Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeJan 10th 2013
     permalink
    Edytko, ja niestety jeszcze nie wiem któż się skrywa w brzuszku:) Mam dwóch synów, więc fajnie byłoby mieć córeczkę, ale najważniejsze, aby Dzidzia była zdrowa. Z chłopakami mam już wprawę, więc jak będzie trzeci, to juz z automatu wszystko będę robić, hihi:) Jak byłam 19 grudnia na usg genetycznym, to lekarz powiedział, że na razie nie chce mówić, bo będzie to info w 70 % więc lepiej mnie nakręcać nie będzie. Dzisiaj idę za godzinkę do ginka, więc jeśli zrobi mi usg, to może już coś powie. I tak sobie myslę, że jeśli Ty i inne moje przyjaciółki, które są na tym samym etapie ciąży, wiecie żę będzie chłopczyk, to może u mnie jest dziewuszka? Ale nie chcę się nakręcać, aby wszystko było ok:) Ciuszków mam sporo po chłopakach. Dla takiego maleństwa, mogą byc te co mam, ale jeśli będzie dziewczynka, to musze uzupełnic garderobę:)
    --
    •  
      CommentAuthorcytrynka251
    • CommentTimeJan 10th 2013 zmieniony
     permalink
    Oj widzę, że prawie wszystkie mamy kłopoty ze snem:/
    A mnie dzisiaj kręgosłup trochę boli ale nie zwijam się z bólu. Po 2 00 poszłam spać, przed 4 00 pobudka na tabletkę, później zasnąć nie mogłam no i po 6 00 się obudziłam bo na wyniki musiałam jechać. Piłam słynną glukozę i nie było tak źle. Słodziutkie tylko było:-) No i później tak trochę się czułam jakbym miała zemdleć. Kolejną dawkę leków (fenoterol)wziąłam później niż zwykle i obyło się bez skurczy:-) A teraz sobie leżę i zaczynam czytać kolejny tom Greya :-)A do lekarza nie dzwoniłam. Póki co czekam spokojnie na wizytę. W razie czego ją przyspieszę.
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Dzień dobry!
    ja też od kilku nocy kiepsko śpię..budzę się średnio 4-5 razy na siku i męczą mnie koszmary porodowe, albo co się obracam to albo mnie bolą pachwiny, albo podbrzusze,albo mam omam że mi wody odchodzą..no tragedia jakaś...całą ciążę spokój a teraz ostatni tydzień (teoretycznie) i taka jazda:cry:i jeszcze Zośka mi się na mleko koło 6 budzi..ja ledwo zdążę zasnąć od 5, a tu bach! ona mleko woła..:cry:
    wykończona jestem..
    chciałabym bardzo żeby Lili się zdecydowała wyjść 13 stycznia...
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ja ostatnio też nie chodzę wyspana. Obecnie mam atak gronkowca na skórze i budzę się średnio co godzinę by zmienić opatrunek na szyi bo mam mokro. :(
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Ja chodzę WIECZNIE niewyspana. Obojętne czy pójde spać po 21ej, czy po północy, nie mogę zwlec się rano, budzę się w nocy, właściwie nie mogę tak normalnie twardo zasnąć. nie wiem, czy to stres, czy hormony, czy co. Ciągle mi się chce spać.
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Witajcie dziewczyny. Ja niestety melduję, że dalej jestem w dwupaku :cry:

kasia151288, powodzenia :smile: trzymam kciuki żeby to było dziś i żebyś długo się nie męczyła !

Dzisiaj wieczorem mam wizytę u gina, więc zobaczymy co zadecyduje.
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Gosia1986 chłopaki zazwyczaj wolą dłużej w brzusiu posiedzieć :) Mojej siostry synek 2 tyg. dłużej posiedział ;)
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Współczuję Wam problemów ze snem. Ja póki co śpię nadal jak dziecko:) Budzę się ok. 7 na siku i potem dalej śpię do 10:) Obym tylko nie wykrakała.
    Co do płci dziecka, to ja wierzę w intuicję mamy, ja od samego początku czułam, że będzie dziewczynka. A mąż mi wczoraj powiedział, że myślał, że jak dostałam większego zarostu na brzuchu, to będzie chłopiec ;)

Ja mam dziś wizytę wieczorem i mam nadzieję, że mnie ginka uspokoi a propos tego mojego zakażenia bakteryjnego, bo powoli się załamuję i bardzo boję się o dzidzię:(
    --
    •  
      CommentAuthorAgaMama
     permalink
    Mój był wyjątkowo punktualny-urodził się dokładnie w dniu terminu OM ;)
    Gosia1986 życzę Ci żeby szybko się coś rozkręciło, bo te ostatnie dni bywają ciężkie i wyczerpujące.
    -- Hubert 24.07.2009, Bruno 13.05.2013 i Igor w drodze :D
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Mnie intuicja zawiodla dwukrotnie :wink:. W obydwu ciazach czulam,ze nosze chlopca, a mam 2 corki :wink:
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Hejka, własnie wróciłam od ginka. Tak jak mówiłam, poprosiłam grzecznie o usg ( w Medicoverze) nie robią na wizycie rutynowej tylko oddzielnie, no i dzidzia ma się dobrze:) Ładnie rośnie i usiłowała coś do mamy powiedzieć, bo slicznie ruszała buźką:) Machała tez do mamy raz jedną rączką raz drugą:) No i pan doktor powiedział niezobowiązująco, że będę miała TRZECIEGO SYNKA:) A myslalam, że dziewuszka, bo czuję się zupełnie inaczej w tej ciąży niż w poprzednich, a tutaj szykuje mi sie drużyna piłkarska, hihi:) Ale oby zdrowo do konca i na zawsze:) I ważę już niestety 52,8:( Tyję, oj tyję:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry dziewczyny
    Widzę, że zaczęłyście dość drażniący mnie temat nie przespanych nocy :confused: normalnie cholery dostaję, bo zasnę o 22/23 pobudka średnio 3 razy na siku, a dodatek nie mogę się ułożyć bo albo synek mnie kopie albo barki mnie bolą ( bo od miesiąca śpię intensywniej na prawym lub na lewym ) a teraz dochodzą plecy, które zaczynają mnie boleć....a jak przysnę nad ranem to Mąż do pracy wstaje, wtedy ja też wstaje bo głodna jestem i zasypiam po walce z własnym ciałem i śpię do 11:30/12 i wstaje zamulona :angry::angry::angry:

Ciekawe co u Grazien i Kasi?? czekamy na info :cool:

Pozdrawiam Was i całuje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ja nie umiem stwierdzić co noszę pod sercem myślę o chłopcu bo mojego m rodzina słynie z dużej przewagi chłopców w rodzinie ale czasami myślę że to dziewczynka ale to może być tylko moje pragnienie bo zawsze marzyła mi się dziewczynka więc zero przeczuc tylko moja mama mówi o dzidzi groszek i zwraca się jak do chłopca ale ona nigdy nie trafia moja siostra i ja miałyśmy być chłopcami :-D więc może jednak będzie dziewczynka ale najważniejsze żeby było zdrowe i już będę bardzo szczesliwa :-)
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Dziewczyny a ja mam do Was pytanie odnośnie wynajmu położnej dedykowanej na czas porodu- czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie, czy któraś się na to rozwiązanie decyduje?

W moim mieście to koszt 500pln płatne po porodzie, wcześniej odbywa się z wybrana położną spotkanie w celu omówienia tego co jest dla danej pary ważne podczas porodu, ona jest na tzw "infolinii" 24/h dla pary, która sie na jej usługi zdecydowała. W dniu porodu daje jej się znaka, że akcja sie rozpoczęła i na bieżąco ustalacie co dalej. Do szpitala dojeżdża w momencie przyjęcia na salę porodową- jeśli ma dyżur przyjmuje również sam poród, jeśli nie ma dyżuru na końcówce asystuje położnej dyżurującej. Z doświadczenia znajomych wiem, że po porodzie taka położna pomaga w opiece nad maluszkiem, pokazuje jak przystawić itp.
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    Gosia1986- zycze cierpliwosci i powodzenia...
    Migotynka- gratuluje syna!!!!
    Ja z kolei jak nigdy spalam jak zabita!!!a to dzieki spacerowi ktory zafundowalam sobie w dzien poprzedni, relaksujacej kapieli i wizycie u fryzjera... Venus87 sprobuj takiej kuracji a efekt spiocha murowany:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 10.01.13 13:57</span>
    Justynka883- czekam niecierpliwie na wiesci z wizyty od gina albo z porodowki...:shocked:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 10.01.13 14:03</span>
    igisowa- ja juz chcialam zatrudniac polozna...ale po godzinnej rozmowie sie nie zdecydowalam, nie wzbudzila we mnie zaufania...mysle ze to wazne jesli chcesz podjac taki krok.a jak masz kogos z polecenia naprawde konkretnego to i tak wypytalabym ja o mozliwe komplikacje w czasie porodu i po i jaka odpowiedzialnosc ponosi!!!!!i co konkretnie robi w ramach uslugi, czy w razie CC bedzie z toba na sali itd..wazne zebys ty uslyszala to od niej samej a nie od znajomych
    --
    • CommentAuthorDajen_q
     permalink
    igisowa - my się zdecydowaliśmy na wynajęcie takiej położnej.. Dostałam namiary na sprawdzoną babkę od znajomej. Spotkaliśmy się z nią niedawno (przy okazji pokazała nam porodówkę, izbę przyjęć, itp), omówiliśmy jak chcemy, żeby "to" wyglądało (przynajmniej teoretycznie, aktywna I faza, II faza wertykalna, itp), ona opowiedziała nam o całej procedurze i o tym co obejmuje jej "usługa" (jest z nami od przyjęcia do szpitala na porodówkę aż do ok 2h po porodzie, kiedy to uczymy się karmić piersią, nosić).
    U nas kosztuje to 650 zł, z tym, że jak trafimy na jej dyżur to nie płacimy, no ale też nie mamy jej na wyłączność.
    Babka zrobiła na nas bardzo dobre wrażenie, młoda, energiczna i rzeczowa, zobaczymy jak to będzie
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkallipos87
     permalink
    Wiem, że piszę tu rzadko, ale proszę o dopisanie mnie do listy- termin na walentynki:)

Pytałyście o ktg- nie miałam jeszcze ani razu. Gin mówi, że jak wszytko jest ok, to nie ma potrzeby robić.
    Co do ubranek na porodówkę- ja biorę jedynie 56 na wyjście, u nas szpitalne ciuszki dają.
    Co do bezsenności, to ja już nawet się nie denerwuję tym.. W najlepszym wypadku zasypiam najwcześniej o 1, budzę się na siq min 3 razy a wstaję o 8..

Mamuśki na końcówce ciąży- jak tam wasze spojenia? Też tak bolą??
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    Kallipos87- czesc:) jasne ze bola jakby ktos mnie tam kopnal tak z buta...ale nie wiem co to oznacza...czyzby dziecko osuwa sie na dol?....
    --
  1.  permalink
    Mam pytanie do dziewczyn z Łodzi i okolic - czy tez stoicie przed dylematem, gdzie rodzic? Ja mam do wyboru Pabianice, Matkę Polkę i Medeor i sklaniam się wlasnie ku Medeorowi mimo ze dotychczas bylam nastawiona na Pabianice...ktos ma jakies doswiadczenia?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hej Mamusie :bigsmile:
    Witam się po glukozie i żyję :bigsmile: jak dla mnie zwyczajnie przesłodzony kubek wody natomiast te 2h czekania na drugie pobranie to porażka, ja nienawidzę czekać... :devil:
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Milenko jak narazie nadal jestem w domu. Tej nocy wyjatkowo dobrze spalam a skurcze ucichly ale od rana znow brzuch twardy jak kamien i bole miesiaczkowe mnie dopadly. Nie sa dosc mocne ale jednak sa...pozatym ciagle mnie kluje w kroczu. Wizyta dopiero o 2pm wiec zobaczymy co gin powie. Chcialabym by malutka jeszcze min tydzien posiedziala no ale to juz nie odemnie zalezy.
    A jak tam u Ciebie? Jak Danelek? Jakies skurcze?

Ooo i od dzis jestesmy donoszone :bigsmile: Nawet nie wiedzialam ze to juz :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam nową mamusię :bigsmile: czemu tak późno się zdecydowałaś aby dołączyć do Nas??

Eveke nie było tak strasznie, nie?? :bigsmile:

Ja ostatnio odczuwam bóle jak by na @, są chwilowe, ból w pachwinach ale tylko wtedy jak mały mi naciska, więc nie jest źle i klucia miedzy nogami jak za dużo chodzę lub robię, to też od tego, że synek naciska już mi na dole :cool: Ja mam wizytę 17 stycznia więc o wszystko się wypytam, na pewno po 15 minutach nie wyjdę z gabinetu :tongue: będę znienawidzona przez inne pacjętki :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    Eveke, w takim razie mamy takie same wrażenia z badania:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAgaMama
     permalink
    igisowa- ja zamierzam "wynająć" położną. U nas również jest to koszt 500zł. Kwota ta obejmuje: spotkania przed porodem ( zwiedzanie porodówki i oddziału, omówienie planu porodu i moich oczekiwań), regularne KTG przez ostatni miesiąc ciąży, dostępność położnej 24/h gdyby "coś się działo". Położna pojawia się na porodówce razem ze mną, jest przez cały poród- nawet jeśli skończy się cc. Potem opieka poporodowa, pomoc w opiece nad noworodkiem, nauka karmienia itp.
    Położną mam sprawdzoną- dwa razy rodziła z nią kuzynka mojego T. i ja jeden raz. Ale wtedy trafiałam na nią przez szczęśliwy przypadek.

edit: myślę, że najważniejsze jest żeby czuć do danej położnej zaufanie, czuć się dobrze i spokojnie w jej towarzystwie. Nie może to być osoba przypadkowa, bo może nie spełnić naszych oczekiwań.
    -- Hubert 24.07.2009, Bruno 13.05.2013 i Igor w drodze :D
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    1. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    2. Grazien 12.01.2013 (chłopiec)
    2. emza 12.01.2013 (dziewczynka)
    3. kasia151288 16.01.2013 (dziewczynka)
    4. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    5. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)

6. marakuya 1.02.2013
    6. GaggataB 1.02.2013 (chłopiec)
    7. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    8. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    8. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    9. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    10. golaa 06.02.2013 (dziewczynka)
    11. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    12. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    13. Dajen_q 13.02.2013 (chłopiec)
    14. Kallipos87 14.02.2013
    15. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    16. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    17. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    18. andziaiw 22.02.2013
    18. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec)
    19. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    20. sushi 5.03.2013 (chopiec)
    21. venus87 06.03.2013 (chłopiec)
    22. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    23. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    24. DominiczkaA 19.03.2013
    25. venika 05.04.2013
    25. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    26. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    27. Ange 24.04.2013
    28. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    29. KARKO 03.05.2013 (chłopiec)
    30. lilijeczka - 05.05.2013
    31. mamusiaNJBP - 9.05.2013 (chłopiec)
    32. aravls 15.05.2013
    33. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec?)
    34. AgaMama 23.05.2013
    35. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    36. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    37. Yol 01.06.2013
    38. Andzia1508 12.06.2013
    39. Kasiek 13.06.2013
    40. Migotynka 1.07.2013
    41. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    42. edytak1984 05.07.2013
    43. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    43. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    44. sloneczko32 13.07.2013
    44. Calypso77 13.07.2013
    45. pirat_ 14.07.2013
    46. ew3ame 15.07.2013
    47. tejsha 20.07.2013
    48. Ewelajna87 13.08.2013
    48. MadRat 13.08.2013
    49. Stefka_84 27.08.2013

Już Cię dopisałam kallipos87 :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    venus jasne :bigsmile: nic a nic w tym strasznego :bigsmile:
    chyba, że ktoś na prawdę nie znosi słodkiego i np dodatkowo ma mdłości jeszcze... a tak to pikuś, zwykły ulepek... cytryny trochę wcisnęłam , odrobinę, ale jak spróbowałam łyka to pykłam to na raz :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Eveke, cloe i Agulka czemu osunęłyście mnie z grupy przyjaciółek ? :cry:

Treść doklejona: 10.01.13 16:43
    Przepraszam Aravals mnie skasowała a nie Eveke ( przepraszam ) :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    kurcze my to w lutym będziemy rodzić dzień po dniu ;)

Co do położnej to u nas w szpitalu nie można żadnej wynająć do porodu... ale okazało się, że córka znajomych teściów jest tam położną, więc może się okazać, że będzie przy moim porodzie (jak trafię w jej dyżur) albo przekaże mnie w ręce jakiejś koleżanki (jak nie będzie jej akurat na dyżurze) - płacić za to ponoć nie mamy nic (chyba, że teściowie nie mówią całej prawdy)...generalnie nie miałam jakiegoś parcia na wynajmowanie położnej itp. ale jak jest okazja to lepiej mieć kogoś niż nie mieć :wink: (szczerze to póki co bardziej by mi zależało na pokoju dwuosobowym z łazienką niż na prywatnej położnej :wink:)
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Venus79, od takich pytań są wiadomości prywatne, a nie ogólnodostępne forum, a poza tym - :shocked: o co chodzi?! :shocked: nigdy nie byłyśmy zaprzyjaciółkowane na portalu, także tego... :confused:
    Chyba, że nie o mnie chodzi, bo mam nieco inny nick... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Eveke, cloe i Agulka czemu osunęłyście mnie z grupy przyjaciółek ?

Venus, toż to nie fejsbuk, że niby im więcej tym lepiej;) Mogłaś napisać prywatne wiadomości do tych osób, a nie na forum pytać...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    sardynka85: szczerze to póki co bardziej by mi zależało na pokoju dwuosobowym z łazienką niż na prywatnej położnej

u nas w szpitalu są 3 osobowe z łazienką więc luzik :D
    aczkolwiek zastanawiałam się nad dopłatą do 1osobówki...

Treść doklejona: 10.01.13 17:05
    akirka: toż to nie fejsbuk

racja :) poza tym wydaje mi sie , że stricte przyjaciółkowe życie toczy się pod prywatnymi wykresami, a nie na forum :wink:

Przynajmniej u mnie i nie mam żadnej przyjaciółki , która nic nie prowadzi i nic o sobie a miałaby dostęp do wszystkiego co u mnie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    Dziewczyny, u mnie w mieście szpitale wprowadzają zakaz porodów rodzinnych:( Szpital z moim lekarzem już wprowadził, a na dniach doszły kolejne. Będę rodzić na dniach, a bez męża jakoś trudno mi to sobie wyobrazić... Jak mi źleeeee:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    emza wspolczuje :(((
    slyszalam w radiu ze w pl w niektorych szpitalach zakaz odwiedzin i porodow rodzinnych :(((
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    eveke: sardynka85: szczerze to póki co bardziej by mi zależało na pokoju dwuosobowym z łazienką niż na prywatnej położnej

u nas w szpitalu są 3 osobowe z łazienką więc luzik :D
    aczkolwiek zastanawiałam się nad dopłatą do 1osobówki...

U nas 1 osobowych brak :confused: (bo do tego to bym na pewno dopłaciła), są jedynie 2-ki z łazienkami i 3-ki z toaletą i umywalką (wtedy prysznic na korytarzu)... zatem z dwojga "złego" wolałabym już tą 2-kę :smile:

emza faktycznie kiepska sytuacja - niestety mamy epidemię grypy więc szpitale się zabezpieczają jak mogą (wiadomo, że muszą zapewnić matkom i dzieciom ochronę...),
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    W Bydgoszczy we wszystkich szpitalach zakaz odwiedzin, ale słyszałam, że w jednym na położnictwo może tylko mąż.
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    MilagrosCud: czy tez stoicie przed dylematem, gdzie rodzic?

ja jestem zdecydowana na Matkę Polkę..pierwszą córę tam rodziłam i było naprawdę dobrze, wiadomo to nie spa, ale opieka podczas i po porodzie była super:)
    w Pabianicach rodziły 3 moje kumpele i są bardzo niezadowolone z opieki i w ogóle z przebiegu porodu..
    za to W Medeorze jest podobno super ekstra, moja kuzynka tam rodziła chyba 6 tyg temu i jest bardzo zadowolona..poród przebiegał jak chciała, opieka super podobno, masz swoja położną, swojego lekarza, a wszystko w ramach umowy z nfz..niestety ja się trochę późno obudziłam i nie załapałam na wizytę kwalifikacyjna bo na nią trzeba iść w 38 tyg..a ja jak tam dzwoniłam to zapisy były na luty:shocked:
    emza: u mnie w mieście szpitale wprowadzają zakaz porodów rodzinnych:

pewnie dlatego że jest tak dużo zachorowań na grypę i inne infekcje grypopodobne..
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    sardynko u nas jest stosunkowo nowy szpital i naprawdę warunki są super , sprzet nie pamięta komuny, sale w standardzie są 3 osobowe- każda z łazienką... także komfort naprawdę jest...
    my dziś odwiedzaliśmy kuzynkę na poporodowym i nie było zakazu także do nas chyba jeszcze epidemia nie dotarła...
    --
    •  
      CommentAuthorcytrynka251
     permalink
    Odebrałam wyniki glukozy 50 g po godzinie. No i na czczo wyszło mi 80 czyli ok a po wypiciu 169:/ Norma do 140. I teraz tak się zastanawiam czy to, że wczoraj gdzieś tak około 23 00 coś zjadłam a później o 24 00 i o 4 00 po pół tabletki fenoterolu mogło zawyżyć wynik? Bo gdzieś wyczytałam, że fenoterol właśnie go zawyża.
    Eveke mówisz o "naszym" szpitalu?
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    zaczynam się denerwować porodem..
    zmierzył mi gin bliznę po cc i ma ona 4 mm..czy któraś się orientuje czy to dużo czy mało?
    martwię się tym bo mamy czekać aż samo się zacznie, a czy skurcze nie spowodują rozejścia się tak cienkiej blizny?
    --
    •  
      CommentAuthoremza
     permalink
    Zakaz odwiedzin jeszcze bym targnęła, ale u mnie są odwołane porody rodzinne:(
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    cytrynka251: pół tabletki fenoterolu mogło zawyżyć wynik

jak byłam w szpitalu to mówili lekarze że się krzywej po tym leku nie robi bo fałszuje on wyniki, wychodzi za wysoki cukier..
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    cytrynka251: Eveke mówisz o "naszym" szpitalu?
    --

o naszym no :bigsmile: a co masz jakieś inne doświadczenia/wrażenia?

co do wyniku to może powtórzyć bez leków?

ja robiłam jeszcze toxo, a że się czeka koło 5 dni to po prostu za tydzień odbierzemy wszystkie razem , żeby nie jeździć 2 razy... mam nadzieję, że wyjdzie ok...

Treść doklejona: 10.01.13 17:34
    mońka: jak byłam w szpitalu to mówili lekarze że się krzywej po tym leku nie robi bo fałszuje on wyniki, wychodzi za wysoki cukier..

kurcze cytrynko to miałaś w takim razie dwie "ałki" , picie glukozy i kiblowanie godzinne na darmo :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    eveke: sardynko u nas jest stosunkowo nowy szpital i naprawdę warunki są super , sprzet nie pamięta komuny, sale w standardzie są 3 osobowe- każda z łazienką... także komfort naprawdę jest...
    my dziś odwiedzaliśmy kuzynkę na poporodowym i nie było zakazu także do nas chyba jeszcze epidemia nie dotarła...

No ja rodzę w CZMP w Łodzi i hmmm nawet mój lekarz prowadzący twierdzi, że szpitalowi przydałby się remont :p ale tragedii nie ma i tak (np. mając porównanie z chirurgią w innym szpitalu gdzie byłam 2 lata temu)

Mnie właśnie trochę "przeraża" kwestia odwiedzin (nie ma określonych godzin na odwiedziny) i boję się, że trafię na kogoś u kogo będzie rodzina siedzieć non stop... no ale to może się zdarzyć i w 2 osobowym i w 3 osobowym pokoju ;)

To ja się tylko modlę, żeby do lutego jak coś ta przeklęta grypa się skończyła, bo też planujemy poród rodzinny, więc mam nadzieję, że do tego czasu wszystko się uspokoi i że nie będzie i u nas takiego zakazu...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    aravls: Venus79, od takich pytań są wiadomości prywatne, a nie ogólnodostępne forum, a poza tym - o co chodzi?! nigdy nie byłyśmy zaprzyjaciółkowane na portalu, także tego...
    Chyba, że nie o mnie chodzi, bo mam nieco inny nick...
    akirka: Venus, toż to nie fejsbuk, że niby im więcej tym lepiej;) Mogłaś napisać prywatne wiadomości do tych osób, a nie na forum pytać...
    eveke: racja :) poza tym wydaje mi sie , że stricte przyjaciółkowe życie toczy się pod prywatnymi wykresami, a nie na forum

Nie mogłam pisać prywatnie bo nie wiem dlaczego nie mogę wysyłać wiadomości :confused: PRZEPRASZAM, ŻE ZAPYTAŁAM SIĘ TUTAJ!! KONIEC TEMATU.
    --
  2.  permalink
    Eveke co do warunków w naszym szpitalu to jestem tego samego zdania co Ty. Mucha nie siada:-) Tylko, że po wyjściu zawsze mówiłam, że więcej tam nie wrócę. Ale przecież wrócę do porodu. I mam nadzieję, że w kwietniu:-)
    Toxo też robiłam i wyniki za pięć dni.
    No to ja już sama nie wiem co z tym cukrem robić. Wygląda na to, że muszę powtórzyć 75 g. Tylko jak to zrobić skoro muszę stale przyjmować ten fenoterol. Wcześniejszy gin zlecił mi cukier ale godzinę po śniadaniu i było ok.
    --
  3.  permalink
    mońka - dzieki za odpowiedz, bardziej mi sie rozjasnilo odnosnie szpitali, jesli chodzi o ICZMP to wczoraj moj gin ktory jest tam lekarzem przyznal ze jest wysoce niehumanitarne traktowanie i niemile polozne, wiec skoro on juz tak mowi to cos w tym musi byc, zreszta ja tez tam lezalam juz kilka razy i zawsze wychodze z jak najgorszym wrazeniem. Sprzet najlepszy i opieka medyczna najlepsza ale jak mam sie spinac przez wzglad na atmosfere to to i tak nie bedzie dobry porod...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cytrynko ja jak dziś szłam po szpitalu do kuzynki to mówię do M, że życzę sobie nie być tam wcześniej jak koniec kwietnia :bigsmile:

Z tym cukrem i lekami to lekarz powinien coś doradzić, ja nie mam pojęcia, ale wynik zafałszowany lekami chyba nie ma sensu co nie? to mogli Cię o tym uprzedzić...

Venus może nie masz konta opłaconego? wtedy chyba nie można wysyłać PW... ale pewności nie mam, coś tak mi się kiedyś obiło o uszy
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Według mnie wynik krzywej cukrowej nie można od tak sobie odpuścić. Bo może i leki zaburzają ale fakt jest faktem, że jest wysoki i coś trzeba z tym zrobić żeby nie skakał. Fenoterol musisz przyjmować więc teraz lekarz musi podjąć decyzję jak ustabilizować u ciebie cukier. Więc bez nerwów idź do lekarza on będzie wiedział co z tym zrobić:bigsmile:
    -- ;;;;
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    eveke: Venus może nie masz konta opłaconego? wtedy chyba nie można wysyłać PW... ale pewności nie mam, coś tak mi się kiedyś obiło o uszy

Możliwe, ale dobra tam :cool:
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Cytrynko, ten posiłek o 23 też mógł mieć znaczenie. Ja robię to badanie za 2-3 tygodnie, i pani położnik kazała robić je na czczo, a poprzedniego dnia ostatni posiłek zjeść najpóźniej o 17.00.
    Venus, skoro już tu publicznie rozmawiamy, to chyba należałoby mi się słowo przeprosin, bo nigdy nie byłyśmy wzajemnie w gronie przyjaciółek, a krzyczysz tu do mnie na forum.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.