MilagrosCud - ja nie pisze na skurczu, tylko pomiedzy :) pomiedzy skurczami nic mnie nie boli
No i wlasnie zlapal mnie skurcz, zauwazylam ze na skurczu jak bardzo boli..zaciskam zeby, mysle, ze to kolejny kroczek w drodze do tego by Karolek byl z nami, i tak rece do tylu daje, by kregoslup prostowac ;) jakby sie podpieram..nie wiem w czym mi to pomaga ;) ale zauwazylam, ze tak robie ;)))
Madzia zaglądam co chwilkę... Trzymaj się i póki możesz zbieraj siły. Całym sercem jestem z Wami. Życzę szczęśliwego rozwiązania. No i Mooniice jutro tego samego!!! Ale fajnie, faktycznie emocje są niesamowite-jak to się udziela...
i tak ją podziwiam ja pewnie leżałabym z lękiem i czekala aż to sie skonczy:-P wiem ze jak sie zle czuje to zwykle robie cos co nie wymaga ode mnie zbyt duzego wysilku np ogladam tv i leżę:-P
Mykam spać Dobranoc Madziauk powodzenia,oby Karolek już niebawem znalazł się w Twoich ramionach:) Monia Również życzę udanego poranka:) To się nam lista teraz posypie he
madziauk kochana wiem ze pewnie ci to nie w głowie teraz ale moze wykorzystaj jeszcze męża słyszałam ze to rozluźnia i działa na skurcze przy okazji niech pomasuje piersi a jak nie to alternatywą sa schody no ja chyba bym jednak skusiła sie na opcje nr1 jak bym miała wybór
dziewczyny czy takie skurcze jak na @ są normalne na moim etapie. Pojawiają się w ilosci kilku na dzien i trwaja ok 10 sekund, a wczoraj mialam taki skurcz bez bólu ale moj brzuch zamienil sie jakby w kamien na troche, dziecko się wyodrebnilo a reszta jakby pochowala
Madzia trzymaj się i ja jestem z Tobą i kciukasy mocno trzymam!!!!
Moonia i za Ciebie również...ja juz 45 min po cc siedziałam a kilka godzin pozniej normalnie chodziłam, po 72 godz byłam już w domku. Bardzo szybko doszłam do siebie i naprawdę prawie bezboleśnie , bo nie powiem że w ogóle nie bolało ale taki ból który da się wytrzymać i o którym już dawno temu zapomniałam.
Milagros mozliwe ze to skurcze B-H, jak sa do 10 w ciagu dnia to nie ma co sie martwic, jesli czesciej, to trzeba skontaktowac sie z lekarzem. Choc bole @ nie powinny chyba wystepowac tylko raczej te twardnienia. Najlepiej zadzwon do gina, kazda Twoja obawa powinna byc skonsultowana.
U nas skurcze co 5min. Wzięłam 2 tabletki paracetamolu pól godz temu - tak mi powiedzieli jak dzwonilismy do szpitala. Mamy dzwonić jak skurcze bedą co 3 min. W ogóle to od kilku godzin siedzę podpieta pod Elle tens maszynę i jest rewelacyjna. Masuje plecy i pomaga przy skurczach.
Madziu to juz bliziutko do finalu. Trzymam kciuki mocno. Staraj sie drzemac miedzy skurczami to troszke sie zregenerujesz. Jestes bardzo dzielna i super sobie radzisz. Karolek niebawem bedzie z Wami. Jesli bol bedzie trudny to jedzcie nim skurcze beda co 3min bo bedzie ciezko wytrzymamac w taksowce nawet te 10min, no i najlepiej wybierzcie sie nim zaczna sie poranne korki. Sciskam mocno:D
Madzia-trzymam kciuki i chyba z Ciebie wezme przyklad ze nienalezy sie sieszyc ,ja bym pojechala wczoraj i napewno bym lezala na patologi ,a po co ?? :)))
Treść doklejona: 29.11.12 07:04 No ja tez spac niemoge :d weszlam zobaczyc co slychac ,bo krece sie z boku na bok ,ale jak zobaczylam jakie emocje ,to wstalam zrobic kawke :))
przy cc nie ma takich emocji nawet na forum - tylko "trzymamy kciuki" zero napięcia a przy sn od wczoraj jeden temat, wspólne liczenie skurczow, pot i łzy
moonia gratulacje, duża ta Twoja Marysia w porównaniu z tym co przewidywali :) Madzia, trzymam kciuki żeby najdzielniejsza i najbardziej cierpliwa mama na forum już tuliła swoje szczęście :)
Monia gratulację! Madziula trzymam kciuki!!! a ja dzisiaj ostatni dzień w pracy od jutra zaczynam mój urlop macierzyński huraaaaa!!!!! doczekać się nie mogę bo mnie nogi tak bolą i puchną że jak shrek wyglądam do tego dzisiaj w nocy budziłam się co godzinę bo i dłonie mnie z opuchnięcia bolały-mam dzisiaj wizytę u lekarza więc się jej zapytam co i jak
gusiadm - dlaczego już urlop, ja mam L-4 do terminu czyli do 12-12-12, gin powiedział że jak termin cc mam na 07-12 to i tak automatycznie to l-4 przejdzie mi na urlop.