Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeNov 22nd 2012
     permalink
    Madzia, a kiedy miałabyś mieć ten masaż?
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
    • CommentTimeNov 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    Anula85
    To ja pisałam o Tardyferon-Fol mnie tak zaleciła tez gin i tak stosuje nie wiem czym sie kierowała ale powiedziała wyraźnie na czczo przed śniadaniem wiec łykam czuje sie naprawdę ok nic mnie nie mdli ani sie nie odbija a zgagi tez nie mam w ciągu dnia
    ...może mam sutsi żołądek :wink:

madziauk jak przyszłam na porodówkę to mnie jeszcze ze tak powiem wymęczyła tym masażem mimo ze ładne rozwarcie było bo powiedziała ze szybciej bedzie nie wiem na ile to masaż a na ile moja fizjologia ale poszlo ekspresowo o 20 z minutami byłam juz po porodzie a przyszłam na porodówkę ok 17tak jak pisałam (tzn tak mnie zainstalowali w pokoju do rodzenia bo widać na zdjęciach zegar z którego spisywali czas później)
    Sam masaż bardzo bolesny i nieprzyjemny był z tego co pamiętam juz wolałam moje kurcze tym bardziej ze jak przyszłam nie były bardzo bolesne. Bolesne to te co zaczęły sie co 2 minuty ale dużo ich nie było a później juz parte miałam a i rodziłam w wodzie w basenie może to tez miało znaczenie jeżeli chodziło szybkość porodu i bolesność skurczy
    --
  1.  permalink
    Kochane - zapraszam pod kartę ciąży - są zdjęcia Adasia :D :*
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kandyzowana już widziałam Adasia :tooth: jeszcze raz gratulację, a jak widać te jąderka hihihi a ja mam usg gdzie widać siusiaka :rolling: już się doczekać nie mogę :rolling:

Ja wróciłam z mojej wizyty :wink: powiem tak, synuś sprawia nam cały czas wielką niewiadomą dotyczącą terminu porodu :shocked:. siedziałam 40 minut w gabinecie, a jak wychodziłam to inne pacjentki patrzyły na mnie z taką pogardą :shocked: czy ja też tak patrzyłam kiedyś?? mam nadzieje, że nie. Moja lekarka powiedziała, że termin porodu przewiduje pod koniec lutego, obwód główki wyszedł jej na 28tc+4 dni, obwód klatki piersiowej na 25tc+5 dni, obwód kości udowej na 26tc+5 dni :shocked: według niej jestem w 25 t i 5 dniu ciąży, tym swoim magicznym kalendarzem ustalała termin porodu, według : ostatniej miesiączki, usg dzidzi i usg genetycznego!! wychodziły jej rożne terminy :devil: była w szoku, pierwszy raz z taką sytuacją się spotkała :tooth: powiedziała, że poród przewiduje pod koniec lutego :thumbup: Więc suwaczka postanowiłam nie zmieniać, w razie czego nie doczekam się pogrubienia na naszej liście ( bo mogę urodzić wcześniej ) lub będę kwitła jak Madziauk czekając na synka bo nie wiem kiedy będzie chciał wyjść. Widziałam serduszko, pitolka, akurat miał rączkę przy buzi :rolling: Waży synuś 769 gram :tooth: wody płodowe w porządku, sprawdzała mi pochwę, żadnej bakterii, nic się nie dzieje więc może to był taki zapach śluzu typowy dla ciąży?! nie wiem, ale jest czysto. Trochę bolało jak mi dotykała tam :confused: bolało :confused: Następną wizytę mam 20 grudnia i mam nadzieje, że termin porodu będzie dokładniejszy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    madziauk ja miałam masaż szyjki i wspominam to tragicznie ;/ oxytocyne tez mialam
  2.  permalink
    Venus to super że wizyta się udała i ze widziałaś dzyndzoła:)Zastanawiałaś się nad imieniem??
    --
  3.  permalink
    Venus :D Super wiadomości Kochana :)

ach te pitolki :D :) musi do mnie dotrzeć to, że będę mamusią synusia :D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Madziauk ja też miałam masaż szyjki i mam tylko jedno słowo na to : masakra :devil: Bolało tak, jak żaden skurcz. Prawie przed położną uciekałam jak miała mi go robić za każdym jednym razem :devil: no ale pomogło i urodziłam SN , niestety oksy tez poszła w ruch :neutral:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    heh nasz syn też na każdym usg chwali się pitolkiem jakby nie wiadomo co za sprzęt posiadał :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Madzia - mi koleżanka opowiadała, że jak położona zaczęła jej robić masaż szyjki, to ona z tego bólu uderzyła położną w twarz ;) Po porodzie kazała mężowi kupować kwiaty i przepraszała tą kobietkę ;)
    Może rzeczywiście jest to lepsze niż oksy, no i mówi się, że po porodzie wszystkie bóle idą w zapomnienie..
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Wklejam uzupełniony:

1. madziauk 10.11.2012 (chłopiec)
    2. aszlim 01.12.2012 (dziewczynka)
    3. basia_87 06.12.12(chłopiec)
    4. acia20 07.12.2012 (dziewczynka)
    5. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)

6. mooniia 21.12.2012(dziewczynka)
    7. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    8. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    9. Emenemss 2.01.2013 (dziewczynka)
    10. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    11. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    12. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    13. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    13.Grazien 12.01.2013
    13. emza 12.01.2013 (dziewczynka)
    14. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    15. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    16. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    17. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    18. marakuya 1.02.2013
    18. GaggataB 1.02.2013
    19. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    20. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    20. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    21. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    22. golaa 06.02.2013 ( dziewczynka)
    23. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    24. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    25. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    26. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    27. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    28. andziaiw 22.02.2013
    28. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec )
    29. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    30. sushi 5.03.2013 (dziewczynka?)
    31. venus87 06.03.2013 (chłopiec)
    32. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    33. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    34. DominiczkaA 19.03.2013
    35. venika 05.04.2013
    35. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    36. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    37. Ange 24.04.2013
    38. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    39. lilijeczka - 05.05.2013
    40. Hefalumpik 13.05.2013
    41. aravls 15.05.2013
    42. W_P_Gosia 20.05.2013
    43. AgaMama 23.05.2013
    44. akirka 27.05.2013
    45. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    46. Andzia1508 12.06.2013
    47. Kasiek 13.06.2013
    48. Migotynka 1.07.2013
    49. edytak1984 05.07.2013
    50. OneKiss 10.07.2013
    51. Mangaa 12.07.2013
    52. sloneczko32 13.07.2013
    53. ew3ame 15.07.2013.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    PENNY: miałam masaż szyjki i mam tylko jedno słowo na to : masakra Bolało tak, jak żaden skurcz

czyli obracając to w pozytyw... po masażu może być już tylko lepiej:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    witam wieczornie :)
    Madziauk-za masaz podziekuj,ja mialam oxytocyne + masaz i powiedzialm nigdy wiecej ,teraz niechce zadnej oksytocyny ,chyba ze naprawde bedzie nieunikniona .
    Masaz strsznie boli trwa kilka minut ,ale ja myslam ze padne ,a polozna przytulil mnie do swojego cyca i moiw placz wiem ze boli:crazy::jumping:
    Teraz mi do smiechu ,ale wczesniej niebylo...
    Fakt ze ,po mazasu znalazlam sie w koncu na porodowce i po 40 minutach tulilam juz mala .

Kandyzowana
    -gratuluje synusia :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    lapa - no wlasnie nie wiem kiedy, jakos pewnie w przyszlym tyg, zeby wywolac porod.
    Dzwonilam do polskiej gin, powiedziala, ze poleca takie naturalne metody.. ponoc dobrze zrobiony dziala.

venus87 - ales mnie podsumowala z tym kwitnieciem na liscie :devil: :shocked: nie ma to jak poprawic ciezarowce humor :fierce: ps. z tego co wiem, to na powyzszej liscie dziewczyny wpisywaly terminy porodu wedlug OM.

Dzieki Dziewczyny za info, jak zaproponuja mi masaz szyjki to sie zdecyduje, trudno, pocierpie swoje, tak bardzo bym chciala urodzic Karolka naturalnie :cool: :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Mam zrobić też badanie glukozy :confused:

Treść doklejona: 22.11.12 20:08
    Przepraszam Madziauk nie chciałam Cię obrazić, przepraszam :shamed::flowers::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    venus87 - ja badanie glukozy wspominam bardzo dobrze, najgorsze bylo siedzenie i czekanie 2h ;) no i picie tego "lukru", bo ja jak pisalam wczesniej nie lubie lukru z paczkow a to tak wlasnie smakowalo :) Ani nie bylo mi niedobrze, ani nic - tylko bylo to mega slodkie, wypilam w niecala minute ;) Pani w labie mowila, ze spokojnie w 5min moge wypic..plus popic odrobinka wody ;) Jednak nie potrzebowalam ani wody anie tyle czasu ;) Pozytywne nastawienie to polowa sukcesu :cool:

Spoczko, spoczko Venus - po prostu wrazliwa sie robie pod koniec ciazy ;) hehe.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No wiem, że według Om :wink: ale jak bym ja miała robić według OM to bym już była chyba w 28 tc :bigsmile: a nie chce robić zamieszania na liście, może zmienię w przyszłym roku jak będzie już pewne co i jak :bigsmile:
    A chciałam powiedzieć, że przytyłam i mam na plusie 8,6 kg więc pocieszam się, że tym, że jeżeli jestem do przodu z terminem ciąży to chyba nie dużo przytyłam?? ale kurna planowałam max 12/13 kg przytyć. Moja gin powiedziała, że nawet terminu porodu nie można zaplanować :devil::bigsmile: więc wagi też :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dziewczyny mialyscie moze cos takiego ,dzis niemogalm wejsc po schodach w w tunelu :d az dziecko moje sie przerazilo i mowi mamusia odpocznij :D
    Taki bol mnie chwycil jakby w posladku prominiujacy na kosc ogonowa ,ze az mi slabo bylo ...
    Czy to nie rwa kulszowa czy jak to sie pisze ???

Treść doklejona: 22.11.12 20:18
    Dziewczyny to jak ustalacie date porodu ,mi tez lekarz wedlog om mowil ,i taka mam ustalony suwaczek .
    Wedlog owulki ,to z moich wyliczen bylo to 10 kwietnia,to jak to sie liczy pelne 9 miesiecy ( bo wiem ze cos sie tam dodawalo cos odejmowalo ):shamed:
    Wtedy wyszedl by mi 10 stycznia ,i ja bym tak chciala :))
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Emenemss - mozliwe, ze rwa.. mi jeszcze po nodze szla na dol. na szczescie juz z miesiac jej nie mialam .

venus87 - niestety nie mozna zaplanowac sobie ile sie przytyje w ciazy. Ja nic nie planowalam i mam juz +10 a czasami jak sie duzo najem +11kg :) Najwazniejsze, by synus byl zdrowy. Pozniej po ciazy mozna zabrac sie za siebie i zrzucic to co zostanie :) Moje kolezanki tyly po 15-30kg i z cwiczeniami szybko wracaly do formy :)

Treść doklejona: 22.11.12 20:23
    Emenemss - z owulki wedlug Roztera (ja taka metode stosowalam) dodaje sie do dnia owulki 9 miesiecy i odejmuje 7 dni. Nie wiem jaka Ty metode stosowalas. U mnie owulka byla prawdopodobnie 26 lutego + 9 miesiecy - 7 dni = 19 listopada ;) Z usg w 14tyg termin mi dali na 17 listopada, a z OM mam 10 ;) mialam pozna owulke, ale u mnie to norma, przy dlugich cyklach.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Madziauk właśnie zapomniałam dodać, że po obiedzie byłam w momencie ważenia :devil: a jak się czujesz??
    Emenemss kurna nie wiem co mam powiedzieć bo nie miałam takiego czegoś :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    No to wychodzi 3 styczen ,a tak mam wedlog om 2 styczen :D
    Rowniez stosowalam metode Roztera :)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Emenemss: No to wychodzi 3 styczen

to tak jak u mnie:bigsmile: u mnie termin wg om pokrywa się z tym co mam wpisane w papiery szpitalne, a wg.usg z I trym.to jest 30/12:wink: a synio pewnie i tak będzie miał w poważaniu te wszystkie daty i wyjdzie wtedy kiedy mu się spodoba:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Emenemss - a to ladnie u Ciebie sie zgrywa :) u mnie cykle tasiemce swoje zrobily ;) zamieszanie z datami ;)
    najbardziej sie trzymam tej wg. owulacji :) 19 listopada :) juz kilka dni synus przenoszony, ale nie jest zle :)))

venus87 - ja sie czuje dobrze, dziekuje :) wlasnie mi maz na obiadokolacje robi curry ( z paczki) z ryzem ;) moze cos mnie ostre popedzi i sie ruszy ;)
    --
  4.  permalink
    No Madziula, bo my tu czekamy na Karolka :D
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    madzia, a na który szpital się zdecydowałaś??
    --
  5.  permalink
    Ja właśnie nie wpisywałam na listę terminu z OM, bo tak to wychodził mi 31.12/1.01
    Suwaczek i datę porodu skorygowałam do przesuniętej o 5-6dni owulacji. Nie będę się potem denerwować, że synuś za długo siedzi;-)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Jaheira - ja? Za duzego wyboru nie mialam, podlegam pod szpital St. Thomas w Londynie ( ten przy Tamizie, naprzeciwko Big Bena). A ze ten szpital ma opinie jednego z najlepszych w stolicy UK, wiec bez wahania sie zdecydowalismy. Mamy tez go najblizej, taxowka jakies 10-15min max.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Mi się termin z om praktycznie zawsze pokrywa z usg +/- 3 dni :-)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    madziauk: Jaheira - ja?

Eeeeeeeee... A to nie Ty pytałaś jakiś czas o szpital na Madalińskiego w Wawie...?
    Coś mnie się najwyraźniej pomieszało:cool::bigsmile::cool::bigsmile::cool::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    A mi wczoraj ten drugi lekarz ze szpitala powiedział ,że ciąża jednak nie jest starsza tylko synuś jest taki duży i jak bym miała cesarkę to 10 stycznia a, jak nie to mały powinien jednak wyjść 19 stycznia.Cholera ile ja już tych terminów miałam ,a teraz to już sama nie wiem kiedy urodzę to najlepiej Piotruś wie kiedy zechce wyjść.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    A ja dowiedziałam się, że łożysko mam na tylniej ścianie macicy ( od strony pleców ). Synuś ma pępowinę między nogami i się nią bawił :bigsmile: A ja się martwię tą główką dużą u synka :confused: zobaczymy czy się to zmieni a jeżeli nie to kurna będzie wyglądał jak "Stożkogłowy" :shocked:

Treść doklejona: 22.11.12 21:22
    Jak ja go urodzę?? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87 ja mam to samo mi lekarz powiedział,że wymiary główki Piotrusia odpowiadają 36 tc a reszta 32 ale to podobno jest normalne w ciąży i później wszystko się unormuje .
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Jaheira - nie, nie ja :)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Tosia waży 2999 +/- 300 gram, główką naciska mi na szyjkę (podobno stąd te kucia jak na @), która ma niecały centymetr i jest miękka. Dziś gin pobrał mi GBS wyniki za 3 dni chyba że coś zacznie się hodować to wtedy chyba za tydzień.

Do 7 grudnia powinna około 3,5 kilo ważyć no to rozmiar 62 chyba za duży i pytanie jaki rozmiar powinnam dokupić?

A te plamienia co miała to zrobił mi się jakiś polip i to przez niego, podobno ma odpaść sam.

Lekarz sobie zażartował że w andrzejki ma dyżur w szpitalu więc jak by co to zaprasza.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    acia20: to rozmiar 62 chyba za duży i pytanie jaki rozmiar powinnam dokupić?
    te]
    Acia, ja dokupiłam trochę ciuszków w rozm.56 - to chyba powinno być ok dla 3,5kg noworodka.
    Fajnie, że z Małą wszystko w porządku. A ten polip to gdzie Ci się zrobił, jeśli mogę zapytać?
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    lapa - zahacza o szyjkę i jak ona "pracuje" to on plami. Gin powiedział że jak będzie czysto czerwone lub różowe to jechać na IP, a jak brunatne to znaczy ze to przez tego polipa.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    i to nie będzie przeszkadzać w porodzie?
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Mam zaplanowaną CC na 7 grudnia.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Dziewczyny - dziś zapisałam sie do szkoły rodzenia i będe chodzić do szpitala, gdzie planuję poród. Spotkania raz w tygodniu przez 9- 10 tygodni, więc skoro zaczynam 5 grudnia to powinnam się wyrobić do porodu:):).:bigsmile:
    Cieszę się, że tam będę chodzić, bo planuję zapoznać się z położnymi i lekarzami na porodówce a także dokładnie sobie ten oddział obejrzeć.

A jeszcze przy okazji chciałabym wam podrzucic bardzo ciekawy artykuł o tym, że lepiej dążyć do porodu naturalnego, a nie wywoływanego:) (to tak w temacie MAdziUK :bigsmile: )

http://www.rodzicpoludzku.pl/images/stories/publikacje/zasady/zasada_pierwsza.pdf
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Addictive to super ,że będziesz chodziła na SR dużo się tam nauczysz i dowiesz.W którym szpitalu będziesz rodzić???
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Cześć dziewczyny :) Witam się wieczorową porą :)
    Ostatnio nurtuje mnie temat kąpieli : wanienka czy wiaderko ? Co wy wybrałyście ?
    Ostatnio na zajęciach w szkole rodzenia położna mówiła, że co raz więcej osób przekonuje się do tych wiaderek kąpielowych. Dzieci relaksują się siedząc w nich, czasami nawet zasypiają. Podobno pomaga tez na kolki. Jest to wydatek 3 razy większy niż wanienka dlatego nie chciałabym kupić pochopnie i żałować.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Gosia1986 u nas na SR położna odradzała te wiaderka ponieważ są cholernie niewygodne ,a co do wanienek to polecała te trochę większe bo dzidziuś szybko rośnie.Ja niestety kupiłam tą najmniejszą dla noworodka więc długo z niej nie będziemy korzystać .

Treść doklejona: 22.11.12 22:29
    Laski ja lecę spać bo Piotruś nie daje mi wysiedzieć .Do zobaczenia do jutra :)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Gosia, ja zakupiłam wiaderko bo widziałam dzieciaczki kąpane w wiaderku i rzeczywiście cała kąpiel odbywała się bezstresowo i z przyjemnością dla maluszka:bigsmile: Nie wiem jaki jest tego koszt w PL ale w IE koszt wiaderka jest takie sam jak wanienki.
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Anula85: u nas na SR położna odradzała te wiaderka ponieważ są cholernie niewygodne

u nas znowu odwrotnie :) mówiła, że wystarczy podtrzymać główkę i jak dojdzie się do wprawy to już robi się to jedną ręką

lapa: Nie wiem jaki jest tego koszt w PL ale w IE koszt wiaderka jest takie sam jak wanienki.

z tego co zdążyłam się zorientować to wanienkę można kupić w granicach 25 - 40 zł, natomiast samo wiaderko to koszt 99 zł + stojak 100 zł (stojak nieobowiązkowy)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hej dziewczyny, odebrałam dziś badania moczu no i jakoś nie przyjrzałam sie, zerknęlam tylko , że leukocyty negatywne i pojechałam na wizytę. Dopiero ginek mówi, że mam ketony w moczu no i muszę powtórzyć badanie, jeśli wynik będzie taki sam to już muszę iść na test obciążenia glukoza... do dupy , eh jeszcze mi brakuje cukrzycy...
    A ogółem u nas wieści powizytowe dobre :) wszystko w porządku, a płci nadal nie znamy, troszkę szkoda...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Wiaderko???:shocked:
    Ja mam wanienkę z podstawką dla noworodka, niebieską z postaciami bajek Disneya :bigsmile: Dużą a później w brodziku będzie kąpany :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Gosia, ja sobie stojak podarowałam. Wiaderko samo w sobie jest ciężko przewrócić- jest specjalnie wymodelowane:-) więc ten stojak jak dla mnie nie ma zastosowania. A poza tym jego wysokość jest nijaka, bo schylać się trzeba a przy samym wiaderku można usiąść, bądź kucnąć na ziemi i szybko, sprawnie wykąpać dziecko. W wiaderku robi się to jedną ręką- podtrzymując tylko główkę i jak dla mnie jest to duży plus, bo często będę kąpać synka sama. W wanience bałabym się sama kąpać noworodka.
    A co do ceny, to ja zapłaciłam w sklepie ok 20euro Przypuszczam, że w necie można znaleźć też taniej:wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Wanienka jest z termometrem i korkiem do wylewania wody :bigsmile:

Treść doklejona: 22.11.12 22:50
    Lapa 20 euro? w Polsce euro kosztuje 4 z groszem no ale wiadomo tam inaczej przeliczacie :bigsmile: zazdroszczę :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    U nas maz wybieral czy wanienka czy wiaderko. Bo to on bedzie kapal synka :) Taki to bedzie ich czas wieczorkiem. Wybral wanienke fisher price z hamakiem. Czy sie sprawdzi zobaczymy mam nadzieje juz niedlugo :)

Addictive - o dzieki za linka, poczytam sobie
    :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.