Monka i Cytrynka kciukasy za Was Oby wszystko bylo dobrze z Wami i malenstwami.
Ja juz po wizycie...te twardnienia i lekkie bole podbrzusza to norma...gin stwierdzil ze to przepowiadajace. Malutka dobrze ulozona, nadal glowka w dol. I teraz wiyzty co tydzien Kolejna juz 26.12...ehhh A ja bym ciagle spala. Wy tez tak macie na tym etapie ciazy? Owszem wstaje w nocy do ubikacji i to kilka razy ale jak sie klade spac o 11 to do 11 spokojnie spie jak zabita...
Dziewczyny ja mam dzisiaj jakieś dziwne bóle w krzyżu atakują mi też brzuch i nogi nie są mocne ale dokuczliwe czy to mogą być skurcze przepowiadające???
no więc tak ruda i artystka trzymam kciuki żeby szybko poszło monka i cytryna myślę o was i waszych skarbach a ja przeraźliwie senna masakra żywcem zasypiam... przeziębienie trochę przechodzi zmęczona cały czas bez przyczyny i ciągle dumam co ja tam mam pod serduszkiem mam wrażenie że dziewczynkę ale w snach sni mi się raczej bez osobowo :-)
A ja dzisiaj pół dnia przespałam. Niunia ładnie kopie. Dzisiaj czuję się o wiele lepiej. Brzuch tylko raz mi sie twardy zrobił na chwilke jak wstałam, no i już nie boli. Tak się zastanawiam bo dostaje zastrzyki na skurcze, duphaston i magnez a co będzie po wyjściu. Bo nospa na mnie nie działała. Licze na to, że mi przepisza jakies leki oprocz magnezu. W domu zamierzam tylko leżeć przez conajmniej 5 tygodni. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy i niunia urodzi się zdrowiutka nie wcześniej niż 15 marca :) Dziękuję dziewczyny za kciuki:) Z Wami mi lepiej.Również trzymam za Was kciuki:)
Dziendobry! czyli konca swiata dzisiaj nie bedzie...:)...? cos widze ze polowa dziewczyn z watku spiaca i zmeczona, ja sie dolaczam, druga polowa to ma dyskoteki w brzuszku i do tych tez sie dolaczam:) ja musze ponarzekac, bo juz od dwoch dni mecze sie z bolem glowy, ju nawet sen i odpoczynek nie dziala...i nie wiem nawet jakie przeciwbolowe tabletki na to moge wziac... Artystka i Ruda- powodzenia!!!! czekamy na wasze donoszone Cuda:)
ew3ame a ja się urodziłam 14 marca :) Mój mąż 4 kwietnia a termin mam na 5 kwietnia :) także zobaczymy :) a mówię, że 15 fajnie by było bo przede wszystkim ciąża bedzie donoszona a i na dłuższy macierzyński bym się załapała :)
Kurczę dalej mnie boli od pasa w dół nie wiem co jest grane czy to kolejny objaw przeziębienia które nie chce odpuścić czy coś jest na rzeczy.Poczekam na rozwój sytuacji.
Hej dziewczyny!! Ja to strasznie zabiegana jestem juz zaczęłam gotowanie i sprzątanie przedświąteczne. Doczytałam ze:
cytrynka251 jakoś sie trzymasz dzięki temu szpitalowi życzę zeby cie wypuścili na święta zawsze to lepiej polegiwać u siebie no i zeby te skurcze zniknęły. Na pewno na te skurcze ci coś dadza nie martw sie nie zostawią cie w końcu dzidzia jeszcze musi poczekać w brzuszku.
Artystka, Ruda porodzenia dziewczyny i trzymam kciuki.
Monka jutro ma usg. Dzis na KTg malej skoczylo czasem tetno ale w miare sie ustabilizowalo. Bedzie wiedziala wiecej po tym usg Anula jesli to bole z krzyza to sprawdzaj jak czesto sie pojawiaja, bo bole krzyzowe to zazwyczaj porodowe sa
Teraz też przeczytałam ze zrozumieniem,że to chodziło o moją Niunię:) A tak w ogóle to wiecie, że w Polsce tak nazwali córeczkę~ Niunia:) Ale nasza Niunia to Natalia tylko póki co ta Niunia tak do niej pasuje:)
Dziewczyny ja dziś calutki dzień na nogach, najpierw zakupy, potem wizyta w pracy, a później spędziłam 3godz. u fryzjera. Mam teraz bardzo twardy brzuch. Jak dotykam to dosłownie jak kamień. Nie miałam tak nigdy wcześniej:( Czy to może być ze zmęczenia? Można nospe profilaktycznie czy magnez?
chodziło mi o niunie cytrynki :-) sorry źle to napisałam :-) ja to tak mam zawsze jak mówię połowę powiem resztę pomyśle ale dużo gadał tak ma :-) a mój niun lub niunia wykluje się w lipcu dziś już oficjalnie mogę stwierdzić widać mi brzuszek i to spory :-D duży jest mam zdaniem jak na ten miesiąc... ten tydzień ale może mi się wydaje :-)
Treść doklejona: 21.12.12 22:43 Anula weź sobie gorącą kąpiel, nospe, powinno przejść a kto wie może to są przepowiadające bóle, w końcu jesteś już na końcówce a Piotruś chce wyjść szybciej. Relaksuj się kochana.
Eveke z tego co dzisiaj mi ordynator mówił to do poniedziałku mnie zostawią. Jutro jeszcze powiem o tym pęcherzu bo chyba znowu coś się dzieje. Może mi zrobią jeszcze wyniki i będzie wszystko ok. Leżą ze mną jeszcze dwie dziewczyny, jedna przyszla godzinę temu i już jej słuchać nie mogę, strasznie dużo mówi a ja chce spać bo mnie głowa boli:/
Cytrynko i tak na Latawcu jest w miarę luksus z tymi 3 osobowymi salami... a koleżance rzeczywiście trzeba delikatnie dać znać, że idziesz spać... w końcu jutro cały dzień nudy tak czy siak
Cześć dziewczyny niestety nie śpie od dwóch godzin bo wczoraj dostałam gorączki 38 st i nie mogę jej zbić nawet Apap przez noc nie pomógł.Czy taka gorączka jest groźna dla dziecka ???????????????Co robić???
Anula temperatura jest w miare bezpieczna to do 38,5. Sprobuj zrobic sobie kapiel w temp ok 38 stopni i stopniowo dolewaj zimnej wody. To sposob na obnizanie temp u dzieci wiec Tobie tez powinno pomoc. Jesli temperatura dalej bedzie sie utrzymywac, a do tego wroca bole krzyza i brzucha to pojechalabym na IP dla sprawdzenia co sie dzieje. Internista tu za wiele chyba nie zdziala a w szpitalu to zawsze lekarze kilku specjalnosci. Trzymaj sie Anulka.
Anula-Kazda goraczka jest grozna w ciazy .Tylko mowimy o garaczce juz jezli przekorczy 38stopni (a widze ze taka masz) Jezeli niemozesz jej zbic ,jechalabym na Izbe Przyjec.
Anula, przykro mi że doopadło Cię jakieś choróbsko ale podobno na końcówce to się może zdarzyć. A co do bóli krzyżowych to, nie wiem na ile to pocieszające, ale ja też je mam od ponad 3 tygodni (zaczęły się mniej więcej ok 36/37tc) a nic nie wskazuje na szybki poród. To może być ułożenie główki dziecka, powodujące ucisk na odcinek krzyżowo-lędźwiowy kręgosłupa. U mnie bóle nasilają się podczas skurczy- bardzo często zaczynają się od bóli krzyżowych, potem ból rozchodzi się na podbrzusze ale to nadal są skurcze przepowiadające. Trzymaj się!
Dziewczyny ja nadal mam ten brzuchol twardy jak kamień. Szczególnie jak stoję i chodzę. Jak się położę, to mija, ale już ze 2 razy napiął się w okolicach pod pępkiem i trzymał z 10 sek. Nie boli mnie,to ale czuję wyraźnie takie rozpychanie. Do ginki nie mogę się dodzwonić. Nie wiem czy mam brać nospę czy to normalne?
Treść doklejona: 22.12.12 11:16 Dodzwoniłam się:) mam leżeć, nie sprzątać, nie gotować i brać nospę 3x1.
A mnie dziś kłuje jakby hmmmm...dno macicy...pod pępkiem...ktoś miał? Pocieszcie...
Ja z tego co pamiętam miałam takie kłucia... Podobno to od naciągania rosnącej macicy... Z reszta takie kłucia to podobno objaw ciąży... Jak będą trwały nadal to i tak trzeba zgłosic lekarzowi, ale mój gin mówił, że sporo dolegliwości to normalny objaw dobrze rozwijającej się ciąży - nie mniej o wszystkim trzeba swojemu prowadzącemu mówic, bo to on ostatecznie "decyduje" czy tak ma byc czy nie ;)... Mój lekarz z tych co uważa, że lepiej dmuchac na zimne niż cos przeoczyć... Także przy następnej wizycie jeśli to się utrzyma zgłoś... Ale uważam, że nie ma się co martwić... Kłucie jest lepsze niz ból... Najtrudniej stwierdzic ten ból przypominający @ to groźne czy nie... Kłucia raczej nic złego nie zwiastują ;)
dziewczyny, z serii moich pytań - nie wiem, mam nadzieję, że to hormony wprawiają mnie w taki dół i właśnie się popłakałam na "na wspólnej"
- obudziłam się ba brzuchu - czy mołam jakoś zgnieść Malucha? - przytulaliśmy sie z mężem i trochę poprzytulał się leżąc na mnie - czy mógł też zgnieść dziecko? Nie czułam bólu no ale mały nacisk był
banka ja miałam te bóle często i długo ale powiedziano mi że to norma ale ja w uk jestem a teraz boli mnie krzyż najczęściej w nocy czasami podbrzusze ale polozna twierdzi też że to normalne mialyscie tak dziewczyny?
Kochane ja jestem już po wizycie lekarza mam jakąś infekcje i muszę powtórzyć badanie moczu .Dostałam całą listę leków które mają mi pomóc teraz tylko czekam na męża jak wróci to pojedzie do apteki i wykupi mi te lekarstwa.W ogóle to masakrę mam z tymi lekami mam ich cały arsenał w domu i żadne nie pomagają.Zobaczymy jak to będzie z tymi do wykupienia.
ja tez czuje lekkie kłucie i ciagniecie jak na @ czy na owu. staram sie byc dobrej mysli, ze to kropek sie mosci i rozpycha. Ja tez bym sie bała ze zgniote malucha, ale przeciez on jest w bance z plynem, wiec dobrze zamortyzowany.
Anula zdrowia i cierpliwosci w aptece, u mnie tlumy, wszyscy robia zapasy przed Wigilią.
Dzień dobry :) No i leżę dalej. Rano załatwiłam sobie ten mocz, przed obchodem i decyzją lekarza rozmawiałam z położną i dała mi pojemniczek w razie jakby lekarz zalecił:) No i zalecił. Strasznie mnie głowa dzisiaj boli. Pewnie od duphastonu. Nie chce brać tabletek, mąż mi kawkę przywiezie to może przejdzie. Dziewczyna co tak w nocy nadawała wypisała się na własne życzenie bo musi sprzątać.... Zgłosiła się z bólem brzucha i krwawieniem w trzecim m~cu. Ale to jej decyzja. A jedzenie szpitalne jest okropne.Śniadania i kolacje normalne ale obiady...dobrze, że mąż mnie dokarmia:) Miłego dnia