Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeDec 15th 2012
     permalink
    Anula ,ja sie wlasnie tak czulam jak weszlam do domu ,dzis wystrczylo ze weszlam na 2 pietro i odrazsu poszlam lezec ,bo myslam ze padne ...
    Venus -a mi chodzilo o ucisk na pupe ,nie na krocze ,na krocze to juz mialam ,jak tylko dziecko odwrocilo sie glowka w dol ,a na to wyglada ze teraz jest strsznie nisko ...
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    MilagrosCud: ja np aktualnie nie schizuję tylko siedzę przed nabytą lampą anty-depresyjną:-))

:) czyli lampa dziala :))) A czy to moze taka lampa a la solarium, ktora tez opala?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Hello:) Calypso77 witaj:) dopisz się do listy :)
    Chyba będziemy rodzić w podobnym terminie :)))
    --
  1.  permalink
    cloe - nie, to nie moze byc taka lampa jak w solarium bo by dziecku zaszkodzila, daje troche ciepla ale przede wszystkim duzo swiatla, moze byc stosowana przez kobiety w ciazy, znacznie poprawia humor i obniza poziom lęku:-) ale jak narazie stosuję ja 3ci dzien wiec nie wiem jak dziala do konca, efekt ma byc bardziej widoczny dopiero po ok 2 tygodniach
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Aaaa rozumiem :) To ciekawa jestem czy spelni Twoje oczekiwania, chociaz pewnie duza role odgrywa tu sugestia prawda?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Milagros ,i ta lampa dziala przy nerwicy lekowej np ???
    Podaj linka :)))

Treść doklejona: 15.12.12 12:21
    Juz zerknelam na allegro,trche stoi taka lampa ...
    --
  2.  permalink
    wiesz, nawet sugestia moze przyniesc czesciową ulgę, wazne ze cos sie dzieje na plus, ale w samą lampę nie wierzę, dlatego wspomagam się jogą, dlugimi spacerami, literaturą komediową, olejkami zapachowymi, muzyką relaksacyjna, treningiem Schultza, ciepłą kąpielą czasem wezmę valerin i wtedy jest poprawa jak kilka czynnikow naraz stosuje:-)nie mowiac juz o psychoterapii. Generalnie gdyby nie ciaza to w zyciu nie mialabym czasu na taki relax:-))
    -- [/url]
  3.  permalink
    Czesc sobotnio!!

No to wracajac do kg to ja mam na plusie 1,2 kg .. Licze ze nie pezytyje wiecej niz 12 kg..

A ogolnie to ja nie robilam badania krwi i pappa. Lekarz powiedzial ze nie ma wskazan i ze usg dobrze zrobione i prawidlowe wyniki.
    --
  4.  permalink
    ja jak narazie mam na plusie 2 kg, a brzuszysko mi wywalilo doslownie w ciagu ostatniego tygodnia, a juz myslalam ze do konca ciazy taki maly brzuszek bedzie. A tu akcja ze klade sie spac z malym a wstaje z duzym
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Niech mnie ktoś przytuli...:cry:...mam strasznego doła,wciąż płaczę. Boję się, że nie damy sobie rady z dwójką dzieci i psem...nie cierpię tego psa! Pierwszy raz mam coś takiego...
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    MilagrosCud: wiesz, nawet sugestia moze przyniesc czesciową ulgę, wazne ze cos sie dzieje na plus

no pewnie, ze tak :)))) Oby jak najwiecej sie dzialo na plus :)))
    --
  5.  permalink
    Blanka81: Boję się, że nie damy sobie rady z dwójką dzieci i psem...nie cierpię tego psa! Pierwszy raz mam coś takiego...

spoko, ja mam to samo z kotem, przed ciążą mnie tak nie irytował jak w ciąży...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Nasz piesek jest mały, ma 8 tygodni, jest kochany ale: gryzie wszystko i wszystkich i to boleśnie. Do tego sika wszędzie, pomimo mycia cała podłoga się lepi! Koszmar! Po drugie pies to jak dodatkowe dziecko, trzeba dbać, karmić, wyprowadzać...czuję jakby mi się pętla na szyi zaciskała...jak nie byłam w ciąży myślałam: spoko damy radę. Teraz mnie to przerasta. Boję się rodzinnej katastrofy...
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Blanka,będzie dobrze.Dasz radę na pewno. My Kobiety jesteśmy silnymi stworzeniami :smile: Chociaż czasem miewamy chwile słabości,może po to by za chwilę wstać i powiedzieć 'dam radę' :smile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Blanka kochana dasz radę, musisz!!! masz już córkę, drugie dziecko w drodze...a piesek jest szczeniaczkiem, no to normalne, że sisia. Nie poddawaj się!! Mąż na pewno będzie pomagał, przecież nie wszystko będzie na Twojej głowie :wink: Ja też mam spa, Goldena...mimo swojego wieku ( a ma 6 lat ) też mnie drażni, wkurza i denerwuje i mama ochotę oddać ją do teściowej :confused: ale też dzięki niej uczę się panowania nad emocjami, nerwami i uczę się cierpliwości, a wiesz mi nie na leży Ona do Goldenów, które lubią być głaskane, pieszczone, przytulane i całowane :cry: też muszę nad nią pracować, podchodzić psychologicznie...ale wiem, że dzięki niej rozumiem co mnie czeka jak synek się urodzi i uczę się na niej :bigsmile: jest moim królikiem doświadczalnym. No a Ty dasz radę na 100% jesteś silną kobietą, wypij sobie melisę i pamiętaj, że to hormony!!! przytul psiaka, ucałuj go i będzie dobrze :grouphug::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Blanka ,ja tez sie obawiam jak to bedzie z dwojka ,a moja mala jest naprawde rozpieszczonym dzieckiem:devil:to dopiero bedzie hardkor :D czas pokaze ,chociaz mala jest teoretycznie super przygotowana na pojawienie sie rodzenstwa ,wszytsko okaze sie w praktyce ,bo fizycznie tego dziecka niema ...
    Jeszcze ja, jak ja ,ale ona jest coreczka tatusia i jak sama powiedzila ze "dzidzius moze miec mamusie ,a tatus jest tylko moj" to tu juz widze kiedy maz wezmie dziecko na rece np.
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Emenemss widzę, że nasze córcie w podobnym wieku:) tyle, że u nas rodzeństwo pojawi się później niż u nas. Lucia jest mądra, myślę, że da radę w roli starszej siostry. Tak naprawdę to nie wiem czemu mnie takie nastroje nachodzą, mamy w zasadzie wszystko, a przynajmniej znacznie, znacznie więcej niż gdy zaszłam w ciążę z Łucją. A jednak wciąż czuje niepokój i lęk.
    -- [*]
  6.  permalink
    Dzięki dziewczyny.
    Podaję na zmianę paracetamol i ibum no i mamy stan podgorączkowy teraz.
    Blanka, no właśnie zastanawiam się jak to będzie z dwójką maluchów, a do tego małego pieska będziemy mieć prawie w tym samym momencie co urodzę i już się boję. Sunia ma być na dworze, no ale zająć się szczeniaczkiem też trzeba.

Emenemss ja nie mam takiego ucisku. Jedynie to jak się wierci i siedzę, to czuję ruchy w pupie.
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Venus, mam tak samo z suchą skórą. Tylko ja choruję na łuszczycę, która dodatkowo zaostrza się jesienią i wiosną. Myślałam, że mi się objawy zaostrzenia zbiegły z ciążą, ale chyba sama ciąża też wpływa na skórę. Używam olejku pod prysznic, żeby mniej wysuszać, potem się balsamuję: ciało kozim mlekiem z ziai, a pupsko, biodra i brzuch - babydream mama. Czasem w ciągu dnia skóra zaswędzi i muszę się dobalsamować, bo czuję, że zmieniłabym pancerzyk jak jaszczurka :D Mąż się śmieje, że ze żmii mam już nie tylko charakter, ale i skórę :devil:
    Jak mnie najdzie ochota na domowe SPA, to robię sobie peeling z soli i oliwy, działa cuda, opisałam go w wątku o kosmetykach robionych w domu.
    W dodatku ostatnio krem nawilżający do twarzy przestał mi wystarczać i musiałam się zaopatrzyć w wygładzającą ziaję półtłustą 25+. Wygląda na to, że dzieć przejął wszelkie zasoby tłuszczów i wyciąga mi ze skóry, pasożyt mały. :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Venus, co do swędzącej skóry i wysypki to może pokaż to przy następnej wizycie lekarzowi. Ja miałam swędzącą pokrzykwkę na początku 8msc na brzuch i po kilku dniach zeszła i myślałam że to koniec przygód z dermatozą.Ale 2 dni temu wróciła ze 100krotną siła i wysypało mi całe ramiona i nogi. Lekarka powiedziała, że przed porodem to się może zdarzyć ale może też świadczyć o problemach z wątrobą, więc lepiej to sprawdzić.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeDec 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Blanka81: Nasz piesek jest mały, ma 8 tygodni, jest kochany ale: gryzie wszystko i wszystkich i to boleśnie. Do tego sika wszędzie, pomimo mycia cała podłoga się lepi! Koszmar! Po drugie pies to jak dodatkowe dziecko, trzeba dbać, karmić, wyprowadzać...

Blanka to normalne zupełnie dla szczeniąt, wyrośnie z tego... Jeśli będziecie bardzo konsekwentni to nastąpi to szybciej :))
    Nie będę Ci prawić morałów, że przecież można było to przewidzieć, bo chyba po prostu Twoje chwilowe załamanie to efekt hormonów... ;))))

Mam nadzieję, że się z tym uporacie i jednak dojdziecie do ładu z pieskiem. Niestety ale takie zachowania jeszcze się mogą trochę utrzymać...
    Proponuję konsekwentnie psiaka wyprowadzać na dwór, wyznaczać miejsce do załatwiania w domu jeśli nie wytrzymuje i kupić mu porządny, smakowy gryzak by był nim stale zainteresowany... A na wątku Zwierzakowym, te co bardziej doświadczone koleżanki na pewno Wam doradzą coś więcej. http://forum.28dni.pl/discussion/2879/8/nasze-zwierzaki-/#Item_19
    Trzymam kciuki!

Treść doklejona: 15.12.12 14:31
    Dziewczyny ja jestem atopowcem i na suchą łuszczącą się skórę (ja mam w dodatku z czerwonymi plamami i pokrzywką) polecam balsam Avene Trixera+ (ale balsam, nie krem) - zmniejsza również trochę świąd.
    U mnie daje pośrednią ulgę, ale likwiduje uczucie dyskomfortu ściągniętej skóry i powoduje, że trochę mniej się drapię.
    Niestety zwykłe oleje są dla mojej skóry za słabe, a ten balsam jest po prostu idealny:) Nie zawiera żadnych parabenów, konserwantów, substancji zapachowych.

Skórę mam suchą, łuszczącą i do tego czerwoną i obsypaną, więc naprawdę problemową. A ten balsam jako jedyny daje mi jako taki komfort.
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    dzięki dziewczyny. Już mi lepiej.
    Mam jeszcze pytanie szczególnie do mam z drugimi dziećmi. Boli, rozpiera mnie podbrzusze, dziś w większym/mniejszym stopniu przez cały czas, najczęściej też wieczorem. Czy to normalne? Tzn wiem, że tak, ale w ciąży z Lucią nie bolało tak bardzo. Czy druga ciąża jest "bardziej"? Bo na razie mam takie wrażenie...
    -- [*]
  7.  permalink
    Emenemss - podobno pomaga i na nerwicę lękową ale jak napisałam - efekty widać dopiero po 2ch tygodniach jak przy farmakoterapii. Od razu natomiast poprawia humor i dodaje energii co też jest bardzo ważne.
    Ja nabyłam konkretnie tą lampę u producenta Ultraviol - zapłaciłam 630 zł z rabatem 8% - nie jest to tania sprawa ale jeszcze rok-2 lata temu te lampy stały po 1500 zł. A skutecznosc podobno potwierdzona i warto, szczegolnie w przypadku chandry sezonowej. Natomiast czy tak jest na pewno to muszę trochę pouzywac:-) Jak narazie koty mi się naswietliły bo uwielbiaja ta lampe i lataja po domu jak szalone:-D

Treść doklejona: 15.12.12 15:20
    zamieszczam linka do lampy - mam konkretnie taką:
    http://www.zakatekzdrowia.com.pl/fotovita-lampa-antydepresyjna-fotovita-fv10-srednia-p-797.html
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87 stracha to ja napędziłam mężowi bo jak mnie zobaczył to się biedaczysko strasznie spocił.Jak wróciliśmy do domu to po śniadaniu położyłam się na 2 godziny i już jest dobrze ,ale nie powiem sama się strasznie przestraszyłam .
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Dziewyczny czy Was na początku ciąży pobolewało podbrzusze?
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    No właśnie mnie booooli, rozpycha...
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    mnie tak ciągnie i zakłówa
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    No to łączę się w bólu:bigsmile:
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    :D nospe można wziąć, jak już nie będę dawała rady to wezmę
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Co do zwierzątek, to mam dwa koty które bardzo kocham... Jednak ostatnio nie mogę znieść "zapachu" z ich pyszczków, kiedy się myją... Po prostu śmierdzi..
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Wrzucam listę, z Calypso dopisaną na jej prośbę.

1. ruda03 09.12.2012 (chłopiec)
    2. artystka80 27.12.2012 (chłopiec)
    3. Emenemss 2.01.2013 (dziewczynka)
    4. lapa 03.01.2013 (chłopiec)
    5. misia-ludek 5.01.2013 (chłopiec)

6. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    7. Anula85 12.01.2013 (chłopiec)
    7.Grazien 12.01.2013 (chłopiec)
    7. emza 12.01.2013 (dziewczynka)
    8. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    9. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    10. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    11. marakuya 1.02.2013
    11. GaggataB 1.02.2013
    12. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    13. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    13. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    14. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    15. golaa 06.02.2013 ( dziewczynka)
    16. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    17. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    18. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    19. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    20. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    21. andziaiw 22.02.2013
    21. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec )
    22. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    23. sushi 5.03.2013 (chopiec)
    24. venus87 06.03.2013 (chłopiec)
    25. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    26. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    27. DominiczkaA 19.03.2013
    28. venika 05.04.2013
    28. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    29. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    30. Ange 24.04.2013
    31. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    32. lilijeczka - 05.05.2013
    33. Hefalumpik 13.05.2013
    34. aravls 15.05.2013
    35. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec?)
    36. AgaMama 23.05.2013
    37. akirka 27.05.2013
    38. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    39. Yol 01.06.2013
    40. Andzia1508 12.06.2013
    41. Kasiek 13.06.2013
    42. Migotynka 1.07.2013
    43. edytak1984 05.07.2013
    44. OneKiss 10.07.2013
    45. mangaa 12.07.2013
    46. sloneczko32 13.07.2013
    46. Calypso77 13.07.2013
    47. ew3ame 15.07.2013
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    D Z I Ę K U J Ę Mangaa :))) Fajnie jest być na liście :))))
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nie ma sprawy.
    Jeszcze chyba jest kilka nowych dziewczyn, które nie są dopisane :) Dopisujcie się bo nie chcę być na szarym końcu hahah :))
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Milagros -to daj znac jak lapma dziala na Ciebie ,bo na koty widac ze dobrze:devil:

Na pocztaku ciazy normalne ze ciagnie podbrzusze ,potem rowniez ,rozszerzaja sie wiazadla macicy ,mozna spokonie wziasc apap ,lub jakis paracetamaol ,nospe,ja bralam paracetamol w syropie dla dzieci :) ,ale nospa jest silniejsza ,wiec mysle ze na poczatku niebradzo ,przyda sie na koncowke przed porodem :)
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    Dziś cały dzień twardnieje mi brzuch i czuje ucisk na pęcherz gdzie załatwiam się po parę kropel :confused: gdzie zawsze twardniał wieczorem , albo po jakimś wysiłku
    Do tego strasznie puchne , kostek nie mam na stopach i palce jak parówy.

Dziewczyny w podobnym tygodniu też tak macie? Bo boje się , że to może oznaki , że już "coś" nadchodzi
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Grazien: Dziś cały dzień twardnieje mi brzuch i czuje ucisk na pęcherz gdzie załatwiam się po parę kropel

Mam to samo ,kostki mi niepuchna..
    Lece do kibelka bo ma takie dziwne uczucie przez ten ucisk na poecherz ,ze moze mi czop odchodzi ,a to tylko siusiu :)
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    Emenemss: Lece do kibelka bo ma takie dziwne uczucie przez ten ucisk na poecherz ,ze moze mi czop odchodzi ,a to tylko siusiu :)

Ja tak samo zaglądam w gacie czy coś mi nie poleciało :surprised: Ty już możesz rodzić u mnie trochę za wcześnie jeszcze :) Ja już się budzę spuchnięta twarz ręce nogi stopy
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Niemoge!!!!!! ,bo meza niemam w domu ,bedzie po swietach albo przed :d
    Ja musze rodzic w nowym roku :devil:
    --
  8.  permalink
    Ja też na początku czułam takie rozpieranie w podbrzuszu jakbym miała pełno powietrza.

Co do twardnień to dziś kolejny dzień mam nieregularne skurcze co 5, 7, 14, 20, 40min potem przerwa z godzinę-dwie i znów nieregularne, czasem takie @ ale wiem, ze to jeszcze nie to;-)

Ciekawe jak tam Ruda:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja mialam takie @-we rano ,ale wzielam odrazu sobie jedna nospe i mam spokuj ,przynajmniej sie niefilmuje ze cos sie zaczyna :)

Treść doklejona: 15.12.12 17:38
    No wlasnie ruda ma termin na 9-go a logowala sie wczesniej ???moze juz tuli swoje malenstwo :)
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    dziendobry! u mnie dopiero poludnie zaraz, a spalam znow jak zabita.... czy to tylko ja tak mam na koncowce? bo spie i naspac sie nie moge... a moj m. tak samo i jeszcze dluzej...mam wrazenie ze cofnelam sie z objawami ciazowymi do 1 trymestru...
    Blubis- u mnie genetyczne robili z krwia i dopiero wtedy wyszedl pelny obraz badania...nie mow ze musisz znow taki kawal jechac na pobor krwi....:shocked:... tylko samo to genetyczne badanie to i tak tylko prawdopodobienstwo wiec czesto u osob ktore maja podejrzenie dziecka np o zespol Downa to rodza sie zdrowe....stres to norma...pewnie kazda sie stresowala...

Blanka81- ja przy mojej 1 ciazy aktualnej jestem wdzieczna ze trwa 9mscy bo mam czas aby psychicznie sie przygotowac na zmiany ktore szykuja sie po porodzie, 1 trmestr to byl szok panika i przeladowanie stresem, ale to hormony...teraz jakos lagodniej podchodze do tematu i tobie pewnie tez tak bedzie...powodzenia!
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    hej...jestem,jestem:tongue:-nadal 2 w 1:wink:. Byłam dzisiaj na ktg-ani jeden skurcz się nie zapisał, szyjka nadal trzyma:sad:...do wtorku prawdopodobnie nie urodzę, więc mam się zgłosić do szpitala...ech, myślałam że święta spędzę w jakiejś już dobrej formie,a tu się na to nie zapowiada:sad:...no trudno,ważne żeby było wszystko ok:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Normalnie Cie wywolalaysmy :)
    Najwyrazniej synek sie niepsieszy :) a powiedz mi czy tez masz jakies skurcze przepowiadajace itp ???
    --
     permalink
    ruda03- cos te chlopaki lubia dluzej posiedziec...
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
     permalink
    Ja jak zawsze nie nadrobię x stron.... ale wy macie tempo. Moze później z komorki nadrobię....
    milena1984: bo spie i naspac sie nie moge

Kurcze ale zazdroszcze. Ja dzis półprzytomna bo córa znowu furczy nosem, wiec tym samym nocki niespokojne. Na dodatek :"zmiennik" do opieki dopiero po 15stej się pojawił, a młoda jeszcze w wieku ze nie pobawi się sama.
    ------
    Grazien: o tego strasznie puchne , kostek nie mam na stopach i palce jak parówy.

W poprzedniej ciąży nie mogłam chodzić po schodach przodem tak miałam napuchniete kostki, ale to tez był sierpien co pewnie nie było bez znaczenia. Teraz o dziwo nie puchnę na razie
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
     permalink
    Beagraf- no to takie lenistwo jakie sobie funduje to chyba przywilej mamus z 1 ciaza.....? ....ale z zasypianiem to pewnie problemow nie masz jesli tak jestes wymeczona po calym dniu, co?
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
    • CommentTimeDec 15th 2012 zmieniony
     permalink
    ech a ja głupia w pierwszej ciąży tak duzo pracowałam, zamiast odpoczywać własnie... no cóż, polak mądry po szkodzie :confused:
    Nie, nie mam problemów z zasypianiem :wink: Często jak o 20stej młodą usypiam to juz zostaję w sypialni - śpie lub czytam neta z komórki na leżąco.
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
     permalink
    ja pewnie bede miala podobnie jak sie zdecydujemy na drugie dziecko...wiesz ja tez pracuje jeszcze ale nie zeby jakos intensywnie, tylko ten 8msc to juz chyba sobie pofolguje na maksa a 9ty to przespie na calego...
    --
  9.  permalink
    ja tez niedługo na wolne chce iść...chciałam do końca roku a szefowa chce żebym styczeń jeszcze przepracowała eh:sad: rozmawiałam z mężem i mói że nie mam mowy żebym im styczeń przerobiła zwłaszcza że to praca stojąca i mnie łupie w kręgosłupie;/

Treść doklejona: 15.12.12 19:51
    a wy od kiedy na wolnym??? Akurat od sdtycznia zaczynam 30tc chyba starczy mi tej pracy jak sądzicie???
    --
     permalink
    DominczkaA- jak masz szanse sie wywinac wczesniej z pracy i miec zaplacone za L4 to korzystaj- mowie to z perspektywy osoby ktora nie ma takiego przywileju...bo w USA nie funduja pensji za siedzenie w domu bo spodziewasz sie dziecka.Wiec mowie ci rob wszystko by sie wywinac.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.