milena prawdopodobnie masz za mało magnezu...też mam te surcze dośc często ale mam patent na ich łagodzenie Venus nie smuc się w żółtych włoskach też będziesz piękna A jeżeli chodzi o Lesia to po prostu ma cichy dzień:) może strzelił focha :D:D misia-lulek chciałam Ci pogratulować ale muszę poczekać troszkę jescze
hej! dzięki za wsparcie dla nas..no ktg wyszło ok..tętno między 140-160 tylko przy ruchach około 170u/min było.. czyli dużo niższe niż rano..ja się tym martwię bo moja w spoczynku potrafi mieć 170u.min przez 10 min np jak śpi i się nie rusza, a potem jak są ruchy to i do 200u/min dochodzi..ale dziś jest ok..gin powiedział żeby jutro odpuścić i zrobić w pon dopiero..uff, ale się za to wyleżałam dzisiaj pod aparatem wieczorem bo co ruch to spierdzielała spod głowicy..położna już na ostatnich nerwach jej szukała..stwierdziła że pierwszy przypadek w karierze żeby w takiej wysokiej ciąży dziecko tak spiatalało spod ktg..ale ten typ mój tak ma.. także do szpitala nie idziemy a któraś pytała o cc, no podobno mam mieć cc właśnie bo blizna po poprzednim raczej nie wytrzyma sn..ja tez bym już chciała żeby ja wyjęli bo ja się stresuje bardzo tym wszystkim, martwię się o nią bardzo...ale co ja mogę.. sms od misi: "Ja miałam ktg o 14 to zapisąły się 3-4 skurcze takie ponad 100, które niespecjalnie mocno czułam, choć mam wrażenie że co 15,20 min pojawia mi się skurcz taki nawet z krzyża"
Dominiczka focha puścił pewnie - jego ojciec też tak potrafi ale od jakieś godziny zaczął się ruszać więc jestem spokojna a te żółte włosy mnie dobiją Kandyzowana to super, że mąż przyszły przyjechał po Ciebie i dostałaś wspaniały prezent Misia czekamy na kolejne informacje, trzymaj się kochana
Hej dziewczyny, jak się czujecie po świętach i tuż przed sylwestrem? Macie jakieś plany ? Bo my jedziemy z moim R i rodzicami moimi, w góry do Żywca Fakt, faktem chodzić za bardzo nie mogę bo od czasu do czasu tak cholernie doskwiera mi ta kość łonowa, ale chociaż będę widoki podziwiać, jak będą ładne to może wrzucę coś Ale mam nadzieję, że sylwester minie mi bezboleśnie
Mońka dobrze, że tętno się unormowało, ale faktycznie jeśli i tak masz mieć cc to mogliby już małą wyciągnąć, bo tak to tylko dodatkowy stres jak coś wychodzi nie tak
gratulacje dla misi i malego wojtka :) ach jaka dobra nowina :)
venus nie przejmuj sie zoltymi wlosami na pewno mimo ich wygladasz pieknie a jak co mow ze chcialas poeksperymentowac i zamarzyl ci sie slomkowo rudy jakby sie ktos czepial :)
ja dzis caly dzien w lozku kuruje sie :) juz lepiej ale glowa boli od ktorego tygodnia da sie wyczuc macice spod kosci lonowej?
Milena-ja tez mialam strszne skurcze ,jak mi lekarz tlumaczyl ,macica podczas snu uciska nam naczynia i nogi sa jakby niedokrwione i to powoduje skurcze ,mi kazal brac na to asmag ( forte ten silniejszy ) to magnez + b6.m
A ja dzis myslam ze to sie juz zaczyna ,ale czasmi mam "syndrom nadwrazliwego jelita" ..zjadlam bigosik i sie pomeczylam troszke ...a myslam ze juz rodze
A ja dzisiaj znowu miałam twardnienia brzuszka:( I do tego kłucia w szyjce i taki dziwny kłująco piekący ból brzucha i to nie były więzadła. Może niunia gdzieś uciska. Zestersowałam się bratową która jest w 16 tc i dostała bolesnych skurczy. Pojechała do gina a dzidzia gotowa do wyjścia. Ma leżeć i brać leki. Jeju ciągle coś.
nie wiem ubzduralam sobie ze powinnam juz moc cos wyczuc na brzuch a tu nic i sie martwie wiec wAS molestuje tymi pytaniami pewnie przez to ze tyle czasu juz jestem w ciazy nie widzialam malucha czekam na wyniki krwi i na usg genetyczne robi swoje i popadam w swojego rodzaju psychoze...
Misia - gratulacje:) ew3ame - nie naciskaj i nie macaj bez potrzeby tego brzucha:) Ja tam w ogóle nie widzę u siebie macicy i nie mam problemu:) Brzuch jak zacznie rosnąć, to będziesz wiedziała, że jest wszystko ok, troche cierpliwości. Cytrynko - ja dziś 3 twardnienia i też kłucia, ale już mniejsze. Chyba na to pomogła luteina. Kciuki za bratową, oby wszystko było dobrze.
Ew3ame - nie przejmuj się szukaniem macicy.. Ona powoli zaczyna od ok 12 tc przesuwać się ku górze. Zauważysz to na podstawie rzadszych wizyt na siku :)) Macica już tak nie uciska wtedy na pęcherz. A co do genetycznego, to na pewno wszystko będzie dobrze, a później to już będziesz w mniejszym stresie
ja tez mysle ew3ame zostaw brzusio niech sobie rosnie , nie ma sensu doszukiwac sie problemow. Ja dopiero od tygodnia mam czas na siedzenie w necie i szukanie jakis informacji o wlasciwie koncowce juz mojej ciazy. Do tej pory pracowalam 7dni w tygodniu ( jedno praca to w sumie hobby) i nie wiem kiedy przeleciala mi ciaza! Wiec kochana ksiazka do reki i RELAX :)
dzięki dziewczyny wyleczylyscie mnie z paranoji :-) przestanę się doszukiwać problemów chyba to typowe u kobiet w ciąży że bez sensu się martwią :-) ale obiecuje dać na luz z reszta wysoka jestem to macicy ma umniejsza dużo miejsca na rozpychanie pewnie do piątku zdążę wymyślić sobie coś innego i dopiero po genetycznym się uspokoje ale dziękuje wam :-* jesteście kochane bo umiecie mi jak przyglupowi wytłumaczyć że swiruje :-D
Misia gratuluje a jednak sie lekarz zdecydowal, wspaniale! Gratulacje dla ciebie i Wojtusia!!! zyczymy szybkiego powrotu do domu. DominiczkA i Emenemss- dzieki za odp, magnez, hm... mam w tabletkach to lykne, mi tesciu dzis tez cos mowil ze na takie skurcze dobrze jest zjesc lyzke musztardy np, na kromce chleba...sprobuje i tego i tego... Emenemss- no bigosik poki jeszcze mozna hehe:) ja tez planuje i planuje zrobic przed ostatnim dzwonkiem,a mam takiego smaka ze hej, bo jak nie teraz to po porodzie zapomnij przynajmniej na poczatku...3mam kciuki za ciebie i maluszka.
Takze i ja zwalniam liste, nasz synek Daniel przyszedl na swiat 29/12 sn z waga 3840 i dostal 10 pkt. Teraz uczymy sie karmienia i poznajemy siebie na wzajem:) misia gratuluje!
Misia, Lapa gratulacje :))) My dalej w dwupaku, zaliczamy kolejny dzień z pojedynczymi skurczami- straszakami i nadal nic. Już nie mogę się doczekać kiedy mały będzie z nami.
Misia i Lapa- gratulacje!!! Wasze maluchy sa juz z wami:).
A mi coraz ciezej...Kaja w brzuszku coraz wieksza i ciezko mi spac. Mam problem z zasypianiem bo mam wrazenie ze mi duszno. Dzis w nocy dodatkowo mialam dusznosc i problem z oddychaniem. Tak sobie mhsle ze to moze byc przez to ze mala ulozona jest posladkowo tzn glowke wyczuwam na samej gorze i moze uciska mi coraz bardziej przepone.. Co do planow na sylwestra to idziemy na domowke do znajomych. Nie wiem ile wytrzymam:)
misia, lapa wielkie gratulacje i usciski dla Was, Waszych mezow i synlow :) ahh przybywa nam tych kawalerow na.swiat :))) duzo zdrowka.dla Wojtusia i Danielka:*
Cześć kochane wpadłam tylko na chwilę żeby wam podziękować za trzymanie kciuków za nas .Wybaczcie nie jestem w stanie przy małym dziecku nadrobić wszystkie posty bo muszę cały czas na niego patrzyć.Piotruś jest cudowny niestety urodził się jako wcześniak w 36 tc i ma wystające kosteczki na główce to jest czemiączko czy jakoś tak się nazywa do tego jest strasznie wiotki dlatego też dostał 9 pkt Agbar . Dostaliśmy skierowanie do Centrum Zdrowia Dziecka na pełen przegląd Piotrusia i wtedy też dowiemy się czy wszystko jest ok.Ja wierzę w to,że jest ok wieżę w mojego syna .Nie jedną noc w szpitalu przez to przepłakałam ale wierzę w to ,że będzie dobrze.Co do porodu to wcale nie był taki straszny jak to napisałam w esemesie ale był niesamowicie expresowy .Miałam skurcze z krzyża jeden za drugim i expresowe rozwarcia .Do szpitala dojechałam już z rozwarciem a po pewnym czasie na sali porodowej gdy nie wytrzymywałam z bólu to poprosiłam o kąpiel w wannie,jak z niej wyszłam to rozwarcie było na 7 cm nawet nie zdążyłam na żadną oxytocynę czy znieczulenie.Położna która mnie przyjmowała na IP powiedziała,że jestem stworzona do rodzenia dzieci :) Może i jestem ale też jestem prze szczęśliwa ,że mam Piotrusia przy sobie najwspanialszy prezent na gwiazdkę .Całe święta byliśmy w szpitalu aż do wczoraj .Niedługo w odpowiednim temacie opiszę swój poród a teraz idę syna ucałować od was wszystkich.
Anula - najważniejsze, że masz syna przy sobie:). A że urodził się wcześniej to musi jeszcze troszke nadrobić do dzieci urodzonych o czasie, także nie martw się. Ja wierzę, że twój Piotruś jest zdrowiuteńki.
Milena ja biorę magnez cała ciążę i tylko raz w nocy mialam skórcz. Położna mówiła mi żeby przed snem zjeść np.banana ze cukier pomaga. Ale nigdy nie probowalam. Gratulacje dla rozpakowanych mamus i ich pociech, alez lista nam przyspiesza:-)