o losie alez to "plodny" watek duzo Was przyszlych mamus! powodzenia dla dziewczyn u ktorych sie zaczelo! jak kiedys powroce na przyszle to nie ma szans zebym byla na biezaco
witam dziewczyny, mam mały( mam nadzieje, że nie zrobi sie duży )problem..i boje sie o dzidzke, :( jestem około 9 tyg.. wyszłam ze szpitala w zeszły tydzień(krwawienie z dróg rodnych, na szczescie ciaza rosnie,mały przeżył te krwawienie,na każdym usg kontrolnym był wiekszy. jak wychodziłam ze szpitala dzien wczesniej,zgłosilam lekarzom, ze mam dosc ciemny mocz-kazali wiecej pic.. no i duzo pije, i duzo siusiam przy okazji.. no,ale od wczoraj poczułam lekkie pieceznie przy siusianu..przy końcówce..ciut mnie rowniez pobolewa tak jakby pecherz.. mojego gina teraz nie ma.., co mi radzicie czy spróbowac cos wziasc - np.urinal- mam w domu, i zurawine tez mam ze słoika domowej roboty..czy jutro szukac jakiegos innego ginka..bo moze to byc infekcja dróg moczowych niebezpieczna dla maleństwa :( bardzo sie boje, bo 1 ciaze straciłam :( poradzcie cos prosze..
begraf powiem Ci że też miałam sprawdzać czy to przypadkiem nie zasługa pełni. Ale widzę, że rzeczywiście pełnia chyba wpłynęła na wysyp maluchów adda78 przede wszystkim zrobiłabym jutro badanie moczu, wyniki powinny być tego samego dnia. A dziś kup sobie soczek z żurawiny lub suszoną żurawinę, do tego sporo pij i warto wit. C wcinać, bo zakwasi ona mocz i wspomoże wydalanie bakterii.
Treść doklejona: 29.11.12 15:00 Co do leków to najlepiej podpytać też farmaceutę w aptece, bo w I trymestrze nie wszystkie leki na zapalenie pęcherza są dozwolone. Będzie dobrze
OMG ledwie co pojechałam do sklepu a dziewczyny zaczęły rodzić jedna po drugiej bari87,acia20 kciuki mocno zaciśnięte :) Acia może ty unikniesz tej cesarki?
adda, nie wolno brac takich leków w ciąży ani urinal ani palin, zurawina nigdy nie zaszkodzi ale tez nie pomoze jak masz cos z pecherzem. To wygląda na zapalenie pęcherza jak piecze przy koncowce i boli pecherz. Moze Ci ulzyc no-spa i zakaz wspolzycia zanim sie nie wygoi. Polecam takze zel antybakteryjny Pliva Fem z literką F (pomaranczowy). No ale najlepiej jakbys skonsultowala sie z lekarzem, nawet innym - prywatnie
adda, w labolatoriach w szpitalu robi sie ekspresowe badania prywatnie,moze awrto zroc juz dzisiaj,ja jakos nigdy nie zwlekam i dzialam szybko,ale to dlatego ,ze jestem w gorącej wodzie kąpana i juz 2 razy poronilam jak nie masz mozliwosci to idz jutro,kubek na mocz musi byc jałowy
bede musiała zrobic je jutro, u nas w labo jest przyjmowanie materiałów do 10,...no niestety, to mała miescina..a i tak musez wyslac meza, bo ja moge tylko lezec.. kurcze,zawsze cos :( a co lepsze rutinoscorbin,czy sama wit. C??
adda78 ja też jestem w trakcie problemów z pęcherzem. Zaczęło się wczoraj w nocy. A dzisiaj jest już zdecydowanie lepiej. Wczoraj wypiłam w bardzo krótkim czasie 1,5 l wody z sokiem z dwóch cytryn, wcinam też suszoną żurawinę i mam specjalne tabletki dla kobiet w ciąży Prenatal UroCare. Dzisiaj to wszystko powtórzyłam i na prawdę czuję poprawę. Tabletek jest 30 i bierze się jedną dziennie.
A ja wracam z kontroli :) U nas wszystko w porzadku. Cisnienie i mocz ok. Duzo wod plodowych, dziecko ulozone ladnie glowkowo. Rozwiazanie powinno byc kwestia tygodnia.
Dziewczyny dostałam smskiem informację od mońki. Jedzie do szpitala bo z malutką nie jest podobno dobrze, mońka ma mało wód, malutka się nie rusza (serduszko bije i przepływy podono są ok.) ale lekarz kazał jechać do szpitala bo dodatkowo mońce wyszła leukocytoza i anemia. Lekarz mówił, że mogą chcieć nawet rozwiązać ciążę, malutka leży w poprzek.
O kurde zaraz zawału przez was dostanę Mocno trzymam kciuki za mońkę i jej córeczkę oby wszystko było ok :) Acia20 jeszcze chwila i przytulisz Tosię do siebie ale ci zazdroszczę :) Ciekawe jak tam bari87 ???