Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Ee, jak jesteś to korzystaj i jodu się nawdychaj :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeNov 30th 2012 zmieniony
     permalink
    madziauk - gratulacje.

Całkiem niedawno była tu rozmowa na temat CC, teraz już mogę się wypowiedzieć na ten temat bo przeżyłam. Ogólnie znieczulil mnie w kręgosłup 5 razy się wkuwali. CC czuć jak takie gniecenie brzucha. Też ma swoją magiczną chwilę bo jak zbadają zmierzą malucha to kładą na piersiach przy buzi mamy, Tosia chyba z 5 minut tak leżała a potem do taty na kangurowanie podobno trzymał mała 1,5 h. Mnie w tym czasie pozszywali i i czekałam na nich w sali operacyjnej. I w sumie wszystko było by Ok gdyby nie to że jeszcze teraz nie mogę się wyprostować i mam trudności że powstawaniem. Z powodu moich różnych chorób przez które była CC małą ki dają jak jest ktoś s rodziny chodź dziś ja przywieźli i miałam jej tylko nie wyciągać z tego wózka przezroczystego.

Treść doklejona: 30.11.12 22:00
    Dziś poraz pierwszy próbowaliśmy karmić się piersią, trzeba będzie trochę nad tym popracować, ale mam nadzieję że się uda. Bo mała ma chęci ale chyba nie chce jej się ssac.
    --
  2.  permalink
    ja straciłam wenę po dzisiejszych harcach z Penny:updown: za kazdym razem nie wiem jak mam po takiej zrytej atmosferze przejsc do porzadku dziennego na tym forum i musze przeczekac...

a co do filmu to zaraz na tvn idzie "Czerwony smok" - chociaz kobiety w ciazy nie powinny takich filmow ogladac:neutral:

venus - miłość jest taka piękna:rainbow: ja za moim czasami tęsknię nawet jak siedzi obok, ciężko to wytłumaczyć ale to miłe uczucie:wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeNov 30th 2012
     permalink
    Milagros, a to nie Ty pisałaś, że chcesz ukrócić tę dyskusję...? Jakoś tego nie widać:confused:
    --
  3.  permalink
    acia - z tym ssaniem dzidzia się rozkręci, często na początku nie ma chęci do ssania, moja kolezanka po cc tez miala problem a pozniej nie mogla oderwac malego od cycka:bigsmile:
    fajnie, że ukazalas dobre strony cc:-)
    -- [/url]
  4.  permalink
    Cześć dziewczyny,
    Właśnie się zalogowałam, co prawa nie jestem jeszcze w ciąży ale zaczęliśmy z mężem dość intensywnie się starać.
    Na razie sobie czytam z ciekawości wasze wypowiedzi i szczerze też by czegoś się może dowiedzieć i przygotować psychicznie na wydarzenia, które miejmy nadzieję nadejdą.
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Acia, spokojnie po cc są się karmić mimo że wymaga to trochę więcej pracy. Ja jestem na to przykładem -od 7 miesięcy karmię moje bliźniaczki wcześniaki po cc. Już powoli kończymy, ale to dlatego że teraz jest mi wygodniej butlą ze względu na oszczędność czasu, ale da się, tylko nie możesz w to ani chwilę wątpić.
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Acia20, koniecznie musisz duzo pic,po tylu wkluciach w kregoslup(zeby uniknac zespolu popunkcyjnego). Mnie sie wbijali 2 razy i po kilku dniach mialam problemy z widzeniem (nie widzialam w ogole po bokach ,jedynie na wprost-koszmar). Zaraz dzwonilam do poloznej i mowila,ze mam duzo pic. I faktycznie, w ten dzien co sie to zaczelo sie to dziac,to malo pilam. Wrocilo wszystko do normy na szczescie.
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    acia20: Dziś poraz pierwszy próbowaliśmy karmić się piersią, trzeba będzie trochę nad tym popracować, ale mam nadzieję że się uda. Bo mała ma chęci ale chyba nie chce jej się ssac.

Acia wszystko się uda :wink: Przystawiaj do piersi jak najczęściej to szybko się laktacja rozkręci. Super, że się z tatą kanguruje Tosia :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  5.  permalink
    Acia to trafiliscie na fajny szpital, gdzie malucha po cc nie zabieraja odrazu, ja niestety nie mialam tej magicznej chwili bliskosci z dzidzia po porodzie. Wracaj do sil, laktacja sie rozkreci
    ciekawe jak tam bari
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    MilagrosCud: ja straciłam wenę po dzisiejszych harcach z Penny:updown: za kazdym razem nie wiem jak mam po takiej zrytej atmosferze przejsc do porzadku dziennego na tym forum i musze przeczekac..

Szkoda,że za kazdym razem nie wyciągasz wniosków ze swoich "poczynań"

Wiesz... Niezrozumiałą jest dla mnie sytuacja, gdzie przyszła matka wie,że ma epizod lękowy, że wie,że może wpaść w depresję po porodzie a nadal siedzi na tyłku zamiast skonsultować się z jakimś psychiatrą lub psychologiem...
    --
  6.  permalink
    Jaheira - naucz sie czytac, że jestem pod opieką psychologa , nie muszę za kazdym razem ponownie pisac tego co juz pisalam tylko dlatego ze ktos nie przeczytal

i nie wiem o jakie "poczynania" Ci chodzi widzę tylko jakąs komitywę bez argumentacji, totalnie mnie nie interesuje ta wymiana zdan, zasmiecasz forum zamiast napisac do mnie prywatnie, to nie jest miejsce na takie docinki i juz nie raz to bylo dzis pisane
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ja zrobię tylko tak i już nic nie napiszę:
    MilagrosCud: ja straciłam wenę po dzisiejszych harcach z Penny za kazdym razem nie wiem jak mam po takiej zrytej atmosferze przejsc do porzadku dziennego na tym forum i musze przeczekac...

MilagrosCud: zasmiecasz forum zamiast napisac do mnie prywatnie, to nie jest miejsce na takie docinki i juz nie raz to bylo dzis pisane
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Chodzi mi Milagros o to,że jesteś tu na tyle krótko,że każda kolejna "rewelacja" z Twojego życia, którą tu opisujesz, coraz bardziej stawia Twoją osobę pod dużym znakiem zapytania.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Milagros, za przeproszeniem, ale sama wprowadzasz "zryta" atmosfere na forum. Wszystkie Twoje wypowiedzi skierowane do Penny byly oprysliwe i niemile. Ona przyznala, ze nie przepada za Toba, a mimo to widac ze nadal ma szacunek do rozmowcy.
    tak bardzo chcialas zakonczenia tej wymiany zdan, a teraz znowu to wywlekasz, nie wiadomo czego oczekujac?
    przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z komorki
    --
  7.  permalink
    Jaheira: Chodzi mi Milagros o to,że jesteś tu na tyle krótko,że każda kolejna "rewelacja" z Twojego życia, którą tu opisujesz, coraz bardziej stawia Twoją osobę pod dużym znakiem zapytania.

rewelację z babcią juz wyjasnilam jesli o to chodzi, bo znow bez konkretow, rewelacje z emetofobia rowniez, nie wiem o jakich innych rewelacjach tu piszesz z mojego zycia, jaką rewelacją tak bardzo postawilam siebie pod znakiem zapytania, trzymasz komitywę i to widac, bo nie raz juz tak bylo i nie raz tak bedzie ze jak wchodze w potyczki z "tą" osobą to zawsze ale to zawsze sie pod nia podpisujesz a ogolnie nie ma Cie na tym forum wiec nie kwaś mi teraz, a to czy jestem krotko czy dlugo nie ma totalnie zadnego znaczenia

Treść doklejona: 30.11.12 22:41
    akirka: tak bardzo chcialas zakonczenia tej wymiany zdan, a teraz znowu to wywlekasz, nie wiadomo czego oczekujac?

rownie dobrze mogę napisać, że to idzie z dwoch stron bo naprawde nie widze tu przechylonej szali wypowiedzi po mojej stronie, wrecz przeciwnie

akirka: Wszystkie Twoje wypowiedzi skierowane do Penny byly oprysliwe i niemile.

szczegolnie jak jej dzis napisalam o tym ze to ja szanuje jej zdanie i wypowiedzi i to ja poprosilam o szacunek dla swoich, poczytaj sobie i badz obiektywna
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Milgros, dodałabym jeszcze manię prześladowczą do Twoich "dolegliwości"...
    I nie przypominam sobie bym miała z Penny jakąkolwiek komitywę...
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Dobranoc dziewczyny i nie klocic sie. Szkoda psuc sobiw woeczor i noc :)

Ja odplywam.. Do jutra!:)

Treść doklejona: 30.11.12 22:53
    Jako psycholog i przyszly psychoterapeuta powiem tak : Milagros nie ma.manii przesladowczej itp.. Choc na prwno problemy natury zaburzeniowej sie pojawiaja o ktorych zreszta sama pisze.. Niebezpiecznie komus nie bedac specjalista wystawiac diagnoze..

A takto zgadzam sie z dziewczynami z reszta :)

dobranoc Wam raz jeszcze ;) i przepraszam za literowki ale nigdy nie uda mi sie ze smartfonu pisac bezblednie chyba :/
    --
  8.  permalink
    Jaheira: Milgros, dodałabym jeszcze manię prześladowczą do Twoich "dolegliwości"...

uwazaj na slowa i narazie tylko tyle napisze, słow nie cofniesz szczegolnie pisanych i to do osoby ktorej nie znasz
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    MilagrosCud: uwazaj na slowa i narazie tylko tyle napisze, słow nie cofniesz szczegolnie pisanych i to do osoby ktorej nie znasz
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    acia -ja tez mialam to szczescie ze w przeciwienstwie do pierwszego cc teraz nawiazalam b. Silna wiez z blizniakami (tego mi brakowalo z Ejam -czulam sie jakbym nie ja Ja ur. Wyciagneli. Ja i tyle ) po sprawdzeniu stanu zdrowia ubraniu w czapeczki przyniesli z tata mi takie, cieple, sliczne, pachnace(troszke jeszcze brudne ) Malenstwa . Mielismy swoje 5 min. Wtedy nikt nas nie popedzal ,kazdy z obslugi gratulowal wspaniale chwile.
    A laktacja juz w 4-tej dobie tak calkiem niezle kapalo ,ogarniesz to szybko a ten bol pamietam ale wiesz i on tez minie jak po tyg. O ni.m zapomnialam . Pamietaj spij ile mozna saczegolnie w szpitalu!! Buziaki
    Moje kluchy juz spia . henio obalil 150 i jedna piers , a Zosia 2 piersi. I 40 ml - a potem nie dziwota ze 7 h spia .oki chyba ogarne kuchnie tylko i moze usiade nachwile .
    Spijcie dobrze
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Czy tylko ja mam wrazenie, ze DrzewkoSzczescia to czyjes alter ego?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    edzia503: oki chyba ogarne kuchnie tylko i moze usiade nachwile .

Edzia Ty sobie weź odpocznij dziewczyno, a nie za kuchnię o tej porze :wink:

Również mnie zastanowiło dziś DrzewkoSzczęścia, może nam się tu przedstawi :wink:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Mysle, ze nie musi...

Swoja droga, niektorzy to maja fantazje z zakladaniem nowych kont...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kochane kładę się spać, dobranoc :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Edzia, nie bluźnij z tymi 7h :) Mi przez 7 miesięcy RAZ tyle przespały..
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Peny Kochana tam nawet nie ma jak butelek wyparzyc .....:shamed:
    Doti niom musze Ci pow. Ze chyba mam szczescie bo i Martynka potrafila w 14 dobie i teraz Henio 5-7h. Zosienka troszke mniejsza i mniej je ale czesciej i tak 3-5 h potrafi przespac .a ja w tym czasie moge albo pospac albo cos ruszyc :-) nie ma zle na regeneracje potrzebuje 2-3 h i jest dobrze.
    --
  9.  permalink
    a propos mojej nerwicy lękowej - ja wiedzialam, że forum nie sluzy wyciszaniu w takich chwilach, ale tez przykro się robi czlowiekowi jak są osoby ktore totalnie Cie nie chca zrozumiec, kpią sobie z Twoich "delegliwosci" biorąc je w cudzyslow. Kto by nie dostal nerwicy jakby rzygal od poczatku ciazy az do 20 tygodnia. Pamietam, że naprawde sporo tego bylo, pamietam jak prowadzilam zajecia i co chwila przepraszalam ludzi i musialam biec do kibla a niejednokrotnie nie udalo sie dobiec - musialam przestac prowadzic zajecia, co bylo dla mnie kolejnym powodem do zlego samopoczucia, przechodzilam w ciazy niejedna hospitalizacje bo bylam odwodniona i wyczerpana. Pozniej wchodzisz na forum i tutaj tez srednio ze wsparciem, pomijajac tych ktorzy przechodzili cos podobnego i wiedza jak to jest albo tych ktorzy po prostu sa delikatni i wspolczujacy. Moze rzeczywiscie forum to nie jest dobry patent na nerwice, szczegolnie po dzisiejszym dniu. Przez takie slowa jak dzis naprawde zaluje, że o tym napisalam i niepotrzebnie sie narazilam - to byla glupota w ciazy.
    Sorry, że o tym pisze ale coś mnie tknęło dzisiaj i mimo wszystko zrobilo mi sie niemiło. Lubie to forum i sa naprawde w porzadku dziewczyny dlatego tymbardziej mi przykro, ze sie zrobil syf.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    edzia503: Ze chyba mam szczescie bo i Martynka potrafila w 14 dobie i teraz Henio 5-7h. Zosienka troszke mniejsza i mniej je ale czesciej i tak 3-5 h potrafi przespac .a ja w tym czasie moge albo pospac albo cos ruszyc :-) nie ma zle na regeneracje potrzebuje 2-3 h i jest dobrze.

Edzia naprawdę zazdroszczę tego spania. Nadia od położenia o 19.oo już dwa razy jadła ;) a wiem, że to nie koniec. A te 2-3 h snu na regenerację to kochana za mało trochę ;) na krótką metę to owszem działa, ale na dłuższą nie bardzo.
    A te butelki to przelej wrzątkiem i wystarczy ;)
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Aha to zaczne dziekowac Kluseczkom codzienie rano za wspaniale noce!
    No to od jutra zaczynam celebrowac kazda godzinke przespana z mysla o Was Peny Doti :-)
    A Nadusia jest na cycuchu ,bo ja jeszcze dokarmiam butla moze dlatego spokojniej i dluzej spia ,bo z Martynka bylo to samo ale zamiast mleka mialam prawie sama wode i nie najadala sie i teraz boje sie tego samego wiec wole butla dokarmic.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Tak Nadia jest tylko na piersi póki co, no i żłopie średni co dwie godziny :wink: Łudzę się tym, że jak wprowadzę jakieś stałe posiłki to będzie lepiej zasypiać ;)
    Edzia a choć na rozpakowane, bo w sumie to gadamy już o dzieciakach na zewnątrz a nie tych środku ;) No i pora się tam przywitać :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorbeagraf
    • CommentTimeDec 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Ech... Prawie 4 w nocy a ja się przebudzilam i nie mogę zasnąć - za to rano będę miała oczy ma zapalkach. Wchodzę na forum a tu takie "ble ble ble" i to o odczycie kwasnym. Kurcze zgage to ja mam swoja na codzień. Mam nadzieję że poranek oczyści atmosferę bo odechciewa się wchodzić...

Treść doklejona: 01.12.12 04:31
    A jako że wolę o konkretach:
    przyplatal mi się okropny kaszel. Już dwa razy byłam u internisty tak "na wszelki wypadek" (w tej ciąży wolę iść 2 razy niepotrzebnie do lekarza niż o raz za mało) i niby osluchowo czysto, a kaszle jak gruzlik :confused: Tak więc lecę na syropie prawoslazowym, prenalenie i tantum verde. Zrobiłam jeszcze syrop z buraka. Pewnie powinnam leżeć w ciepłym lozeczku z kilka dni ale jest to niewykonalne przy 2latce... zakładam golf, wełniane kamizelkę i trzeba sobie jakoś poradzić. Choć nie ukrywam że martwi mnie ten kaszel (jego wpływ na brzuch) , no w pechowym okresie - "za" 3 tygodnie urodziła się moja pierworodna.
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeDec 1st 2012
     permalink
    Tosia właśnie zrobiła 1 strajk. Płakała sprawdzilam pieluche czysto, poszłam do pielegniarek żeby pomogły mi do piersi przystawic to wypluwala. I w końcu okazało się że chce butli z samą wodą. Chyba powinnam. To pisać już na innym wątku.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień dobry dziewczyny :wink: a w Gdańsku śnieg pada :shocked: oby na Święta też się pokazał śnieg bo tak Święta bez śniegu to trochę do pupy :neutral:

Treść doklejona: 01.12.12 08:56
    A ja dziś zaczynam według suwaczka 26 tc :bigsmile:
    --
  10.  permalink
    Dzień dobry.
    Venus wg suwaczka zakończyłaś 26 i od jutra rozpoczniesz 27, tak jak ja rozpoczęłam 36:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam :))
    Venus -juz przestal padac snieg ,chyba ze na dole jeszcze pada :))A moja mala zachwycona pierwszym sniegiem ,juz by chciala najlepiej na sanki ,a sniegu zaledwie 0,5cm :D

Ja tam jestem po stronie Milagros ,niechodzi aby byc po ktorejs ze stron ,ale czytam od wczoraj i sie nieudzielalam.
    Uwazam ze ktos kto tu bywa na chwilke "niepozna" nawet osoby ,nawet poprzez styl pisania ,a to duzo tez mowi o osobie ...Zostalo wyrwane jedno zdanie z podtekstu i inaczej odebrane ...A wytykanie komus ,problemow osobistych jest nie na miejscu ..rowniez mam nerwice lekowa i wiem co ona przechodzi ,ktos kto niezna problemu i tak nigdy niezrozumie o co chodzi...
    Najbardziej mnie wk...a ,jak tylko pojawaia sie jakas afera , 4 osoby ktore sie tu nieudzielaja zaraz pojawiaja sie ( niebede wymieniac ,bo i tak wszyscy wiedza o kogo chodzi ) i Zaraz zaczynaja sie "eeeee" i rozne wtyki ...

Niewiem troche taktu ...a teraz czekam na "eeee" od calej swietej 4-ki :D:D:D
    I niewysilajcie sie bo nie bede komentowac tego co napiszecie

:devil:
    --
  11.  permalink
    Witam, wszystkich w sobotni poranek. Dziewczyny ja nadal walczę z urokami wymiotów. Teraz przestawiło mi się godz. 18.00 i ból żołądka wymioty i mdłości. Kiedy to minie, bo żadnego życia towarzyskiego nie można prowadzić. Chodzę spać o godz. 21.00
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Edytka ,ciezko powiedziec ,kiedy minie ,kazda z nas inaczej przechodzi ciaze :)
    Ja np.wymiotowalam z dwa razy ,a meczyly mnie mdlosci raczej odruchy wymiotne ...

A co do spania ,pierwszy trymestr spalam ,od 16-do 20-tej :))Potem sie budzialm zrobilam kolacje moim skarbom i spalam dalej do rana :d
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    beagraf: martwi mnie ten kaszel (jego wpływ na brzuch)

Beagraf, a może spróbuj syropu z cebuli? Mi on ładnie łagodził kaszel. Plastry cebuli trzeba zasypać cukrem i po paru godzinach można pić - 1 łyżka co kilka godzin. Dobry ponoć jest jeszcze napar z majeranku - takiego zwykłego, jaki dodaje się do potraw. Trzeba to pić jak herbatkę (ale nie znam proporcji) albo zrobić sobie inhalacje. Trzymam kciuki, żeby dzidzia nie chciała wcześniej wyjść :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja teraz jestem przeziebiona ,pije mleko z czosnkiem ..fujjjj .......ale pomaga :)
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Hej Beagraf, skoro lekarz potwierdził, że osłuchowo czysto, to może masz katar?
    Wiem, to śmiesznie brzmi, ale mnie co rano spływa z zatok do gardła i kaszlę jak gruźlik, w ciągu dnia bywa podobnie. Też pytałam lekarza, czy z oskrzelami / płucami wszystko ok, ale ja mam od wieków problemy z zatokami, a do tego od niedawna alergię (kataralną właśnie), więc spodziewałam się, że kaszel od kataru. Wysięk z zatok / nosa spływa tylną ścianą gardła, zamiast nosem, na zewnątrz, i powoduje odruch kaszlu. I odkasłuje się to, co spłynie. Wybaczcie dosłowność w sobotni poranek.
    Ale może pomogą Ci inhalacje tak, jak pisze Oleńka.
    Serdeczności!

Treść doklejona: 01.12.12 10:12
    Emenemss: Ja teraz jestem przeziebiona ,pije mleko z czosnkiem ..fujjjj .......ale pomaga :)

O nie! Z moimi permanentnymi mdłościami, gdy odruch wymiotny tylko czeka w przyczajeniu na dobry moment, takie coś byłoby jak jazda bez trzymanki :devil:
    Ale cieszę się, że Tobie pomaga.
    Zdrówka!
    --
  12.  permalink
    Dzieen doooobry foooruuuum :D

kochanebjabfzis od rana zlapalam jakas nerwice przed.slubem mimo ize mam jeszcze prawie 2 miesiace. W glowie ustalalam kto gdzie ma.w.restauracji usiasc a przeciez nie robilam.zadnych winietek i nie myslalam wczesniej. Poza tym niebwiem jak oni ustawia stol w.ta podkowe i po ile moejsc a ma byc nas 30 osob chyba :o

A do tego musze zaczac przygotowania niebawem do Andrzejek ktore wyprawiam dzis mojemu Andrzejowi mimo iz dzis to.sa MOJE imieniny ;o ale kocham mu wyprawiac imprezy i czekam.az mi z tesco zakupy przywioza do domu.

Moj ksiaze spi.. Wrocil z nocki.. Musze.cicho to robic by sie wyspal ale czuje ze.dlugo to nie potrwa bo dzosoaj Barburka a na.Bemowie na lotnisku w Warszawie sa dzis samochodowe zawody jak vo roku a ze moj ma manie to pewniw wstaniw umyjebsie i poleci na barburke posluchac te ryki aut.. Co zreszta i teraz slychac dobrze bo mieszkamy blisko lotniska i slysze jak tqm trenuja i mysle ze on podswiadomie tez to slyszy:)

Brzuszek nafal malutki i niebchcebdrgnac u mnie zq bsrdzo xhoc juz twardy i czuc ze tam lobuz siedzi :D

no dobra mamusie to na tyle ode mnie :D

:D muaaaaa dla Was:*
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Cześć Kandyzowana! Domyślam się, że przed Tobą pracowity dzień, ale pewna nie jestem, bo tekst taki pijany, że mało co rozumiem :wink:
    Ale powodzenia z imprezką!
    --
  13.  permalink
    Dzien dobry :) sie jakos nie moge z Wami rozstac :P
    Beagrafja jak mnie tak kaszel meczyl to pilam Prenalen i wcinalam kanapki z maselkiem i wycisnietym na to czosnkiem. WIem, ze to nie pachnie zbyt przyjemnie pozniej z buzi, ale pomaga. Mi po czosnku szybko przeszlo, a kaszel mialam jak gluzlik.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    aravls: Emenemss: Ja teraz jestem przeziebiona ,pije mleko z czosnkiem ..fujjjj .......ale pomaga :)

O nie! Z moimi permanentnymi mdłościami, gdy odruch wymiotny tylko czeka w przyczajeniu na dobry moment, takie coś byłoby jak jazda bez trzymanki :devil:
    Ale cieszę się, że Tobie pomaga.
    Zdrówka!

Rowniez zycze zdrowka :))
    Co Ty ,to jest niedoprzyjecia :D Wczoraj ten czosnek popijalam jak tabletki woda minerana ,lyk mleka i znowu woda :D wiec malo brakowalo do puszczenia pawia (przepraszam za dosadnosc :d ) ,ale widze ze jak sie tak nafaszeruje na noc ,rano mi lepiej :)
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Emenemss: Ja teraz jestem przeziebiona ,pije mleko z czosnkiem ..fujjjj .......ale pomaga :)

A ja czosnek uwielbiam! Ale nie z mlekiem :devil: Dlatego piłam mleko z miodem i czosnek dawałam na kanapkę (np. dwa ząbki wymieszane z masłem, na to plasterek wędliny i pomidor) - pycha :bigsmile: I też pomogło. A jeśli miałam rosół, to robiłam sobie zupę czosnkową - po prostu wyciskałam czosnek do wywaru i jeszcze trochę ścierałam parmezanu. Też bomba :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kandyzowana -milej imprezki i wszystkiego najlepszego :flowers:

A co do slubu ,stresik normalna rzecz :) My co odwalililismy ze stresu :d Ksiadz juz wyszedl ,a my zamiast sie odwrocic i juz odchodzic od oltarza ,mowimy do siebie : co robimy ??? a moj maz kleknijmy ,goscie patrza co my robimy i wszycsy na kolana :d
    Do dzis sie z tego smiejemy ,a jak wstalam ,mowie do siebie i do meza ,ale siara :d
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Beagraf sok z cebuli jest świetny ;> A może masz za ciepło w domu, teraz sezon grzewczy i powietrze jest suche i stąd może kaszel jest ?
    Ja w ciąży miałam permanentnie przytkany nos, w związku z tym ciągle oddychałam przez usta i często kaszlałam. Pomagał bardzo nawilżacz powietrza.
    acia20: I w końcu okazało się że chce butli z samą wodą.

Acia chce butelkę, bo z butelki łatwo leci wszystko i nie trzeba się wysilić zbytnio. Nie szalejcie z takim karmieniem, bo tak to nie rozkręci się laktacja i może, choć nie musi być zaburzony odruch ssania przez smoczek. Ja wiem, że mała się pewnie wydziera itd, ale musi się nauczyć ssać Twoje piersi :>

Treść doklejona: 01.12.12 10:27
    I może napisz na wątku laktacyjnym, tam więcej osób zajrzy i pomoże.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Olenka- moze dzis spróbuje z kanapka ten czosnek ,ja toleruje tylko sos czosnkowy :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dzień dobry mamusie muszę się wam pochwalić,że się WYSPAŁAM taka błachostka a tak strasznie cieszy :) Jakie macie plany na dzisiaj??? U mnie w Konstancinie jest tak ładnie na dworze,że szkoda mi marnować taki dzień więc wsiądę w autobus i odjadę do Warszawy do Smyka na polowanie ciuszków dla mojego Piotrusia.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.