Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeJan 11th 2013
     permalink
    Tejsha mogę jeszcze polecić herbatę z lipy do tego zestawu. :)

Cytrynko dobrze, że masz to pod kontrolą :) Oby było ok cały czas.

Kandy gratuluję zdrowego Adasia :))
    Nie mogę się doczekać aż poznamy w 100% płeć dziecka :D By móc już po imieniu mówić do brzuszka.:)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    My już znamy płeć, a imienia nadal nie mamy:( Wczoraj zaczęłam dumać nad Dominiką :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Kandy super , że wszystko dobrze :thumbup:

My w poniedziałek mamy 4D już powoli nie mogę się doczekać tak dość realnie zobaczyć dzidzię :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    mój T sam mi zadeklarował ze po porodzie będzie w domu przez około 2tyg. żeby mi pomóc i zebym mogła dojść do siebie , chce pobyć z nami:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

eveke ja tez mam w poniedziałek usg osiwieje do tego czasu nie mogę sie doczekać:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Venus nie smuć się ,mąż jeszcze ma troche czasu do przemyśleń:bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Dziękuję:)
    Teraz mnie tylko zaczęło martwić tętno mojej niuni czy nie jest za wysokie. Cały czas było na poziomie 150 160, dwa razy spadło jakoś do 130 a z tego co teraz wyczytałam to nie powinno. Może ten fenoterol zawyżył tętno niuni bo ja sama mam cały czas na poziomie 100/min i ponad. Lekarz nic nie powiedział,żeby coś było nie tak. Już nie czytam bo oszaleć można:/ Poczekam spokojnie do wizyty za tydzień.
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Tejsha - wie, wie:) Pobędzie ze mną z tydzień i pewnie wyjadą gdzieś sobie :) Ja już jestem tak wprawiona ( przez 4 lata męża miałam tylko w weekendy) więc byłam generalnie sama z dwójką dzieci, więc z jednym to pikuś:wink:
    Damy radę babeczki, ze wszystkim:bigsmile::bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.01.13 20:36</span>
    cytrynka251

Dziękuję:)
    Teraz mnie tylko zaczęło martwić tętno mojej niuni czy nie jest za wysokie. Cały czas było na poziomie 150 160, dwa razy spadło jakoś do 130 a z tego co teraz wyczytałam to nie powinno. Może ten fenoterol zawyżył tętno niuni bo ja sama mam cały czas na poziomie 100/min i ponad. Lekarz nic nie powiedział,żeby coś było nie tak. Już nie czytam bo oszaleć można:/ Poczekam spokojnie do wizyty za tydzień.

Mój dzieć ma zawsze ok 150 - 160 i lekarz mówi, że jest ok, więc wydaje mi się Cytrynko, że nie masz powodu do niepokoju:wink:
    Nie smutaj się:)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeJan 11th 2013 zmieniony
     permalink
    Dominika ja mam usg co 4 tyg na każdej wizycie, a teraz dodatkowo zapisałam się na 4D , bo chcemy mieć filmik na pamiątkę.

W czwartek mam normalną wizytę u mojego gina więc on pewnie też zrobi szybkie usg.

A Ty nie siwiej będzie dobrze :wink:

Cytrynko właściwie nie wiem czemu się martwić przecież dzidzie mają wysokie tętno i absolutnie nie ma co porównywać do naszego.

W połowie ciąży średnie tętno płodu wynosi około 120-180 uderzeń na minutę. W ostatnich dziesięciu tygodniach ciąży następuje spowolnienie tętna płodu, ale nawet wtedy jest ono około dwukrotnie wyższe niż tętno spoczynkowe osoby dorosłej.

Normalne tętno płodu ma różną wartość dla każdego dziecka. Zmiany w wysokości tętna mogą być również spowodowane ruchami płodu, spaniem lub innymi czynnościami. Kobiety, które martwią się wysokością tętna płodu, powinny skonsultować się z lekarzem.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Cytrynka - ja wczoraj dostałam od ginki absolutny zakaz czytania czegokolwiek w necie na temat problemów w ciąży:) No i ma rację, bo tylko niepotrzebnie się nakręcałam. Skoro lekarz nic nie mówił, znaczy, że jest ok:)
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    akirka

Cytrynka - ja wczoraj dostałam od ginki absolutny zakaz czytania czegokolwiek w necie na temat problemów w ciąży:) No i ma rację, bo tylko niepotrzebnie się nakręcałam. Skoro lekarz nic nie mówił, znaczy, że jest ok:)

Cytrynko - Akirka ma rację, daj spokój czytaniu tych różnych rzeczy, bo to naprawde nie pomaga. Ja tak szukałam dziury w całym w drugiej ciąży, teraz tego nie robię i jest lepiej:)
    Głowa do góry, jest dobrze:)
    --
  3.  permalink
    milena - ja jeszcze mam pytanie odnosnie tych farb, czy to sprawdzona informacja ze te lateksowe sa bezpieczne? bo wlasnie maz malowal lateksowa duluxa ale wali jak jasna cholera, na szczescie juz skonczyl i wietrzy. Ja w tym samym pokoju nie spie ale mimo wszystko smierdzi w calej chalupie i zastanawiam sie nad powrotem jutro kurcze
    -- [/url]
  4.  permalink
    migotynka,eveke,akirka jesteście kochane:)
    --
  5.  permalink
    Dziekuje dziewcyzny za gratulacje :)

lece do lozka bo mialam ciezki wieczor po klotni z mama prze ztel i jestem zdenerwowana. buziaki
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Milagros tydzien temu u mnie tez bylo malowanie i takze farba lateksowa...smrod jak nie wiem co. Ale ja bylam w domu a dwie noce spalam poprostu w innym pokoju. Do tamtegp zamknelam drzwi a okna byly non stop otwarte.
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
  6.  permalink
    Justynko dzidzia nie oslabila ruchów? wszystko w porzadku?
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    ZELAZNA, NIEZALOGOWANA I GOSIA czyli po prostu musimy sobie dać radę same :shocked: trochę do pupy ten fakt bo myślałam, że Mąż będzie przy mnie i Wy też pewnie tak myślałyście :sad: musimy być twarde....Jeżeli chodzi o finanse to macie rację, ktoś musi ciężko pracować aby dom i rodzinę utrzymać. Gosia ale twoja historia sprawiła, że się uśmiechałam...chodzi mi o końcówkę ( koszule ).
    Milagros nie ma co wywoływać wilka z lasu tymi klapsami :bigsmile::tongue:
    Właśnie przypomniałyście mi o HERBACIE Z LIŚCI MALIN, KTÓRE MOŻNA PIĆ OD 34 TC, dzięki dziewczyny :flowers: Ta herbata wpływa na złagodzenie i przyspieszenie porodu ( przynajmniej tak mówią ) :whorship:

A mój Mąż się przeziębił :confused:

Treść doklejona: 11.01.13 21:26
    Dominiczka mój Mąż też tak mówił :neutral: zobaczymy jak się zachowa w godzinie "0" :confused:

Treść doklejona: 11.01.13 21:27
    Kandy spokojnie, nie denerwuj się :grouphug::winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    cytrynko nie martw się, tętno jest jak najbardziej w normie..u mnie jak był okres takiego podwyższonego tętna u małej to wahało się między 160 a 180, a przy ruchach doskakiwało do 210 nawet..albo potrafiło na moment spaść do 120 i lekarze twierdzili że jest ok..więc w Waszym przypadku tętno dziecka jest jak najbardziej prawidłowe:)
    tejsha jakby co, to z farmakologicznych rzeczy na przeziębienie w ciąży można Rutinoscorbin brać, mnie postawił na nogi jak już nic innego nie dawało rady..
    ciekawe co u kasi i grazien..nie odzywają się dziewczyny, może już się zdążyły rozpakować...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Uciekam do łóżeczka dziewczyny, do jutra. Życzę miłej i spokojnej nocy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Ja tez zmykam spaty:) Śpijcie spokojnie i efektywnie :)
    Buziorki:)
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    ja tez uciekam, dobrej nocy wszystkim!:bigsmile:
    --
  7.  permalink
    a ja Wam zycze duzo seksu, bo ostatnio juz tylko o tym mysle:bigsmile:
    -- [/url]
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    MilagrosCud- tak sprawdzona,farby na bazie olejow sa toksyczne ale te na wodzie nie. My malowalismy doslownie 11dni temu:) ale i tak przy otwieranych oknach i w maseczce..., do pokoju nie wchodzilam chyba z tydzien bo sie wietrzyl, wiadomo smierdzi bo to i tak jest chemia ale jak bedziesz na poczatku unikac wchodzenia do pokoju to bedzie ok, to samo jest przy zakladaniu swiezego dywanu, tez z daleka.
    --
  8.  permalink
    Milena o wchodzeniu do tego pokoju mowy nie ma chyba ze z maseczka i na chwile zeby efekt zobaczyc. Czyli spokojnie moge wrocic jutro do domu:-)

Treść doklejona: 11.01.13 21:41
    rodzice sie po prostu boja bo jak juz pisalam kiedys - moja mama poronila w 9 miesiacu czy w ósmym z powodu farby - ale kiedys to byly toksyczne i sama sie wziela za to malowanie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    co do ktg to u nas jak młody miał czkawkę i się ruszał to też skakało do 200, ale lekarz stwierdził, że to normalne...za to na ostatnim ktg sobie spał (obudził się pod koniec) i tętno było dużo niższe... także jeśli lekarz stwierdził, że jest ok to znaczy, że jest ok :)
    A co do skurczy to mi się ostatnio zapisało sporo po 50 i trochę ponad (ale to jak się młody ruszał) - ja w ogóle tego nie czułam :cool:

Jeśli chodzi o męża to mój będzie przy porodzie - później normalnie praca i po pracy do mnie do szpitala, a jak wyjdziemy to pewnie 2-3 dni z nami posiedzi i wraca do pracy (jest na kontrakcie i nie przysługuje mu żaden urlop) - ponieważ na wiosnę chcemy zacząć budowę to zdecydowanie wolę aby zarabiał niż siedział z nami w domu (ale może ja jestem inna :devil:)... w razie potrzeby moja mama zdeklarowała się, że mi pomoże :)
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    manga, cherbatke z lipy jutro zakupie i bede popijac do tego zestawu:-*
    migotynko, ja bym byla przerazona gdyby mnie sama z dzidziusiem xaraz po porodzie zostawiono,,, ale moze mi sie tak wydaje tylko, bo to pierwsza ciaza :-)
    kandy, nie denerwuj sie kochana i spij spokojnie :-)
    cytrynko, dziewczyny maja racje nie martw sie na xapas,,, ja tez odpuscilam sobie czytanie na temat problemow w ciazy i staram sie tego trzymac,,,
    monka, nie wiedzialam ze rutinoscorbin mozna, dobrze wiefziec, ale pozostawie to juz na ostatecznosc, ma razie kiedy nic mi nie jest bede bronic sie domowymi sposobami,,, :-)
    dobrej nocki mamuski :-):wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    WITAM :)
    Venus-kochana ,ja rodzialm sama ,moj maz wyjechal w listopadzie w,domu bedzie najszybciej w lutym ,jezeli sie cos zmieni moze bedzie szybciej ..Brakowalo mi go przy porodzie ,ale cos za cos...
    Jakos dalam rade urodzic sama, a teraz od tygodnia jest ze mna moja siostra .Widze ze juz sama dam rade a mam 2-ke dzieci :)
    Wiec dasz rade kochana zobaczysz :))
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Czytam Was czytam staram się chociaż nie jest to łatwe . Witam nowe mamusie na liście0 szczególnie te bliskie mi - z 3 serduszkami .Gratulacje dla Was "Kochane i dla Mamuś już rozpakowanych - czołóweczko kciuki zaciśnięte czekamy na Was na Rozpakowanych
    emenemsku Kochany ale jesteś dzielna b.się ciesze że dajesz sobie radę ,a połówek nadrobi zaległości i już niedługo będziecie razem cała rodzinka .Buziaki
    Cytrynko Mojej Zosi też bardzo tętno skakało od 120 -160 i mówili że w normie po Cc miała sprawdzane serduszko i wszystko dobrze ,więc wierze że i u Was będzie ok.
    Venus i reszta brzuchatek jak to nie jedna z Nas już napisała - Kto inny sobie da rade jak nie My ,jest czasem siła wyższa czasem coś kosztem czegos,ale to nie koniec świata dacie rade ,tym bardziej po porodzie !!!! zobaczycie ile w Was siły mimo chwil zwątpienia , te patrzące oczka ,piąstki ściskające podczas karmienia- rekompensują wszystko . Trzymam kciuki za Was za szybkie porody .dużo Zdrówka .
    Dubeltowe Mamusie w razie pytań śmiało pytajcie postaram się szybciutko odp. :wink:
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Milagros z malutka jest wszystko ok. Nadal kopie jak szalona, chociaz czasami ma dni lenia ale to raczej nie jest zwiazane z farba. Rozumiem Twoje obawy bo tez takie mialam, balam sie wdychac tego smrodu itp ale jak dobrze sie wywietrzy i nie bedziesz tam spala to nic nie bedzie. Do pokoju wchodz smialo bo to przeciez tylko na chwile by popodziwiac i nacieszyc sie nowym wystrojem :bigsmile:

Edzia super ze do nas zagladasz...ja juz niedlugo dolacze na nowy watek bo jak moja gin mowi moge urodzic w kazdej chwili :bigsmile: Jak Zosia i Henio? Pewnie masz pelne rece roboty.
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorkallipos87
     permalink
    profilakycznie na grypsko- syrop Prenalan, herbata z cytryną i rutinoscorbin:-)
    --
     permalink
    Na ktg wlasnie o to chodzi by nie bylo konstans bicie serca...podczas kazdego ktore mi robia wlasnie chca zanotowac aktywnosc dziecka i im wiecej esow floresow tym lepiej a ten przedzial 120-160 jest normalny, podczas ruchow tetno zawsze przyspiesza...moj zuch tez tak notuje czasem czekoladke zjadlam innym razem podali sok pomaranczowy ro byla wtedy imprezka w brzuszku...

Treść doklejona: 12.01.13 00:11
    Edziaaaa a ty wracaj do nas bo tesknimy:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    O nie, nie życzę dubeltowym mamusiom powrotu na wątek zbyt szybko :) przy 2 już i tak pełne ręce roboty, ja gdybym zaszła teraz w ciążę to bym się załamała..
     permalink
    :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeJan 12th 2013
     permalink
    Hej Mamusie:bigsmile:
    Witam się w sobotę z rana, niestety mój młodszy synek mnie obudził:devil: Ale cóż, tak to właśnie jest:wink:
    Mnie dzisiaj troszkę głowa boli, popijam kawkę więc mam nadzieję, że niedługo przejdzie:)
    Buziaki na dobry dzień:)
    --
  9.  permalink
    hej, mnie juz o 5.00 rano dziecko obudziło - wstalam zjadlam sniadanie i dostala takiej czkawki ze godzine nie mogla sie uspokoic, no i juz sobie nie pospalam. A teraz kopie:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    Witam sie i ja :) miłego dnia dla każdej :) :kissing::kissing::kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
    • CommentTimeJan 12th 2013 zmieniony
     permalink
    I ja sie witam i zycze milej soboty wszystkim Mamuskom :bigsmile:
    Wlasnie zjadlam sniadanie a teraz siedze i delektuje sie widokiem falujacego i skaczacego brzuszka :heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    I ja życzę miłej soboty :)))
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry mamusie, u Nas piękna pogoda: biało, puchowo i sypie śnieg :bigsmile: Ja się dziś wyspałam, synek dał mi się wyspać :bigsmile: Pozdrawiam Was. O mój dobry Boże a Ja zaczynam 32 tc :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    cloe , to musi być piękny widok :rainbow:
    venus, no to już bliżej jak dalej , super :):wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    tejsha: venus, no to już bliżej jak dalej , super :)

No na pewno :jumping: ale jestem ciekawa jak dużo " bliżej" okaże się w czwartek :tooth:
    --
  10.  permalink
    venus87: O mój dobry Boże a Ja zaczynam 32 tc

ja cala noc nie spalam jak zaczelam 30...boje sie jak diabli coraz mocniej, myslalam ze do samego konca bede spokojna
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    MilagrosCud: ja cala noc nie spalam jak zaczelam 30...boje sie jak diabli coraz mocniej, myslalam ze do samego konca bede spokojna

A czego się boisz?? porodu?? czy tego, że Córcia będzie po naszej stronie :wink: ?
    --
  11.  permalink
    venus87: A czego się boisz?? porodu?? czy tego, że Córcia będzie po naszej stronie ?

zdecydowanie porodu, bólu, niewiadomej
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    tejsha: cloe , to musi być piękny widok

Kochana, jeszcze troszke i bedziesz podziwiac u siebie :bigsmile: A widok, to prawda - jak dotad najpiekniejszy na swiecie :heart:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Hej dziewuszki. Mój lekarz kazał mi spać na brzuchu z powodu tyłozgięcia macicy, czy któraś z Was ma tyłozgięcie i lekarz też kazał jej coś podobnego? U mnie problem z tym spaniem na brzuchy bo ja kocham na plecach spać. Ale nigdzie nie doczytałam się co ma dać spanie na brzuchu. I to tyle razy powtarzał, że aż zaczęło mnie to zastanawiać.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Ja tez mam tylozgiecie macicy ale moja ginka nie kazala mi spac na brzuchu...Jak dla mnie to dosc dziwne zalecenie :shocked: , nie mowiac juz o tym, ze zupelnie nie wykonalne z wystajacym brzuszkiem...
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Też mam tyłozgięcie i mi lekarz nic takiego nie mówił.
    Ale spałam na brzuchu bo lubię i czytałam u Ciebie że to dobre haha;)
    teraz już nie bardzo mi ta pozycja odpowiada, bo brzuszek przeszkadza.
    Spię więc na boku i na plecach, ale jak za długo na boku śpię to biodro mnie boli :/
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    mangaa: Spię więc na boku i na plecach, ale jak za długo na boku śpię to biodro mnie boli :/

Oj, to ja mam tak samo, nie jestem w stanie przespac calej nocy na lewym boku, bo mi biodro dretwieje, wiec czesto zmieniam pozycje.... A na brzuchu owszem spalam ale na poczatku ciazy, teraz to niemozliwe...
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    Eh.. Chcialabym sie martwic bolem porodowym.. Ja juz sie nie moge doczekac az moje mlode bedzie w srodku te 37 tygodni.. Poki co caly czas sie boje, ze gdyby teraz sie urodzil, to musialby lezec pod respiratorem w inkubatorze. Ale tygodnie leca i juz polowa lezenia za mna i jestesmy na dobrej drodze :-) Dziewczyny, z porodami sobie poradzimy, jesli sie boicie to moze szkola rodzenia pomoze? Ja moglam byc tylko na 2 zajeciach, a i tak duzo mi daly :-)

Pozdrawiam z zimnego i troche snieznego Wroclawia :-) Szkoda, ze tylko za oknem..
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    MilagrosCud: zdecydowanie porodu, bólu, niewiadomej

Myślę, że nie potrzebnie oglądałaś te filmy o porodach....za dużo emocji się skumulowało w Tobie i dlatego teraz się boisz. Chociaż ja też się obawiam, jak każda z Nas ale ja wolałam nie oglądać za dużo o porodach...dużo czytałam skąd ten ból i jak kobieta reaguje ale to wszystko...Będzie dobrze kochana nie myśl za dużo o tym a się uspokoisz :wink:

Ja nie mam tyłozgięcia macicy :smile: Przynajmniej nic mi gin nie mówiła
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    zelazna: Poki co caly czas sie boje, ze gdyby teraz sie urodzil, to musialby lezec pod respiratorem w inkubatorze.

Spokojnie! Jeśli Cię to pocieszy, to moja mama urodziła mnie w 26tc (już jakiś czas temu :wink:) i nie musiałam być podłączona do respiratora. Miałam tylko podawany tlen w okolice nosa, takim wężykiem, ale oddychałam samodzielnie.
    Tak samo z odruchem ssania i jedzeniem.
    No i dla mnie przez to ten 26tc stał się jakąś cezurą, bardziej odliczam czas do niego w głowie, niż do osławionego 37/38tc.
    Serdeczności sobotnie dla wszystkich!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.