Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeNov 28th 2012
     permalink
    DominiczkaA - ja wzielam jedna tabletke nospy i skurcze nadal sa, prysznic tez bralam. Nie wiem moze za malo tej nospy?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja w ciazy z synem nospe odstawilam w 38 tyg,zeby wlasnie nie hamować skurczy , trzymam kciuki madzik :)
  1.  permalink
    Violet pisała:Między czasie cały czas pisałam z dziewczynami na forum - poleciły mi wziąć nospę i ciepłą kąpiel - jeśli to nie porodowe to na pewno się wyciszą. W wannie skurcze zdecydowanie się nasiliły i były już co 6 minut, nospa także nic nie dała. Ubrałam się więc szybko, pozbieraliśmy torby i parę minut po 19-stej wyjechaliśmy do szpitala. A co ile masz skurcze liczysz?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Bonim - no ja wlasnie pierwsza nospe w ciazy wzielam dzis..
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeNov 28th 2012 zmieniony
     permalink
    wiec nie bierz :P jedna nospa nie powstrzyma porodu :) chyba sie zaczyna, ja tez rodzilam po terminie ,tydzien po,porod byl wywoływany,masaz szyjki ;/ oxytocyna ;/
    zielone wody.. ale mlody 10 punktow dostal :)
    szyjka zamknieta ,nawet na opuszek palca nie byla otwarta,wiec otwierali,bolalo jak diabli
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ogolnie skurcze zapisaly sie tak :

czas trwania / odleglosc miedzy skurczami
    36sek /
    31sek /10:36min
    39sek / 15:43min
    22sek / 6:54min
    1:12min / 7:41min
    18sek / 7:29min
    50sek / 2:41min
    35sek / 1:11min
    1:01min / 3:27min
    25sek/ 13:16min

Mierze je dopiero od 14:58, teraz jest u mnie 16:13 :wink:
    --
  2.  permalink
    też myślę że to już te:bigsmile::bigsmile::bigsmile::shocked:

Treść doklejona: 28.11.12 17:13
    musisz poczekać chyba aż będą regularne
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    zaczyna sie,ale moze to jeszcze potrwac :)
  3.  permalink
    Madzia ja muszę lecieć bo jestem umówiona.Myślę że musisz tylko poczekać aż się rozkręci a skurcze będą mniej wiecej regularne.co 5-6 min chyba.Pewnie jak wróce to już urodzisz zobaczymy oby:)

Treść doklejona: 28.11.12 17:16
    Najważniejsze ze Karolek postanawia wyjść sam:):bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Witam. Madziuk trzymam kciuki, aby to było to:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    bonim - fajnie by bylo jakby sie samo zaczelo ;) maz bedzie za 2,5 godziny z pracy..nie wiem czy dzwonic po niego teraz...czy czekac ..one powinny byc pewnie bardziej regularne? no chyba, ze sie wycisza..:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    No Madziu, w końcu coś się u Ciebie zaczyna dziać :devil:
    Widzę, że narazie skurcze są bardzo nieregularne i krótkie. Jak będą trwały ponad minutę to już pewnie będą te porodowe. Ja jechałam do szpitala jak były chyba co 4-6 minut i trwały półtorej minuty :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    raczej jeszcze jest czas, zycze Ci zeby sie rozkręcił,zreszta juz sie rozkreca,u mnie nie bylo minimalnych skurczy bez kroplowki,po 3 krop.zaczelam miec mega skurcze a rozwarcia 0,wiec na sile w tajemnicy przed lekarzem ,polozna otwarla mi szyjke ;/ oby Cie to ominelo,ale jak skurcze same sie zaczynaja to jest git,moze troszke pospaceruj po mieszkanku,mąz pewnie zdąrzy ,ale moze uprzedz ,ze cos sie chyba zaczyna,ale na spokojnie,lepiej zeby byl przygotowany niz zaskoczony jak wroci
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisiek - czyli one musza byc naprawde takie regularne jak w zagarku? :) bo mi aplikacja narazie pkazuje srednia avr. i sa srednio co 7:45min i trwaja srednio 39sek ;)

Treść doklejona: 28.11.12 17:23
    bonim - maz wie, ze cos tam mnie boli, bo dzwonil jakas godzinke temu i pytal co u mnie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to dobrze :) powiem Ci ,ze jak ja rodzilam 9 lat temu to nie mialam pojecia o necie i o forach.. teraz to jednak jest super,kontakt online,wsparcie w każdej chwili super :D
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Jak w zegarku to chyba niee ;) Przynajmniej u mnie tak nie było.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    bonim - no tak :) teraz relacja na forum na zywo ;) oby to bylo to.. bo szczerze mowiac, to te skurcze bola..ale jeszcze nie tak bardzo.. wiec pewnie jak sie rozkreci to bedzie gorzej ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    pierwsze bóle są małpowe
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Malisiek - to skad ja bede wiedziala czy sa regularne? nie chce jechac do szpitala jezeli to nie te skurcze ;)
    --
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    Wow :crazy:

Madziu zaczyna sie :) Trzymam kciuki, aby to byly skurcze porodowe i aby reszta poszla gladko i szybko. Trzymaj sie! :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    madziauk - jak się nazywa Twoja aplikacja
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    madziauk Wasz Karolek jest chyba najbardziej wyczekiwany na forum :D
    oby to juz bylo to :)))
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    acia20 - aplikacja nazywa sie "Full term" - contraction timer, jest darmowa na iphone. Nie wiem jak na androida.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Madzia ja zanim pojechałam do szpitala miałam dość regularne skurcze z minimalnymi odchyleniami, ale skoro wzięłaś nospę i nie pomogło to raczej na pewno się rozkręci. Trzymam kciuki za sn:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Madziauk no kurcze, aż łzy mi stanęły w oczach :shocked: powinny być bardziej regularne, ale wiele Tobie nie brakuje do regularnych skurczy jak masz co 7-8 minut i trwają dłużej niż 30 sekund. Tak jak piszą dziewczyny Twój synuś jest najbrdziej wyczekiwanym dzieckiem na tym forum :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Sama nie wiem czy sztucznej paniki nie robie ;) ten bol taki dziwny, jakby mi ktos tam pod brzuchem sciskal wszystkie wnetrznosci i puszcza po chwili ;) Wlasnie rozmawialam z mezem, ma jeszcze jedno spotkanie i pozniej bedzie wychodzil z pracy ( za jakas godzinke). Ja chyba wezme sobie kapiel ciepla za jakis czas ;) z babelkami ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    i jak tam?
  4.  permalink
    Madzia super, wyglada na to, ze sie rozkreca. Wez sobie dopakuj torbe (chyba ze juz spakowana) i mierz skurcze. Jeszcze to potrwa, wiec mysle, ze maz zdazy wrocic i jak dalej beda dosc regularne to powoli mozecie zbierac sie na porodowke.
    Trzymam kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    nie robisz paniki,jak boli tzn.ze sie zaczyna
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    misia-ludek - no wlasnie dopakowalam sobie bielizne, kilka koszulek, szczoteczki do zebow ;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Co mnie dziwi, wody mi nie odeszly. I czop chyba tez nie..wiec to moze potrwac pewnie. Nie nakrecam sie za bardzo. Do szpitala mamy 10min taksowka :) tylko trzeba bedzie po nia wczesniej zadzwonic ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    róznie moze byc,ale trzeba troche czasu zeby sie rozwinęło,mnie wody nie odeszły,przebijali mi pecherz,a marzyłam o idealnym ksiązkowym porodzie
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    Acia20 - Ja na androidzie mam aplikacje, ktora sie nazywa Contraction timer (Ian Lake)
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Maaadziaaa... Trzymam kciuki. Mam nadzieję, że to już :) jak my wszystkie :) Ale powiem Ci tak-tak mi podpowiadała moja intuicja, że dziś się zacznie :)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Madziu, spokojnie poczekaj na meza i jak bedzie, to wejdz do wanny. W wannie jezeli nabiora regularnosci i mocy, to to juz to, albo sie wycisza. Bo jak na razie to raczej przeppwiadajace sa, ale moze sie rozkreca. Porodowe nie przechodza po nospie i nie zmniejszaja intensywnosci po zmianie aktywnosci czy pozycji, wrecz przeciwnie.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Tylko zeby nie przyszlo ci na mysl samej sie kapac, bo moze roznie byc.
    --
  5.  permalink
    Madziauk - bo jeszcze w domu urodzisz jak Cię czytam i Twój stoicki spokoj:bigsmile::bigsmile:

Ja wlasnie wrocilam od ginekologa - wszystko ok, serca posluchalismy, badania ok. Pytalam o tą cc i mowilam mu o nerwicy i powiedzial, że za wczesnie na taką rozmowę, bo nie wiadomo jeszcze jakie parametry, jak dziecko ulozone itp Ale ze jego opinia jest taka iz to cc wywoła predzej depresje albo nerwice bo jest to cos sprzecznego z ludzką naturą. Ogolnie obsmial mnie z tą nerwicą i kazał wyluzowac.
    Co do glukozy to powiedzial ze zapisy glukometru sa ok i ze on mi łba nie urwie jak nie zrobie tej 75 tylko napisze ze pacjentka nie wykonala, natomiast wg niego to podanie 75 jest bardziej miarodajne bo w ciagu dnia nie zjem tyle cukru. No i bede robila w przyszlym tygodniu...tak mu powiedzialam...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Mi wody nie odeszły do samego końca i miałam przebijany pęcherz przy 9cm rozwarcia :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    madziauk kąpiel to dobry pomysł oporzadz sie jezeli chcesz ja np sie ogoliłam bo w UK nie gola a z chaszczami nie chciałam rodzic :wink: z czasem powinnny byc coraz bardziej regularne :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Mi też wodu odeszły na koniec a czop? Nie wiem. Na pewno nie odszedł mi wcześniej. Kąpiel to dobra sprawa. Ja w szpitalu już na porodówce w wannie siedziałam. A te bóle co opisujesz są dokładnie takie same jak u mnie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwolanka
     permalink
    Madziunka uk - mnie wody wogole nie odeszly, przebili je chwilke przed porodem, czop mi tez nie odchodzil tak ze to akurat indywidualna sprawa. Wez goraca kapiel a jesli to skurcze wlasciwe to po goracej kapieli napewno sie rozkreca. Trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo :)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    madzia kciuki moze jednak urodzisz przede mna :-) ja jutro cc na 8 rano chyba zaczynam sie bac ;-) i tylko powiem ze to moja 3cc nie wiem jak pojdzie teraz ale po tamtych blyskawicznie dochodzilam do siebie latalam juz na drugi dzien w przeciwienstwie do mojej siostry ktora po porodzie sn 2 tyg lezala plackiem bo jej takie hemoroidy wyszly ze ani usiasc ani wstac. Takze nie ma reguly dziewczyny co ma byc to bedzie :-)najwazniejsze w tym jest dzieciatko aby zdrowo i bezpiecznie przyszlo na swiat :-)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    o ranyyyy Madzia zaczelo sie!!!! aaaaaaaaaaa Trzymam kciukiiiii!!!!! aaaaaaaa
    -- ,
  6.  permalink
    Madziu ja teraz przy PATRYKU miałam skurcze co 6-8 min dopiero póżniej nabrały intensywności i regularności od 15do 21 miałam skurcze co 6-8min więc to raczej to spobuj pomasować sutki jak ból się nasili to już czas na Karolka jeśli nic się niezmieni to raczej nie.mnie czop tym razem nieodszedł więc to różnie bywa:)
    Trzymam kciuki
    -- ,
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    mooniia to czekamy na wieści po porannej przygodzie :wink:
    No i kciuki oczywiście :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    Mooniia - kciuki! Powodzenia jutro :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    YPolly - wlasnie czekam na meza z kapiela :)

Rozmawiam z siostra i mama na skypie ;)

Mooniia - 3mam kciuki :)) pewnie bedziesz miala skarba przy sobie wczesniej :)

Skoro juz piszecie o hemoroidach, to ja wzielam sobie przedczoraj srodek na przeczyszczenie i wyszedl mi jeden. Ledwo siedze na pupie, biore czopki - jest napisane na nich, ze mozna w ciazy. Nie wiem jak ja urodze z takim cudem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    MadziaUK i Monia - dziewczyny powodzenia!!!
    szczególnie dzisiaj dla Madzi:). Madziu trzymam kciuki żeby te skurcze to już był początek porodu. Miałabyś swój wyczekany naturalny poczatek!!:)
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Madzia zaciskam mocno kciukasy zeby sie rozkrecilo i zebys, tak jak sobie wymarzylas, urodzila naturalnie:thumbup:

Mooniia jutro juz bedziesz tulic Dzieciatko, za Ciebie tez trzymam mocno kciuki :))) Powodzenia :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Madzia, trzymam kciuki za rozwój sytuacji!!!:thumbup:
    Powodzenia!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.