Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeDec 2nd 2012
     permalink
    Oj coś tu cicho dzisiaj chyba mamusie są w kościołach albo w gościach?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    witam sie :)
    melduje sie juz z domu, u nas wszystko ok :) mała ma troche zółtaczki ale poniewaz nie kawifikuje sie jeszcze na naswietlania to wypuscili nas do domu z zaleceniem, ze jesli cos mnie zaniepokoi to mam sie zgłosic na oddział. Tak to mamy wyznaczona wizyte w poradni neonatologicznej za 2 tyg :) Poród nas zaskoczył mocno, ale wspomionam go miło. w południe mnie spionizowali natychmiast poszłam po mała na oddział obesrwacyjny i od tamtej pory juz jestesmy razem :)
    Opisze wiecej jak znajde chwile :)
    dziekuje za gratulacje i równiez gratuluje bo widze, ze lista mocno ruszyła :) trzymam kciuki za was wszystkie w dalszym ciagu.
    -- mama piątki :)
  1.  permalink
    Witam oficjalnie w 8 mscu.nie wiem kiedy to zlecialo...Mooniia super nowiny.
    Wczoraj moj m. poskladal lozeczko w naszej sypialni i dokupilismy materacyk...przygotowania do narodzin ruszyly pelna para.w nast tyg. zaczne prac rzeczy maluszka. A i mam pyt czy pierzecie pokrowiec z fotelika samochodowego?
    --
    •  
      CommentAuthorisiula
     permalink
    Mooniia - super, że już w domku! Wszystkiego dobrego Wam życzę! :flowers:

Madziauk - ja miałam przeraźliwie spuchnięte nogi po CC, wyglądałam jak Fiona i bałam się że mi tak zostanie. Żadnych skarpet niestety nie dostałam, a kroplówki nawadniające, które dostawałam przy zespole popunkcyjnym tylko pogarszały sprawę puchnięcia. Wszystko ze mnie pięknie zeszło, w 11 dni po porodzie miałam na wadze 17kg mniej. Trzeba czekać..
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja wlasnie powiesilam ostatnie pranie dla maluszka ,pralam pieluszki i reczniczki ..
    Ale widze ze te co wzielam same biale ,sa jakies do d...jakies szmatowate sie zrobily ,ciekawe jak beda po uprasowaniu..

Milena ,ja bym nieprala,chyba ze masz np.fotelik uzywany wtedy tak .
    Ja np.niepiore kombinezonu ,takich rzeczy gdzie dziecko i tak niema stycznosci z golym cialkiem.
    A na fotelik np.mozesz polozyc pieluszke jakby co .Ja tak malej robilam ,ale mala mi sie pocila w foteliku strasznie latem ...Moze wina to fotelika niewiem ...

Treść doklejona: 02.12.12 20:12
    Jeju ,ale mnie zgaga meczy ...
    --
  2.  permalink
    no wlasnie nie wiedzialam co z tym fantem bo na proszku dla dzieci pisalo o foteliku ale ja sobie dam spokoj..to juz jestes gotowa z praniem... ach...ja na kartonach jeszcze...
    w lesie :-) ty masz zgage a ja oczy na zapalki maluszek budzi mnie w nocy przedwczoraj 5 x wstawalam
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeDec 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Ja sie ciesze ze sie zabralam za to pranie ,bo juz blizej niz dalej :)
    A wyprasowalam tylko to,co wkladalm dzis do walizki .
    Reszta lezy ,cala sterta :shocked:a tak mi sie niechce prasowac ze szok,moze nietyle co mi sie niechce ,ale nawet na siedzaco ,mecze sie przy prasowaniu :shocked:

Co do spania ,ja zaczelam pic melise ,bo tak tez ruchy mnie budzily itp,np.co godzine ,a jak zaczelam pic meliske na noc ,spie max ciagiem 6-7 godzin :)

Dzieli nas prawie 5 tygodni ,wiec spokojnie masz czas na pranie :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziękuje za odpisanie dziewczyny, macie rację to normalne i piękne :bigsmile:
    Kładę się spać, dobranoc :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej
    Przebrnęłam przez ponad 600postów i zryczałam się jak durna...
    ekscytujące te wasze rozpakowania dziewczyny, normalnie targa coś mną i ryczę non stop;D

Gratuluję dziewczyny dzieciaczków:)
    Za Mońkę trzymam kciuki!
    za Kacperka również

Madzia - ja miałam stopy jak balerony :) ale do domu wyszlam w swoich ciuchach i butach;)

Lista się trochę zwolniła, mam nadzieję, że w końcu do niej dołączę:)
    w końcu w Andrzejkowej wróżbie wyszła mi CHOINKA:P tuż to może ciekawy prezent pod nią znajdę...a D. wyszedł dom i dziecko :) tak twierdzą także teges, może w końcu we wróżby uwierzę jak się powiedzie.
    Buziaki miłej nocki,
    --
  3.  permalink
    gienia życzę powodzonka kciuk w górę:thumbup::thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
    • CommentTimeDec 3rd 2012
     permalink
    Gienia, czekamy na Ciebie!:cool:
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Hej...no gienia,szybko Ci się zachciało drugiego bobasa-ja osobiście podziwiam:bigsmile:. Też mam w planach drugie, ale chyba troszkę dłużej poczekam:wink:.
    A ja rozpoczęłam następny tydzień...hm, mam nadzieje,że nie" dojdę "tak daleko jak madziauk:tongue:. Jutro mam wizytę,więc zobaczymy czy coś się tam już rozwiera i skraca:tooth:. Brzuch zawsze opada na końcówce? ja ,mam cały czas wysoko...pozdrawiam:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    ruda teraz czekam na Ciebie:smile:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
    • CommentTimeDec 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Witam:bigsmile:
    Wklejam listę aby się niezagubiła i może ruszy mamusie w czołówce:wink: aszlim, ruda kciuki zaciskamy za szybkie porody:thumbup:

1. aszlim 01.12.2012 (dziewczynka)
    2. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    3. gusiadm 25.12.2012 (dziewczynka)
    4. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    5. Emenemss 2.01.2013 (dziewczynka)

6. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    7. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    8. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    9. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    9.Grazien 12.01.2013
    9. emza 12.01.2013 (dziewczynka)
    10. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    11. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    12. agavva 21.01.2013 (dziewczynka, chłopiec)
    13. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    14. marakuya 1.02.2013
    14. GaggataB 1.02.2013
    15. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    16. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    16. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    17. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    18. golaa 06.02.2013 ( dziewczynka)
    19. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    20. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    21. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    22. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    23. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    24. andziaiw 22.02.2013
    24. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec )
    25. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    26. sushi 5.03.2013 (chopiec)
    27. venus87 06.03.2013 (chłopiec)
    28. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    29. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    30. DominiczkaA 19.03.2013
    31. venika 05.04.2013
    31. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    32. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    33. Ange 24.04.2013
    34. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    35. lilijeczka - 05.05.2013
    36. Hefalumpik 13.05.2013
    37. aravls 15.05.2013
    38. W_P_Gosia 20.05.2013
    39. AgaMama 23.05.2013
    40. akirka 27.05.2013
    41. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    42. Andzia1508 12.06.2013
    43. Kasiek 13.06.2013
    44. Migotynka 1.07.2013
    45. edytak1984 05.07.2013
    46. OneKiss 10.07.2013
    47. Mangaa 12.07.2013
    48. sloneczko32 13.07.2013
    49. ew3ame 15.07.2013

Treść doklejona: 03.12.12 09:16
    Normalnia lada moment będę pogrubiona, normalnie:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No Ruda zaciskam kciuki za jutrzejszą wizytę, życząc by szyjka współpracwała:bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    ruda03: Brzuch zawsze opada na końcówce? ja ,mam cały czas wysoko...pozdrawiam

mi nie opadł do końca, a rodziłam w 41 tygodniu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć mi opadł już 2w tygodnie temu ale czuję,ze szybko nie urodzę bo lekarz nam mówił na ostatniej wizycie,ze szyjka twardo się trzyma więc wątpię w to,ze poród będzie w terminie.

Treść doklejona: 03.12.12 10:42
    a właśnie mamusie jak to jest z tą szyjką ona chyba nie rusza tak z dnia na dzień prawda???
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Anula85: a właśnie mamusie jak to jest z tą szyjką ona chyba nie rusza tak z dnia na dzień prawda???

Aniu nie porównuj się z innymi dziewczynami, bo to różnie bywa. Każda jest indywidualnością, także wiesz... ;)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Wrociłam z usg ze szpitala. Najpierw lekarz powiedział,że CRL 3,9 cm a tydzień temu miało 4,2 cm!!! Jak spanikowałam powiedział, że inaczej mierzył (lekarza tego pierwszy raz na oczy widziałam). Potem pomierzył BPD, HC, AS i FL. Czy na tej podstawie mogę sprawdzić jaka jest wielkość dziecka? Bo tego nie chciał mi podać, ale przy tych wynikach jest albo 12 t albo 13 t a jestem pod koniec 11.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Blubis, nie przejmuj się pomiarami, jeśli masz przy wynikach 12-13tc to wszystko w porządku bo ty jesteś już 12tc:thumbup:
    Wiesz, że na usg mierzenie polega na przeciągnięciu kursora z punktu A do B, więc to nie jest zbyt precyzyjne. Wszystko będzie dobrze, nie panikuj:thumbup:

A ja jestem po wizycie u lekarza rodzinnego: pomierzona, poważona, krew pobrana. Jutro muszę powtórzyć mocz, bo wyszły mi jakieś nieliczne białka.

Miłego dnia życzę:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Blubis wystarczyło, że dziecko się inaczej ułożyło i już milimetr tu milimetr tam i jest inny pomiar ;> to najnormalniejsze, więc nie nie obawiaj się niczego. I nie patrz już na żadne tabelki, bo za chwilę będzie moment od którego, każde dziecko inaczej rośnie, w swoim tempie, także nie porównuj do koleżanek, że u tej większe a u tamtej mniejsze. Jak bardzo chcesz to chyba są kalkulatory, które mierzą na podstawie tych pomiarów. Tylko, że to wszystko jest orientacyjne. I jeśli lekarz nie zauważył niczego niepokojącego, to nie martw się :wink:

Ruda brzuchal nie musi opaść, nie sugeruj się tym. A nawet jak opadnie, to może wisieć jeszcze długo przed rozwiązaniem, np. jak u mnie :tongue:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    wiem, że schizuję, ale szłam z nastawieniem, że będzie ok 5 cm, bo tak to rośnie i tyle powinno być... jestem załamana, że powiedział, że 3,9.. wiem, że inne ułożenie ale nie umiem sobie z tym poradzić.. mam te wielkości i pokazuje mniej więcej mój wiek ciąży.. ale znając długość crl byłabym spokojniejsza
    --
    •  
      CommentAuthorgolaa
     permalink
    Blubis nie martw się na zapas, tak jak dziewczyny piszą to że w tabelkach jest podane że dziecko powinno mieć tyle i tyle to nie oznacza że u każdej będzie tak samo idealnie zgodnie z jakimiś tam wytycznymi. Lekarze też tym się tak bardzo nie kierują, każda ciąża jest indywidualna. Zobaczysz wszystko będzie dobrze!
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    wiem, ale chyba zmniejszac się nie powinno... nie rozumiem tego wszystkiego :cry:
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Ja też nie patrzę na te pomiary. Moje dziecko uparcie jest o tydzień mniejsze niż wynika z wieku ciąży liczonego wedługo owulacji. I co, i nic. Nic z tym nie zrobię. Poza tym lekarze (i położnik prowadząca ciążę, i radiolog od USG) uważają, że wszystko rozwija się prawidłowo, więc najwyraźniej taka jego uroda. Pozostaje mieć cichą nadzieję, że tendencja się utrzyma i nie przyjdzie mi urodzić jakiegoś nadzwyczajnego klocka :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Anula85: Cześć mi opadł już 2w tygodnie temu ale czuję,ze szybko nie urodzę bo lekarz nam mówił na ostatniej wizycie,ze szyjka twardo się trzyma więc wątpię w to,ze poród będzie w terminie.

Treść doklejona: 03.12.12 10:42
    a właśnie mamusie jak to jest z tą szyjką ona chyba nie rusza tak z dnia na dzień prawda???

Witam :)
    Anula-tym sie niesugeruj ,roznie bywa ,mi nagle zaczely sie saczyc wody i okazalo sie ze mam przedwczesne pekniecie pecherza plodowego ,pamlatku wody mi uciekaly ,jakbym robila siusiu .
    Szyjka twarda zamknieta i co 2x oxy i nic ja nieruszylo ...dopiero masaz szyjki pomogl jej sie otworzyc :)
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    No właśnie się zastanawiałam, jak to jest z tym opadającym brzuchem-bo każdy kto mnie widzi, to tylko komentuje"Eeee,brzuch wysoko,to jeszcze nie urodzisz":devil: Szkoda jeszcze, że mi paluchami szyjki nie sprawdzają:tooth:-jak tacy eksperci:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    blubis-spokojnie ,niepatrz na pomiary w tabelkach ,kazda z nas jest inna i dziecko inaczej rosnie ...
    Np.U nas na ktorejs tam wizycie ,maz pyta ile dziecko juz wazy z 1/5 kg ,a lekarz gdzie Pan tyle niema ,sprawdzal tez wedlug jakies tam tabelki ,a na usg zonk :D wyszlo 1650 kg..Wiec widzisz nawet gin sie pomylil ...i wielkie zdziwienie i odrazu pytanie ile mala wazyla po urodzeniu :)
    Moja mala np.wazyla 3580kg ,a na sali mialam chlopca 2300 ,myslam ze to wczesniak ,a jego mama mowi ze urodzony 2 tygodnie po terminie :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    tak, ja rozumiem, że ciąża to nie matematyka. Ale skoro wymiar ktoś mi po tygodniu podaje mniejszy niż był to to jest martwiące.
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Blubis i dlatego jeżeli nic się nie dzieje tzn. nie ma plamień czy innych zagrożeń ciąży nie powinno się robić co tydzień usg a zwłaszcza u innego lekarza i na innym sprzęcie bo wychodzą właśnie takie rzeczy jak u ciebie. Skoro lekarz powiedział że jest wszystko w porządku to mu uwierz i ciesz się ciążą:bigsmile: Pozdrawiam
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    bo dzieciaczek ,mogl sie ineczej ulozyc...tak jak ktos wyzej napisal .pomiar zaznaczany jest od punktu A-do-B ,zwroc uwage jak gin robi ten pomiar ,mozesz miec 4.2 np. a po kilku sekundach ,dziecko sie inaczej odwroci i juz bedziesz miala pomiar wiekszy lub mniejszy ..napewno nic sie niedzieje ...

Moze napisze drastycznie ,ale jakby sie zatrzymnalo w rozwoju czyli na tym etapie juz by przestalo rosnac ,to serduszko by juz niebilo ,i by sie nieruszalo =prawda???
    A skoro lekarz mowi ze jest w porzadku ,uwiez mu i ciesz sie ciaza :)Bo potem bedziesz wspominac ,zamiast piekny czas ,oczekiwania na dziecko ,bedziesz miala same zle wspomnienia ,niepotrzebne nerwy itp.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    blubis: Ale skoro wymiar ktoś mi po tygodniu podaje mniejszy niż był to to jest martwiące.

blubis, z tego co zrozumiałam to usg było robione przez 2 różnych lekarzy, na różnym sprzęcie...stąd też może wynikać różnica. Nie martw się , bo naprawdę nie masz powodu:wink:
    --
  4.  permalink
    Blubis nie martw siw i idz jeszcze raz na USG za tydz jak sie bardzo martwisz ale nie martw sie :* mi w tym samym usg wyszedl pomiar 67,8 mm a pod koniec jak spytalam ile ma i zapomnial wiev jeszcze raz pomierzyl i bylo 59 mm ale powiedzial ze sie musial teraz ulozyc inaczej stad mniejszy pomiqr ale liczy sie ten pierwszy bo byl ladnie wyprostowany wtedy i mam na zdjeciu to :) takze nie martw sie kochana i glowa do gory :*
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    blubis ja też miałam robione usg w odstępie ok 5 dni u dwóch różnych osób i też chyba w przypadku bpd wychodziło na to, że główka się zmniejszyła ;) ale wiadomo, że to w największej mierze kwestia ułożenia dziecka w brzuchu oraz dodatkowo złapania odpowiednich pkt na monitorze do pomiaru :)
    Te 2 mm różnicy to prawie nic i wystarczy, że dziecko bardziej się skuliło itp. - crl to mało wiarygodny pomiar
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    no nie wiem czy się ruszało ale serduszko biło bo mówił
    mam wymiary: BPD 13w0d
    HC 12w2d
    AC 12w2d
    FL 12w2d

wg om jestem 11w5d, wg usg wyszło 12w3d

skoro te wielkości są ok, to mimo wszystko crl może być małe?
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Wszystkie te wymiary, które podałaś są ważniejsze niż crl... za kilka tygodni nikt Ci już crl mierzyć nie będzie nawet :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    i chyba nie ma możliwości, przy takie wymiary były i CRL faktycznie było tylko 3,9 cm?
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    blubis: i chyba nie ma możliwości, przy takie wymiary były i CRL faktycznie było tylko 3,9 cm?

raczej nie ;)
    ale wiesz dziecko w brzuchu leży trochę jak krewetka - jak się zwinie bardziej w kulkę to wymiar wyjdzie mniejszy, jak się rozprostuje to większy...do tego jak leży prostopadle do głowicy to wymiar odzwierciedla bardziej prawdę, jak pod skosem czy inaczej to już wychodzi inny itp.
    Ja pamiętam jak na jednym badaniu wychodziły różne wymiary crl i było to ok...
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Blubis, ja też miałam usg w odstępie paru dni, ale na innym sprzęcie i wg tego dziecko nic nie urosło. Nie przejęłam się tym, bo ważne, że serduszko bije i pomiar mniej więcej odpowiada wiekowi ciążowemu. Nie denerwuj się tak bardzo, bo wiesz, że to szkodzi maluszkowi
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Emenemss: Anula-tym sie niesugeruj ,roznie bywa ,mi nagle zaczely sie saczyc wody i okazalo sie ze mam przedwczesne pekniecie pecherza plodowego ,pamlatku wody mi uciekaly ,jakbym robila siusiu .
    Szyjka twarda zamknieta i co 2x oxy i nic ja nieruszylo ...dopiero masaz szyjki pomogl jej sie otworzyc :)
    --

No właśnie panicznie boję się tego masażu bo podobno boli jak jasna cholera , a ja strasznie chciała bym tego uniknąć.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Anula85: No właśnie panicznie boję się tego masażu bo podobno boli jak jasna cholera , a ja strasznie chciała bym tego uniknąć.

a tam gdzie rodzisz robi się taki masaż? Bo ja np. się dowiedziałam, że masażu szyjki w moim szpitalu nie stosują
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Tego nie wiem,ale zapytam się o to na najbliższej wizycie.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hej dziewczyny jesteśmy w domciu od 2 godzin. Nie było różowo i nadal zmagamy się z komplikacjami, ale sytuacja jest opanowana.
    29.11 o 19.45 Kacperek był już na świecie, niestety nie poczuł mamusinego ciepła przez 38 godz przebywał w inkubatorze :cry:
    Wazył 3100, mierzy 52 cm i dostał tylko 2 pkt apgar. Niestety u mamy nie rozkręciła się laktacja imusimy karmić się sztucznym mlekiem :cry:
    Wszystkim mamusiom gratuluję i za resztę trzymam kciuki
    Jak będę miała trochę czasu to opiszę swój poród, chodź nie wiem czy chcę jeszcze o tym pamiętać:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Bari, dobrze, że już jesteście w domku. Teraz Kacperek bez przerwy może czuć mamusine ciepło:)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    akirka: [/quote][quote=akirka]Bari, dobrze, że już jesteście w domku. Teraz Kacperek bez przerwy może czuć mamusine ciepło:)

właśnie to jest najważniejsze!

A coś się wydarzyło podczas porodu, że taki niski Apgar?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Zaczeło się od zielonych wód, od pęknięcia pęcherza w złym miejscu-za wysoko i blokował od dołu, Kacperek źle ustawił sie w kanale i tracił puls, po opuszczeniu brzuszka mamy nie chciał oddychać, ma krwiaczka w czaszce, łożysko było w opłakanym stanie, ehh ale jest wszystko na dobrej drodzę i tak będzie :smile:
    Tylko najbardziej mi szkoda, że nie mogę go pokarmić piersią :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    bari_87: Tylko najbardziej mi szkoda, że nie mogę go pokarmić piersią

a to już przesądzone? Tzn. może pomógłby jakiś dobry doradca laktacyjny? Bo wiesz w takim stresie to się nie dziwię, że Ci się pokarm zablokował, ale jak już wyszliście ze szpitala to może laktacja jeszcze ruszy? (nie znam się na tym zupełnie, więc nie wiem po ilu dniach można przesądzić o tym, że już z laktacji nici)
    No ale nawet jak nie będziesz mogła karmić to najważniejsze, że maluch jest już z Tobą i że wszystko na dobrej drodze :) Życzę Wam dużo zdrówka :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Anula85:
    No właśnie panicznie boję się tego masażu bo podobno boli jak jasna cholera , a ja strasznie chciała bym tego uniknąć.

ja nie wiedziałam, że to masaż, ale go przeżyłam, troszkę mnie skręcało na fotelu... od razu zaczęłam plamić...
    nie czytaj tego co piszą, nie słuchaj tego co mówią, nastaw się 'CO MA BYĆ TO I TAK MNIE NIE OMINIE'
    jak boli mnie ząb to prawie umieram... a poród przeżyłam SN i CC:)

Bari - laktator w dłoń, i herbatka na laktację! Nic nie jest stracone! Dobrze że jesteście w domu!!

Treść doklejona: 03.12.12 13:58
    a oxy czasami działa na skurcze łagodząco...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    bari, głowa do góry, moja Miśka leżała w kiepskiem stanie około tygodnia (w inkubatorze). Była karmiona sondą. Po cesarce latkacja rozkręca się później, więc tym bardziej kiepsko było... stymulowałam piersi laktatorem... na początku nie leciało nic, na 2 dzień było parę kropli a pod koniec pobytu Misiaka w szpitalu, czyli po 3 tygodniach nosiłam już pół litra mleczka dziennie do szpitala :) Działaj kobieto, z tym, ze to wymaga cierpliwości. Ja budziłam się nawet w nocy - normalnie co 3 godziny odciągałam pokarm. Wytrwałości i zdrówka dla maleństwa :*
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Bari..dobrze że się odezwałaś,właśnie się zastanawiałam jak tam Twój maluszek,i też się martwiłam, że tak mało punktów dostał. Nie przejmuj się teraz karmieniem piersią,najważniejsze żeby mały był zdrowy,a reszta się jakoś ułoży:winkkiss:. pozdrawiam...jak znajdziesz chwilkę to napisz o szpitalu czy byłaś zadowolona, ja też wybieram się na Wyspiańskiego
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.