Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeDec 13th 2012
     permalink
    Gusiadm gratulacje wielkie :clap::clap: wspaniały poród!!! Kto by takiego nie chciał :tooth::whorship:
    A ja odpoczywam, leże wziełam nospę ale i tak raz mi twardniał brzuch :confused: Kładę się spać, dobranoc.
    Milena wspaniałe wieści, najważniejsze, że wszytko jest dobrze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeDec 13th 2012 zmieniony
     permalink
    milena1984: sardynka- O 200!!?!! to dosc...a co lek. na to?

no właśnie nic - tzn. stwierdził, że wszystko jest w jak najlepszym porządku :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Mońka nie czytaj więcej w necie informacji, przytul się do Męża lub włącz sobie komedię....lub Melisę na uspokojenie wypij :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Mamusie ja też lecę spać.Dobranoc :)
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    sardynka- hm... to ciekawe...wg tego co dzis zrozumialam to lek chce na ktg by dziecku nie spadalo ponizej normy czyli tych 110...ale z ta gorna granica to moze naprawde musialas miec impreze w brzuchu bo i ta czkawka plus ruchy pewnie sie naskaladalo i tyle wyskoczylo...:shocked:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.12.12 22:32</span>
    venus- dzieki, odetchnelam tez...jestem wykonczona bo caly dzien na nogach tez spadam.i pozdrawiam
    --
    • CommentAuthorjustyna883
    • CommentTimeDec 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Gusiadm Gratulacje :bigsmile:

Milenko super ze u Ciebie i Danielka ok. Widzialam juz fotki malutki slodziak :bigsmile: Juz sie nie moge doczekac az urodzimy i te nasze kruszynki beda z nami.A pytalas sie moze o te bole podbrzusza.,...co to znaczy? Bo ja dzis bylam na dosc dluuugim spacerze ponad godzine i pod koniec ledwo co szlam tak bardzo mnie bolalo...Co chwile musialam stawac bo kazdy krok byl dla mnie wyzwaniem. A do gin ide dopiero w czwartek :sad:

OOO i juz nie jestem 13 :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Gusiadm, gratulacje! W sumie to Wam szybko poszło! Dużo zdrowia dla Was obu:swingin:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Gusiadam moje Gratulacje , szybciutko Wam poszlo :-) Duzo Zdrowka i wytrwalosci .:wink:
    --
  1.  permalink
    Dzien dobry:D
    No i mamy ciaze donoszona wiec juz bez stresu moge brac sie za przedswiateczne porzadki ;)
    dzis ostatnie prasowanie ciuszkow synka, moze pojade do rossmana po mini kosmetyki, dopakuje torbe i mozemy rodzic.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeDec 14th 2012
     permalink
    Witam :)
    Misia ,a ty chcesz rodzic w tym roku jeszcze ???Ja tam rekaoma i nogami sie bronie ;p i czekam na nowy rok :D
    Gratuluje donoszonej ciazy :)
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Ja tez sie witam co tam u was jak minęła noc?

Dzisiaj mam wizytę w szpitalu dodatkowe usg i inne takie zobaczymy jak pójdzie bo mówili zeby sie przygotować ze będzie długo Dobrze ze sobie wolne wszystkie piątki załatwiłam bo przez te wizyty to caly dzień zdezorganizowany.
    ... a i co najważniejsze został mi juz tylko miesiąc pracy z czego sie bardzo ciesze juz ich poinformowałam ze gdzieś w połowie stycznia ide na macierzyński no mam nadzieje ze sie jakoś jeszcze ten miesiąc przekulam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorartystka80
    • CommentTimeDec 14th 2012 zmieniony
     permalink
    Emenemss ja również chciałbym urodzić w tym roku, najlepiej przed świętami, ale to już nie mój wybór :)

pregnancy
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    artystka -fajne podejscie ,a ja niechce :D czekamy na tatusia :)
    A zreszta mysle ze te dzieci urodzone pod koniec grudnia sa takie "poszkodowane"
    np.Mam znajoma ma synka z grudnia ,a moja mala jest z lutego ,ten sam rocznik i on taki malutki przy niej zawsze ,( jakby niebylo prawie rok roznicy )
    Pojda razem do szkoly ,moja mala bedzie miala 5/5 roku ,a on dopiero w grudniu skonczy 5 lat...
    Dlatego ja jakos w ten sposob na to patrze ,ale jak dzidzia bedzie chciala sie urodzic w tym roku ,wplywu na to niemam :D

Wogole tak widze ze mamy tydzien rowny roznicy ,wiec chyba zalapiesz sie na ten rok ,kto wie :)
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Kłuje w podbrzuszu z lewej strony...
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorartystka80
     permalink
    Takich rzeczy to nawet najstarsi górale nie wiedzą :)
    Po tej mojej ostatniej akcji z fałszywym porodem mam "już" zgładzoną szyjkę, rozwarcie na 1cm, odpadł mi czop śluzowy i dalej sobie czekam..
    Ja z tych baardzo niecierpliwych, dlatego też dłuży mi się oczekiwanie. Codziennie odbieram też telefony od troskliwej rodziny i znajomych.
    Oszaleć można. Co ja mam wywiesić transparent przed domem:" Jeszcze nie urodziłam"?

pregnancy
    --
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
     permalink
    Emenemss: Misia ,a ty chcesz rodzic w tym roku jeszcze ???Ja tam rekaoma i nogami sie bronie ;p i czekam na nowy rok :D
    Emenemss: A zreszta mysle ze te dzieci urodzone pod koniec grudnia sa takie "poszkodowane"
    Emenemss: A zreszta mysle ze te dzieci urodzone pod koniec grudnia sa takie "poszkodowane"

Ja tam chciałabym w grudniu, bo wtedy rocznikowo różnica między moimi dziećmi będzie 3 lata i zawsze to taka ciągłość w przedszkolu czy szkole na poszczególnych etapach. Co do poszkodowania, to te różnice widać jak dzieci są małe ale w szkole nigdy nie zauważałam żeby ktoś z grudnia z moich rówieśników jakoś odstawał, a czasem to miałam wrażenie, że Ci z początku roku się nudzą i lepiej byłoby im w klasie wyższej.

artystka80: Co ja mam wywiesić transparent przed domem:" Jeszcze nie urodziłam"?
    artystka80: Co ja mam wywiesić transparent przed domem:" Jeszcze nie urodziłam"?

Mów wszystkim, że termin masz na styczeń:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dzień dobry :)
    --
    •  
      CommentAuthorartystka80
     permalink
    misia jest to jakieś rozwiązanie tylko ja mam termin na grudzień i wszyscy już o tym wiedzą..

pregnancy
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    blubis trzymam kciuki i przytulam.
    -- [*]
    •  
      CommentAuthormisia-ludek
     permalink
    artystka80: misia jest to jakieś rozwiązanie tylko ja mam termin na grudzień i wszyscy już o tym wiedzą..

T mów im, że po ostatnim usg wychodzi, że termin przesunął się na styczeń:wink: Może dadzą Ci spokój choć na jakiś czas:-)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    jade na genetyczne... ale mam stresa :-(
    --
  2.  permalink
    gusiadm GRATULACJE :bigsmile::bigsmile:

A ja zbieram się do gin dziś:):bigsmile: Posłucham serduszka maleństwa:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Witam. dziewczyny wczoraj złapał mnie ból podbrzusza wędrujący na plecy, ale przeszło jak posiedziałam. Dziś rano zwymiotowałam, do tego jestem chora okropnie. Czy w moim organizmie coś się dzieje??? Pamiętam, że kiedyś na forum było pisane, ze przed porodem organizm się oczyszcza. A może panikuję?
    --
  3.  permalink
    blubis,DominiczkaA trzymam kciuki:) Ja też mam dzisiaj wizytę i strasznie się denerwuję bo już zaczęłam sobie wkręcać jakieś dziwne rzeczy...
    --
  4.  permalink
    Gusiadm- gratuluje szybkiej "akcji" i wciskam serdecznie Was!! :)

Wizytowym zycze.duzo spokoju i czekam na.rela je po wizytach:))

Ja dzis pocUlam porzadny jeden kopniaczek z rana a takto czulam lekkie woercenie malucha :) uczucie delikatne i fajne.. Ale tylko z rana i wieczorem cos czuke jak siw poloze bo takto jak chodze itp to nie czuje.

Za tydziwn mam spotkqnie z plastyczka ktora mi zaprojektuke i wykona w 3 tyg sukienke na slub na 26.01 :)

A takto sciskam Was mocno i zycze dobrego dnia:D
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Dziendobry Kobitki :)))

Dominiczka, blubis, cytrynka udanych wizyt zycze :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    dziękuję ślicznie za życzenia-pierwsza noc w domku ok-mała budziła się tylko na 3 karmienia
    cieszę się że u was wszystko w porządku- dużo zdrówka dla mamuś i maleństw brzuszkowych :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry
    Blubis, Dominiczka i Cytrynka trzymam mocno kciuki za wizytę :wink:
    --
  5.  permalink
    Hej,

gusiadm - gratuluję!:-)
    artystka80 - to musi być wkurzajace, wyobrazilam to sobie i wiem ze bede miala dosyc tego dopytywania czy juz urodzilam:angry:

Treść doklejona: 14.12.12 11:11
    zakupiłam lampę antydepresyjną, nie wiem czy któraś slyszala i szczerze mowiac nie wiem jak to dziala bo dopiero od wczoraj uzywam, moze byc uzywana przez kobiety w ciazy:-)
    razem ze mną "lampują" się koty - też im słońca brakuje:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    Witajcie :)
    co do listy to będę mieć synka , bo widziałam jak krąży bez "płci" :wink:
    Im bliżej porodu tym bardziej się denerwuje czy ja sobie dam radę, czy będę dobrą mamą ehh
    Przedtem nie mogłam się doczekać kiedy wezmę swoje maleństwo na ręce a teraz już tylko same obawy
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Hej ja na dobry początek dnia napiszę wam ,że dopiero teraz tak na serio czuję ruchy syna od kilku dni mój brzuch faluje jak morze a Piotruś nie toleruje spania skąd on ma tyle siły :shocked: :bigsmile:Wcześniej go też super czułam ale to co się dzieje teraz to jakiś kosmos :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    Anula85
    Teraz się dopiero odczuwa te ruchy bo przedtem tylko smyranie a teraz jak kopnie to aż podskakuje :)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Witam się i ja, po wizycie u lekarza rodzinnego. Pobrano mi krew, by sprawdzić wątrobę na wypadek cholestzy...bo wczoraj do mojego nie-małego już kompletu dolegliwości 9msc dołączyła znów swędząca wysypka, tym razem na ramionach i udach:cry:

kasia151288: Czy w moim organizmie coś się dzieje??? Pamiętam, że kiedyś na forum było pisane, ze przed porodem organizm się oczyszcza. A może panikuję?

kasia, możliwe że Twój organizm zaczna przygotowywać się do porodu. U mnie rozstrój żołądka też się zaczął wraz z 37tc i trwa do dziś:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    ]

Teraz się dopiero odczuwa te ruchy bo przedtem tylko smyranie a teraz jak kopnie to aż podskakuje :)
    Masz rację , bardzo często jest tak ,że siedzę spokojnie koło męża aż tu nagle patrzymy a na brzuchu robi mi się szpikulec bo Piotruś albo nóżkę albo pupkę wypina.
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    1. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    2. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    3. Emenemss 2.01.2013 (dziewczynka)
    4. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    5. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)
    6. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    7. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    7.Grazien 12.01.2013 (chłopiec)
    7. emza 12.01.2013 (dziewczynka)
    8. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    9. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    10. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    11. marakuya 1.02.2013
    11. GaggataB 1.02.2013
    12. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    13. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    13. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    14. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    15. golaa 06.02.2013 ( dziewczynka)
    16. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    17. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    18. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    19. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    20. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    21. andziaiw 22.02.2013
    21. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec )
    22. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    23. sushi 5.03.2013 (chopiec)
    24. venus87 06.03.2013 (chłopiec)
    25. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    26. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    27. DominiczkaA 19.03.2013
    28. venika 05.04.2013
    28. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    29. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    30. Ange 24.04.2013
    31. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    32. lilijeczka - 05.05.2013
    33. Hefalumpik 13.05.2013
    34. aravls 15.05.2013
    35. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec?)
    36. AgaMama 23.05.2013
    37. akirka 27.05.2013
    38. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    39. Yol 01.06.2013
    40. Andzia1508 12.06.2013
    41. Kasiek 13.06.2013
    42. Migotynka 1.07.2013
    43. edytak1984 05.07.2013
    44. OneKiss 10.07.2013
    45. Mangaa 12.07.2013
    46. sloneczko32 13.07.2013
    47. ew3ame 15.07.2013

Jestem już 35 a startowałam z 42. WOW!

Ja po wizycie- Na 85% chłopiec się zrobił z mojej dziewczynki ale całe szczęście się nie nastawiałam bo wtedy bardzo wcześnie było. :) Mały waży 185g, nie mierzyliśmy go ale serduszko 153bpm. :) Dowiedziałam się, że nie mam żadnych infekcji, że mam łożysko z przodu i póki co nisko ale że powinno się przesunąć.
    Reszcie życzę samych dobrych informacji na wizytach
    Gusiadm GRATULUJĘ!

Treść doklejona: 14.12.12 12:17
    Jak zdobędę wolnego pendriva to poskanuję zdjęcia, cyknę w końcu brzuch (aparatem nie pendrivem ;) i wrzucę w odpowiedni wątek. No i kartę w końcu założę. Jak porządna Przyszła Mamusia :):bigsmile:
    --
  6.  permalink
    W_P Gosia - no to gratuluje synka bo to chyba sie nie zmieni juz hak na 85% chlopiec :)

Ja mam wizyte we wtorek 18.12 w 3/4d i ciekawa jestem czy sie dziec rozlraczy i pokaze czy na pewno jest moim Adasiem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Fajnie macie, że już wiecie kto w brzuchu siedzi:) Ja bym chciała zwracać się po imieniu, a maleństwo się nie ujawniło na 100%;) Ale za to tak się rusza, że czasem aż podskoczę;) Po kształcie brzucha mogę też poznać gdzie jest:)
    Dziewczyny co do tych miniaturek kosmetyków, to ja mam patent, który na weekendowe wyjazdy stosowałam. Zbierałam takie małe buteleczki, które są w farbach do włosów, albo po kosmetykach hotelowych. Potem tylko przelewałam z dużych butelek. No, ale jak Wy torby pakujecie to już trochę za późno na takie zbieractwo;)
    I jeszcze mam pytanie: kiedy zaczynałyście Szkoły Rodzenia? U mnie zajęcia trwają miesiąc.
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    No tak-ciężko, żeby się co nieco wstąpiło ;) :devil: OOO Akirka to już czujesz ruchy... Ja myślałam, że poczułam ale nie jestem pewna. I teraz jak się wczoraj naczytałam, że jak łożysko z przodu to się później czuje to już całkiem zwątpiłam. Co do SR - u nas remont i póki co babka daje lekcje prywatnie więc nie wiem jak to wygląda w trybie normalnym. Tak indywidulanie to fajnie z jednej strony bo moja Przyjaciółka się uwinęła w 1,5 tyg i zadawała jej masę pytań - były same więc też atmosfera taka rzekłabym intymna :D
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Gosia - czuję:) Ginka też mówiła, że wcześnie, ale że u mnie zależy to prawdopodobnie od budowy ciała. Wczoraj nawet mąż poczuł na ręce puknięcie.
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Spadam do miasta, jakąś rybcię kupić na obiad, jak wrócę czeka mnie pranie i wielkie prasowanie bo się zaległości narobiło... :neutral: Jutro chciałam Męża wyciągnąć na zakupy i może się umówimy na jakieś oglądanie auta bo coś od dwóch miesięcy kupujemy i nie możemy kupić :D a nasz się rozpada :(
    MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY!
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja uciekam dziewczyny, jadę oglądać z Mężem i teściową łóżeczka. Dziewczyny, a czy mogły byście napisać po kolei co jest potrzebne kobietom do szpitala?
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Akirka, Fajowoooo.... ja się nie mogę doczekać. Czujesz codziennie czy z przerwami jakimiś? No ja niestety należę do tych mocno "przy kości". Może dlatego od początku ciąży mam cały czas wagę na minusie od tej przed ciążą. I nie panikuję a wręcz się cieszę bo nie chcę się toczyć. :D Chociaż mój Gin wczoraj mówi tak " oooo ile masz tłuszczyku a wyglądasz na szczupłą" :bigsmile: A ja do niego, że "tylko dobrze się maskuję hihiihihi. Cóż, pozostaje czekać cierpliwie na pierwsze ruchy Maleństwa :D
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    witam dziewczyny!
    ja na chwilkę tylko..
    trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
    a ja noc miałam kiepska, bardzo mnie bolało krocze i jakby szyjka w środku i nie wiem co myśleć..obudziłam się to usiąść nie mogłam, bo tak bolało i jakby mi coś przeszkadzało..ale już jest ok...trochę brzuch się spina, ale nie boleśnie..byle do poniedziałku ech..
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    W_P_Gosia: Czujesz codziennie czy z przerwami jakimiś?

Czuję codziennie od zeszłego piątku. Najbardziej jak siedzę i brzuch mam trochę zgnieciony ;)
    venus87: Dziewczyny, a czy mogły byście napisać po kolei co jest potrzebne kobietom do szpitala?

Venus, zobacz na stronie szpitala, tam są wypisane niezbędne rzeczy.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    venus ,dokladnie na stronce szpitala powinno bzc napisane ,albo na Ip powinna wisiec lista ,u nas tak jest w szpitalu :)

Co do lozeczka ,ja wlasnie je ubralam juz w posciel ,przykrecilam karuzelke i stoi sobie juz gotowe :)
    Przygotowalam obiad i padam na pysk...jejku kiedy to sie skonczy czuje sie jak 80-letnia bacia i niemoge nic zrobic ,chata nieogarnieta ,masakra jakas ...
    --
    •  
      CommentAuthormamiNJBPDA
     permalink
    W_P Gosia gratuluję syneczka!!! Pod wykresem nic nie piszesz, chociaż tu mi się wyświetliła relacja od Ciebie... jeszcze raz gratulacje!!!:wink:
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Witam się piątkowo :D
    Gratuluję mamusiom co poznały płeć!

Dziewczynki powiedzcie mi czy na USG genetycznym (będę miała równo w skończonym 12t) już będzie można dostrzec płeć?
    Czy którejś się to tak wcześnie udało?

Tak z innej beczki, to ja dalej wyglądam jak pomidor, skóra mnie swędzi i boli - twarz, szyja, ręce - tragedia, ale odkąd zobaczyłam naszego dziecia na USG po prostu mam to w d.... :)
    Oczywiście nie mogę się doczekać II trymestru by włączyć maści i Diphergan na noc bym mogła spokojnie spać, a nie budzić się zadrapując, ale wystarczy że przed snem popatrzę na zdjęcia naszej kruszynki i od razu mam poczucie że jestem w stanie znieść jeszcze więcej... :D
    --
  7.  permalink
    ja też I usg miałam równo w 12tc i nic nie było widać jeszcze ale są dziewczyny na tym wątku które poznały płeć już na 1 usg ale jeżeli to chłopiec chyba był:) A ja dalej nie wiem nic i już się nie dowiem :)taka niespodzianka będzie:):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    mangaa: Dziewczynki powiedzcie mi czy na USG genetycznym (będę miała równo w skończonym 12t) już będzie można dostrzec płeć?

Szczerze powiedziawszy, na tym etapie chłopiec niewiele różni się od dziewczynki :-)) Jakiekolwiek wyrokowanie o płci nie ma jeszcze sensu. Chyba że zadowoli Cię opinia, że 50/50 :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    mangaa: Dziewczynki powiedzcie mi czy na USG genetycznym (będę miała równo w skończonym 12t) już będzie można dostrzec płeć?
    Czy którejś się to tak wcześnie udało?

Tak, u nas się udało. Lekarz powiedział że na 80% chłopak, w 16tc było już na 90%, a w 20 - na 99% :wink: Wszystko zależy od doświadczenia lekarza.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.