Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Madziauk trzymam kciuki zręby to było to, tak jak piszą dziewczyny to może jeszcze potrwać, u mnie minęło kilka godzin zanim skurcze zaczęły być regularne, do szpitala pojechałam jak były co 5 minut i spokojnie dojechalam więc chyba lepiej pobyć dłużej w domu:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
    • CommentTimeNov 28th 2012
     permalink
    Madzia i Mooniaa, kciukam mocno
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dzieki Dziewczyny :)

Skurcze staja sie coraz bardziej regularne i bolesne (ciezko jest mowic podczas skurczu ;)). Juz od 1,5 godziny sa co 10min :) Zobaczymy jak to bedzie po kapieli :) Juz rano mi sie wydawalo, ze mam skurcze, ale byly co godzine moze.. wiec naprawde nieregularne, teraz tak mysle, ze bol byl podobny..wiec pewnie sie wszystko wtedy zaczynalo ;)

violet_flower - tez tak mysle, zobacze ile nam sie uda zostac w domu ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Super madziu juz niedlugo przytulisz synka :-)
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    madziauk dopiero co tu się zalogowałam a tu takie wieści czytam :shocked: Trzymam za was kciuki i za expresowy poród taki jak u Spidermanki . Za kilka godzin będziesz tuliła Karolka w swoich ramionach zazdroszczę ci i tobie moonia też i za ciebie też trzymam kciuki :).
    --
  2.  permalink
    No to nam sie lista posypie. Madzia, Monia kciuki zacisniete.:D
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Madzia zaczęło się :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Wody nie muszą odchodzić na początku, mi odeszły dopiero przed partymi :wink: Zajebiaszczo mocno Ci kibicuję :grouphug:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorSzklania79
     permalink
    trzymam kciuki Madziu:) czytam ten watek od jakiegos miesiąca, jestem juz dopisana do listy przyszłych mamuś:) Ach, cudnie, ze niebawem zobaczysz Synka:))))
    Samych pozytywnych wrażeń!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
    • CommentTimeNov 28th 2012 zmieniony
     permalink
    madziauk Jak masz skurcze co ok 10 min to proponuje zrobić juz jakieś ruchy w kierunku wymarszu do szpitala jak ja miałam co 10 min to bardzo szybko mi zaczęły sie skracać i były co 5min jak dojechałam do szpitala były juz co 3minuty
    Fakt ze ciepła woda może trochę spowolnić a zarazem ulżyć jak juz są dość bolesne może dzięki temu mężuś bez stresu dotrze :bigsmile:

Ps: Znalazłam sobie juz aplikacje pod androida do liczenia skurczy mimo ze to dopiero 30tc taka twoja inspiracja :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
     permalink
    Madziauk - no nareszcie :-) Powodzenia!
    Ja miałam przy porodzie tylko skurcze w dole brzucha, pod koniec to czułam nawet jak mi się mała wkręca w kanał (?) i w biegu rozkladali fotel.
    Kurcze nie wiedziałam że są takie aplikacje na fona! Super.
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Madzia - ale emocje!!!! Mocno trzymam kciuki:) Ale ten Karolek musi mamusie i tatusia kochać skoro zdecydował się wyjść akurat teraz:)) Czekamy na relację:)

1aleks1: Jak masz skurcze co ok 10 min to proponuje zrobić już jakieś ruchy w kierunku wymarszu do szpitala

z tego co wiem, to w UK każą przyjeżdżać jak skurcze są częściej.
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    akirka zanim sie madzie zbierze to bedą :wink: jak byłam u położnej i były co 10 to dzwoniła do szpitala żeby mi szykowali sale :tongue:
    ...a jak dojechałam i mnie zbadali to miałam 7cm rozwarcia i poszło błyskawicznie to był moj pierwszy poród i tez przenoszony w UK
    --
  3.  permalink
    o i jestem z powrotem a madzia dalej z nami:)
    Monia trzymam kciuki za jutro:)
    --
  4.  permalink
    Madziu trzymam kciuki:)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    kurcze niesamowite są emocje na tym wątku aż mi się za tym tęskni :)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    1aleks1 ja juz tez sobie sciagnelam :P
    A maz na swoim telefonie tez juz szuka hehe :P
    --
  5.  permalink
    a jak to się szuka???
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    1aleks1 - no ostatnie 7 skurczy co 3:50/6 min ..bede dzwonic do szpitala. Mam nadzieje, ze to juz te wlasciwe skurcze. Zanim zadzwonie poczekam moze jednak na kolejny.

Wczoraj polozna mowila, ze mam dluga i twarda szyjke. Probowala ja masowac i powiedziala, ze sie nie da. Jednak pozniej w domu po spacerku mialam cos brunatnego na wkladce..hmm.
    Boje sie, ze pojade i rozwarcia nie bedzie..:confused:

Juz jestem po kapieli, w kapieli mialam takie same skurcze..moze nieco lzej odczuwalne :)
    --
  6.  permalink
    madziauk może zadzwoń do szpitala oni ci powiedzą czy masz czekać jeszcze czy przyjeżdżać:):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    madziauk jak te skurcze masz już co 6 min to ja bym na twoim miejscu nie czekała tylko pojechała bym do szpitala,bo nam na SR mówiono,że skurcze porodowe trwają coś ok 5 min czyli u ciebie to są chyba już te co powinny być .A jak tam wody odeszły już czy jeszcze nie>???
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Bede zaraz dzwonic, ostatni skurcz byl po 9 minutach, wiec czekam na kolejny i jak przejdzie to zadzwonie.
    Nie moge mowic podczas skurczu ;) wole zaciskac zeby ;):wink:

Treść doklejona: 28.11.12 21:18
    Anula85 - nie, wody nie odeszly.. boje sie, ze naprawde nie mam rozwarcia i mimo skurczy odesla nas do domu.
    --
  7.  permalink
    chyba musisz zaczekać jeszcze 9 minut to jeszcze za dużo
    --
    •  
      CommentAuthorwolanka
     permalink
    madziuk, poczekaj sama mowisz ze do szpitala masz 10 min, wiec spokojnie napewno zdarzysz, niech sie akcja rozwinie.
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    madziauk to jak ci te wody nie odeszły to może faktycznie zostań w domu i poczekaj na dalszy rozwój sytuacji . Może ci odejdą za parę chwil a jeżeli nie odejdą a skurcze nie przejdą to jedź do szpitala bo po co masz się męczyć.
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Madzia, najważniejsze, że się samo zaczyna Dobrze, że wody nie odeszły, bo jeśli skurcze będą nieregularne, to rozwarcie może długo postępować- a dziecko nie może być za długo bez wód, więc większe byłoby prawdopodobieństwo interwencji lekarskiej.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Coraz blizej jestes :-)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dzwonilam do szpitala, powiedzieli by przyjechac jak beda 3-4 skurcze w przeciagu 10min.
    --
  8.  permalink
    aha no to czekamy:)
    --
  9.  permalink
    Madziulka kochana zaciskam kciukqski :*
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Fajnie ,moze jeszcze dzis urodzisz a jak nie to po polnocy,jestem podekscytowana jak w dniu kiedy sama rodzilam :-) :-). Ale tak juz mam jak rodza znajome dziewczyny :-)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam wieczornie :)
    Ostanio ,mialam troche dola ,jakos plakac mi sie chcialo,ech te hormony :D
    Wiec tylko Was podczytaywalam ,ale niemialam weny pisac...

MAdzia-trzymam kciuki ,Karolek ,dzis sie juz pojawi na swiecie :) a ty uciekaj do szpiatala :)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    madziauk nasluchalam sie od mamusiek ze jak dl.wszystko trwa a skurcze dalej nie sa regularne to juz klamia w szpitalu , by ich nie odeslano :P
    3mam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    madziauk jak masz tak blisko do szpitala to jeszcze poczekaj pochodz miedzy skurczami poskacz na piłce moze sie przyspiesza jak masz schody w domu w którym mieszkasz pobiegaj po nich (oczywiście z bieganiem to żart pochodź po nich w gore i w dół)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    1aleks1 - schody odpuszcze ;) ale moze z pilki skorzystam.. niby takie skurcze to nic, ale juz troszke zmeczona jestem ;) ostatnie niestety znowu co 9min sa, ale trwaja 1min..i chyba jeszcze bardziej bola :) albo po prostu zmeczona jestem i mi sie wydaje ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Odpoczywaj bo dluga noc przed Wami :-)
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    madziauk jak juz będziesz naprawdę zmęczona to zrób jak napisała IzUK przynajmniej cie przyjmą i będziesz miała dostęp do środków przeciwbólowych poza tym nie tyko częstotliwość sie liczy ale i długość skurczu Szyjka juz na pewno ładnie pracuje i sie rozwiera :) na miejscu mogliby tez zrobic ci masaż tej szyjki pewnie by to też trochę przyspieszyło
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    madziauk trzymam kciuki za Was!to już na pewno to i do rana pewnie Karolek będzie z Wami!oby było tak jak sobie to wymarzyłaś:)
    mooniia kciuki za Was tez zaciśnięte! oby nie było komplikacji!
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    MadziaUk, trzymam kciuki!!!
    Moonia, kciuki na jutro!
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    1aleks1 - skurcze trwaja 1min czasem 1min i 10sek , takze w trwaniu sa regularne. Musimy tez taxe zamowic, tzw. black caba - bo on jezdzi tylko pasami dla autobusow. Na taka taxi czekanie to 15-20min (dzwonilismy juz by sprawdzic).

Co do masazu szyjki to ja jestem za, jak zaproponuja to sie zgodze. O znieczuleniu narazie nie mysle. Chcialabym urodzic bez, no ale jak to bedzie to nie dam sobie reki uciac ;) bo nie wiem co mnie czeka i jak bole beda sie nasilac. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Madziauk kciukasy mocno zaciśnięte :)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Anula85 - dzieki :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Madziauk nie zasnę teraz!!!!!! trzymamy wszystkie mocno kciuki za Was, super, że Karolek zdecydował się wyjść naturalnie a nie przez CC :bigsmile::bigsmile:
    Mooniia też trzymam kciuki jutro za Ciebie i to mocno :thumbup::thumbup::grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cholera ja też nie zasnę choć muszę się zmusić bo jutro mam ciąg dalszy sprzątania domu.
    --
  10.  permalink
    Hej Venus fajnie że jesteś:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    Ja tez bede czuwac przez noc :crazy:
    --
  11.  permalink
    też nie zasnę a rano do pracy:)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    No to idę się zmusić do spania .Dobranoc mamusie :)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Madzia ale nam emocje Twoj Synus zafundowal na noc :))))) Teraz bedziemy wszystkie czekac na rozwoj sytuacji :)))
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ja rowniez sie nie spodziewalam :)))
    --
  12.  permalink
    madziauk ja z wrażenia senna być przestałam i razem z Jasiem co chwile wchodzimy na forum i sprawdzamy jak się rozwija sytuacja:-) już bliżej niż dalej, ile wytrzymasz tyle bądź w domu, miałam podobne wątpliwości jak Tu, czy już jechać do szpitala i w sumie najdłuższa fazę porodu spędziłam w domu z czego dziś się bardzo cieszę:-) oczywiście nie chce Cię namawiać, wiadomo każdy poród jest , ale jeśli tylko intuicja odpowiada Ci, żeby jeszcze nie jechać do szpitala to jej słuchaj-raczej nie zawodzi w takich sprawach:wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.