardzo drogie dlatego ja też zaopatruję się po prostu w "normalną" tylko ciut luźniejszą niż dotychczas - ja obskubałam moją "większą" ciocię z garderoby :) Jedynym zakupem były jeansy z wszytym pasem i legginsy z wyższym stanem. A i jeszcze zakupiłam kilka bawełnianych pasów ciążowych )przedłużających dotychczasowe ubrania), które są w przeróżnych kolorach i można dzięki temu tworzyć fajne kombinacje.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja na ciąże kupiłam sobie spodnie jeansy z pasem na brzuch i tunikę .Zapłaciłam za to w C&A 250 zł co dla mnie było za dużo bo za normalne ciuchy tyle nie płacę.Po tym musiałam sobie kupić płaszczyk ciążowy (cena 240)na zimę w którym będę chodzić przez zimę a po tym go sprzedam bo jest za duży . Uważam,że te ciuchy ciążowe co są na rynku są stanowczo za drogie i odczuwam straszne braki w asortymencie butów dla ciężarnych,takich w ogóle nie ma i jest straszny problem z tym.
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Witam sie poniedzialkowo,
    Ja takze podzielam opinie dziewczyn co do odziezy ciazowej. Jak narazie zakupilam jedynie spodnie...gdyz moje dotychczasowe dosc szybko przestaly byc wygodne i mam takie z pasem na brzuch...ale i tak najlepiej mi sie smiga w legginsach i tunikach ale nie takich ciazowych tylko poprostu w rozmiarze wiekszym. Na zime kupilam sobie juz kurtke takze nie ciazowke gdyz w sklepie to koszt okolo 150 - 250$ a za taka wieksza np w sklpeie z odzieza sportowa od 40$ w wzwyz.
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    U mnie podobnie, z ciążowych rzeczy kupiłam tylko jeansy, leginsy oraz używaną kurtkę. Jak pisze Oleńka - problematyczne są raczej doły ubrań, aniżeli góry. Spokojnie w każdym nieciążowym sklepie można kupić fason, który świetnie sprawdza się w ciąży, a i po ciąży przynajmniej posłuży:) U mnie generalnie królują tuniki i sukienki (często elastyczne). Są wygodne i ładnie eksponują brzuch.
    Jedyna wada jest taka, że niewiele z tych rzeczy nadaje się do karmienia...
    Podsumowując, nie tyle z dostaniem rzeczy na okres ciąży jest problem, co z ich ceną - tak jak wcześniej zauważyły dziewczyny.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Po wczorajszym z M umówiliśmy się że to on sprawdza jak Tosia się rusza bo ona to jest strasznie delikatna i ja jej często nie czuję może przez to łożysko na przedniej ścianie.
    Dziś M wrócił z pracy położył się przy nas i próbował ja wysłuchać, ale była cisza więc zaczął ją wołać po imieniu więc Tosia łaskawie się przeciągnęła i trochę poruszała a teraz mała chyba dalej śpi.
    --
  2.  permalink
    Anula - ja dostałam od ojca glukometr i codziennie robie pomiary na czczo i 2h po obiedzie - wyniki mam dobre
    -- [/url]
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    hey dziewczyny, mam do was male pytanie, od kilku dni mam delikatny bol podbrzusza taki w sumie jakbym zakwasy miala ;) czy to jest normalne?? A może to skutek mojego kaszlu bo od tygodnia mecze sie z zapaleniem oskrzeli :(
    --
  3.  permalink
    ange słyszałam, że to moze byc od napinania brzucha spowodowany kaszlem, katarem itp.. tak moja przyjaciolka zawsze miala a koncyz druga ciaze wlasnie.. mowila ze wtedy brala no spe i jej pomagalo..
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    dziekuje :) to mnie pocieszylas :D u mnie jak nie bol z lewej str to podbrzusza mam nadzieje, ze jednak wszystko jest okey i dam rade do nastepnej wizyty u gin w przyszly piatek :)
    --
  4.  permalink
    jeste schora to wiesz, wszytsko si enapina od wysiulku kaszlu itp. wez odpoczywaj wez jak cie boli albo czujesz napiecie - no spe i nie martw sie.. mysl pozytywnie.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    MilagrosCud: Anula - ja dostałam od ojca glukometr i codziennie robie pomiary na czczo i 2h po obiedzie - wyniki mam dobre

MilagrosCud ale w pewnym momencie lekarz tobie też każe zrobić tą glukozę i wtedy nie wiem czy glukometr wystarczy.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Mi w glukozie też pomogła leżanka - jak mi się słabo zrobiło (pielęgniarki mówiły, że to normalne, w końcu dostajemy dużo łatwo przyswajalnego cukru i szybko dostajemy kopa energetycznego, ale potem równie szybko to spada), to od razu mnie położyły, kazały tylko pilnować się, żeby nie przysnąć.
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Może będzie tak jak u mnie i nie przytyje za dużo i dziecko będzie miało wagę ok i będzie uważała na to co je to wtedy nie będzie miała tego badania tak jak ja.
    Choć do tej pory nie wiem czy to dobre rozwiązanie że lekarz mi podarował tą glukozę.
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Co do ubrań ciążowych- mogę tylko potwierdzić, że są za drogie i dodać, że mają popieprzoną rozmiarówkę :bigsmile: Ja miałam jedne długie jeansy- kupione na początku ciąży, a nosiłam na końcówce- i jedne krótkie, które sobie ponosiłam nad morzem. Sukienki nosiłam nieciążowe, bluzki też i kurtki też :wink: Kupiłam też spódnicę na all (hm)-i tu nawiązując do rozmiarówki- do końca ciąży była za duża w D****, mimo, że rozmiar 38 i mniej bym się zdziwiła, gdyby był za mały. To co bym pewnie chętnie kupiła, to może jakieś eleganckie bluzki, niekoniecznie podkreślające brzuch (w sensie obcisłe), ale jakoś nie trafiłam, więc korzystałam z tego, że mieszczę się w swoje.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    acia20: Może będzie tak jak u mnie i nie przytyje za dużo i dziecko będzie miało wagę ok

ja też mam wagę ok i dziecko też jak najbardziej, nie jestem w grupie ryzyka a cukier na czczo na początku ciąży miałam 64 więc ledwo co ponad normę - mimo to badanie musiałam zrobić i się z tego cieszę (jakkolwiek koszmarnie nie było), bo nie będę gdybać czy coś mi jest czy nie tylko będę mieć pewność co i jak ;)
    --
  5.  permalink
    acia20: Może będzie tak jak u mnie i nie przytyje za dużo i dziecko będzie miało wagę ok i będzie uważała na to co je to wtedy nie będzie miała tego badania tak jak ja.

Moja mama w drugiej ciąży przytyła może 3kg, brat ważył w normie - a miała cukrzycę (w pierwszej ciąży nie miała)
    acia20: Choć do tej pory nie wiem czy to dobre rozwiązanie że lekarz mi podarował tą glukozę.

jeśli poziom cukru we krwi ocenił na podstawie Twojego przyrostu wagi i wagi malucha, to albo jest geniuszem, albo chyba niezbyt fortunnie zadecydował :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Czytałam wasze wpisy o odziezy ciążowej i zgadzam sie z tym, co napisała MadziaUK i Oleńka - ja rownież zdecydowałam, że nie będe kupować odzieży ciążowej - mi akurat proponowane ciuchy z kolekcji ciążowych w ogóle się nie podobają.
    Chodze w swoich rzczach, mało tego, jesli kupuje coś to w normalnych sklepach, tylko czasem musze wybrac rozmiar większy. Chodzi o to, abym po porodzie miała normalne ciuszki do noszenia. Moim zdaniem najlepiej zdają egzamin wszelkie legginsy, ja nosze różne legginsy ale te z normalnych sklepów, a także spodnie dresowe, te modne są obcisłe w nogawkach i mi bardzo odpowiadaja bo nie lubię szerokich spodni.
    Bardzo lubię też założyć sukienkę z dzianiny bo super podkresla brzuszek.

ja miałam test na cukier z obciążeniem w tamtym tygodniu i wynik ostatecznie wyszedł dobry ten z krwi zylnej) natomiast gdy pielęgniarki robiły mi sprawdzenie glukomerem przy okazji pobierania krwi, to wynik wyszedł na granicy...ale powiedziano mi, że wyniki z krwi zylnej sa dużo bardziej dokładne niż glukometr.
    Na wahania cukru polecam odstawienie cukru w napojach i ograniczenie słodyczy ale wiem, że najlepszy jest na przemianę materii po prostu ruch. Codzienne spacery, basen lub inne cwiczenia 3 razy w tygodniu i unikanie potraw z wysokim indeksem glikemicznym.

A ja dzisiaj miałam przypływ weny twórczej w kuchni i upiekłam ciasto marchewkowe, do tego zrobiłam zupke krem z pora (pyszna), i zaraz będę robić na obiado-kolację sałatkę ze smarzonymi kawałkami łososia w occie balsamicznym...:):smile::smile::smile:
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    dziendobry!
    p_madziu- Ja sie przyznam ze lubie chodzic w spodnicach roznego typu, dlatego wygodne spodnice nabylam, takie ktore moge zmieniec na krotsza sukienke bez ramiaczek, uwielbiam, rajstopy dla ciezarnych, byly wyzwaniem zeby odnalazc. A spodnie takich rybaczek to kupilam 2 pary bo w kozaczkach chodze i sa super wygodne. Niestety ale tez zainwestowalam w plaszczyk 2 rzedowy, ktory jest juz wypchany i nie wiem czy za msc sie dopne, ale generalnie cieplych swetrow to w zimie chybe nie ubiore bo wiecznie mi goraco i z bosymi nogami latam:)
    a tal naprawde to jedynie czym sie przejmuje jesli chodzi o ubrania dla mam to staniki do karmienia, bo sa drogie!!! wiec chyba tak jak madziaUK bede stosowac sportowe, tak jka do tej pory bo wygodne sa:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 19.11.12 17:44</span>
    aaaaaa zaczelam 30tydzien!!!!jestem na ostatniej prostej, byle do 37 doczekac bo moj brzuch jest tak nisko osadzony.....
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    milena1984: chyba tak jak madziaUK bede stosowac sportowe, tak jka do tej pory bo wygodne sa:)
    Do karmienia nie są za wygodne, bo podjeżdżają do buźki dziecka jak się pierś trochę opróżni i zmięknie. Ja czasem zakładam sportowy na noc, bo normalnie to mam takie kopertowe na noc i to jest wygodne, ale jak oba są w praniu, to wtedy sportowy i nie jest mi w nim wygodnie. A co do staników do karmienia - ja mam firmy alles i nie są drogie, a są bardzo wygodne.
    •  
      CommentAuthorAgaMama
     permalink
    Dziewczyny w którym tygodniu ciąży poznałyście płeć maluszków? I czy przewidywania się zmieniały na kolejnych Usg?
    Pytam ponieważ na dzisiejszej wizycie gin stwierdziła chłopca- zastanawiam się na ile to wiarygodne ;)
    -- Hubert 24.07.2009, Bruno 13.05.2013 i Igor w drodze :D
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    AgaMama: Dziewczyny w którym tygodniu ciąży poznałyście płeć maluszków? I czy przewidywania się zmieniały na kolejnych Usg?

W 12t4d lekarz stwierdził, że na 85% to chłopak... na połówkowym mieliśmy już pomiar penisa ;)
    --
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    Jeśli lekarz widzi chłopaka, to będzie chłopak:) Błędy raczej pojawiają się przy dziewczynkach - bo sprzęt może wyskoczyć później, albo 'schować' się podczas badania:)
    --
    •  
      CommentAuthorAgaMama
     permalink
    Czyli wychodzi na to, ze będziemy mieli drugiego synka ;)
    -- Hubert 24.07.2009, Bruno 13.05.2013 i Igor w drodze :D
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja w 17 tc podczas usg w 3d poznałam płeć dziecka.
    --
  6.  permalink
    A ja jeszcze nie znam;(
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Ja słyszałam że najczęściej mylą się przy dziewczynkach my poznaliśmy w 22 tygodniu płeć w 32 potwierdziła się dziewczynka, a chłopca to podobno już nawet w 12 tygodniu można stwierdzić.
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Ja jestem bardzo zadowolona ze spodni ciążowych(jeansy). Cena raczej taka jak zwykłych gaci-coś ok 100-120 zł.,kupiłam tylko jedną parę-ale wystarczy,mam też jedną spódniczkę i dwie pary legginsów...fakt,że chodzę na okrągło w tych samych ciuchach,ale chyba nie ma sensu więcej ciążowych kupować. Z bluzek "ciążowych" mam jedną tunikę i jedną z krótkim rękawem(teraz pod spód zakładam golfa i jest ok). Do "zwykłych" spodni już nie wchodziłam od 6m-ca, bo mi dupsko i nogi...hm..urosły:wink:. A kurtkę zimową mam pożyczoną od grubszej koleżanki-mam nadzieję, że jak urodzę, to wejdę do mojej z zeszłego roku:bigsmile:
    --
  7.  permalink
    Co do ubran ciazowych to wg mnie sa zdecydowanie za drogie i to glowny powod dla ktorego ich nie kupuje. Jedynie w spodnie sie zaopatrzylam. Ale i tak wole chodzic w moich zwyklych jeansach rurkach, ktorych nie zapinam, a mam jedynie pasek taki elastyczny. Do tego zakladam dluzsze bluzeczki i swetry.
    AgaMama to dosc wczesnie, ale doswiadczony lekarz na dobrym sprzecie moze okreslic plec na podstawie polozenia tzw nuba. Ale dzidzius musi byc w odpowiedniej pozycji.
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    Doti- no wlasnie zebym mogla zamowic z firmy alles to zostaje mi tylko ebay, a tam to nie dosc ze dwa style do wyboru to kosmiczne ceny. a kupilam juz jeden do karmienia , troche wieksze miseczki i jest wygodny ale tak sobie mysle ze bede potrzebowac chyba z 5szt. A ile szt ty kupilas?
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Halo mamusie a wy gdzie się podziewacie coś tu cichutko dzisiaj???
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.