Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    venus87 mam nadzieję, że i ja dam radę przez to przejść :wink: a Ty tą cytrynę sobie wcisłaś? I ile pojemności ma to co masz wypić? I jak długo musiałaś tam siedzieć?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeNov 26th 2012
     permalink
    Ja pamiętam, że też wciskałam cytrynę już po pierwszym łyku bo czułam, że nie dałabym rady! Taka słodycz:bigsmile:
    Niezalogowana0 ten test trwa 2 godziny - przynajmniej u mnie. Do wypicia masz 75ml glukozy z ciepłą wodą i czekasz godzinę - pobierają krew i po drugiej godzinie jeszcze raz pobierają i do domku:smile:
    --
  2.  permalink
    To troche sporo do wypicia :bigsmile: mam nadzieję, że szybko to minie :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Zleci :bigsmile:
    Dasz radę
    Weź ze sobą laptopa albo jakąś książkę bo się zanudzisz... Ja grałam w gierki na telefonie - masakra!
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć mamusie :)
    venus87 to super,ze udało ci się przejść przez to badanie za pierwszym razem,
    Ciekawe co tam u Dominiczki na pewno już wie co będzie miała ,tylko niech nam napisze :) Chyba zaraz do niej zadzwonię i się dowiem.
    Ja za pół godziny idę z mamą do kina na "Mój rower " ciekawe co to za film ? Mam nadzieję,że jakiś fajny bo nudy nie zniosę .
    --
  3.  permalink
    Dlatego biorę ze sobą narzeczonego :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Dii: Weź ze sobą laptopa albo jakąś książkę bo się zanudzisz... Ja grałam w gierki na telefonie - masakra!

Ja wzięłam książkę i gazetę, ale jak mnie zamuliło to oczy się zamykały i nie dało się nic przeczytać, potem zrobiło mi się słabo więc położyłam sie na kozetce i tam zasnęłam:PPP
    --
    •  
      CommentAuthorcytrynka251
    • CommentTimeNov 26th 2012 zmieniony
     permalink
    witamy się poniedziałkowo:)
    A ja dzisiaj cała w stresie. O 17 40 mam wizytę u gina. Będę miała usg połówkowe. Trzymajcie kciuki za moją dzidzię:)
    --
  4.  permalink
    Trzymam kciuki :thumbup:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    igisowa: Ja wzięłam książkę i gazetę, ale jak mnie zamuliło to oczy się zamykały i nie dało się nic przeczytać, potem zrobiło mi się słabo więc położyłam sie na kozetce i tam zasnęłam:PPP

Hehe! A widziałam jedną dziewczynę, która też mając książkę w ręku praktycznie odlatywała na kanapie, że mało jej książka z rąk nie wypadła :bigsmile:

Niezalogowana0: Dlatego biorę ze sobą narzeczonego

Rozsądnie. Mój maż też był ze mną ale do połowy.

cytrynka251: Trzymajcie kciuki za moją dzidzię:)

Kciuki zaciśnięte :wink:

DominiczkaA daj znać czy maleństwo przedstawiło swoją płeć :bigsmile:
    Jestem bardzo ciekawa

Treść doklejona: 26.11.12 11:45
    Kurcze a my ponad miesiąc po porodzie a mi się chce następnej ciąży... :bigsmile:
    Tak był fajnie...
    Nie wiem ile czekać. Jak Kacper będzie miał rok czy dłużej...
    Fajnie by było jakby miał rodzeństwo w podobnym wieku to by się razem sobą zajęli i nie nudzili z matką:wink: - tylko liczyłabym tym razem na dziewczynkę. Marzy mi się teraz córeczka:bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Dii: Kurcze a my ponad miesiąc po porodzie a mi się chce następnej ciąży...

Dii mam tak samo, jakos nie nacieszylam sie moim brzuszkiem i ciaza.... bede musiala meza zbalamucic :D
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    cytrynko kciuki zacisniete :bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 26.11.12 12:04</span>
    Dominiczka czekamy na wiesci :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc Dziewczyny :)

Znowu poszlam pozno spac (2 w nocy) i pospalam do teraz ;) Wlasnie wcinam sniadanko :)))

PENNY - dzieki :shamed: zaraz musze scigac polozne i dzwonic, bo chyba o mnie zapomnialy :devil:

Dominiczka - powodzenia na usg :)))

Venus - dalas rade z glukoza :) brawo :) nie bylo tak zle co?

Dii - mi tez sie juz marzy coreczka, no ale zobaczymy co to bedzie po porodzie, bo poki co to synus jeszcze w brzusiu siedzi ;)

Milego dnia dziewczyny :)
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Hej...witam się i ja w następnym, rozpoczętym tygodniu ciąży.:bigsmile:. Mam nadzieję, że moja ciąża nie będzie trwać tyle co Madzi:tongue:. Chociaż pieron wie, bo wg.OM mam termin na 10.12 a według zapłodnienia 20-23.12, więc możliwe, że też trochę poczekam. W każdym razie, jeżeli nie urodzę do 18 to mam się wstawić rano do szpitala-tak mi położna mówiła, która będzie przy moim porodzie. W sumie, to na razie nie chcę jeszcze rodzić, bo mam jeszcze wiele rzeczy do zrobienia:wink:. No ale my to sobie możemy planować...pozdrawiam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Hejka!
    Cytrynka trzymam kciuki!
    Dominiczka chwal sie czy dzidzia sie ujawnila...
    Ja bylam rano na badaniach i zastanawiam sie bede musial powtarzac, bo o 5 rano obudzilam sie z bolem zoladka, tak falami przychodzil, pojechalam na krew, wrocilam ledwo co i zwymiotowalam..teraz scisla dieta, tescie mnie z Zoska przygarneli..lerze caly czas, slaba jestem a do tego brzuch mi sie spina, do tego nawet troche boli plus bole jakby z krzyza i juz mam stres teraz..czy aby przez te wymioty sie nic nie dzieje..mala niby sie rusza i regularnie obija mi obolaly zoladek..a no i bola mnie biodra i pachwiny..co myslicie?martwic sie?wizyte mam w czwartek dopiero..sorry za brak polskich znakow ale z kom pisze..
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja mam na 10.12 termin wywołania porodu i mam nadzieję, że do niego nie dotrwam bo wolałabym naturalnie, ale tak jak ruda piszesz my to sobie możemy...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    br a ja sie tylko zamelduje ze na czwartek czyli 29.11 mam wyznaczone juz cc wiec prosze o kciuki :-)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    mooniia moje kciuki masz na pewno :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    mooniia trzymam kciuki! :peace:
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    mooniia - czy jak masz mieć w ten czwartek to dostajesz jakieś zastrzyki na płucka dziecka czy już nie, bo mi ustalili termin CC dopiero na 07-12 (termin był 12-12), tylko dlatego tak późno aby mała była już w pełni rozwinięta i żeby nie podawać tych leków.

Treść doklejona: 26.11.12 14:49
    mońka - nie umiem Ci odpowiedzieć na pytanie, mój gin zawsze mi mówił że lepiej na IP pojechać nawet z błahym powodem niż się denerwować, albo tel do swojego gin jak masz taką możliwość.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Niezalogowana wypiłam 75 ml, przed wypiciem pobrali mi krew, po wypiciu siedziałam 1h 50min i pobrali mi znów krew. Wcisnęłam sobie pół cytrynki i mi to wystarczyło, źle nie było, pół wypiłam normalnie bez cytryny ale drugie pół już z cytrynką. Myślę, że dała bym radę całość wypić bez cytryny ale bałam się, że mnie zemdli i będę źle się czuć :wink: Tragedii nie ma :bigsmile:
    Dii widzisz Tobie pobierali przed, po godzinie i po dwóch godzinach. Ja też miałam tak zalecone przez lekarza, ale pielęgniarka powiedziała, że przed mi pobierze i po nie całych dwóch godzinach. Zdziwiłam się :shocked: i powiedziałam jej, że tak P. Doktor chciała ale ona odpowiedziała, że raz się pobiera bo zanim się to wchłonie to minie godzina. :shocked:
    Anula i MadziaUK masakry nie było :smile: po godzinie zrobiłam się blada, spać mi się chciało, wyglądałam jak bym coś ćpała. Jeść mi się chciało, pić też...:confused: a jakaś Pani ciasteczka wyciągnęła :confused: no ale cóż! Baw się dobrze, i zdaj relacje z filmu bo sama się zastanawiam czy iść na ten film :bigsmile:
    Cytrynka trzymam mocno kciuki :thumbup: będzie dobrze :wink:
    Dii i Kuleczka jesteście szalone :rolling::rolling: ciekawe co na to wasi mężczyźni? :swingin:
    Mooniia trzymam mocno kciuki!!!!:swingin::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup: Mam nadzieje, że szybciutko zleci czas do czwartku i w piątek i najpóźniej w sobotę będziesz tulić malucha :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    mooniia kciuki zacisniete :thumbup: Powodzenia :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    moonia kciuki zacisniete! :thumbup:
    --
  6.  permalink
    Monia kciuki oczywiscie zacisniete :) Venus a co, jak szalec to szalec :D
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    mooniia - kciuki zacisniete :) cos czuje, ze Ty bedziesz tulic swoje malenstwo a ja nadal bede sie bujac w dwupaku ;)
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    acia ja sterydy dostalam juz w 30 tyg ale idalo sie dociagnac do tego terminu. cc mam tak szybko bo mam malowodzie mala slabo przybiera i nie ma sensu tego przedluzac juz bezpieczniej dla niej bedzie ma zewnatrz. od dwoch dni mam juz bole w dole brzuch na ktg rysuja sie skurcze, a ze jestem po 2cc to tez nie chca ryzykowac rozpoczecia porodu.
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    mooniia - więc zaciskam kciuki i może zdążysz zdać relacje przed 07-12
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Mooniia - trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Mi ostatnio na IP w 36 tygodniu jak się zapisywały skurcze to położna mówiła żebym się nie przejmowała tym że mam czekać na termin CC bo jak będzie potrzeba to zrobi ją jakiś lekarz dyżurny.
    --
    •  
      CommentAuthorgolaa
     permalink
    mooniia ja też mocno trzymam kciuki :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    venus87: Dii i Kuleczka jesteście szalone ciekawe co na to wasi mężczyźni?

kuleczka_69: Venus a co, jak szalec to szalec :D

Cała prawda:bigsmile: po co dwa razy w pieluchy się wwalać i na nowo przyzwyczajać do nich... Lepiej raz za razem:wink:

madziauk dziewczyno co ty tu jeszcze robisz? Ja to myślałam, ż ejuż dawno urodziłaś. Nie jestem na bieżąco ale jak patrzę na twój suwaczek to aż oczy wywalam!

venus87: Dii widzisz Tobie pobierali przed, po godzinie i po dwóch godzinach. Ja też miałam tak zalecone przez lekarza, ale pielęgniarka powiedziała, że przed mi pobierze i po nie całych dwóch godzinach.

Słyszałam, że tak robią ale nie wiem od czego to zależy...

mooniia - kciuki - jeszcze 2 pełne dni a na trzeci dzidzia i zero spokoju do osiemnastki :wink::wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Dzieki za rade:) jade do gina na sprawdzenie czy wszystko ok...prosze trzymajcie za nas kciuki...
    monia kciuki za Was zacisniete!
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dii - no niestety, jeszcze czekamy na naszego uparciuszka :) wlasnie mi daje popalic niezle i caly sie przeciaga w brzuchu.. do toalety latam co chwile, bo tak cisnie ;) no ale juz blizej niz dalej ;)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Jak nic się nie dzieje to nie ma zakazów - lekarze nie powiedzą ci że możesz tylko jakbyś nie mogła to na pewno nie zapomni ci o tym powiedzieć. Więc korzystaj :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    blubis nam 2 powiedzialo zakaz do 4tego mc.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Blubis nie wiem dlaczego ale moja wiadomosc przeskakuje nad Twoja:)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    blubis - nam lekarz mowil, ze mozemy caly czas :) bo ciaza rozwijala sie prawidlowo, najlepiej zapytaj swojego gina :)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Zauważyłam dziwną zależność jak jest ciemno w pomieszczeniu to mój brzuch się napina i robi twardy wystarczy ze zaświecę światło i jest miękki.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    blubis - ciezko cos doradzic, naprawde nie znamy dokladnie Twojej sytuacji. Dlaczego Ci glupio lekarza zapytac? (ja tam nigdy nie mialam z tym problemu, przeciez sex to normalna sprawa..a jaka przyjemna ;)). Ja raz jeszcze napisze, zapytaj swojego gina prowadzacego ciaze :)
    --
  7.  permalink
    Blubis, jak dobrze pamiętam ty masz krwiaka (lub torbiel nie pamiętam dokładnie) więc w takim przypadku trzeba uważać. Ja zapytałabym gina i nie masz czego się wstydzić. Śmiało pytaj nie ma się co wstydzić. Ja w poprzedniej ciąży miałam zakaz, a teraz jak pytałam lekarza to mówił że możemy tylko ostrożnie bez szaleństw;-)
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
     permalink
    blubis: a jak jest z seksem w ciazy w 3 miesiacu

Nie ma przeciwskazan jeśli nie ma kłopotów z szyjką.... a tego co poczytuję Ty takowych nie posiadasz.
    Z seksem chodzi o to - mój gin tak tłumacy - że penis uderza o szyjkę. A orgazm - podobno to inny rodzaj skurczy :wink:
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dziewczyny a jak jest z seksem w ciazy w 3 miesiacu? zaden lekarz mi nie piwiedxial ze nie wolno i tak sie zastanawiam czy mozna?
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Czesc dziewczyny :)
    jejku jak dawno do was nie zagladalam.
    Bulbis sex napewno nie jest zabroniony w ciazy i w obojetnie w ktorym miesiacu jestes. Chyba ze tak jak dziewczyny wyzej pisza masz problem z szyjka. Najlepiej zapytaj sie lekarza...on sprawdzi i powie Tobie na 100%. Z tego co gdzies kiedys czytalam ale naprawde nie wiem ile w tym prawdy czesty sex pozniej pomaga w porodzie ze niby szybciej sie rodzi...ale naprawde nie chce siac plotek.

Ja sie czuje ogolnie dobrze, malutka sie rozpycha i pod wieczor kopie jak szalona. Czasami mam wrazenie ze chce mi wyjsc przez pepek. :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    zastanawiam sie co moze byc zagrozeniem. a lekarza glupio mi zapytac. wydaje mi sie, ze orgazm doprowadza do skurczy a jak nie bedzie orgazmu to i skurczy i to chyba nie powinno szkodzic? czy zle kombinuje? :-)
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    W zdrowej ciąży można uprawiać seks, na każdym etapie i z orgazmem. Normalnie.
    W ciąży zagrożonej lekarz informuje o zakazie.

I nie ma co kombinować :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    W którym tygodniu ciąży pakujecie walizkę do szpitala i czy dwie osobne czy wszystko w jedną większą, czy potem te walizki już do samochodu czy czekają w domu???
    --
  8.  permalink
    Witam z wieczora...Miło mi się czyta że interesuje was wynik usg:)Zresztą po to tu jesteśmy żeby się wspierać:)
    wieści z usg:
    No niestety dzidzia skrzyżowała nóżki:) Ale najważniejsze jest to że wymiary ma prawidłowe,jest drobne jak na ten tydzień ale później może podgonić:) Waży około 700 gram, serduszko śliczne ,ładniutko bije:) Łożysko mam na tylnej ścianie:):bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Chciałam bardzo znać płeć ale bardziej cieszy mnie że jest zdrowiutkie i wszystko w porządku:):bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Domi jak jest drobne to moze jednak dziewczę:-) no ale masz pecha z tą płcią, wazne jednak ze zdrowe
    -- [/url]
  10.  permalink
    lekarz mówi że na 60% dziewczynka, ale jak rozszerzy nogi to i siusiak może być:)
    --
  11.  permalink
    ale wiesz mnie jak lekarz ocenial ze skrzyzowanymi nogami w 18 tygodniu to mowil ze raczej dziewczynka i ocenial to po budowie wiec moze Twoj lekarz tez ocenil trafnie:-)
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.