Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeNov 29th 2012
     permalink
    Dziewczyny ,ale lista ruszyla wow :shocked:

Treść doklejona: 29.11.12 14:04
    Edzia- jak milo Cie widziec :))
    Jak dajesz rade z trojka ?? :))
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
     permalink
    Oj faktycznie ruszyło się... :smile:
    Aż z ciekawości poszukalam kiedy była/jest pelnia księżyca - 28 listopada... Zbieg okoliczności? :shocked:
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Wszystkie mamusie czekały na Karolka, a Karolek na pełnię księżyca ;)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    hej...dziewczyny...ale galopujecie:wink: Widać, że Maluchy chcą się załapać jeszcze na listopad:tongue:
    Bari i Acia POWODZENIA!!!!:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    To zasluga pelni :)))
    Ja to sie modle zeby niezachaczyc o grudzien ,tak bardzo bym chciala nawet przenosic ta ciaze :))
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Emenemss: Ja to sie modle zeby niezachaczyc o grudzien ,tak bardzo bym chciala nawet przenosic ta ciaze :))

he he a ja właśnie odwrotnie:tongue: wolałabym się wyrobić w grudniu:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    chyba pełnia :) bo moja kumpelka kitty urodzila wczoraj,ale nie wiem czy wpisywala sie na liste
    gratuluje wszystkim a za reszte trzymam kciuki :)
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Ło jezu! Ale wysyp!
    Madzia bardzo skutecznie blokowała listę, a jak już poszło to z grubej rury! :wink:
    Dziewczyny, kciuki za Was!
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    o losie alez to "plodny" watek:wink: duzo Was przyszlych mamus! powodzenia dla dziewczyn u ktorych sie zaczelo!
    jak kiedys powroce na przyszle to nie ma szans zebym byla na biezaco:shocked:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    witam dziewczyny,
    mam mały( mam nadzieje, że nie zrobi sie duży )problem..i boje sie o dzidzke, :( jestem około 9 tyg..
    wyszłam ze szpitala w zeszły tydzień(krwawienie z dróg rodnych, na szczescie ciaza rosnie,mały przeżył te krwawienie,na każdym usg kontrolnym był wiekszy.
    jak wychodziłam ze szpitala dzien wczesniej,zgłosilam lekarzom, ze mam dosc ciemny mocz-kazali wiecej pic..
    no i duzo pije, i duzo siusiam przy okazji..
    no,ale od wczoraj poczułam lekkie pieceznie przy siusianu..przy końcówce..ciut mnie rowniez pobolewa tak jakby pecherz..
    mojego gina teraz nie ma.., co mi radzicie czy spróbowac cos wziasc - np.urinal- mam w domu, i zurawine tez mam ze słoika domowej roboty..czy jutro szukac jakiegos innego ginka..bo moze to byc infekcja dróg moczowych niebezpieczna dla maleństwa :(
    bardzo sie boje, bo 1 ciaze straciłam :(
    poradzcie cos prosze..
    --
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
    • CommentTimeNov 29th 2012 zmieniony
     permalink
    begraf powiem Ci że też miałam sprawdzać czy to przypadkiem nie zasługa pełni. Ale widzę, że rzeczywiście pełnia chyba wpłynęła na wysyp maluchów:wink:
    adda78 przede wszystkim zrobiłabym jutro badanie moczu, wyniki powinny być tego samego dnia. A dziś kup sobie soczek z żurawiny lub suszoną żurawinę, do tego sporo pij i warto wit. C wcinać, bo zakwasi ona mocz i wspomoże wydalanie bakterii.

Treść doklejona: 29.11.12 15:00
    Co do leków to najlepiej podpytać też farmaceutę w aptece, bo w I trymestrze nie wszystkie leki na zapalenie pęcherza są dozwolone. Będzie dobrze:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    OMG ledwie co pojechałam do sklepu a dziewczyny zaczęły rodzić jedna po drugiej
    bari87,acia20 kciuki mocno zaciśnięte :) Acia może ty unikniesz tej cesarki?
    --
  1.  permalink
    adda, nie wolno brac takich leków w ciąży ani urinal ani palin, zurawina nigdy nie zaszkodzi ale tez nie pomoze jak masz cos z pecherzem. To wygląda na zapalenie pęcherza jak piecze przy koncowce i boli pecherz. Moze Ci ulzyc no-spa i zakaz wspolzycia zanim sie nie wygoi. Polecam takze zel antybakteryjny Pliva Fem z literką F (pomaranczowy). No ale najlepiej jakbys skonsultowala sie z lekarzem, nawet innym - prywatnie
    -- [/url]
  2.  permalink
    Widze, ze lista ruszyla :) Moniia gratuluje serdecznie, Madzia juz pewnie tulisz Malenstwo :) Acia i bari, kciuki mocno zacisniete :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    adda, w labolatoriach w szpitalu robi sie ekspresowe badania prywatnie,moze awrto zroc juz dzisiaj,ja jakos nigdy nie zwlekam i dzialam szybko,ale to dlatego ,ze jestem w gorącej wodzie kąpana i juz 2 razy poronilam
    jak nie masz mozliwosci to idz jutro,kubek na mocz musi byc jałowy
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Żuravit można brać bezpiecznie w ciąży :)

Ja właśnie obejrzałam program na dwójce o dzieciach poczętych in-vitro i oczywiście poryczałam się przy cesarce ;)

Heh dziewczyny idą jak burza :) Kciuki za szybkie i w miarę bezbolesne porody :)
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    bede musiała zrobic je jutro, u nas w labo jest przyjmowanie materiałów do 10,...no niestety, to mała miescina..a i tak musez wyslac meza, bo ja moge tylko lezec..
    kurcze,zawsze cos :(
    a co lepsze rutinoscorbin,czy sama wit. C??
    --
  3.  permalink
    wg mnie sama wit C
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Wooooow ale wysyp, chyba faktycznie pełnia zadziałała! Żeby nie zabrakło miejsc na porodówkach:wink:

Bari, Acia - kciuki! Oby szybko poszło! :thumbup:

Madziauk już pewnie tuli Karolka i nie może się od niego oderwać:bigsmile:
  4.  permalink
    Moniia,Madzia,Acia i bari gratuluje dziewczyny:)szalejecie:)takiego zamieszania nie było nawet "za mnie" :)
    -- ,
  5.  permalink
    adda78 ja też jestem w trakcie problemów z pęcherzem. Zaczęło się wczoraj w nocy. A dzisiaj jest już zdecydowanie lepiej. Wczoraj wypiłam w bardzo krótkim czasie 1,5 l wody z sokiem z dwóch cytryn, wcinam też suszoną żurawinę i mam specjalne tabletki dla kobiet w ciąży Prenatal UroCare. Dzisiaj to wszystko powtórzyłam i na prawdę czuję poprawę. Tabletek jest 30 i bierze się jedną dziennie.
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Trzymam kciuki za Basię i Acię....ale lawina :)

Szkoda ze nie ma wiesci od Madzi na pewno odpoczywa, ma ktos kontakt
    telefoniczny z nią? moze smsek jakis?

Pozdrawiam i choc niestety nie jestem w ciązy czytam licząc ze mi sie udzieli.:cool:
    ( oczywiscie tez działamy:)
    --
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    A ja wracam z kontroli :) U nas wszystko w porzadku. Cisnienie i mocz ok. Duzo wod plodowych, dziecko ulozone ladnie glowkowo. Rozwiazanie powinno byc kwestia tygodnia.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Dorit chyba nikt nie ma prywatnego kontaktu do Magdy bo pisala ze ma internet w tel.wiec sie odezwie...
    zatem dalej czekamy.
    --
  6.  permalink
    aszlim to dobre wieści. Teraz tylko dużo cierpliwości takiej jak miała Madziauk:-)
    Dorit zaglądaj i trzymam kciuki aby ten cykl był szczęśliwy:-)

Treść doklejona: 29.11.12 16:17
    Powiem Wam, że troszkę zaczynam martwić się o Madzię bo już długo się nie odzywała:confused:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    CC dziś o 18.
    --
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    To juz za chwile :crazy: Trzymam kciuki Acia! :thumbup:
    --
  7.  permalink
    Normalnie wysyp dziś jak nic :crazy:
    acia kciuki :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Acia - powodzenia! Już za godzinę zobaczysz swoją Tosię:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    O kurcze!!!!!!!!!
    Wielkie kciuki za rodzące:bigsmile:
    A może wszystkie grudniowe dzieciaki postanowiły wyjść jednego dnia:bigsmile::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    My czekamy na Grudzien! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorartystka80
     permalink
    My również :wink:

pregnancy
    --
  8.  permalink
    Dziewczyny dostałam smskiem informację od mońki. Jedzie do szpitala bo z malutką nie jest podobno dobrze, mońka ma mało wód, malutka się nie rusza (serduszko bije i przepływy podono są ok.) ale lekarz kazał jechać do szpitala bo dodatkowo mońce wyszła leukocytoza i anemia. Lekarz mówił, że mogą chcieć nawet rozwiązać ciążę, malutka leży w poprzek.
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    O kurde,ale się dziewczyny rozhulały :crazy:...no cóż,chyba czas zacząć się bać, bo podium tuż,tuż:tooth:...trzymam kciuki dziewczyny:peace:
    Ja tez czekam na grudzień:wink:
    --
  9.  permalink
    Trzymjmy kciuki bo mońka kończy jutro 34tc:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    acia, bari kciukasy mooooocno zacisniete :thumbup:
    Ale nam sie lista ruszyla, pelnia zrobila swoje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Ale sie dzieje!!!
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Oczywiście trzymamy kciuki za mońkę i jej córeczkę...na pewno wszystko będzie dobrze:winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Monka za Ciebie tez oczywiscie kciukasy zacisniete :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    O kurczę, w takim razie trzymam mocno kciuki za zdrowie mońki i jej córeczki!!!
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    A faktycznie mońka ma termin na 19 stycznia... Trzymam kciuki za Twoje zdrowie i Waszej coreczki !! :smile: Musi i bedzie dobrze :thumbup: Powodzenia.
    --
  10.  permalink
    Bri - o kurcze , niezle niezle !!! Mocno zaciskam :))
    Acia - mocno zaciskam za CC :) Będzie dobrze i zaraz przytulisz swoje malenstwo:)

Za Mońke tez zaciskam kciukaski i mam nadzieje, że bedzie wszystko w porządku..
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Bardzo emocjonujący dzień....:)
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Misia, przekaz proszę Mońce, że bardzo mocno trzymamy tu za nią kciuki! Zwłaszcza moja Amelka - zdrowe dziecko z ciąży z bezwodzia :)
  11.  permalink
    Bardzo dziękuję w imieniu Mońki, jak będzie coś wiedziała to ma mi napisać a ja Wam dam znać
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    kciuki za mońke i Maleństwo:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    O kurde zaraz zawału przez was dostanę :shocked: Mocno trzymam kciuki za mońkę i jej córeczkę oby wszystko było ok :)
    Acia20 jeszcze chwila i przytulisz Tosię do siebie ale ci zazdroszczę :)
    Ciekawe jak tam bari87 ???
    --
  12.  permalink
    Trzymam kciuki za Mońkę i Jej córcię - mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze:wink:
    bari_87 i acia20 kciuki!!
    --
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    Dołączam się do trzymania kciuków za wszystkie mamy na porodówce i ich maleństwa, szczególnie za Mońkę..
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Trzymam kciuki aby córcia Mońki jeszcze jednak trochę posiedziała w brzuszku...

Acia20 Ty już pewnie po więc gratulacje :) Miałaś planowane cc, czy coś się zadziało?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.