Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Witajcie Mamuśki !

Ja również witam Was Mikołajkowo ! :bigsmile: Moja malutka jak jej wczoraj nie czułam, to w nocy tak się wierciła i od rana tak samo :bigsmile: też już nie mogę się doczekać, żeby była z nami chętnie bym już ją wyściskała :sad: Ale jeszcze mamy troszkę czasu i trzeba cierpliwie na to poczekać :wink::wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
    • CommentTimeDec 6th 2012
     permalink
    A u mnie dzisiaj piekne slonce :bigsmile: Wlasnie popijam Inke a synus tak tancuje w brzuszku, ze pierwszy raz mi ten brzuszek az faluje :bigsmile: Cudne uczucie :heartsabove:
    We wtorek mamy USG polowkowe, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, juz sie troche denerwuje ja to zwykle przed USG...
    --
  2.  permalink
    Hej Dziewczyny,

Jestem bo badaniu obciążenia glukozą. Nie wiem czego się tak bałam, nawet mnie nie zemdliło, napój był smaczny z cytryną choć nie twierdzę ze bym jeszcze jedną wypiła, jutro lub w pn wyniki:smile: Zamknęli mnie w pokoju, gdzie odbywają się zajęcia ze szkoły rodzenia i sobie z mężem na lalce pocwiczylismy przewijanie, kąpiel itp:-P
    -- [/url]
  3.  permalink
    No, ja też myślałam że gorzej zniosę to badanie obciążenia glukozą. Tak się stresowałam ale nie było, źle . :bigsmile: Dla mnie tylko ten zapach był dziwny :tongue:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    A no widzisz udalo sie bez dodatkowych atrakcji :bigsmile: Ciekawa jestem kiedy mnie ginka wysle na to badanie.
    --
  4.  permalink
    Ja sugerując się, że moze byc dziwny zapach, wzięłam sobie swój kubeczek, bo podobno kubeczek tak "capić" potrafi.

Treść doklejona: 06.12.12 11:36
    Kiedyś jak łykałam kontrast bo miałam rtg zoladka - to bylo milion razy gorsze w smaku i zapachu a i tak nie zwracalam
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam Mikolajkowo :))
    Moje dziecko ,nieodrywa sie od klockow :D cala zadowolona :)
    Tylko bylo mi jej szkoda ,bo dzis mialam z nia pobranie ,krwi ,musilam jej zrobic morfologie ,bo podejzewam anemie ,moja mala bardzo slabo je ,wszystko trzeba jej podawac prawie ze na sile...
    a ona biedulka ,jak pielegniarka wbila jej igle ,powtarzala tylko:prosze juz nie..kurcze az ja myslam ze sie porycze ,lzy mialam w oczach..

Malenstwo fika w brzuszku ,ale od jakiegos czasu tak smiesznie sie przeciaga ,az moja amla ,mowi :co ten dzidzius tam wyprawia :D i sie smieje :D mam gorki pagorkli na brzuchu :)

Milagros
    widzisz wcale to straszne badanie nie jest :D

Treść doklejona: 06.12.12 11:41
    Anula ,ja mialam tak samo w sypialni,nasze wyrko ,a obok lozeczko amlej ,teraz musze sie urzadzic w duzym pokoju ,kupic rogowke z mozliwoscia spania :)
    A lozko nasze juz wywalone ,tak mi go szkoda bylo i brakuje mi tego 3 pokoju ,na swoja sypialnie :)
    Teraz robie pokoj dziciom ,ale gotowy bedzie po nowym roku ,bo odmalowanie juz zostawiamy sobie na spokojnie na wiosne :)
    Na noc bede wyjezdzac lozeczkiem do nas ,aby dzidzius niebudzil Martynki :)
    --
  5.  permalink
    Emenemss - teraz już widzę, że się tylko negatywnie nastawiłam do niego, czasem to czytanie internetowych opinii moze zaszkodzic:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeDec 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Dokladnie :) Tak samo jest z czytaniem opinii o wozkach ,ja np.chcialam kupic quinny buzz dla malej ,ale bardzo duzo przeczytalam negatywnych opini w necie .W koncu po 5 -tym wozku :D skonczylam wlasnie na tym i byl mega wygodny dla malej ,spala sobie na boczku jak w lozeczku ,nozki mialay swobode spania a nie wisialy od kolanan w dol :)))
    I potem stwierdzilam ze,sama musze cos sprawdzic a nie czytac opinie w necie :)
    --
    •  
      CommentAuthoraszlim
     permalink
    Hey Dziewczyny!
    Tak, tak juz urodzilam :D
    Dziekuje za wszystkie gratulacje!:smile: Od wczoraj jestesmy w domu. Nie ukrywam, ze mam juz znacznie mniej czasu,aby tutaj zagladac. Staram sie jak moge :wink: Tak jak wspomnialam, porod byl zaskakujaco szybki, nawet w szpitalu sie lekko dziwili. Z 0cm rozwarcia do 10cm, doszlam w 4 godziny. Wg lekarzy z reszta cala akcja porodowa trwala 4godz 37 min :shocked:
    Z duzym senstymentem tutaj zagladam dzisiaj... Moj poglad na swiat jakos sie zmienil w chwili opuszczenia szpitala..Niby wszystko jest takie samo, ale jednoczesnie jest zupelnie inne ...

Trzymam za Was wszystkie kciuki!! Zycze szybkich i lagodnych porodow. Oczywiscie bede tutaj zagladac w miare mozliwosci :smile:

Slodkich Mikolajek!
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    MilagrosCud: Jestem bo badaniu obciążenia glukozą.(...)Zamknęli mnie w pokoju, gdzie odbywają się zajęcia ze szkoły rodzenia i sobie z mężem na lalce pocwiczylismy przewijanie, kąpiel itp:-P

Nikt Ci nie powiedział, ze masz SIEDZIEĆ?
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam mikołajkowo!!!
    dzisiaj wizyta u lekarza więc podsłuchamy malutką ale muszę powiedzieć że odkąd mała regularnie i intensywnie bryka to aż tak mocno mi nie zależy na jej podsłuchiwaniu :) ważne żeby sprawdzić czy z nią wszystko wporządku :)
    --
  6.  permalink
    sushi - siedzialam pierwszą godzinę bo się trochę chwiałam na nogach ale w drugiej godzinie juz podeszlam z ciekawosci zobaczyc co jest w tym pokoju ciekawego :-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Napisałam to, bo wiem, jakie mam wyniki mierzone chociażby glukometrem po posiłku. Gdy siedzę, są dużo wyższe, wystarczy, że trochę się poruszam, a już spadają.
    Dlatego, z tego, co wiem, obciążenie powinno być mierzone po całkowitym spoczynku.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Hej:)
    i jak byłyście grzeczne i Mikołaj do Was przyszedł?? ;)
    Ja chyba tak, bo wreszcie dotarła do mnie poducha do spania i już ją uwielbiam :)
    Idę robić obiadek i wyprawiać męża w podróż, bo wyjeżdża na 4 dni.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    ja się niczego na mikołajki nie spodziewałam, a przypadkiem wyszło, że dostanę nowy telefon :smile:
    co prawda przydałby się jeszcze nowy laptop, ale chyba aż tak grzeczna w tym roku to nie byłam :devil:

no i mam nadzieję, że na dzisiejszej wizycie u gina będzie wszystko ok - to będzie najlepszy prezent na Mikołajki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Witam sie rowniez, ja to musialam byc niegrzeczna bo Mikolaj obdarowal mnie calonocnymi skurczami! Jestem okropnie zmeczona i az boje sie kolejnej nocy.
    Milagros, super ze przeszlas to badanie bez zadnych sensacji. Ja tez nie siedzialam caly czas, moglam wychodzic na zewnatrz:)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Addictive kupiliśmy wózek Tako .
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Sardynka, kciuki za wizytę:)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja tez nie siedzialam caly czas, moglam wychodzic na zewnatrz:)
    A to dziwne bo mi zabroniono wstawania z miejsca mogłam tylko pójść do wc i z powrotem , a jak wstawałam zeby przejść kilka kroków to mnie nieźle zamraczało.
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    wygląda na to, że standardowo co labolatorium to inne wytyczne fo kazdego badania:):). U mnie np pielęgniarki kazały siedzieć na miejscu.

Dziewczyny a mnie dopadło przeziębienie...nie wstaję dziś z łóżka bo siły nie mam. Nawet sił brak zeby coś sobie ugotować... Dopadł mnie głównie silny katar i ból gardła ale katar mam a taki w kolorze żółto zielonym (sorki za draastycznosć opisu) co pewnie świadczy o bakteriach....
    Leczę się póki co mlekiem z miodem, witaminą c, czosnkiem na kanapkach...zobaczymy czy jutro będzie lepiej...:neutral::neutral:

Treść doklejona: 06.12.12 15:04
    Acha - Anula dzięki za odpowiedź. :) Jaki kolorek?
    --
  7.  permalink
    Ja takze witam sie Mikolajkowo :-)
    Ja chyba grzeczna nie bylam bo do mnie Mikolaj nie zagoscil...ale zobaczymy pod wieczor jak M wroci z pracy. Dzisiaj takze wizyta u gina, ciekawe jak tam malutka i czy ja dzis zobacze po 3 tygodniach przerwy. Pozatym jest juz lepiej, z M zaczelam sie dogadywac, malutka fika w brzuszku. Mialyscie racje aby wziac na luz i dac sobie i jemu czas. Hormony sa okropne....az oglupiaja czlowieka :confused:

Milena sliczny brzuszek...taki ksztaltny. A powiedz mi kiedy Ci wyszedl pepek? Bo ja wciaz mam bez zmian a to juz 32 tydzien...
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Addictive -duzo zdrowka ,czosnek pomoze :)) U mnie po 3 dniach niebylo sladu przeziebienia :)

Treść doklejona: 06.12.12 15:15
    justyna883: A powiedz mi kiedy Ci wyszedl pepek? Bo ja wciaz mam bez zmian a to juz 32 tydzien...

Niezawsze wychodzi ,w pierwszej ciazy mialam go normalnie ,a teraz od tygodnia mi wystaje :)
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Oooo a ja bylam pewna ze zawsze wystaje....
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    W pierwszej ciąży nie wyszedł mi wcale, teraz tez się na to nie zanosi :-)
    --
  8.  permalink
    Witam Mikołajkowo.
    Ja dopiero teraz wpadam bo od rana na mieście, potem wizyta koleżanki z dziećmi i teraz padam, dobrze, że Maja grzecznie się bawi:-)
    --
    •  
      CommentAuthorAgaMama
     permalink
    Dziewczyny macie jakiś sposób na skurcze nóg? Od kilku dni wieczorami strasznie mnie męczą, gin stwierdziła, że biorę zestaw witamin więc nie powinno mi nic brakować.

Anula na jaki kolor malujecie pokoik?
    My na etapie planowania zamiany pokoi -->pokój Huberta z naszą sypialnią. Więc szukam natchnienia i po Nowym Roku zaczniemy działać.
    -- Hubert 24.07.2009, Bruno 13.05.2013 i Igor w drodze :D
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ja na skurcze brałam Magnez ale podobno najlepiej jest brać go w połączeniu z potasem, z tym, że jak chciałąm go kupić w aptece, to pani powiedziała, że tylko z zaleceń lekarza się to bierze. Nie pamiętam nazwy. Ale ja w końcu brałam Mg + B6
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Addictive - na ten katar najlepszy jest czosnek w dużych ilościach. Ja robiłam kanapki z czosnkiem i pietruszką (dla złagodzenia smaku, dodatkowo natka ma bardzo dużo wit.c)
    My też za jakiś czas zaczniemy planować przeprowadzkę do innego pokoju, choć żal mi naszej sypialni, bo teraz jest taka przytulna, a w większym pokoju wydaje mi się, że już tak miło nie będzie :)
    A czy Wy od razu wstawiacie łóżeczko do osobnego pokoju, czy najpierw w sypialni?
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink

Acha - Anula dzięki za odpowiedź. :) Jaki kolorek?

Addictive za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jaki to jest model TAKO bo książeczkę i wózek mam schowany głęboko w kartonie a na nim masa rzeczy dla dziecka których nie mogę dźwigać więc nawet nie mogę napisać co to za model a kolor ma czerwono czarny.
    Anula na jaki kolor malujecie pokoik?
    Pokój będzie pomalowany na biało.
    --
    •  
      CommentAuthorAgaMama
     permalink
    My musimy teraz zmienić pokoje, bo nie chcę zostawiać tego na ostatnią chwilę ze względu na Huberta. Chcemy żeby zdążył się przyzwyczaić do nowego pokoju zanim pojawi się brat/siostra.

Maluch na początku będzie z nami w sypialni, a potem jak zacznie przesypiać noce zamieszka ze starszym bratem :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    AgaMama: Dziewczyny macie jakiś sposób na skurcze nóg? Od kilku dni wieczorami strasznie mnie męczą, gin stwierdziła, że biorę zestaw witamin więc nie powinno mi nic brakować.

Ja bralam asmag(magnez) ,z polecenia lekarza ,ten silniejszy + swoje witaminki normalnie :)
    --
  9.  permalink
    czesc. nic tylko od rana chodze wsvieknieta. przy okazji Aszlim gratuluje z calego serca i powofzenia zycze, mi chyba tez swiat bedzie prezentowal sie inaczej po porodzie niz do tej pory.
    justyna dzieki mi pepek nie wyszedl o dziwo, tak sie rozciagnal ale nic nie wyszlo.troche czekalam na to bo taki wypukly slodko wyglada.pisz jak po wizycie mi moja przestawi na dzis bo moj gin mial porod...
    mam pyt: w ktorym tc robia ostatnie usg?
    a tak poza tym to moje serduszkowanie jest strasznie frustrujace nic nie czuje :cry: no i chodze i sie wkurzam
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    milena1984: mam pyt: w ktorym tc robia ostatnie usg?

Ja mam sie zglosic 19-go ,na ostanie usg z opisem juz na porodowke :)
    --
  10.  permalink
    o czyli tak 37-38tc .dzieki. ciekawi mnie jak moj maluch przyrasta...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Teraz napewno ,ladnie przybiera na wadze ,ja bylam 29 pazdziernika to moje wazylo 1650 ,teraz bylam 26-go listopada i wazy juz 2700 :)wlasnie w tych trzech ostanich miesiacach ,dziecko duzo nabiera wagi :) obrasta w tluszczyk itp :)
    --
  11.  permalink
    wlasnie czuje ze coraz ciezej mi i szybciej zadyszke lapie...losie ja tylko prosze zeby tylko glowka nie byla za duza a reszta to jakos przejdzie....:smile:choc zauwazylam ze apetyt mi zmalal ostatnim mscem
    --
  12.  permalink
    Ja mam ostatnie usg w srode to bedzie 37tc.
    Jesli chodzi o kolor scian to polecam turkusowy klif Duluxa, pieknie wyglada. Cora ma go w pokoju do mebli olcha/bez, do tego pomaranczowe dodatki (ramki, poduchy na lozko). To kolor zarowno do pokoju chlopca jak i dziewczynki
    --
  13.  permalink
    AgaMama ja tez mam straszne.slurcze w lydkach i zaczelam brqc magnez jaki mialam w domu ale musze kupic lepiej przyswajalny... Moze rzeczywiscie to kwestia magnezu i potasu?
    --
  14.  permalink
    Emenemss przeczytalam maila, nie moge odpisac (albo nie wiem jak) wiec pisze tutaj:

tata cyt.: "nie ma anemii, ewentualnie owsiki jeszcze wchodziłyby w grę ale to łątwo wyleczyć. Niech patrzy czy nie ma w kale nawet nie ma eozynocytów w nadmiarze bo co prawda procentowo jest za duzo ale w liczbach bezwzględnych OK, więc OK"
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dziekuje kochana :heartbounce: ,w necie wychodzilo mi uszkodzenie szpiku ...masakra jakas ,jak ktos sie niezna ...
    --
    •  
      CommentAuthorAgaMama
     permalink
    W takim razie muszę się w jakiś magnez zaopatrzyć. Może ten chelaMag? (nie wiem czy tak się pisze)

Misia-Ludek faktycznie śliczny kolor :)
  15.  permalink
    Emenemss: Dziekuje kochana ,w necie wychodzilo mi uszkodzenie szpiku ...masakra jakas ,jak ktos sie niezna ...

no to nieźle pojechałaś:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Aga kup asmag,to jest tyopowy magnez + b6 z latwa whlajalnoscia ,miedzy innymi dla kobiet w ciazy :)

Treść doklejona: 06.12.12 19:34
    MilagrosCud:
    no to nieźle pojechałaś:bigsmile:

Wez az mnie zmrozilo ....ja nieszukam juz nic w necie bo osiwieje jeszcze przed porodem :d i neibedzie mi baleage potrzebny ,bo wyjdzie mi naturalny "golebi blad " :D
    --
    •  
      CommentAuthorAgaMama
     permalink
    Emenemss dziękuję za info :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Prosze :)

Treść doklejona: 06.12.12 19:38
    Wlasnie wciagnelam 11 pierogow :shocked: mam jakis dzis dzien ze krąze non stop miedzy lodowka ,a lozkiem :D
    --
  16.  permalink
    A ja po tej glukozie zjadlam 2 czekoladowe batony, wypilam slodka herbate z sokiem, zjadlam sniadanie i obiad i ciagle chce mi sie pic. W miedzyczasie dostalam takiego speeda ze pojechalam na zakupy, poszlam na spacer i zlazlam kawał trasy, zahaczylam o grote solna jeszcze na 45 minut...nie wiem czy to tak dziala czy mi nerwy puscily, wazne ze fajnie sie poczulam:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    No to zarzucilas sobie slodkiego :))
    Ja po tej glukozie ,nawet herbaty nieposlodzilam :d

A po grocie solnej ,napewno lepiej :)) Ja bylam raz w Ciechocinku ,wszyscy padli i spali ,a moj maz tak sie wyglupial ze niemoglam ze smiechu ,bo oczywiscie nasladowaal jak wszyscy chrapia ,a tylko my niespalismy ,wiec po 40 minutach brzuch mnie bolal od smiechu :D
    Ale grote wspominam fajnie ,czulam sie odprezona :)

A co do slodkiego ,to ja dzis dziecku slodycze wyzeram :D
    Raz mnie przyczaila przy szawce ,cwaniara mala i mowi ,co tam szukasz ,mowie biore kinder bueno ,moge ,a ona : tak mozesz ale tylko jedno :D
    --
  17.  permalink
    Witam się mikołajkowo:bigsmile::bigsmile:
    AgaMama jeżeli chodzi o skurcze łydek to ja też często je miewałam zanim zaszłam w ciąże...a w ciąży skurcze tylko się nasiliły i są częstsze.Przyczyną u mnie jest zbyt mała ilość magnezu w organiźmie. Moja metoda na załagodzenie skurczu:Gdy czuje że zaczyna mnie brać skurcz, to wtedy mocno odginam stopę w stronę brzucha na wyprostowanej nodze. Robiąc to skurcz nie nasila się do tego krytycznego stopnia gdzie często ryczałam aż...spróbuj mi to bardzo pomaga i naprawdę mam spokój:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Emenemss dzięki za pocieszenie...może ja tez powinnam spytać lekarza czy aby na pewno się nie przeciążam za bardzo....

A jeżeli chodzi o przeprowadzki...To ja wracam do teściów tyle ze ona jada za granicę i mamy puste mieszkanko:bigsmile: Będziemy mieć z dzieckiem własny pokój pomalowany cały w kolorze lawendy a jedna ściana w kolorze soczystego fioletu:) Mebelki już zakupione, farby też, czekam na malowanko:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  18.  permalink
    mojego też już do groty nie zabiorę, bo sobie jaja robi podczas gdy ja się chcę odprężyć:bigsmile:
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.