Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Generalnie szkola rodzenia fajna sprawa, ale glownie ze wzgledu na cwiczenia ciezarnych, bo calej reszty i tak sie nauczycie po porodzie bardzo szybko a i teraz bedac na forum bardzo sie profituje z doswiadczen innych w razie czego.
Tu chodzi właśnie o to by nie być zdanym na innych, na to co i czy pokaże ci położna, czy będzie chciała to zrobić!
YPolly nie wiem jakie masz doświadczenie pierwszego porodu, ale "zapominanie wszystkiego z bólu" to efekt braku wprawy i wiedzy. Wiedza i wprawa dają poczucie kontroli nad porodem, wszystkie ważne książki o rodzeniu o tym piszą i wszystkie dobre położne o tym mówią.
Tu chodzi właśnie o to by nie być zdanym na innych, na to co i czy pokaże ci położna, czy będzie chciała to zrobić!
Kiedyś kobiety też rodziły ale poród odbywał się często w domu, w spokojnej atmosferze, nie był zmedykalizowany. To zupełnie inna bajka.
Kobieta nie mająca wyćwiczonego oddychania a rodząca w domu rodzi lżej niż gdyby robiła to w szpitalu.
A moja niunia w 24tyg5dniu ważyła 665 g i teraz się zaczęłam martwić czy to nie za mało:/
bo Niezalogowana jest tydzien do przodu a waga dzidzi jest 1100 a mojego 1354, a Grazien napisala ze tez miala ok 1300 na moim etapie i dzidzi bedzie mialo 4200