Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeNov 25th 2012
     permalink
    Mamusie ja spadam do Auchan na zakupy,będę tu później.
    --
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    Już dokładnie nie pamiętam o co chodziło z tym fenoterolem, ale prawdopodobnie o skutki uboczne dla matki. Zasadniczo mówił, że się go stosuje w bardziej ostatecznych okolicznościach, niż od tak. A z tym siedzeniem w łóżku, to było tak: pierwsze dwa tygodnie - totalny placek, potem się okazało, że szyjka zasadniczo się nie skraca, więc niby leżę, ale czasem trochę podreptam, po kolejnych dwóch tygodniach leżenia i nieskróconej szyjce - jeszcze większe rozluźnienie:) Jem na siedząco, chadzam do toalety, kąpię się i czasami przejdę po mieszkaniu, albo pobujam na fotelu bujanym (dziecko musi również czuć kołysanie). Generalnie trzymam jednak reżim łóżkowy, max. półleżący, bo o to prosił lekarz - przynajmniej do skończonego 35tc, żebym jak to określił, nie siedziała nad inkubatorem:)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A u mnie ktg ładne, mały ładnie się ruszał, puls super, ale niestety tylko jeden skurcz prawie 60:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :)

bari_87 - nie przejmuj sie jednym skurczem 60 :) Ja mialam kilka tyg temu w ciagu 20min dwa skurcze 50 i jedna 60 i jak widac ciagle w dwupaku jestem. Skurczy oczywiscie nie czulam :) Ostatnio 1,5tyg temu mialam kilka skurczy dochodzacych do 80 i rowniez ich nie czulam.. moze tylko lekko twardnienie brzucha i synus sie ruszal. No i po tym 1,5tyg ja nadal w dwupaku ;)
    Mi lekarze mowili, ze to skurcze BH, wiec nie te jeszcze wlasciwe :) Te normalne przy porodzie ponoc sa okolo 170 ;) i sa bolesne :)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Madzia, a twój mały jakoś wagowo był średniaczkiem to może czeka, żeby troszku przykoksować, a mój już średniaczkiem nie jest:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    bari_87 - waga z usg tym bardziej na koncowce ciazy jest ponoc niemiarodajna (tak mowi moja gin), wiec moze byc calkowita inna waga dziecka ;) Nasz synus ostatnio tj. 15 listopada wedlug usg wazyl 3390, wiec nie tak wcale malo ;) ciekawe kiedy sie urodzi i z jaka waga ;) Ile Twoj skarb wazy (wedlug usg) ?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Fajnie dziewczyny ze podpisujecie :)))
    A ja to znalazlam na innym forum :)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeNov 25th 2012 zmieniony
     permalink
    U nas 8 listopada było 3000 +/- 200 gram. A dzisiaj koleżanka w szpitalu (położna) powiedziała, że wygląda na sporego, ale oczywiście co będzie to będzie.
    Wczoraj próbowałam pogmerać za szyjką, ale ni chuchu nie sięgam i tak jakoś mięciutko się zrobiło:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    bari_87 - nie boisz sobie tak sama gmerac? ;) To waga tez calkiem srednia jak na ten tydzien ciazy. :)

Spokojny ten weekend, mialam nadzieje, ze moze Karolek zdecyduje sie na urodziny akurat teraz ;) Wczoraj kilkugodzinny spacer po centrum handlowym, chodzenie po schodach i przytulance z mezem .. i dalej cisza. Uparciuszek jeden. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Madziu ,uparciuch naprawde ,moja siostra urodzila w kwietniu 2 tygodnie po terminie ,ile sie nabiegala po schodach ,myla okna ,co ona niewymyslala ,a maly i tak urodzil sie kiedy chcial :d
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Witam dziewczyny
    Widze ze poczatek listy nadal w dwupaku :shocked:
    madziauk mam nadzieje ze od nowego tygodnia wezmą sie za ciebie albo Mały w końcu zdecyduje sie wyjść :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Emenemss - no wlasnie, tak to bywa. Dzieciaczki same decyduja kiedy chca wyjsc :wink: Wlasnie wrocilam padnieta ze spaceru, kupilismy ananasa - przypomnialo mi sie, ze polozne mi w UK mowily, ze niby on pomaga. Nie probowalam jeszcze tego ;) wiec nie zaszkodzi sprobowac.. a przy okazji zjemy cos smacznego ;)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej kobitki , ja też padnięta, niby u mamy siedzę i nic nie robię a jednak :neutral:

Treść doklejona: 25.11.12 17:44
    Emenemss dobrze, że znalazłaś, mam nadzieję, że coś z tego wyniknie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Madziauk, trzymam kciuki. Ladny ten popdis pod suwaczkiem ze maluch
    ma widocznie wazne powody by zaczekac jeszcze.:)

Zyczę zeby nie zwlekał już.:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    pępek mi wywaliło!:-(((

dzis kupilam termometr do wody bo za cholere nie kumam co to jest to mierzenie łokciem temperatury i jak to sie odczuwa jak jest dobra

madziauk - a ile Twoj bobas obecnie wazy?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    MilagrosCud - nie wiem ile wazy, z reszta takie wazenie pod koniec nie jest miarodajne.. bo dziecko jest juz posciskane strasznie ;) Wiec roznie moze byc, wedlug usg 15listopada mial w przyblizeniu 3390, ale czy to dobra waga na tamten dzien to nie mam pojecia.

Mi w ciazy w ogole pepek nie wyszedl, juz poczatek 43tyg, wiec chyba juz nie wyjdzie?
    Nie mam tez tej ciemniej lini na brzuchu.. to chyba zalezy od pigmentu ?

Dorit - dzieki, tez bym chciala by wyszedl juz ;)

Zjedlismy dzis z mezem calego swiezego ananasa...nie wierze by to pomoglo ;) Jutro bede dzwonic do poloznej, bo juz ponad tydzien mnie nikt nie widzial.:wink:
    --
  2.  permalink
    madziauk - ja tez nie mam tej linii ale pępek mi wylazl i sie zalamalam z leksza i to tak oblesnie w polowie mi wyszedl:-(

ja za to zjadlam sernik, tort orzechowy i zaraz ide cukier mierzyc:bigsmile:
    -- [/url]
  3.  permalink
    Witam się niedzielnie:)

Milagros mi tez na razie nie wywaliło,dziwie się że ty taka chudzinka i już wyskoczył:):)Zobaczymy jak tam mój czy zostanie na miejscu:)
    Madziauk Widzę że Karolek uczy Was cierpliwości już za nim zdecyduję wyjść:):bigsmile:

A jeżeli chodzi o petycję również podpisałam... :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Ja jutro o 7 rano usg nie mogę się doczekać ...trzymajcie kciuki żeby dzicię zrobiło szpagat:):bigsmile:

Treść doklejona: 25.11.12 20:02
    heheh Milagros nie jesteś obleśna to normalne wróci kiedyś na miejsce:)
    --
  4.  permalink
    Dominiczka musi się w koncu obnażyć bo to zawsze inaczej pozniej z kupowaniem, mowieniem do dziecka i o dziecku
    -- [/url]
  5.  permalink
    masz racje dziwnie mi cały czas tak mówić bezosobowo:)
    --
  6.  permalink
    dzis czytalam ze jakbysmy teraz urodzily nasze dziecko mialoby juz jakies szanse na przezycie przy pomocy respiratora :-) az mi sie wierzyc nie chce a w 28 tyg bedzie mialo 85% szans na przezycie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    DominiczkaA a co czujesz ,że będzie synuś czy córcia ???
    --
  7.  permalink
    To bardzo dobrze:) Ale i tak mam nadzieje że nasze maleństwa będą chciały wyjść w odpowiednim czasie bo mimo to , jest to ryzyko ....Ale takie informacje sprawiają że człowiek jest spokojniejszy:)

Treść doklejona: 25.11.12 20:13
    Czuje synka i każdy tak mówi:) Moja mama mnie ponad tydzień nie widziała i jak pojechałam do niej wczoraj to mówi :Dominika to będzie chłopak jak nic:)
    mam przeczucie ze się nie dowiem jutro:bigsmile:

Może wy odgadniecie płeć po brzuszku????Wrzuciłam foto na brzuszki:)
    --
  8.  permalink
    Hej Dziewczynki :)

DominiczkaA jeśli masz takie przeczucia to może się sprawdzić - ja też od początku czułam chłopaka i wszyscy mi tak mówili:wink:
    madziauk no uparty ten Twój synuś - ale ponoć strzelce tak mają!:wink: mam nadzieję, że powitacie synka na świecie jeszcze w listopadzie - trzymam kciuki, żeby się w końcu zdecydował:wink: aż mi się wierzyć nie chce, że miałam termin dzień po Tobie, a mój maluch za 3 dni kończy już 4 tygodnie:shocked:
    Anula śliczne zdjęcia z sesji - kwitniesz i widać, że mąż też przeszczęśliwy :wink:
    venus87 zmęczenie to dopiero będzie w 3 trymestrze...:)
    Jak kogoś pominęłam to przepraszam, ale ciężko mi wszystko nadrabiać na bieżąco:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    violet_flower: zmęczenie to dopiero będzie w 3 trymestrze...:)
    o tak racja ,ja na przykład nie mam siły chodzić . Na spacery to tylko wokół domu chodzę , nie wiem jak ja jutro pojadę z mamą do kina chyba na czworaka.
    --
  9.  permalink
    Violet a ty kochana jak się czujesz doszłaś do siebie już całkowicie???
    --
  10.  permalink
    Anula85: o tak racja ,ja na przykład nie mam siły chodzić . Na spacery to tylko wokół domu chodzę , nie wiem jak ja jutro pojadę z mamą do kina chyba na czworaka.

Pamiętam jak u mnie było na końcówce - czasem po dłuższym chodzeniu miałam wrażenie, że mi spojenie strzeli, a krocze się rozejdzie - synek dosyć długo przed końcem-już od początku września bardzo nisko siedział i uciskał główką... Chociaż mi bardziej od tego bólu dokuczały bezsenne noce - pozycji do spania nie mogłam sobie znaleźć...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    violet_flower - ja mysle, ze jak na dniach sie nie bedzie nic dzialo to beda mi wywolywac porod w tym tygodniu (niestety). Bo w sobote mijaja 2 tyg po ich wyznaczonym terminie ( po terminie wedlug OM to beda 3 tygodnie) i czytalam, ze w UK tu dluzej nie przeciagaja. Takze oby sam zechcial wyjsc jak najszybciej ;) Z tym terminem to racja, nawet jedna moja kolezanka z terminem na polowe grudnia ma juz synka po tej drugiej stronie. Tylko nasz taki uparciuszek - i musimy na niego cierpliwie czekac ;)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dominiczka no to trzymam kciuki za chłopca kochana :bigsmile::bigsmile::bigsmile: daj znać rybka :bigsmile:
    Violet wiem, że masz rację :wink: ale czasami mam takie momenty, że mogę się położyć i iść spać :bigsmile:

A ja jutro mam badanie obciążenia glukozy :confused::confused: idzie ze mną mamusia, mam nadzieje, że uda się za pierwszym razem :smile:
    --
  11.  permalink
    Venus trzymam kciuki żeby to badanie sprawnie poszło:)Daj znać co i jak:):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87 pamiętaj o cytrynie i wodzie.
    --
  12.  permalink
    a ja lecę pod prysznic i idę spać bo rano trzeba wstać:):bigsmile::bigsmile::bigsmile: Chyba nie zasnę jestem taka podekscytowana:) Dobranoc wszystkim:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny idę spać, trzymajcie kciuki i pamiętam o cytrynie i wodzie :bigsmile: o wspomagaczach się nie zapomina :tongue: dam znać na pewno :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    No ja też już idę lulu bo mnie kręgosłup boli jak siedzę.Dobranoc :)
    --
  13.  permalink
    A ja na badanie obciążenia glukozą idę 30 listopada i nie wiem jak dam radę z tym :bigsmile: ale jakoś trzeba :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Dominiczka powodzenia jutro :thumbup:, oby Dziecie pokazalo co ma miedzy nozkami :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    zaglądam i widzę , że madzia nadal w dwupaku, ojj leniwe coś to dziecię masz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Cloe, jak sprawuje sie Twoj detektor tetna? ja dzis kupilam Baby sound z wyswietlaczem. Juz sie nie moge doczekac az przyjdzie;) dlugo szukasz tetna malucha?
    --
  14.  permalink
    Witam się z samego rana:)
    Mam pytanie czy zanim pójdę na to usg mogę coś zjeść ???Bo mnie tak ssie że nie wytrzymam a nie wiem czy mogę ratujcie:)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeNov 26th 2012
     permalink
    Mi nie mówili że nie można jeść przed usg, zazwyczaj zawsze mam usg po 16 już po obiedzie.
    --
  15.  permalink
    aha czyli można bo gdzie człowiek do 16 wytrzymałby bez jedzenia:) Idę do lodówki dzięki:)
    --
  16.  permalink
    Witam.
    Dominiczka mozna jesc, a czasem lekarze kaza zjesc przed usg cos slodkiego aby maluszek sie ruszal
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Witam w poniedziałkowy poranek jak tam noc minęła ja pierwszy raz zyciu miałam skurcz łydki w nocy i rzeczywiście nic przyjemnego dzisiaj muszę zaopatrzyć sie w magnez :wink:
    Miłego dnia i może wejdę jeszcze wieczorkiem :smile:
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam w poniedziałek,
    nocka minęła jako tako- a w prawdzie w porównaniu z wczorajszą to rewelacja bo wczoraj ganiałam do wc i do tego nie mogłam potem zasnąć i już o 7 mała powiedziała dość-kręciła się wierciła także jeszcze tylko pół godzinki poleżałam i musiałam wstać....no cóż....
    dzisiaj tylko standardowo wc i szybkie zasypianie- pogoda u mniej jak spod psa! wieje leje okropnie! a ja jeszcze na piechotekę do pracy chodzę- już mi zostały tylko cztery dni do czwartku włącznie!!!!! doczekać się nie mogę!!!
    dobra zmykam się szykować :)
    --
  17.  permalink
    A u mnie za oknem piękne słoneczko:bigsmile:
    Przesyłam Wam tych promyczków, aby humorki były lepsze:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Madziauk jesteś moją królową cierpliwości !!! Przy następnym dziecku jak już będę stękać na końcówce, to wspomnienie o Tobie będzie mnie ostro mobilizować do "nienarzekactwa" :devil:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Czesc Dziewczyny :bigsmile:

akirka: Cloe, jak sprawuje sie Twoj detektor tetna? ja dzis kupilam Baby sound z wyswietlaczem. Juz sie nie moge doczekac az przyjdzie;) dlugo szukasz tetna malucha?

Akirko, bardzo dobrze, jestem z niego zadowolona i juz nie raz ukoil moje nerwy i schizy :) Z tym szukaniem tetna, to jest roznie, raz udaje mi sie je znalezc niemalze odrazu, raz trwa to chwile - tak ok. minuty, dwoch wiec jest ok . Dzidzia ma jeszcze duzo miejsca i zmienia pozycje, takze za kazdym razem w innym miejscu to tetno znajduje:)))) Napisz koniecznie jak juz wyprobujesz Twoj detektor :bigsmile:
    Ja ostatni raz uzylam swojego tydzien temu a teraz juz czuje ruchy Synka :heartsabove: i jak narazie jestem spokojniejsza :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    PENNY: Madziauk jesteś moją królową cierpliwości !!! Przy następnym dziecku jak już będę stękać na końcówce, to wspomnienie o Tobie będzie mnie ostro mobilizować do "nienarzekactwa

O to to to!
    A kiedy bedzie nastepne? :bigsmile:
    --
  18.  permalink
    Witam się poniedziałkowo, bo ciężkiej nocy :sad: Bo nie dość, że ostatnio ciężko u mnie z zasnięciem to jeszcze dostałam wieczorem takich bóli w dole brzucha po lewej str. że płakałam z bólu :cry: a dzisiaj nad ranem złapały mnie z prawej... :sad: ale teraz Lenka, się rusza i wynagradza mi każdy ból :heartbounce:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny, jestem po badaniu obciążenia glukozy :smile: badanie przeszłam, nie zwymiotowałam, wypiłam to w 5 minut ale oczywiście od połowy kubka użyłam pół cytrynki bo bałam się, że mnie zemdli. Na pusty żołądek tyle cukru?? szok! po godzinie zaczęłam czuć się senna, zmęczona i jak na chwile wstałam pochodzić to zbladłam, zakręciło się w głowie, oczka zrobiły się małe i mama kazała mi z powrotem usiąść. Ale źle nie było! bardziej męczyło mnie to czekanie, mały zaczął tak się ruszać, wiercić itp, że szok! :confused: idę spać bo jestem bardzo śpiąca, papa :wink:
    Dominiczka daj znać co i jak :smile::smile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.