Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Ja chodzilam w majtkach, jedynie na obchod sciagalam;) ale bylam po cc wiec moze dlatego sie nie czepiali.

Treść doklejona: 09.12.12 22:32
    Anula a moze na czas malowania przenocujesz u mamy?
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
    • CommentTimeDec 9th 2012
     permalink
    misia-ludek chyba tak będę musiała zrobić :)
    Dobranoc dziewczyny idę spać :)
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Emenemss to normalnie szczęście miałaś bo bratowa mojego męża w szpitalu w PL z goła pupa latała i podkładem miedzy nogami w przykrótkiej szpitalnej koszuli sama niestety to widziałam na własne oczy myślę ze to zależy od szpitala dużo i od podejścia personelu ale fakt ze starają sie narzucać kobietom różne rzeczy niestety
    --
  2.  permalink
    Anula mnie natchnęła kinem i byliśmy z mężem na Frankenweenie. Film sam w sobie średni - mozna sobie w domu sciagnac, ale bylismy na 3D i na dodatek siedzielismy bardzo wysoko - nie polecam takich wrazen w ciąży bo robiło mi się byle jak:-))) a mała kopała jak szalona

montenia - ja z tym cukrem to zeby zapytac czy jest ok to mam wizytę dopiero 18tego grudnia ale ojciec mowi ze w

blanka ja tez w tej ciazy ciagle zaglądalam w majtki, przeszlo po 12 tygodniu, w dwoch pierwszych poronionych nie zaglądalam bo nie myslalam ze poronie

Treść doklejona: 09.12.12 23:19
    miało być *ojciec mowi ze w normie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Ja pierwsze dwa tygodnie od testu latałam do łazienki patrzeć czy nie krwawię. Później już tylko leżałam i zdychałam od mdłości to nie miałam siły na to :wink:

U mnie w szpitalu nikt nie kontrolował kto w czym chodzi- majtki/koszule itd. Ja chodziłam w koszuli i szlafroku, majtki siatkowe (w domu już normalne), bo brudziły się mimo pasów startowych (Bella Mama) :wink:- łatwiej wyrzucić niż odkładać co chwilę kolejne do prania. To chodzenie z podkładami między nogami jest mi znane tylko z opowieści i się zastanawiam jakim prawem personel kogoś zmusza do czegoś takiego :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
    • CommentTimeDec 10th 2012
     permalink
    w połogu jest przekichane,ja ja rodziłam to też kazali mi chodzić z tą ligniną,ona była od pępką po plecy:devil:jak założyłam normalne majtki i podpaski to lekarz mnie zrąbał,a ja mu powiedziałam żeby sam sobie w tym pochodził i zobaczył jak to jest,położne rozumialy i jak miała być wizyta to przychodziły i mówiły "majtki w dół":bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Nie śpię od 4.30 :-\ ale może jeszcze uda mi się zasnąc i dospać kilka godzin...
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Dzięki dziewczyny :)
    Ja kwas foliowy biorę od kilku miesięcy, teraz witaminki dorzuciłam :)
    Co do witamin to zdania są podzielonę, ale jak dzwoniłam do swojego gina to powiedział żeby brać więc biorę
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Jakiś miesiąc temu robiłam badania krwi i wyszła mi dość spora anemia.Bardzo źle się wtedy czułam, byłam wciąż zmęczona i senna. Od tamtej pory biorę żelazo z kwasem foliowym,wit B6,B12,C. Nie zapisał mi ich lekarz, sama kupiłam i biorę i czuję się o niebo lepiej,nawet mam taka teorie, że branie tego żelaza pozwoliło mi zajść w ciążę, bo poprawiło mój stan.
    Myślicie, że mogę je brać nadal? Na opakowaniu jest napisane, że jest zalecane dla kobiet starających się i w ciąży.

Dziś tempka jeszcze wyżej, glutka w gatkach jeszcze więcej, cycki bardziej wrażliwe, podbrzusze ciągnie bardziej, a śniadania prawie nie zjadłam...zaczyna się:bigsmile:
    -- [*]
  3.  permalink
    Witam.
    Blanka jeśli zalecane w ciąży to brać można:wink:
    Ale dla spokoju ducha zrobiłabym morfologię i żelazo przed wizytą:bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Witam z rana:)
    Ewelajna jak Ci lekarz każe brać to bierz :bigsmile:
    Ja robię właśnie śniadanko mam tydzień urlopu więc poleniuchuję:):bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgolaa
     permalink
    Witam poniedziałkowo i zimowo :) u mnie sypie śnieg i jak tak dalej będzie to wszystko zasypie :devil:
    Blanka serdecznie gratuluję :wink::wink:
    Milagros odnośnie norm cukru to u mnie w lab też zaczyna się od 60.
    Kurcze wkurza mnie to, że w większości naszych szpitali panuje takie zacofanie z tym wietrzeniem krocza.... ciągle to samo podkład między nogi i latać bez majtek :angry::angry: a przecież już nieraz udowodniono że człowiek dużo szybciej wraca do prawidłowego stanu jeśli ma dobre samopoczucie a jak tu mieć dobre skoro trzeba pilnować żeby nic nie wypadło, nie odstawało :sad:
    --
  5.  permalink
    Ja tam mam zamiar latac w jednorazowlach tak jak moja kolezanka i w tych jal trzeba.podkladkach ale na pewno nie z golym tylkiem:/
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dzień dobry :)
    --
  6.  permalink
    Ja zamierzam zakladac zwykle majtki i nie bede sie przejmowac tym co gadaja lekarze. Bede sciagac tylko na obchod
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ja zamierzam założyć majtki poporodowe które sobie kupiłam bo z gołym tyłkiem nie mam zamiaru paradować.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień dobry dziewczyny :wink:
    Dominiczka w końcu w domu posiedzisz i odpoczniesz!!!! korzystaj z tego pełną parą :bigsmile:
    Ja też się zastanawiałam nad majtkami a raczej czy można nosić?? muszę się dowiedzieć w szpitalu gdzie będę rodzić czy można? a jak tak to jakie?
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    U mnie w szpitalu nie bylo mozna miec majtek (nawet na patologii ciazy,bo jak majtki uciskaly brzuch to pobudzaly macice do skurczow),ale polozne przymykaly oko i w zasadzie do obchodow sie zdejmowalo. A ja mialam te siateczkowe i one super byly. Nie polecam tych jednorazowych ,z flizeliny,bo dla mnie okropne to bylo.
    Milagros, Twoj tata jest diabetologiem? Kurde,moj maz na czczo ma cukier w granicach 108 (z krwi zylnej)wg glukometru ma np.84. A po 2-3 h ma cukier w normie. O co chodzi,ze na czczo jest glukoza wyzsza niz po posilku? Orientuje sie ktoras z Was?
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ją oprócz boli podbrzusza mam ciążę bez objawów ale to jeszcze pierwszy trymestr :-) nie wiedziałam że w pl trzeba z gola dupa latać i chyba teraz będę się bardziej cieszyć że w uk urodze tu na szczęście lato nie jest za ciepłe więc powinnam jakoś przeżyć do tego lipca :-)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    sardynka85: Nie śpię od 4.30 :-\ ale może jeszcze uda mi się zasnąc i dospać kilka godzin...

Sardynka - witam w klubie;/ Też obudziłam się o 4.30 i nie mogłam spać, bo mój mąż był w drodze z Niemiec, więc się denerwowałam, że tam i u nas na zachodzie takie śnieżyce. Ale już dotarł do domu całe szczęście.

Dziewczyny a ja mam pytanie - to, że trzeba zdejmować majtki na obchód znaczy, że lekarze za każdym razem zaglądają w krocze? I jakim cudem można chodzić z czymś między nogami nie mając bielizny na sobie?? Koleżanka mi mówiła, że po porodzie i pobycie w szpitalu wyzbyła się wszelkiego wstydu..ja się nie wstydzę, bo w końcu to lekarze, ale naprawdę to uwłacza godności :(
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    akirka: I jakim cudem można chodzić z czymś między nogami nie mając bielizny na sobie??

Normalnie. Pierwsze kilka kroków dziwnie, potem lecisz.
    Ja miałam utrudnione przez cc, ale ogólnie nie było z tym wiekszego problemu.
    A z goła dupą się nie lata, no chyba założycie jakaś kusą koszulkę:wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny, przyszły spodnie ciążowe, są bardzo wygodne :D wychodzę na miasto, będę wieczorem.
    A czy ktoś wie co u Artystki????:confused:
    --
  7.  permalink
    montenia: Milagros, Twoj tata jest diabetologiem? Kurde,moj maz na czczo ma cukier w granicach 108 (z krwi zylnej)wg glukometru ma np.84. A po 2-3 h ma cukier w normie. O co chodzi,ze na czczo jest glukoza wyzsza niz po posilku? Orientuje sie ktoras z Was?

Tak, tata jest diabetologiem. Ale z tego co piszesz to mąż ma i na czczo i 2-3h po posilku cukry w normie, wiec nie ma sie co martwic. Jest cos takiego jak niedocukrzenie - tutaj sobie poczytaj:

http://portal.abczdrowie.pl/niski-poziom-cukru-we-krwi-przyczyny

ale to jak wykracza poza normy, a z tego co piszesz jest ok.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Eeeee jak to jest?
    Jak się ma rodzica, specjalistę w jakiejś dziedzinie to chyba jemu w pierwszej kolejności, a nie na forum(wątek dla słodkich mamuś), zadaje się pytanie odnośnie swoich wątpliwości...

Nie przestajesz mnie zadziwiać Milagros...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Milagros, ale 108 na czczo to za duzo jest i kazali mezowi powtorzyc w pracy. I na czczo zawsze ma z krwi zylnej w okolicach 108-113. Ale najlepsze jest to,ze glukometrem wychodzi 84-89 (mierzone o 7rano), a z tej zylnej wychodzi ponad 100 zawsze (pobierane ok.9 rano). Kuzwa jak te powtorne wyjda za duze,to maz moze miec klopot w pracy. Cholera co z tym zrobic,zeby wyszly w normie czyli do tych 99.
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeDec 10th 2012 zmieniony
     permalink
    A kiedy je kolację i w jakiej ilości? Może je zbyt późno i zbyt obficie?
    I ile czasu mija od wstania do mierzenia glukometrem, a ile od wstania do mierzenia z żyły?
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Sushi, maz mierzy glukometrem ok.30 minut po wstaniu, a z zyly po 2-3 godzinach od obudzenia.
    Kolacja nie jest jakas obfita jak na mezczyzne np. 3 kromki chleba, pomidor,szynka itp. Kolacje je ok.22. Ale mierzyl kiedys tak,ze mial przerwe miedzy posilkami ponad 12h (jadl ok.16-17, a krew zylna badal ok.9). Stara sie jesc zdrowo,nie je slodyczy, ani tlusto, je duzo warzyw.
    Sushi,to moze miec wplyw ,o ktorej godzinie sie mierzy?
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    cześć Dziewczyny!Czy któraś z Was zażywa może Prenatal z imbirem?Jak się po tym czujecie?Czy w składzie jest też kwas foliowy?
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Ja miałam majtki bawełniane (kupiłam za małe siateczkowe) i zwrócili mi tylko uwagę żeby gumka nie wchodziła w szew z CC.
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    montenia: Sushi,to moze miec wplyw ,o ktorej godzinie sie mierzy?

Może mieć wpływ długość czasu między pobudką a badaniem. Np. cukrzycy muszą badać zaraz po wstaniu, bo brak posiłku może powodować zarówno duży spadek, jak i wzrost cukru we krwi. Być może fakt, że długo jest na czczo, wpływa na jego poziom cukru.
    Poza tym- to, co już pisałam niejednokrotnie - glukometr i badanie z żyły nie zawsze są równe. A nawet dwa badania glukometrem pod rząd mogą dać bardzo rózne wyniki (u mnie np. 80 i 160 w przeciągu minuty). Wiele glukometrów nadaje się tylko do...wyrzucenia.
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    cześć dziewczyny ojjjj jak dawno mnie nie było całe 10 tygodni, ale to tak już jest jak się ma dwójkę dzieci to ani chwili czasu dla siebie.. ale ostatnio kupiłam zmywarkę więc jakąś godzinę w ciągu dnia zyskałam :)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    venika, a jakim cudem przegapiłam,że Wam się rodzina niedługo powiększy;)?
    Gratuluję serdecznie;)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Co do zagladania w krocze przy kazdym obchodzie, to chyba specjalnosc polskich szpitali ;-) Mi zajrzeli tylko na wychodne, wraz z usg wypisowym, a rodzilam w Niemczech.
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Te majty siateczkowe wcale takie złe nie są, dziękowałam Bogu, że je miałam i męża posłałam do apteki po jeszcze :bigsmile:. Miałam cięcie i wszystkie moje bawełniane majty kończyły się na szwie i na początku były niewygodne, a siateczkowe super, a przy okazji wietrzyłam ranę.
    A co do pory roku na rodzenie dzieci, to powiedziałam mężowi, że jak jeszcze kiedyś zachce mi się dziecka na sierpień, to ma mnie wolnąć porządnie w głowę:devil:. Te lipcowe upały tak mi dały popalić, że szok, nogi opuchnięte, zakupy robiłam o 7 rano i potem już z mieszkania nie wychodziłam. Dobrze, że forum było :wink:. Ale za to ominął mnie problem kurtki i jak wyjeżdżaliśmy w środku nocy do porodu, to było tak przyjemnie, piękna gwiaździsta noc :bigsmile:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
  8.  permalink
    Jaheira: Jak się ma rodzica, specjalistę w jakiejś dziedzinie to chyba jemu w pierwszej kolejności, a nie na forum(wątek dla słodkich mamuś), zadaje się pytanie odnośnie swoich wątpliwości...

dokładnie tak zrobiłam podpierając się forum niezależnie to grzech? czy lubisz po prostu do mnie pisac?:-) no ale w koncu Cie zadziwiam wiec nic dziwnego ze lubisz:-))))
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    właśnie co do porodu zimą to moją zmorą jest wizja, że w dniu porodu będzie pogoda jaka była w Łodzi chyba 2 lata temu (tak sypało, że nic praktycznie nie jeździło, z centrum do mnie na osiedle autem jechało się 6 godzin itp.) - a szpital mam dokładnie na drugim końcu miasta
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    YPolly: Co do zagladania w krocze przy kazdym obchodzie, to chyba specjalnosc polskich szpitali ;-)

Na szczęście nie wszystkich - w Gliwicach nikt mi w krocze nie zaglądał, majtki też miałam cały pobyt swoje osobiste, a nie jakieś siatkowe :wink:
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    witam dziewczyny,
    ja mam pierwszą bolesną noc za sobą-nie dość że się budziłam dosłownie co godzinę na siku to jeszcze całe podbrzusze bolało jak na @- i jeszcze do tego dół pleców cały bolał nie mogłam sobie znaleźć miejsca-ahhh... no i się tak zastanawiam jak to mi się dzisiaj będzie spało-pachwiny mnie bolą plecy znowu zaczynają- ciekawe kiedy moja mała zechce się wykluć????
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    MI tez nikt tam nie zagladal, majtki tez osobiste. Rodzilam w Rzeszowie ;)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
  9.  permalink
    Hej Wam :wink:

Byłam dzisiaj u ginekologa :smile: cukier mam w normie, a tego się obawiałam. Cytologia jak to powiedział jest idealna i nie ma co się martwić. Pytałam też o tego żylaka co mam na nodze, czy byłby jakąś przeszkodą w porodzie sn, powiedział że żadnych zastrzeżeń co do porodu sn póki co to nie ma :wink: I strasznie się z tego cieszę następną wizytę mam w styczniu :wink: no i dostałam skierowanie na badanie krwi i moczu :wink: A jeszcze szukaliśmy z doktorem tętna malutkiej długo nie dało się znaleźć aż się bałam przez chwilę :sad: Ale mała wyszła z ukrycia i dała się posłuchać. Czasem lubi postresować mamusie :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
     permalink
    Niezalogowana to super wieści.

gusiadm to widzę, że bóle z krzyża chyba cię męczą, nie zazdroszczę
    :shamed:

A ja polecam na allegro sprzedawcę maja_net. Bardzo szybka przesyłka, wszystko super. Mam teraz dla małego piękną pościel w żółte dinusie, 2 rożki (żółte i niebieskie dinusie i dwa prześcieradła. Teraz już sobie schną i w przyszłym tygodniu przygotuję już łóżeczko:wink:
    http://imageshack.us/a/img401/9053/wzr1b.jpg
    http://imageshack.us/a/img805/8591/wzr9.jpg
    http://imageshack.us/a/img9/3667/wzr5s.jpg
    --
  10.  permalink
    misia lulek śliczna pościel:bigsmile:
    Niezalogowana to dobrze że wszystko ok i malutka się ujawniła:) Fajnie że żylaki nie przeszkadzają w porodzie sn:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dziewczyny,tak czytałam o tym malowaniu w ciąży i ja razem z mężem (byłam w 7 miesiącu) malowaliśmy cały pokój i nic się nie stało :wink: Milagros,może tak nie nakręcaj dziewczyn,bo powodów poronienia mogło być dużo.. Rozumiem jakieś lakierowanie podłogi.Mnie ostatnio cała głowa bolała jak się nawąchałam i było mi cholernie słabo. Zwykła,dobra farba nie powinna tak zaszkodzić.
    --
  11.  permalink
    to ja nie wiem :bigsmile: jutro z mężem mamy malować ,znaczy ja mam się przyglądać bo mąż stwierdził że lepiej nie ryzykować...a ja lubię machać pędzlem:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    Ja właśnie po wizycie u lekarza mały waży 2700g jak będzie ważyć powyżej 4kg to będę mieć cesarke i termin przesunął się na 6stycznia według usg , ale to będzie 38tydzień :) jeszcze zrobili mi nie te badanie co trzeba i musze powtórzyć HBsAG a zrobili mi anty hbsag i 40zł wydane nie potrzebnie. Robił mi też ktg bardzo ładnie serduszko bije, ale miał taką czkawkę , że dużo się posłuchać nie dało :) Wymiary trochę mnie dziwią
    BPD- 93,9mm
    AC- 303,9
    FL-69,4mm ta kość udowa tylko 7cm to wydaje mi się strasznie maleńka a mąż ma 188cm ja 170cm :)
    Następna wizyta 7.01 już prawie na finiszu :D

Mam pytanie odnośnie wagi jeszcze wam też tak nienormalnie skacze ? w tamtym miesiącu przytyłam 1kg a w tym 7kg na plusie od początku ciąży mi tak dziwnie skacze i ciekawi mnie czy ktoś ma tak jeszcze. :cool: swoją drogą jestem spuchnięta jak świnia pewnie też dlatego taki skok ehh
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Tak Milagros to dla mnie dziwne, ze wiedze doswiadczonej w temacie osoby(wlasnego ojca) chcesz konfrontowac z laikami na forum. Co wiecej, teraz chcesz uchodzic za eksperta ws. cukrzycy? I tylko zupelnym przypadkiem calkiem niedawno nie bardzo kumalas o co chodzi z cukrzyca ciezarnych.

Apeluje o wiecej rozwagi do wszystkich osob, ktore czasem slepo wierza w to, co wypisuje sie na forum.
    Nie tak calkiem dawno mielismy przyjemnosc goscic Aborte vel Puzzle, ktora okazala byc sie trollem. I pomijam fakt, ze czesc z Was bronila jej, gdy padaly apele o rozwage w komentarzach dot wszelkich porad lekarskich.

Rzeczywistosc wirtualna ma to do siebie, ze mozna wykreowac tu kazdego i mozna przy okazji zrobic krzywde innym uzytkownikom....
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    misia-ludek: Mam teraz dla małego piękną pościel w żółte dinusie, 2 rożki (żółte i niebieskie dinusie i dwa prześcieradła.

Słodka pościel ja mam w misie :D jeszcze muszę dokupić tylko rożek, ręcznik i czapeczkę zimową a sobie koszule wkładki laktacyjne i aplikator do nosa dla małego i wszystko :)
    Ciuchy wyprane wyprasowane i poskładane leżą już i czekają :)
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Mam dziś beżowy, jakby podbarwiony śluz, nie jest brunatny lecz jaśniejszy. Przestraszyłam się, jestem już na jutro zarejestrowana do gina. Miała któraś z was takie objawy, co to było i jak się skończyło? Bać się?
    -- [*]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Jaheira ale o co chodzi bo nie rozumiem?? na co mamy uważać?
    --
  12.  permalink
    Dominiczka, grazien dziekuje:)
    Blanka trudno powiedziec bo to roznie bywa z plaminiami, jedne dziewczyny maja i nic sie nie dzieje, jeszcze u innych jest niebezpieczne. Jezeli to rozowy sluz to moze to byc niegrozne. Wazne zeby lekarz sprawdzil co i jak. Ja mialam z corcia jednodniowe plamienie, wlasnie rozowym sluzem w 14dfl i nie bylo to nic groznego
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.