Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeDec 16th 2012
     permalink
    mam małego kuzyna piotra kochane dziecko taki mały i grzeczny normalnie do rany przyloz :-)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    A ja znam Piotrusia z osiedla rok straszy od mojej Martynki i diabel wcielony ;p :D
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    ew3ame: no właśnie jeszcze jak sobie radzicie z dobrymi radami ciotkę i szwagier oraz z całą masa zabobonow jakim szacuja was rodzina i znajomi ja jak tylko powiedziałam szwagierkom że jestem w ciąży to już z m musieliśmy wysłuchać straszna historię z porodu jednej z nich z najbardziej strasznym i ochydnymi szczegółami typu załatwienie się w trakcie porodu na lezanke i wielkie strzępy krwi... mój m wpadł w lekka panike bo chce być że mną przy porodzie a ich opowieść była naprawdę dla osób o mocnych nerwach...

to mnie też ludzie (nawet obcy) chętnie darzą takimi opowieściami a nawet gorszymi, ale co zrobić jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam :)
    a najbardziej "rozwalają" mnie komentarze osób na temat szpitala w którym mam rodzić - wszyscy tylko mówią jak tam strasznie i w ogóle, oczywiście żadna z tych osób tam nie rodziła, ale wiedzę posiadają :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Najlepiej takich rzeczy niesluchac...Ja np.jak moja kuzynka rodzila po mnie 5 mniesiecy ,pwoiedzialam jej ze porozmawiam z nia na temat mojego porodu jak urodzi i to uwazam za normalne...chociaz strsznie naciskala i chciala opinie ...
    Zawsze beda ludzie narzekac na szpiatal w ktorym nieurodzono w 5 minut ze tak powiem ,kazdy prod jest inny i jak maja byc komplkacje to beda tu czy tam .
    Ja np.rodzialm 22 h i niektorzy zdziwieni sa dlaczego jade do tego samego szpiatala ,bo tam klada nacisk na porod naturalny i bardzo sie ciesze ze tak bylo ,chociaz sama chcialam cc...a potem sie cieszylam ze mnie lekarz nieposluchal bo po 4 h ,juz normalnie funkcjonowalam.
    Teraz tez tam jade ,personel pomocny ,opieke wspominam super...
    I porod drogi moze bedzie lzejszy :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    ja mam jeszcze pytanko co do tych testow pappa. Bo zaczęłam żałować, że je zrobiłam, to czekanie mnie zupełnie wykończy i już wpadam w histerię od samego czytania.. w necie są opinie, że progesteron fałszuje wyniki.. ja biorę 2xduphaston i dwie luteiny. Wynik mam mieć przed samą Wigilią i boję się, że nie dam rady psychicznie gdy będzie coś nie tak. Wiem, że to statystyka ale czy faktycznie te leki zmieniają wyniki?
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    blubis
    ja też brałam progesteron i wynik miałam dobry,nie siedziałam w domu i nie myślałam jaki wynik będzie tylko cieszyłam się ciążą.Takli stres nie jest dobry ani dla Ciebie ani dla dziecka.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dla mnie jeszcze za wcześnie o porodzie myśleć będę się bała bliżej terminu chwilowo 47 dziewczyn ma być przedemna ;-) :-P ale te opisy boli i masy krwi naprawdę mogą przezarzac sama odbieralam 3 (porody) kotek trzech różnych z reszta i nawet u zwierząt (poród do porodu) nie podobny jedna kotka kocila się pięć minut a inna z trzy godziny i krwawila okropnie a potem tydzień leżała więc jeżeli nawet zwierzęta tak się różnią to wiadomo że z nami też tak będzie że każda będzie inaczej rodzic a takie miłe panie które nas straszą życzę im żeby ich też ktoś tak straszył ... :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    no mnie akurat ani opisy bólu ani krwi póki co nie przerażają za specjalnie, ale historie o tym co może się stać z dzieckiem już nie są fajne (a takimi ludzie o dziwo chętnie mnie obdarowują :shocked: )
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    Co do imion to u mnie będzie Adaś albo Adrian choć Kubuś też mi się podoba a mąż jedynie jest za Adrianem :) Dziewczynka to by była Ania albo Lenka
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    blubis ja robiac test pappa brałam 12 lutein dziennie i nic wyniku nie zafałszowało, tez sie bałam, ale jak powiedziałam lekarzowi o swoich obawach to mnie wysmiał i prosił abym wiecej glupot nie czytała. mało tego ja miałam wyniki przez neta (diagnostyka) zanim dotarłam do lekarza po opis i wyszło mi dobre białko pappa ale bardzo niskie wolne beta HCG (5) i oczywiscie tez schizowałam. Za to tez dostałam opr ;) bo całosc była ok a niska wolna beta oznaczała tylko ew mozliwosc niewydolnosci łozyska w 3 trymestrze co sie sprawdziło ( małowodzie)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    No ja nie będę miała jak skonsultować, bo przyjdą pocztą a wizyta po Świętach a dzisiaj w taki dół psychiczny wpadłam z obawy, że tylko śpię lub płaczę.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    blubis ale przyjda pewnie juz z opisem a ja miałam gołe wyniki przeliczone tylko na MoM. dopiero potem dostałam juz z wyliczonym prawdopodobienstwem :) jak wyniki usg wyszły ok to wynik pappa tez bedzie dobry :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    to tylko hormony może zrób dobie ciepła kąpiel albo wyjdź na spacer każda z nas zna ten dol który czasami łapie bez powodu...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    ew3ame-mowie niema co sluchac ,moj maz np.zachwycony porodem i mowi ze bardzo cieszy sie ze byl ,ze widzial jak na swiat przychodzi jego dziecko :) ze mogl mi pomoc chociaz psychicznie swoja obecnoscia .
    Maz bedzie i sam oceni ...a takie glupoty to chyba wymyslaja ,widomo krew jest ,a jak ma jej niebyc ,ale facet wcale niemusi tam zagladac ,moj stal obok mnie koo glowy ,zajzal tylko raz spojzec jak glowka wychodzila :)
    Teraz tylko moze niezdazyc ,a ja licze ze dzidzius poczeka i maz bede przy porodzie ,bo nawet sobie niewyobrazam rodzic sama ,teraz kiedy mam dobre wspomnienia z rodzenia z nim :)

Treść doklejona: 16.12.12 16:37
    blubis -bo dostaniesz w ,niewiem co juz ...przestan kobieto bo zeschizujesz ...jezeli w usg lekarz niewidzial nieprawidlowosci jest wszystko w porzadku :)))
    Niemysl tyle bo weszlas juz w drogi trymestr ,a pierwszy to caly w nerwach byl,chcesz caly drogi tak przejsc ???Ciesz sie ciaza ,bo zanim sie obejzysz ,bedzie jej final ,a Ty zamiast pamietac fajne ,mile chwile ,bedziesz tylko z ciazy wspominac same nerwy ....:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    no ja też nie wyobrażam sobie sama rodzic wśród obcych ludzi mój mąż będzie mi na pewno wsparciem i wiem że pójdzie :-)
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    ojciec mojego dziecka też był przy porodzie... I jeżeli myślisz, że Twój mąż będzie miał czas zastanawiać się czy zrobiłaś kupę pod siebie czy nie to się mylisz ;). Tam są takie emocje, że nawet tego nie zauważy, tym bardziej, że nie posadzisz go sobie przy pupie, lecz przy głowie ;). A jeśli coś tam z Ciebie "ujdzie" to panie położne na bieżąco sprzątają i naprawdę to nie ma znaczenia...

Ja mojemu partnerowi zabroniłam zaglądać np. jak wychodzi główka, bo tez mi głupot naopowiadano, że stanę się dla niego nieatrakcyjna. Ale jak położna z lekarzem juz powiedzieli, że widać główkę, to ten w tych emocjach ruszył do przodu by zobaczyć ;)... A ja tam nie miałam siły go cofać :P... I też w jego pamięci nie został jakiś uraz do mojego ciała. On zapamiętał tylko te wychodzące włoski. Bardzo mu sie to podobało ;). Potem mówił, że widział PIERWSZY ;). Bardzo był dumny, że taki zaszczyt go spotkał ;)...
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Emenemss: blubis -bo dostaniesz w ,niewiem co juz ...przestan kobieto bo zeschizujesz .

No wiem.. żałosne takie pisanie na forum, co? Ciągle mi się wydaje, że hmm nie wiem, mi się nie uda. Nie wiem dlaczego tak jest, bo mam naprawdę udane życie, a może zbyt udane i szukam "kary". Nie chciałam do końca tych testów pappa, nie przemyślałam swojej decyzji, bo każdy z lekarzy mnie namawiał, że to mnie uspokoi. A naprawdę ciężko jak większość lekarzy ma mnie za panikarę odmówić. Niczego nie chcę bardziej niż tego, by moje Dziecko było zdrowe, pewnie jak każdy. Ale kompletnie nie umiem sobie poradzić z tym, że nic nie mogę już zrobić, odpoczywam, czytam, chodzę na spacery i jem naprwadę zdrowo. Ale nagle - tak jak teraz, jak czekam na coś, na wyniki ta niemoc zabiera mi całą radość i nie umiem uwierzyć, że skończy się dobrze. A naprawdę tego chcę. Boję się najbliższych tygodni, niepewnośći, strachu bo chyba jestem tym już zmęczona. Miałam wielką nadzieję, że psycholog mi pomoże, tak się niestety nie stało, wg niej to urocze, że tak się przejmuję pewnymi rzeczami i że nic w ciąży nie można zrobić. Pocieszam się, że usg wyszło dobrze, ale oczekiwanie na wyniki już mnie podłamuje. Czytam Was codziennie i zazdroszczę normalności.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    blubis ja na Twoim miejscu skonsultowałabym się jeszcze z jakimś psychologiem, bo hmmm terapię w ciąży można normalnie prowadzić i można pomóc Ci zniwelować chociaż trochę Twoje lęki :)
    A co do wyników to tak jak piszesz nie masz na nie wpływu (poza tym to nie jest żaden wyrok, więc chyba nie ma się co tak stresować) więc niepotrzebnie negatywnie się nakręcasz...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    blubis: No wiem.. żałosne takie pisanie na forum, co?

Nieuwazam tego za zalosne ...poprostu stresujesz sie niepotrzebnie .
    Kochana ,ja mam nerwice lekowa po smierci mojej siostry ,ale jakbym myslala wiecznie o tym to naprawde wyladowalabym w debilowie ...
    Wiec wyluzuj troszke i bedzie dobrze :)) Pisalam wyzej ,ja chcialm robic testy pappa ,ale lekarz mi powiedzial ze niema sensu ,ze jak by widzial jakas nieprawidlowosc w usg ,wtedy by mnie wyslal.To skoro Twoj lekarz twierdzi po badaniu usg ,ze jest w porzadku ,wyniki testow tylko Cie o tym przekonaja :))

Treść doklejona: 16.12.12 18:19
    Monia502-monia moj sie poplakal ,jak malutka sie urodzila ,widzialm pierwszy raz jak moj maz placze...uwazam ze to bylo wrecz slodkie :)))
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Nie wiem dlaczego nie mogę zacytować wypowiedzi...
    Ew3ame też mam ból w krzyżu, ćmi z przerwami właściwie cały dzień(w nocy śpię jak kamień więc nic nie czuję). Boli mnie też podbrzusze, ciągnie i rozpiera, też właściwe cały dzień oprócz momentów gdy leżę.
    Trochę się tym martwię, ale to nie jest nagły ból, tylko takie stałe ciągnięcie, nie plamię więc chyba wszystko ok.
    Konsultowałam się z przyjaciółką, matką trójki:bigsmile: stwierdziła, że każda kolejna jej ciąża była bardziej odczuwalna, pierwsza była bez bólowa, druga już 70% czasu coś pobolewała, a trzeci-bolało,ciągnęło coś non stop. To mnie trochę uspokoiło.
    -- [*]
    •  
      CommentAuthoremza
    • CommentTimeDec 16th 2012 zmieniony
     permalink
    blubis, Słońce, wiemy, że chcesz dla swojego maluszka jak najlepiej, ale zrób dla niego jeszcze jedną 'małą' rzecz i spróbuj wierzyć, że jest zdrowy i wzorowo się rozwija.
    Kiepskie nastroje mamy niestety nie najlepiej wpływają na rozwój układu nerwowego dziecka.
    Może faktycznie spróbuj poszukać jeszcze innego psychologa? Bo dla mnie stan zadręczania się wcale nie jest uroczy, skoro tak daje Tobie w kość.
    A skąd jesteś? Może mieszkasz w pobliżu któreś z nas i spotkanie z inną ciężarówką by Tobie pomogło?
    --
  1.  permalink
    blubis: Czytam Was codziennie i zazdroszczę normalności.

ja akurat daleka jestem w ciąży od normalności, której mi rowniez bardzo brakuje, moze sprobuj tak jak ja z jogą i dlugimi spacerami, moze kąpiel z olejkami relaksującymi, cos w koncu Cię wyciszy w miarę systematycznosci
    -- [/url]
  2.  permalink
    Co do imion to ha bede.miec Adasia :) jqkby byla corka to mialaby na imie Wiktoria bo od zawsze chcialam tak z moim A nazwac dziewczynke na znak naszego zwyciestwa :) juz Wiktor mi nie pasowal za to Adam imie mi sie.snilo kilka fni wczesniej ze.syn bedzie adam wiec uznalam to za jakis znak i zostalam przy tym imieniu a mialam jeszcze wybrqne : Alex i Adrian ale juz postanowione :)

Blubis nie stresuj sie tak prosze bo to nie pomaga! :(
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Blubis tak sobie czytalam to co piszesz , niestety nie bylo mnie tu jakis czas :( powiem Ci, ze doskonale wiem co czujesz - ten strach i lek! w pierwszych tyg bylam tylko spokojna po wizycie u gin i znow to samo :( wszystko jednak zmienilo sie w momencie kiedy poczulam pierwsze ruchy dziecka!! Moze i one Cie uspokoja :) teraz tez jak pewnie kazda z nas troszke sie boje ale to chyba normalne :) zycze ci abys szybciutko poczula te skrzydelka motylka :D u mnie juz bylo je czyc pod koniec 16 tc :) pozdrawiam was serdecznie
    --
  3.  permalink
    Ange: wszystko jednak zmienilo sie w momencie kiedy poczulam pierwsze ruchy dziecka!! Moze i one Cie uspokoja :)

niby troche uspakajają ale znowu się zaczyna wsluchiwanie czy sie nie rusza za rzadko a jak sie nie poruszy 3 godz to panika - ja tak mam

Treść doklejona: 16.12.12 18:56
    ja bym radzila blubis zebys nabyła doppler do sluchania serca - to skutecznie uspakaja
    -- [/url]
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    ja tez Milagros dlatego napisalam ze nadal jest jakis lek! jednak ten strach mija jak widze mojego pelzaczka jak znieksztalca delikatnie moj brzuszek i wtedy wiara jest silniejsza :) najwazniejsze to zeby sie wspierac w trudnych chwilach nawet tu na forum :) ja 3mam kciuki za nas wszystkie przyszle mamusie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    no ja jestem z północy Polski, chyba nikogo tutaj nie ma z moich okolic.
    Muszę coś wymyślić co z sobą zrobić, bo oddałabym wszystko za zdrowe dziecko ale jak myślę, że mi się może nie udać to zaczynam mieć bardzo depresyjne pomysły.
    Dziękuję za wsparcie
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Polnoc to z kad ??? ja jestem z miejscowosci 15km od Gdanska ,a tak cale zycie w Gdansku mieszkalam :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Niesety nie Gdańsk :(
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Co do pracy to pisałam pare dni temu ze mi jeszcze zostały 4 tygodnie i ide na macierzyński tez uważam ze jak ktoś czuje sie dobrze to niech sobie pracuje bo wtedy jest jakaś odskocznia i mobilizacja ja mam taki rytm dzięki temu i cały dzień poukładany a jak mam wolne to tylko bym polegiwała :wink: a jak któraś kiepsko sie czuje lub ma jakiekolwiek przeciwwskazania to niech nie szarżuje tylko odpoczywa.

ew3ame Kochana to gdzie ty mieszkasz ja tez w UK a u mnie dziś słoneczko nawet świeciło ty pewnie gdzieś na północy Co do porodu jezeli chcecie z mężem to nikogo nie słuchajcie to wasz wybór tu UK naprawdę poród jest ok intymność zachowana położne dyskretne masz sale do dyspozycji nie patrzysz i nie słuchasz jak inne kobiety rodzą do wyboru znieczulenia moj M powiedział ze nie wyobraża sobie żeby teraz przy drugim nie być

venus87 ty sie nie przejmuj niczym jak chcecie Leszka dajecie Leszek ja osobiście znam kilku Leszków i to bardzo inteligentni ludzie My jeszcze imienia nie mamy i tez marudzą nigdy nie dogodzisz masz imie wybrane to zle i można "komentować" nie masz tez zle i tez komentarze :devil:

mooniia a ty jakieś zalecenia dodatkowe miałaś przy tym małowodziu oprócz oszczędzania sie bo u mnie jeszcze małowodzia nie ma ale przez miesiąc od ostatniego skanu wody drastycznie spadły na razie jeszcze nie panikuje ale dopytać sie chciałam następny skan mam za miesiąc to zobaczymy jak będzie mam nadzieje ze mnie przez to nie potną jak coś bo chce SN tak jak poprzedni
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Mamusie a my powoli szykujemy pokoik dla maluszka a jutro jadę do szpitala więc żegnam się z wami dzisiaj bo czas spać.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dziewczyny orientujecie się czy w ciąży można używać żeli intymnych? Bo najpierw kupiłam, a teraz tak w domu myślę sobie czy nie ma czasem jakiś przeciwwskazań...
    --
  4.  permalink
    Witam wieczorową porą:)
    Venus bardzo mi przykro z powodu dziadka:sad: A zarazem gratuluje wyboru imienia bardzo ładne,wiedziałam ze Twój teściu tak ma bo mój też i jest bardzo miłym uczynnym człowiekiem:bigsmile::bigsmile:
    A co do imion ja jak powiedziałam rodzinie że jak chłopak to Adaś albo Alex to każdy nie Adasiuj go.....a weź Alex to imie dla dziewczyny i mało co mnie po takich tekstach szlak nie trafił...
    a ja na to że i tak nazwę jak mi się podoba:bigsmile::bigsmile:
    Ja jutro rano idę na glukozę jak mam rozrobić te 75 g żeby było dobrze??????
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny kładę się spać, dobranoc do jutra :wink::kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    DominiczkaA z doświadczenia wiem, że glukozę najlepiej wypić po prostu duszkiem, trwa to szybciej a wypić tak czy siak trzeba. Ważne jest jednak co potem, zamiast siedzieć przez godzinę i czekać na badanie IDŹ NA SPACER! Wypity cukier szybko się zredukuje i wynik badania będzie dobry.
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    eveke: Dziewczyny orientujecie się czy w ciąży można używać żeli intymnych? Bo najpierw kupiłam, a teraz tak w domu myślę sobie czy nie ma czasem jakiś przeciwwskazań...

No pewnie ,a dlaczego nie ?? :))Ja uzywam ,uzywalam w piewrwszej ciazy ,bez zelu niemoglabym zyc :))

Treść doklejona: 16.12.12 21:34
    DominiczkaA: Ja jutro rano idę na glukozę jak mam rozrobić te 75 g żeby było dobrze??????

Dominiczka ,nie ty rozrabiasz a pielegniarka ,popros moze dwa kubeczki ,w jednym niech ci rozpusci glukoze ,a w drogim niech da ci czystej wody troche .

Treść doklejona: 16.12.12 21:35
    Blanka ,niestety po 75 gramach ,siedzi sie 2 h i niemozna chodzic ...
    --
  5.  permalink
    ale lakarz mi powiedział że w dzień badania mam rozpuścić sobie tą glukozę i przynieść na badanie i po badaniu krwi tam wypić
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Blanka81: Ważne jest jednak co potem, zamiast siedzieć przez godzinę i czekać na badanie IDŹ NA SPACER! Wypity cukier szybko się zredukuje i wynik badania będzie dobry.

Blanko, raczej ZAFAŁSZOWANY... :wink:
    --
  6.  permalink
    Dominiczka ja sama rozdrabnialam w pół kubeczka wody mineralnej i dodalam polowe cytryny
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Cos namieszal ,idziesz do laboratorium,niektore maja swoja glukoze ,lub trzeba miec swoja .Pobieraja krew przed podaniem glukozy ,pielegniarka rozpuszcza Ci ja w kubeczku ,pijesz ,czekasz 2 h i znow pobranie krwi .

Treść doklejona: 16.12.12 21:40
    MilagrosCud: Dominiczka ja sama rozdrabnialam w pół kubeczka wody mineralnej i dodalam polowe cytryny

Naprawde ?? u mnie wlaboratorium by to nieprzeszlo ...
    --
  7.  permalink
    wiem zrobie tak ze kupie sobie mineralna i jak one mi nie rozrobią to sama na szybkiego rozrobie
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Blanka81: DominiczkaA z doświadczenia wiem, że glukozę najlepiej wypić po prostu duszkiem, trwa to szybciej a wypić tak czy siak trzeba. Ważne jest jednak co potem, zamiast siedzieć przez godzinę i czekać na badanie IDŹ NA SPACER! Wypity cukier szybko się zredukuje i wynik badania będzie dobry.

Blanko hola hola na jaki spacer, to jest porządna dawka cukru i lepiej siedzieć na dupsku kto wie jak organizm zareaguje na takie tąpniecie, ja bym w życiu nei ryzykowała iść sobie na spacer...

Treść doklejona: 16.12.12 21:43
    Emenemss: No pewnie ,a dlaczego nie ?? :))Ja uzywam ,uzywalam w piewrwszej ciazy ,bez zelu niemoglabym zyc :))

W sensie chodzi mi o żel intymny w czasie sexu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    eveke: Blanko hola hola na jaki spacer, to jest porządna dawka cukru i lepiej siedzieć na dupsku kto wie jak organizm zareaguje na takie tąpniecie, ja bym w życiu nei ryzykowała iść sobie na spacer...

Poza tym badanie ma sprawdzić, jak organizm reaguje na obciążenie, więc taki spacer powoduje, że jest ono totalnie bez sensu:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dokladnie ,mi bylo slabo na poczatku ,zaraz po wypiciu ,a znam takie dziewczyny co mdlaly po podaniu glukozy ,dlatego trzeba siedziec na tylku :wink:

Treść doklejona: 16.12.12 21:46
    eveke: Emenemss: No pewnie ,a dlaczego nie ?? :))Ja uzywam ,uzywalam w piewrwszej ciazy ,bez zelu niemoglabym zyc :))

W sensie chodzi mi o żel intymny w czasie sexu :devil:

Ojjj,to cie niezrozumialam :devil:
    Niewiem i niepowiem ,ja uzywalam kiedys dla zabawy ,a tak nieuzywam :devil:
    --
  8.  permalink
    mnie też było słabo także nie ryzykowałabym spacerem...

eveke: W sensie chodzi mi o żel intymny w czasie sexu

jasne ze można:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    sushi co racja to racja :wink:
    ja to się ewentualnie zastanawiam by przejść kilka kroków na parking w celu wyłożenia sie w aucie i przeczekania tam tych dwóch godzin

EMka no widzisz a u mnie susza jak nie wiem i w ogóle kiepsko w tych tematach więc już wzięłam ten żel w celach ratunkowych , bo mi M uschnie w końcu :devil:
    --
  9.  permalink
    mam iść sama na badanie czy budzić męża???dam radę sama?chyba nic mi nie będzie
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    U mnie woda do popicia była niedozwolona.
    Co do spaceru to lekarz pochwalił moje podejście, więc piszę to jako swoje pozytywne doświadczenie.
    Nie będę wchodzić w dyskusję, swoje wiem a widzę, że macie grupowo inne zdanie:smile:
    -- [*]
  10.  permalink
    to zalezy jak czujesz, pielegniarki tez Ci pomoga jakbys zaslabla czy cos, to bardziej wsparcie psychiczne
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    No ale Blanko, jaki jest zatem sens takiego badania? Pytam Cię jako mamusia z cukrzycą- zarówno w tej, jak i poprzedniej ciąży. Gdybym pospacerowała i miała wynik ok, nie wiedziałabym, że mam tę przypadłość, nie stosowałabym odpowiedniej diety, co mogłoby się źle skończyć dla mnie i dla dziecka...:confused:
    Tu nie chodzi o DOBRY i ZADOWALAJĄCY wynik, a RZETELNY.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.