Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormońka
    • CommentTimeDec 7th 2012
     permalink
    hejka!
    u nas mnóstwo śniegu!jakbym mogła to poszłabym z mała bałwana lepić, ale niestety mam sie oszczędzać..ech:sad:
    artystka trzymam kciuki!!!
    kurczę jak się u Ciebie zaczęło na dobre to wskoczę na 9 miejsce:shocked::shocked::shocked:
    a chyba była coś kolo 40 jak dołączałam do Was...
    miłego dnia!
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Hej ja właśnie wróciłam od endokrynologa i przy okazji zaszłam do położnej w celu sprawdzenia tętna dzidzi.Wszystko jest ok serduszko pięknie bije a położna powiedziała to samo co lekarze,że Piotruś jest strasznie duży ułożony główkowo ale jeszcze nie na tyle żeby zaraz rodzić.Synuś jest taki duży że nawet nóżki ma podkurczone :shocked: To jest dowód na to ,że jaki ojciec taki syn.
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Hej...ja się jeszcze "kulam":tooth:...jeszcze mam parę rzeczy do zrobienia i mogę rodzić:jutro chyba "zrobię" porządek z łóżeczkiem, poprasuję,wypastuję podłogi. W poniedziałek muszę jeszcze skoczyć z autem na przegląd, we wtorek wizyta u lekarza,w środę odebrać wózek...i tak z grubsza chyba wszystko:tongue:. Dzisiaj jeszcze byłam po odpis aktu małżeństwa-podobno potrzebne do rejestracji dziecka. Miałam,ale dwa m-ce temu tak dokładnie sprzątałam w papierach że chyba wyrzuciłam:confused:...pozdrawiam
    Artystka,trzymam kciuki:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Piszecie tak o tym sniegu a w mojej szer. geogr. to jakas wiosna...
    Ruda to czekamy na ciebie...a bujaj sie jeszcze bo ja coraz wyzej na liscie i jakos strach mi
    w oczy zaglada:shocked:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.12.12 15:30</span>
    Artystka powodzenia i szybkiego porodu zycze:swingin:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.12.12 15:32</span>
    Anula ja bym chciala zeby tak bylo jaki ojciec taki syn bo moj m. drobnutki jest a dlugi
    --
  2.  permalink
    No to trzymamy kciuki za kolejną rozpakowywujacą się mamusię :D Artyskta!! Powodzenia i trzymam kciuki!!:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny, witam się i Ja :wink:
    IzUk ja myślałam o porodzie w basenie, ale po przeanalizowaniu za i przeciw postanowiłam rodzić normalnie ( czyli w sali porodowej ) :bigsmile:
    Blubis wspaniale wieści, na prawdę super, a tak się martwiłyśmy o Ciebie :wink:
    Anula no to duży kawałek ciastka masz do urodzenia :devil: ale ja podejrzewam, że też tak będę mieć :shocked:
    Artystka trzymam mocno kciuki za Was daj znać jak będziesz po wszystkim :wink:
    Kandyzowana coś ostatnio mało się udzielasz na forum, wszystko ok? to samo Domoniczka, Milagros :sad:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Artystka kciuki! :D
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Anula85: Synuś jest taki duży że nawet nóżki ma podkurczone :shocked:

Anula, w brzuszku na tym etapie wszystkie dzieciątka mają podkurczone nóżki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Aha to nie wiedziałam :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a swoją drogą, TO już niedługo :) Stres jest? :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    No jest jak jasna cholera tym bardziej,że pokój mam jeszcze nie gotowy.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    No to teraz jest ostatni gwizdek na przygotowanie pokoiku :) A stres odejdzie w odpowiednim momencie ;)
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny cisnienie 130/77 to raczej w normie prawda? Czy podwyzszone cisnienie moze byc efektem przemeczenia?
    --
  4.  permalink
    Witam:bigsmile:
    Anula Z Piotrusia niezły koksik rośnie:) i dobrze przynajmniej zdrowy, będzie z niego chłop jak dąb:bigsmile::bigsmile:
    Artystka Kciuki zaciśnięte:thumbup:
    Venus mało się udzielam bo pracuję a po pracy myślę żeby odpocząć lub coś załatwiam :bigsmile: A i mojego T mam w domQ więc spędzamy dużo czasu razem...trzeba jakoś nadrobić braki:hugging::grouphug:
    Co do porodu w basenie myslałam o tym i się muszę zastanowić jeszcze ale chyba normalnie na sali jak Venus urodzę:)
    A jak wy mamusie dziś się czujecie????:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja super zaraz jadę do Piaseczna po prezenty :)
    --
  5.  permalink
    co kupujesz?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja po zakupy lecę jak wypłatę dostanę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja właśnie dostałam , nie mam pomysłu co kupić dla moich sióstr i mamy ale mam nadzieję,ze jak będę w sklepie to znajdę coś fajnego.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.12.12 18:11</span>
    Chyba jednak dziś nie pojadę bo jest strasznie późno,pojadę jutro.
    --
  6.  permalink
    ja od teściowej na mikołaja koszulkę do porodu:)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Do mnie doszły przecieki ,że mój syn dostanie dużo paczek od moich sióstr a od brata to nie wiem.
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam dziewczyny,
    Artystka trzymam kciuki za szybki poród!!!
    Ruda mam nadzieję że nie będziesz musiała długo czekać na maleństwo,
    u mnie po staremu- dużo spaceruję brzuch twardniej ale nie non stop, bóli też mocnych nie mam-a co zauważyłam to że po piciu herbatki malinowej mam dużo śluzu typu płodnego- to chyba nie odchodzący czop?
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    gusiadm raczej nie bo ja też mam dużo tego śluzu i to nie jest czop.
    --
  7.  permalink
    a ja dzisiaj zaliczyłam palmiarnię, odwiedzilam ludzi ze starej pracy, wrocilam do domu ugotowalam obiad na 2 dni, zrobilam salatkę warzywną, posprzątałam mieszkanie, wskoczylam do wanny i ogolilam nogi - czy ta glukoza moze tak dlugo dzialac?:-)a małe śpi cały dzień w brzuchu i w ogole sie nie odzywa od rana tylko 2 ruchy poczulam totez od razu dopplerem sprawdzilam i serce bije:-)

przypomnialyscie mi ze czas zaczac myslec o prezentach dla bliskich
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    MilagrosCud ile ty rzeczy dzisiaj zrobiłaś:shocked:Ja byłam tylko u lekarza,ugotowałam obiad i to wszystko.Na nic więcej nie mam siły niestety.
    --
  8.  permalink
    Anula zapomnialam jeszcze o praniu:bigsmile: mąż tylko zerka ukradkiem i komentuje "moze ja Ci bede codziennie tą glukozę kupował?" ale spoko, przejdzie mi - lekarz powiedzial ze prawdopodobnie bede miala mdlosci cala ciaze z przerwami:wink:
    -- [/url]
  9.  permalink
    Milena takie cisnienie jest w normie, niepokoic moze cisnieni powyzej 140/90
    A mnie caly dzien klulo dzis podbrzusze i nie wiem czy to macica czy jelita, teraz leze i jest lepiej, choc od 3dni bola mnie bardzo pachwiny i spojenie, a dzis mocniej. Do tego mam wrazenie ze opuscil mi sie nieco brzuch no i jak siedze na toalecie i delikatnie ucisne brzuszek od gory to czuje silne napieranie w pupie (przepraszam za doslownosc)
    --
  10.  permalink
    misia-ludek: Do tego mam wrazenie ze opuscil mi sie nieco brzuch no i jak siedze na toalecie i delikatnie ucisne brzuszek od gory to czuje silne napieranie w pupie

ale czad:bigsmile::bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeDec 7th 2012 zmieniony
     permalink
    misia-ludek: i delikatnie ucisne brzuszek od gory to czuje silne napieranie w pupie

Pamiętam do dziś ten ucisk :wink:
    --
  11.  permalink
    Hussy i dlugo tak mialas przed porodem, ja ze starsza cora nie mialam takich objawow.

Treść doklejona: 07.12.12 21:24
    Milagros to rzeczywiscie smieszne uczucie czuc glowke tak nisko
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    misia-ludek: Hussy i dlugo tak mialas przed porodem

podpinam się pod pytanie, bo ja już od tygodnia tak się czuję:wink:
    a odczucie jest nie tyle śmieszne, co...dziwne, bo mam wrażenie, że urodzę siedząc na toalecie:shamed:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    hej Dziewczyny
    Milagros korzystaj puki możesz z tym sprzątaniem :bigsmile: bo za dwa może trzy tygodnie już tak kolorowo nie będzie :tongue: ja od dwóch dni latam, sprzątam itp. a na wieczór to plecy mnie tak bolą, kręgosłup, zauważyłam, że szybciej się męczę, mam duszności i wieczorami jestem wyczerpana :shamed: Mąż od tygodnia marudzi, że dźwigać nie mam, sprzątać na raty i więcej odpoczywać bo inaczej wpindol dostanę :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja mam straszne problemy z chodzeniem niestety bardzo odczuwam te 19 kg co mi w tyłek i nogi poszło . Kiedyś potrafiłam przejść 6 km bez żadnego problemu a teraz idę na przystanek 300 metrów i wszędzie jeżdżę autobusem nawet do kiosku jeden przystanek bo za cholerę bym nie doszła.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Mam problem, jak co roku!!!!! nie wiem co kupić mężowi pod choinkę, łatwiej by było gdyby cieszył się z byle drobiazgu, ale on potrafi nosem pokręcić :confused: na Mikołajki też nie wiedziałam, chodziłam po sklepach chyba z 2 godziny, w końcu kupiłam mu Kosmetyki AA do cery wrażliwej i skłonnej do alergii, używa i widzę, że jest zadowolony więc trafiłam :bigsmile: ale teraz mam problem, a Wy co kupujecie??? Ja przed chwilą ćwiczyłam na piłce i czuje się zrelaksowana :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja jak zapytałam męża co chcę pod choinkę to mi odpowiedział,że on już dostał najpiękniejszy prezent i dostanie w styczniu.Wiem,ze on się strasznie cieszy z syna ale też chciała bym mu zrobić niespodziankę jakimś drobiazgiem i też mam problem co mu kupić.
    --
  12.  permalink
    venus ja korzystam póki mdłości nie mam, kręgosłup też juz czuję ale nie zniechęca mnie on do wysiłku, moze mi jeszcze porzadnie w kosc nie dal. Mnie lekarz mowi zebym tylko nie siegala gdziec np zeby wyczyscic lampę czy jakas półkę wysoko

Treść doklejona: 07.12.12 22:07
    ja nie napisze co kupuje mezowi bo on tu lubi zajrzec:cool:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dobranoc dziewczyny idę do łóżeczka do mężusia na przytulanki :)
    --
    • CommentAuthorjustyna883
    • CommentTimeDec 7th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja tez mam problem co kupic M. I jak go zapytalam uslyszlam dokladnie to samo co ty Anula...wiec mozna powiedziec ze z tym jestem w lesie :cry: A jesli chodzi o sprztanie to takze ostatnio mnostwo w domu robie, ciagle cos doczyszczam, piore, myje itp...az sama sie dziwie skad mam tyle energii. Ciagle cos bym robila i wogole nie jestem zmeczona. Mam wrazenie ze im dluzej chodze w ciazy tym lepiej sie czuje :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
  13.  permalink
    Misia dzieki... Wrocilam do codziennego monitorowania cisnienia....i pol dnia dzis przespalam
    dziewczyny jak sie wybieracie na zakupy to polecam etsy.com mnostwo tam orginalnych rzeczy.
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    katka_81: A stres odejdzie w odpowiednim momencie ;)

To prawda :wink: Jak już trzeba "działać"" to stresu ni ma :tooth: Co najwyżej ten cudowny bunt: "ja nie urodzę, dajcie mi spokój" powiedziane przy 8 cm rozwarcia :tooth:
    --
  14.  permalink
    Witajcie Kochane,

już ta godzina a wy śpicie? :bigsmile: ja miałam noc przespaną mroźną lecz przespaną, własnie jestem po śniadaniu bo z rana byłam na roratach :bigsmile: fajnie wchodzisz do kościoła ciemno, wychodzisz jasno :smile: ale mróz dawał nieźle po policzkach :bigsmile: Ale wolę taką pogodę niż miałaby być jakaś chlapa... :wink::wink:
    -- [/url]
  15.  permalink
    Witam:-)
    Też miałam iść na roraty ale Maja przyszła około 5 i nie mogłam zasnąć, jak zasnęłam tak spałam do 7.30
    --
  16.  permalink
    Dzien dobry sobotnio.

Ja zaspalam na swoje zajecia w podyplomowce i bede musiala odrobic je z inna grupa..
    co do prezentu to moj chce gre.na.ps3 najnowsza ktora jest mega droga :o ale kupie mu ja vo wiem ze to go cieszy i grajac relaksuje siw po ciezkim tyg w pracy.

Co do pozostalych prezentow to mam zagwozdke :/

Ciekawe jak Artystka;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeDec 8th 2012
     permalink
    Cześć ja dopiero co wstałam i zaraz się wyszykuje na zakupy.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witajcie w sobote:) ja mam dzis piekne widoki za oknem bo wszystkie drzewa oszronione.
    my prawdopodobnie nie bedziemy robic sobie prezentow z racji oszczednosci i zeby wiecej na dzidziolka bylo. Jesli juz to cos malego i ja planuje skorzane rekawiczki, bo obecne juz maz znosil.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny, witam się z białej Bydgoszczy :bigsmile:
    Ja też wstałam 15 minut temu, jem śniadanie, ciepło się ubiorę i lecę na miasto :bigsmile: Anula nie wiem, nie znam się na tym, a w necie coś piszą? może poszukaj...:wink: Lub zajrzyj na forum świeżo upieczonych mam, może One będą wiedzieć :smile:

Treść doklejona: 08.12.12 10:40
    O rany!!!! Ja dziś zaczynam zaczynam 27 / 28 tc :bigsmile: ale liczyć mam?? słyszałam, że przez takie liczenia można ześwirować i to nawet mocno, przecież wiadomo, że dzidzia śpi długo w brzuszku to co? u mnie synek się rusza nad ranem i wieczorami, a od czasu do czasu w południe. Jeżeli zauważę zmiany to skontaktuję się z moją Gin.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    No właśnie skasowałam ten post i przeniosłam się na wątek dotyczący karmienia dzieci.
    Zastanawiam się czy kupić tą herbatkę dzisiaj bo będę na zakupach ,ale nie wiem jak to jest z terminem ważności tych herbatek ??? No i jeszcze chce kupić niedrogi ale dobry spray do noska dla maluszka.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 08.12.12 10:45</span>
    Venus87 mój Piotruś szaleje w brzuszku co drugi dzień dlatego wczoraj się tym zdenerwowałam ,że był taki spokojniutki że zaszłam do położnej na badanie detektorem i jest wszystko ok po prostu mój synek tak ma ,że dziś szaleje jutro odpoczywa.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No właśnie, przecież każda dzidzia jest inna :bigsmile: no będę się obserwować to na pewno, ale liczyć przez cały dzień nie będę, ważne, żeby one były :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja też nie liczyłam tych ruchów płodu bo przy tym ześwirować można ze strachu.Wrzuciłam na pełen luz i synuś pięknie się rusza tzn teraz odsypia wczorajsze harce :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja się witam z białej Łodzi ;)
    Jeśli chodzi o ruchy to też jest tak, że jednego dnia młody się rusza bardziej, drugiego mniej (ewentualnie inaczej się po prostu ułoży i aż tak wyraźnie go nie czuję- szczególnie, że mam to łożysko na przedniej ścianie, więc głównie jak już czuję to po bokach)
    Liczyć ruchów też mi się nie chce... bo zawsze jak już zacznę to młody przestaje się ruszać i tylko mnie to irytuje... ale zawsze zwracam uwagę czy mi się tam wierci :)
    --
  17.  permalink
    Sardynka - ja jade do Łodiz na świeta - tam jest moj dom rodzinny w ktorym zylam 19 lat :o i nadal mam tam caly swiat rodzinny :D
    Oby pieknie biało pozostało az do konca świąt:D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.