Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeDec 4th 2012 zmieniony
     permalink
    PENNY - tak powiedzieli w szpitalu, mam na razie mało mleka. a podejrzenie że mała się nie najada mam stąd że po tych 2 h karmienia potrafi się rozwrzeszczeć a piersi już wypluwa doje trochę z butli i usypia. Ale i tak na szczęście ona sama woli pierś.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Acia powiedzieli powiedzieli, jakbym słuchała co mi w szpitalu mówili to nie wiem czy w ogóle bym karmiła... Ona płacze po dwóch godzinach na piersi czy jak ? Bo wiesz w trakcie tych dwóch godzin to ona pewnie cały czas nie je, przysypia ? Może najada się po pierwszej a potem po prostu woła o jeszcze i tyle. Moja potrafiła płakać po godzinie od karmienia, więc dawałam znów pierś, potem ten czas się wydłuża. Przystawiaj ją jak najczęściej. Cycki lada moment Ci wybuchną :) A po butli jej spokojna tylko dlatego, że jest zapchana i tyle, bo łatwo przyszło. No ja bym butlę odstawiła ;)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Ona to ty z 5 razy pociągnęła i odpoczywała więc ją głaszczę po główce albo gdzie kol wiek i ta przez 1 h ssie.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeDec 4th 2012
     permalink
    Pamiętam jaka moja Nadia była spokojna jak w szpitalu mi ją dawali po kąpieli i potem przypadkiem odkryłam dlaczego noworodki takie są ospałe. Przylukałam jak położna każdemu dziecku po karmieniu w dziub dawała wielką butlę mleka, nie interesując się czy dziecko było wcześniej karmione czy nie ;/ Strasznie mnie to wkurzało, bo Nadia po tym karmieniu jakaś taka zamulona była, okropnie to wyglądało :(
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    acia20 to super,że jesteście już w domku a powiedz Tosia śpi w swoim łóżeczku czy w kołysce???
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Acia chodź na wątek laktacyjny, tam jest więcej osób i pomogą :)
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Anula85 - śpi w swoim łóżeczku
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam was w rozpoczetym 38 tygodniu ciazy!!!! i na drugim miejscu listy !!!
    wczoraj poszlam na spacer z tata jeden dwu godzinny a drugi okolo godziny i jak wrocilam to pachwiny odmowily mi posluszenstwa jak siedzialam to nie bolaly ale jak probowalam sie podniesc to taki bol ze ahhh.... do konca wieczora chodzilam jak staruszka- nawet w nocy do wc z bolem chodzilam no ale na szczescie od rana nie boli wiec jest ok- nawet po dzisiejszym spacerze
    dzisiaj popralam chyba ostatnia ture malych ciuszkow - torba juz spakowana wiec cierpliwie będziemy czekać na mala-moja teściowa stwierdzi ze to będzie styczniowe dziecko a nie grudniowe zobaczymy ile z tego sie sprawdzi
    pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Jeszcze 10dni :) na na na i się okaże czy dołączę do Was :)
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Tak znam płeć - ewidentnie widac już chłopca ale ide na potwierdzenie 18 grudnia. Niemniej i lekarz USG co robil i moj prowadzacy po zdjeciach nie ma watpliwosci i mowi ze zadka sa bledy w te strone jesli chodiz o przewidywalnosc plci.. moj akurat dziec sie rozkracyzl i ladnie pokazał. Zdjecie na profilu u mnie. Poza tym moj wyprzedza dziec troszke teraz termin z OM. Ale i tak sie trzymam wersji ze to 30 maj :P
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Hej,ja właśnie wróciłam od lekarza. Ujście jeszcze zamknięte-także rodzić raczej w tym tyg.nie będę:wink:-chyba:tongue:. Od soboty mam zacząć masować sutki-3xdziennie po pół godz.:shocked:-to podobno zmotywuje macicę do "pracy",zobaczymy. Mała kluska już waży 3600:shocked:, zanim urodzę, to pewnie już 4kg będzie ważyć:bigsmile:...damy radę:thumbup:... a tak to chyba wszystko ok, nawet nie zapytałam:shamed:, ale chyba by mi powiedziała, jakby ją coś zaniepokoiło. Następna wizyta za tydzień, bo L4 mam do 10 grudnia.
    --
  1.  permalink
    Dziewcyzny nie wiem gdzie zadac to pytanie ale może tu mi ktoś odpowie: czy wiecie/ znacie sklepy na terenie Warszawy , gdzi emogłabym kupić ładną sukienke ciążową ślubną/ wizytową na ślub cywilny który mam 26 stycznia? Chodiz mi o sklep gdzie ceny za zwyczajna sukeinke nie przekroczą 300/400 pln.. z góry dziękuję ;P
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam
    Dziewczyny ,czy po pobraniu wymazu w kierunku paciorkowca ,plamilyscie moze .Ja mam od godziny 10-co chwilke brudna wkladke ,zastanawiam sie czy aby czop mi nieodchodzi i to moze zbieg okolicznosci ???
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Kandyzowana: Dziewcyzny nie wiem gdzie zadac to pytanie ale może tu mi ktoś odpowie: czy wiecie/ znacie sklepy na terenie Warszawy , gdzi emogłabym kupić ładną sukienke ciążową ślubną/ wizytową na ślub cywilny który mam 26 stycznia? Chodiz mi o sklep gdzie ceny za zwyczajna sukeinke nie przekroczą 300/400 pln.. z góry dziękuję ;P

a H&M nie ma kolekcji wizytowej dla kobiet w ciąży?
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Wola Park - Happymum;)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ładne te sukienki w Happymum :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    dokladnie w happymum ,sa sliczne sukienki i nie takie typowe ciazowki ,ale naprawde fajne kiecki :))

Aszlim -gratuluje :)))
    Jezuuuuuuuuuuuuuuuu jestem na 4 miejscu :shocked: bojam sie juz :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Kandy a musi być typowo ciążowa? w końcu będziesz w około 22tc, Ty szczuplutka... brzusio możesz mieć niewielki, więc może znajdziesz wśród "zwykłych" sukienek jakąś fajnie odcinaną?
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    No właśnie chyba do happymum sie wybiore ale na poczatku stycznia dopiero :)

Dzięki dziewczynky :*

Eveke no właśnie on zaczyna rosnąć i powiem Ci , że mysle, ze w dwa miesiace to on sie bardzo moze zmienic tym bardziej jak sie najem to wygladam jak balonik ;-0 stad wole miec opcje ciazowej:D

Emka nie bój się:) im syzbciej tym lepiej i utulisz malenstwo i wizja porodu bedzie poza Toba :P Ty wiesz jak ja siem bojem?? o matulku.. dobrze ze tyle miesiecy przede mna jeszcze...
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Duzo jest sukienek ktore nie sa typowo na ciaze a i tak brzuszek sie pod nimi miesci bo sa rozszezane juz pod biustem :) sama jestem na etapie szukania jakiegos modelu na wigilie w pracy :) naszczescie nie musze biegac po sklepach bo moja mama jest krawcowa i jakos ostatnio duzo kobietek w ciazy do niej przychodzi wiec mam podglad:) powodzenia Kandy w szukaniu :)
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Kandyzowana, a widziałaś opcję outlet na stronie Happymum, widziałam kilka ciekawy ciążowych sukienek w dobrych cenach. Sama bym sobie sprawiła jakąś, gdybym tylko potrzebowała :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Kandy skoro aż tak rośnie to rzeczywiście ja bym poszła kupić coś max 2 tyg przed :)

Na pewno coś znajdziesz :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Kochane widziałam i jade do Happymum obejrzec jak to wyglada. Może pojade jeszcze w grudniu obejrzeć je :) a w stycnziu kupie bo beda moze przeceny a i ja bede wiedziala jaki mam brzuch bo slub mam 26 stycznia ;)

no w ogole polecam sklepy:

mytummy.pl
    happymum.pl
    pieknybrzuszek.com/

:)))
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    A ja kupiłam tam sukienkę już długo po ciąży, bo mi się tak spodobała :) A wcale nie mam brzuszka po ciąży.
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Kandyzowana, ja brałam ślub cywilny w 23 tyg. :wink: Wystarczyła zwykła sukienka odcinana pod biustem... Dobrze, że zakup planujesz na styczeń, bo pamiętam, że właśnie wtedy zaczęło mnie wybrzuszać :smile:
    EDIT: usunęłam zdjęcie brzucha, żeby tematu nie zaśmiecać :wink:
    --
  3.  permalink
    Olenka ja tez biore slub w 23 tygodniu ciąży :D :) i ysle ze moge miec podobny brzunio do Ciebie jaki miałaś - pięknyyy :D
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Hydro przeczytałam, to co napisałaś o dwóch szpitalach. Z tego co pamiętam, to pierwszy, to ten w którym ja rodziłam i doświadczenia z pomocą przy karmieniu mam zupełnie inne - lepsze, bardzo mi położne pomagały, dobrze radziły, żadnych głupich tekstów. Jest więc nadzieja, że powoli wszystko się zmienia, nie tylko wystrój i wyposażenie sal, ale też podejście do porodu i karmienia piersią :bigsmile:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    a ja jestem po wizycie :)
    maluch waży 67 g, niestety nie dał się zmierzyć bo się wiercił, ale nic straconego bo jutro mam genetyczne więc tam wymierzą.
    :cool:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam się dziewczyny, syn rusza się coraz intensywniej :bigsmile: pozdrawiam Was.
    Anula pamiętam jak się pierwszy raz logowalam i byłaś w 17 tc? a teraz?! :shocked: zaraz nam znikniesz z listy :cry:
    Emenemss jak Twoje plamienia?? a czy ten wymaz boli? na czym polega? bo mam mieć też zobiony nie długo, już mi gin zapowiedziała :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Hej ja mam coś zrypany humor ostatnio dlatego się nie udzielam .Może jutro będzie lepszy dzień :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kasiek bardzo się cieszę, że wszystko ok z dzidzią :hugging:
    Yol wielkie gratulację, i cieszę się, że dołączyłaś do Nas :winkkiss:

Treść doklejona: 04.12.12 22:30
    Anula ja też ostatnio nerwowa chodzę i czasami muszę policzyć do 10 aby się uspokoić lub wypić melise :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Tak tylko,że u mnie jak zwykle nie wiadomo o co chodzi :sad: Chyba pieprzone hormony znowu działają.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No u mnie to samo!!!! sama siedzę w domu i naglę się wkurzam...i na co??
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Venus ,plamienia ustaly :)
    Sam wymaz nieboli (lekarz wkalada takiego dluzszego patyczka .jak do ucha z watka na koncu i na to pobiera),ale ja nielubie wogole uczucia wkladania wziernika ,zawsze mnie cos boli ...
    To szybko robi Twoja lekarka ,bo zobacz ja mam to na koncowce.

I moj dzidzius wazy juz 2700kg :shocked:
    Przeplywy,lozysko,ilosc wod prawidlowe :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    idę spać dziewczyny, dobranoc :wink:

Treść doklejona: 04.12.12 22:37
    Emenemss ja mam wizytę 20 grudnia to będzie prawię 29 tc i mam dostać skierowanie na to badanie, niby się robi to po 30 tc :wink: Dobrze, że ustało :tongue: bo myślałam, że już się zaczęło u Ciebie
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dobranoc :)
    Anula ,ja mialam ostatnio takie same dni ,zagladalam ,ale jakos nawet niemialm ochoty pisac :d

Treść doklejona: 04.12.12 22:41
    venus87: Emenemss ja mam wizytę 20 grudnia to będzie prawię 29 tc i mam dostać skierowanie na to badanie, niby się robi to po 30 tc :wink: Dobrze, że ustało :tongue: bo myślałam, że już się zaczęło u Ciebie

to i tak 29tc ,a u mnie 36 tc :)
    Skierowanie ,a Twoja gin tego nierobi ??Bo mi pobieral moj lekarz prowadzacy .
    Oby sie niezaczynalo :shocked:Ja czekam na styczen !!!:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja też dostałam skierowanie na to badanie wymaz z pochwy i odbytu.Strasznie to brzmi ale zrobić trzeba.

Treść doklejona: 04.12.12 23:11
    Dobra mamusie czas spać więc żegnam się z wami i dobranoc :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny spać nie mogę, bolą mnie całe plecy, wcześniej to krzyże mnie bolały a teraz całe plecy. Żadna pozycja w łóżku mi nie pomaga, teraz siedzę na piłce, rozciągam się. Chwilę jest dobrze ale nie na długo :cry:

Treść doklejona: 04.12.12 23:46
    Położyłam się na boku i włożyłam poduszkę między nogami, jest trochę lepiej, może zasnę :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Bari - gratuluje :) Dobrze, ze wszystko sie dobrze skonczylo. 3mam kciuki za rokrecenie @@ :)

Aszlim - gratuluje :) poszlo Ci expresowo :)

Ja mimo, ze w sumie maz w wiekszosci sie synkiem zajmuje, nie mam czasu na forum. Tak cudnie razem wygladaja :) takze jestem tzw. aktywnym gapiem ;) czasem cos zrobie :) Jestem przeszczesliwa :)

Postaram sie wrzucic fotki na watek nasze dzidzie :) zapraszam :)
    --
  4.  permalink
    Gratuluje wszystkim świezo upieczonym mamom!!!
    ____
    Madziauk - wiesz, sniło mi sie 3 tyg. temu, ze urodzilas cc. Nie pisałam Ci nic, bo nie chciałam Cie denerowac. Zagladalam wiec ciagle na forum, aby sprawdzic czy juz urodzilas. Jakie bylo moje zdziwienie, jak zobaczylam że sn zakonczylo sie cc. Dobrze, że Karolek jest zdrowy :-)
    ____
    A propos.. dla zainteresowanych - wrzuciłam moją relację z porodu w "poród - nasze historie" :cool:
    ____
    Przepraszam, że mnie tu mało, ale póki co nie mam tyle czasu w ciagu dnia na pisanie, choc czasem przyznam ze podczytuje Was i cały czas zaciskam za wszystkie przyszłe mamusie kciuki! :bigsmile:
    -- ___
  5.  permalink
    spidermenka, madziauk dzieki za kilka wiesci od was- porodowa historie i zdjecia...fajnie ze choc chwile skrobnyscie bo jako ta z oczekujacych na swa godzine ciekawi mnie jak sie zycie zmienia po porodzie....duzo zdrowka i przespanych nocy zycze
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeDec 5th 2012
     permalink
    madzinka83: Hydro przeczytałam, to co napisałaś o dwóch szpitalach. Z tego co pamiętam, to pierwszy, to ten w którym ja rodziłam i doświadczenia z pomocą przy karmieniu mam zupełnie inne - lepsze, bardzo mi położne pomagały, dobrze radziły, żadnych głupich tekstów.

To dobrze, bo wtedy to bardzo mnie rozczarowało. Po takich fajnych wspomnieniach z samego porodu mam nieciekawe z samego pobytu potem na oddziale. Prze ten cały terror - butelkowy w tym przypadku.
  6.  permalink
    Witam się z rana:bigsmile:
    Ostatnio mam w nocy nieprzespaną godzinę czy półtorej. W ogóle nie mogę zasnąć. Chyba organizm przygotowuje się na nocne pobudki:wink::wink: U mnie jest to ok 1.30-3.00
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Witam się i ja!
    Madziauk, Karolek wygląda tak filigranowo ale jednocześnie ma taką charakterystyczną buźkę!
    Mam nadzieję, że czujesz się już coraz lepiej:swingin:
    misia-ludek: Ostatnio mam w nocy nieprzespaną godzinę czy półtorej.

Misia, ja chyba tylko tyle śpię przez całą noc:cry: bo od kilku dni boli mnie wszystko, nie mogę leżeć w jednej pozycji dłużej niż 45 minut:cry: obracanie się z boku na bok też już łatwe nie jest:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć kochane ja właśnie wróciłam z badania krwi i delektuje się Inką po śniadaniu.Dzisiaj mój mąż ma debiut na nowym stanowisku w pracy więc sercem i myślami jestem z nim.
    OOOo Spidi to ja już lecę na wątek o porodach :)
    --
  7.  permalink
    Hej hej witam się środowo :wink: Za oknem biało, a święta coraz bliżej :bigsmile: Tylko moja mała od 3 dni prawie w ogóle się nie rusza... :sad: ale myślę, że wszystko ok i nie będę panikować, bo 10 grudnia mam wizytę... Ale mogłaby mi się bardziej powiercić. Byłabym wtedy spokojniejsza
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeDec 5th 2012 zmieniony
     permalink
    Niezalogowana zawsze możesz podejść do położnej w swojej przychodni i poprosić o zbadanie serca dziecka detektorem skoro nie czujesz ruchów dziecka.Ja tak robiłam jak nie miałam swojego detektora i byłam spokojniejsza.

Treść doklejona: 05.12.12 09:48
    Muszę się wam pochwalić,że mój Piotruś szaleje od samego rana i wybił mi z głowy opieranie łokci na brzuchu bo jemu jest ciasno.Jak tylko lekko położę łokieć to dostaję serie kopniaków.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    A gratulacje dla wszystkich mam co się rozpakowały w między czasie co nas nie było.
    --
    •  
      CommentAuthorartystka80
     permalink
    Ooooooo Ja już na podium??? Jak ten czas leci! Ostatnio w nocy budziły mnie kilka razy bóle takie jak na @. Zastanawiałam się już czy nie budzić M, ale nie były mocne i nie nasilały się więc położyłam się i zasnęłam. Do rana wszystko ustało. Macica ćwiczy przed wielkim dniem.
    Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa- wszystko jeszcze "pozamykane" następna wizyta za dwa tygodnie, w międzyczasie ktg.
    Pozdrawiam :)

pregnancy
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Artystka, takie bóle @ w nocy i wieczorem, niestety też mam ale też nie panikuję, bo macica swoje musi poćwiczyć:wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.