Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorBlanka81
    • CommentTimeDec 10th 2012
     permalink
    To nie różowy a beżowy śluz. Jutro idę do gina...
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Mam dziś beżowy, jakby podbarwiony śluz, nie jest brunatny lecz jaśniejszy. Przestraszyłam się, jestem już na jutro zarejestrowana do gina. Miała któraś z was takie objawy, co to było i jak się skończyło? Bać się?
    --

Ja miałam- w terminie miesiączki, która nie przyszła (już wiedziałam o ciąży i panikowałam). Skończyło się jak widać po suwaczku :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No ale Blanka jest już w ciąży, jutro idź do gina i daj znać, na pewno jest wszystko dobrze, nie martw się na zapas :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeDec 10th 2012 zmieniony
     permalink
    Witam :)
    Odebralam dzis wynik HBs ,jest czysciutko:cheer:
    Najlepiej moj gin ,mialam do niego wpasc pokazac wynik,a ten przeslal mi buziaka w drzwiach :D ze ok i tyle go widzialm :))

Dzis z mala rowniez u pediatry bylam ,wiec troszke zwiedzilam :))
    Milagros -Tato twoj mial racje ,wyniki malej ok,tylko dostalysmy skierownie na wykonanie badan w kierunku pasorzytow ,mam nadzieje ze nic sie jej nieprzyplatalo ...Dziekuje :)))
    Ale moze byc to rowniez wynik tego bolu glowy ,od uderzenia miesiac temu ,mala uderzyla sie okolo miesiac temu w szawke ,ale nic jej niebylo ,a teraz boli ja glowka i oczka ,tak zglasza ,wiec mamy polecenie odwiedzenia jeszcze okulisty .
    Odrazu zrobiono nam bilans czterolatka ,wiec super bo z dwojka niebede musiala w lutym smigac :)))
    Dobrze ze sie dobrze trzymam na tej koncowce ,bo nogi od tego biegania mi w d... wchodza ,a i tak podjezdzam wszedzie autem..

Treść doklejona: 10.12.12 19:27
    Ostatnio mam wieczorami takie bole jak na @ ,mam nadziej ze wczesniej nieurodze ...ale widze ze po lezeniu lub wzieciu nospy przechodzi ,wiec moga to byc leciutkie skurcze przepowiadajace i oby do stycznia :)))
    --
  1.  permalink
    hydrozagadka: YPolly: Co do zagladania w krocze przy kazdym obchodzie, to chyba specjalnosc polskich szpitali ;-)Na szczęście nie wszystkich - w Gliwicach nikt mi w krocze nie zaglądał, majtki też miałam cały pobyt swoje osobiste, a nie jakieś siatkowe

No u nas w Walbrzychu na kazdym rannym obchodzie zagladaja ;/ masakra, a przed obchodem wpada polozna i mowi zeby sciagnac majtki bo lekarz przyjdzie, nawet tych siateczkowych nie pozwalali nosic...
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    Sardynka ja tez sie boje ze w lutym sypnie wlasnie na moj porod.. choc jak ogladam wiesci z Europy rto szoken ze tak bialo bo u mnie dalej deszcze angielskie...
    co do zacofania majtkowego w pologu to zdam relacje jakie zwyczaje panuja w usa za 2msce...ale jak piszecie to musi byc super niewygodne...i krepujace tez...dlatego jestem anty...bo co jak kurka pocieknie bo wklad sie wymknal....!?!:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny podczytuję was od czasu do czasu , ale sama nie mam jakoś weny na pisanie.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    ooo kuleczka a Ty z Wałbrzycha? :smile:

myślałam o tamtejszym szpitalu , no ale jak co obchód zaglądają to już sama nie wiem ...
    :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Rodziłam pierwszy raz w Wałbrzychu, bardzo sobie chwalę :bigsmile:
    -- [*]
  2.  permalink
    Emenemss - cieszę się, że mogłam coś pomóc i że z córcią ok:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    w świdnicy nie zaglądają :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ciekawe jak to jest w Piasecznie ?
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Co wy z tym zaglądaniem? Wstydzicie się? Każda z nas jest jedną z setek cipek, które oglądają lekarze, każdego roku, im nie chodzi o uciechę, a o nasze zdrowie, czy nie ma zapalenia, czy wszystko się goi, po to też często zabraniają nosić majtki, by był dostęp powietrza do rany.
    Może w UK nie zaglądają i pozawalają nosić majtki ale nie ratują ciąży do któregoś miesiąca i nie robią innych rzeczy, które w Polsce są normą i ratują wiele ciąż.Osobiście wolę naszą Polską, "czerstwą" medycynę.
    -- [*]
  3.  permalink
    Ja mam za sobą pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia, było fajnie, poznałam położną i lekarkę, obejrzałam salę porodową i poporodową. Mowilismy dzis o porodzie i trochę mi się rozjaśniło czy ze znieczuleniem, czy naturalnie itp. Ale decyzja zapadnie i tak ostatecznie z ust lekarza:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ja tez zupełnie tego nie rozumiem. Gdzie ginekolog ma zaglądać po porodzie? W oczy? Nazwanie tego "uwłaczaniem godności" to dla mnie "lekka" przesada:wink:
    Wydaje mi się, że zaczęłyście się trochę nakręcać negatywnie na to, dziewczęta ;-)
    --
  4.  permalink
    _sushi_: Gdzie ginekolog ma zaglądać po porodzie? W oczy?

Nooo....
    A potem kwiaty przyniesc :flowers:
  5.  permalink
    Emenemss to bardzo dobrze ze wyniki wyszły dobrze:bigsmile::bigsmile: No i masz racje chyba już nadeszły skurcze przepowiadające:bigsmile::bigsmile:
    Ja na szkołę rodzenia może ww styczniu pójdę zobaczę jeszcze.A jak to jest jeśli mąż chce być przy porodzie musi mieć zaświadczenie że chodził na SR??
    --
  6.  permalink
    Dominiczka u mnie w szpitalu nie robią problemów z asystą męża przy porodzie nawet jak nie chodzil na SR i nie jest wymagane takie zaświadczenie.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    szczypta_chilli: A potem kwiaty przyniesc

W sumie - nie obraziłabym się :cool:
    --
  7.  permalink
    aha bo nie wiem czy mój T będzie mógł ze mną chodzić...praca w delegacji
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dominiczka- u mnie w Gdansku nietrzeba bylo takiego zaswiadczenia ,maz rodzil ze mna :)
    Teraz mam nadzieje ze tez zdazy bo wyjechal do konca grudnia z mozliwoscia przedluzenia do stycznia ...
    Wiec mam nadzieje ze dzidzia poczeka na tatusia i urodzi sie w nowym roku :)
    Dzis bylam w szpitalu w ktorym chce rodzic i sie okazalo ze jest juz zzo ( z mala moja jak rodzialm niebylo) ale podstawa aby z niego skorzystac jest spotaknie z anastezjologiem minimum 7 dni przed porodem ,wiec wybieram sie w czwartek :)
    --
  8.  permalink
    U mnie w SR jest lista obecnosci, która składa się tylko z kobiet rodzących, a nie z kobiet i ich mężów/partnerów, takze im tylko zalezy zeby kobiety które uczeszczaja do SR do nich, rodzily tez u nich. A co do mezow - zostawiaja dowolnosc:-) Musisz zapytac jak to jest u Ciebie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthordortol
     permalink
    Witajcie przyszłe mamusie:)
    Podczytuję Was już od dawna, teraz oficjalnie się ujawniam :)
    Będę się starała codziennie tu udzielać, choć przyznam że z moim czasem kieeeepsko :( W piątek przeprowadzamy się do naszego nowego domu, więc szoruję, poleruję, pakuję, rozpakowuję itd... ojj, mam już tego dość :)
    Tak więc oficjalnie : Dorotka, lat 26, maleństwo urodzić się ma 3.06, więc już 15 tydzień i nie mieszczę się w żadne spodnie :)
    Trzymam mocno kciuki za zdrowie nasze i naszych dzieciaczków :)
    • CommentAuthorzozolek
     permalink
    Mnie w Noregii całą ciąże nikt nigdzie nie zaglądał,nie byłam prowadzona przez ginekologa tylko mojego lekarza rodzinnego i ja osobiscie czułam sie wspaniale, ze nie musze co wizyte zciagac majtek.Jestem w tej grupie kobiet,pomimo ze pracuje w słuzbie zdrowia,ze dla mnie kazde ,,takie,, badanie jest dodatkowym stresem a tutaj dla mnie istny raj na ziemii.Wszystkie badania, jesli ciaza przebiega prawidłowo są ograniczone do podstawowego minimum czyli wywiad lekarza z cięzarną,pomiar cisnienia,wagii i badania krwi plus usg oczywiscie i tez nie 2 razy w miesiacu tylko 2 razy zaledwie podczas całej ciazy,podkreslam jesli tak jak u mnie ciaza przebiega prawidłowo.I wyraznie przy kazdej wizycie u lekarza czuje sie ten szacunek do kobiety i liczy sie z jej uczuciami.Dla mnie przesada w druga strone kiedy słysze ze ,,bieganie,,z gołym tyłkiem i zakrwawioą podpaską miedzy nogami to wrecz normalne,i te zciaganie majtek??? Kazda z nas ma inną wrazliwosc i wybaczcie ale dla mnie takie podejscie jest wrecz chore.Tego tuatj nie ma,wyraznie czuje sie od lekarzy respekt i szacunek do kobiety.
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    hej dziewczyny...czytam Was codziennie ale nie mam weny za bardzo...
    co do majtek po porodzie, ja nosiłam siateczkowe (miałam cc) i nikt się nie czepiał (rodziłam w Matce Polce w Łodzi), na sali miałam babkę po sn tez nosiła jednorazowe i na obchód musiałyśmy zdjąć, ale tak cały dzień można było w majtach zasuwać...
    a zaglądali na obchodzie rano w krocza (tym po sn) a nam oglądali blizny, ale to chyba normalne...mnie to jakoś bardzo nie raziło...
    Blanka ja miałam plamienia beżowe a potem brązowe na początku pierwszej ciąży, a mam zdrową prawie 18-o miesięczną córę:)okazało się że miałam krwiaki w macicy i jeden pękł stąd plamienie, fakt musiałam się bardzo oszczędzać ale dobrze się wszystko skończyło..
    a ja byłam dziś u gina na kontroli poszpitalnej...
    z małą OK, wód nadal mało, ale na szczęście poziom się nie zmniejsza..przepływy w normie..młoda leży pośladkowo, pępowinę ma gdzieś koło szyi i jeśli jest nią owinięta to podobno marne szanse, że się jeszcze obróci..
    ale gin powiedział że raczej nie ma szans donosić do terminu i możliwe że jeszcze przed Świętami wyląduje w szpitalu..
    w czwartek mam iść na KTG, a jakby w razie cos się działo co mnie niepokoi mam dzwonić nawet w nocy, albo jechać od razu do CZMP..
    także niby w porządku, al.e jednak chyba nie do końca..
    szyjka trzyma..
    dobrej nocy!
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    zozolek: dla mnie takie podejscie jest wrecz chore

Co chorego jest w tym, że komuś nie przeszkadza chodzenie bez majtek?
    I kto chodzi z "gołym tyłkiem" ??:shocked:

Treść doklejona: 10.12.12 21:46
    zozolek: Tego tuatj nie ma,wyraznie czuje sie od lekarzy respekt i szacunek do kobiety.

Uważasz, że skoro lekarz-ginekolog zagląda w krocze kobiety po porodzie, to robi to, bo jej nie szanuje??
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Ja tam wolę by lekarz zrobił za każdym razem krótkie badanie gin. potem krótkie usg, badanie krwi, waga, ciśnienie. Mój tak robił, byłam spokojna, widziałam jak rozwija się moje dziecko. Wg mnie opieka lekarza rodzinnego to za mało. Dwa lata temu byłam na ginekologii z problemami, tam naoglądałam się takich scen, że teraz ciąża bez każdorazowego choć krótkiego usg i badania czy szyjka jest zamknięta, w ogóle nie wchodzi w rachubę. Nie mówię o medykalizacji ciąży i porodu ale pewne zabezpieczenia powinny być zachowane. Podejście jak w UK to dla mnie zwykła olewatorstwo i bagatelizowanie ważnych spraw.
    -- [*]
    • CommentAuthorzozolek
     permalink
    Sushi uwazam ze hasło ,,zciagamy,, majtki obchód,przeglad krocza i z góry jakies nakazy zakazy tego typu bez uzgodnienia tego z kobietą po porodzie to dla mnie jest przedmiotowe traktowanie kobiety,co to fabryka?? miesa do cholery!!?? A potem wręcz znieczulica tych ,,bydlaków,, lekarzy.Chyba kazda z was słyszała w jaki sposób została potraktowana zona medalisty Olimpijskiego podczas porodu i do jakiego nieszcescia doszło.Moim zdaniem takie nie wiem jak to ujac nawet sadystyczne podejscie,takie ,,tasmowe,,do kobiet,bo wszytskie mamy to samo,bo cóz to takiego,czego sie wstydzic konczy sie potem róznie włąsnie na porodówkach w polsce.
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dobiłyście mnie dziewczyny a szczególnie Ty kochana Blanka :crazy: uśmiałam się
    Blanka81: Co wy z tym zaglądaniem? Wstydzicie się? Każda z nas jest jedną z setek cipek, które oglądają lekarze, każdego roku, im nie chodzi o uciechę
    :thumbup:
    Emenemss dobrze, że wszystko w porządku z córcią :tooth::thumbup: Jak się czujesz? może rzeczywiście to są skurcze przepowiadające?! :thumbup: trzymam kciuki aby było wszystko ok :grouphug:
    Dortol jeżeli chcesz dopiszemy Cię do naszej listy :winkkiss:
    Ja uciekam spać dziewczyny, dobranoc. Plecki mnie bolą :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja sobie nie wyobrażam żeby lekarz nie badał mnie palpacyjnie co wizytę, bo niby skąd miałby wiedzieć co z moją szyjką? W końcu po to chodzę do ginekologa, żeby mnie badał ginekologicznie a nie popatrzeć mu w oczy ;-) i szczerze w życiu nie chciałabym aby ciążę prowadził mi lekarz rodzinny...
    No i ją chyba z tych mało wstydliwych, bo też będę się cieszyć z zaglądania w krocze po porodzie...w końcu sama sobie rany nie obejrzę...
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Kazda kobieta ma inna wrazliwosc i kazda ma prawo do wlasnych odczuc. nie ma co osadzac co dla kogo lepsze.
    chyba po to jest forum,zeby wymieniac opinie a nie od razu sie oceniac nawzajem. I nie widze zeby ktos sie tutaj "negatywnie nakrecal" :)
    mojej kolezance w czasie porodu kazal iprzechodzic z sali porodowej do operacyjnejw koszuli szpitalnej z odkrytym tylkiem, po korytarzu pelnym odwiedzajacych.
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Przesadzasz, zozolku, przesadzasz...
    I to grubo.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No ale masz rację Blanka :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    akirka: mojej kolezance w czasie porodu kazal iprzechodzic z sali porodowej do operacyjnejw koszuli szpitalnej z odkrytym tylkiem, po korytarzu pelnym odwiedzajacych.

no wlaśnie chodzi o to zeby takich "akcji " nie było. Ja tez nie z tych "wstydliwych" i jestem za tym zeby lekarz mnie badal, doglądal, przeciez to dla kobiecego dobra a nie zeby ja upokorzyc. Ale wydaje mi sie ze zozolkowi chodzi o takie odzywki nie na miejscu, brak delikatnosci "slownej" ze strony lekarzy, tak to zrozumialam...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Zozolek, najbardziej rozwalają mnie wpisy krytykujące polską służbę zdrowia, wyrażane przez tych, którzy siedzą za granicą. A najbardziej śmieszy mnie to,że jak za tą zagranicą stanie się coś poważnego dla zdrowia, to szybciusieńko polscy lekarze i służba zdrowia stają się najlepszymi na świecie, bo darmowymi...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    MilagrosCud: Ale wydaje mi sie ze zozolkowi chodzi o takie odzywki nie na miejscu, brak delikatnosci "slownej" ze strony lekarzy, tak to zrozumialam...

Dyskusja była nt. oglądania krocza po porodzie i noszenia/nienoszenia majtek. Nie rozumiem, skąd zarzuty o domniemanym "braku delikatności słownej" rzucone przez osobę, która nie doświadczyła porodu w Polsce.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    zozolek: Wszystkie badania, jesli ciaza przebiega prawidłowo są ograniczone do podstawowego minimum czyli wywiad lekarza z cięzarną,pomiar cisnienia,wagii i badania krwi plus usg oczywiscie i tez nie 2 razy w miesiacu tylko 2 razy zaledwie podczas całej ciazy

i potem dochodzi do takich tragedii jak u mojej znajomej [mieszkającej w UK], której ciąża prowadzona była tak jak u Ciebie
    jedno USG na początku i drugie ok 30 t.c
    a potem urodziła 12 dni po terminie martwego synka [zmarł kilka dni przed porodem] z wagą 1,6 kg bo się okazało, że zawiodły przepływy pępowinowe i dziecko przestało otrzymywać pokarm w okolicy 31-32 t.c
    mówiąc dosadnie - umarło z głodu w brzuchu mamy :neutral:
    i co z tego, ze pomiary ciśnienia, badania krwi itp były ok ?
    jak bez USG lekarz nie miał szans sprawdzić, że coś jest nie tak z dzieckiem i dziecko powoli umierało z głodu

dlatego ja jestem zdania, że skoro żyjemy w czasach pozwalających na unikanie takich tragedii to należy z tych możliwości korzystać
    --
  10.  permalink
    _sushi_: Nie rozumiem, skąd zarzuty o domniemanym "braku delikatności słownej" osoby, która nie doświadczyła porodu w Polsce.

a tego to nie wiem, pewnie zasłyszana wyrobiona opinia. Np w Łodzi w Matce Polce jest rzeczywiscie takie tasmowe traktowanie kobiet, dla tych o duzej wrazliwosci moze to byc frustrujące, w ogole szpital to nie jest miejsce na rozczulanie sie nad kazda pacjentka..
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    akirka: Kazda kobieta ma inna wrazliwosc

Zapewne. Ale dystansu do własnego ciała może się nauczyć każda, zwłaszcza gdy chodzi o zdrowie.
    --
  11.  permalink
    eveke, tak z Wcha jestem ( i pamietam, ze Ty jestes z Swidnicy:P, t mamy do siebie nawet blisko), szpital jest naprawde dobry, maja super sprzet, co najwazniejsze, do ratowania noworodkow. Poza tym mi bylo najblizej :P chociaz jakby mnie nie przyjeli z tym skierowaniem na cesarke to bym w aucie rodzila bo tak szybko to wszystko postepowalo :P a powiem Ci, ze taka siare zaliczalam przy kazdym obchodzie, bo lekarz byl fajowyyyy, taki mlosy i przystojny, az wstyd mu bylo pokazywac :P
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ja tylko napiszę że tu w NL nikt nie zabronił ale tez nie nakazał ( a wręcz prosili) o Nie noszenie majtek . Od przyjścia w czwartek o 10 do szpitala do wyjścicia w pn.nie miałam bielizny - pas startowy nie wiem jak,ale się trzymał a normalnie funkcjonowałam po CC następnego dnia . Nie radzili nosić bielizny bo będzie nie wygodnie, czy będe mieć tyle par majtek na zmianę(gdy się ubrudzą ) ....??? itp. a rane też miałam niczym niezabezpieczoną- pierwszy dzień opatrunek, żadnych drenów ,drugi dzień tylko gaza po kapieli ,nic nie wietrzyłam (takk jak po pierwszej CC - a mimo tego goiło się 6 tyg. + ślimaczenie ) ni się nie jojczyło , nic komplenie nic się nie działo .minął msc a ja w połogu po prostu czuję się jakbym od msc miała @ zupełnie inaczej niż po pierwszej CC w PL - czysto , ładnie wygojone po tyg. i ból tylko przez 5-6 dni z czego od 2-go tylko paracetmol :wink:.
    o tak to u Nas było :bigsmile:
    Pozdrawiam Brzuchatki i kciuki za czołówkę ,Gratulacje za plusik owe testy i kciuki za pierwsze wizyty
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    hej...to będzie mój pierwszy poród, krocza na prawo i lewo nie pokazuję nikomu, ale uważam, że jeżeli chodzi o przegląd krocza po porodzie, to jest to coś zupełnie naturalnego. Nie widzę w tym nic ujmującego czy poniżającego .
    a tak w ogóle to dzisiaj minął termin mojego porodu:wink:...cały czas mam twardnienie brzucha i bóle okresowe, może się coś powoli rozkręci?:tongue:jutro mam wizytę, więc zobaczymy jak tam moja szyjka:tooth:. Mały o dziwo jest bardzo ruchliwy, kopie jak szalony-to dobrze, bo bym się martwiła jakby była "cisza"...Mam nadzieję że w tym tyg.urodzę, a jak nie to 18 muszę się zgłosić do szpitala...nie mogę uwierzyć że za parę dni-chyba-będę już miała maluszka po drugiej stronie:bigsmile:...pozdrawiam nowe mamusie:smile:
    --
  12.  permalink
    u mnie w szpitalu każą się pojawić w dniu wyznaczonego terminu porodu, niezaleznie od tego czy się zaczela AKCJA PORODOWA czy nie, czy u Was tez tak jest? bo z tego co piszecie to nie - czekacie na odpowiedni moment...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    MilagrosCud: w Łodzi w Matce Polce jest rzeczywiscie takie tasmowe traktowanie kobiet,

ja tam rodziłam pierwsza córkę i jakoś taśmowo traktowana się nie czułam..wiadomo to nie hotel czterogwiazdkowy, ale naprawdę i lekarze i położne robili co mogli i podchodzili indywidualnie do każdej kobiety...ja jestem zadowolona z ich pracy podczas porodu i połogu...ale wiadomo ile kobiet tyle opinii..i jak pisałam nam nikt z gołym tyłkiem biegać nie kazał..
    generalnie tez uważam że jeśli ktoś tu nie mieszka nie powinien się wypowiadać na temat badań i opieki medycznej w ciąży, bo wg mnie jest ona lepsza niż w UK czy Iralndii gdzie moja kuzynka straciła już drugie dziecko w 27tyg bo nie zostawili jej w szpitalu ana obserwacji z odklejającym się łożyskiem tylko puścili do domu!!!u nas nie do pomyślenia...
    lepiej zrobić jedno usg za dużo niż za mało...
    --
  13.  permalink
    mońka ja piszę jedynie z doswiadczenia z leżenia tam z innych powodów, nie rodzilam tam wiec nie moge sie wypowiadac. Zdecydowalam sie jednak na inny szpital do rodzenia
    -- [/url]
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    Milagros...na ósmą dobę po terminie trzeba się zgłosić do szpitala-wcześniej nie przyjmą, jak się nic nie dzieje...
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Milagros ja z doświadczenia piszę, ale jak pytałam albo szukałam opinii to właśnie głownie takie jak napisałaś..że taśmowo, że fabryka...miałam rodzić w Madurowiczu, ale zdecydowałam się na CZMP ze względu na najlepszą w Łodzi opiekę nad dzieckiem, w razie potrzeby to wszystko na miejscu i nie żałuję..ale szanuję inne opinie, przecież każda z nas ma wybór:bigsmile:
    --
  14.  permalink
    a no widzisz ruda to mamy inaczej z tym przyjmowaniem

Treść doklejona: 10.12.12 22:49
    mońka - fakt, że MP to taki główny szpital w Łodzi i jak coś się zlego dzieje to od razu do MP, maja tam profesjonalny sprzet i najlepsza opieke nad noworodkiem, tam sobie swietnie radzą np z wczesniakami...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Tak mi sie jeszcze pomyslalo...
    Rodzic tez chcecie w majtkach?

Kontrola krocza po porodzie jest tak samo naturalna, jak kontrola nogi po złamaniu, czy choćby przegląd stomatologiczny.
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    ano właśnie i dlatego ja się zdecydowałam na Mp..na szczęście nie było potrzeby korzystać z tej ich wiedzy o noworodkach..a teraz zobaczymy jak będzie..mam nadzieję że druga córa tez nie będzie wymagać pomocy neonatologów, ale ja tak psychicznie spokojniejsza będę, że w razie co to wszyscy na miejscu...
    Milagros a Ty gdzie sie zdecydowałaś rodzić?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.