Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

jeszcze raz gratulację, a jak widać te jąderka hihihi a ja mam usg gdzie widać siusiaka
już się doczekać nie mogę 
powiem tak, synuś sprawia nam cały czas wielką niewiadomą dotyczącą terminu porodu
. siedziałam 40 minut w gabinecie, a jak wychodziłam to inne pacjentki patrzyły na mnie z taką pogardą
czy ja też tak patrzyłam kiedyś?? mam nadzieje, że nie. Moja lekarka powiedziała, że termin porodu przewiduje pod koniec lutego, obwód główki wyszedł jej na 28tc+4 dni, obwód klatki piersiowej na 25tc+5 dni, obwód kości udowej na 26tc+5 dni
według niej jestem w 25 t i 5 dniu ciąży, tym swoim magicznym kalendarzem ustalała termin porodu, według : ostatniej miesiączki, usg dzidzi i usg genetycznego!! wychodziły jej rożne terminy
była w szoku, pierwszy raz z taką sytuacją się spotkała
powiedziała, że poród przewiduje pod koniec lutego
Waży synuś 769 gram
wody płodowe w porządku, sprawdzała mi pochwę, żadnej bakterii, nic się nie dzieje więc może to był taki zapach śluzu typowy dla ciąży?! nie wiem, ale jest czysto. Trochę bolało jak mi dotykała tam
bolało
Następną wizytę mam 20 grudnia i mam nadzieje, że termin porodu będzie dokładniejszy
Bolało tak, jak żaden skurcz. Prawie przed położną uciekałam jak miała mi go robić za każdym jednym razem
no ale pomogło i urodziłam SN , niestety oksy tez poszła w ruch 

nie ma to jak poprawic ciezarowce humor
ps. z tego co wiem, to na powyzszej liscie dziewczyny wpisywaly terminy porodu wedlug OM.

ale jak bym ja miała robić według OM to bym już była chyba w 28 tc
a nie chce robić zamieszania na liście, może zmienię w przyszłym roku jak będzie już pewne co i jak

więc wagi też

Jaheira - ja?

A ja się martwię tą główką dużą u synka
zobaczymy czy się to zmieni a jeżeli nie to kurna będzie wyglądał jak "Stożkogłowy" 

)u nas na SR położna odradzała te wiaderka ponieważ są cholernie niewygodne
Nie wiem jaki jest tego koszt w PL ale w IE koszt wiaderka jest takie sam jak wanienki.