Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Blanka bardzo mi przykro !!
    A co było w przypadku Hefalumpik?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
    • CommentTimeJan 8th 2013
     permalink
    Blanka, bardzo mi przykro
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeJan 8th 2013 zmieniony
     permalink
    Blanka-bardzo mi przykro...

Witam
    Wpadlam do Was na chwilke ,moje dziecko ,to cud ,aby niezapeszyc ,budzi sie tylko nakarmienia :)
    Wlasnie lezy mi na kolankach bo wlasnie jadla ;)
    Wogole jaki zarloczek z niej ,najlepiej nieschodzilaby mi z cyca :)

Niemoge sie rozstac z Wami i z tym watkiem ;) wiec Was podczytuje od czasu do czasu ;)
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Blanka - bardzo mi przykro ;(
    --
  2.  permalink
    Blanka tak strasznie mi przykro:((

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi. Ja bywam straszną panikarą, a jak sobie już coś wmówię to koniec...choć pracuję nad sobą:) i tak od wczoraj walczę z tymi myślami o tej pępowinie...no nic...musi być dobrze;)
    --
  3.  permalink
    Blanka.bardzo bardzo mi przykro :(

No wlasniw nie wiem co z hefalumpikiem bylo:-C
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Blanka przykro mi...a który to tydzień? Pytam, bo u mnie też nie było zarodka...czekaliśmy jakiś czas i w końcu serduszko zaczęło bić!
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Blanka , przykro mi :(((

Dziękuję Dziewczyny, ze tak ciepło mnie przyjęłyście ... :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    magku wg OM zaczęłam 9,wg usg dzisiejszego jest 6tc.
    U was nie było widać serduszka czy zarodka? Bo u mnie nie ma już zarodka choć tydzień temu jeszcze był.
    Jeżeli jutrzejsza beta potwierdzi to co mówi gin, to mam świadomość, że gdyby nie leki podtrzymujące za pewne poroniłabym już przy pierwszym plamieniu tuż po terminie miesiączki.
    -- [*]
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    hej dziewczyny..czytam Was ale jakoś nie miałam o czym pisać..
    Grazien trzymam kciuki, będzie ok na pewnie, najwyżej szybciej zobaczysz maluszka..ja to przechodziłam w poprzedniej ciąży..lepiej być w szpitalu, bo rzucawka to nie żarty..
    Blanka strasznie mi przykro...
    ja dziś po wizycie u gin..
    uff to była ostatnia wizyta..
    przepływy ok, ktg ok, młoda rośnie i waży już 3800g..
    blizna po cięciu ma 4mm a to podobno mało dość i przy tak dużym dziecku raczej nie ma szans na poród sn..
    mam mierzyć ciśnienie, bo trochę puchnę i obserwować ruchy małej..
    palpacyjnie szyjka dość długa, rozwarcie na opuszek, także gin stwierdził że do terminu donosimy się w dwupaku..
    jakby się nic nie działo to 16 mam się stawić na izbie przyjęć i już, a z cc będziemy czekać aż samo się ruszy coś chyba, że będzie jakieś zagrożenie dla dziecka..
    a z mniej fajnych rzeczy to GBS mi wyszedł dodatni :(
    nic mi na to nie dali, powiedzieli że dopiero przy porodzie..
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Blanka81 bardzo mi przykro :(
    --
  4.  permalink
    Blanka81 mam nadzieje, ze sie Kochana jakoś trzymasz. Przykro mi :sad:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Blanka słoneczko straszne wieści, ale jest jeszcze nadzieja więc proszę nie poddawaj się.....
    Mońka dobre wieści, najważniejsze, że wszystko jest ok...a uważam, że lekarz ma rację z czekaniem na cc, niech się ruszy samo...po co wywoływać córę w pospiechu. Dbaj i uważaj na siebie :wink:
    Emenemss bardzo się cieszę Twoim szczęściem :bigsmile: a tak mówili, że ciąża młodsza o dwa tygodnie a córcia wyszła w ustalonym terminie :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Blanka trzymaj się, bardzo mi przykro:(
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Blanka mi również bardzo przykro.:sad:
    Ja też jutro mam ostatnią wizytę i KTG ciekawe co tam wyjdzie.
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Jakoś nie wiem...nie czuję żalu, nie czuję złości, po prostu jest jak jest. Mam w sobie jakiś spokój i pogodzenie się z tym co jest i będzie. Tak sobie myślę, że temu człowieczkowi nawet serce nie zabiło. Nie miałam czasu się przywiązać...w zasadzie prawie go nie było widać...Boże to może straszne co piszę ale myślę, że natura tak właśnie rozwiązuje to co nie jest pewne, szybkim cięciem.
    Dziewczyny cieszcie się swoimi cudami:bigsmile:dzieci to sens i radość życia.
    Wierzę, że całkiem niedługo znów do Was dołączę.
    -- [*]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny powiedzcie mi od którego tygodnia zaczęłyście mieć robione KTG?? bo się zastanawiam czy ja będę mieć?! czy to są przymusowe czy dobrowolne badania ...
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Blanko81 bardzo Ci współczuję tego co się stało :(
    Podziwiam Cię za Twoje wspaniałe podejście!
    Życzę Ci byś szybko do nas powróciła!
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Blanka oprócz tego pęcherzyka nie było nic.... Był to dla mnie straszny okres...płakałam dzień w dzień do kolejnego USG...byłam pewna, że zarodek się nie pojawi i nie usłyszę bicia serduszka...ale stał się cud! Zuzolkek pojawił się i seduszko pięknie biło... Życzę Ci, aby zarodek się pojawił i abyś usłyszała bicie serduszka! Trzymam kciuki!

Treść doklejona: 08.01.13 18:20
    venus ja miałam jakoś od 27 tc...aczkolwiek niektóre dziewczyny z forum miały robione dopiero ok. 36 tc (o ile dobrze pamiętam)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziewczyny, czy macie w ciąży lekko rozciągliwy przerzysty śluz? U mnie taki się pojawił, ale może to ma związek z leczeniem globulkami dowcipnymi. Tak czy siak, trochę mnie to zdziwiło, bo zazwyczaj był wodnisty i białawy.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Jej Blanko to może jest jeszcze jakaś szansa.
    Zatem kciuki odpalam ! :D

JA dziękuję za kciukensy :D
    No więc dzidzia bryka sobie słodko w brzuszku, nie mam foty bo wizyta na chybcika, ewidentnie Ginkowi się spieszyło, no ale przeciez niedawno miałam foty okruszka z genetycznego to styknie :)
    Serduszko bije, wymiary takie jak trzeba lub troszkę większe :) Myszkul się rozkraczył ale na tym etapie niewiele to wnosi ;) Gin powiedział, że niestety nie jest w stanie ocenić płci bo w profilu dzidzia podkurczyła nóżki i nie można ocenić kąta nachylenia wyrostka płciowego.
    Za 4 tygodnie kolejna wizyta to już coś powinno być wiadome, choć ja tam widziałam oczyma wyobraźni piśkę pomiędzy nogami :DDDD

Anairda tak wypadło, bo Gin chciał mnie widzieć by sprawdzić wyniki bada z krwi ;)
    No i mam niestety białko całkowite poniżej normy i zalecenie by wcinać dużo mięsa (ryb nie mogę ze względu na alergię), obok nabiału. Fakt, trochę mnie odrzuciło ostatnio od mięsiwa, jadłam prawie same jaja i sery.
    -1kg na wadze od początku ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthorcytrynka251
     permalink
    Akirka ja miałam taki śluz kilkakrotnie i też się martwiłam tym bardziej, że jak zapytałam mojego starego gina to powiedział, że nie powinno takiego być. I nic więcej nie doradził. Pewnie jutro już będzie normalny więc poobserwuj tylko.

Manga super, że z dzidzią wszystko ok:-)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    też się martwiłam tym bardziej, że jak zapytałam mojego starego gina to powiedział, że nie powinno takiego być.

ehh.. co chwilę coś:( Tak jak wczoraj pisałam, że te robione globulki nie wypływają, tak dziś się wzięły i na raz wszystkie:( Po prostu masakra, ale mam nadzieję, że przynajmniej pomogą i dadzą radę z tą bakterią.
    --
  6.  permalink
    Też tak mówię, że ciągle coś. I modlę się żeby minął chociaż 30 tc. Biorę tyle leków a twardnienia dalej mam:( Fenoterolu lekarz zalecił mi 4*1/2 ale nie działa. Dzisiaj naliczyłam 9 skurczy. Bezbolesnych ale bardzo nieprzyjemnych. Próbowałam dodzwonić się do gina ale nie odbiera i do końca tyg nie będzie przyjmował. Chciałam zapytać czy mogę sobie zwiększyć ten fenoterol do 6*1/2. No i sama zadecydowałam, że zwiększe tą dawkę. Zobaczymy co będzie jutro.
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Witam Dziewczyny !!
    Dzisiaj kolejny dzień sie toczyłam w pracy juz sie zastanawiam czy nie pójść na macierzyński od poniedziałku czekam na wizytę w piątek w szpitalu to sie wszystkiego dowiem i wtedy zdecyduje

IzUK dlatego ja mam pierwsze ciuszki unisex pokupowane jak by mojej Małej siusiorek nagle urósł:devil:

Grazien ty sie niczym nie przejmuj najważniejsze żeby z Maleństwem było wszytko dobrze. Odezwiesz sie po wszystkim życzę dobrego porodu

Blanko81 trzymam za ciebie i dzidzie kciuki u mnie w 6tc nie było widać nawet echa zarodka tylko sam pęcherzyk ciążowy

akirka moze oni coś schrzanili za przeproszeniem przy tych globulkach jak robili przecież one tak raczej zalegać w pochwie nie powinny
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Cytrynko, ja to bym chciała być już na Twoim etapie ciąży...

MI już całe szczęście te twardnienia przeszły, ale dziś cały dzień leżę, bo ja tylko wstanę to czuję w brzuchu takie ciągnięcie. Myślę, że może Luteina nie zdążyła się wchłonąć i wypłynęła z antybiotykiem i stąd ten śluz i dziwne oddczucia:(
    --
    •  
      CommentAuthormamcia3
     permalink
    Cześć dziewczyny,
    właśniee wruciłam od lekarza, jestem w 6tc i dowiedziałam się iż są dwa serduszka.
    ciąża jednojajowa, trudno coś jeszcze na jej temat powiedzieć dokładnie bo jest za młoda i tak napradę jeden zarodek w każdej chwili może się wchłonąc.
    DZIEWCZYNY JESTEM SPANIKOWANA. nie wiem co mam myśleć, raz płaczę raz się śmieje .
    Jesli któraś miała czy też raczej ma prosze o jakieś wsparcie bardzo mi jest potrzebne, bo czuję że za chwilę sfiksuje.
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    akirka moze oni coś schrzanili za przeproszeniem przy tych globulkach jak robili przecież one tak raczej zalegać w pochwie nie powinny

Wczoraj trochę pomoczyłam wodą przed włożeniem i dziś wypływa wszystko.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Mamciu az 2 serduszka? Super! :D
    Nie bój się dasz radę. A dlaczego się w ogóle martwisz - dlatego, że będą dwa czy że jeden się może wchłonąć?
    --
    •  
      CommentAuthormamcia3
     permalink
    ja już mam swoje latka i dwójkę dzieci
  7.  permalink
    mamcia - gratki:-) ale trochę szok jak sie kobieta dowiaduje o dwojeczce:-) no i hormonki bardziej dają sie we znaki ale dasz rade
    blanka - 2 razy stracilam ciaze, w przypadku drugiej bylo tak jak u Ciebie, brak zarodka i brak serca i bardzo dobrze to znioslam, tyle ze szkoda ze sie nie udalo. Za pierwszym razem mialam juz serduszko i do dzis nie moge w pelni sie z tym pogodzic...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Akirka, bardzo fajny jest Skorczewski. Prowadzil moja kumpele z bliznietami :wink:. A jak lezalam na oddziale to tez przychodzil. Ja chodzilam do dr.Bielinskiego. A jak chcesz usg 3d,to moge Ci polecic w centrum ginekologii Victoria. Ja robilam tam dwukrotnie, z obiemna corkami. Bylam mega zadowolona!
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Mamciu poradzicie sobie, trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Blanka ogromnie mi przykro :( mam nadzieje, ze niedlugo znowu dolaczysz do przyszlych mamus...
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    cytrynka251: Też tak mówię, że ciągle coś. I modlę się żeby minął chociaż 30 tc. Biorę tyle leków a twardnienia dalej mam:( Fenoterolu lekarz zalecił mi 4*1/2 ale nie działa. Dzisiaj naliczyłam 9 skurczy. Bezbolesnych ale bardzo nieprzyjemnych. Próbowałam dodzwonić się do gina ale nie odbiera i do końca tyg nie będzie przyjmował. Chciałam zapytać czy mogę sobie zwiększyć ten fenoterol do 6*1/2. No i sama zadecydowałam, że zwiększe tą dawkę. Zobaczymy co będzie jutro.

Cytrynko, za każdym razem leki rozkurczowe ustawiano mi w szpitalu. Brałam bodajże 3x1 a może 4x1 już nie pamiętam. Dawkowanie było ustawione co do godziny i mimo długiego łykania bez zegarka wiedziałam, że zbliża się pora wzięcia tabletki. Myślę, że 9 skurczy na cały dzień to całkiem niezły wynik. Mój brzuch w obu ciążach twardniał bardzo często, nie liczyłam, bo nic innego bym nie robiła. Oczywiście zwracaj uwagę na charakter twardnień i ich częstotliwość, ale zachowaj spokój.

Treść doklejona: 08.01.13 19:41
    A! I tez zaczynałam od połowy tabletki.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    A jak chcesz usg 3d

Dzięki Montenia, ale właśnie nie ciągnie mnie do tego usg. Wolę wydać na SR, do tego zaczynamy niedługo budowę i trzeba ograniczać niepotrzebne wydatki:)
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Mangaa - super wieści :)))
    Mamciu - nie martw się - dwa szczęścia więcej - toż to cud przecież jest :)))
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    :)
    aa lutkę mam odstawić powoli.... wrrr pewnie zaraz będę się stresować, ale co tam. Gin kazał odstawiać to odstawiamy.
    Na razie będzie 2x1...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    venus87: Emenemss bardzo się cieszę Twoim szczęściem :bigsmile: a tak mówili, że ciąża młodsza o dwa tygodnie a córcia wyszła w ustalonym terminie :bigsmile:

Dziekuje:heart:
    No wlasnie tak mowil lekarz ze ciaza mlodsza mu sie wydaje ,ze mala bedzie lzejsza od siostry ,a nadgonila od 19-go grudnia do 2 stycznia -550g :)
    Jakby niebylo to tylko sprzet usg ,wiec pierwszt termin byl trafiony :)
    --
  8.  permalink
    Akirko - ja tez mam co jakis czas taki śluz i in powiedzial ze to normalne bo moze byc inne stezenie chwilowo hormonow i mam zupelnie sie tym nie przejmowac :) spokojnie. czytalam nieraz ze taki sluz sie zdarza:)

Mamcia- gratulacje i zycz eby te dwa serduszka zostaly bo to cudne miec dwa bąbelki :) bedziesz misc duza rodzinke;)

ja SR zaczynam 11 lutego :)

Treść doklejona: 08.01.13 20:06
    Dziewczyny na prośbę P_Madzia wklejam info o fjanym konkursie jej sklepu:

"Mili Państwo będzie konkurs, w którym można wygrać coś dla mamy (sukienkę z naszej limitowanej edycji, która ukaże się
    już w piątek!) lub kombinezon wraz z czapką dla malucha :) do wyboru przez zwycięzcę! :)

www.pleple.com.pl

Zasady są bardzo proste!
    a) na adres pleple@pleple.com.pl wysyłacie zdjęcia swoich pociech w.... brzuchu :) tytułując je: Zdjęcie malucha z brzucha
    b) na naszym profilu pojawiają się wszystkie wysłane przez Was zdjęcia zatytułowane Waszym imieniem i nazwiskiem
    c) udostępniacie nasz funpage swoim znajomym, którzy po zalajkowaniu naszego profilu mogą głosować na zdjęcia
    d) zdjęcie, które otrzyma najwięcej lajków i spełni wszystkie powyższe kryteria dostanie nagrodę :)
    e) konkurs trwa od dnia dzisiejszego do 31 stycznia w tym zgloszenia przyjmowane są do 18 stycznia "
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    mamcia, gratulacje:-) :-) tylko sie cieszyc:-)

dziewczyny mam pytanie, czy robienie paznokci zelowych na poczatku ciazy moze jakos wplynac na ciaze? chodzi mi o lampe uv.
  9.  permalink
    kobietom ciężarnym zwykle w okresie ciąży odradza się robienia paznokci zelowych.U kobiety ciężarnej płytka paznokciowa jest natłuszczona bardziej co powoduję nietrzymanie się żelu,wcześniejsze odpadanie,ogólnie mniejsza jego przyczepność. Lampa Uv z tego co wiem nie jest szkodlaiwa tak samo żele,gorzej z akrylem lepiej unikać
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Mamcia, gratulacje!!! Bliźniaki na początku dają w kość, ale potem to jest samo szczęście :) Zwłaszcza jak już masz 2 dzieci i wiesz jak się takiego maluszka obsługuje :) Ciąża jednojajowa (czyli pewnie jednoowodniowa i jednokosmówkowa) jest niestety obarczona większym ryzykiem i pewnie na końcówce będziesz musiała leżeć, ale spokojnie, większość mam dubeltowych musi swoje w łóżku/szpitalu odbębnić. Co do wchłonięcia - ja w 13tc usłyszałam, że Amelka może w każdej chwili odejść (raz nawet usłyszałam jak trafiłam do szpitala w Tomaszowie, że serduszko jej nie bije), bo ma duże problemy i tak do końca ciąży było, zmartwienie było, bo wtedy już się nie wchłania, w najlepszym wypadku obumiera i się zasusza, więc była też zagrożeniem dla Patki i co? Obie piękne zdrowe i już od jakiegoś czasu zaczynają być mobilne :)
  10.  permalink
    troche odbiegajac od tematu ciazy...ostatnio czytalam artykuł w jednym z czasopism dla mam i troche mnie zszokowal, ze jak sie ma dwoje dzieci to zawsze z jednym czuje sie wiekszą więż. Moze to sprawiac wrazenie ze sie jedno bardziej kocha i nie da sie kochac obydwoje tak samo. W kazdym razie podsumowanie psychologa bylo takie ze mozna jedno kochac bardziej ale nie mozna bardziej faworyzowac...co o tym myslicie?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Eeee tam ja mam dwie i obie kocham po równo. Oczywiście każdą z nich kocham inaczej, bo każda z nich jest inna, ale co do siły, to nie ma tak, że którąś kocham bardziej. Są momenty, kiedy mnie bardziej lub mniej wkurzają - Patka jest mega śmieszką, ale też mega złośnicą, czym mnie wkurza, za to Amelka jest przylepą i ciągle coś śpiewa, uśmiecha się, ale u niej nie ma stanów przejściowych - bawi się bawi i nagle uaaaaaaaaaaaaaaaa jeść! To też jest trudne do zniesienia. Ale jakbym miała powiedzieć, którą bardziej kocham??? Obie tak samo!!!
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    mamcia z bliźniakami to jest tak samo jak z jednym - te same ruchy tylko dwa razy szybciej :bigsmile: spoko, kobieto, dasz radę, masz dwie ręce i dwójka dzieci więc da się ogarnąć :wink: pomyśl co by było przy trójce ! w pojedynkę bankowo bym sobie nie poradziła bo by mi ręki i nogi brakło ! ciesz się z takiego szczęścia !
    ja swoich ani nie faworyzuję ani nie kocham któregoś bardziej - są inne ale zawsze czułości i opieprzu dostają po równo :-) nie ma tak że temu więcej a drugiemu mniej ! i za syna i córkę dałabym się pokroić na cienkie plasterki
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Megi kochanie a Ty w ciąży jesteś??? pisz mi szybciutko bo nie wytrzymam :bigsmile:
    --
  11.  permalink
    doti - no wlasnie dlatego zdziwil mnie troche ten artykuł. Aczkolwiek w mojej rodzinie są dwa przypadki nierownego traktowania dzieci i ewidentnie widac ze jedno matka kocha bardziej, moja mama jest takim przykladem i jej siostra oraz moj ojciec i jego brat.
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam Cię Mamciu, wielkie gratulacje :clap: różnie w życiu bywa ale każde dziecko to cud :thumbup: dasz radę na 100% :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja mam dwoje dzieci i każde kocham tak samo ;) z jedną różnicą jednego kocham dłużej;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.