Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeNov 20th 2012
     permalink
    Venus grunt , że dobrze było :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    lapa - trzeba korzystac poki mozna , bo pozniej bedzie celibat przez jakis czas ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87 ogarnia mnie strach przed jutrzejszą glukozą tym bardziej,że jak mi się znowu nie uda to będę musiała iść do szpitala.
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Anula, zrelaksuj sie i nie myśl o tym. A na to badanie jutro może nie idź sama. Ja byłam z mężem, czytaliśmy sobie książki w poczekalni.
    Weź ze soba jakąs ciekawą książke lub czasopismo i gdy poczujesz się gorzej staraj sie o tym nie myślec i zajmij si czymś innym...może pomoże :bigsmile:

MadziaUK - o ile pamiętam to ty owulacje mialaś jakoś koło 30 dc więc spokojnie:bigsmile::bigsmile: Mały Karolek już niedługo wyjdzie:wink:

Golaa ja znam przypadek pępowiny jednonaczyniowej, jednotętnicowej - moja kolezanka tak właśnie miała, ale w żaden sposób nie odbiło się to na dziecku, synek urodził się zdrowy i świetnie się chowa
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Addictive - no wlasnie wedlug matody Roztera i prawdopodobnej owulacji (26luty) wczoraj minal termin porodu z owulki ;) wiec zle jeszcze nie jest ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Addictive mój mąż jutro wraca z nocnej zmiany więc nie będę go brała ze sobą bo ze zmęczenia jeszcze zaśnie w poczekalni . Pójdę sama z dwiema cytrynami w ręku w tym jedną wpuszczę do koktajlu a drugą będę jadła ,lekarz mi na to pozwolił.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Bo Madziauk jest the best :bigsmile::bigsmile: a synuś łobuz za tatusiem :tongue::tongue: Bierzmy wzór z naszej Madzi :threesome:

Treść doklejona: 20.11.12 18:45
    Anula będę trzymać kciuki za Ciebie :grouphug::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ja mam dziś podły nastrój:(
    Nie wiem czy to dół przedurodzinowy ;) czy po prostu mnie naszło. Pobolewa mnie podbrzusze i martwię się tym, bo takie nagłe kłucia mnie nawiedzają. No i te cholerne zaparcia, na które nic nie działa, a przez nie wróciły mi objawy zespołu jelita wrażliwego:(

Przepraszam, że narzekam, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej;)

Madziauk - ja też Cię podziwiam za spokój i cierpliwość, ja jestem w gorącej wodzie kąpana ;)
    --
  1.  permalink
    Dzięki dziewczyny, uspokoiłam się troszkę. Po prostu nie pamiętam czy z córą też tak miałam i chyba stąd ten lęk:-)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeNov 20th 2012 zmieniony
     permalink
    akirka - ja wlasnie tez jestem w goracej wodzie kapana, przynajmiej taka bylam przed ciaza ;) W ciazy sie wszystko zmienilo, nie wiem sama czemu ;) nie mam humorow ( wczesniej miewalam ;)), jestem bardziej pozytywnie nastawiona do swiata i taka przepelniona szczesciem, ze nikt mi tego nie zabierze/zmieni ;) Smieje sie, ze synus uczy mnie cierpliwosci ;) Co by nie bylo staram sie nastawic pozytywnie ;) biadolic jakby co bede po porodzie ;) Choc mam cicha nadzieje, ze wszystko pojdzie gladko, synus bedzie zdrowy i pieknie mi sie bedzie wszystko goic :)

A co do kluc z nikad, to ja takie miewalam przez cala ciaze :) mysle, ze to normalne.
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    IzUK- ja mialam dusznosci na pocztaku jesieni, wlasnie jak siedzialam w klimatyzowanych pomieszczeniach. I sie wachlowalam, ubieralam w letnie sukienki ale najbardziej pomagal spacer na swiezym powietrzu, no i tak sie dorobilam przeziebienia bo za lekko sie ubieralam. Hormony sa winne.
    za to ostatnio budze sie co pol godz w nocy od mojego chrapania:) az sama jestem w szoku ze tak nadaje.i jaka niewyspana chodze.
    --
  2.  permalink
    a mnie cały dzień bolą plecy i kręgosłup na dole;(:cry:
    --
     permalink
    jutro mam wizyte u gina i ciekawe jakie sa wyniki z tego mojego "zatrucia ciazowego"....i glukozy:confused: trzymajcie kciuki dziewczyny!

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.11.12 19:25</span>
    dominiczka to zrob sobie ciepla kapiel
    --
  3.  permalink
    Anula oby glukoza Ci jutro wyszła:)
    milena daj znać po wizycie jak tam czy wszystko w porządku:)

Treść doklejona: 20.11.12 19:26
    pomaga?
    --
     permalink
    madziauk- zazdroszcze ci tego opanowania i kontroli nad soba, taka cierpliwa Matka Polka!!!! super naprawde!!!bedziesz wspaniala mama! ja z kolei to mam takie hustawki momentami ze hej, gorzej jak przed ciaza, na szczescie mam cierpliwego m., taki moj aniol co mnie znosi za kazdym razem:smile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.11.12 19:30</span>
    dominiczka- mi pomaga kapiel, taki blogostan na pol godz poki woda nie ostygnie:) ostatnio tez sie borykalam zbolem ale misni kregoslupa i sie kapalam i zdecydowana poprawe widze, poza tym utrzymywanie wlasciwej postawy przy siedzeniu i sie rozciagam codziennie.
    --
  4.  permalink
    Qrcze właśnie nie wiem co z tym robić w pracy mi to dokucza bardzo zwłaszcza że mam stojącą 7h;/
    --
  5.  permalink
    Anula - szczerze Cię rozumiem i naprawde zycze powodzenia jutro z tym pierdzielonym badaniem

a ja wlasnie wrocilam z zakupów z poduchą do karmienia którą nabyłam w smyku:

http://www.voila.pl/408/an1pu/index.php?get=1&f=1

kosztowała 109 zł
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Anula85: jak mi się znowu nie uda to będę musiała iść do szpitala.

Ja właśnie za tydzień idę. Po obciążeniu miałam za dużo i będą robic krzywą dobową:angry:
    Anula, weź ze sobą wodę i jak będziesz czuła, że Cię mdli, popijaj sobie.
    Jeść nie wolno, ale zwykłą wodę można pić.
    --
  6.  permalink
    śliczna poducha milagros:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dominiczka kąpiel dobrze robi, masaż niech mąż Tobie zrobi :wink:
    Ja zaraz wezmę kąpiel gorącą bo mnie znów krzyże bolą :neutral:
    Milena trzymam kciuki za Ciebie :wink:
    --
  7.  permalink
    Ok dzięki dziewczyny to ja mykam męża zgnębić:):) może strzeli masażyk:):bigsmile::devil:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    MilagrosCud - fajna poducha :) ja nie wyobrazam sobie juz snu bez mojej - podtrzymuje mi plecy ( nie przewracam sie na nie ) i bardzo wygodnie mi sie z nia spi ;)

Anula85 - wierze w Ciebie :) dasz rade i wytrzymasz ten test obciazenia glukoza :))) 3mam kciuki !
    --
  8.  permalink
    madziauk - ja wlasnie tez zamierzam z niej korzystac przed urodzeniem bejbi
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ja mam dokladnie taka poduszke, i moge ja bardzo, bardzo polecic :) jest rewelacyjna :cool:
    http://www.dreamgenii.pl/poduszka-ciazowa-oraz-poduszka-do-karmienia
    --
  9.  permalink
    madzia - sliczna i praktyczna, o wiele dluzsza od mojej, taki wąż
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    A ja z kolei mam taka:
    http://pillowwitharms.net/wp-content/uploads/2012/10/mm12961-pic.png
    Teraz nie moge bez niej spac, dobrze wspiera plecy, co dla mnie jest wazne, bo nie lubilam spac na boku.
    --
  10.  permalink
    aszlim ale długachna:bigsmile::bigsmile: świetna!

ja od kilku dni jak się budzę na wznak to odczuwam silny ból brzucha i jak sie przewracam na bok to przechodzi, taki ból jakby jelitowy, któraś miała coś podobnego?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    A ja mam taką
    agdperfect.pl/r_p77zdjecianaaukcje/serwer/ty%20i%20my/poduszkaniebieskiedrabinki1r_p77.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorgolaa
     permalink
    Fajne macie te podusie ja się wspomagam całą masą zwykłych jaśków - hmm może tez zainwestuję w rogala
    Anula tak jak radzi sushi weź sobie wodę niegazowaną i popijaj malutkimi łyczkami, staraj się nie myśleć o badaniu a najlepiej jak miałabyś z kim pogadać - wtedy czas szybciej leci - ja miałam ten komfort że panie z laboratorium same mnie zagadywały i jakoś ten czas przeleciał nawet nie wiem kiedy. Trzymam mocno kciuki!!:wink:
    --
  11.  permalink
    Anula jak Ty przezyjesz to badanie to moze ja tez sie skuszę:wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny dziękuje za te kciuki :) Mi lekarz powiedział żebym zajadała cytrynę i popijała wodą jak mnie dopadną te mdłości . Ciekawe czy to coś pomoże ?
    --
  12.  permalink
    podobno mdlosci to maly pikuś przy tym, czytalam na innym forum jak dziewczyny mdleją, jakis palpitacji serca dostaja i wez tu badz spokojny przed takim badaniem...Anula jak ta cytryna i woda cos pomoga to ja tez pojde
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    MilagrosCud: podobno mdlosci to maly pikuś przy tym, czytalam na innym forum jak dziewczyny mdleją, jakis palpitacji serca dostaja i wez tu badz spokojny przed takim badaniem

Dziewczyny... nie nakręcajcie się tak negatywnie. Może i badanie nie jest przyjemne, ale jest to badanie jak każde inne! Jedne mdleją na widok krwi, inne na widok igły, a jeszcze inne mają problem z glukozą, ale najważniejsze żeby podejść do tego badania ze spokojem. A już na pewno nie czytać bzdur w internecie opisujących skrajne przypadki!
    Anula, pomyśl że robisz je dla dobra swojego dziecka bo chcesz wykluczyć cukrzycę. Postaraj się nastawić pozytywnie a nie od razu zakładać, że nie dasz rady. Poćwicz trochę oddechy: spokojny głęboki wdech i wydech
    :wink: powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    MilagrosCud: czytalam na innym forum jak dziewczyny mdleją, jakis palpitacji serca dostaja
    A wiesz ,że tak jest . Mnie po pół godzinie tak zamroczyło,że widziałam podwójny obraz i miałam nogi jak z waty.Ledwie się doczągałam do wyjścia ze szpitala żeby trochę powietrza złapać.

Treść doklejona: 20.11.12 20:52
    Teraz staram się źle nie myśleć o tej glukozie i podejdę do tego ze spokojem .Przed wczoraj mogłam sobie sama zrobić ten koktajl ,więc może jutro też będę mogła i pójdę z tym na oddział ginekologiczno położniczy i poproszę położną żeby mnie gdzieś tam położyła na te dwie godziny.

Treść doklejona: 20.11.12 20:52
    tzn położyła,sama się położę tylko niech mi na to pozwolą.
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Akirka głowa do góry ja mialam takie bole z lewej str jakby jajnik czasami nawet chodzic nie moglam, poszlam do gin a on powiedzial ze nie ma powodu do obaw a te bole moga byc przez jelita :confused: i ich zwolniony proces ... u mnie by sie niestety zgadzało :wink: teraz miewam je mniej ale mimo wszystko nadal sa , a wtedy przychodza glupie mysli :( pozdrawiam :)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Super te Wasze poduszki Dziewczyny :) Tez bede musiala sie w taka zaopatrzyc, bo coraz niewygodniej mi sie spi i pozycji sobie znalezc nie moge...
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja właśnie podeszłam do glukozy na lajcie, z wypiciem nie miałam żadnego problemu, nawet mi smakowała :-) więc reakcja organizmu bardzo mnie zaskoczyła...no ale leżenie pomogło i jakoś udało się przetrwać te 2 godziny :-)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Uciekam spać dziewczyny, do jutra
    --
  13.  permalink
    Anula85: Przed wczoraj mogłam sobie sama zrobić ten koktajl ,więc może jutro też będę mogła i pójdę z tym na oddział ginekologiczno położniczy i poproszę położną żeby mnie gdzieś tam położyła na te dwie godziny.

w jaki sposob sama go zrobilas? to tak mozna?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    sardynka, mnie to badanie też bardzo zaskoczyło, bo w Irlandii przeprowadza się je zupełnie inaczej:bigsmile:
    Byłam przygotowana na wypicie szklanki, czy tam pół słodkości i odczekanie 2h a tymczasem... dostałam do wypicia 500ml słodkiego napoju energetycznego gazowanego:devil: I pewnie niejedna z Was by wolała wypić coś takiego, a ja należę do tych egzemplarzy, które nie tolerują napojów gazowanych:shocked: nie pijam coli, fanty ani niczego co ma bąbelki:shamed: a tu jeszcze musiałam wypić 1/2 litra!!!! i odczekać nie 2 a 3h, bo krew pobierają 4x: przed badaniem, po 1h, po 2h i po 3h:wink: i też robiło mi się słabo ale wyjście na powietrze pomagało, rozmowa z pielęgniarką, innymi pacjentami, czytanie i zajęcie głowy wszystkim tylko nie tym jak bardzo mnie mdli:wink:

Treść doklejona: 20.11.12 21:39
    Anula85: Teraz staram się źle nie myśleć o tej glukozie i podejdę do tego ze spokojem

i bardzo dobrze:thumbup: Weź ze sobą coś fajnego do czytania. Dasz radę:swingin:
    --
  14.  permalink
    lapa: i bardzo dobrze Weź ze sobą coś fajnego do czytania. Dasz radę

jak mnie mdli to nie moge sie skupic na rozmowie z kims tylko wole siedziec w spokoju a co dopiero cos przeczytac
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    MilagrosCud: jak mnie mdli to nie moge sie skupic na rozmowie z kims tylko wole siedziec w spokoju a co dopiero cos przeczytac

Milagros,jak dla mnie to wiele zależy od podejścia...czy wolisz skupiać się nad tym jak bardzo jest Ci źle, czy nad tym jak to przezwyciężyć?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    To mi ta glukoza smakuje do picia i przez 1 h jest ok, normalnie gadałam sobie z M właściwie czułam się ok na siedząco i nagle zakręciło mi się w głowie i wszystko ze mnie wyleciało. Bez cytryny bardziej mi smakuje, ale dwa razy nie udało się wykonać badania.

Treść doklejona: 21.11.12 00:20
    Dołączyła mi kolejna nocna atrakcja ciążowa, mianowicie lecąca krew z nosa.:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeNov 21st 2012
     permalink
    Witam :)
    Ja chyba wlasnie doswiadczam co znaczy bezsennosc ,masakra jakas ,zasnelam dopiero po 23 -ciej ,2 razy sie budzielam co rowna godzine ,a od 3-ciej zupelnie niespie...
    Czuje sie mega zmeczona ,a zasnac niemoge ...Plecy mnie bola ...
    No to ponarzekalam sobie z samego rana ...

Dokaldnie dziewczyny da sie przezyc ta glukoze i nienakrecajcie sie ,mi bylo mega slabo,a jeszcze niemaialm z kim zostawic malej i byla ze mna .Ale pigula pozwolila mi wyjsc na plac zabaw pod przychodnie i mialam tylko siedziec na tylku .Wiec siedzialm na lawce i dobrze bo przynajmniej na swierzym powietrzu.
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Emenemss - bezsenność to moje drugie imię....
    Próbowałam różnych sposobów: herbatka z melisy, spacery, relaks, kąpiel z dodatkiem lawendy - wypróbuj, może Tobie coś pomoże?

A z innej beczki: do karty ciąży udało mi się wstawić suwaczek. Nie wyświetla się on jednak przy moich wypowiedziach na forum. Poradzicie, co trzeba zrobić, aby i tutaj było widać suwaczek.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeNov 21st 2012 zmieniony
     permalink
    Na forum wstawiasz suwaczek w" ustawinia forum "
    ten:
    BBCode (PseudoHTML, UBBCode)z poczatkiem [url]

do notatek ,jak juz zrobilas HTML

Treść doklejona: 21.11.12 06:15
    To wspolczuje tej bezsennosci,moja siostra niespala tak w ciazy chyba z 7 miesiecy ...
    Musze sprubowac z meliska dawno niepilam...
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Dzięki Emensemss. udało się.
  15.  permalink
    Witam sie, ja dzis spalam dobrze do 4.45 a potem co godzine pobudka.
    Milego dnia

Treść doklejona: 21.11.12 07:10
    Anula, kciuki za glukoze, dasz rade:D
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Widzę, że nie tylko ja miałam dziś problemy ze spaniem:wink: choć udało mi się pospać bez wstawania od 24 do 4 (jak dla mnie pełen luksus!) to od 4 już nie mogę zasnąć:devil:

Miłego dnia wszystkim życzę:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Witamy się według suwaczka w donoszonej ciąży .:crazy::jumping::crazy:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.