Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeDec 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny gratuluje dziewczynek :))
    Witam nowa mamusie :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeDec 23rd 2012
     permalink
    Emenemss szykuj się!!!!! zobacz jak Piotruś chciał wyjść na ŚWIĘTA :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Anulka, Ruda gratuluje Wam serdecznie :*

Kochane, życzę Wam wesołych, spokojnych i obfitych w prezenty Świąt Bożego Narodzenia :*

ech..wygońcie mnie z tego wątku, się rozstać nie moge :)
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Ja tez z gratulacjami dla Anulki, Rudej wielki buziak dla was :kissing: ciesze sie ze Maleństwa mają sie dobrze Jak juz sie ogarniecie koniecznie napiszcie jak wa poszło
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Gratulacje dla dziewczyn i

imagebam.com
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeDec 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    venus87: Emenemss szykuj się!!!!! zobacz jak Piotruś chciał wyjść na ŚWIĘTA :bigsmile:

A wlasnie ze nie ;p zapre sie nogami i rekoma :jumping:
    Tak na powarznie ,bede miala g...do gadania ,a jakos mi dzidzka dziwnie lezy ,mam wrazenie jakby mi gmerala po szyjce i wierci sie niesmowicie,mam nadzieje ze niechce wyjsc na wigilie :d
    --
  2.  permalink
    Emenemss może poczeka maleństwo na tatusia i wyjdzie na świat w styczniu:bigsmile::bigsmile:
    Ruda gratulacje:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Życzę wam Wesołych ,pogodnych Świąt oraz wszystkiego czego tylko sobie wymarzycie.Aby te święta były spędzone w rodzinnym gronie:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Treść doklejona: 23.12.12 23:05
    idę spać DOBRANOC:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Anula,Ruda gratulacje:flowers:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Emenemss: A wlasnie ze nie ;p zapre sie nogami i rekoma
    Tak na powarznie ,bede miala g...do gadania ,a jakos mi dzidzka dziwnie lezy ,mam wrazenie jakby mi gmerala po szyjce i wierci sie niesmowicie,mam nadzieje ze niechce wyjsc na wigilie :d

Może sobie drogę już wykształca? :tongue: maca i bada gdzie jest światełko w tunelu, szuka je :devil:
    Ja też uciekam kochane, zmęczona jestem...z mężem siedziałam w kuchni i robiliśmy za wynos zamówienia :neutral: teraz mi nogi puchną, eh....a synuś się wierci kiedy ja chce odpoczywać :cool:

Treść doklejona: 23.12.12 23:43
    Nera86 jeżeli byś chciała abyśmy dopisały Cię do Naszej wspaniałej listy to podaj datę porodu :smile: Pozdrawiam

Treść doklejona: 23.12.12 23:52
    Dobranoc dziewczyny :wink:
    --
  3.  permalink
    <strong>Anula</strong>i <strong>Ruda</strong> ja również dołączam się do gratulacji!! dobrze, że ten czas tak leci, zaraz się nie obejrzymy i my też będziemy tulić swoje maluszki:)

Dziewczynki z okazji Świąt życzę Wam wszystkiego co najlepsze, a przede wszystkim dużo zdrowia:) Wesołych Świąt!:wink:
    --
    • CommentAuthorjustyna883
    • CommentTimeDec 24th 2012
     permalink
    Wow nie bylo mnie tu caly dzien a tu takie wiadomosci....
    Anula85 ogromne Gratulacje :cheer: Super ze Piotrus bedzie z Toba na siweta. Ale niespodzianka:crazy:
    Ruda Gratulacje :clap:
    A ja dzisiaj spedzilam dzien na pieczeniu ciast. Okolo 5 godzin na nogach teraz to ledwo zyje. Plece i podbrzusze bola jak cholera....teraz leze i odpoczywam.
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    Anula I Ruda gratulacje!ciesze sie razem z wami!!!! ale niespodzianki wasze dzieci wam zrobily.:flowers::flowers:dla Was!!!
    Eveke-wlasnie doczytalam ze ty tez z dziewczynka w dwupaku. Super!!!
    Emenemss- wszystkiego dobrego dla ciebie! dziekuje za zyczenia:) wyczekuje na ciebie i twoj rozwoj sytacji:) ale mam takie przeczucie ze bedzie raz dwa u ciebie...:)
    Justynka883- nogi w gore i sie bycz!!!do oporu.
    ja dzis podjechalam z m. nad Niagare, pieknie mokro zimno szum i halas, normalnie banan na twarzy non stop, przy okazji kilka zdj z brzuszkiem z poczatku 35tyg:) ale w drodze powrotnej na parking stanelam i powiedzialm m. ze ja kroku juz nie zrobie i chyba tu zostane albo niech sie swiat wali nie rusze sie dalej, nie mam sily.do auta bylo 4min i tak usiadlam sobie z boczku i czekalam az podjedzie m. i doczolgam sie do auta...no powoli juz spacery staja sie wyzwaniem, jestem troche tym sfrustrowana bo jeszcze 1 msc przede mna jak ja go przezyje...?????
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ruda,Anula - serdeczne gratulacje dziewczyny :)
    --
  4.  permalink
    Kochane zycze Wam zdrowych, spokojnych swiat Bozego Narodzenia pelnych ciepla, milosci i pokoju oraz opieki Malej Dzieciny.
    Kazdej z Was szczesliwego rozwiazania po 37tc i zdrowych Maluszkow.
    Blubis i Milagros Wam zycze aby ciaza przebiegala spokojnia a Wy zebyscie sie nie musialy denerwowac i stresowac. Emenemss zeby corcia wyszla na swiat w Nowym Roku. Tym rozpakowanym mamusiom przespanych nocy bez kolek u Maluszkow. A te, ktore sa juz na podium i chca urodzic aby porody poszly sprawnie i jak najszybciej.
    WESOLYCH SWIAT
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Dziewczyny życze spokojnych rodzinnych Swiąt i pięknych prezentów

Emenemss,misia-ludek Teraz czekam na was żebyście sie rozpakowały zycze wam szybkiego i fajnego porodu żebyście mogły go dobrze wspominać

justyna883 ciebie to podziwiam 5 godzin w kuchni piec ciasta :shocked: ja to nie będąc w ciąży tyle nie byłam w stanie wysiedzieć chyba jesteś nie do zdarcia :wink:

milena1984 świetna wycieczka pociesz sie ze juz niedługo będziesz znowu brykała a wycieczki w trójeczkę będziecie zaliczać
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Jest taka noc, na którą człowiek
    czeka i za którą tęskni. Jest taki wyjątkowy
    wieczór w roku, gdy wszyscy obecni gromadzą
    się przy wspólnym stole, Jest taki wieczór,
    gdy gasną spory, znika nienawiść… Wieczór,
    gdy łamiemy opłatek, składamy życzenia…
    To noc wyjątkowa…Jedyna…
    Niepowtarzalna…Noc Bożego Narodzenia…

Magicznych Świąt Bożego Narodzenia życzy
    Asia z Rodzinka:)
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeDec 24th 2012 zmieniony
     permalink
    Wesołych i pogodnych Świąt :)

A ja już dzisiaj zaczęłam dzień całkiem aktywnie- z samego rana pojechałam na pobranie krwi a później do Tesco na ostatnie zakupy (w sumie fajnie bo nie było ludzi) :) teraz jest czas, żeby się pobyczyć, bo na kolację wigilijną jedziemy do teściów na 17 :)
    --
  5.  permalink
    Ale jestem wściekła. Po obchodzie lekarz powiedział ze ide do domu. Przed wyjściem zawsze badaja na fotelu. Powiedzialam ze wieczorem czułam napinanie sie brzucha a on to zostawiamy albo na własne żądanie. Wyniki mam ok, mocz tez, szyjka zamknięta i trzyma. Tylko ta twarda macica. Dał mi tylko receptę na duphaston i nic więcej. Myślałam ze chociaż nospe forte w razie skurczy. Podpisalam zgode na własne żadanie. Juz więcej do tego szpitala nie wrócę. Przecież jakieś leki powinien mi przepisać. Już sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    hmmm cytrynka jeśli szyjka się nie skraca to bym się na Twoim miejscu za specjalnie nie przejmowała tymi twardnieniami - ja mam cały czas prawie twardy brzuch (od 27 tc) i nic się za specjalnie nie dzieje, a wcale się jakoś nie oszczędzam :)
    Idź po prostu jak najszybciej do gina na wizytę (pisałaś, że zmieniasz) i niech on da Ci ew. jakieś leki i monitoruje szyjkę
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    najserdeczniejsze gratulację dla nowych mamuś!!!
    oraz dla wszystkich zdrowych i pogodnych świąt

Treść doklejona: 24.12.12 10:33
    najserdeczniejsze gratulację dla nowych mamuś!!!
    oraz dla wszystkich zdrowych i pogodnych świąt
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Serdecznie gratulacje dla Anuli, dzielna jestes kobitka i juz masz Piotrusia ze sobą.:) hurra!!!

Pieknych swiąt Wam kochane zyczę i dziekuje , ze odpisalyscie na moje pytanie
    o suplementy, wizyte mam dopiero po swietach.:) odpowiedzi b pomogly!
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    cytrynko -najwazniejsze to ze idziesz do domku :) a jakby co do innego szpitala jedz ...
    Dziwisz sie ,mi po zabiegu woreczka powiedzieli dzis do domu i caly odzial lekarzy zniknal ,a byla sobota ,moj maz latal i pytal co mamy robic w razie czego i+ uslyszelismy ze mam brac apap...Bez wypisu ,bez powiedzenia do widzenia ,wygladalo to tak ,jakbym zwiala z tego szpitala...to co tu sie dziwic na odziale patologi ciazy...
    Mnie po pobytach w szpitalach juz nic niezdziwi ...
    Najwazniejsze ze bedziesz z rodzinka w swieta ...Ja jestem bez meza ...i jakos strsznie mi smutno...
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Anula, Ruda gratulacje :kissing:

Dziewczynki Kochane Zdrowych, Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku dla Was wszystkich :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kochane jeszcze raz Wesolych Swiat ,ja ide sie szykowac bo siedze w pizamie :D i jede do mamy :)))
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Cytrynko mi też lekarz w szpitalu (na IP) zalecił nospę forte i Luteinę, a recepty nie raczył dać. A dziś rodzinny robił problem z wypisaniem i mówił, że pierwsze słyszy, żeby na IP recepty nie mogli wypisać ;/

Dziewczyny życzę Wam spokojnych, przepełnionych radością i miłością Świąt:)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    życzę wam pogodnych i wesołych świat pełnych miłości i rodzinnego ciepła :-*

rozpakowanym pociechy z maluchów

tym na ostatnich nogach szybkiego i lekkiego porodu i przytulenia oczekiwanych skarbów

tym na pół metku zdrowia cierpliwości i poznania płci jeżeli jeszcze nie wiedzą

tym oczekujący na pierwsze ruchy upragnionego kopniaczka lub motyka w brzuchu

tym na początku oczekującym na brzuch żeby szybko rósł bez rozstepow i całą taczke cierpliwości i spokoju na kolejne miesiące

i żeby nowy rok przyniósł wam tyle radości co dwie kreseczki na teście :-*

życzy Ewelina z mężem
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ruda, Anula gratulacje dziewczyny - dzielne jesteście! :D
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    akirka: żeby na IP recepty nie mogli wypisać ;/

mnie z wypisem wypisali wszystkie recepty wiec faktycznie dziwnie...

życze Wam wszystkim Spokojnych Świąt a czołówce dotrzymania do terminu który sobie wymarzyłyście :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Anula i Ruda - ogromne gratulacje! :clap:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cytrynko lekarze w tych szpitalach robią co chcą... mnie wypisywał po poronieniu gdzie myślałam , że świat sie skończył, a ten pyta czy L4 będzie mi potrzebne... :angry:

Fajnie, że święta w domku, leż ile się da , a jakby coś niepokojącego to od razu jedź.
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dziewczyny dostalam wlasnie najpiekniejszy i najbardziej oczekiwany prezent na swieta list ze szpitala z wezwaniem na pierwsze usg :) nawet nie wiecie jak sie ciesze zaraz zaczne skakac z radosci :)
    --
  6.  permalink
    Jestem już w domku i leżę. Strasznie się zdenerwowałam, ryczałam jak głupia. Dali mi kartkę do podpisania, że świadoma narażam życie swoje i dziecka. Mąż mi załatwił nospe forte bez recepty w razie czego. Tak sobie myślę, że może z nerwów mi ten brzuch tak twardnieje. Albo to, że jestem szczupła jest przyczyną i dzidzia ma mało miejsca i do tego zaparcia. Nie wyglądam na 25 tc. Mam tylko taką piłeczkę. Strasznie się boję. Chciałabym żeby już był marzec.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cytrynko papierem się nie przejmuj , bo oni w tym szpitalu i tak nie robili pewnie za duzo wiecej niż to co leżenie w domu i branie nadal leków...
    Po prostu nie świruj, że musisz coś zrobić, wstawaj jak najmniej i zobaczysz jak sytuacja.
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Mnie tez dali pod nos papiery do podpisania- po porodzie. Nie chcieli mnie wypuścić, bo dziecko za mało przybierało- no jak miało przybierać, kiedy ja byłam zestresowana i w cyckach pustka? Wszystkie wyniki miał dobre, więc wypisałam się na własne żądanie. Trochę na początku dziwnie się czułam, podpisując, ale wiedziałam, że szpital w niczym nam nie pomoże.
    Cytrynko, leż i wypoczywaj :-)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny, przyszlam Wam życzyć od naszej trójki, zdrowych, pogodnych i wesołych świąt Bożego Narodzenia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Cytrynko - wcinaj otręby na zaparcia. To najlepszy naturalny sposób. Przynajmniej jednego problemu się pozbedziesz. A jak jelita będą regolarnie opróżniane, to i miejsca się więcej zrobi na brzuszek :))) Najlepsze są otręby pszenne, najszybciej działają (owsiane też mogą być). Codziennie po 2-3 łyżki stołowe pomieszane z jogurtem, albo tak prosto "do paszczy" i popij jakimś sokiem. Nie są pyszne, ale naprawdę działają. Już po 2-3 dniach zauważysz różncę :)))
    --
  7.  permalink
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Mam nadzieję, że jakoś to będzie i dotrwamy do terminu. Na pewno muszę trochę wyluzować i myślę, że z Wami mi się to uda bo jak widać na lekarzy nie mam co liczyć. Przynajmniej tych ze szpitala:/

Życzę Wam wszystkim Zdrowych, Radosnych Świąt Bożego Narodzenia. I żebyśmy kolejne Święta za rok spędziły w większym gronie, żeby nasze dzieciaczki przyszły na świat w terminach i były śliczne i przede wszystkim zdrowe:***
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Spokojnych Swiat wszystkim i spelnienia marzen
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
    • CommentTimeDec 25th 2012
     permalink
    Trzymam kciuki za wszystkie rodzace mamusie a szczegolnie za te dzisiejsze...z lezka w oku wspominam swoj porod dokladnie rok temu....ach....:rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Kochane duzo wesolosci w te Swieta, niech sie spelnia Wasze marzenia!
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ach uwielbiam święta :-)
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Dziewczyny, życzę Wam wszystkim zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz szybkich i szczęśliwych rozwiązań :)
    Przepraszam, że życzenia takie spóźnione ale my mamy w domu święta z grypą - mąż chory, a ja robię co mogę żeby na mnie nie przeszło.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziewczyny, a ja mam pytanie nadal w temacie twardniejacego brzucha. biore ta nospe,ale i tak czuje napinanie rano (jeszcze przed tabletka) i pozniej jak przestaje dzialac. Czy Wasze brzuchy sa caly czas miekkie? czy czujecie jak dziecko sie wypina takie twardnienia? Mam przeczucie ze skonczy sie to u mnie pobytem w szpitalu:(
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeDec 25th 2012 zmieniony
     permalink
    Cytrynko, SPOKÓJ przede wszystkim. Ze stresu możesz mieć napięcia macicy. Bierzesz magnez? Wskazany, nie zaszkodzi a może naprawdę pomóc. No spę też jak czujesz bardzo. Ja z Gosią miałam takie skurcze, ale to nie było nic złego... SPOKÓJ, SPOKÓJ, jeszcze raz spokój.
    AKIRKO, twardnienia, tzw. stawianie się macicy jest normalne... nie wiem, uważam że dobrze jest dac zbadać się lekarzowi, czy szyjka ok i jeśli wszystko w porządku, to twardnienia sa pewnie fizjologiczne
    --
  8.  permalink
    Właśnie dzisiaj jak się zdenerwowałam to poczułam prawie odrazu napięty brzuch. Myślę, że dużo u mnie nerwy robią. Ale ostatnio nie mogę sobie poradzić. Ciągle mi się chce płakać, tak się boję o moją niunię. I to błędne koło. Biorę magnez, nospe forte i duphaston. Wszystko trzy razy dziennie. Chociaż już dzisiaj na noc wezmę zwykłą nospę.
    Akirka może to taka nasza uroda z tym twardym brzuchem. Do póki nie jest to bolesne to może nie jest z nami tak źle.
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Miałam takie twardnienia w 7 miesiącu ciąży. Nagle urósł mi brzuch, którego wcześniej po prostu nie miałam. Wiele razy w ciągu dnia twardniała mi macica. Wystraszyłam się. gin powiedział, że to bierze się z tego, że dzidek szybko urósł, zaczął mocno kopać a macica zbyt mocno na to zareagowała. Dał mi jakieś leki (maluśkie brzoskwiniowe pigułki), zakazał czytać ulotkę. Przeszło i nie wróciło.
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    cytrynka251: Akirka może to taka nasza uroda z tym twardym brzuchem. Do póki nie jest to bolesne to może nie jest z nami tak źle.

Mnie też to nie boli, czuję takie ściskanie. Też bardzo się tym denerwuję, bo dopóki nospa nie zacznie działać, to napina się co ok 15 min:( Szyjkę mam 4cm, więc ok.
    Po świętach muszę do mojej ginki iść, ale nie wiem nawet czy przyjmuje.
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Cyrtrynko, Akirko, ja ok. 16-17 tc miałam wieczorami bóle jakby menstruacyjne. Ginka zaleciła mi branie 3x1 nospy forte przez 2 tygodnie, po tym znacznie się to wyciszyło. Sprawdziła mi szyjkę i ogólnie USG macicy, powiedziała, że wszystko w porządku pod względem fizycznym, a w badaniu krwi wyszedł minimalnie za niski progesteron. Odkąd nospę zamieniłam na luteinę 2x1 dopochwowo - bóle się skończyły zupełnie.
    Czytałam jeszcze, że herbatka z rumianku ma łagodne działanie przeciwskurczowe, a melisa- to wiadomo - odprężające. Ja sobie, za zgodą lekarza, tymi dwoma ziółkami pomagam, może i Wam się to nada?
    U mojej przyjaciółki bóle brzucha, które ją zaniepokoiły, były związane z zaparciami, mimo, że odczuwała je zdecydowanie z macicy. Być może w wyniku zaparcia w brzuchu robiło się za ciasno i macica reagowała nadwrażliwie :wink: W każdym razie u niej rozwiązanie jelitowego problemu pomogło.
    Mój brzuch generalnie jest twardy, jeśli leżę na plecach. Tłumaczę to tym, że po prostu macica z dzieckiem podjeżdża wtedy do góry i w naturalny sposób jest to ciało obce twardsze niż moje normalne trzewia. Szczególnie, jeśli to ciało obce raczy wystawić głowę lub pupsko w kierunku świata :devil:
    Nosy do góry, serdeczności!
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Aravls - dziekuje za cieple slowa:) ja jak leze na plecach to tez widze ze moj brzuch przybiera czasem dziwne ksztalty. Dzidzia sie wypina, ale nie wiedzialam,ze az tak bardzo moze to byc widoczne. moze to dlatego,ze naleze raczej do chudzielcow.
    Luteine biore od wczoraj, takze tez mam nadzieje,ze sie wszystko ustabilizuje i bedzie bezproblemowo, tak jak dotad.
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Może to nie brzuch twardy tylko pupa dzidka :bigsmile: albo głowa:bigsmile:
    -- [*]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.